Vodnik za začetnike ciljev

Če nekdo zapusti vašo spletno stran, ne da bi kaj kupil, izgubite denar. Tudi če na svoj blog popeljete z brezplačnim prometom SEO, izgubite čas in vire, ki ste jih porabili za to, da bi pridobili ta brezplačni promet. Ni nujno, da je tako.


Ker obstaja način, da iz vsake osebe, ki obišče vaše spletno mesto, iztisnete več donosnosti naložbe.

Ta čarobna metoda doseganja višje ROI se imenuje Ponovno usmerjanje.

začetniki vodnik za retargeting

Kaj je retargeting?

Ko oseba obišče vaše spletno mesto in odide, ne da bi se naročila na vaš e-poštni seznam ali kupila kar koli, obstaja velika verjetnost, da se oseba nikoli več ne vrne na vaše spletno mesto.

Če 1.000 ljudi vsak mesec zapusti vaše spletno mesto, ne da bi ukrepali, izgubite najmanj 1000 USD, če vas bo to stalo 1 dolar na obiskovalca, da bi pridobili te obiskovalce.

Ponovno ciljanje je že dolgo, vendar večina podjetij tega ne uporablja. Pomaga vam lahko podvojiti bazo naročnikov, doseči več prodaje in prodati več stvari obstoječim strankam.

To je najboljši način iz svojih obiskovalcev iztisnite največ ROI-ja. Omogoča vam, da svojo znamko vedno znova postavljate pred svoje potencialne kupce.

Ta grafika Retargerja najbolje razloži:

kaj je retargeting

Čeprav grafika govori le o pretvorbi potencialnih strank v kupce, lahko retarget uporabljate za marsikaj:

 • Stranko nadgradite ali navzkrižno prodajte.
 • Enkratne kupce spremenite v večkratne kupce.
 • Dosezite stranke, ki se ne odzivajo na e-poštna sporočila.
 • S promocijo vaše vsebine poskrbite, da bo vaša blagovna znamka ostala v glavi strank.
 • Dosezite stranke do drugih naprav, ki jih imajo v lasti.

Cilj vaše kampanje za ponovno usmerjanje je lahko različen. Hkrati lahko vodite več različnih oglaševalskih akcij z različnimi cilji. Toda Glavni cilj bo vedno povečati donosnost naložbe dobite za vsak dolar, ki ga porabite za nakup obiskovalca.

Ponovno trženje proti ponovnemu usmerjanju?

Zdaj ste morda že slišali izraz ponovno trženje, kaj torej razlika med ponovnim trženjem in ponovnim usmerjanjem?

remarketing vs retargeting

Oba izraza se pogosto uporabljata zamenljivo, vendar je ponovno trženje strategija, usmerjena k ponovnemu vključevanju kupcev s trženjem po e-pošti, socialnimi mediji in dejavnostmi brez povezave..

Ponovno ciljanje je “taktika” ponovnega trženja in je običajno osredotočeno na plačljive besedilne in prikazne oglase.

Kako deluje ponovno ciljanje

Ponovno ciljanje lahko zveni kot zelo zapleten postopek, če ste zanj novi. Ampak nič ne skrbi. Za to ne potrebuje milijon dolarjev proračuna ali zapletene programske opreme in orodij. In ne boste potrebovali let, da se naučite, kako lahko s ponovnim ciljanjem dosežete večjo prodajo.

To je preprost postopek prikazovanje plačljivih oglasov ljudem, ki so že obiskali vaše spletno mesto ali so že od vas kupili nekaj.

Obstajata dva načina za ponovno usmerjanje ljudi:

1. Zbiranje podatkov s preusmeritvijo piksla

Vsaka oglaševalska platforma, ki ponuja možnost ponovnega ciljanja uporabnikov, ponuja način zbiranja podatkov s pomočjo preproste tehnologije, imenovane pik za ponovno ciljanje.

Pixel za ponovno ciljanje je preprosto eno- ali dvovrsticna koda JavaScript, ki jo postavite na strani svojega spletnega mesta, kar oglaševalski platformi pomaga prepoznati uporabnika. Ko platforma prepozna uporabnika, shrani njihove podatke na seznam za ponovno ciljanje vašega računa.

Zveni zmedeno?

facebook pixel

Tu je primer, kako deluje Facebook Pixel:

Na strani svojega spletnega mesta postavite majhno kodo JavaScript. Ta skript se naloži vsakič, ko nekdo obišče vaše spletno mesto. Ta skripta se nato poveže s strežniki Facebook. Strežniki poskušajo uporabnika prepoznati prek naslova IP in piškotkov.

Če ima oseba, ki je obiskala vaše spletno mesto, Facebook račun in je takrat prijavljen v Facebook, bo Facebook tega uporabnika dodal na vaš seznam za ponovno ciljanje. Kasneje lahko tega uporabnika ponovno usmerite prek platforme Facebook. Več ko jih ljudje obiščejo, večji bo vaš seznam za ponovno ciljanje.

Ti obiskovalci vključujejo tudi osebe, ki obiščejo vaše spletno mesto z drugih oglaševalskih platform. To vam omogoča, da ponovno usmerite uporabnike, ki so videli ali kliknili vaše oglase prek drugih oglaševalskih platform.

Če na svojem spletnem mestu še nimate nameščenega piksla za ponovno ciljanje, ga takoj namestite.

2. Ciljajte stranke na platformi s svojim seznamom strank

Če že imate seznam strank, lahko seznam njihovih e-poštnih naslovov naložite na Facebook. Ko to storite, se bo Facebook skušal uskladiti Facebook račune s temi e-poštnimi naslovi, da bi našel vaše stranke, ki so na Facebooku.

facebook občinstva po meri

To je odličen način za prodajo ali navzkrižno prodajo strank. Ne samo to, da vam sestavljanje seznama za ponovno ciljanje ljudi, ki so že kupili od vas, pomaga prodati več izdelkov in storitev tem istim ljudem.

Vedno lažje je prodati več stvari istim ljudem, kot če najdeš več možnosti in jih spremeniš v kupce.

S ponovnim usmerjanjem oglasov lahko več izdelkov promovirate med obstoječimi strankami.

Tu je odličen primer oglasa za ponovno usmerjanje Facebooka na podlagi seznama strank:

primer začasnega usmerjanja na facebook

Zgoraj je oglas za ponovno ciljanje avtorja DigitalMarketer. Ciljajo na ljudi, ki so se udeležili prometa & Konverzija vrh 2014. Njihova sporočila jasno zahtevajo od svojih obstoječih strank, ki so se v preteklosti udeležila konference, da se ponovno udeležijo konference.

DigitalMarketer vsako leto preusmeri svoje stare udeležence.

Najboljše platforme za ponovno ciljanje

Tu je pregled treh najbolj priljubljenih platform za ponovno ciljanje na trgu: Google AdWords, AdRoll in Facebook.

Google AdWords Retargeting

Google vsak dan služi milijarde strani z rezultati iskanja. Oglasi lahko prikažete na vrhu teh rezultatov iskanja. Ali veste, da AdWords omogoča tudi prikazovanje oglasov na milijonih drugih spletnih mest, ki so del njihovega omrežja?

ponovno trženje google adwords

S programom Google AdWords lahko preusmerite obiskovalce, potencialne kupce in obstoječe stranke po spletu. Večina spletnih mest, ki obiščejo milijone obiskovalcev, je del Googlove oglaševalske mreže. Lahko ciljate na ljudi, ki obiščejo vse te milijone spletnih mest.

Tudi če je vaš ciljni trg prešibek ali prestar, da bi lahko uporabljal Facebook, ga lahko ciljno usmerite po spletu na spletnih mestih, ki jih redno berejo ali obiskujejo..

Ne samo to, ampak lahko stranke, ki iščejo vaše tekmece, ponovno usmerite po obisku vašega spletnega mesta, kot to počne SendinBlue:

Primer preusmeritve google adwords

Google Ad Network lahko po ocenah doseže več kot 90% uporabnikov interneta po vsem svetu. Skoraj vsi, ki uporabljajo internet.

Poskusite Googlovo oglasno omrežje, če želite preusmeriti obiskovalce in stranke spletnega mesta in ne samo na eni sami platformi, kot je Facebook.

AdRoll Retargeting

AdRoll vam omogoča, da z uporabo AI bolje ciljate na potencialne stranke. Omogočajo vam, da pravočasno s pomočjo Umetne inteligence prikažete pravo sporočilo pravi osebi. Njihov AI pomaga optimizirati trženje na več kanalih, vključno s Facebookom, Instagramom, Gmailom in številnimi drugimi platformami.

Če iščete rešitev na enem mestu za ustvarjanje oglasov, ki delujejo brez prevelikih poskusov in napak, je AdRoll prava pot..

Ta grafika z njihovega spletnega mesta najbolje razloži, kako njihova platforma res deluje:

prijaviti

Namesto da vas omejijo na iskanje ali prikaz, vam omogočajo prikazovanje oglasov svojim potencialnim strankam, kamor koli bodo šli po internetu.

Omogočajo vam ciljanje na stranke, ki uporabljajo oboje Statični in dinamični oglasi. Če imate spletno mesto za e-trgovino ali prodajate več kot nekaj izdelkov, boste imeli radi dinamične oglase. Omogočajo vam prikazovanje oglasov, ki so povezani z izdelkom, ki si ga je ogledala ali bi vas lahko zanimala vaša stranka.

Na primer, če si je uporabnik na vašem spletnem mestu ogledal ure, ki jih prodajate, je smiselno prikazati oglase, ki oglašujejo te ure in ne čevljev ali nakita. Z dinamičnimi oglasi lahko prikažete natančen izdelek, ki ga zanima vaša stranka.

AdRoll poroča, da njihove stranke vsako leto zaslužijo več kot 240 milijard dolarjev. Rezultate svojih strank pripisujejo zmožnosti platforme za samodejno optimizacijo in prilagajanje oglaševanih oglasov na podlagi tistega, kar bi uporabnika lahko zanimalo na podlagi predhodnega vedenja.

Z AdRoll lahko samodejno ciljate na vsakogar, ki po spletu s pravimi sporočili uporablja v kateri koli napravi, ki jo uporablja, pa naj bo to prenosnik, tablični računalnik ali pametni telefon.

Facebook Retargeting

Facebook je največja platforma socialnih medijev z uporabniki, vključno z najstniki do 80-letnikov. Če želite stranke ponovno preusmeriti na Facebook, boste morali najprej namestiti njihov Pixel za ponovno ciljanje na vaše spletno mesto. Lahko pa naložite tudi seznam strank, ki jih želite ciljati.

Facebook bo z e-poštnimi sporočili vaših strank ustrezal Facebook računom. Vsaka stranka, ki ima Facebook, bo dodana na vaš seznam za ponovno ciljanje. Ko so dodane na vaš seznam za ponovno ciljanje, niste omejeni na njihovo ponovno usmerjanje na Facebooku. Ponovno jih lahko usmerite na vsa spletna mesta in platforme, ki so del Facebookovega oglaševalskega omrežja, vključno z Instagramom, takojšnjimi članki in velikim številom spletnih mest.

Primer oglasov na facebooku

Facebook vam omogoča, da obiskovalce preusmerite na vse njihove platforme. Torej, lahko stranko najprej preusmerite prek Facebook newsfeed Ad in nato prikažete nadaljnji oglas v njihovem Instagram feedu. Razpoložljive platforme vključujejo Messenger, Instagram in celo WhatsApp.

Najboljši del oglaševanja na Facebooku je, da imate na videz neomejeno število možnosti, ki jih lahko dosežete. Z več kot 1,3 milijarde aktivnih uporabnikov vam lahko Facebook pomaga do vseh strank po vsem svetu.

Nekaj ​​odličnih študij primerov, ki jih je treba ponovno usmeriti, ki nam kažejo, kako to storiti pravilno

Če ste navdušeni nad zagonom svoje prve kampanje za ponovno ciljanje, kot bi morali, bi morali najprej dobiti nekaj navdiha pri ljudeh, ki že dobro opravljajo svoje delo. Naslednje študije primerov vam bodo predstavile, kaj lahko v svoji panogi počnete v svoji panogi.

Trgovina Bebê je dobila 98% dvig konverzij

 • Industrija: Otroški izdelki
 • Platforma: Google AdWords
 • Rezultat: 98% povečanje tečaja konverzije

Bebê Store je uspel doseči 98-odstotno povečanje stopnje konverzije z orodjem AdWords, imenovanim orodje za optimiziranje konverzij. To orodje je del platforme AdWords, ki jo lahko brezplačno uporabite, ko začnete prikazovati oglase.

Bebê Store, kot že ime pove, prodaja otroške izdelke, vključno z otroškimi vozički, igračkami in, seveda, pleničkami.

Z dinamičnim ponovnim usmerjanjem prikazujejo vrtiljak izdelkov, ki so povezani z izdelki, ki so jih njihovi obiskovalci morda že preverili:

primer primera

Orodje za optimiziranje konverzij proučuje vedenje vaših strank in jim prikazuje oglase, ko so pripravljeni za nakup.

Ameriški Patriot je znižal stroške nakupa za 33%

 • Industrija: Najem kabin
 • Platforma: AdRoll
 • Rezultat: Zmanjšanje stroškov na nakup za 33%

American Patriot je s prehodom iz Google Ads na AdRoll uspel znižati stroške na nakup s kar 33%.

Čeprav so z Google Adsom dobivali vtise, kot tiskovni predstavnik ameriškega Patriota, omenjenega v študiji primera AdRoll, niso izvedli nobene konverzije:

“Pred AdRollom smo uporabljali Google retargeting, in čeprav smo zagotovo dobili vtise, nismo izvedli veliko konverzij.”

Prehod na AdRoll je njihov strošek nakupa zmanjšal na le 10 USD na kupca, kar je bilo prej 15 USD na stranko. AdRoll uporablja AI za ciljanje in prikazovanje pravega sporočila pravi stranki v vseh njihovih napravah.

Povečajte povprečno vrednost naročila za 13%

 • Industrija: Predhodne luksuzne ure
 • Platforma: Google AdWords
 • Rezultat: Znižanje stroškov na nakup za 34%

Watchfinder je uspel doseči 1300% donosnost naložbe na svojo porabo za oglase in znižal stroške na nakup za 34% s preusmeritvijo ljudi v 20 različnih skupin, ki so pokazale “namero o nakupu”.

študija primera opazovalca

Namesto da bi ciljal na vse, je Watchfinder podvojil ciljanje samo na ljudi, ki so že obiskali njihovo spletno mesto in pokazali zanimanje za nakup enega od njihovih izdelkov.

Njihov uspeh je bil posledica dejstva, da je zelo enostavno prodati več stvari obstoječi stranki, kot pa prodati nekomu, ki ni seznanjen z vašo blagovno znamko.

Myfix cikli so dosegli več kot 1.500% donosnosti naložbe na njihovo porabo

 • Industrija: Kolesa
 • Platforma: Facebook
 • Rezultat: 6,38% CTR in 1500% ROAS

Myfix Cycles je prodajalec koles s sedežem v Torontu. Uporabljali so Facebook Retargeting za prodajo koles, ki v povprečju stanejo več kot 300 dolarjev. Prodati izdelek, ki presega 100 USD, ni enostavno. Prodajni cikel se povečuje in potrebuje več interakcij, saj se cena izdelka poveča.

Začeli so preusmeriti ljudi, ki so v košarico dodali kolo, a nikoli niso zaključili postopka odjave. Uspeli so doseči impresivnih 6,38% povprečnega klika za svoje oglase in zaslužili so 15 USD za vsak dolar, ki so ga porabili. Pri prodaji so dosegli 3.043 dolarjev, saj so za oglase porabili le 199 dolarjev. To je 1.500% donosnost porabe oglasa:

myfix ciklov študija primera

Ta študija primera dokazuje, da lahko od ponovnega ciljanja izkoristite celo, če imate proračun v višini 200 USD.

WordStream je dosegel 300-odstotno povečanje povprečnega trajanja obiska

 • Industrija: Storitve spletnega trženja
 • Platforma: Google AdWords
 • Rezultat: Povečajte povratne obiskovalce za 65%

WordStream je uspel povečati povratne obiskovalce za 65%, povprečno trajanje obiska pa za 300%.

Glede na študijo primera je WordStream vsak mesec sprejel na tisoče obiskovalcev, vendar nihče od teh obiskovalcev ni vedel, kaj so počeli ali prodali. Čeprav so iskalniki več sto tisoč obiskovalcev brezplačno iskali, niso prodali vsebine.

Tako je bilo, dokler niso začeli obiskovalcev svojih spletnih mest preusmeriti z oglasi na Facebooku. Usmerili so se na 3 različne segmente obiskovalcev spletnih strani, vključno z ljudmi, ki so obiskali njihovo domačo stran, ljudmi, ki so uporabljali njihovo brezplačno orodje, in ljudmi, ki berejo njihov blog. S pomočjo ponovnega ciljanja oglasov so lahko zvišali stopnjo konverzije za 51%.

Ključni odvzemi

Če svojih strank ne boste preusmerili, izgubite denar pred pestjo.

S ponovnim usmerjanjem ljudi, ki so že od vas nekaj kupili, lahko povečate vrednost življenjske dobe kupcev s prodajo več izdelkov obstoječim kupcem.

Izkoristite lahko tudi preusmeritev ljudi, ki obiščejo vaše spletno mesto. Če nekdo obišče vaše spletno mesto in pokaže zanimanje za izdelek z obiskom strani izdelka, mu lahko na podlagi tega ravnanja preusmerite osebo in ji pokaže oglas za izdelek, ki ga je zanimal.

Retargeting vam lahko pomaga povečati prodajo in zaslužite več denarja od vsakega obiskovalca ki obišče vaše spletno mesto in vsako osebo, ki kupuje od vas.

Če še nikoli niste preizkusili ponovnega usmerjanja oglasov, bi morali začnite s Facebook oglaševanjem. Njihova platforma je najlažje se učiti in deluje, tudi če imate majhen proračun sodelovati s.

Po drugi strani pa se morate prijaviti, če se ročno ciljate na stranke na oglaševalskih platformah AdRoll. Oni optimizirajte in prilagodite svoje oglase za vas doseči ciljne stranke s pravim sporočilom, ki pomaga zaključiti prodajo.

Če nimate idej, kje začeti, si oglejte zgornje študije primerov in poiščite navdih, kje začeti in kako preusmeriti ljudi za največjo donosnost naložbe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map