Най-често срещани Уеб хостинг условия и какво означават те (Инфографика)

Нови ли сте в хостинга и се чудите какво всъщност означават думи като дисково пространство, честотна лента или ъптайм?


Тогава не сте сами. Бях супер объркан, когато се регистрирах за хостинг за първи път.

най-често срещаните условия за уеб хостинг инфографики

Ето по-долу е ан инфографика с общи условия за уеб хостинг , с обяснения какво всъщност означават тези думи.

Иска ми се да има нагледно ръководство за визуален речник като това, тогава, когато започнах.

Защото за непосветените, уеб хостингът линго може да изглежда като чужд език и да бъде малко объркващ.

Особено когато пазарувате за нов уеб хост (като Bluehost).

Bluehost са създали този визуален речник на уеб хостинг най-често срещаните думи, съкращения и фрази.

най-често срещаните условия за уеб хостингИзточник на Infograhic: bluehost.com

Уеб хостинг речник

Bandwidth: Количеството данни, които могат да бъдат прехвърляни на или от вашия уебсайт всяка секунда.

Блог: Редовно обновяван уебсайт или уеб страница. Новите записи се наричат ​​публикации; публикациите могат да се използват за привличане на бизнес към вашия сайт или помощ при SEO. Ето моята начална страница в блога.

Облачен хостинг: Облачният хостинг отразява вашите данни на множество устройства за съхранение, вместо да се намира на само една машина. Това съкращение гарантира надеждност на вашия сайт.

CDN: Мрежа за доставяне на съдържание (CDN) е система от сървъри, разпределени в множество центрове за данни по целия свят, която предоставя на уеб съдържание, по-специално статични файлове, като изображенията и стиловете на уебсайта, на крайните потребители.

Контролен панел: Контролният панел е нервният център на вашия хостинг акаунт. Тук можете да добавяте нови домейни, да създавате имейл адреси, да инсталирате приложения и да управлявате задкулисни настройки.

CMS: Система за управление на съдържанието (CMS) е удобно за потребителя приложение, което инсталирате на хостинг сървър, за да улесни управлението на уебсайт. CMS като WordPress е особено подходящ за хора без кодиращ фон, за да започнете работа с уебсайт.

ПРОЦЕСОР: Централният процесор (CPU) е мозъкът на вашия сървър или компютър, изпълнява команди, взема решения и прави изчисления на входа / изхода.

Център за данни: Центърът за данни е специализирано съоръжение, в което се намират хиляди сървъри, които са свързани чрез мрежа към Интернет.

Специализиран хостинг: Специализиран хостинг ви позволява да наемете цял сървър за вашата употреба, а не да го споделяте с други потребители или организации.

DNS: Системата за имена на домейни (DNS) превежда лесно запомнящи се имена на домейни в числови IP адреси.

Име на домейн: Име на домейн, като websitehostingrating.com, се използва за идентифициране на местоположението на конкретна уеб страница.

Регистър на домейна: Регистратор на домейни е компания, акредитирана от Интернет корпорацията за присвоени имена и числа (ICANN) за регистриране и управление на имена на домейни.

Е-търговия: Електронната търговия е практиката на купуване и продажба на продукти или услуги онлайн.

FTP и SFTP: File Transfer Protocol (FTP) и Secure File Transfer Protocol (SFTP) се използват за прехвърляне на файлове между компютър и сървър. FTP е особено полезен за групови трансфери, така че не е необходимо да премествате стотици файлове поотделно.

HTML: HyperText Markup Language (HTML) е компютърен език, който казва на браузъра ви как да покаже уеб страница.

HTTP: HyperText Transfer Protocol (HTTP) е приложен протокол за прехвърляне на файлове в мрежата. Мислете за това като за основа на интернет.

HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) е използването на HTTP през защитена връзка, най-често във връзка със сигурността на транспортния слой (TLS).

IP адрес: Всеки компютър, свързан с интернет, има поне един IP адрес, уникална последователност от числа и / или букви, които обслужват две цели: идентификация на хост или мрежов интерфейс (кой е) и адресиране на местоположението (къде е).

злонамерен софтуер: Вреден софтуер, който има за цел да повреди, деактивира или да поеме контрола върху вашия компютър, мобилно устройство, уебсайт или мрежа. Зловредният софтуер често се използва за кражба на информация или задържане на данни за откуп.

Паркиран домейн: За клиентите на Bluehost паркираният домейн е специална функция, налична в контролния панел, която ви позволява да имате нов домейн да показва същото съдържание като един от другите ви домейни. Извън хостинг на cPanel, паркиран домейн е име на домейн, което е регистрирано, но понастоящем не сочи към уебсайт. Често организациите паркират домейни за бъдеща употреба или за да гарантират, че не са регистрирани от други купувачи.

Вход за плащане: Портал за плащания е услуга, която позволява на потребителите да разрешават плащания с кредитни карти за електронна търговия. Порталите за плащане често имат специфични изисквания за съответствие въз основа на вашия бизнес и обем на транзакцията.

PHP: PHP (съкращение за Hypertext Preprocessor) е скриптов език, предназначен за уеб разработка. Той комбинира динамично съдържание – цени, коментари или съдържание на количката – със статично съдържание – стилове на страници и изображения – в HTML, за да може браузърът ви да го показва.

Plug-in: Плъгинът е софтуерен компонент, който ви позволява да добавите конкретна функция или функция към съществуваща уеб програма като WordPress.

RAM: Паметта със случаен достъп (RAM) е мястото, където вашият сървър или компютър съхранява краткосрочните данни, до които се нуждае редовно или бързо.

Сървър: Сървърът е мощен компютър, създаден за конкретна задача. Например хостинг сървърите са програмирани да обслужват уеб съдържание. За да се гарантира надеждността и производителността, ненужните компоненти се премахват, така че повечето сървъри нямат видеокарти, монитори или дори клавиатура.

Споделен хостинг: Споделен хостинг е, когато вашият уебсайт пребивава на сървър, наред с сайтовете на други хора. Наличните ресурси на сървъра се споделят от всички сайтове.

Резервно копие на сайта: Архивирането на сайта е практиката на копиране и архивиране на данни, така че да можете да възстановите вашия сайт в случай на системна повреда, кибератака или човешка грешка.

SSL и TLS: Слоят за сигурни сокети (SSL), предшественикът на защитния транспортен слой (TLS), е протокол за криптиране, предназначен да осигури връзки между компютърните системи. За удобство и наследени причини и двата протокола често се наричат ​​SSL.

SSL сертификат: SSL сертификат се използва за предоставяне на валидиране на вашия ключ за криптиране от трети страни, така че някой друг не може да се преструва на вашия уебсайт. Клиентите на Bluehost могат да закупят SSL сертификат в контролния си панел.

поддомейни: Поддомейните ви позволяват да добавите префикс към името на вашия домейн (например help.bluehost.com), за да създадете лесен за запомняне URL адрес за конкретно съдържание, без да се налага да регистрирате допълнителни домейни.

TLDs: Домените от най-високо ниво (TLD) са наставки, като .com, .org и .website, в края на всеки уеб адрес.

Uptime: Времето, през което сървърът е непрекъснат и уебсайтът ви е достъпен. Това може да се измери линейно (154 дни продължителност) или като процент (99 процента продължителност на работа през последната година).

Вирус: Вирусът е зловреден софтуер, който се самовъзпроизвежда чрез заразяване на други програми, сървъри или домашни компютри. Вирусите обикновено се предават чрез имейл.

VPS: Виртуален частен сървър (VPS) е уеб хостинг сървър, който е разделен на секции, които действат като виртуални специализирани сървъри, като всеки от тях е присвоен само на един потребител наведнъж.

Уеб хостинг услуга: Уеб хостинг услугата осигурява сървърно пространство, така че физически лица и фирми да правят уебсайтове достъпни в интернет.

WordPress: е безплатна и отворена система за управление на съдържанието, базирана на PHP и MySQL. WordPress е най-използваният софтуер за изграждане на уебсайт и захранва 1/3 или всички уебсайтове в интернет.

Имате предвид хостинг с Bluehost? Разберете какво трябва да знаете в моя преглед на Bluehost и как да започнете с моето ръководство за регистрация в Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map