Cele mai bune resurse online pentru femeile care doresc să învețe să facă cod

Deși începem în sfârșit să vedem o mică schimbare, nu neagă faptul că multe femei se opresc să intre în industriile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică). Aici am compilat cele mai bune .


Nu mă credeți? Vedeți aceste statistici uimitoare despre femeile din lumea tehnologică:

 • Femeile dețin doar 5% din startup-uri
 • 11% din funcțiile de conducere din Silicon Valley aparțin femeilor
 • Doar 25% din posturile de calcul sunt deținute de femei
 • Doar 3% dintre femei afirmă că prima lor alegere a fost o carieră în tehnologie

Și acesta este doar începutul.

Dar lucrul este că femeile tind să fie dezvoltatoare mai bune decât bărbații. Un studiu din 2016 de peste 3 milioane de solicitări de tragere Github a arătat că 79% dintre cererile de atragere a femeilor au fost acceptate, cu urmărirea bărbaților la 74,6% – dar numai atunci când genul nu a fost dezvăluit.

Acest studiu continuă să afirme că prejudecățile de gen există în programarea open-source, deoarece atunci când genul a fost identificabil pe profilul public al utilizatorului, numărul de respingeri pentru femei a crescut semnificativ..

Deși nu pretind că sunt un expert în prejudecăți de gen și nici nu caut să ofer o listă de motive pentru care femeile nu sunt la fel de răspândite în lumea tehnologiei, spun că există un dezechilibru cert. La urma urmei, numerele nu mint.

Dar asta se poate schimba oferind femeilor mai multe oportunități de a vă alătura lumii tehnologice și reușesc ca omologii lor bărbați. De fapt, orice femeie care dorește să învețe cum să codeze poate în zilele noastre, atât timp cât știe unde să meargă pentru a-și perfecționa abilitățile.

Indiferent dacă ești o femeie care dorește să facă o schimbare în carieră, sau o fată tânără care caută să învețe câteva abilități de codare, te-am acoperit. Aruncați o privire la acest uimitor rotunjirea resurselor conceput pentru a ajuta o femeie să rupă barierele și să intre în lumea tehnologiei la orice capacitate își dorește.

Lista resurselor pentru femeile care doresc să învețe să codeze

Cele mai bune resurse online pentru femeile care doresc să învețe să facă cod

Pentru a face lucrurile mai ușoare pentru tine. Am împărțit fiecare resursă în categorii distincte, astfel încât să puteți găsi exact ceea ce căutați.

Pe instruirea site-ului

1. Ada Developers Academy

ada dezvoltatori academie

Ada Developers Academy este un program de pregătire avansat și extrem de selectiv, situat în Seattle, Washington, care se adresează femeilor și persoanelor diverse de gen care doresc să devină dezvoltatori de software.

Bazându-se pe sponsori pentru a finanța experiența intensă de internship în cadrul clasei și a industriei (adică învățarea este gratuită), Ada le învață pe femei Ruby, șinele, HTML, CSS, JavaScript, Git și controlul sursă.

2. Fete care codifică

fete care codifică

74% dintre fetele tinere exprimă interesul pentru domeniile STEM și informatică. Și totuși, când vine momentul să decidem ce să studieze și ce carieră să aleagă, se întâmplă ceva și mulți aleg o cale diferită. Girls Who Code a fost conceput pentru a rupe acest ciclu și pentru a le oferi fetelor tinere abilitățile și încrederea de a merge mai departe cu cariera lor de tehnologie.

Aceștia oferă cluburi după școală pentru fete cât mai tinere ca școala elementară, astfel încât pot începe să învețe elementele de bază și să dezvolte o dragoste pentru codificare. Pentru fetele de liceu și liceu există tabere de vară specializate, care învață codificarea și expun fetelor la potențialele locuri de muncă de tehnologie de care ar putea fi interesate.

3. Academia Hackbright

academie hackbright

În efortul de a ajuta femeile să devină programatoare grozave, Hackbright Academy oferă un curs de formare accelerat de 12 săptămâni care implică atât cursuri tradiționale în clasă, cât și lucrări individuale de proiect pentru o înțelegere completă a ingineriei software.

4. MotherCoders

mothercoders

MotherCoders este o organizație non-profit concepută pentru a ajuta mamele să intre în lumea tehnologiei, astfel încât să poată stabili cariere solide pentru ele însele. Printr-un program de formare part-time, de 9 săptămâni (complet cu îngrijirea copilului la fața locului), MotherCoders își propune să îi ajute pe cei care se luptă să acceseze programe educaționale să reintre în forța de muncă, să își avanseze cariera sau să accelereze o pornire..

5. Fata o dezvoltă

fata o dezvoltă

Fata dezvoltată Este o altă organizație non-profit care se întinde pe 62 de orașe din Statele Unite, care oferă modalități accesibile pentru femei de a învăța web și software de dezvoltare. Cu clase personalizate și asistență comunitară, Fata Dezvoltă speră să le confere femeilor încrederea de a-și construi propriile aplicații web și mobile.

Cursuri online / Cursuri

1. Prindere de îndemânare

skillcrush

La Skillcrush iei cursuri online specifice pe baza a ceea ce vrei să înveți. De exemplu, învață dezvoltarea web, WordPress avansat, design web, analitică de date și chiar redactare pentru internet.

Deși nu se limitează doar la codificarea pentru femei (aproximativ 25% dintre studenți sunt bărbați), programele de pregătire au fost concepute pentru a ajuta femeile să intre în industria viselor lor.

2. Raile Fete

șine fete

Rails Girls este o resursă online pentru femeile care doresc să învețe mai multe despre tehnologie și cum să își construiască ideile. Aflați programarea de bază, schița și prototiparea. În plus, accesați ghiduri online, materiale și instrumente pentru a vă ajuta să vă faceți ideile de pe sol și informații despre evenimente, astfel încât să puteți întâlni femei similare care doresc să intre în lumea tehnologiei..

Tutoriale

Găsirea tutoriale de codare pe internet este la fel de simplă ca să efectuezi o căutare rapidă pe Google. Acestea fiind spuse, am făcut lucrurile un pic mai ușoare pentru tine, împărtășind câteva tutoriale cu tine, astfel încât să nu fii nevoit să parcurgi singur web-ul:

1. Tutoriale CSS

Căutați câteva tutoriale care să vă ajute cu abilitățile CSS? Tripwire a rotunjit unele dintre cele mai utile tutoriale CSS, astfel încât să puteți lucra la designul și aspectele paginilor dvs. web. Fiecare tutorial este de natură specifică, așa că trebuie doar să îl găsiți pe cel care se potrivește nevoilor dvs. și să-l verificați.

2. Tutoriale de cod de cucerire a codului

Aflați despre cele mai utilizate limbi ale site-urilor web, cum ar fi HTML, CSS, JavaScript și PHP, mulțumită codului de codare Concurs de tutoriale de cod gratuite. Deși nu sunt concepute pentru a vă oferi o pregătire completă despre un singur subiect, aceste tutoriale vă pot ajuta să decideți dacă acea limbă este alegerea potrivită pentru dvs..

3. CodAcademie

Deși nu este orientat în special către femei, CodeAcademy este unul dintre cele mai populare locuri pentru a învăța cum să codăm. Alătură-te milioane de oameni care învață HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python și Ruby – totul gratuit.

4. Cod Avengers

Code Avengers duce tutorialele la nivelul următor, făcându-le interactive și distractive. Din nou, deși nu este orientat special către femei, există multe lucruri de învățat cum ar fi codul jocurilor, aplicațiilor și site-urilor web folosind JavaScript, HTML și CSS. Disponibil în mai multe limbi, acest tutorial durează doar 12 ore.

5. Academia Khan

Khan Academy oferă persoanelor care doresc să învețe cum să codeze tutoriale video pas cu pas despre cum să programeze desene, animații și jocuri. Sau puteți afla cum puteți crea pagini web folosind HTML și CSS.

Canale slabe / Podcast-uri / videoclipuri

Iată o serie de câteva dintre cele mai bune canale Slack, podcast-uri și videoclipuri pentru femeile care doresc să învețe cum să codeze.

1. Canale slabe pentru femei din lumea tehnică

Dacă cunoașteți instrumentul de comunicare Slack și doriți să vă conectați cu alte femei din domeniul tehnologiei, căutați să vă alăturați oricărui număr dintre aceste canale populare Slack:

 • Femei în tehnologie: cu peste 800 de membri și întâmpinând pe oricine, indiferent de nivelul de competență, puteți discuta cu alte femei care scriu cod, software de testare, grafică de design și multe altele.
 • #FemaleFounders: conectați-vă cu fondatori noi, consacrați și aspiranți ai companiei tehnologice pentru a împărtăși idei și a găsi soluții la probleme. Învățarea unii de la alții antreprenori face manevrarea mai ușoară și uneori lumea tehnologică mai ușoară – mai ales ca femeie.
 • Women Techmakers: Împărțit în trei echipe: carieră timpurie, carieră de nivel mediu și carieră consacrată, acest canal Slack vă va conecta cu oameni amabili, precum și vă va informa despre evenimentele și resursele viitoare pentru a vă ajuta să îți avansați cariera..

2. Podcast-uri de fondatoare feminine

Vedeți această prezentare a câtorva dintre cele mai bune podcast-uri pentru femei care doresc să spargă mucegaiul și să devină fondatoare ale propriilor lor startup-uri:

 • Start School School de Y Combinator: aflați de la fondatorii sau investitorii din trecut despre lucruri precum pornirea, finanțarea și scalarea propriei companii.
 • Girlboss Radio: fiecare podcast este un interviu cu o femeie de succes care și-a pus amprenta în lumea afacerilor. Aflați cum au realizat-o și ce au învățat pe parcurs.
 • She Did It Her Way cu Amanda Boleyn: auzi despre femei antreprenoare de top și despre cum au făcut lucrurile în felul lor.
 • SheNomads: dacă doriți să intrați în lumea tehnologiei, să lucrați de la distanță și să călătoriți prin lume, acesta este podcastul pentru dvs..
 • Podcast MADWomen by Women in Wireless: acest podcast se concentrează asupra femeilor din lumea mobilă și digitală. Aflați mai multe despre liderii excepționali de sex feminin, aflați ce este nevoie pentru a avea succes și împuterniciți-vă să preluați controlul propriei vieți, în ciuda șanselor.

3. Playliste video pentru codificatori pentru femei

Dacă preferați să vizionați conținut video, spre deosebire de textul scris, consultați această listă de liste de redare video utile, concepute pentru a vă ajuta cu toate nevoile dvs. de codare:

 • CodePath: inginerie software este o industrie în continuă schimbare, ceea ce înseamnă că, dacă abia începeți, poate fi dificil să vă mențineți. Găsiți mentori, aflați noi abilități și descoperiți proiecte care vă fac să vă onorați abilitățile de codare mai ușor și mai distractiv.
 • WomenWhoCode: această listă de redare a videoclipurilor nonprofit ajută la inspirarea femeilor să exceleze în cariera lor tehnologică. Cu peste 50.000 de membri din 20 de țări (și care se laudă cu peste 3.000 de evenimente la nivel mondial), acesta este locul unde trebuie să aveți un pic de încredere și multe cunoștințe.
 • Coding Blonde: creatoarea din spatele Coding Blond a pornit acest canal YouTube într-un moment în care învăța să codeze și a descoperit că este intimidantă datorită tuturor stereotipurilor.

Comunitățile

Există atât de multe comunități de pe glob care conectează femei din lumea tehnologică care vor să învețe de la alții. Iată câteva dintre cele mai bune pentru a vă începe:

1. Grupuri Facebook

Femei în tehnică

femei în tehnologie

Acest grup Facebook este pentru oricine se identifică ca o femeie care dorește să vorbească de tehnologie. Acesta își propune să le arate oamenilor că își pot îndeplini visele, indiferent de obstacole care există, și chiar te conectează la podcast-ul lor Women in Tech.

Global Tech Women

femei de tehnologie globală

Află cele mai recente întâmplări din lumea tehnologiei și alătură-te și conversațiilor cu propriile tale povești. În plus, aflați despre evenimentele viitoare Gazda globală pentru femei, pentru a putea participa și a înainta cariera tehnologică.

2. Liste Twitter și chat-uri

Consultați fempire pentru o listă cuprinzătoare de femei din întreaga lume în industria tehnologică pe care ar trebui să o urmați. În plus, Women in Tech Chat este o sursă excelentă de inspirație, schimb de idei și chat.

Doriți o listă de hashtag-uri pentru Twitter sau Instagram? Girl Knows Tech face o treabă excelentă de a rotunji cele mai utilizate hashtag-uri pentru femei din lumea tehnologiei.

Iată câteva dintre preferatele mele:

 • #womenintech
 • #femalefounders
 • #womenwhocode
 • #codegoals
 • #womeninbiz

Desigur, acesta este doar un început. Dar găsirea altor femei din lumea tehnologică care să vă urmeze (și invers) este cea mai mare modalitate de a construi o comunitate proprie pe care vă puteți baza pentru rezolvarea problemelor, inspirație și împărtășire de idei noi.

3. Evenimente

Dacă doriți să participați la evenimente pentru a face rețea cu alții din domeniul tehnologic, verificați acestea data viitoare când doriți să faceți o călătorie de lucru:

 • Sarbatoarea Graper Hopper: alaturati-va celei mai mari adunari de tehnologi femei din lume. Înscrie-te ca vorbitor sau voluntar sau pur și simplu participă și bucură-te de atmosferă.
 • Summit de gen: acest summit este dedicat să afle de ce există prejudecățile de gen în lumea științei și tehnologiei și cum să le depășești.
 • Conferința Tapia: obiectivul acestei conferințe este promovarea și celebrarea diversității în calcul. Acesta încearcă să recunoască diversitatea există, să conecteze oameni și să creeze comunități care să se extindă dincolo de conferință, să primească sfaturi de la profesioniști de top din industrie și să fie inspirat de succesul altora.
 • Femeie Startup Challenge: dacă startup-ul dvs. are nevoie de finanțare, participați la o Femeie Startup Challenge și prezentați-vă ideea pentru a vedea dacă cineva este dispus să finanțeze ceea ce aveți de oferit.

Gânduri finale

În cele din urmă, există multe resurse disponibile pentru femeile care doresc să învețe să facă cod. De la programe de formare în clasă la cursuri online, conținut video și podcast-uri la evenimente și grupuri comunitare, nu există nimic de acolo care să te poată opri să intri în lumea tehnologiei și să-ți îndeplinești visele..

Nu lăsați stereotipurile și prejudecățile de gen să vă împiedice viața. Preia controlul, face un plan și urmărește. Lumea are nevoie de mai multe codere pentru femei.

Așadar, dacă aveți impulsul și ambiția de a intra în industria tehnologică, verificați aceste resurse și începeți imediat. Dacă este ceva, s-ar putea să inspirați mai multe femei să le urmeze.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map