Bästa resurser online för kvinnor som vill lära sig att koda

Även om vi äntligen börjar se en liten förskjutning, är det ingen som förnekar att många kvinnor avskräcker sig från att gå in i STEM (vetenskap, teknik, teknik och matematik). Här har jag sammanställt det bästa .


Tro mig inte? Kolla in denna häpnadsväckande statistik om kvinnor i teknikvärlden:

 • Kvinnor äger bara 5% av nystartade företag
 • 11% av ledande befattningar i Silicon Valley tillhör kvinnor
 • Endast 25% av datorjobb innehas av kvinnor
 • Bara 3% av kvinnorna hävdar att en karriär inom teknik var deras första val

Och detta är bara början.

Men saken är att kvinnor tenderar att vara bättre utvecklare än män. En studie från 2016 med mer än 3 miljoner Github-dragförfrågningar visade det 79% av kvinnors dragförfrågningar accepterades, med män följer kl 74,6% – men först när könet inte avslöjades.

Denna studie fortsätter med att konstatera att könsförskjutning existerar i open source-programmering eftersom när kön kunde identifieras i en användares offentliga profil ökade antalet avslag för kvinnor avsevärt.

Även om jag inte hävdar att jag är en expert på könsfördomar, och jag inte heller ger en lista över skäl till varför kvinnor inte är lika utbredda i teknikvärlden, säger jag att det finns en bestämd obalans. När allt kommer omkring ligger inte siffrorna.

Men det kan förändras genom att ge kvinnor fler möjligheter att gå med i teknikvärlden och lyckas som sina manliga motsvarigheter. Faktum är att alla kvinnor som vill lära sig att koda kan numera, så länge hon vet vart hon ska gå för att finslipa sina färdigheter.

Oavsett om du är en kvinna som vill göra en karriärförändring, eller en ung flicka som vill lära sig några kodningsförmågor, har jag täckt dig. Ta en titt på detta fantastiska sammanställning av resurser utformad för att hjälpa en kvinna att bryta hinder och komma in i den tekniska världen när som helst.

Lista med resurser för kvinnor som vill lära sig att koda

Bästa resurser online för kvinnor som vill lära sig att koda

För att göra saker enklare för dig. Jag har delat upp varje resurs i olika kategorier så att du kan hitta precis vad du letar efter.

På platsutbildning

1. Ada Developers Academy

ada utvecklare akademi

Ada Developers Academy är ett avancerat och mycket selektivt utbildningsprogram beläget i Seattle, Washington som riktar sig till kvinnor och olika kön som vill bli mjukvaruutvecklare.

Förlitar sig på sponsorer för att finansiera den intensiva praktikupplevelsen i branschen och branschen (vilket betyder att undervisning är gratis) och lär Ada kvinnor Ruby, Rails, HTML, CSS, JavaScript, Git och Source Control.

2. Flickor som kodar

tjejer som kodar

74% av unga flickor uttrycker intresse för STEM-områden och datavetenskap. Och ändå, när det är dags att bestämma vad de ska studera och vilken karriär de ska välja, händer något och många väljer en annan väg. Girls Who Code var utformad för att bryta den cykeln och ge unga flickor färdigheter och förtroende att gå vidare med sina tekniska karriärer.

De erbjuder efter skolklubbar för flickor så unga som grundskolan, så att de kan börja lära sig grunderna och utveckla en kärlek för kodning. För flickor i medel- och gymnasiet finns det specialiserade sommarläger som undervisar i kodning och utsätter flickor för potentiella tekniska jobb som de kanske är intresserade av.

3. Hackbright Academy

hackbright akademi

I ett försök att hjälpa kvinnor att bli fantastiska programmerare erbjuder Hackbright Academy en 12 veckors snabbare utbildning som inbegriper både traditionella kurser i klassen och individuellt projektarbete för en grundlig förståelse av programvaruteknik.

4. MotherCoders

mothercoders

MotherCoders är en ideell organisation som är utformad för att hjälpa mammor att bryta sig in i den tekniska världen så att de kan etablera solida karriärer för sig själva. Genom ett deltid, 9-veckors utbildningsprogram (komplett med vård på plats) syftar MotherCoders till att hjälpa de som kämpar för att få tillgång till utbildningsprogram att återinträda arbetskraften, främja sin karriär eller påskynda en start.

5. Flicka utveckla det

tjej utvecklar det

Girl Develop Det är en annan ideell organisation som sträcker sig över 62 städer i USA som tillhandahåller överkomliga sätt för kvinnor att lära sig webb- och mjukvaruutveckling. Med personliga klasser och samhällsstöd hoppas Girl Develop It att ge kvinnor självförtroende att bygga sina egna webb- och mobilapplikationer.

Onlineutbildning / -kurser

1. Skillcrush

skillcrush

På Skillcrush tar du specifika onlinekurser baserat på vad du vill lära dig. Lär dig till exempel webbutveckling, avancerad WordPress, webbdesign, dataanalys och till och med copywriting för internet.

Även om det inte begränsas till bara kodning för kvinnor (cirka 25% av studenterna är män), var utbildningsprogrammen utformade för att hjälpa kvinnor att bryta sig in i deras drömbransch.

2. Rails Girls

rails flickor

Rails Girls är en online-resurs för kvinnor som vill lära sig mer om teknik och hur man bygger sina idéer. Lär dig grundläggande programmering, skisser och prototyper. Dessutom får du tillgång till webguider, material och verktyg online för att hjälpa dig att få dina idéer från marken och information om evenemang så att du kan träffa likadana kvinnor som vill bryta sig in i teknologvärlden.

Handledningar

Att hitta kodningsstudier på internet är lika enkelt som att köra en snabb Google-sökning. Som sagt, jag har gjort saker lite lättare för dig genom att dela några självstudier med dig så att du inte behöver skura webben själv:

1. CSS Tutorials

Letar du efter några tutorials för att hjälpa dig med dina CSS-färdigheter? Tripwire har avrundat några av de mest användbara CSS-instruktionerna så att du kan arbeta med utformningen och layouterna på dina webbsidor. Varje handledning är specifik i sin natur, så bara hitta den som passar dina behov och kolla in den.

2. Handledning för kodövervakningskod

Lär dig mer om de mest använda webbplatsspråken som HTML, CSS, JavaScript och PHP tack vare Code Conquests sammanfattning av gratis kodstudier. Även om de inte är utformade för att ge dig full utbildning om något ämne, kan dessa tutorials hjälpa dig att avgöra om det språket är rätt val för dig.

3. CodeAcademy

Även om CodeAcademy inte är särskilt inriktad på kvinnor, är det en av de mest populära platserna att lära sig att koda. Gå med miljontals människor i att lära sig HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python och Ruby – allt gratis.

4. Code Avengers

Code Avengers tar handledning till nästa nivå genom att göra dem interaktiva och roliga. Även om det inte är specifikt inriktat på kvinnor, finns det mycket att lära sig hur man kodar spel, appar och webbplatser med JavaScript, HTML och CSS. Tillgänglig på flera språk, den här tutorialen tar bara 12 timmar att slutföra.

5. Khan Academy

Khan Academy erbjuder människor som vill lära sig hur man kodar steg-för-steg-videotutorials om hur man programmerar ritningar, animationer och spel. Eller så kan du lära dig att skapa webbsidor med HTML och CSS.

Slack Channel / Podcasts / Videos

Här är en sammanfattning av några av de bästa Slack-kanaler, podcast och videor för kvinnor som vill lära sig att koda.

1. Slack Kanaler för kvinnor i teknikvärlden

Om du är bekant med kommunikationsverktyget Slack och vill ansluta till andra kvinnor inom teknikområdet kan du gå in i valfritt antal av dessa populära Slack-kanaler:

 • Kvinnor inom teknik: med över 800 medlemmar och välkomna vem som helst oavsett kompetensnivå, du kan prata med andra kvinnor som skriver kod, testprogramvara, designgrafik och mer.
 • #FemaleFounders: anslut till nya, etablerade och blivande grundare av teknikföretag för att dela idéer och hitta lösningar på problem. Att lära av varandra entreprenörer gör det lättare att manövrera den svåra och ibland ensamma tekniska världen – särskilt som en kvinna.
 • Kvinnatekniker: Uppdelat i tre lag: tidig karriär, karriär på mellannivå och etablerad karriär, denna Slack-kanal kommer att ansluta dig till liknade människor samt informera dig om kommande evenemang och resurser för att hjälpa till att främja din karriär.

2. Kvinnlig grundare Podcasts

Kolla in denna sammanfattning av några av de bästa podcasten för kvinnor som vill bryta formen och bli grundare av sina egna nystartade företag:

 • Startup School Radio av Y Combinator: lära av tidigare grundare eller investerare om saker som att starta, finansiera och skala ditt eget företag.
 • Girlboss Radio: varje podcast är en intervju med en framgångsrik kvinna som har gjort sitt märke i näringslivet. Ta reda på hur de gjorde det och vad de lärde sig på vägen.
 • Hon gjorde det på sitt sätt med Amanda Boleyn: hör till de bästa kvinnliga entreprenörerna och hur de gjorde saker på sitt eget sätt.
 • SheNomads: om du vill komma in i den tekniska världen, arbeta på distans och resa världen är detta podcasten för dig.
 • MADWomen Podcast av Women in Wireless: denna podcast fokuserar på kvinnor i den mobila och digitala världen. Lär dig om exceptionella kvinnliga ledare, ta reda på vad som krävs för att lyckas och ge dig själv möjlighet att ta kontroll över ditt eget liv trots oddsen.

3. Videospelningslistor för kvinnor

Om du hellre vill titta på videoinnehåll, i motsats till skriftlig text, kolla in denna lista med användbara videospellistor som är utformade för att hjälpa dig med alla dina kodbehov:

 • CodePath: programvaruteknik är en ständigt föränderlig bransch, vilket innebär att om du precis börjar kan det vara tufft att hålla jämna steg. Hitta mentorer, lära dig nya färdigheter och upptäck projekt som gör att dina kodningsfärdigheter blir enklare och roligare.
 • WomenWhoCode: denna ideella spellista med videor hjälper till att inspirera kvinnor att utmärka sig i sina tekniska karriärer. Med över 50 000 medlemmar i 20 länder (och med 3 000+ evenemang över hela världen) är detta platsen att vara om du behöver lite förtroende och en hel del kunskap.
 • Coding Blonde: skaparen bakom Coding Blond startade denna YouTube-kanal vid en tidpunkt då hon lärde sig att koda och tyckte att den var skrämmande tack vare alla stereotyper.

gemenskaperna

Det finns så många samhällen över hela världen som förbinder kvinnor i den tekniska världen som vill lära av andra. Här är några av de allra bästa för att komma igång:

1. Facebook-grupper

Kvinnor inom teknik

kvinnor inom teknik

Denna Facebook-grupp är för alla som identifierar sig som en kvinna som vill prata tech. Det syftar till att visa människor att de kan uppnå sina drömmar oavsett vilka hinder som ligger framför och även kopplar dig till deras podcast Women in Tech.

Global Tech kvinnor

globala teknikkvinnor

Ta reda på de senaste händelserna i teknikvärlden och delta i konversationerna med dina egna berättelser också. Dessutom kan du ta reda på om kommande evenemang Global tech Women är värd så att du kan delta i och utveckla din tekniska karriär.

2. Twitterlistor och chattar

Kolla in fempire för en omfattande lista över kvinnor runt om i världen inom den tekniska industrin du bör följa. Dessutom är Women in Tech Chat en bra källa för inspiration, idédelning och chatt.

Vill du ha en lista med hashtags för Twitter eller Instagram? Girl Knows Tech gör ett bra jobb med att runda upp de mest använda hashtagsna för kvinnor i teknikvärlden.

Här är några av mina favoriter:

 • #womenintech
 • #femalefounders
 • #womenwhocode
 • #codegoals
 • #womeninbiz

Naturligtvis är detta bara en början. Men att hitta andra kvinnor i den tekniska världen att följa dig (och vice versa) är det bästa sättet att bygga en egen gemenskap som du kan lita på för problemlösning, inspiration och delning av nya idéer.

3. Händelser

Om du gillar att delta i evenemang för att nätverka med andra inom det tekniska området, kolla in dessa nästa gång du vill göra en arbetsresa:

 • Grace Hopper Celebration: gå med i världens största samling av kvinnoteknologer. Registrera dig som talare eller volontär eller bara delta och njuta av atmosfären.
 • Könstoppmöte: detta toppmöte ägnas åt att ta reda på varför könsförskjutning finns i vetenskap- och teknikvärlden och hur man kan övervinna det.
 • Tapia-konferens: konferensens mål är att främja och fira mångfald i datoranvändning. Den försöker erkänna att det finns mångfald, ansluta människor och skapa samhällen som sträcker sig utöver konferensen, få råd från ledande yrkesverksamma inom branschen och inspireras av andras framgång..
 • Women Startup Challenge: om din startup är i behov av finansiering, delta i en Women Startup Challenge och presentera din idé för att se om någon är villig att finansiera det du har att erbjuda.

Slutgiltiga tankar

I slutändan finns det många resurser tillgängliga för kvinnor som vill lära sig att koda. Från klassutbildningsprogram till onlinekurser, videoinnehåll och podcast till evenemang och samhällsgrupper, det finns inget där ute som kan hindra dig från att komma in i den tekniska världen och uppnå dina drömmar.

Låt inte stereotyper och könsförskjutning stoppa ditt liv. Ta kontrollen, skapa en plan och följa igenom. Världen behöver fler kvinnliga kodare.

Så om du har drivkraften och ambitionen att gå in i teknologibranschen, kolla in dessa resurser och börja genast. Om något, kan du inspirera fler kvinnor att följa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map