Конвертиране на WordPress сайтове в статичен HTML (за повишаване на скоростта, сигурността и SEO)

WordPress се превърна в CMS избор за повечето потребители, но не без причини. Това е най-лесният и бърз начин да се свържете с интернет за блог или бизнес, а гъвкавостта, персонализирането и лекотата на настройка и работа е второ място за никой.


И все пак, това оставя доста да се желае, поради което хората търсят други алтернативи или в случая по-пълно решение, което предлага най-доброто от двата свята. Да, говорим конвертиране на WordPress сайтове в статични HTML сайтове, без да се рови в WordPress CMS.

С други думи, настройка като тази, за която говорим, би ви позволила да имате лекотата на използване на управлението на вашето съдържание и сайт с WordPress, като същевременно избягвате някои основни проблеми, свързани с CMS, включително хакерски уязвимости, проблеми със скоростта и производителността, свръхзависимост от хостинг услуга и т.н..

Но нека вземем едно по едно, докато ви превеждаме през всички плюсове и минуси при конвертиране на WordPress сайтове в статични HTML сайтове а също и различните опции, които можете да използвате, за да го направите.

WordPress и нейната нарастваща популярност

WordPress е най-популярната CMS в света (система за управление на съдържанието). CMS е основно софтуер, който позволява на потребителите да създават и управляват своите уебсайтове без никакви познания за кодиране.

И WordPress се оказва доста добър в правенето само на това. Той е много универсален и предлага множество плъгини, за да позволи на потребителите да прилагат всякакъв вид функционалност, която искат на своя уебсайт, без да се налага дори да докосват кода.

Универсалността на WordPress е и причината за неговата популярност, което ясно се вижда във факта, че в момента разполага с около 33,5% от всички уебсайтове в интернет.

WordPress сайтове и важните фактори, които трябва да имате предвид

Докато току що ви дадохме общ преглед на WordPress, той също е важно да се вземе предвид сигурността, производителността и SEO на сайтовете на WordPress тъй като те са склонни да бъдат решаващи фактори, когато става въпрос за цялостния уеб опит на вашия бизнес.

Най- сигурност е изненадващо недооценен фактор, на който повечето потребители не придават голямо значение. Има повече от няколко случая на успешен бизнес, който намалява и никога не може да се възстанови от големи нарушения на сигурността на своя уебсайт и данни.

Честно е да кажем, че WordPress не предлага най-доброто от гледна точка на сигурността, особено по подразбиране. Можете обаче да наемете експерт или да предприемете мерки за сигурност, за да подобрите общото ниво на сигурност на вашия сайт WordPress.

Почти същото важи и за производителност аспект също. Въпреки че производителността не е точно лоша по подразбиране, WordPress сайтът изисква доста оптимизации, за да бъде по-функционален и по-бърз.

Най- SEO аспектът със сигурност е нещо, което WordPress има доста предимство в сравнение с други CMS опции. WordPress сайтовете са много лесни за оптимизиране за SEO и има много плъгини, които се справят с почти всички нужди от SEO оптимизация на вашия сайт.

Но много потребители все още намират необходимостта от миграция към статична версия на своя уебсайт WordPress. Нека разберем защо.

Динамични спрямо статични уебсайтове

Вече покрихме повечето важни ползи, свързани с динамичен характер на WordPress. На практика има безкрайни опции, от които да избирате, доколкото темите и плъгините са загрижени, така че можете лесно и бързо да дадете на уебсайта си вида и функционалността, който искате, без да се налага да се забърквате с кода изобщо.

Източник: https://www.pluralsight.com/blog/creative-professional/static-dynamic-websites-theres-difference

Но тази динамична природа идва със собствени ограничения, което е нещо, което трябва да обсъдим малко по-подробно.

Техническото динамично съдържание означава, че всеки път, когато потребителят посети уебсайта ви, ще бъде направена заявка и необходимите данни ще бъдат извлечени от вашата база данни, за да им служи това, което поиска.

Представете си, че това се случва милион пъти на месец за уебсайтове със среден до висок трафик и като 10 милиона пъти месечно за уебсайтове с наистина голям трафик.

Това предизвиква някои опасения, особено по отношение на производителността и сигурността. Що се отнася до първия, скоростта на вашия сайт има тенденция да поразява, което е един от важните SEO фактори в очите на Google.

Но има още нещо. Тъй като базата данни има свои собствени ограничения, огромен скок в трафика ви може да накара да спре да функционира, тъй като може да не е в състояние да се справи с увеличеното натоварване, което води и до отпадане на уебсайта ви.

Нещо повече, уебсайтът ви може да се понижи, дори ако има голям скок в трафика на един от многото други уебсайтове, хоствани на същия сървър като вашия сайт, какъвто е случаят с повечето споделени хостинг услуги.

След това идва частта за сигурност. Повечето хакерски инциденти обикновено се случват от страна на базата данни. Освен това платформите с отворен код като WordPress са далеч по-уязвими от хакерски атаки, тъй като всички, които атакуващите трябва да направят, е да намерят определена уязвимост, която по-късно може да бъде мащабирана на много по-високо ниво.

По същия начин, подобно на ефективността, ако някой друг сайт, хостван в същата база данни като вашия сайт се хакне, шансовете ви да бъдат хакнати твърде много се увеличават.

Излишно е да казвам, че тези проблеми изискват много на фронта на поддръжката. Остарели теми и приставки могат да направят вашия сайт по-уязвим за сигурността и други проблеми, така че те трябва да се актуализират редовно.

Всеки плъгин или тема, хакнат или заразени със злонамерен код, може да доведе до опити за хакерство и атаки на масово ниво, така че вие ​​също трябва да внимавате за типа теми и плъгини, които използвате, и да премахнете тези, които са станали уязвими.

Въпреки това, повечето потребители, които наистина са загрижени за сигурността на своя WordPress сайт, също трябва да прилагат допълнителни мерки за сигурност, като премиум приставки за сигурност.

Предимства на статичните уебсайтове

Тъй като статичните сайтове не използват база данни, те не са уязвими за повечето потенциални проблеми, които обсъдихме по-горе. Освен това те предлагат и много ползи от производителността и сигурността.

Нека ги разгледаме подробно по-долу.

Сигурност

Както току-що споменахме по-горе, на статичен уебсайт не е необходимо да се използва база данни. Това означава не може да бъде хакнат чрез хакване на база данни чрез практики като SQL инжекции (SQLi) и кръстосани скриптове (XSS), което е тревожно обичайно за WordPress сайтове в зависимост от база данни.

По същия начин, статичен сайт също не може да бъде взломен, само ако хакнете някой друг сайт в същата база данни като вашия уебсайт. Статичният уебсайт също не е уязвим за всички възможности за хакване, които имат повечето сайтове, използващи софтуер с отворен код като WordPress.

Освен това не рискувате да получите хакване поради използване на остарели или заразени теми или безплатни приставки. Така че просто като използвате статичен уебсайт, значително подобрявате сигурността на вашия уебсайт.

скорост

Горе обсъдихме как динамичните уебсайтове може да имат проблеми със скоростта тъй като те трябва да отправят заявки към базата данни и да извлекат исканото съдържание от нея. Но като статичен уебсайт използва предварително представени страници, а не база данни, той се зарежда много по-бързо тъй като няма връщане назад и напред, както при динамичните сайтове.

Източник: https://www.thecrazyprogrammer.com/2016/11/difference-between-static-and-dynamic-websites.html

Подобряването на скоростта не само ще ви помогне да осигурите по-добро потребителско изживяване, но и ще ви запознае с добрите книги на Google отпред на SEO.

Поддръжка

Отново, със статични уебсайтове няма приставки или теми, които да се актуализират редовно. Не може да се направи много по отношение на оптимизация на скоростта или производителността. Не е необходимо да наемате експерт, който да подобри скоростта или производителността на статичен сайт.

Има много по-малко притеснения за това, когато има скокове на трафика в сравнение с шипове на трафика за динамични сайтове. Всички тези неща със сигурност означават много по-лесно време за поддържане на вашия сайт и възможност да се съсредоточите по-добре върху по-важните части от вашия онлайн бизнес.

Недостатъци на статичните уебсайтове

Що се отнася до недостатъците на статичен уебсайт, много зависи от начина, по който вървите преобразуване на вашия динамичен WordPress сайт в статичен. Тъй като използването на плъгини обикновено е по-популярната опция от използването на други решения, нека да обсъдим недостатъците от тази гледна точка.

Твърде технически за обикновения потребител

Преобразуването на динамичен сайт в статичен сайт може да стане твърде технически за обикновения потребител на WordPress. Има много сложни стъпки и всички грешки по време на процеса могат да бъдат трудно да се поправят.

Например, ако решите да използвате популярния за преобразуване на вашия сайт в статичен, първо трябва да създадете поддомейн и да прехвърлите вашата WordPress инсталация там, докато вие настройвате статичния сайт в настройките на приставката, за да получавате файловете на сайта.

Ще има допълнителна стъпка, ако вашата инсталация на WordPress и вашите уебсайтове са на различни сървъри и ще трябва да изтеглите статичните файлове като zip файл и да ги качите на вашия сървър.

Ако не сте правили нещо подобно досега, това може бързо да се преумори и да остави много място за грешки и объркване на нещата, което може да бъде трудно или скъпо да се поправи. Някои доста често срещани потенциални проблеми включват файловете с изображения, които не се прехвърлят заедно с останалите файлове на вашия сайт, или вашите CSS срещат проблеми.

Няма лесна опция за CDN

Ако още не знаете, CDN се отнася до мрежа за доставка на съдържание. По същество това е източник, който обслужва необходимите файлове от вашия статичен сайт на вашите потребители, в идеалния случай от местоположение, най-близко до мястото, от което идват повечето от вашите потребители, така че да получат бързо време за зареждане.

Сега, тъй като нито един плъгин за генератор на статичен сайт – включително просто Static, който споменахме по-горе – не използва CDN, който да се справи с тази задача вместо вас, това е нещо, което ще бъде оставено за вас. С други думи, тук ще трябва да конфигурирате свое собствено решение.

Ограничения във функционалността

Влизайки в функционалната страна на нещата, създаването на статичен сайт, използващ плъгини за генератор на статични сайтове, има доста ограничения. Не можете да използвате формуляри за контакти, да имате функция за търсене в сайта и коментари, или нещо друго по този въпрос, които са динамични в своята функция. Използването на решения на трети страни е опция, но може да стане скъпо и трудно да се настрои.

Освен това, ако имате много пренасочвания на вашия сайт, ще загубите голяма част от предимството, което получавате на SEO фронта, като станете статични. Това е така, защото приставките не създават .htaccess файл за вашия сайт и вместо това използват мета тагове за всичките ви пренасочвания, което не е добре за SEO.

И накрая, има и фактът, че статичните сайтове, генерирани с помощта на плъгини, имат и известни затруднения при поддръжката. Най-голямото нещо, което трябва да се отбележи тук, е, че всяка промяна, която направите на вашия сайт, би довела до повторно публикуване на целия ви сайт, което може да не представлява голям проблем за по-малките сайтове, но може да отнеме значително време за по-големи сайтове.

Как да конвертирате WordPress сайт в статичен HTML сайт?

Сега, след като сте наясно както с предимствата, така и с недостатъците на статичния си сайт WordPress, нека да обсъдим как да предприемете как да внедрите тази промяна, двете опции, които имате, и как можете да преодолеете повечето недостатъци.

Статични плъгини за генератор на сайтове

Както вече беше обсъдено по-горе, можете да направите своя WordPress сайт статичен, като използвате един от модулите за генератор на статични сайтове там, като най-популярните опции са Просто Static и WP2Static. Ако обаче решите да използвате някой от тези плъгини, ще трябва да се справите с ограниченията и проблемите, които обсъдихме по-горе.

С казаното, нека бързо да разгледаме тези две популярни опции по-долу.

Просто статично

просто статичен приставка за WordPress

Просто статично е най-популярният плъгин за генератор на статични сайтове с над 20 000 WordPress сайтове, които го използват по време на писането на тази публикация. Помага ви да създадете статична версия на вашия WordPress сайт, която можете да обслужвате на посетителите си, докато заключите вашата инсталация на WordPress на сигурно място, където и да искате.

Това ви помага да избегнете повечето потенциални проблеми със сигурността, свързани с WordPress сайтове, като същевременно ви позволява да обслужвате по-бързо съдържание на посетителите си благодарение на предварително представени статични страници.

WP2Static

WP2Static приставка за wordpress

WP2Static е друга популярна приставка за генериране на статични сайтове което ви позволява да обслужвате статична версия на уебсайта си WordPress на потребителите си, като ви позволява да използвате WordPress за управление на съдържанието на вашия сайт.

Някои от другите му популярни функции включват премахване на всички знаци от вашия сайт, които показват, че използва WordPress, така че да не интересува хакери, опция да хоствате вашия сайт безплатно, като използвате един от изборите, които предлага под формата на страници на GitHub и други опции , изпращане на известия за десктоп, когато вашите задачи за експортиране са завършени и т.н..

Въпреки че по подразбиране не работи с WooCommerce или сайтове за членство, можете да използвате инструмент на трети страни като Snipcart, за да го направите също толкова добре и за този тип сайтове.

Освен това можете да подобрите функционалността на статичния си сайт още повече с платените добавки на WP2Static, включително конвертор на статични форми (за да имате контакт и други форми на вашия статичен сайт), усъвършенстван CSS процесор (за да персонализирате по-добре външния вид на вашия сайт ) и разширено обхождане и откриване, наред с други.

Всичко казано и направено, като се използва един от тези плъгини, може да бъде добра опция в някои случаи, по-специално включително обслужване на целеви страници, а не на уебсайтовете като цяло или по-малки уебсайтове, които нямат динамични елементи като коментари.

И така, какъв е по-добрият вариант в тези случаи? Нека разберем по-долу.

Без серверни статични решения за хостинг на WordPress

Има някои решения на трети страни, които работят като статични безглави уеб хостове на WordPress, и са отлична алтернатива на използването на плъгини, тъй като ви помагат да заобиколите проблемите, свързани с последните. Нека да прегледаме 3 конкретни решения, които наистина са многостранни опции за превръщането на вашия WordPress сайт в статичен.

Strattic

стратичен безгласен статичен хостинг на wordpress

Stattic е безглав хост на WordPress, който ви позволява да създавате олекотена статична версия на вашия уебсайт WordPress, като същевременно ви позволява да използвате WordPress като бекенд, както обикновено.

За разлика от други опции за създаване на статична версия на вашия WordPress сайт, Strattic надхвърля ограничената функционалност и може да се похвали с голяма мрежа от CDN разпространени по целия свят, което означава, че независимо откъде идват посетителите на вашия уеб сайт, те винаги ще получат пламтяща бърза скорост на зареждане, тъй като ще им бъде предоставено съдържанието от най-близкото до тяхното местоположение.

стратично табло

Strattic изключва динамичния сайт на WordPress от мрежата и го поставя на различен URL зад удостоверяването, така че само собствениците на сайтове да имат достъп до него. Можете да продължите да използвате своя WordPress, както винаги – маркетинговите хора все още могат да добавят съдържание, пак можете да добавяте плъгини и т.н..

По подобен начин той успява да заобиколи и повечето от ограниченията на традиционните решения за генериране на статични сайтове, благодарение на вградената функционалност за динамични елементи като контактна форма, функция за търсене в сайта и други.

Strattic с гордост твърди, че това е статично без сървър решение за хостинг на WordPress със собствена архитектура без сървър, която автоматично премахва повечето хакерски уязвимости и проблеми с производителността, свързани с хостинг сървърите.

стратични хостинг планове

Най- Началният план в Strattic е на цена от $ 35 на месец и се предлага с всички функции за един уебсайт. Strattic ще се погрижи за процеса на миграция за вас безплатно, без значение с какви планове вървите.

HardyPress

хардуерен сървър без сървър за сървър

HardyPress е друга опция за хостинг без сървър за потребителите на WordPress. Всъщност той е много по-евтин от Strattic, като личният план на уебсайта се цени наблизо $ 5 на месец (ако плащате годишно), но не липсва нищо по отношение на функционалността.

ценообразуване на хардипрес

Увеличете ефективността и сигурността на вашия сайт WordPress за нула време! Посетителите имат достъп до напълно статична версия на вашия уебсайт. Вашата истинска инсталация на WordPress живее в отделен домейн и работи само когато редактор трябва да направи някои промени в съдържанието.

Всъщност той е по-универсален, тъй като ви позволява да използвате всички WordPress приставки, които нямат предни динамични компоненти. HardyPress също така поддържа популярната форма за контакти 7,
докато той изпълнява собствената си функция за търсене на вашия уебсайт.

Точно като Strattic, той поставя вашата WordPress инсталация на отделен домейн, до който никой не може да получи достъп освен вас, докато създава напълно статична версия на вашия уебсайт с 30 места по целия свят за още по-бързо време за зареждане.

Някои от другите му функции включват SSD технология, HTTPS, възможност за изключване на вашата WordPress инстанция и други.

Shifter

Статичен хостинг на WordPress без сървър Shifter

Shifter е друга чудесна опция, ако искате да отидете статично със своя WordPress сайт. Тя ви позволява да използвате всичките си WordPress теми и плъгини (преграждайки тези с динамични елементи), като същевременно е изненадващо лесна за настройка и поддръжка.

Използвайте същите теми, плъгини и инструменти на WordPress, които познавате и обичате, без главоболие от хостинг или заплахи от ботове и хакери.

Има опции с едно щракване за почти всичко, което трябва да направите, а създаването на нов сайт или мигрирането на стария ви сайт на WordPress е лесно с Shifter.

Сигурността и производителността ще бъде толкова добра, колкото и при другите две опции за генериране на статични сайтове, които разгледахме по-горе, с някои доста кокетни функции, включително внедряване в Netlify и известия за Slack, или дори персонализирана интеграция според вашите нужди, шлюз с активиран HTTP / 2 , Внедряване на IPv6 и други.

Той има алтернативи за вашите коментари и форма за контакт и работи също толкова добре със сайтовете за електронна търговия, базирани на Shopify.

ценови смени

Що се отнася до ценообразуването, най-основният му план без опция за персонализиран домейн е достъпен за използване безплатно за един уебсайт, докато най-евтиният план с персонализиран домейн е на цена от $ 16 на месец.

Преобразуване на WordPress сайтове в статичен HTML: Обобщение

конвертиране на WordPress сайтове в статични html сайтове

Преминаването на статично с вашия WordPress сайт идва с много предимства, но не е за всеки Докато много зависи от вашите предпочитания и нужди тук, един вид правило за това е, че ако сте склонни да влизате в таблото си за управление на WordPress всеки ден или няколко пъти на ден, тогава вероятно правенето на вашия сайт на WordPress статично би довело до повече проблеми с поддръжката за вас, отколкото би струвало.

Това каза, дори ако не сте склонни да правите твърде много промени в своя WordPress сайт от време на време, трябва да помислите коя опция трябва да използвате, за да направите прехода към статична версия на вашия сайт.

Докато опцията за плъгини може да изглежда примамлива за потребителите на бюджет, това може да доведе до проблеми за големи уебсайтове, с които може да се работи трудно. Това обаче вероятно ще се окаже чудесен вариант за бюджет за целевите страници и малките сайтове само за съдържание.

Ако имате нужда от повече функционалност или имате доста голям WordPress сайт, използвайте един от статични решения за хостинг на WordPress на трети страни без сървър разгледахме по-горе е пътят. Той не само гарантира супер плавен преход, но също така ви позволява да използвате WordPress точно както преди, като същевременно предлага вградена функционалност за важни динамични елементи като формуляри за контакт и търсене в уебсайтове.

И накрая, запомнете това преходът към статичен е сигурен, че ще подобри общата скорост, производителност и сигурност от вашия уебсайт WordPress, това е само опция, ако не е необходимо да използвате твърде много динамични елементи.

Ако го направите, тогава трябва да използвате качествен споделен хостинг и правилна оптимизация на скоростта и производителността.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map