Beste online ressurser for kvinner som vil lære å kode

Selv om vi endelig begynner å se et lite skifte, er det ingen som benekter at mange kvinner viker unna å gå inn i STEM (vitenskap, teknologi, ingeniørvitenskap og matematikk) næringer. Her har jeg samlet de beste .


Ikke tro meg? Sjekk ut denne oppsiktsvekkende statistikken om kvinner i teknologiverdenen:

 • Kvinner eier bare 5% av startups
 • 11% av ledende stillinger i Silicon Valley tilhører kvinner
 • Bare 25% av datajobben er av kvinner
 • Bare 3% av kvinnene hevder at en karriere innen teknologi var deres førstevalg

Og dette er bare begynnelsen.

Men saken er at kvinner har en tendens til å være bedre utviklere enn menn. En studie fra 2016 med mer enn 3 millioner Github pull-forespørsler viste det 79% av kvinneforespørsler ble akseptert, med menns følge kl 74,6% – men bare når kjønn ikke ble avslørt.

Denne studien fortsetter med å konstatere at kjønnsfordeling eksisterer i open source-programmering fordi når kjønn var identifiserbar på brukerens offentlige profil, økte antallet avslag for kvinner betydelig.

Selv om jeg ikke påstår å være en ekspert på kjønnsskjevhet, og jeg heller ikke ønsker å gi en liste over årsaker til at kvinner ikke er like utbredt i teknologiverdenen, sier jeg at det er en klar ubalanse. Tross alt ligger ikke tallene.

Men det kan endre seg ved å gi kvinner flere muligheter til å bli med i den tekniske verdenen og lykkes som sine mannlige kolleger. Faktisk kan enhver kvinne som ønsker å lære seg å kode kode i dag, så lenge hun vet hvor hun skal gå for å finpusse ferdighetene sine.

Enten du er en kvinne som ønsker å gjøre en karriereendring, eller en ung jente som ønsker å lære noen få kodingsevner, har jeg deg dekket. Ta en titt på dette fantastiske roundup av ressurser designet for å hjelpe en kvinne med å bryte barrierer og komme inn i den tekniske verdenen til enhver kapasitet de ønsker.

Liste over ressurser for kvinner som vil lære å kode

Beste online ressurser for kvinner som vil lære å kode

For å gjøre ting enklere for deg. Jeg har delt hver ressurs i forskjellige kategorier slik at du kan finne akkurat det du leter etter.

On Site Training

1. Ada Developers Academy

ada utviklere akademi

Ada Developers Academy er et avansert og svært selektivt treningsprogram lokalisert i Seattle, Washington, som henvender seg til kvinner og kjønnsmangfoldige mennesker som ønsker å bli programvareutviklere.

Avhengig av sponsorer for å finansiere den intense internt-erfaringen innen praksis og industri (noe som betyr at undervisningen er gratis), lærer Ada kvinner Ruby, Rails, HTML, CSS, JavaScript, Git og Source Control.

2. Jenter som koder

jenter som koder

74% av unge jenter uttrykker interesse for STEM-felt og informatikk. Og likevel, når det er på tide å bestemme seg for hva de skal studere og hvilken karriere de skal velge, skjer det noe og mange velger en annen vei. Girls Who Code ble designet for å bryte den syklusen og gi unge jenter ferdigheter og selvtillit til å komme videre med sine teknisk karrierer.

De tilbyr skoleklubber for jenter så små som barneskoler, slik at de kan begynne å lære det grunnleggende og utvikle en forkjærlighet for koding. For jenter på ungdomsskolen og videregående skole er det spesialiserte sommerleirer som lærer koding og utsetter jenter for potensielle tekniske jobber de kan være interessert i.

3. Hackbright Academy

hackbright akademi

I et forsøk på å hjelpe kvinner til å bli gode programmerere, tilbyr Hackbright Academy et 12 ukers akselerert opplæringskurs som involverer både tradisjonell kurs i klassen og individuelt prosjektarbeid for en grundig forståelse av programvareteknikk.

4. MotherCoders

mothercoders

MotherCoders er en ideell organisasjon designet for å hjelpe mødre å bryte inn i den tekniske verdenen slik at de kan etablere solide karrierer for seg selv. Gjennom et deltids, 9-ukers opplæringsprogram (komplett med barnehage på stedet), har MotherCoders som mål å hjelpe de som sliter med å få tilgang til utdanningsprogrammer på nytt inn i arbeidsstyrken, fremme karrieren eller fremskynde en oppstart.

5. Jente utvikler det

jente utvikler det

Girl Develop Det er en annen ideell organisasjon som spenner over 62 byer i USA som gir rimelige måter for kvinner å lære nett- og programvareutvikling. Girl Develop It håper å gi kvinner selvtillit til å bygge sine egne nett- og mobilapplikasjoner.

Nettbasert opplæring / kurs

1. Skillcrush

skillcrush

Hos Skillcrush tar du spesifikke nettkurs basert på hva du vil lære. Lær for eksempel nettutvikling, avansert WordPress, webdesign, dataanalyse og til og med tekstforfattere for internett.

Selv om det ikke bare er begrenset til bare koding for kvinner (omtrent 25% av studentene er mannlige), ble treningsprogrammene designet for å hjelpe kvinner å bryte seg inn i drømmen.

2. Rails Girls

skinner jenter

Rails Girls er en online ressurs for kvinner som ønsker å lære mer om teknologi og hvordan de kan bygge ideene sine. Lær grunnleggende programmering, skissering og prototyping. I tillegg får du tilgang til nettguider, materialer og verktøy på nettet for å hjelpe deg med å få ideene dine fra bakken, og informasjon om hendelser slik at du kan møte liknende kvinner som vil bryte seg inn i den tekniske verdenen.

Guider

Å finne kodingsveiledninger på internett er så enkelt som å kjøre et raskt Google-søk. Når det er sagt, har jeg gjort ting litt enklere ved deg ved å dele noen tutorials med deg slik at du ikke trenger å skure på nettet selv:

1. CSS Tutorials

Leter du etter noen få tutorials som hjelper deg med dine CSS ferdigheter? Tripwire har avrundet noen av de mest nyttige CSS-opplæringsprogrammene rundt, slik at du kan jobbe med stylingen og utformingene av websidene dine. Hver opplæring har spesiell karakter, så bare finn den som passer dine behov og sjekk den ut.

2. Opplæring av kode erobring av kode

Lær om de mest brukte nettstedspråkene som HTML, CSS, JavaScript og PHP takket være Code Conquests oppdatering av gratis kodetutorials. Selv om de ikke er designet for å gi deg full trening om noe emne, kan disse opplæringsprogrammene hjelpe deg med å bestemme om språket er det riktige valget for deg.

3. CodeAcademy

Selv om CodeAcademy ikke er spesielt rettet mot kvinner, er det et av de mest populære stedene å lære seg å kode. Bli med millioner av mennesker i å lære HTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python og Ruby – alt gratis.

4. Code Avengers

Code Avengers tar tutorials til neste nivå ved å gjøre dem interaktive og morsomme. Selv om det ikke er spesielt rettet mot kvinner, er det mye å lære om å kode spill, apper og nettsteder ved hjelp av JavaScript, HTML og CSS. Denne opplæringen er tilgjengelig på flere språk, og det tar bare 12 timer å fullføre.

5. Khan Academy

Khan Academy tilbyr folk som vil lære å kode trinn-for-trinn videoopplæringer om hvordan man programmerer tegninger, animasjoner og spill. Du kan også lære å lage nettsider ved hjelp av HTML og CSS.

Slakk kanaler / podcaster / videoer

Her er en oversikt over noen av de beste Slack-kanalene, podcastene og videoene for kvinner som vil lære å kode.

1. Slack Channels for Women in the Tech World

Hvis du er kjent med kommunikasjonsverktøyet Slack og ønsker å få kontakt med andre kvinner innen teknologi, kan du se på å bli med på et hvilket som helst antall av disse populære Slack-kanalene:

 • Women in Technology: kan skryte av over 800 medlemmer, og ønske velkommen alle uansett ferdighetsnivå, du kan snakke med andre kvinner som skriver kode, testprogramvare, designgrafikk og mer.
 • #FemaleFounders: kontakt med nye, etablerte og håpefulle teknologifirmaer for å dele ideer og finne løsninger på problemer. Å lære av hverandre gründere gjør det lettere å manøvrere den vanskelige og noen ganger ensomme teknologiske verdenen – spesielt som kvinne.
 • Kvinne teknikere: Delt inn i tre lag: tidlig karriere, karriere på mellomnivå og etablert karriere, vil denne Slack-kanalen knytte deg til likesinnede og informere deg om kommende arrangementer og ressurser for å hjelpe deg med å fremme din karriere.

2. Kvinnelig grunnlegger Podcasts

Sjekk ut denne samlingen av noen av de beste podcastene for kvinner som ønsker å bryte formen og bli grunnleggerne av deres egne oppstarter:

 • Startup School Radio by Y Combinator: lær fra tidligere grunnleggere eller investorer om ting som å starte, finansiere og skalere ditt eget selskap.
 • Girlboss Radio: hver podcast er et intervju med en suksessfull kvinne som har gjort seg bemerket i næringslivet. Finn ut hvordan de har laget det og hva de lærte underveis.
 • Hun gjorde det på sin måte med Amanda Boleyn: høre om topp kvinnelige gründere og hvordan de gjorde ting på sin egen måte.
 • SheNomads: Hvis du vil komme deg inn i den tekniske verdenen, jobbe eksternt og reise verden rundt, er dette podcasten for deg.
 • MADWomen Podcast av Women in Wireless: denne podcasten fokuserer på kvinner i den mobile og digitale verdenen. Lær om eksepsjonelle kvinnelige ledere, finn ut hva som skal til for å lykkes, og gi deg selv muligheten til å ta kontroll over ditt eget liv til tross for oddsen.

3. Videospillelister for kvinnekodere

Hvis du heller vil se videoinnhold, i motsetning til skrevet tekst, kan du sjekke denne listen over nyttige videospillelister designet for å hjelpe deg med alle kodingsbehovene dine:

 • CodePath: software engineering er en stadig skiftende bransje, noe som betyr at hvis du nettopp begynner, kan det være vanskelig å følge med. Finn mentorer, lær nye ferdigheter og oppdag prosjekter som gjør det enklere og morsommere å finsle kodingsferdighetene dine.
 • WomenWhoCode: denne ideelle spillelisten med videoer hjelper deg med å inspirere kvinner til å utmerke seg i teknologiske karrierer. Med over 50 000 medlemmer over 20 land (og som kan skryte av 3000+ verdensomspennende arrangementer), er dette stedet å være hvis du trenger litt selvtillit og mye kunnskap.
 • Coding Blonde: skaperen bak Coding Blond startet denne YouTube-kanalen på et tidspunkt da hun lærte å kode og syntes det var skremmende takket være alle stereotypiene.

Communities

Det er så mange samfunn over hele kloden som forbinder kvinner i teknologiverdenen som ønsker å lære av andre. Her er noen av de aller beste for å komme i gang:

1. Facebook-grupper

Kvinner innen teknikk

kvinner i tech

Denne Facebook-gruppen er for alle som identifiserer seg som en kvinne som vil snakke teknisk. Den har som mål å vise folk at de kan oppnå sine drømmer uansett hvilke hindringer som ligger foran deg, og til og med kobler deg til podcasten deres Women in Tech.

Global Tech Women

globale teknologikvinner

Finn ut de siste hendelsene i tech-verdenen, og bli med i samtalene med dine egne historier også. I tillegg, finn ut om kommende arrangementer som Global tech Women er vert for, slik at du kan delta og fremme teknologikarrieren din.

2. Twitter-lister og chatter

Sjekk ut fempire for en omfattende liste over kvinner rundt om i verden i teknologibransjen du bør følge. I tillegg er kvinner i teknisk chat en flott kilde for inspirasjon, idédeling og chatting.

Vil du ha en liste over hashtags for Twitter eller Instagram? Girl Knows Tech gjør en god jobb med å avrunde de mest brukte hashtagene for kvinner i teknologiens verden.

Her er noen av favorittene mine:

 • #womenintech
 • #femalefounders
 • #womenwhocode
 • #codegoals
 • #womeninbiz

Dette er selvfølgelig bare en start. Men å finne andre kvinner i den tekniske verdenen som følger deg (og omvendt) er den beste måten å bygge et eget felleskap du kan stole på for å løse problemer, inspirasjon og deling av nye ideer.

3. Arrangementer

Hvis du liker å delta på arrangementer for å få et nettverk med andre i teknologifeltet, kan du sjekke disse neste gang du vil ta en arbeidsreise:

 • Grace Hopper-feiring: bli med på verdens største samling av kvinnelige teknologer. Registrer deg som foredragsholder eller frivillig, eller bare delta og nyt atmosfæren.
 • Kjønnstoppmøte: dette toppmøtet er dedikert til å finne ut hvorfor kjønnsskjevhet eksisterer i vitenskap og teknologi verdener, og hvordan du kan overvinne det.
 • Tapia Conference: denne konferansens mål er å fremme og feire mangfold i databehandling. Den søker å anerkjenne mangfoldet som eksisterer, koble mennesker og skape samfunn som strekker seg utover konferansen, få råd fra ledende fagpersoner i bransjen og bli inspirert av andres suksess..
 • Women Startup Challenge: hvis oppstarten din har behov for finansiering, delta på en Women Startup Challenge og vis ideen din for å se om noen er villige til å finansiere det du har å tilby.

Siste tanker

Til slutt er det mange ressurser tilgjengelig for kvinner som vil lære å kode. Fra opplæringsprogrammer i klassen til online-kurs, videoinnhold og podcast til arrangementer og samfunnsgrupper, det er ikke noe der ute som kan hindre deg i å komme inn i den tekniske verdenen og oppnå dine drømmer.

Ikke la stereotyper og kjønnsskjevhet stoppe livet ditt. Ta kontroll, lag en plan og følg deg gjennom. Verden trenger flere kvinnelige kodere.

Så hvis du har drivkraft og ambisjoner om å komme inn i teknologibransjen, sjekk ut disse ressursene og start med en gang. Hvis noe, kan du inspirere flere kvinner til å følge.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map