Как да използвате Shopify и Wix за блогове

Мисля, че ще се съгласите, когато кажа: Когато хората говорят за блогове, име като „WordPress“ се появява по-често, отколкото, да речем, „Wix“ и „Shopify“. И това е предимно, защото много хора не знаят Wix и Shopify идват с блестящи функции за блогове.


Точно така, и двете платформи не са известни предимно със своите възможности за блогове. Но и двамата се отличават с мощна и лесна за използване вградена функционалност за блогове.

Wix е най-известен като пълноправен създател на уебсайтове, който ви помага да стартирате сайт в рекордно кратко време.

как да използвате wix за блогове

Можете да създадете различни уебсайтове в Wix благодарение на инструменти като Wix Editor, Wix ADI, красиви теми и произведения.

Момчетата от Wix стартират с безплатен план с надеждата, че ще се включите в платени планове, като започнете от 4,50 долара месец.

Ако изберете безплатния план, започвате с Под-домейн, готов за SSL например matt123.wixsite.com/websitehostingrating, но винаги можете да закупите нов персонализиран домейн или да свържете съществуващ домейн към вашия Wix сайт.

Shopify, от друга страна, е реномирана платформа за електронна търговия.

как да използвате shopify за блогове

Shopify е силно фокусиран върху това да ви помогне да стартирате мощен онлайн магазин, преди чашата ви да стане студена. Платформата се доставя с интуитивен строител на магазини, с което просто е удоволствие да работите.

Можете да персонализирате различни теми за електронна търговия, за да постигнете най-добрата версия на вашия онлайн магазин.

Безплатна пробна версия ви стартира на Под-домейн, готов за SSL например https://websitehostingrating.myshopify.com, но винаги можете да стигнете до премиум абонамент, като плановете започват от $ 9,00 долара на месец.

Това, което повечето хора не знаят е, че и двете платформи имат доста спретнати функции за блогове.

Това е вярно; можете да използвате функциите за вграждане в блогове Wix и Shopify, за да управлявате блог, който съперничи на WordPress или блогове, работещи с Blogger във вашата ниша.

И в това ръководство ви показвам точно как да използвате Shopify и / или Wix за блогове. Споделете своите заключения и мисли в секцията за коментари в края, за да допринесете за дискусията.

Като избягаме от това, нека да работим.

Как да използвате Wix за блогове

Да започнем с Wix. Как да започнете блог в Wix?

Моето предположение е, че сте начинаещ, затова преминете към Wix.com и натиснете Първи стъпки бутон, за да накарате топката да се търкаля.

Създаване на нов уебсайт на Wix

На следващата страница можете да изберете да влезете или да се регистрирате. В нашия случай натиснете Регистрирай се връзка, както е показано по-долу.

страница за регистрация в wix

На страницата за регистрация попълнете формата с имейла и паролата си и щракнете върху Регистрирай се бутон, както е показано по-долу.

wix форма за регистрация

След това Wix ще поиска да научите повече за вашия бизнес, но можете да пропуснете тази част, както е показано по-долу.

Избрах да дам повече подробности, защото, каква е вредата? Колкото повече информация мога да предоставя по отношение на моя бизнес, толкова по-добро изживяване може да Ви предостави.

wix пропускателна страница за добре дошли

След като отговорите на два до три прости въпроса, в крайна сметка ще кацнете на следващата страница.

изберете или Wix ADI или шаблон

Както можете да видите на страницата по-горе, можете да изберете шаблон или да оставите Wix ADI да създаде уебсайт за вас. ADI е просто съкращение за Изкуствен дизайн интелигентност.

Инструментът Wix ADI създава уебсайт автоматично въз основа на отговорите, които предоставяте на някои въпроси. Изберете който и маршрут да работи за вас; просто ни трябва сайт на живо, който ще създаде блог, не забравяйте?

За целите на този урок, аз отидох с шаблон, защото харесвам практически подход. Щракване върху Изберете шаблон връзката по-горе води до Templates страница, показана по-долу.

страница с шаблони на wix

На горната страница можете да получите достъп до много шаблони в различни категории. Изберете един, който отговаря на вашите нужди, като щракнете върху редактиране бутон, видян отдолу.

избор на шаблон в wix

Изборът на шаблон ще стартира блестящия редактор на Wix в нов раздел, както подчертаваме по-долу.

блестящият редактор на уебсайтове на wix

Персонализирайте уебсайта си по ваше желание и след като сте доволни от резултатите, натиснете публикувам бутон в горната дясна част на редактора.

По този начин ще се появи изскачащ прозорец, който ви позволява да 1) да получите безплатен домейн Wix.com или 2) да свържете свой собствен потребителски домейн.

За тази публикация отидох с безплатния домейн Wix.com.

След това натиснете Запази & продължи бутон, както подробно описани по-долу.

wix изберете страницата на домейна

След това щракнете върху Публикувай сега връзка за публикуване на вашия уебсайт или Свършен бутон, за да се върнете към Wix Editor, както подчертаваме на екрана по-долу.

публикуване на нов уебсайт на wix

За целите на нашия урок избрах да публикувам уебсайта, което ни води до следните изскачащи прозорци.

преглед на нов уебсайт в wix

Това беше бързо, нали? Щракнете върху Вижте сайта бутон, показан на изображението по-горе, за да видите вашия нов уебсайт.

Името на домейна ви е нещо като https://matt123.wixsite.com/websitehostingrating.

Да, знам, че е дълго и грозно, но работи! Освен това винаги можете да добавите потребителско име на домейн.

По-долу разгледайте примерния сайт, който създаваме, без да докосвате нито един ред код.

нов уебсайт, работещ с wix

Не е лошо за около 5 минути време. Не забравяйте, че можете да персонализирате всеки шаблон на Wix, докато не изпаднете, така че оставете въображението си да се развихри.

Все пак ние не сме тук, за да създаваме уебсайтове на Wix. Всички сме тук, за да научим повече за функциите на блоговете на Wix.

Добавяне на блог към вашия уеб сайт Wix

Сега, когато имаме уебсайт на живо, нека добавим блог, за да можете да започнете да споделяте своите мисли, новини и актуализации.

В Wix Editor (и красиво ли е това нещо или какво?) Щракнете върху Започнете блогове бутон и след това Добавете сега както е показано на изображението по-долу.

добавяне на блог към уебсайта на wix

Изчакайте процеса да завърши и върху изскачащия прозорец, който се показва, щракнете върху Първи стъпки бутон, както подчертаваме по-долу.

да започнем с нов блог на wix

Досега добре, всичко беше толкова лесно, колкото пай. Имате проблеми? Моля, не се колебайте да се свържете с мен в коментарите. Движи се бързо.

Wix Editor е доста интуитивното животно. Кликнете върху Първи стъпки бутон ще ви отведе до Блог мениджър плъзгач, показан по-долу.

wix блог мениджър

Използвайки горния мениджър на блогове, можете да създавате нови публикации, да управлявате съществуващи публикации и да добавяте елементи на блога.

Тъй като това е първият ви път, натиснете Създайте публикация бутон за стартиране на красивия редактор за публикации, показан по-долу.

wix редактор на блог

Не позволявайте на простият интерфейс да ви заблуждава, горният редактор на публикации е зареден с всички функции, от които се нуждаете, за да презаредите публикациите си.

Например, за да добавите избрани изображения, категории и SEO, просто натиснете Настройки за публикации връзка от дясната страна на редактора на публикации, показан по-горе. По този начин ще стартирате плъзгащото се меню, показано на изображението по-долу.

Използването на блога за Wix е невероятно лесно, не очаквам да се сблъскате с някакви проблеми.

Всяка функция, от която се нуждаете, е на открито, няма да се налага да копаете много за блог като професионалист. Наистина, това прави блоговете доста приятни, ако мога да кажа така.

Забележка: След като добавите вашия блог, не забравяйте да щракнете върху публикувам бутон в Wix Editor, за да запазите промените си. В противен случай вашият блог ще остане непубликуван.

Най-добрата част е, че Wix Editor автоматично ще добави блога към менюто на вашия уебсайт.

Ако се върнем към нашия примерен сайт, установяваме, че страницата на блога вече е в действие (те дори хвърлиха няколко примерни публикации за добра мярка). Вижте изображението по-долу.

блог на живо на wix

Annnd това е всичко!

Така създавате блог в Wix. Оставихме ли важни области, за които искате да научите повече? Моля, уведомете ме в коментарите и с удоволствие ще актуализирам публикацията.

Не забравяйте, че можете да персонализирате своя блог според сърцето си и да управлявате блоговата джунгла. Със сигурност се надяваме да се извисите високо като орел на стероиди.

Преминете към Wix.com и започнете сега, за да започнете блоговете си.

Wix настрана, нека да научим как да създадем блог с помощта на Shopify.

Как да използвате Shopify за блогове

Shopify е страхотна платформа за електронна търговия (вижте ревюто ми на Shopify и разберете защо), но как тя се изправя срещу конкуренцията като платформа за блогове? Ето как можете лесно да създадете блог на Shopify.

Преминете към Shopify.com (все още предполагам, че сте нов) и натиснете Започнете безплатна пробна версия бутон, показан по-долу.

shopify официалната начална страница на уебсайта

След това въведете своя имейл адрес, парола и име на магазина. След това натиснете Създайте своя магазин бутон, както подчертаваме в екранната графика по-долу.

shopify форма за регистрация

Професионален съвет: Вземете навика да създавате силни пароли. Освен това никога не използвайте една и съща парола в различни акаунти и редовно променяйте паролата си.

След като подробностите ви преминат, Shopify ви пренасочва към интро страницата, където, подобно на Wix, те искат повече информация за вашия бизнес. Ето как изглежда това.

shopify приветствена страница

Кажете им колкото можете. Освен това можете да пропуснете страницата за добре дошли и да преминете направо към бизнеса.

Както обикновено, отделих време, за да предоставя колкото се може повече информация за този урок. В края на всичко ще получите административното табло, показано по-долу.

шопирай административно табло

Преди да направите нещо, влезте в пощенската си кутия и потвърдете имейла си.

шопирайте имейл за потвърждение

Щракване върху Завършете регистрацията си бутонът ви връща обратно към таблото за управление на Shopify admin. На таблото за администратор можете да направите няколко неща. Можете (в номериран ред):

 1. Започнете да добавяте нови продукти в магазина си
 2. Персонализирайте тема
 3. Добавете персонализиран домейн

Накратко ще разгледам първите две области и след това можем да добавим блог. Става ли? Страхотно ��

Добавяне на нов продукт към вашия магазин Shopify

Добавянето на нов продукт към вашия магазин Shopify е нещото на четвъртокласниците. Просто влезте в таблото за управление на администратора и щракнете върху Добавете продукт бутон, както е показано по-долу.

добавяне на нов продукт в магазина

На следващия екран на продуктовия редактор добавете подробности за продукта си (и можете да добавите много!) И натиснете Запази бутон, както е показано на изображението по-долу.

shopify редактор на продукти

След като добавите продукта си (и можете да добавите колкото искате), щракнете върху У дома да се върнете към административното табло, както е показано по-долу.

Персонализиране на вашата Shopify тема

Shopify ви позволява да персонализирате външния вид на вашия онлайн магазин, без да нарушавате потта. Как? В таблото за управление на администратора под раздела Персонализиране на тема натиснете Персонализирайте темата бутон, както е показано по-долу.

персонализирайте shopify тема

Щракването върху горния бутон ви води към страницата Shopify Themes, където можете да избирате от избор от безплатни и премиум теми, както е показано по-долу. За този урок отидох с безплатни теми.

shopify тематична библиотека

Кликнете върху Разгледайте безплатни теми бутон за стартиране на изскачащия прозорец, показан по-долу.

шопирайте избора на тема

Кликнете върху тема по ваш избор и натиснете върху Добавяне към библиотеката с теми бутон, както е показано на изображението по-долу.

избиране на тема в shopify

След като добавите тема в библиотеката си, можете да я оформите като щракнете върху Персонализиране връзка, както подробно в екрана по-долу.

как да персонализирате тема в шопираната тематична библиотека

Когато щракнете върху Персонализиране връзка, Shopify ви пренасочва към лесния за използване редактор на уебсайтове, показан по-долу.

shopify редактор на уебсайтове

Тук можете да персонализирате своя онлайн магазин Shopify, докато не изпаднете. Разгърнете творческия си гений и създайте магазина на вашите мечти. Ако резултатите са задоволителни, натиснете публикувам бутон в горната дясна част на редактора, за да запазите промените си.

Сега върху добавяне на блог към вашия Shopify блог.

Как да добавите блог към вашия магазин Shopify

В навигационното табло на Shopify admin отворете Онлайн магазин -> Блог публикации и щракнете върху Създайте публикация в блога бутон, както подчертаваме по-долу.

създаване на публикации в блога на shopify

След това добавете съдържанието на своя блог в красивия редактор на публикации, както се вижда от следващото изображение. Очевидно не забравяйте да запазите публикацията си.

shopify редактор на публикации

Горепосоченият редактор на публикации идва с всички камбани и свирки на редактор от световна класа. Получавате всичко от представени изображения, категории, SEO и така нататък.

И по-долу, как се появява публикацията в блога в дебют тема без много персонализиране.

публикация в блога в shopify

Това беше лесно, нали? За съжаление, за разлика от Wix, трябва да добавите блога си към собственото си навигационно меню. как?

В Shopify Editor изберете секцията, в която се намира вашето меню за навигация, както е показано на изображението по-долу.

За този урок, аз също работя с прост тема, така че менюто ми е в страничната лента. Избирам секцията Sidebar и след това щракнете върху Меню за редактиране връзка на Меню раздела, както е показано по-долу.

Това отваря отвора навигация страница в нов раздел. След това щракнете Добавяне на елемент от менюто както е показано по-долу.

добавяне на нов елемент от менюто в shopify

В изскачащия прозорец, който се показва, добавете името на вашия блог, напр. Блогът на Matt и след това изберете типа на връзката от връзка падащото меню, както е показано по-долу. Забележка: Трябва да изберете Блогове за да добавите връзка към вашия блог.

Най-накрая удари Добави бутон. След това натиснете Запази бутон, както е показано по-долу и вашата работа е свършена.

Леле, какъв сложен начин за добавяне на прост елемент от менюто? Сега, ако отидем на нашия примерен сайт, Блог елемент от менюто е точно там, където сме го искали. Вижте изображението по-долу.

шопирай примерния блог

Преминете към Shopify и започнете блога си сега!

Фу, това се превърна в много дълга публикация в блога; така или иначе се надявам, че днес сте научили нещо тук.

резюме

WordPress и Blogger са популярни блог платформи без съмнение, но ако сте стартирали в Wix или Shopify, няма нужда да се местите другаде, за да създадете мощен блог.

Wix и Shopify идват с мощни блогърски възможности, които ще направят създаването на блог лесно. Ако играете правата на вашата карта, може никога повече да не изглеждате на WordPress.

Оставих ли нещо важно, което бихте искали да научите? Имате ли въпроси или предложения? Моля, уведомете ни в коментарите. Наздраве за създаването на успешен блог на Wix или Shopify!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map