21 bästa Chrome-tillägg för studenter (och lärare)

Här är en kuraterad samling av de 21 bästa och gratis Google Chrome-tillägg för studenter för att hjälpa dig utnyttja din webbläsares kraft för att bli en bättre och effektivare student.


Det mesta av det moderna studentarbetet görs i en webbläsare. Om du är på högskola eller universitet, är chansen större delen av ditt arbete och studerar också i webbläsaren.

I den här artikeln kommer jag att guida dig genom några av bästa Chrome-tillägg som varje student måste ha. Några av dessa hjälper dig att bli mer produktiv; vissa hjälper dig att förhindra misstag i ditt skrivande.

Alla dessa Google Chrome-tillägg är gratis att installera och apparna är superenkla att använda.

bästa Google Chrome-tillägg för elever och lärare

Grammatik & Staveverktyg

Grammarly

grammatisk kromförlängning

Grammarly är ett avancerat grammatikontrollverktyg som testar ditt skrivande mot hundratals grammatiska misstag.

De gratis version av den här appen kommer att hjälpa dig förhindra grammatiska misstag i de flesta av dina skrifter. Det bästa med detta tillägg är att det fungerar på nästan alla webbplatser inklusive Gmail, Google Docs osv. Till skillnad från de flesta andra grammatikverktyg ger det dig möjlighet att välja vilken engelska du skriver – brittisk eller amerikansk.

De premiumversion av den här appen kommer inte bara att hjälpa dig att kontrollera för grammatiska misstag utan det kommer också att hjälpa dig att kontrollera din text mot plagiat. Det hjälper dig också att ange en ton för ditt skrivande och föreslår ändringar i enlighet därmed.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarly-for-chrome/kbfnbcaeplbcioakkpcpgfkobkghlhen

LanguageTool

languagetool kromförlängning

Trots att Chrome’s inbyggda stavningskontroll kan hjälpa dig att fixa några stavfel, är den inte utrustad för att hjälpa dig fixa grammatiska misstag. LanguageTool hjälper dig fixa grammatiska misstag på över 20 olika språk.

Det fungerar på nästan alla webbplatser inklusive sociala medier och e-postbrevlådor. LanguageTool understryker text som behöver korrigeras och låter dig fixa grammatiska misstag med bara ett klick. Det markerar i text både stavfel och grammatiska fel.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spell-checker/oldceeleldhonbafppcapldpdifcinji

GrammarBase

grammarbasee kromförlängning

GrammarBase är ett gratis grammatikontrollverktyg som kontrollerar allt från skiljetecken till stil. Det kan hjälpa dig fixa grammatiska fel i ditt skrivande med bara ett klick. Det kontrollerar också din text mot plagiering.

Det bästa med denna grammatikontroll är att det är det helt gratis och kräver inga uppgraderingar för att låsa upp fler funktioner. Det fungerar på nästan alla webbplatser inklusive Gmail och Facebook.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarbase-web-grammar-c/plklmneddckmpnnkjldofmaegchjmoea

Min grammatikontroll

min grammatikontroll förlängning av krom

Min grammatikontroll är ett gratis grammatikontrollverktyg som kan hjälpa dig fixa grundläggande grammatiska fel. Det fungerar på nästan alla webbplatser och gör det möjligt att fixa grammatikfel med bara ett klick eller två.

Det är också kontrollerar för stavning misstag och föreslår korrigeringar du kan använda med bara ett klick.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/my-grammar-check/ecpbljknammclncihheaiehdahccgmnk

Ingefära

ingefära krom förlängning

Ingefära är ett av de mest populära grammatikontrollverktygen på Internet. Det gör att du kan fixa grammatikfel med bara ett klick. Det hjälper dig också att få förslag för tydlighet och omfrasering av meningar.

Det gör att du också kan Översätt texten med bara ett klick. Den kostnadsfria versionen av ingefära låter dig fixa nästan alla grundläggande grammatiska misstag i ditt skrivande över Internet. Det fungerar med Gmail, Google Docs, Facebook, Reddit och nästan alla andra webbplatser.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spelling-chec/kdfieneakcjfaiglcfcgkidlkmlijjnh

Plagieringskontroller

ProWritingAid

pro skrivhjälp krom förlängning

ProWritingAid är ett gratis verktyg som kontrollerar din skrivning för grammatik misstag och ger förslag för att förbättra din skrivstil. Det kan hjälpa dig att förhindra misstag och göra ditt skrivande starkare. Det kommer också med en plagieringskontroll.

Det fungerar på nästan alla webbplatser på Internet inklusive e-postinkorgar, Twitter och andra populära webbplatser. Det kommer med en inbyggd tesaurus som erbjuder förslag för att förbättra ditt skrivande.

Alla förslag kan tillämpas med bara ett klick höger från texten, eftersom detta tillägg markerar texten automatiskt som behöver korrigeras eller förbättras.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/prowritingaid/npnbdojkgkbcdfdjlfdmplppdphlhhcf

Plagly

plagly kromförlängning

Plagly är en grammatikontroll och plagieringskontroll. Den kontrollerar din text mot tusentals sidor online och rapporterar plagierande passager i din text. Det erbjuder också förslag för att fixa grammatiska fel i ditt skrivande.

Även om de första åtgärderna är gratis måste du betala en överkomlig månadsavgift för att få full tillgång till verktyget och obegränsad plagieringskontroll.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagly-plagiarism-checker/dhkdaobajijkikfmfhnebdocgfimnpag

Plagieringskontroll

plagiering checker förlängning

Plagieringskontroll är en gratis kromförlängning som kontrollerar text för plagiering. Du kan välja valfritt stycke och högerklicka på valet för att kontrollera det för plagiering.

Det är helt gratis och kräver inte att du betalar för att få full åtkomst. Även om det inte är det perfekta verktyget att kontrollera plagiering med, är det helt gratis och erbjuder grundläggande plagieringskontroll.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagiarism-checker-for-ch/pkgnahhgdacdodckgdpomajapacjhjbf

Citation Generatorer

MyBib

mybib krom förlängning

MyBib är en gratis citeringsgenerator tillägg för Google Chrome. Den här kromförlängningen ger dig råd om huruvida en källa är trovärdig eller inte. Det hjälper dig också att generera citat baserat på över 9000 stödda, fördefinierade citatstilar inklusive Chicago, MLA, APA, AMA och Harvard.

Du kan antingen kopiera din bibliografi till urklippet eller ladda ner den som ett Word-dokument. Det kan göra vad EasyBib och Cite This For Me gör och göra det bättre. Jag rekommenderar den här utvidgningen över de andra två alternativen.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/mybib-free-citation-gener/phidhnmbkbkbkbknhldmpmnacgicphkf

Cite This For Me

citera detta för mig kromförlängning

Cite This For Me skapar automatiskt webbplatsciteringar och referenser i dokument med många olika stilar att välja mellan. Stilarna inkluderar Chicago, APA, MLA och Harvard.

Det gör allt med bara ett klick på en knapp. Det låter dig skapa vackra citat som ser bra ut och är acceptabelt för akademiskt bruk.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/cite-this-for-me-web-cite/nnnmhgkokpalnmbeighfomegjfkklkle

EasyBib

easybib kromförlängning

EasyBib är ett gratis Chrome-tillägg som citerar webbplatser med ett klick och det också ger dig råd om trovärdigheten av de webbplatser du citerar. Det är mycket bättre att lita på EasyBib än en gissning på egen hand.

Den kan berätta vilka citat som är trovärdiga och kan användas och vilka du bör undvika som pesten.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/easybib-toolbar/hmffdimoneaieldiddcmajhbjijmnggi

Lexikon & Ordbok

Google ordbok

Google-kromförlängning

Google ordbok är Googles officiella Chrome-tillägg som låter dig se definitioner direkt från Googles officiella ordbok. Inga fler söker ord på Google för att kontrollera deras betydelse eller stavning.

Du kan antingen klicka på ikonen för förlängning av krom och skriva / klistra in ordet du vill att Google ska definiera. Eller så kan du helt enkelt dubbelklicka på ett ord var som helst på sidan och detta tillägg visar dig betydelsen i en liten popup-ruta.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-dictionary-by-goog/mgijmajocgfcbeboacabfgobmjgjcoja

Power Thesaurus

power thesaurus kromförlängning

Power Thesaurus är ett gratis Chrome-förlängning som kan visa dig antonymer och synonymer utan att lämna webbsidan hittade du ordet på. Det kan hjälpa dig att förbättra ditt skrivande genom att göra det superlätt att göra hitta liknande, kraftfullare ord att ersätta dina svaga ord.

Du kan kontrollera Tesaurusen med detta tillägg genom att antingen välja ett ord och högerklicka på markeringen. Eller så kan du klicka på förlängningsikonen i menyraden för att skriva ordet manuellt och söka i ordboken.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/power-thesaurus/hhnjkanigjoiglnlopahbbjdbfhkndjk

Quillbot

quillbot kromförlängning

Quillbot är en gratis kromförlängning som hjälper dig ersätt ord med sina alternativ från Thesaurus med bara ett klick. Istället för att hitta alternativ för varje enskilt ord på egen hand kan du helt enkelt sätta ett stycke eller mening i det här verktyget och klicka på knappen Quill it för att generera ett nytt stycke med alternativa ord.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/quillbot/iidnbdjijdkbmajdffnidomddglmieko

Produktivitetsverktyg

Vara fokuserad

förbli fokuserad kromförlängning

Om du hatar att känna dig skyldig efter slösa bort timmar på sociala medier eller YouTube, sedan Vara fokuserad är den tillägg du har letat efter. Det hjälper till att minimera 5-minuters incheckningar på sociala medier som förvandlas till timmar genom att blockera distraherande webbplatser.

Denna tillägg gör det möjligt för dig fastställa en dagbidragsgräns för “sociala medier och distraherande webbplatser”. Det är bara 10 minuter som standard. Din dagliga ersättning är antalet minuter som du får surfa på webbplatserna i din distraktionslista.

Om du är en hardcore produktivitetsnörd kan du aktivera kärnkraftsalternativet från inställningarna som blockerar alla webbplatser helt. De kärnkraftsalternativ kan blockera alla webbplatser om du vill spendera tid offline att arbeta med svåra saker när du inte har råd med distraktioner.

Om du vill surfa på Internet fritt på helger eller efter arbete kan du anpassa alternativen Aktivtimmar och Aktivdagar. Du kan ange alla webbplatser som du vill blockera i distributionslistan från alternativmenyn eller så kan du klicka på tilläggets ikon i menyraden och lägga till den aktuella webbplatsen till listan därifrån.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/stayfocusd/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji

Evernote Web Clipper

evernote kromförlängning

Evernote är den mest populär anteckningsapp som används av miljoner människor runt världen. Det kan inte bara göra dig mer produktiv utan det kan också hjälpa dig att komma ihåg allt du lär dig. Det bästa med att använda Evernote är förmåga att fånga anteckningar från onlineinnehåll till exempel webbsidor, e-postmeddelanden och annat innehåll med bara ett klick.

Evernotes process för anteckningar kan påskynda ditt arbetsflöde och erbjuda ett enkelt sätt att lagra allt du lär dig.
Med Evernote Web Clipper kan du fånga nästan allt på Internet. Från forskningsmaterial till memes kan du shar allt till ditt Evernote-konto med bara några klick.

Denna tillägg tillåter dig också ta skärmdumpar. Det bästa med detta tillägg är att det bara låter dig fånga delar av en sida. Dessutom kan det enkelt välja innehåll på webbsidor som Reddit Posts, Tweets, Blog Posts, etc..

Det bästa med att spara innehåll med Web Clipper är att du har en sparad kopia i din Evernote även om / efter att webbsidan har gått offline.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/evernote-web-clipper/pioclpoplcdbaefihamjohnefbikjilc

Todoist

todoist krom förlängning

Todoist är en av de mest populära todo lista appar. Det erbjuder appar för alla enheter inklusive Android, iOS, etc. Att hålla en todo-lista i ditt huvud kommer bara att förlora din produktivitet. Todoist Chrome-tillägget låter dig vara produktiv hela dagen utan att glömma några av dina uppgifter. Det rena gränssnittet gör det enkelt att hålla ett öga på alla dina uppgifter för dagen.

Todoist skapas med samarbete i åtanke. Du kan enkelt samarbeta med andra människor som använder Todoist för uppgifter och projekt. Du kan lämna kommentarer om uppgifterna för dina klasskamrater.

Det jag gillar mest med Todoist är att det föreslår automatiskt tid och datum för uppgifter baserat på ditt schema. När du skapar en uppgift kommer det att föreslå ett datum om du klickar på kalenderikonen bredvid uppgiftsnamnet.

För att förbättra ditt arbetsflöde låter Todoist dig dela dina uppgifter med projekt och etiketter. Du kan också skapa filter till filtrera uppgifter baserade på prioriteringar, projekt och vem de tilldelas. Todoist kan vara en minimal todo-lista eller en fullfjädrad produktivitetsmaskin med dussintals funktioner som Påminnelser, upprepa uppgifter, filter, etiketter, och mycket mer.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/todoist-to-do-list-and-ta/jldhpllghnbhlbpcmnajkpdmadaolakh

Dualless

dualless kromförlängning

Dualless hjälper dig arbeta med två öppna fönster sida vid sida. Att arbeta på bara en bildskärm kan vara tröttsamt på grund av alla växlar mellan flera fönster. Om du inte har råd med två bildskärmar kan du använda Dualless för att ordna två fönster sida vid sida med bara några klick.

Du kan dra och släpp fönster sida vid sida själv men denna tillägg hjälper dig att göra det med bara några klick. Dualless erbjuder många olika layoutvarianter att välja mellan. Allt du behöver göra är att välja två flikar du vill dela och klicka på tilläggets ikon för att välja fönsterdelningslayouten.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/dualless/bgdpkilkheacbboffppjgceiplijhfpd

Auto Markera

automatisk markering av kromförlängning

Auto Markera hjälper dig att läsa onlineinnehåll mycket snabbare genom automatiskt markera de viktigaste delarna på sidan. Det är löjligt noggrant med höjdpunkterna för det mesta. Det kan hjälpa dig att minska din läsningstid i halva.

I stället för att läsa hela artikeln kan du klicka på ikonen Auto markera i menyraden efter att du har installerat tillägget och det kommer markera passager i innehållet som är det viktigaste. Förlängningen belyser passager med gul bakgrund. Du kan redigera färgschemat för den markerade texten från sidan med tilläggsalternativ.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/auto-highlight/dnkdpcbijfnmekbkchfjapfneigjomhh

Kami-förlängning

kami krom förlängning

kami är en gratis förlängning som låter dig göra redigera och kommentera PDF-dokument direkt i din webbläsare. Det låter dig lägga till text i dokument eller till och med rita på dem. Det fungerar offline och kommer med dussintals funktioner gratis.

Du kan redigera dokument från Google Drive eller Google Classroom. Kami är gjord för att användas i samarbete mellan elever och lärare. Det hjälper dig att enkelt samarbeta med dina lärare och andra elever.

Oavsett om du vill kommentera dina anteckningar för att göra dem mer läsbara eller vill få din lärares recension på ett uppdrag, kan Kami hjälpa dig med det. Det erbjuder ett smidigt arbetsflöde för båda kommentera PDF-dokument och samarbeta över dem.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/kami-extension-pdf-and-do/ecnphlgnajanjnkcmbpancdjoidceilk

Nimbus

nimbus kromförlängning

Nimbus hjälper dig fånga skärmdumpar och spela in skärmbilder i din webbläsare. Det gör att du kan fånga skärmdumpar på hela sidan och fånga endast utvalda områden på sidan. Det låter dig också kommentera och redigera dina skärmdumpar direkt i din webbläsare. Du kan också lägga till ditt varumärke för vattenstämpel i alla skärmdumpar med bara några klick.

Det kan hjälpa dig redigera dina skärmdumpar utan att lämna din webbläsare. Det gör att du kan lägg till infogade vattenmärken, text och bilder ovanpå dina skärmdumpar. Du kan också oskärpa delar av bilderna med bara några klick. Nimbus kan hjälpa dig att fånga viktig information precis som den visas på sidan.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/nimbus-screenshot-screen/bpconcjcammlapcogcnnelfmaeghhagj

Lastpass

lastpass kromförlängning

LastPass är en av bästa lösenordshanterare som lagrar dina lösenord säkert i molnet och ger dig säker åtkomst till varje webbplats du loggar in på från alla datorer och mobila enheter.

Lastpass kommer ihåg alla dina lösenord för dig, så du behöver inte välja lösenord som är svaga eller lätt att komma ihåg. Det är mer än bara en lösenordshanterare. Det kan lagra inte bara lösenord, utan också annan viktig information såsom dina kreditkortsuppgifter, dina bankkontouppgifter.

LastPass kommer med en gratis plan eller så kan du uppgradera till premiumplaner med början på bara $ 3 per månad.

Länk: https://chrome.google.com/webstore/detail/lastpass-free-password-ma/hdokiejnpimakedhajhdlcegeplioahd

Här kan du bläddra bland fler appar riktade till elever och lärare, inklusive utbildningsspel, inlärningsappar för främmande språk, kalkylatorer och mycket mer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map