7 най-добри алтернативи на граматиката

Grammarly е един от най-популярните инструменти за анализ на граматика и писане в интернет. Това е огромно ъпгрейд от проверката на правописа, които са вградени в Microsoft Word и уеб браузъри като Google Chrome. Но има куп наистина добри. Ето една колекция от най-добрите.


Въпреки че Grammarly може да ви помогне да поправите граматическите грешки и да подобрите стила си на писане, това може да не е най-добрият вариант за вас. Има и други инструменти, които трябва да проверите, преди да започнете ол-ин на Grammarly.

За да Ви спестим часове на изследване, ние съставихме някои от най-добрите алтернативи на Граматиката има на пазара.

Най-добри граматични алтернативи през 2020 г.:

 • Най-добър като цяло: е много повече от проверка на граматика. Това е ментор по писане, който анализира стила ви на писане и предлага предложения за подобряването му.
 • Подгласник, Най-добър като цяло: е лесен за използване инструмент за проверка на граматики, препинателни знаци и правопис, който автоматично открива и коригира злоупотреби с думи и граматически грешки.
 • Най-добрата SEO алтернатива на Grammarly: е помощник по писане на SEO, маркетолози и копирайтъри. Той прави това, което прави Grammarly, но също така ви дава анализ на текст и оптимизация на съдържанието за откриване на проблеми с SEO, така че да можете да ги поправите и да получите по-добро класиране.

Какво е граматически?

най-добрите граматични алтернативи

Граматиката е безплатен инструмент който проверява писмеността ви граматически грешки, правописна грешкаs и предлага предложения за подобряване на вашия стил на писане. Може да ви помогне да избегнете грешки, преди да натиснете бутона за изпращане на следващия си имейл.

Няма повече коректура на имейли сто пъти, преди да натиснете бутона за изпращане. Граматично го прави за вас и го прави много по-добре от стандартните проверки на правописа, предлагани от вашата операционна система и браузър.

Граматически функции

Граматично се предлага за всички платформи, където можете да пишете. Предлага се като разширение за уеб браузъри като Google Chrome и Firefox. Предлага се и като самостоятелно настолно приложение за Mac и Windows. Не само това, но и се предлага с приложение за Android и iOS, което може да замени клавиатурата по подразбиране с Grammarly.

граматични приложения

Граматично проверява за над 200 граматически грешки, които може да направите във вашия текст. Той също така предлага предложения за подобряване на стила ви на писане, за да отговаря на тона на гласа, който искате да предадете.

С версията Premium получавате още 250 проверки за граматика, разширено откриване на плагиатство и предложения за подобряване на речника.

граматически характеристики

Граматически плюсове и минуси

Граматично е на разположение безплатно за всички ваши устройства и лесно можете да хванете прости грешки в граматиката. Но ако искате най-доброто, което този инструмент може да предложи, трябва да извадите портфейла си.

Най- Pro версия на Grammarly тества вашия текст срещу много повече граматически грешки и дори проверява вашия текст за плагиатство.

Въпреки че Pro версията може да ви даде ръка в корекцията на написаното, това струва $ 139 на година или $ 59 на тримесечие или можете да отидете с най-скъпия от всички планове, месечния план, който струва $ 29 на месец.

Ако тепърва започвате или сте с нисък бюджет, тогава версията Grammarly pro не е най-доброто решение за вас.

Най-добри граматични алтернативи

ProWritingAid

ProWritingAid

ProWritingAid се използва от хиляди професионални писатели, редактори и студенти по целия свят. Тя е много повече от проверка на граматика. То анализира вашия стил на писане и оферти предложения за да го подобри.

Също така действа като ментор по писане помага ви да подобрите писането си всеки път, когато го използвате. Той работи във всички ваши любими приложения за писане и уебсайтове, включително Google Документи, Microsoft Outlook, Open Office и др.

Характеристика

 • Приложенията и разширенията са достъпни за всички ваши браузъри, включително Google Chrome и Firefox.
 • Работи с приложения като Microsoft Outlook, Microsoft Word, Google Docs, Scrivener и Open Office.
 • Проверка на граматика, редактор на стилове и ментор за писане, опаковани в един инструмент.

Защо да използвате ProWritingAid вместо Grammarly

Ако искате повече от проверка на граматиката, трябва да опитате ProWritingAid. Той анализира вашето писане и ви предлага предложения за подобряване на писането ви и действа като ментор по писане, за да ви помогне да подобрите стила си на писане.

Софтуер от джинджифил

софтуер за джинджифил

Софтуер от джинджифил е един от най-добра проверка за граматика инструменти в Интернет. Предлага се за Chrome, Firefox и Safari като разширение за браузър. Предлага се и за iOS и Android, така че можете да пишете без грешки на всички устройства, които използвате.

Джинджифилът разширение за браузър работи на почти всички уебсайтове, включително тези, които използвате най-често, като Twitter и Facebook, или Slack и Zendesk, ако управлявате бизнес

Характеристика

 • Приложенията са налични за устройства с Android и iOS.
 • Разширенията на браузъра работят на всички уебсайтове, включително на популярните като Facebook и Twitter.
 • Анализира писането и предлага предложения за подобряване на стила ви на писане.

Защо да използвате Ginger вместо Grammarly

Джинджифилът работи на повече уебсайтове от Граматично. Работи много добре с бизнес приложения като Zendesk, Slack и други.

Copywritely

Copywritely

За разлика от другите инструменти в този списък, Copywritely е създаден с единствената цел на създаване на SEO-оптимизирано съдържание. Анализира съдържанието ви и предлага предложения за подобряването му както за хора, така и за търсачки. Той проверява вашия текст както за граматически грешки, така и за правописни грешки. Също така предлага предложения за подобряване на стила ви на писане.

Използва се от хиляди копирайтъри, маркетолози и редактори, които искат да създадат възможно най-доброто съдържание за своята аудитория.

Най-добрата част за този инструмент е, че той анализира съдържанието на вашия конкурент и предлага предложения за по-добро оптимизиране на вашите търсачки. Той също така идва с десетки вградени шаблони за задачи, които ще ви помогнат лесно да възложите писмеността си на копирайтъри на свободна практика. Той също така проверява вашия текст за плагиатство.

Не само това, но и анализира съдържанието ви за плътност на ключовите думи, за да ви помогне избягвайте алгоритмични санкции от Google. Тя ви позволява да откривате пълнеж по ключови думи и да подобрите съотношенията си за насочване по ключови думи. Той също така дава на вашето съдържание оценка за четене и предлага предложения за подобряването му.

Характеристика

 • Помага ви да създавате съдържание, което е обичано както от хората, така и от търсачките.
 • Един от най-лесните начини да оптимизирате съдържанието си за търсачките, без да губите качество.
 • Той предлага предложения за поправяне на граматически и правописни грешки. Също така предлага предложения за подобряване на стила ви на писане.

Защо да използвате Copywritely вместо Grammarly

Copywritely е създаден за SEO и маркетинг на съдържание, които искат да създават най-качественото съдържание, което може да се класира високо в търсачките и е обичано от читателите.

Hemingway Editor (настолно приложение)

Редактор на Хемингуей

Редактор на Хемингуей, за разлика от други инструменти в този списък, е инструмент за анализ на писане, който ви помага да подобрите писането си. Въпреки че не предлага проверка на граматиката, той анализира вашия текст и ви предлага стотици предложения за подобряването му.

Hemingway Editor е приложение за настолни компютри за Windows и Mac OSX и струва 19,99 долара.

Писането в Хемингуей ще бъде не само направи вашето писане по-четимо но също ще подобрете стила си на писане всеки път, когато го използвате. Той ви казва, когато писането ви е трудно за четене или кога трябва да замените думите с по-добра алтернатива. Най-добрата част за този инструмент е, че дава на съдържанието ви оценка за четимост.

Характеристика

 • Инструмент за писане, използван от много професионални блогъри и писатели.
 • Помага ви да анализирате писането си и предлага предложения за това да го направите много по-четим.
 • Използвайте този инструмент заедно с други инструменти за проверка на граматиката като Grammarly, за да извлечете максимума от него.

Защо да използвате Hemingway Editor вместо Grammarly

Hemingway Editor не е проверка на граматиката или проверка на правописа. Това е инструмент за писане, който ви помага да подобрите стила си на писане и да го направите по-четим и достъпен за всички. Когато се използва заедно с Grammarly или друг инструмент за проверка на граматиката, това може да ви помогне да подобрите стила си на писане и да го направите по-четим.

Опит

Опит

Опит е един от най-старите и най-много популярна проверка на граматиката инструменти в Интернет. WhiteSmoke е много повече от проверка на правописа. Това е коректор което ви помага да поправите всичко – от прости граматически грешки до грешки в стил. WhiteSmoke се използва от популярни марки като Dictionary.com, Pearson, McGill и University of Toronto.

Характеристика

 • Една от най-старите и най-доверени граматични проверки в Интернет.
 • Помага ви да поправите граматическите грешки и предлага предложения за подобряване на стила на писане.
 • Предлага се както за настолни, така и за мобилни устройства, така че можете да пишете без грешки на всичките си устройства.

Защо да използвате WhiteSmoke вместо Grammarly

WhiteSmoke е премиум инструмент за корекция, който използва най-новите технологии на естествен език, за да ви помогне да пишете по-добре и дори да подобрите писането си.

PaperRater

PaperRater

PaperRater е онлайн инструмент, който проверява написаното от вас Граматически и правописни грешки, и плагиатство. Той е достъпен само като онлайн инструмент, така че няма нужда да изтегляте настолно приложение или да инсталирате разширение за браузър. Безплатната версия на приложението позволява проверка до 5 страници на представяне.

Премиумният абонамент обаче позволява проверка до 20 страници на всяко подаване.

Характеристика

 • Безплатен инструмент, който проверява писането ви за грешки и правописни грешки.
 • Позволява проверка на текст за плагиатство.
 • Той предлага предложения, които да ви помогнат да подобрите писането и дава оценка на вашето писане.

Защо да използвате PaperRater вместо Grammarly

PaperRater е безплатен за до 50 подавания на месец. Анализира написаното от вас и му дава оценка. Той също така предлага предложения, които да ви помогнат да подобрите стила си на писане.

LanguageTool

LanguageTool

LanguageTool е софтуер за корекция, който предлага предложения за поправяне на граматически грешки и правописни грешки в текста ви. Предлага се като разширение за браузър както за Google Chrome, така и за Firefox.

Той е един от най-добрите инструменти, когато става въпрос за корекция. Може да ви помогне да поправите граматически грешки и да подобрите стила си на писане. Премиум версията на този инструмент проверява вашия текст срещу 2500 различни грешки и предлага предложения за подобряване на писането ви.

Най-добрата част за този инструмент е, че той работи много различни езици включително английски, немски, френски, холандски и т.н. Той проверява написаното от вас за грешки във всички поддържани езици.

Характеристика

 • Работи с много други езици, освен само английски.
 • Проверява текста ви за над 2500 грешки.
 • Той ви помага да поправите граматическите и правописните грешки, но също така ви помага да подобрите стила на писане.

Защо да използвате LanguageTool вместо Grammarly

Граматично поддържа само английски език. LanguageTool се предлага с поддръжка на много езици, различни от английски, включително немски, френски, румънски и холандски.

заключение

Така че, граматиката е полезна ли е? Вие залагате! Grammarl y е един от най-добрите усъвършенствани и лесни за използване асистенти за писане за елиминиране на граматичните, правописните и пунктуационните грешки.

Всички инструменти в този списък предлагат безплатна версия за вашия тест, преди да го купите. Препоръчвам да тествате поне една или две алтернативи в този списък, преди да се установите за една, която харесвате. Повечето от тези инструменти ще предлагат предложения, които да ви помогнат да подобрите стила си на писане.

Ако фокусът ви е да подобрите стила си на писане, препоръчвам да продължите Редактор на Хемингуей. Той е достъпен както за уеб, така и като самостоятелно настолно приложение. Не предлага проверка на граматиката, затова ви препоръчваме да го използвате заедно с инструмент за проверка на граматиката като Grammarly или Ginger.

Ако искате инструмент, който може да ви помогне да подобрите стила си на писане и също така проверява текста ви за грешки, препоръчвам да продължите ProWritingAid. Това ще ви помогне да подобрите писането си и ще провери написаното от вас и за грешки.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map