7 най-добри алтернативи на Google Drive

Облачните сайтове за съхранение като Google Drive улесняват архивирането и достъпа до файлове отвсякъде и създаването и управлението на документи, електронни таблици, презентации, анкети. Google Drive е отличен и безплатен, но ако искате по-добро синхронизиране и поверителност тогава има по-добри там.


Съхранение в облака промени начина, по който светът улавя данни. Той е превзел като основен метод за съхранение на данни: Забравете за стаи, пълни с шкафове за подаване, просто седящи там, заемайки място, време и работна ръка, за да пресеете през него.

Най-добрите алтернативи на Google Drive през 2020 г.:

 • Най-добър като цяло:. Това е любимият ми доставчик на облачно хранилище, тъй като Sync.com е достъпен, лесен за използване, идва с голяма сигурност и функции. Шифрованата платформа за съхранение и приложения за синхронизиране на Sync гарантират, че само вие можете да имате достъп до данните си в облака.
 • Подгласник, Най-добър като цяло:. Подгласникът е pCloud благодарение на евтината си цена и аз обичам еднократната цена за доживотен абонамент. Криптото на pCloud осигурява криптиране от страна на клиента, което криптира вашите файлове на всяко устройство и ги прави невидими за другите.
 • Най-добрата безплатна алтернатива на Google Drive: идва с 2 GB памет и винаги е безплатна. Dropbox използва SSL / TLS за защита на данните в транзит. SSL / TSL създава защитен тунел, защитен от 128-битово или по-високо криптиране на Advanced Encryption Standard (AES).

Какво е облачно съхранение?

Със съхранение „в облака“ или файлове, документи, изображения и др., Запазени дистанционно на сървъри, предоставени от облачни компании, съхраняването на огромни количества информация вече не заема толкова енергия и пространство, колкото преди в облака.

Съхранението в облак също се счита за по-безопасно от повечето алтернативи за съхранение. Той предлага незабавен достъп до всичко, от което се нуждаете, като се пази от всички останали, които биха могли да искат да потопят пръстите си във вашите данни.

Повечето компании (и някои правителства) съхраняват данните си в облака. Облачните платформи също са места за съхранение на други данни, включително лични спомени или снимки.

Разбира се, че искате да изберете най-добрия възможен доставчик на облак, а фактори като сигурност и поверителност са важни при определянето на това, което е най-доброто.

Предимствата на съхранението в облак

Съхранението в облак е лесно: Качването на файлове е лесно и е лесно да изтегляте или споделяте файлове. Всичко, от което се нуждаете, е достъп до интернет.

Повечето доставчици на облак предлагат безплатна опция с определен GB обем данни безплатно: Повече нужди за съхранение означава, че ще трябва да платите за нея.

Облачното съхранение гарантира просто и безопасно съхранение на файлове (и всичко останало, което може да бъде поставено в сурови онлайн данни).

Просто, затова облачното съхранение е по-добро.

Но вашият настоящ доставчик на облаци е правилният за вашите нужди?

Какво е Google Drive?

Google Drive е опцията за съхранение в облак, която получавате заедно с профила си в Google или Gmail. Безплатно е, освен ако не изберете един от техните платени планове за надграждане на обема на съхранение.

google drive

 • Първите 15 GB хранилище са напълно безплатни
 • Предлага офлайн преглед и редактиране с инструментите на Office на Google (Документи, Таблици, Слайдове и т.н.)
 • Много удобна за потребителя и кросплатформена поддръжка
 • 2-факторно удостоверяване и версия на файла

Тъй като се предлага в комплект с акаунт в Google, той се превърна в изключително популярна опция, която много хора предпочитат само защото е точно там.

Използвате ли вие или вашата компания Google Drive?

Ако отговорът е „да“, може да е време да разгледаме някои алтернативи. Въпреки че Google Диск е безплатен, удобен и се предлага с Google Документи, Таблици, Слайдове и други удобни инструменти за редактиране, има и минуси, които карат хората да обмислят превключване.

Защо да се променяте от Google Drive?

Притесненията относно поверителността и невъзможната ситуация „Завинаги съм изключен от профила си в Google“ накараха много хора да се променят към алтернативи в облака като Sync.com, Dropbox или Box.

Коя е най-добрата алтернатива на Google Drive?

Sync.com е доста страхотен. Разбира се, ще трябва да решите това сами.

Ето и най-добрите алтернативи за съхранение в облак на Google Drive.

1. Sync.com

sync.com

Какво е Sync.com?

Sync.com нараства, за да бъде един от най-силните конкуренти на облачните платформи за съхранение като Google Drive или Dropbox. Това е от няколко години и е доказано, че е едно от най-бързите и сигурни места, където можете да съхранявате данни онлайн: Комбинация от тези функции и страхотно обслужване на клиентите превърнаха Sync.com в електроцентрала на платформа за облачно съхранение, която е страхотна за бизнес или лична употреба.

Основни функции

 • По-голямо количество пространство за съхранение от всеки друг доставчик на облак. По-евтините планове позволяват толкова 2TB общо съхранение, докато плановете, насочени към бизнеса, предлагат 10TB – и това е на потребител, регистриран в основния ви облак.
 • Данните се качват и имат достъп чрез използването на клиент за данни за изтегляне или в браузър, въпреки че клиентът на данни се препоръчва за по-бързо качване.
 • Опцията за автоматично синхронизиране на данни, за да се гарантира, че вашите устройства винаги са архивирани.
 • Шифрованата платформа за съхранение и приложения за синхронизиране на Sync гарантират, че само вие можете да имате достъп до данните си в облака.

Професионалисти

 • Скоростта на качване е последователна и бърза: Това е един от най-важните фактори, особено за облачна платформа, базирана на бизнес.
 • Данните са лесни за достъп отвсякъде, без забавяне.
 • Поддръжката на клиенти отговаря бързо на запитвания: Международното съхранение на данни изисква поддръжката на клиенти да е винаги там и те да се връщат бързо, ако има някакви проблеми или въпроси от страна на потребителя.

Против

 • Потребителите, които са свикнали да Dropbox или Google Drive, може да се наложи да вземат урок за навигиране в интерфейса Sync.com за първи път.
 • Няма поддръжка на клиент за LInux за изтегляне.

Защо да използвате Sync.com вместо Google Drive

Въпреки че Google Drive може да се нарече по подразбиране, Sync.com е един от друг по отношение на капацитет за съхранение, функционалност и технологична поддръжка. Опитвали ли сте се да получите бърз отговор от повечето други облачни компании? Повечето от тях ви карат да чакате, докато Sync.com взаимодейства с клиенти в прилично време – особено ако имате проблеми.

Няма причина да се придържате към ограничената функционалност, предлагана от Google Drive, когато можете да имате най-доброто от функционалността и пространството вместо Sync.com.

2. Dropbox

Dropbox

Какво е Dropbox?

Dropbox обикновено е една от първите алтернативи, които потребителите трябва да обмислят, когато търсят мощен доставчик на облаци. Те са от доста време и повечето хора вече ще са запознати с ограничения си „безплатен” план за съхранение: Някои може би дори са преминали към някой от платените им планове вместо това. Dropbox.com е особено мощен, ако искате да качвате в движение и да синхронизирате всичките си устройства заедно.

Основни функции

 • Безплатни, лични и бизнес планове в зависимост от това колко данни търсите да съхранявате.
 • Качване и достъп до данни чрез приложение, клиент за десктоп за изтегляне или в браузър.
 • Лесен капацитет за редактиране и преглед на най-често срещаните видове документи и медийни файлове.

Професионалисти

 • Работи бързо и работи добре, независимо дали използвате компютъра или смартфона си, за да направите по-голямата част от качването.
 • Файловете са лесни за организиране, търсене и преместване в облака само с няколко кликвания.
 • Безплатният план е опция по подразбиране за много хора и се превръща в чудесна алтернатива за всеки, който все още няма много данни да се залепи в облака.

Против

 • Връзките за споделяне могат да оставят цялата ви папка в облака уязвима за всеки с връзката, когато сте искали да споделите само един файл.
 • С каквито и да било проблеми със свързаността, забравете за безпроблемно качване или изтегляне в облака.
 • Няма достъп офлайн до повечето от вашия облак за спешни случаи.

Защо да използвате Dropbox вместо Google Drive

Ако сте свикнали с Google Drive, Dropbox ще се почувства като сбъдната мечта на повечето потребители. Функционалността е по-добра и въпреки че Dropbox липсва фантастичния редактор на „Документи Google“, който ще намерите с Диск, способността му да преглежда файлове в браузър, приложение или настолен клиент компенсира това.

3. pCloud

pcloud

Какво е pCloud?

pCloud е един от по-новите облачни доставчици, които влязоха в сила само през последните 10 години. Естественият растеж на pCloud потребителите трябва да бъде ясна индикация, че функционалността се оказа по-добра с pCloud – и всеки, който я провери, трябва да бъде впечатлен от по-лесния за навигиране интерфейс.

Основни функции

 • Вградените медийни плейъри и зрителите на документи ви позволяват да отваряте, разглеждате и предавате файлове директно от вашия облак, независимо къде се намирате: За хората, които искат любимите си филми и спомени точно под ръка, това е чудесно.
 • Автоматично качване за файлове между устройства и направо в облака.
 • Селективното синхронизиране ви позволява да изберете конкретна папка за компютър и да синхронизирате само онова, което е там: Страхотно за всички, които не искат цялата си информация в облака автоматично.
 • pCloud извежда сигурността на по-високо ниво с pCloud Crypto. Позволява ви да шифровате файла си на вашия компютър или мобилен телефон, преди да го изпратите за съхранение. За да го отключите, ще трябва да използвате генерирания ключ, наречен CryptoPass.

Професионалисти

 • Безплатният им план предлага 10 GB съхранение безплатно, с други, по-тежки планове, достъпни за всеки, който се нуждае от повече от него.
 • Те предлагат план за целия живот, който предлага еднократно плащане и достъп до изчерпателен облак до края на живота ви.
 • Качването и автоматичното синхронизиране е доста лесен процес за всеки, който би искал пълен контрол (и незабавен достъп) до своите онлайн неща.

Против

 • Опциите за съхранение в облак на pCloud могат да липсват за големите фирми: мнозина се нуждаят от много повече от 2TB, максималната сума, която предлагат.
 • Ценообразуването им може да бъде скъпо, ако не изберете Lifetime плановете, което може да бъде ценен еднократен, ако сте само личен потребител.

Защо да използвате pCloud вместо Google Drive?

Досега Google Drive е попаднал под голям огън за тяхното облачно съхранение. Загрижеността за сигурността и поверителността са сред най-важните оплаквания: Други включват липса на поддръжка на клиенти, вероятност да се изключите от своя Диск, ако загубите достъп до устройствата си и липса на реално пространство за съхранение дори при платени планове. pCloud преодолява повечето от проблемите, които потребителите могат да имат относно Google Drive и предоставя по-добра платформа, която е по-лесна за използване.

4. Кутия

box.com

Какво е кутия?

Много потребители може да не са чували за Box.com преди, но това е чудесна опция за съхранение в облак за всички лични потребители, които биха могли да използват безопасно онлайн съхранение. Те предлагат безплатни планове и платени алтернативи, като и двете са достатъчно мощни, за да запазят данните на бизнеса или лицето си – и достатъчно лесен начин за качване и достъп до тази информация.

Основни функции

 • Безплатни планове, които ви предлагат няколко GB на онлайн хранилище, и платени планове, които увеличават този процент до достатъчно за по-малък бизнес.
 • Възможността за качване и изтегляне на файлове с едно кликване от облака в браузъра.
 • Ограничени настройки за достъп до файлове, които позволяват кой може да вижда определени файлове и кога.

Професионалисти

 • Box.com предлага защитен облак, който предлага устойчива на хакер гаранция и един от малкото облаци, които го правят.
 • Бързо качване от повечето места по целия свят.
 • Възможността да се ограничи как хората виждат файлове.
 • Всеки файл се криптира с помощта на AES 256-битово криптиране на различни места.

Против

 • Няма умен инструмент за редактиране или функция за преглед на файлове. Има само имена на файлове и възможност да кликнете върху тях, за да изтеглите: Това не е умно за всеки облачен доставчик.
 • Има автоматично ограничение за качване на файлове, по-големи от 250 MB, ако сте в един от безплатните планове. Какъв е смисълът от това?
 • Box се чувства далеч по-напреднал, отколкото е необходимо, дори и на потребителите, които наричат ​​себе си напреднали.

Защо да използвате Box вместо Google Drive?

Ако сте разочарован от Google Drive и всичко, което търсите, е личен облак или пространство за споделяне на снимки и видеоклипове с членове на семейството, Box е чудесен вариант за разглеждане – въпреки че все още има по-добри (като Sync.com ), които могат да ви предложат повече.

Проблеми с функционалността, свързани с Box (например липсата на визуализация на файла), означава, че има основателни причини да разгледате Sync.com вместо това.

5. Backblaze

backblaze

Какво е Backblaze?

Backblaze е друг от по-новите облачни доставчици, които съществуват само през последните десет години. Те успяха да се отстояват като един от най-силните конкуренти за Google Drive само за количеството съхранение, което предлагат (и сравнителният им процент на GB, ако искате да вземете своя калкулатор и да разберете кой наистина ви дава повече стойност).

Основни функции

 • Незабавно качване от мобилно устройство, браузър или приложението им за изтегляне.
 • Вариантът на няколко плана, като платените планове дават няколко TB на разположение за съхранение (и повече от други доставчици на облак за цената). Предлага се неограничено място за съхранение за онези, които не са сигурни колко данни трябва да бъдат изпратени.
 • Опция за възстановяване на файлове за онези неща, които на по-късен етап може да изтриете и искате да се върнете в облака.

Професионалисти

 • Възможността за неограничено съхранение на файлове за потребители, които се нуждаят от него.
 • Бърз и лесен процес на качване с лесен за навигиране интерфейс.
 • Сигурност: Те гарантират, че вашите данни няма да бъдат откраднати, продадени или проверени от всеки, който не е упълномощен от облачния собственик да го прави.

Против

 • Възстановяването на файлове може да отнеме известно време.
 • Функцията за автоматично компресиране на файл .zip за компресиране на данни означава, че може да изпитате загуба на качество с аудио файлове.
 • По-трудно да се ориентирате за потребители, които нямат малко повече опит с компютър.

Защо да използвате Backblaze вместо Google Drive?

С добавянето на неограничено място за съхранение, всеки, който трябва да съхранява огромно количество данни наведнъж, ще предпочете Backblaze пред обичайния Google Drive – особено ако сте надхвърлили капацитета на това, което Google може да предложи, но ще има повече файлове, за да се изправи към вашия облак.

6. SpiderOak

SpiderOak

Какво е SpiderOak?

SpiderOak е по-малко известен облачен доставчик, но това не означава, че правят компромиси със скоростта, пространството или сигурността – и може да направи чудесна алтернатива за всеки, който иска да слезе от Google Drive в по-безопасно пространство.

Основни функции

 • Безплатен план с толкова 2GB пространство за съхранение.
 • Пряка поддръжка на Linux за техния настолен клиент и други опции за потребителите на Windows или Mac.
 • Качване директно чрез приложение, с възможност за преглед на файлове.

Професионалисти

 • Постоянно бързи скорости, когато става въпрос за качване или достъп до вашата онлайн библиотека.
 • Лесен за използване, дори за всеки, който не е свикнал да качва платформи в облак.
 • Няколко платформи за качване, подходящи за Mac, PC, Linux или мобилни устройства.

Против

 • Сериозно липсва това, което предлага за свободно пространство за съхранение.
 • Платените опции са по-скъпи, отколкото трябва да бъдат: Други доставчици като Sync.com предлагат по-добра сравнителна сделка.

Защо да използвате SpiderOak вместо Google Drive?

Ако разочарованията ви от Google Drive включват липса на поддръжка на клиенти и качване или изтегляне на изоставане, SpiderOak може да бъде чудесен избор – но само при условие, че нямате много данни за съхранение и нямайте нищо против липсата на правилното „гледане“ на добавки в приложението им. Добавянето на опция за възстановяване го компенсира.

7. Microsoft OneDrive

microsoft onedrive

Какво е Microsoft OneDrive?

Ако използвате компютър с операционна система Windows, преди сте виждали опцията за OneDrive някъде на вашия компютър; може би дори сте чували, че архивира файлове в OneDrive и сте намерили пътя си към облака, като се чудите защо.

OneDrive е отговорът на Microsoft в облака и се оказва доста мощен инструмент както за бизнеса, така и за личните потребители.

Основни функции

 • Безпроблемно и бързо качване на файлове от приложението, клиента или директно от вашия браузър.
 • Автоматична защита от вируси и шпионски софтуер проверяват за всички качени и споделени файлове.
 • Безплатни и платени планове, които предлагат на потребителите 10 GB възможно облачно съхранение и повече.

Професионалисти

 • Скоростта на качване и изтегляне с OneDrive е повече от добра за лични и бизнес.
 • Автоматичното синхронизиране на вашите файлове (или само конкретни папки) прави това лесно.
 • OneDrive обещава прилична сигурност и това е, което получавате.

Против

 • Създадена от Microsoft, OneDrive е напълно отрязан от всякаква поддръжка за Linux.
 • Безплатните опции са много ограничаващи и напредналите потребители или фирми може да не намерят OneDrive достатъчно задоволителна алтернатива.
 • Безсилно да се запознаят новите потребители и повечето хора ще се откажат от момента, в който разберат.

Защо да използвате OneDrive вместо Google Drive?

OneDrive прави мощна и страхотна алтернатива на Google Drive във всеки избран ден. Той е лесен за използване, безопасен и бърз – и всичко това е, че Google Drive спря да бъде преди около десет години. Дори потребителите на Dropbox могат да помислят за OneDrive вместо това – но за най-добрата функционалност, Sync.com все още изглежда печели.

често задавани въпроси

Какви са плюсовете на Google Drive?

Google Диск е безплатен, синхронизацията, споделянето и сътрудничеството е лесна за използване и се предлага с Google Документи, Таблици, Слайдове, Чертежи, Проучвания, Форми и други.

Какви са минусите на Google Drive?

Бавна синхронизация и бавни скорости на качване и изтегляне. Поверителността е проблем, тъй като Google Drive е свързан с проекта за PRISM на САЩ.

Кои са най-добрите алтернативи на Google Drive?

Най-добре платените алтернативи на Google Drive са Sync.com и pCloud.com. Най-добрата безплатна алтернатива е Dropbox.

Най-добрите алтернативи на Google Drive: Обобщение: И така, какво е най-доброто?

най-добрите алтернативи на Google Drive

Безопасно е да се каже, че има достатъчно възможности за облачен доставчик, който може да накара главата ви да се завърти, когато е време да изберете един за вас или вашата компания. Съхранението в облак стана по-евтино, по-бързо и по-добро – и сега има повече компании от само три облачни мегалита, които доминираха в индустрията.

От повечето други прегледани облачни доставчици Sync.com е и един от най-сигурните: досега те никога не са били хакнати или не са компрометирали потребителските им данни – и това е нещо, което много други облачни доставчици (дори и най-големите) не мога да предявя претенция за.

Sync.com също се класира най-високо по отношение на функционалност, бързина и лекота на използване както за напреднали, така и за начинаещи потребители.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map