21 най-добри разширения за Chrome за студенти (и преподаватели)

Ето една курирана колекция от 21-те най-добри и безплатни Разширения на Google Chrome за студенти за да ви помогне да използвате силата на браузъра си, за да станете по-добър и по-ефективен ученик.


Повечето от съвременните студентски работи се извършват в уеб браузър. Ако сте в колеж или университет, шансовете са по-голямата част от вашата работа и ученето също се извършва в браузъра.

В тази статия ще ви насоча към някои от най-добрите разширения за Chrome, които всеки ученик трябва да има. Някои от тях ще ви помогнат да станете по-продуктивни; някои ще ви помогнат да предотвратите грешки в писането си.

Всички тези разширения на Google Chrome са безплатни за инсталиране, а приложенията са супер лесни за използване.

най-добрите Google Chrome разширения за студенти и преподаватели

граматика & Правописни инструменти

Grammarly

граматично хромно удължаване

Grammarly е усъвършенстван инструмент за проверка на граматиката, който тества писането ви срещу стотици граматични грешки.

Най- безплатна версия на това приложение ще ви помогне предотвратяване на граматически грешки в по-голямата част от вашето писане. Най-добрата част за това разширение е, че работи на почти всички уебсайтове, включително Gmail, Google Документи и т.н. За разлика от повечето други инструменти за граматика, той ви дава възможност да изберете на кой английски език пишете – британски или американски.

Най- премиум версия от това приложение не само ще ви помогне да проверите за граматически грешки, но и ще ви помогне да проверите текста си плагиатство. Той също така ви помага да зададете тон на писането си и предлага съответни модификации.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarly-for-chrome/kbfnbcaeplbcioakkpcpgfkobkghlhen

LanguageTool

езиково разширение за езиково езиче

Въпреки че вграденият инструмент за проверка на правописа на Chrome може да ви помогне да поправите някои правописни грешки, той не е оборудван да ви помогне да поправите граматически грешки. LanguageTool помага ти поправете граматически грешки на над 20 различни езика.

Работи на почти всички сайтове, включително социални медии и пощенски кутии за електронна поща. LanguageTool подчертава текст, който се нуждае от корекция и ви позволява да поправите граматически грешки само с едно щракване. Той отбелязва в текст както правописните грешки, така и граматическите грешки.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spell-checker/oldceeleldhonbafppcapldpdifcinji

GrammarBase

граматично разширение за хром

GrammarBase е безплатен инструмент за проверка на граматиката, който проверява за всичко от пунктуация до стил. Може да ти помогне поправете граматически грешки в писането си само с едно щракване. Той също така проверява вашия текст срещу плагиатство.

Най-добрата част за тази проверка на граматиката е, че е така напълно безплатно и не се нуждаят от надстройки, за да отключите още функции. Работи на почти всички уебсайтове, включително Gmail и Facebook.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarbase-web-grammar-c/plklmneddckmpnnkjldofmaegchjmoea

Моята проверка на граматиката

моето разширение за проверка на граматика

Моята проверка на граматиката е безплатен инструмент за проверка на граматиката, който може да ви помогне поправете основни граматически грешки. Тя работи на почти всички уебсайтове и позволява да се коригират граматическите грешки само с едно щракване или две.

То също проверки за правопис грешки и предлага поправки, които можете да приложите само с едно щракване.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/my-grammar-check/ecpbljknammclncihheaiehdahccgmnk

джинджифил

удължаване на джинджифилов хром

джинджифил е един от най-популярните инструменти за проверка на граматиката в Интернет. Тя ви позволява да поправете граматическите грешки само с едно щракване. Освен това ви помага да получите предложения за яснота и префразиране на изреченията.

Тя също ви позволява да превеждам текста само с едно щракване. Безплатната версия на Ginger ви позволява да поправите почти всички основни граматически грешки в писането си в интернет. Работи с Gmail, Google Docs, Facebook, Reddit и почти всички други сайтове.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spelling-chec/kdfieneakcjfaiglcfcgkidlkmlijjnh

Проверка на плагиатство

ProWritingAid

Pro разширение за помощ за писане на хром

ProWritingAid е безплатен инструмент, който проверява писмеността ви за граматика грешки и предлага предложения за подобряване на стила ви на писане. Може да ви помогне да предотвратите грешки и да направите писането си по-силно. Той също идва с a плагиат проверка.

Работи на почти всички уебсайтове в интернет, включително пощенски кутии, Twitter и други популярни сайтове. Той идва с a вграден Тезаурус който предлага предложения за подобряване на писането ви.

Всички предложения могат да бъдат приложени само с едно щракване право от текста, тъй като това разширение автоматично ще подчертае текста, който се нуждае от корекция или подобрение.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/prowritingaid/npnbdojkgkbcdfdjlfdmplppdphlhhcf

Plagly

плакирано хромно удължаване

Plagly е проверка на граматика и проверка на плагиатство. Той проверява вашия текст спрямо хиляди страници онлайн и отчита плагиатски пасажи във вашия текст. Той също така предлага предложения за коригиране на граматически грешки в писането ви.

Въпреки че първите няколко действия са безплатни, трябва да платите достъпна месечна такса, за да получите пълен достъп до инструмента и неограничен контрол на плагиатството.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagly-plagiarism-checker/dhkdaobajijkikfmfhnebdocgfimnpag

Проверка на плагиатство

разширение за проверка на плагиатски хром

Проверка на плагиатство е безплатно хромно разширение, което проверява текста за плагиатство. Можете да изберете всеки параграф и да щракнете с десния бутон върху селекцията, за да проверите за плагиатство.

то е напълно безплатно и не изисква да плащате, за да получите пълен достъп. Въпреки че не е идеалният инструмент за проверка на плагиатството, той е напълно безплатен и предлага основна проверка на плагиатството.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagiarism-checker-for-ch/pkgnahhgdacdodckgdpomajapacjhjbf

Цитати генератори

MyBib

разширение за хром mybib

MyBib е безплатен генератор на цитати разширение за Google Chrome. Това хромно разширение Ви съветва дали източникът е достоверен или не. Освен това ви помага да генерирате цитати въз основа на над 9000 поддържани, предварително дефинирани стила на цитиране, включително Чикаго, MLA, APA, AMA и Харвард.

Можете и двете копирайте библиографията си в клипборда или я изтеглете като Word документ. Тя може да прави това, което правят EasyBib и Cite This For Me, и да го прави по-добре. Препоръчвам това разширение за другите две опции.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/mybib-free-citation-gener/phidhnmbkbkbkbknhldmpmnacgicphkf

Цитирайте това за мен

цитирайте това за мен хромно разширение

Цитирайте това за мен автоматично създава цитати на уебсайтове и препратки в документи с много различни стилове, от които да избирате. Стиловете включват Чикаго, APA, MLA и Харвард.

Прави всичко само с едно натискане на бутон. Тя ви позволява да създавате красиви цитати, които изглеждат добре и са приемливи за академична употреба.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/cite-this-for-me-web-cite/nnnmhgkokpalnmbeighfomegjfkklkle

EasyBib

удължаване на хром easybib

EasyBib е безплатно разширение за Chrome, което цитира уебсайтове с едно щракване и също ви съветва за достоверността от уебсайтовете, които цитирате. Много по-добре е да разчитате на EasyBib, отколкото да предполагате сами.

Може да ви каже кои цитати са достоверни и могат да се използват и кои трябва да избягвате като чумата.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/easybib-toolbar/hmffdimoneaieldiddcmajhbjijmnggi

Речник & енциклопедия

Google речник

разширение за Chrome речник на Google

Google речник е официалното разширение на Google за Chrome, което ви позволява да виждате определения директно от Официалният речник на Google. Няма повече думи за търсене в Google, за да проверите тяхното значение или правопис.

Можете или да щракнете върху иконата на разширение за хром и да въведете / поставите думата, която искате да определи Google. Или можете просто да щракнете двукратно върху някоя дума навсякъде на страницата и това разширение ще ви покаже значението в малко вградено изскачащо поле.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-dictionary-by-goog/mgijmajocgfcbeboacabfgobmjgjcoja

Тезаурус на мощността

разширяване на мощност тезаурус хром

Тезаурус на мощността е безплатно разширение за Chrome, което може да ви покаже антоними и синоними без да напускате уеб страницата, на която сте намерили думата. Може да ви помогне да подобрите писането си, като го направите супер лесен за намерете подобни, по-мощни думи да заместиш слабите си думи.

Можете да проверите Тезауруса, като използвате това разширение, като изберете дума или щракнете с десния бутон върху селекцията. Или можете да щракнете върху иконата за разширение в лентата с менюта, за да въведете думата ръчно и да търсите в Тезаурус.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/power-thesaurus/hhnjkanigjoiglnlopahbbjdbfhkndjk

Quillbot

quillbot хром разширение

Quillbot е безплатно хромно разширение, което ви помага заменете думите с техните алтернативи от Тезауруса само с едно щракване. Вместо да намерите алтернативи за всяка отделна дума самостоятелно, можете просто да поставите абзац или изречение в този инструмент и да кликнете върху бутона Quill it, за да генерирате нов параграф с алтернативни думи.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/quillbot/iidnbdjijdkbmajdffnidomddglmieko

Инструменти за производителност

Остани съсредоточен

останете фокусирано разширение на хром

Ако мразите да се чувствате виновни след това губене на часове в социални медии или YouTube, тогава Остани съсредоточен е разширението, което търсите. Той помага да се намалят 5-минутните регистрации за социални медии, които се превръщат в часове, като блокират разсейващите уебсайтове.

Това разширение ви позволява да задайте дневен лимит за „социални медии и разсейващи уебсайтове“. По подразбиране е само 10 минути. Вашата дневна надбавка е броят минути, на които имате право да разглеждате сайтовете в списъка си за разсейване.

Ако сте хардкор производител, можете да активирате ядрената опция от настройките, които блокират напълно всички уебсайтове. Най- ядрена опция може да блокира всички уебсайтове ако искате да прекарате времето офлайн, работейки върху трудни неща, когато не можете да си позволите разсейване.

Ако искате да сърфирате свободно в интернет през почивните дни или след работа, можете да персонализирате опциите Активен час и Активни дни. Можете да въведете всички сайтове, които искате да блокирате, в списъка с разсейвания от менюто с опции или можете да щракнете върху иконата на разширението в лентата с менюта и да добавите текущия сайт към списъка от там.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/stayfocusd/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji

Evernote Web Clipper

evernote хром удължаване

Evernote е най-много популярно приложение за бележки, използвано от милиони хора по света. Той не само може да ви направи по-продуктивни, но също така може да ви помогне да запомните всичко, което научите. Най-добрата част за използването на Evernote е възможност за заснемане на бележки от онлайн съдържание като уеб страници, имейли и друго съдържание само с едно щракване.

Процесът на вземане на бележки на Evernote може да ускори работния ви процес и да предложи лесен начин да съхранявате всичко, което научите.
Evernote Web Clipper ви позволява да заснемате почти всичко в Интернет. От изследователски материал до мемове, можете да sдайте всичко на сметката си в Evernote само с няколко щраквания.

Това разширение също ви позволява да направете екранни снимки. Най-добрата част от това разширение е, че ви позволява да заснемате само части от страницата. Освен това той може лесно да избира съдържанието на уеб страници като Reddit Posts, Tweets, Blog Posts и т.н..

Най-добрата част за запазването на съдържание с Уеб клипер е, че имате запазено копие във вашия Evernote, дори и след / след като уеб страницата е излязла офлайн.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/evernote-web-clipper/pioclpoplcdbaefihamjohnefbikjilc

Todoist

тодоист хром удължаване

Todoist е един от най-много популярни приложения за списък с todo. Той предлага приложения за всички устройства, включително Android, iOS и др. Задържането на списък с тодо в главата ви само ще намали производителността ви. Разширението Todoist Chrome ви позволява да останете продуктивни през целия ден, без да забравяте нито една от задачите си. Изчистеният интерфейс улеснява следенето на всичките ви задачи за деня.

Todoist е направен с колаборация. Можете лесно сътрудничи с други хора които използват Todoist за задачите и проектите. Можете да оставяте коментари по задачи за вашите съученици.

Това, което най-много ми харесва при Todoist, е това автоматично ви предлага час и дата за задачи въз основа на вашия график. Когато създадете задача, тя ще предложи дата, ако щракнете върху иконата на календара до името на задачата.

За да подобрите работния си процес, Todoist ви позволява да разделите задачите си с проекти и етикети. Можете също да създадете филтри за филтрирайте задачи въз основа на приоритетите, проекти и на кого са възложени. Todoist може да бъде минимален списък с todo или пълноценна машина за производителност с десетки функции като Напомняния, повтарящи се задачи, филтри, етикети, и още много.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/todoist-to-do-list-and-ta/jldhpllghnbhlbpcmnajkpdmadaolakh

Dualless

двойно хромно удължаване

Dualless помага ти работа с два отворени прозорци един до друг. Работата върху само един монитор може да бъде уморителна поради всички превключвания между множество прозорци. Ако не можете да си позволите два монитора, можете да използвате Dualless, за да подредите два прозореца един до друг само с няколко щраквания.

Можеш плъзнете и пуснете прозорците един до друг себе си, но това разширение ви помага да го направите само с няколко кликвания. Dualless предлага много различни варианти на оформление, от които да избирате. Всичко, което трябва да направите, е да изберете два раздела, които искате да разделите и щракнете върху иконата на разширението, за да изберете оформлението на прозореца за разделяне.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/dualless/bgdpkilkheacbboffppjgceiplijhfpd

Автоматично маркиране

автоматично подчертаване на хромирано разширение

Автоматично маркиране ви помага да четете онлайн съдържание много по-бързо от автоматично подчертаване на най-важните части на страницата. Това е нелепо точно с акцентите през повечето време. Може да ви помогне да съкратите наполовина времето за четене.

Вместо да прочетете цялата статия, можете да щракнете върху иконата Auto Highlight в лентата с менюта, след като инсталирате разширението и то ще бъде подчертайте пасажите в съдържанието, които са най-важни. Разширението подчертава пасажи с жълт фон. Можете да редактирате цветовата схема на маркирания текст от страницата с опции за разширение.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/auto-highlight/dnkdpcbijfnmekbkchfjapfneigjomhh

Ками разширение

камиране хром удължаване

Ками е безплатно разширение, което ви позволява да редактирайте и коментирайте PDF документи направо във вашия браузър. Тя ви позволява да добавяте текст към документи или дори да рисувате върху тях. Работи офлайн и предлага десетки функции безплатно.

Можете да редактирате документи от Google Drive или Google Classroom. Ками е създаден, за да се използва съвместно между ученици и учители. Помага ви лесно да си сътрудничите с вашите учители и други ученици.

Независимо дали искате да коментирате бележките си, за да ги направите по-четими, или искате да прегледате преподавателя си по задание, Ками може да ви помогне с него. Той предлага плавен работен процес и за двете анотиране на PDF документи и сътрудничество над тях.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/kami-extension-pdf-and-do/ecnphlgnajanjnkcmbpancdjoidceilk

ореол

хроматично разширение за nimbus

ореол помага ти заснемайте екранни снимки и записвайте екранни предавания на вашия браузър. Тя ви позволява да заснемайте екранни снимки на пълни страници, както и улавяйте само избрани области на страницата. Той също така ви позволява да коментирате и редактирате вашите екранни снимки направо в браузъра си. Можете също да добавите марката си с водни знаци към всички ваши екрани заснемане само с няколко кликвания.

Може да ти помогне редактирайте екраните си без да напускате браузъра си. Тя ви позволява да добавете вмъкване на водни знаци, текст и изображения върху екраните си. Можете също да размажете части от изображенията само с няколко щраквания. Nimbus може да ви помогне да уловите важна информация точно по начина, по който се показва на страницата.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/nimbus-screenshot-screen/bpconcjcammlapcogcnnelfmaeghhagj

LastPass

последно хром удължаване

LastPass е един от най-добрите мениджъри на пароли които съхраняват вашите пароли сигурно в облака и ви осигуряват сигурен достъп до всеки уебсайт, в който влизате, от всеки компютър и мобилно устройство.

LastPass запомня всички ваши пароли за вас, така че не е нужно да избирате слаби или лесни за запомняне пароли. Това е нещо повече от мениджър на пароли. Той може да съхранява не само пароли, но и друга важна информация, като например данни за кредитната ви карта, данни за вашата банкова сметка.

LastPass се предлага с безплатен план или можете да надстроите до премиум планове, като започнете от едва 3 долара на месец.

линк: https://chrome.google.com/webstore/detail/lastpass-free-password-ma/hdokiejnpimakedhajhdlcegeplioahd

Тук можете да разглеждате още приложения, насочени към студенти и учители, включително образователни игри, приложения за обучение на чужди езици, калкулатори и много други.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map