Najbolji internetski resursi za žene koje žele naučiti šifrirati

Iako napokon počinjemo s malim pomakom, ne možemo poreći da se mnoge žene plaše ulaska u STEM (znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku) industrije. Ovdje sam sastavio najbolje .


Ne vjerujte mi? Pogledajte ove zapanjujuće statistike o ženama iz tehnološkog svijeta:

 • Žene posjeduju samo 5% startupa
 • 11% izvršnih položaja u Silicijskoj dolini pripada ženama
 • Samo 25% poslova u računanju imaju žene
 • Samo 3% žena tvrdi da im je karijera u tehnologiji prvi izbor

A ovo je tek početak.

Ali stvar je u tome što su žene obično bolje razvijen od muškaraca. Studija iz 2016. o više od 3 milijuna Github zahtjeva za povlačenje pokazala je to 79% zahtjeva za povlačenje žena prihvaćeno je, s muškarcima koji slijede u 74.6% – ali samo kad rod nije otkriven.

Ova studija nastavlja da utvrđuje da rodna pristranost postoji u programima otvorenog koda jer je kada se rod prepoznao na javnom profilu korisnika, broj odbacivanja za žene znatno porastao.

Iako ne tvrdim da sam stručnjak za spolnu predrasudu, niti želim pružiti popis razloga zbog kojih žene nisu prevladavajuće u tehnološkom svijetu, kažem da postoji određena neravnoteža. Uostalom, brojevi ne lažu.

Ali to se može promijeniti davanjem žena više mogućnosti za pristupanje svijetu tehnologija i uspjeti kao njihovi muški kolege. U stvari, svaka žena koja danas želi naučiti kodirati može danas, sve dok zna gdje treba usvojiti svoje sposobnosti.

Bez obzira jeste li žena koja želi promijeniti karijeru ili mlada djevojka koja želi naučiti nekoliko vještina kodiranja, imam vam na umu. Pogledajte ovu nevjerojatnu skup resursa osmišljen kako bi pomogao ženi da razbije prepreke i uđe u svijet tehnologije u bilo kojem kapacitetu koji želi.

Popis resursa za žene koje žele naučiti šifrirati

Najbolji internetski resursi za žene koje žele naučiti šifrirati

Da biste vam olakšali stvari. Svaki sam resurs razbio u različite kategorije tako da možete pronaći upravo ono što tražite.

Na treningu na licu mjesta

1. Akademija za programere Ada

ada developers academy

Ada Developers Academy napredni je i visoko selektivni program obuke smješten u Seattleu u Washingtonu koji opskrbljuje žene i rodno raznolike ljude koji žele postati programeri softvera.

Oslanjajući se na sponzore za financiranje intenzivnog iskustva u praksi u klasi i industriji (što znači da je školarina besplatna), Ada podučava žene Ruby, Rails, HTML, CSS, JavaScript, Git i kontrolu izvora.

2. Djevojke koje kodiraju

djevojke koje kodiraju

74% mladih djevojaka izražava interes za STEM područja i informatiku. Pa ipak, kada dođe vrijeme da odlučimo što ćemo studirati i koju karijeru odabrati, nešto se događa i mnogi biraju drugačiji put. Girls Who Code dizajniran je tako da prekine taj ciklus i mladim djevojčicama omogući vještinu i samopouzdanje da napreduju svojim tehnološkim karijerama.

Nakon školskih klubova nude se djevojčicama još u osnovnoj školi, tako da mogu početi učiti osnove i razviti ljubav prema kodiranju. Za djevojčice iz srednje i srednje škole postoje specijalizirani ljetni kampovi koji podučavaju kodiranje i izlažu djevojke potencijalnim tehnološkim poslovima koji bi ih mogli zanimati.

3. Hackbright Academy

hackbright akademija

U nastojanju da pomogne ženama da postanu sjajne programerice, Hackbright Akademija nudi 12-tjedni ubrzani tečaj obuke koji uključuje i tradicionalne tečajeve u klasi i individualne radove na projektu za temeljito razumijevanje softverskog inženjerstva.

4. MotherCoders

mothercoders

MotherCoders je neprofitna organizacija koja je dizajnirana kako bi pomogla mamama da probiju tehnološki svijet tako da mogu uspostaviti solidnu karijeru za sebe. Kroz honorarni, devetonedeljni program obuke (zajedno s djeci na licu mjesta), MotherCoders želi pomoći onima koji se bore za pristup obrazovnim programima da ponovo uđu u radnu snagu, unaprijede karijeru ili ubrzaju pokretanje posla..

5. Djevojka to razvija

djevojka to razvija

Djevojčica razvija, još jedna je neprofitna organizacija koja obuhvaća 62 grada u Sjedinjenim Državama, a koja ženama nudi pristupačne načine za učenje veba i razvoja softvera. Dječji razredi i podrška zajednice nadaju se osnaživanju žena s povjerenjem za izgradnju vlastitih web i mobilnih aplikacija.

Online obuka / tečajevi

1. Skillcrush

skillcrush

Na Skillcrush polazite određene internetske časove na temelju onoga što želite naučiti. Na primjer, naučite razvoj web stranica, napredni WordPress, web dizajn, analizu podataka, pa čak i copywriting za Internet.

Iako nije ograničeno samo na kodiranje žena (oko 25% učenika su muškarci), programi obuke bili su osmišljeni kako bi pomogli ženama da se probiju u industriju svojih snova.

2. Željeznice

šine djevojke

Rails Girls internetski je resurs za žene koje žele naučiti više o tehnologiji i načinu stvaranja svojih ideja. Naučite osnovno programiranje, skiciranje i prototipiranje. Uz to, pristupite internetskim vodičima, materijalima i alatima koji će vam pomoći da svoje ideje izbacite iz temelja i informacije o događajima kako biste mogli upoznati žene sa sličnim bolestima koje se žele probiti u svijet tehnologije..

Tutoriali

Pronalaženje priručnika za kodiranje na Internetu jednako je jednostavno kao i brzo pretraživanje Googlea. U skladu s tim, pojednostavio sam vam stvari dijeleći nekoliko tutorijala s vama da ne biste morali sami pretraživati ​​internet:

1. CSS Vodiči

Tražite li nekoliko tutorijala koji će vam pomoći u vezi sa vašim CSS vještinama? Tripwire je zaokružio neke od najkorisnijih CSS tutorijala okolo da biste mogli raditi na stiliziranju i izgledima vaših web stranica. Svaki je udžbenik specifične prirode, pa samo pronađite onaj koji odgovara vašim potrebama i provjerite.

2. Tutorijali za osvajanje koda

Saznajte više o najčešće korištenim jezicima web stranica kao što su HTML, CSS, JavaScript i PHP zahvaljujući pregledu besplatnih vodiča kodova Conquest. Iako nisu osmišljeni da vam daju potpunu obuku o bilo kojoj temi, ovi vodiči mogu vam pomoći da odlučite je li taj jezik pravi izbor za vas.

3. CodeAcademy

Iako nije posebno usmjerena prema ženama, CodeAcademy jedno je od najpopularnijih mjesta za učenje kodiranja. Pridružite se milionima ljudi u učenju HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python i Ruby – i sve besplatno.

4. Kod osvetnika

Code Avengers podiže udžbenike na višu razinu čineći ih interaktivnim i zabavnom. Opet, iako nije posebno usmjereno prema ženama, ima puno toga za naučiti poput kodiranja igara, aplikacija i web stranica pomoću JavaScript, HTML i CSS. Ovaj vodič je dostupan na više jezika i traje samo 12 sati.

5. Khan akademija

Khan Academy nudi ljudima koji žele naučiti kako kodirati korak po korak video tutorijale o programiranju crteža, animacija i igara. Ili možete naučiti kako stvoriti web stranice pomoću HTML-a i CSS-a.

Otpušteni kanali / podcasti / videozapisi

Evo prelaska nekih od najboljih slack kanala, podcasta i videozapisa za žene koje žele naučiti kako kodirati.

1. Otpušteni kanali za žene iz svijeta tehnologije

Ako ste upoznati s komunikacijskim alatom Slack i želite se povezati s drugim ženama na polju tehnologije, obratite se bilo kojem broju ovih popularnih Slack kanala:

 • Žene u tehnologiji: pohvaliti se s više od 800 članova i poželjeti dobrodošlicu bilo kome, bez obzira na razinu vještine, možete razgovarati s drugim ženama koje pišu kod, testiraju softver, dizajnersku grafiku i još mnogo toga.
 • #FeniFounders: povežite se s novim, etabliranim i nadahnutim osnivačima tehnoloških tvrtki kako biste razmjenjivali ideje i pronalazili rješenja za probleme. Učenje jednih od drugih poduzetnika olakšava upravljanje manekarom i ponekad usamljenim svijetom tehnologija – posebno kao žena.
 • Women Techmakers: Podijeljen u tri tima: rana karijera, srednja karijera i uspostavljena karijera, ovaj Slack kanal povezati će vas sa srodnim ljudima kao i informirati vas o nadolazećim događajima i resursima koji će vam pomoći unaprijediti karijeru.

2. Podcasti žena osnivača

Pogledajte ovaj skup nekih od najboljih podcasta za žene koje žele razbiti kalup i postati osnivači vlastitih startupa:

 • Startup School Radio od Y Combinator: naučite od prošlih osnivača ili investitora o stvarima poput pokretanja, financiranja i skaliranja vlastite tvrtke.
 • Djevojka radio: svaki podcast je intervju s uspješnom ženom koja je svoj trag dala u poslovnom svijetu. Otkrijte kako su to napravili i što su naučili na putu.
 • Ona je to učinila svojim putem s Amandom Boleyn: čujte o vrhunskim poduzetnicama i kako su stvari radile na svoj način.
 • SheNomads: ako želite ući u tehnološki svijet, raditi na daljinu i putovati svijetom, ovo je podcast za vas.
 • MADWomen Podcast žena u bežičnom: ovaj podcast fokusiran je na žene iz mobilnog i digitalnog svijeta. Saznajte više o izvanrednim ženskim liderima, saznajte što je potrebno da biste bili uspješni i osnažite sebe da preuzmete kontrolu nad vlastitim životom unatoč tečajevima.

3. Popisi za reprodukciju videozapisa za žene kodiranja

Ako biste radije gledali video sadržaj, za razliku od pisanog teksta, pogledajte ovaj popis korisnih popisa za reprodukciju videozapisa koji su dizajnirani kako bi vam pomogli u svim vašim potrebama kodiranja:

 • CodePath: softverski inženjering je industrija koja se stalno mijenja, što znači da, ako tek počinjete, može biti teško pratiti korak. Pronađite mentore, naučite nove vještine i otkrijte projekte koji olakšavaju vještine kodiranja jednostavnijim i zabavnijim.
 • WomenWhoCode: ovaj neprofitni popis videozapisa pomaže inspirirati žene na izvrsnost u njihovoj tehnološkoj karijeri. S preko 50 000 članova u 20 zemalja (i ima 3000 više svjetskih događaja), ovo je mjesto koje trebate biti ako trebate malo samopouzdanja i puno znanja.
 • Coding Blonde: tvorac koji stoji iza Coding Blond pokrenuo je ovaj YouTube kanal u vrijeme kada je učila šifrirati i otkrila da je zastrašujuće zahvaljujući svim stereotipima.

Zajednice

Mnogo je zajednica širom svijeta koje povezuju žene u tehnološkom svijetu koje žele učiti od drugih. Evo nekoliko najboljih za početak rada:

1. Facebook grupe

Žene u tehnici

žene u tehnici

Ova je Facebook grupa namijenjena svima koji se identificiraju kao ženu koja želi razgovarati o tehnici. Cilj mu je pokazati ljudima da mogu ostvariti svoje snove bez obzira na prepreke koje vas čekaju, a čak vas povezuje s njihovim podcastom Women in Tech..

Global Tech žene

globalne tehnološke žene

Saznajte najnovija događanja u svijetu tehnologije i pridružite se razgovorima sa svojim vlastitim pričama. Osim toga, saznajte o svim nadolazećim događajima Global tech Women je domaćin tako da možete prisustvovati i unaprijediti svoju karijeru u tehnologiji.

2. Twitter popisi i chatovi

Pogledajte fempire za sveobuhvatni popis žena širom svijeta u tehnološkoj industriji koju biste trebali slijediti. Osim toga, Women in Tech Chat izvrstan je izvor za nadahnuće, dijeljenje ideja i chat.

Želite popis hashtagova za Twitter ili Instagram? Girl Knows Tech obavlja sjajan posao zaokruživanja najčešće korištenih hashtagova za žene u svijetu tehnologije.

Evo nekoliko mojih omiljenih:

 • #womenintech
 • #femalefounders
 • #womenwhocode
 • #codegoals
 • #womeninbiz

Naravno, ovo je tek početak. Ali pronalaženje drugih žena iz tehnološkog svijeta da vas prate (i obrnuto) je najveći način za izgradnju vlastite zajednice na koju se možete osloniti za rješavanje problema, inspiraciju i razmjenu novih ideja.

3. Događaji

Ako želite prisustvovati događajima da se umrežite s drugima na tehničkom polju, provjerite sljedeće sljedeći put kada radite putovanje:

 • Proslava Grace Hopper: pridružite se najvećem svjetskom skupu tehnoloških žena. Prijavite se kao govornik ili volonter ili jednostavno prisustvujte i uživajte u atmosferi.
 • Samit o ravnopravnosti spolova: ovaj samit posvećen je otkrivanju zašto spolna pristranost postoji u svjetovima znanosti i tehnologije i kako to prevladati.
 • Konferencija Tapia: cilj ove konferencije je promicanje i slavljenje raznolikosti u računanju. Ona nastoji prepoznati različitost postoji, povezati ljude i stvoriti zajednice koje šire izvan konferencije, dobivati ​​savjete vodećih stručnjaka u industriji i biti inspirirani uspjehom drugih.
 • Women Startup Challenge: ako vam startup treba financiranje, prisustvovajte Women Startup Challenge i iznesite svoju ideju da vidite je li netko spreman financirati ono što imate za ponuditi.

Završne misli

Na kraju, postoje mnogi resursi dostupni ženama koje žele naučiti šifrirati. Od programa obuke u nastavi do internetskih tečajeva, video sadržaja i podcasta do događaja i grupa u zajednici, ne postoji ništa što vas može spriječiti da uđete u tehnološki svijet i ostvarite svoje snove.

Ne dopustite da stereotipi i spolne predrasude usporavaju vaš život. Preuzmite kontrolu, napravite plan i nastavite dalje. Svijetu je potrebno više kodiranja žena.

Dakle, ako imate nagon i ambiciju ući u tehnološku industriju, pogledajte ove resurse i počnite odmah. Ako ništa drugo, mogli biste nadahnuti više žena da ih prate.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map