7 най-добри алтернативи на LastPass

Слабите пароли са една от най-важните причини, поради които онлайн акаунти се хакват. Следващата причина в списъка е използването на една и съща парола за множество уебсайтове или всички ваши акаунти. LastPass е отличен мениджър на пароли, но наистина има добри там.


Тук влизат мениджърите на пароли като LastPass. Те не само ви помагат да генерирате по-силни пароли, но и ги помните за вас.

Най-добрите LastPass алтернативи през 2020 г.:

 • Най-добър като цяло:. Това е любимият ми мениджър на пароли поради чистия, прост потребителски интерфейс, сигурността и идва с безплатен VPN и Dark Web мониторинг.
 • Подгласник, Най-добър като цяло:. Подгласник е 1Password благодарение на своята лекота на използване, функции и отлична сигурност.
 • Най-добрата безплатна алтернатива на LastPass: е най-добрият мениджър на безплатни пароли на пазара, той е пълен с функции, но не е най-лесният за използване и интерфейсът се чувства остарял.

Какво е LastPass (и как работи)

най-добри алтернативи за последно преминаване

LastPass е прост инструмент, който управлява вашите пароли и повишава сигурността на всички ваши онлайн акаунти. LastPass съхранява всички ваши пароли във вашия LastPass акаунт зад главна парола. Използване на инструмент за управление на парола като LastPass може да 10 пъти вашата онлайн сигурност. Вместо да използвате една и съща слаба парола на всички сайтове, можете да използвате LastPass за генериране и съхраняване на силни пароли за всички уебсайтове, които използвате.

И тъй като LastPass обработва запомнящата се парола част за вас, не е нужно да избирате слаби или лесни за запомняне пароли. LastPass е нещо повече от мениджър на пароли. Той може да съхранява не само пароли, но и друга важна информация, като данни за кредитната ви карта, данни за банковата ви сметка и дори данни за администрацията на сървъра (ако сте в подобни неща).

Освен това може съхранявайте лични данни като име, адрес, телефонен номер и т.н. Тази информация ще бъде попълнена в браузъра само с едно щракване, вместо да въведете всичко сами. Можете да получите достъп до тази информация на всяко устройство, на което сте инсталирали LastPass. LastPass предлага приложения за всички устройства и разширения за почти всички браузъри.

Функции и планове на LastPass

Въпреки че LastPass предлага десетки функции за защита, потребителският интерфейс за управление на всички ваши пароли и лична информация е толкова лесен, колкото може да бъде. Отделно от съхраняване и запомняне на всички ваши пароли за вас, той също предлага функции за сигурност като персонализирани Двуфакторна автентификация система, която можете да използвате за приложения, които може да искате да защитите, като например свързани с банкиране приложения.

lastpass планове

След като го активирате 2FA (Двуфакторна автентификация), приложението, на което го активирате, ще поиска еднократна парола, до която можете да получите достъп от LastPass. Но това не е всичко, което LastPass може да предложи. Той също така предлага проста функция, която ви позволява лесно и сигурно да споделяте паролите си с други хора (ако и когато трябва). 

Плюсовете и минусите на LastPass

Има много причини, поради които може да искате да използвате LastPass за управление на вашите пароли. Първото от тях е простотата и достъпността. Научаването да се използва LastPass отнема по-малко от минута или две.

И предлага приложения за всички устройства и платформи, включително Android, iOS, Mac, Разширения за браузъри и Мрежата. Където и да отидете, каквото и устройство да използвате, можете лесно достъп до всички ваши пароли само с няколко кликвания или докосвания. Друга причина, поради която хората обичат LastPass, е, че той може да попълни всички ваши потребителски идентификационни данни за вас само с едно щракване върху всички устройства, на които е наличен.

Вместо да се налага да търсите нагоре, след това копирайте и поставете паролата си всеки път, когато искате да влезете в уебсайт, LastPass го прави вместо вас само с едно щракване или две. Можете също да активирате Автоматично попълване или дори автоматично влизане функция за любимите ви уебсайтове. Въпреки че има много причини, поради които хората обичат LastPass, има няколко причини, поради които може да помислите за други приложения за управление на пароли.

Една такава причина е, че настолното приложение, както съобщават някои потребители, е малко бъги и е достъпно само за Mac, а не за Windows. Освен това безплатната версия не предлага всички функции за споделяне и поставя ограничения за използването на Удостоверителя LastPass. Дори и да смятате, че LastPass е най-добрият вариант за вас, ето няколко алтернативи, които трябва да обмислите, преди да се включите в all-in с мениджъра на паролите:

Най-добрите LastPass алтернативи в момента

1. Дашлан

dashlane мениджър на пароли

 • Dashlane е най-добрата алтернатива на LastPass
 • Безплатен план и премиум планове от $ 3.33 на месец
 • Уебсайт: https://dashlane.com/

Dashlane е един от най-популярните мениджъри на пароли на пазара. Той предлага чист, прост потребителски интерфейс за съхранение и управление на всички ваши пароли. Той предлага приложения за всички устройства и платформи, включително Windows, Mac, iOS и Android.

Най-добрата част за Dashlane е, че неговият премиен план идва с безплатен VPN и Dark Web Monitoring. Ако уебсайт се хакне, откраднатите пароли обикновено се продават в Тъмната мрежа. Dark Web Monitoring следи вашите потребителски акаунти срещу списъци на хакнати уебсайтове и ви предупреждава, ако намери вашето потребителско име в тези списъци. Това ви дава шанс да промените паролите, преди някой да злоупотреби с вашите акаунти.

Dashlane планове:
въпреки че безплатен план предлага десетки невероятни функции и е достатъчно за повечето потребители, той ви позволява само съхранявайте 50 пароли и може да се използва само на едно устройство. Премиум версията на Dashlane, от друга страна, позволява неограничени пароли и устройства. Той също така предлага тъмен уеб мониторинг и безплатна придружаваща VPN услуга.

Защо Dashlane е добра алтернатива на LastPass:
Dashlane е наличен на повече устройства и платформи от LastPass, а премиум планът се предлага с VPN услуга.

2. 1Password

1Password

 • Най-лесният за използване мениджър на пароли на пазара
 • Безплатен план и премиум планове от $ 2,99 на месец
 • Уебсайт: https://1password.com/

1Password се препоръчва от десетки публикации като Fast Company, The Wirecutter, Wired и TrustPilot. Той е един от най-лесните за използване приложения за управление на пароли на пазара. Интерфейсът е минимален и не ви затрупва с хиляди опции.

Това приложение предлага десетки функции, които ще ви помогнат да запазите всичките си онлайн акаунти в безопасност и сигурност, като наблюдение за компрометирани вход и сайтове, които поддържат 2FA. Той предлага самостоятелни приложения за Mac, iOS, Windows, Android, Linux и Chrome OS. 

1 Планове за ключови думи:
Най- безплатна версия ограничава потребителите само до едно устройство. Но премиум версията ви позволява да съхранявате неограничени пароли и елементи. Той също така предлага до 1 GB за съхранение на документи.

Защо 1Password е добра алтернатива на LastPass:
1Password предлага по-опростен интерфейс от повечето други приложения за управление на пароли.

3. Лепка парола

StickyPassword

 • Най-добрият мениджър на пароли завинаги
 • Безплатен план и премиум планове от $ 29,99 на година
 • Уебсайт: https://www.stickypassword.com/

Лепка парола е един от най-добрите безплатни мениджъри на пароли на пазара. Безплатната версия ви позволява да съхранявате колкото искате пароли и документи на всичките си устройства. Това приложение се предлага с приложения за всички устройства и платформи, включително за Mac, iOS, Android и Windows. Тя ви позволява да съхранявате неограничени пароли, бележки и документи. Също така идва с 2 факторно удостоверяване.

Безплатната версия на Sticky Password е по-скоро като локално приложение за управление на пароли, което съхранява пароли на вашите устройства. За разлика от други мениджъри на пароли по този въпрос, безплатната версия на Sticky Password не предлага синхронизиране между всичките ви устройства. Вашият паролите се съхраняват само на устройствата, където ги създавате. Най-добрата част от използването на премиум версията на това приложение е, че те даряват част от плащането ви, за да спестите застрашените манати (да, манатеи!).

Планове за лепкава парола:
въпреки че безплатна версия предлага толкова функции за защита, колкото и премиум версията, безплатната версия не предлага синхронизиране в облак и като такава вашите пароли няма да бъдат синхронизирани между всичките ви устройства. Премиум планът синхронизира всичките ви пароли и документи на всичките ви устройства и ги архивира в облака.

Защо лепкава парола е добра алтернатива на LastPass:
Sticky Password не ограничава използването на удостоверяването на две пароли дори на безплатен план, за разлика от LastPass.

4. Обгръщам

Enpass

 • Най-добрият офлайн мениджър на пароли
 • Безплатни план и премиум планове от $ 11.99 (еднократна цена)
 • Уебсайт: https://enpass.io/

Enpass предлага красиво минимален дизайн на интерфейса, който улеснява управлението на всички ваши пароли. Приложенията му са достъпни за Android, iOS, Mac, Linux и Windows. Безплатната версия предлага почти толкова функции, колкото и премиум версиите на това приложение.

Единствените ограничения са, че можете съхранявайте само 20 пароли в безплатната версия и не могат да създават множество трезори за отделяне на данни. Обхващането на премиум версии на това приложение позволява съхраняване на неограничени пароли и позволява създаването на различни трезори въз основа на случаи на използване като Work, Family и т.н..

Обхват планове:
Безплатната версия на това приложение позволява само съхраняване на 20 пароли. Най-добрата част от това приложение е, че премиум версиите се предлагат с еднократна такса. Въпреки че трябва да купите приложението за всяка платформа, на която искате да го използвате, трябва да го запазите за цял живот само за $ 11,99 на платформа.

Защо Enpass е добра алтернатива на LastPass:
Enpass е много по-евтин от LastPass. За цената на годишния абонамент на LastPass можете да получите Enpass за цял живот.

5. RoboForm

RoboForm

 • Най-добър Freemium мениджър на пароли
 • Безплатен план и премиум планове от 1,99 долара на месец
 • Уебсайт: https://roboform.com/

RoboForm е безплатен мениджър на пароли, наличен за всички устройства и платформи, включително iOS, Android, Mac и Windows. Той е достъпен и като разширение за браузър за всички браузъри, включително Firefox, Chrome, Opera и Safari. Потребителя интерфейсът е подобен на LastPass и лесен за използване.

RoboForm планове:
Най- безплатна версия от това приложение ви позволява да съхранявате неограничени пароли на всичките си устройства, но не предлага облачно архивиране или синхронизиране в облака между устройствата ви. Премиум версията предлага всичко това и сигурни функции за споделяне.

Защо RoboForm е добра алтернатива на LastPass:
RoboForm се предлага за повече платформи и устройства от LastPass.

6. Пазител

Keeper Security

 • Мениджър на пароли, фокусиран върху сигурността в най-добрия клас
 • Безплатен план и премиум планове от $ 2,49 на месец
 • Уебсайт: https://keepersecurity.com/

пазач е защитен мениджър на пароли предлагани на пазара. За разлика от други приложения в този списък, Keeper е предназначен за фирми и екипи и като такива предлага десетки функции и предимства за сигурност. Това е едно от най-високо оценените приложения за управление на пароли в почти всички платформи, включително Google Play, G2Crowd, Apple Store, GetApp и Trustpilot. Той се предлага с приложения за всички устройства, включително Android, iOS, Mac и Windows.

Планове за запазване:
Най- безплатна версия може да се използва само на едно устройство. Премиум версията позволява синхронизиране между неограничени устройства и предлага десетки функции за защита.

Защо Keeper е добра алтернатива на LastPass:
Keeper е предназначен за фирми и екипи, които искат да запазят данните си възможно най-сигурни. Keeper предлага по-добра сигурност от LastPass и се прави за екипи.

7. Bitwarden

Bitwarden

 • Най-добрият мениджър с отворен код и безплатни пароли
 • Безплатен план и премиум планове от $ 1 на месец
 • Уебсайт: https://bitwarden.com/

Bitwarden е безплатно мениджър на пароли с отворен код. Той предлага приложения за всички платформи, включително Windows, Mac, Linux, Android и iOS. Също така се предлага с разширения за браузър за всички съвременни браузъри. Освен това, ако сте специалист по технологии или уеб разработчик, можете дори да получите достъп до Bitwarden от a интерфейс на командния ред. Най-добрата част за Bitwarden е, че ако искате, можете да го настроите на собствен персонализиран сървър безплатно.

Планове на Bitwarden:
Bitwarden е напълно безплатно и предлага всички функции, които някога ще ви трябват. Безплатната версия ви позволява да съхранявате и синхронизирате неограничени пароли на неограничени устройства. Той също така идва с 2-факторно удостоверяване. Премиум версията на това приложение предлага няколко допълнителни усъвършенствани функции за защита и 1 GB в криптиран файл за съхранение.

Защо Bitwarden е добра алтернатива на LastPass:
Bitwarden предлага безплатно всички функции, за които се таксува LastPass.

Алтернативи LastPass: Обобщение

Въпреки че LastPass е страхотен и предлага стотици функции за сигурност, той не е най-добрият за всички.

Ако не можете да решите с коя от тези алтернативи на LastPass да отидете, препоръчвам да отидете с Dashlane. Той се предлага с всички функции, които някога ще ви трябват и е малко по-лесен за използване от LastPass.

Най-добрата част от Dashlane е, че премиум версията му предлага безплатна VPN услуга, която да ви помогне да осигурите вашето сърфиране.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map