Най-добрите онлайн ресурси за жени, които искат да се научат да кодират

Въпреки че най-накрая започваме да наблюдаваме малка промяна, не можем да отречем, че много жени се отклоняват от навлизането в индустрията STEM (наука, технологии, инженеринг и математика). Тук съм съставил най-доброто .


Не ми вярвай? Вижте тези стряскащи статистически данни за жените в технологичния свят:

 • Жените притежават само 5% от стартъпите
 • 11% от ръководните длъжности в Силиконовата долина принадлежат на жени
 • Само 25% от компютърните работни места се държат от жени
 • Само 3% от жените твърдят, че кариерата в технологиите е техният първи избор

И това е само началото.

Работата е там, че жените са склонни да бъдат по-добри разработчици от мъжете. Проучване за 2016 г. на повече от 3 милиона заявки за изтегляне на Github показа това 79% от исканията за изтегляне на жени бяха приети, с мъже, които следват в 74,6% – но само когато полът не беше разкрит.

Проучването продължава да посочва, че пристрастността между половете съществува в програмиране с отворен код, защото когато полът е бил идентифициран в публичния профил на потребителя, броят на отхвърлянията за жени значително се е увеличил.

Въпреки че не твърдя, че съм експерт по пристрастност към пола, нито искам да представя списък от причини, поради които жените не са толкова разпространени в технологичния свят, казвам, че има категоричен дисбаланс. В крайна сметка числата не лъжат.

Но това може да се промени, като давате жени повече възможности да се присъедините към света на технологиите и успяват като техни мъжки колеги. Всъщност всяка жена, която иска да се научи как да кодира, може в днешно време, стига да знае къде да отиде, за да усъвършенства уменията си.

Независимо дали сте жена, която иска да направи промяна в кариерата си, или младо момиче, което иска да научи няколко умения за кодиране, ще ви обхвана. Обърнете внимание на това невероятно кръг от ресурси създаден да помогне на една жена да преодолее бариерите и да влезе в света на технологиите с какъвто капацитет поиска.

Списък на ресурси за жени, които искат да се научат да кодират

Най-добрите онлайн ресурси за жени, които искат да се научат да кодират

За да улесните нещата. Разбих всеки ресурс на отделни категории, така че можете да намерите точно това, което търсите.

Обучение на място

1. Ada Developers Academy

академия за разработчици на ада

Ada Developers Academy е усъвършенствана и изключително селективна програма за обучение, разположена в Сиатъл, Вашингтон, която се грижи за жени и хора от пола, които искат да станат разработчици на софтуер.

Разчитайки на спонсори за финансиране на интензивния стаж в клас и индустрия (което означава, че обучението е безплатно), Ada обучава жените Ruby, Rails, HTML, CSS, JavaScript, Git и Source Control.

2. Момичета, които кодират

момичета, които кодират

74% от младите момичета изразяват интерес към STEM области и компютърни науки. И все пак, когато дойде време да решите какво да учите и коя кариера да изберете, нещо се случва и мнозина избират различен път. Girls Who Code е създаден, за да прекъсне този цикъл и да даде на младите момичета умения и увереност да продължат напред със своята технологична кариера.

Те предлагат след училищни клубове за момичета още от началното училище, за да могат да започнат да учат основите и да развият любов към кодирането. За момичетата от средните и средните училища има специализирани летни лагери, които преподават кодиране и излагат момичетата на потенциални технологични работни места, от които може да се интересуват.

3. Академия Хакбрайт

хакбрайт академия

В стремежа си да помогне на жените да станат страхотни програмисти, Академията на Hackbright предлага 12-седмичен ускорен курс на обучение, който включва както традиционна курсова работа в клас, така и индивидуална работа по проекти за задълбочено разбиране на софтуерното инженерство.

4. MotherCoders

mothercoders

MotherCoders е нестопанска организация, предназначена да помогне на майките да пробият в света на технологиите, така че да могат да установят солидна кариера за себе си. Чрез непълно работно време, деветседмична програма за обучение (заедно с грижи за деца на място), MotherCoders цели да помогне на онези, които се борят за достъп до образователни програми, да влязат отново в работната сила, да продължат кариерата си или да ускорят стартирането..

5. Момиче да го развие

момиче го развиват

Girl Develop Това е друга нестопанска организация, обхващаща 62 града в Съединените щати, която предоставя на жените достъпни начини да учат уеб и софтуер. С личните класове и поддръжката на общността, Girl Develop То се надява да даде възможност на жените с увереността да изграждат свои собствени уеб и мобилни приложения.

Онлайн обучение / курсове

1. Skillcrush

skillcrush

В Skillcrush вземате конкретни онлайн класове въз основа на това, което искате да научите. Например, научете уеб разработка, усъвършенстван WordPress, уеб дизайн, анализиране на данни и дори копирайтинг за интернет.

Макар и да не се ограничават само до кодиране за жени (около 25% от студентите са мъже), програмите за обучение са създадени да помогнат на жените да проникнат в индустрията на мечтите си.

2. Рейки момичета

релси момичета

Rails Girls е интернет ресурс за жени, които искат да научат повече за технологиите и как да изграждат своите идеи. Научете основни програмиране, скициране и прототипиране. Плюс това, достъп до онлайн ръководства, материали и инструменти, които ще ви помогнат да извлечете идеите си от земята и информация за събитията, така че да можете да срещнете жени, които са в немилост, които искат да пробият в технологичния свят.

уроци

Намирането на уроци за кодиране в интернет е толкова просто, колкото и бързото търсене в Google. Затова казах, че ви улесних малко, като споделите някои уроци с вас, за да не е нужно сами да търкате в мрежата:

1. CSS Уроци

Търсите няколко урока, които да ви помогнат с вашите CSS умения? Tripwire закръгли някои от най-полезните CSS уроци наоколо, така че можете да работите върху стила и оформлението на вашите уеб страници. Всеки урок е специфичен по природа, така че просто намерете този, който отговаря на вашите нужди и го проверете.

2. Уроци по кодекси за завладяване на код

Научете за най-използваните езици на уебсайтове като HTML, CSS, JavaScript и PHP благодарение на кръга от безплатни уроци за кодове на Conquest. Въпреки че не са предназначени да ви дадат пълно обучение по всяка една тема, тези уроци могат да ви помогнат да решите дали този език е правилният избор за вас.

3. CodeAcademy

Въпреки че не е насочена конкретно към жените, CodeAcademy е едно от най-популярните места за научаване как да кодирате. Присъединете се към милиони хора в изучаването на HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python и Ruby – всичко това безплатно.

4. Кости отмъстители

Code Avengers извежда уроци на следващото ниво, като ги прави интерактивни и забавни. Отново, макар и да не е насочена конкретно към жените, има много неща да научите, как да кодирате игри, приложения и уебсайтове, използвайки JavaScript, HTML и CSS. Наличен на няколко езика, този урок отнема само 12 часа.

5. Академия Хан

Khan Academy предлага на хората, които искат да научат как да кодират стъпка по стъпка видео уроци за това как да програмират рисунки, анимации и игри. Или можете да научите как да създавате уеб страници с помощта на HTML и CSS.

Отпуснати канали / подкасти / видеоклипове

Представяме ви някои от най-добрите канали, подкасти и видеоклипове за жени, които искат да научат как да кодират.

1. Отпуснати канали за жени в технологичния свят

Ако сте запознати с комуникационния инструмент Slack и искате да се свържете с други жени в областта на технологиите, погледнете в присъединяването към произволен брой от тези популярни канали за Slack:

 • Жените в технологиите: може да се похвалите с над 800 членове и да посрещнете всеки, независимо от нивото на умения, можете да говорите с други жени, които пишат код, тестов софтуер, дизайнерска графика и други.
 • #FenaFounders: свържете се с нови, утвърдени и амбициозни основатели на технологична компания, за да споделяте идеи и да намерите решения на проблемите. Ученето един от друг предприемачите улеснява маневрирането на сложния и понякога самотен технологичен свят – особено като жена.
 • Технически производители за жени: Разделен на три екипа: ранна кариера, кариера на средно ниво и установена кариера, този канал на Slack ще ви свърже с хора, които са свързани с хора, както и ще ви информира за предстоящи събития и ресурси, за да подпомогнете напредването на вашата кариера.

2. Подкасти за основател на жени

Вижте тази обзор на някои от най-добрите подкасти за жени, които искат да разбият формата и да станат основатели на собствените си стартъпи:

 • Startup School Radio от Y Combinator: научете се от предишни учредители или инвеститори за неща като стартиране, финансиране и мащабиране на собствената ви компания.
 • Радио за момичета: всеки подкаст е интервю с успешна жена, която направи своя белег в света на бизнеса. Разберете как са го направили и какво са научили по пътя.
 • Тя го направи по пътя си с Аманда Болейн: чуйте за най-добрите жени предприемачи и как те направиха нещата по свой начин.
 • SheNomads: ако искате да влезете в технологичния свят, да работите дистанционно и да пътувате по света, това е подкастът за вас.
 • Подкастът MADWomen от Women in Wireless: този подкаст е фокусиран върху жените в мобилния и дигиталния свят. Научете за изключителни жени лидери, разберете какво е необходимо, за да бъдете успешни, и дайте възможност на себе си да поемете контрола над собствения си живот, въпреки шансовете.

3. Видео плейлисти за кодери за жени

Ако предпочитате да гледате видео съдържание, за разлика от писмения текст, разгледайте този списък от полезни плейлисти, създадени да ви помогнат с всички ваши нужди от кодиране:

 • CodePath: софтуерното инженерство е непрекъснато променяща се индустрия, което означава, че ако току-що започвате, може да е трудно да продължите. Намерете ментори, научете нови умения и открийте проекти, които правят хонирането на вашите умения за кодиране по-лесно и по-забавно.
 • WomenWhoCode: този нестопански плейлист от видеоклипове помага да вдъхнови жените да се отличат в технологичните си кариери. С над 50 000 членове в 20 страни (и може да се похвалите с 3000+ събития по целия свят), това е мястото, което трябва да бъдете, ако имате нужда от малко увереност и цял куп знания.
 • Кодиране на блондинка: създателят зад Coding Blond стартира този канал в YouTube в момент, когато тя се научаваше да кодира и установи, че е плашеща благодарение на всички стереотипи.

общности

Има толкова много общности по целия свят, които свързват жените в света на технологиите, които искат да се учат от другите. Ето няколко от най-добрите, за да започнете:

1. Групи във Facebook

Жени в техниката

жени в технологиите

Тази група във Facebook е за всеки, който се идентифицира като жена, която иска да говори технология. Той има за цел да покаже на хората, че могат да постигнат мечтите си, независимо какви пречки предстоят, и дори ви свързва с техния подкаст Women in Tech..

Global Tech Women

глобални технологии жени

Разберете най-новите събития в света на технологиите и се присъединете към разговорите и със собствените си истории. Плюс това, научете за всички предстоящи събития Global tech Women е домакин, за да можете да присъствате и да развивате своята кариера.

2. Twitter списъци и чатове

Разгледайте фемпир за изчерпателен списък на жени по света в технологичната индустрия, която трябва да следвате. В допълнение, Women in Tech Chat е чудесен източник за вдъхновение, споделяне на идеи и чат.

Искате списък с hashtags за Twitter или Instagram? Girl Knows Tech върши чудесна работа за закръгляне на най-използваните хештеги за жени в света на технологиите.

Ето някои от любимите ми:

 • #womenintech
 • #femalefounders
 • #womenwhocode
 • #codegoals
 • #womeninbiz

Разбира се, това е само начало. Но намирането на други жени в технологичния свят да ви следват (и обратно) е най-добрият начин да изградите собствена общност, на която можете да разчитате за решаване на проблеми, вдъхновение и споделяне на нови идеи.

3. Събития

Ако искате да присъствате на събития, за да се свържете с други в областта на техниката, проверете ги следващия път, когато искате да предприемете работно пътуване:

 • Празник на Грейс Хопър: присъединете се към най-голямото събиране на жени технолози в света. Регистрирайте се като оратор или доброволец или просто присъствайте и се насладете на атмосферата.
 • Среща на върха по полове: тази среща на върха е посветена на откриването на причината за пристрастността на половете в световете на науката и технологиите и как да се преодолее.
 • Конференция на Tapia: целта на тази конференция е да насърчава и да празнува многообразието в изчислителната техника. Той се стреми да разпознае многообразието съществува, да свързва хората и да създава общности, които се простират извън конференцията, да получава съвети от водещи професионалисти в бранша и да бъде вдъхновен от успеха на другите.
 • Предизвикателство за жени: ако вашето стартиране се нуждае от финансиране, присъствайте на предизвикателство за стартиране на жени и нагласете идеята си, за да видите дали някой е готов да финансира това, което имате да предложите.

Заключителни мисли

В крайна сметка има много ресурси, достъпни за жените, които искат да се научат да кодират. От програми за обучение в клас до онлайн курсове, видео съдържание и подкасти до събития и групи от общности, няма нищо, което да ви попречи да влезете в технологичния свят и да постигнете мечтите си.

Не позволявайте на стереотипите и пристрастността между половете да спират живота ви. Поемете контрола, направете план и го последвайте. Светът се нуждае от повече кодери за жени.

Така че, ако имате стремежа и амбицията да влезете в технологичната индустрия, проверете тези ресурси и започнете веднага. Ако не друго, може да вдъхновите повече жени да следват.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map