Представљамо курирану колекцију 21 најбоље и бесплатно Гоогле Цхроме екстензије за студенте да вам помогне да искористите снагу прегледача да бисте постали бољи и ефикаснији студент.


Већина савремених студентских послова се обавља унутар веб прегледача. Ако сте на факултету или универзитету, шансе су да се већина вашег посла, а студирање обавља и у прегледачу.

У овом чланку ћу вас водити кроз неке од њих најбоља Цхроме проширења која сваки студент мора да поседује. Неке од ових помоћи ће вам да постанете продуктивнији; неке ће вам помоћи да спречите грешке у писању.

Сва ова проширења за Гоогле Цхроме могу се бесплатно инсталирати, а апликације су изузетно једноставне за употребу.

најбоља проширења за Гоогле Цхроме за студенте и наставнике

Граматика & Правописни алати

Грамматично

граматички хромирани наставак

Грамматично је напредни алат за проверу граматике који тестира ваше писање на стотине граматичких грешака.

Тхе бесплатна верзија ове апликације ће вам помоћи спречити граматичке грешке у већини ваших писања. Најбољи део ове екстензије је то што ради на скоро свим веб локацијама, укључујући Гмаил, Гоогле документе, итд. За разлику од већине осталих алата за граматику, она вам даје могућност избора који енглески језик пишете – британски или амерички.

Тхе премиум верзија ове апликације не само да ће вам помоћи да проверите да ли имате граматичке грешке, већ ће вам помоћи и да проверите свој текст плагијат. Такође вам помаже да поставите тон за своје писање и предлаже измене у складу с тим.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/граммарли-фор-цхроме/кбфнбцаеплбциоаккпцпгфкобкгхлхен

ЛангуагеТоол

језично проширење за језикгетоол хром

Иако Цхроме уграђен алат за провјеру правописа може вам помоћи да поправите правописне грешке, он није опремљен да вам помогне у исправљању граматичких грешака. ЛангуагеТоол помаже ти исправити граматичке грешке на преко 20 различитих језика.

Ради на готово свим веб локацијама укључујући и друштвене медије и поштанске сандучиће е-поште. ЛангуагеТоол подвлачи текст који треба исправити и омогућава вам да поправите граматичке грешке само једним кликом. Означава се текстом и правописне и граматичке грешке.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/граммар-анд-спелл-цхецкер/олдцеелелдхонбафппцаплдпдифцињи

ГраммарБасе

граммарбасее цхроме ектенсион

ГраммарБасе је бесплатан алат за проверу граматике који проверава све од интерпункцијских точака до стила. Може вам помоћи исправити граматичке грешке у свом писању са само једним кликом. Такође проверава ваш текст против плагијаризма.

Најбољи део ове граматичке провере је да јесте потпуно бесплатно и не требају никакве надоградње за откључавање додатних функција. Ради на готово свим веб локацијама укључујући Гмаил и Фацебоок.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/граммарбасе-веб-граммар-ц/плклмнеддцкмпннкјлдофмаегцхјмоеа

Моја провјера граматике

моје проширење за проверу граматике

Моја провјера граматике је бесплатан алат за проверу граматике који вам може помоћи исправити основне граматичке грешке. Ради на готово свим веб локацијама и омогућава исправљање граматичких грешака са само једним кликом или два.

Такође провере правописа грешке и предлаже исправке које можете применити само једним кликом.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/ми-граммар-цхецк/ецпбљкнаммцлнциххеаиехдахццгмнк

Ђумбир

ђумбир кром додатак

Ђумбир је једно од најпопуларнијих алата за проверу граматике на Интернету. То вам омогућава исправити граматичке грешке само једним кликом. Такође вам помаже да добијете сугестије за јасноћу и рефразирање реченица.

То вам такође омогућава превести текст само једним кликом. Бесплатна верзија Гингер-а омогућава вам да поправите готово све основне граматичке грешке у писању преко Интернета. Ради са Гмаил-ом, Гоогле документима, Фацебоок-ом, Реддитом и готово свим другим веб локацијама.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/граммар-анд-спеллинг-цхец/кдфиенеакцјфаиглцфцгкидлкмлијјнх

Плагијатори

ПроВритингАид

про продужење помоћи за хромирање

ПроВритингАид је бесплатан алат који провјерава ваше писање због граматике грешке и нуди предлоге за побољшање вашег стила писања. То вам може помоћи да спречите грешке и да ојачате ваше писање. Такође долази са а провјера плагијата.

Ради на готово свим веб локацијама на Интернету, укључујући поштанске сандучиће е-поште, Твиттер и друге популарне веб локације. Долази са уграђени Тезаур који нуди предлоге за побољшање вашег писања.

Сви предлози се могу применити са само једним кликом десно од текста, јер ће ово проширење аутоматски означити текст који треба исправити или побољшати.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/провритингаид/нпнбдојкгкбцдфдјлфдмплппдпхлххцф

Плагли

плочасти хромирани продужетак

Плагли је провјера граматике и провјере плагијата. Провјерава ваш текст на хиљадама страница на мрежи и извјештава о плагирању одломка у вашем тексту. Такође нуди предлоге за исправљање граматичких грешака у вашем писању.

Иако је првих неколико акција бесплатно, морате да платите приступачну месечну накнаду за потпуни приступ алату и неограничену проверу плагијата.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/плагли-плагиарисм-цхецкер/дхкдаобајијкикфмфхнебдоцгфимнпаг

Плагијат Цхецкер

додатак за провјеру плагијата хром

Плагијат Цхецкер је бесплатно хромско проширење које провјерава текст за плагирање. Можете одабрати било који одломак и десним тастером миша кликните селекцију да бисте проверили да ли постоји плагијат.

То је потпуно бесплатно и не захтева вам плаћање да бисте добили потпуни приступ. Иако није савршен алат за проверу плагијата, потпуно је бесплатан и нуди основну проверу плагијата.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/плагиарисм-цхецкер-фор-цх/пкгнаххгдацдодцкгдпомајапацјхјбф

Цитатион Генераторс

МиБиб

мибиб цхроме ектенсион

МиБиб је бесплатни генератор цитирања проширење за Гоогле Цхроме. Овај хромирани додатак саветује да ли је извор веродостојан или не. Такође вам помаже да генерирате цитате засноване на преко 9000 подржаних, унапред дефинисаних стилова цитирања, укључујући Чикаго, МЛА, АПА, АМА и Харвард.

Можете и једно и друго копирајте своју библиографију у међуспремник или је преузмите као Ворд документ. То може учинити оно што ЕасиБиб и Цити Тхис Фор Ме чине и боље. Препоручујем ово проширење у односу на остале две опције.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/мибиб-фрее-цитатион-генер/пхидхнмбкбкбкбкнхлдмпмнацгицпхкф

Цитирај ово због мене

цитирајте ово за мене, Цхроме додатак

Цитирај ово због мене аутоматски ствара цитате веб локација и референцу у документима са много различитих стилова које можете изабрати. Стилови укључују Чикаго, АПА, МЛА и Харвард.

Све то ради само једним кликом на дугме. Омогућава вам да креирате лепе цитате који изгледају добро и прихватљиви су за академску употребу.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/ците-тхис-фор-ме-веб-ците/нннмхгкокпалнмбеигхфомегјфкклкле

ЕасиБиб

еасибиб кром додатак

ЕасиБиб је бесплатно Цхроме проширење које наводи веб локације једним кликом и такође саветује вас о веродостојности веб локација које наводите. Много је боље ослонити се на ЕасиБиб него само погодити.

Може вам рећи који су цитати веродостојни и који се могу користити а које треба избегавати попут куге.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/еасибиб-тоолбар/хмффдимонеаиелдиддцмајхбјијмнгги

Речник & Тхесаурус

Гуглов речник

Цхроме додатак за Цхроме рјечник

Гуглов речник је Гоогле-ово службено Цхроме проширење које вам омогућава да директно видите дефиниције из Гоогле званични речник. На Гоогле-у више нема речи за претрагу да бисте проверили њихово значење или правопис.

Можете да кликнете икону за Цхроме додатак и откуцате / залепите реч коју желите да Гоогле дефинише. Или једноставно двапут кликнете реч било где на страници и ово проширење ће вам показати значење у малом линијском скочном прозору..

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/гоогле-дицтионари-би-гоог/мгијмајоцгфцбебоацабфгобмјгјцоја

Повер Тхесаурус

продужни прикључак за хром за тезаурус

Повер Тхесаурус је бесплатно Цхроме проширење које вам може показати антоними и синоними без напуштања веб странице на којој сте пронашли реч. Може вам помоћи да побољшате своје писање чинећи га супер једноставним пронађи сличне, снажније речи да замените своје слабе речи.

Тезаурус можете проверити користећи ово проширење одабиром речи и десним кликом на одабир. Или можете да кликнете икону проширења на траци менија да бисте ручно унели реч и претражили Тезаурус.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/повер-тхесаурус/ххњканигјоиглнлопахббјдбфхкндјк

Куиллбот

куиллбот хромирани додатак

Куиллбот је бесплатно хромско проширење које вам помаже замените речи њиховим алтернативама из Тезауруса само једним кликом. Уместо да нађете алтернативе за сваку појединачну реч самостално, у овај алат можете једноставно ставити параграф или реченицу и кликнути дугме Куилл ит да бисте генерисали нови одломак алтернативним речима.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/куиллбот/ииднбдјијдкбмајдффнидомддглмиеко

Алати за продуктивност

Остани фокусиран

останите фокусирани додатак за кром

Ако мрзите осећај кривице после тога губљење сати на друштвеним мрежама или ИоуТубеу, онда Остани фокусиран је проширење које сте тражили. Помаже у смањењу петоминутних пријава на друштвеним мрежама које се претварају у сате блокирајући ометајуће веб странице.

Ово проширење вам омогућава поставите ограничење дневнице за „друштвене медије и ометајуће веб странице“. Задано је на само 10 минута. Ваша дневна накнада је број минута у којима можете да прегледате веб локације на својој листи за скретање пажње.

Ако сте љубитељ хардцоре продуктивности, можете омогућити нуклеарну опцију из подешавања која у потпуности блокирају све веб локације. Тхе нуклеарна опција може блокирати све веб странице ако желите да проводите време ван мреже радећи на тешким стварима када не можете да приуштите пажњу.

Ако желите да викендом или након посла слободно прегледате Интернет, можете прилагодити опције активног сата и активних дана. Можете да унесете све веб локације које желите да блокирате на списку ометања са менија опција или можете да кликнете икону проширења на траци са менијима и додате тренутни сајт на листу од тамо.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/стаифоцусд/лаанкејкбхбдхмипфмгцнгделахлфоји

Еверноте Веб Цлиппер

еверноте додатак за кром

Еверноте је највише популарна апликација за биљежење коју користе милиони људи око света. Не само да можете учинити продуктивнијим већ вам може помоћи и да запамтите све што научите. Најбољи део употребе Еверноте-а је могућност снимања белешки из мрежног садржаја као што су веб странице, е-поруке и други садржај са само једним кликом.

Процес преузимања белешки Еверноте-а може убрзати ваш радни ток и понудити једноставан начин складиштења свега што научите.
Еверноте Веб Цлиппер омогућава снимање готово свега на Интернету. Од материјала за истраживање до мемеса, можете ссве однесите на свој Еверноте рачун са само неколико кликова.

Ово проширење вам такође омогућава да правите снимке заслона. Најбољи део ове екстензије је што омогућава снимање само делова странице. Штавише, он може лако одабрати садржај веб страница као што су Реддит Постс, Твеетс, Блог Постс итд.

Најбољи део о спремању садржаја помоћу Веб Цлиппер је да имате сачувану копију у свом Еверноте-у, чак и ако / након што веб локација оде ван мреже.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/еверноте-веб-цлиппер/пиоцлпоплцдбаефихамјохнефбикјилц

Тодоист

тодоист хромирани наставак

Тодоист је један од најважнијих популарне тодо листе апликација. Нуди апликације за све уређаје укључујући Андроид, иОС итд. Ако се листа тодоа задржи у глави, само ће умањити вашу продуктивност. Проширење Тодоист Цхроме омогућава вам да останете продуктивни цео дан, а да не заборављате ниједан задатак. Чист интерфејс олакшава гледање свих ваших задатака током дана.

Тодоист је направљен с обзиром на сарадњу. Можеш лако сарађивати са другим људима који користе Тодоист за задатке и пројекте. Можете оставити коментаре на задатке својим разредницима.

Оно што највише волим код Тодоиста је то да је то аутоматски вам предлаже време и датум за обављање задатака на основу вашег распореда. Када креирате задатак, предложиће датум ако кликнете икону календара поред назива задатка.

Да бисте побољшали свој тијек рада, Тодоист вам омогућава да подијелите своје задатке са пројектима и ознакама. Такође можете да креирате филтере за филтрирање задатака на основу приоритета, пројекте и коме су додељени. Тодоист може бити минималан списак тодора или пуноправна машина за продуктивност са десетинама функција као што су Подсетници, понављају задаци, филтри, налепнице, и још много тога.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/тодоист-то-до-лист-анд-та/јлдхпллгхнбхлбпцмнајкпдмадаолакх

Дуаллесс

двоструки кром додатак

Дуаллесс помаже ти рад са два отворена прозора један поред другог. Рад на само једном монитору може бити напоран због свих пребацивања између више прозора. Ако не можете да приуштите два монитора, можете употријебити Дуаллесс да бисте сложили два прозора један уз други са само неколико кликова.

Можете превуците и спустите Виндовс један поред другог сами, али ово проширење вам помаже да то учините са само неколико кликова. Дуаллесс нуди много различитих варијација изгледа за избор. Све што требате да урадите је да одаберете две картице на које желите да се поделите и кликнете на икону проширења да бисте изабрали распоред дељења прозора.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/дуаллесс/бгдпкилкхеацббоффппјгцеиплијхфпд

Аутоматско означавање

аутоматски истакнути хромирани наставак

Аутоматско означавање помаже вам да много брже читате мрежни садржај аутоматски означавајући најважније делове странице. Смешно је прецизан са истакнутим изгледима већину времена. То вам може помоћи да скратите време читања на пола.

Уместо да прочитате цео чланак, можете да кликнете икону Аутоматско означавање на траци менија након инсталирања проширења и оно ће се десити истакните одломке у садржају који су најважнији. Проширење наглашава пролазе са жутом позадином. Можете да уредите схему боја означеног текста са странице са могућностима проширења.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/ауто-хигхлигхт/днкдпцбијфнмекбкцхфјапфнеигјомхх

Ками Ектенсион

ками додатак за кром

Ками је бесплатно проширење које вам омогућава измените и додајте коментаре ПДФ докумената директно у вашем прегледачу. Омогућује вам додавање текста документима или чак цртање по њима. Ради ван мреже и нуди десетак функција бесплатно.

Можете да уређујете документе са Гоогле диска или Гоогле учионице. Ками је направљен да се користи колаборативно између ученика и наставника. Помаже вам да лако сарађујете са наставницима и другим ученицима.

Без обзира да ли желите да напоменете своје белешке како бисте их учинили читљивијима или желите да прегледате предавач о задатку, Ками вам може помоћи у томе. Нуди гладак рад за оба коментарирање ПДФ докумената и сарадња преко њих.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/ками-ектенсион-пдф-анд-до/ецнпхлгнајањнкцмбпанцдјоидцеилк

Нимбус

нимбус хромирани наставак

Нимбус помаже ти снимајте снимке заслона и снимајте екране вашег прегледача. То вам омогућава снимите снимке екрана са целих страница као и снимите само одабрана подручја странице. Такође вам омогућава да коментаришете и измените своје снимке заслона директно у прегледачу. Такође можете додати свој бренд за водене жигове свим снимкама вашег екрана са само неколико кликова.

Може вам помоћи уредите своје слике екрана без напуштања прегледача. То вам омогућава додајте водене жигове, текст и слике на врх екрана. Такође можете замаглити делове слика са само неколико кликова. Нимбус вам може помоћи да забиљежите важне информације управо онако како су приказане на страници.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/нимбус-сцреенсхот-сцреен/бпцонцјцаммлапцогцннелфмаегххагј

ЛастПасс

задњи додатак за кром

ЛастПасс је један од најбољи менаџери лозинки који сигурно чувају ваше лозинке у облаку и омогућавају вам сигуран приступ свакој веб локацији на коју сте пријављени са сваког рачунара и мобилног уређаја.

ЛастПасс памти све лозинке за вас, тако да не морате да одаберете слабе или лако запамћене лозинке. То је више од обичног менаџера лозинки. У њега се могу сместити не само лозинке, већ и друге важне информације као што су подаци о вашој кредитној картици и подаци о вашем банковном рачуну.

ЛастПасс долази са бесплатним планом или можете надоградити на премиум планове почевши од само 3 УСД месечно.

Линк: хттпс://цхроме.гоогле.цом/вебсторе/детаил/ластпасс-фрее-пассворд-ма/хдокиејнпимакедхајхдлцегеплиоахд

Овде можете прегледати више апликација намењених ученицима и наставницима, укључујући образовне игре, апликације за учење страних језика, калкулаторе и још много тога.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me