21 najboljih Chrome proširenja za učenike (i nastavnike)

Predstavljamo kuriranu zbirku 21 najbolje i besplatno Google Chrome proširenja za studente da vam pomogne da iskoristite snagu preglednika da biste postali bolji i učinkovitiji učenik.


Većina suvremenog studentskog rada obavlja se unutar web preglednika. Ako ste na fakultetu ili sveučilištu, šanse su da je većina vašeg posla, a studiranje se također obavlja u pregledniku.

U ovom ću vas članku uputiti kroz neke od njih najbolja proširenja za Chrome koja svaki student mora imati. Neke od njih pomoći će vam da postanete produktivniji; neke će vam pomoći da spriječite pogreške u pisanju.

Sva ova proširenja za Google Chrome besplatna su za instaliranje, a aplikacije su vrlo jednostavne za korištenje.

najbolja proširenja za Google Chrome za studente i nastavnike

Gramatika & Pravopisni alati

Grammarly

gramatički kromirani nastavak

Grammarly je napredni alat za provjeru gramatike koji testira vaše pisanje na stotine gramatičkih grešaka.

besplatna verzija ove aplikacije će vam pomoći spriječiti gramatičke pogreške u većini svog pisanja. Najbolji dio ovog proširenja je taj što djeluje na gotovo svim web lokacijama, uključujući Gmail, Google Dokumente, itd. Za razliku od većine ostalih gramatičkih alata, daje vam mogućnost izbora koji engleski jezik pišete – britanski ili američki.

premium verzija ove aplikacije ne samo da će vam pomoći da provjerite ima li gramatičkih grešaka, već će vam pomoći i da provjerite tekst plagijat. Također vam pomaže da odredite ton za svoje pisanje i predlaže promjene u skladu s tim.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarly-for-chrome/kbfnbcaeplbcioakkpcpgfkobkghlhen

LanguageTool

jezično proširenje za jezikgetool

Iako vam Chrome ugrađeni alat za provjeru pravopisa može pomoći u popravljanju nekih pravopisnih pogrešaka, on nije opremljen da vam pomogne ispraviti gramatičke pogreške.. LanguageTool pomaže vam ispraviti gramatičke pogreške na preko 20 različitih jezika.

Djeluje na gotovo svim web lokacijama, uključujući društvene medije i poštanske sandučiće. LanguageTool podvlači tekst koji treba ispraviti i omogućuje vam da popravite gramatičke pogreške samo jednim klikom. Označava u tekstu kako pravopisne pogreške, tako i gramatičke pogreške.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spell-checker/oldceeleldhonbafppcapldpdifcinji

GrammarBase

grammarbasee krom proširenje

GrammarBase je besplatni alat za provjeru gramatike koji provjerava sve od interpunkcijskih točaka do stila. Može vam pomoći ispraviti gramatičke pogreške u svom pisanju samo jednim klikom. Također provjerava vaš tekst protiv plagijarizma.

Najbolji dio ove provjere gramatike je da jest potpuno besplatno i ne zahtijevaju nikakve nadogradnje za otključavanje dodatnih značajki. Djeluje na gotovo svim web lokacijama, uključujući Gmail i Facebook.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarbase-web-grammar-c/plklmneddckmpnnkjldofmaegchjmoea

Moja provjera gramatike

moje proširenje provjere gramatike

Moja provjera gramatike je besplatan alat za provjeru gramatike koji vam može pomoći ispraviti osnovne gramatičke pogreške. Djeluje na gotovo svim web mjestima i omogućuje ispravljanje gramatičkih pogrešaka sa samo jednim klikom ili dva.

Također provjere pravopisa pogreške i predlaže ispravke koje možete primijeniti samo klikom.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/my-grammar-check/ecpbljknammclncihheaiehdahccgmnk

Đumbir

đumbir krom dodatak

Đumbir jedan je od najpopularnijih alata za provjeru gramatike na Internetu. To vam omogućuje ispraviti gramatičke pogreške samo jednim klikom. Također vam pomaže da dobijete prijedlozi za jasnoću i refraziranje rečenica.

To vam također omogućuje da Prevedi tekst samo jednim klikom. Besplatna verzija Ginger-a omogućava vam ispravljanje gotovo svih osnovnih gramatičkih grešaka u pisanju putem Interneta. Radi s Gmailom, Google dokumentima, Facebookom, Redditom i gotovo svim ostalim web lokacijama.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spelling-chec/kdfieneakcjfaiglcfcgkidlkmlijjnh

Plagijatori

ProWritingAid

pro produžetak pomagala za krom

ProWritingAid je besplatan alat koji provjerava vaše pisanje za gramatiku pogreške i nudi prijedloge za poboljšanje stila pisanja. To vam može pomoći u sprječavanju pogrešaka i poboljšati vaše pisanje. Dolazi i sa provjera plagijata.

Djeluje na gotovo svim web lokacijama na Internetu, uključujući poštanske sandučiće, Twitter i druge popularne web stranice. Dolazi sa ugrađeni Tezaur koji nudi prijedloge za poboljšanje vašeg pisanja.

Svi se prijedlozi mogu primijeniti samo jednim klikom desno od teksta, jer će ovo proširenje automatski istaknuti tekst koji treba ispraviti ili poboljšati.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/prowritingaid/npnbdojkgkbcdfdjlfdmplppdphlhhcf

Plagly

plahtasto kromirano proširenje

Plagly je gramatička provjera i provjera plagijata. Ona provjerava vaš tekst na tisućama stranica na mreži i izvještava o plagiranju odlomka u vašem tekstu. Ona također nudi prijedloge za ispravljanje gramatičkih pogrešaka u vašem pisanju.

Iako je prvih nekoliko akcija besplatno, morate platiti pristupačnu mjesečnu naknadu za potpuni pristup alatu i neograničenu provjeru plagijata.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagly-plagiarism-checker/dhkdaobajijkikfmfhnebdocgfimnpag

Provjera plagijata

proširenje za provjeru plagijata krom

Provjera plagijata je besplatno kromirano proširenje koje provjerava tekst za plagiranje. Možete odabrati bilo koji odlomak i desnom tipkom miša kliknite odabir da biste provjerili postoji li plagijat.

to je potpuno besplatno i ne zahtijeva vas da platite za puni pristup. Iako nije savršen alat za provjeru plagijata, potpuno je besplatan i nudi osnovnu provjeru plagijata.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagiarism-checker-for-ch/pkgnahhgdacdodckgdpomajapacjhjbf

Citatori

MyBib

mybib krom proširenje

MyBib je besplatni generator citata proširenje za Google Chrome. Ovo kromirano proširenje savjetuje da li je izvor vjerodostojan ili ne. Također vam pomaže da generirate navode na temelju preko 9000 podržanih, unaprijed definiranih stilova citiranja, uključujući Chicago, MLA, APA, AMA i Harvard.

Možete i jedno i drugo kopirajte svoju bibliografiju u međuspremnik ili je preuzmite kao Wordov dokument. Može učiniti ono što EasyBib i Citi This For Me učini i bolje. Preporučujem ovo proširenje u odnosu na ostale dvije mogućnosti.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/mybib-free-citation-gener/phidhnmbkbkbkbknhldmpmnacgicphkf

Citirajte to zbog mene

citiraj ovo za mene kromirano proširenje

Citirajte to zbog mene automatski stvara citate web mjesta i referencu u dokumentima s mnogo različitih stilova koje možete izabrati. Stilovi uključuju Chicago, APA, MLA i Harvard.

To sve radi samo jednim klikom na gumb. Omogućuje vam stvaranje lijepih citata koji izgledaju dobro i prihvatljivi su za akademsku upotrebu.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/cite-this-for-me-web-cite/nnnmhgkokpalnmbeighfomegjfkklkle

EasyBib

easybib krom dodatak

EasyBib je besplatno Chrome proširenje koje navodi web stranice jednim klikom i to isto savjetuje o vjerodostojnosti web lokacija koje navodite. Mnogo je bolje osloniti se na EasyBib nego pogoditi na sebe.

Može vam reći koji su citati vjerodostojni i koji se mogu koristiti, a koje biste trebali izbjegavati poput kuge.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/easybib-toolbar/hmffdimoneaieldiddcmajhbjijmnggi

Rječnik & leksikon sinonima

Google rječnik

Chrome proširenje za Google rječnik

Google rječnik je Googleovo službeno proširenje za Chrome koje vam omogućuje izravno gledanje definicija Googleov službeni rječnik. Nema više riječi na Googleu za provjeru njihovog značenja ili pravopisa.

Možete kliknuti ikonu za Chrome proširenje i upisati / zalijepiti riječ koju želite da Google definira. Ili jednostavno dvaput kliknite riječ bilo gdje na stranici, a ovo će vam proširenje pokazati značenje u malom linijskom skočnom prozoru..

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-dictionary-by-goog/mgijmajocgfcbeboacabfgobmjgjcoja

Tezaur snage

Proširenje koda snage tezaura

Tezaur snage je besplatno proširenje za Chrome koje vam može pokazati antonimi i sinonimi bez napuštanja web stranice na kojoj ste pronašli riječ. To vam može pomoći da poboljšate svoje pisanje tako što je jednostavno jednostavno pronaći slične, snažnije riječi zamijeniti svoje slabe riječi.

Tezaurus možete provjeriti pomoću ovog proširenja odabirom riječi i desnim klikom na odabir. Ili možete kliknuti ikonu proširenja na traci izbornika da biste ručno utipkali riječ i pretražili Tezaur.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/power-thesaurus/hhnjkanigjoiglnlopahbbjdbfhkndjk

Quillbot

quillbot krom dodatak

Quillbot je besplatno kromirano proširenje koje vam pomaže zamijenite riječi njihovim alternativama iz Tezaura samo jednim klikom. Umjesto da sami pronađete alternative za svaku pojedinu riječ, u ovaj alat možete jednostavno staviti odlomak ili rečenicu i kliknuti gumb Quill it da biste stvorili novi odlomak s alternativnim riječima.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/quillbot/iidnbdjijdkbmajdffnidomddglmieko

Alati za produktivnost

Ostani fokusiran

ostanite usredotočeni produženi krom

Ako nakon toga mrzite osjećaj krivnje gubit sate na društvenim mrežama ili YouTubeu, zatim Ostani fokusiran je proširenje koje ste tražili. Pomaže u smanjivanju petominutnih prijava na društvenim mrežama koje se pretvaraju u sate blokiranjem ometajući web stranica.

Ovo proširenje vam omogućuje da postavili ograničenje dnevnice za “društvene medije i ometajuće web stranice”. Zadano je na samo 10 minuta. Vaša dnevna naknada je broj minuta kojima smijete pregledavati web lokacije na popisu za ometanje.

Ako ste ljubitelj hardcore produktivnosti, možete omogućiti nuklearnu opciju iz postavki koje potpuno blokiraju sve web stranice. nuklearna opcija može blokirati sve web stranice ako želite provoditi vrijeme izvan mreže radeći na teškim stvarima kada si ne možete priuštiti ometanja.

Ako želite slobodno pregledavati Internet vikendom ili nakon posla, možete prilagoditi opcije aktivnog sata i aktivnih dana. Možete unijeti sve web lokacije koje želite blokirati na popisu distrakcija s izbornika opcija ili možete kliknuti ikonu proširenja na traci izbornika i dodati trenutnu web lokaciju na popis od tamo.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/stayfocusd/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji

Evernote Web Clipper

evernote krom dodatak

Evernote je najviše popularna aplikacija za bilješke koju koriste milioni ljudi oko svijeta. To ne samo da može učiniti produktivnijim već vam može pomoći i da zapamtite sve što naučite. Najbolji dio korištenja Evernotea je mogućnost snimanja bilješki iz internetskog sadržaja poput web stranica, e-pošte i drugog sadržaja samo jednim klikom.

Proces bilježenja Evernotea može ubrzati vaš tijek rada i ponuditi jednostavan način pohrane svega što naučite.
Evernote Web Clipper omogućuje snimanje gotovo svega na Internetu. Od materijala za istraživanje do memesa, možete ssve na svoj Evernote račun sa samo nekoliko klikova.

Ovo proširenje vam također omogućuje da uzmite snimke zaslona. Najbolji dio ovog proširenja je to što vam omogućuje snimanje samo dijelova stranice. Štoviše, on lako može odabrati sadržaj web stranica kao što su Reddit Posts, tweets, blog posts itd.

Najbolji dio o spremanju sadržaja s Web Clipper jest da imate spremljenu kopiju u svom Evernote-u čak i ako web stranica ne radi izvan mreže.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/evernote-web-clipper/pioclpoplcdbaefihamjohnefbikjilc

Todoist

todoist krom dodatak

Todoist je jedan od najvažnijih popularne todo liste aplikacija. Nudi aplikacije za sve uređaje, uključujući Android, iOS itd. Pridržavanje popisa todoa u glavi samo će umanjiti vašu produktivnost. Proširenje Todoist Chrome omogućuje vam da ostanete produktivni cijeli dan, a da ne zaboravljate nijedan zadatak. Čisto sučelje olakšava dnevno praćenje svih vaših zadataka.

Todoist je napravljen s obzirom na suradnju. Možete lako surađivati ​​s drugim ljudima koji koriste Todoist na zadacima i projektima. Možete ostaviti komentare na zadatke svojim razrednicima.

Ono što kod Todoista najviše volim jest to da je to automatski vam predlaže vrijeme i datum za zadatke na osnovu vašeg rasporeda. Kada stvorite zadatak, predložit će vam datum ako kliknete ikonu kalendara pored naziva zadatka.

Da biste poboljšali svoj tijek rada, Todoist vam omogućuje da podijelite svoje zadatke s projektima i oznakama. Možete također stvoriti filtre za filtriranje zadataka na temelju prioriteta, projekte i kome su dodijeljeni. Todoist može biti minimalan popis todoa ili stroj s punim brojem produktivnosti s desetak značajki poput Podsjetnici, ponavljaju zadaci, filtri, naljepnice, i mnogo više.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/todoist-to-do-list-and-ta/jldhpllghnbhlbpcmnajkpdmadaolakh

Dualless

dvostruki krom dodatak

Dualless pomaže vam rad sa dva otvorena prozora jedan pored drugog. Rad na samo jednom monitoru može biti naporan zbog svih prebacivanja između više prozora. Ako si ne možete priuštiti dva monitora, upotrijebite Dualless za slaganje dva prozora jedan uz drugi sa samo nekoliko klikova.

Možeš povucite i ispustite Windows bočno sami, ali ovo proširenje vam pomaže da to učinite sa samo nekoliko klikova. Dualless nudi mnogo različitih inačica izgleda. Sve što trebate učiniti je odabrati dvije kartice na koje želite podijeliti i kliknite ikonu proširenja da biste odabrali izgled podijeljenog prozora.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/dualless/bgdpkilkheacbboffppjgceiplijhfpd

Automatski označite

automatski istaknuti kromirani nastavak

Automatski označite pomaže vam da mnogo brže čitate internetski sadržaj automatsko isticanje najvažnijih dijelova stranice. To je smiješno precizan sa naglascima većinu vremena. To vam može pomoći smanjiti vrijeme čitanja na pola.

Umjesto da čitate cijeli članak, nakon što instalirate proširenje, kliknite ikonu Automatsko označavanje na traci izbornika i ona će se dogoditi istaknite odlomke u sadržaju koji su najvažniji. Proširenje ističe prolaze sa žutom pozadinom. Možete urediti shemu boja istaknutog teksta sa stranice opcija proširenja.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/auto-highlight/dnkdpcbijfnmekbkchfjapfneigjomhh

Kami ekstenzija

kami krom dodatak

Kami je besplatno proširenje koje vam omogućuje uređivanje i primjedba na PDF dokumente izravno u vašem pregledniku. Omogućuje vam dodavanje teksta dokumentima ili čak crtanje po njima. Djeluje izvanmrežno, a nudi desetak značajki besplatno.

Možete uređivati ​​dokumente sa Google diska ili Google učionice. Kami je napravljen da se zajednički koristi između učenika i nastavnika. Pomaže vam da lako surađujete sa svojim učiteljima i drugim učenicima.

Bez obzira na to želite li bilježiti svoje bilješke kako biste ih učinili čitljivijima ili želite pregledati učitelja o zadatku, Kami vam može pomoći u tome. Nudi gladak tijek rada za oba komentariranje PDF dokumenata i suradnja nad njima.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/kami-extension-pdf-and-do/ecnphlgnajanjnkcmbpancdjoidceilk

Nimbus

nimbus krom proširenje

Nimbus pomaže vam snimajte snimke zaslona i snimajte ekrane vašeg preglednika. To vam omogućuje snimite snimke zaslona preko cijele stranice kao i snimite samo odabrana područja stranice. Također vam omogućuje napomenu i uređivanje zaslona izravno u vašem pregledniku. Također možete dodati svoju robnu marku vodenih žigova svim snimkama zaslona sa samo nekoliko klikova.

Može vam pomoći uređivanje zaslona bez napuštanja preglednika. To vam omogućuje dodajte vodene žigove, tekst i slike na vrh zaslona. Dijelove slika možete i zamagliti sa samo nekoliko klikova. Nimbus vam može pomoći pri snimanju važnih podataka upravo na način na koji su prikazani na stranici.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/nimbus-screenshot-screen/bpconcjcammlapcogcnnelfmaeghhagj

LastPass

zadnji proširivač za krom

LastPass je jedan od najbolji upravitelji lozinki koje svoje lozinke sigurno pohranjuju u oblak i omogućuju vam siguran pristup svakoj web lokaciji na koju ste prijavljeni sa svakog računala i mobilnog uređaja.

LastPass pamti sve vaše lozinke za vas, tako da ne morate odabrati slabe ili lagane zaporke. To je više od običnog upravitelja lozinki. U njega se mogu pohraniti ne samo lozinke, već i drugi važni podaci poput podataka o kreditnoj kartici i podataka o vašem bankovnom računu.

LastPass dolazi s besplatnim planom ili možete nadograditi na premium planove koji počinju sa samo 3 USD mjesečno.

Veza: https://chrome.google.com/webstore/detail/lastpass-free-password-ma/hdokiejnpimakedhajhdlcegeplioahd

Ovdje možete pregledavati više aplikacija namijenjenih učenicima i nastavnicima, uključujući obrazovne igre, aplikacije za učenje stranih jezika, kalkulatore i još puno toga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map