21 beste Chrome-utvidelser for studenter (og lærere)

Her er en kuratert samling av de 21 beste og gratis Google Chrome-utvidelser for studenter for å hjelpe deg å utnytte nettleserens kraft til å bli en bedre og mer effektiv student.


Det meste av det moderne studentarbeidet gjøres i en nettleser. Hvis du er på høyskole eller universitet, er sjansen stor for arbeidet ditt, og studiene gjøres også i nettleseren.

I denne artikkelen vil jeg guide deg gjennom noen av beste Chrome-utvidelser hver student må ha. Noen av disse vil hjelpe deg med å bli mer produktiv; noen vil hjelpe deg med å forhindre feil i skrivingen din.

Alle disse Google Chrome-utvidelsene er gratis å installere, og appene er superenkle å bruke.

beste Google Chrome-utvidelser for elever og lærere

Grammatikk & Staveverktøy

Grammarly

grammatisk kromforlengelse

Grammarly er et avansert grammatikontrollverktøy som tester skrivingen din mot hundrevis av grammatiske feil.

De gratis versjon av denne appen vil hjelpe deg forhindre grammatiske feil i det meste av forfatterskapet ditt. Det beste med denne utvidelsen er at den fungerer på nesten alle nettsteder inkludert Gmail, Google Docs osv. I motsetning til de fleste andre grammatikkverktøy, gir den deg muligheten til å velge hvilket engelsk du skriver – britisk eller amerikansk.

De premium versjon av denne appen vil ikke bare hjelpe deg med å sjekke for grammatikkfeil, men det vil også hjelpe deg å sjekke teksten din mot plagiat. Det hjelper deg også å sette en tone for skrivingen din og foreslår endringer tilsvarende.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarly-for-chrome/kbfnbcaeplbcioakkpcpgfkobkghlhen

LanguageTool

languagetool kromforlengelse

Selv om Chrome innebygde stavekontroll kan hjelpe deg med å fikse noen stavefeil, er den ikke utstyrt for å hjelpe deg med å fikse grammatiske feil. LanguageTool hjelper deg fikse grammatikkfeil på over 20 forskjellige språk.

Det fungerer på nesten alle nettsteder, inkludert sosiale medier og e-postbokser. LanguageTool understreker tekst som må rettes, og lar deg fikse grammatiske feil med bare ett klikk. Det markeres i tekst både stavefeil og grammatiske feil.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spell-checker/oldceeleldhonbafppcapldpdifcinji

GrammarBase

grammarbasee kromforlengelse

GrammarBase er et gratis grammatikkontrollverktøy som sjekker for alt fra tegnsetting til stil. Det kan hjelpe deg fikse grammatiske feil i skrivingen din med bare ett klikk. Den sjekker også teksten din mot plagiering.

Det beste med denne grammatikkontrollen er at den er helt gratis og krever ikke noen oppgraderinger for å låse opp flere funksjoner. Det fungerer på nesten alle nettsteder inkludert Gmail og Facebook.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammarbase-web-grammar-c/plklmneddckmpnnkjldofmaegchjmoea

Grammatikontrollen min

grammatisk sjekk kromutvidelse

Grammatikontrollen min er et gratis grammatikkontrollverktøy som kan hjelpe deg fikse grunnleggende grammatiske feil. Det fungerer på nesten alle nettsteder og gjør det mulig å fikse grammatikkfeil med bare et klikk eller to.

Det også sjekker for stavemåte feil og foreslår rettelser du kan bruke med bare et klikk.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/my-grammar-check/ecpbljknammclncihheaiehdahccgmnk

ingefær

ingefær krom forlengelse

ingefær er et av de mest populære grammatikkontrollverktøyene på Internett. Det lar deg gjøre det fikse grammatikkfeil med bare et klikk. Det hjelper deg også å få forslag til klarhet og omformulering av setninger.

Det lar deg også gjøre det oversette teksten med bare et klikk. Den gratis versjonen av ingefær lar deg fikse nesten alle grunnleggende grammatikkfeil i skrivingen din over Internett. Det fungerer med Gmail, Google Docs, Facebook, Reddit og nesten alle andre nettsteder.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/grammar-and-spelling-chec/kdfieneakcjfaiglcfcgkidlkmlijjnh

Plagieringskontroller

ProWritingAid

pro skrivemiddel krom forlengelse

ProWritingAid er et gratis verktøy som sjekker skrivingen din for grammatikk feil og tilbyr forslag for å forbedre skrivestilen din. Det kan hjelpe deg med å forhindre feil og gjøre skrivingen din sterkere. Det følger også med en plagieringskontroll.

Det fungerer på nesten alle nettsteder over hele internett, inkludert e-postbokser, Twitter og andre populære nettsteder. Det følger med en innebygd tesaurus som tilbyr forslag for å forbedre skrivingen din.

Alle forslagene kan brukes med bare ett klikk rett fra teksten, da denne utvidelsen vil markere teksten automatisk som trenger rettelse eller forbedring.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/prowritingaid/npnbdojkgkbcdfdjlfdmplppdphlhhcf

Plagly

plagisk kromforlengelse

Plagly er en grammatikkontroll og plagieringskontroll. Den sjekker teksten din mot tusenvis av sider på nettet og rapporterer plagierende passasjer i teksten din. Den tilbyr også forslag for å fikse grammatikkfeil i skrivingen din.

Selv om de første handlingene er gratis, må du betale en rimelig månedlig avgift for å få full tilgang til verktøyet og ubegrenset plagieringskontroll.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagly-plagiarism-checker/dhkdaobajijkikfmfhnebdocgfimnpag

Plagieringskontroll

plagiering checker utvidelse

Plagieringskontroll er en gratis kromforlengelse som sjekker tekst for plagiering. Du kan velge hvilket som helst avsnitt og høyreklikke på valget for å sjekke det for plagiering.

Det er helt gratis og krever ikke at du betaler for å få full tilgang. Selv om det ikke er det perfekte verktøyet å sjekke plagiering med, er det helt gratis og tilbyr grunnleggende plagieringskontroll.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/plagiarism-checker-for-ch/pkgnahhgdacdodckgdpomajapacjhjbf

Siteringsgeneratorer

MyBib

mybib kromforlengelse

MyBib er en gratis siteringsgenerator utvidelse for Google Chrome. Denne kromforlengelsen gir deg råd om hvorvidt en kilde er troverdig eller ikke. Det hjelper deg også å generere sitasjoner basert på over 9000 støttede, forhåndsdefinerte sitasjonsstiler, inkludert Chicago, MLA, APA, AMA og Harvard.

Du kan enten kopier bibliografien din til utklippstavlen eller last den ned som et Word-dokument. Den kan gjøre hva EasyBib og Cite This For Me gjør og gjøre det bedre. Jeg anbefaler denne utvidelsen over de to andre alternativene.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/mybib-free-citation-gener/phidhnmbkbkbkbknhldmpmnacgicphkf

Sitat dette for meg

siterer dette for meg kromforlengelse

Sitat dette for meg oppretter automatisk sitater og referanser i dokumenter med mange forskjellige stiler å velge mellom. Stilen inkluderer Chicago, APA, MLA og Harvard.

Det gjør alt med bare et klikk på en knapp. Det lar deg lage vakre sitasjoner som ser bra ut og er akseptable for akademisk bruk.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/cite-this-for-me-web-cite/nnnmhgkokpalnmbeighfomegjfkklkle

EasyBib

easybib kromforlengelse

EasyBib er en gratis Chrome-utvidelse som siterer nettsteder med ett klikk og det også gir deg råd om troverdigheten av nettstedene du siterer. Det er mye bedre å stole på EasyBib enn å gjette på egenhånd.

Den kan fortelle deg hvilke siteringer som er troverdige og som kan brukes, og hvilke du bør unngå som pesten.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/easybib-toolbar/hmffdimoneaieldiddcmajhbjijmnggi

Ordbok & synonym

Google ordbok

Google Dictionary chrome-utvidelse

Google ordbok er Googles offisielle Chrome-utvidelse som lar deg se definisjoner direkte fra Googles offisielle ordbok. Ikke flere søkeord på Google for å sjekke betydningen eller stavingen.

Du kan enten klikke på Chrome-utvidelsesikonet og skrive / lime inn ordet du vil at Google skal definere. Eller du kan bare dobbeltklikke på et ord hvor som helst på siden, og denne utvidelsen vil vise deg betydningen i en liten popup-rute.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-dictionary-by-goog/mgijmajocgfcbeboacabfgobmjgjcoja

Power Thesaurus

makt tesaurus kromforlengelse

Power Thesaurus er en gratis Chrome-utvidelse som kan vise deg antonymer og synonymer uten å forlate websiden du fant ordet på. Det kan hjelpe deg med å forbedre skrivingen din ved å gjøre det superenkelt å finne lignende, kraftigere ord å erstatte dine svake ord.

Du kan sjekke Tesaurusen ved å bruke denne utvidelsen ved å enten velge et ord og høyreklikke på utvalget. Eller du kan klikke på utvidelsesikonet i menylinjen for å skrive ordet manuelt og søke i synonymordbok.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/power-thesaurus/hhnjkanigjoiglnlopahbbjdbfhkndjk

Quillbot

quillbot kromforlengelse

Quillbot er en gratis kromforlengelse som hjelper deg erstatte ord med sine alternativer fra synonymordbok med bare et klikk. I stedet for å finne alternativer for hvert enkelt ord på egen hånd, kan du ganske enkelt legge et avsnitt eller setning i dette verktøyet og klikke på Quill it-knappen for å generere et nytt avsnitt med alternative ord.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/quillbot/iidnbdjijdkbmajdffnidomddglmieko

Produktivitetsverktøy

Forbli fokusert

forbli fokusert kromforlengelse

Hvis du hater å føle deg skyldig etter kaste bort timer på sosiale medier eller YouTube, deretter Forbli fokusert er utvidelsen du har lett etter. Det hjelper til med å minimere 5-minutters innsjekkinger på sosiale medier som blir til timer ved å blokkere distraherende nettsteder.

Denne utvidelsen lar deg gjøre det sette en dagsfradragsgrense for “sosiale medier og distraherende nettsteder”. Standardinnstillingen er bare 10 minutter. Din daglige kvote er antall minutter du har lov til å bla gjennom nettstedene i distraksjonslisten din.

Hvis du er en hardcore produktivitets nørd, kan du aktivere det nukleære alternativet fra innstillingene som blokkerer alle nettsteder fullstendig. De kjernefysisk alternativ kan blokkere alle nettsteder hvis du vil bruke tid offline på å jobbe med vanskelige ting når du ikke har råd til distraksjoner.

Hvis du vil surfe på Internett fritt i helgene eller etter jobb, kan du tilpasse alternativene Aktive timer og Aktive dager. Du kan angi alle nettstedene du ønsker å blokkere i distraksjonslisten fra alternativmenyen, eller du kan klikke på ikonet for utvidelsen på menylinjen og legge det gjeldende nettstedet til listen derfra.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/stayfocusd/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji

Evernote Web Clipper

evernote kromforlengelse

Evernote Er mest populær notat-app brukt av millioner av mennesker jorden rundt. Det kan ikke bare gjøre deg mer produktiv, men det kan også hjelpe deg å huske alt du lærer. Det beste med å bruke Evernote er muligheten til å fange notater fra online innhold for eksempel websider, e-postmeldinger og annet innhold med bare et klikk.

Evernotes notatprosess kan øke hastigheten på arbeidsflyten din og tilby en enkel måte å lagre alt du lærer.
Evernote Web Clipper lar deg fange nesten alt på Internett. Fra forskningsmateriell til memes, kan du shar alt til Evernote-kontoen din med bare noen få klikk.

Denne utvidelsen lar deg også gjøre det ta skjermbilder. Det beste med denne utvidelsen er at den lar deg ta bilder av bare en side. Dessuten kan den enkelt velge innholdet på websider som Reddit Posts, Tweets, Blog Posts, etc..

Den beste delen om å lagre innhold med Nettklipper er at du har en lagret kopi i Evernote selv om / etter at websiden har gått offline.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/evernote-web-clipper/pioclpoplcdbaefihamjohnefbikjilc

Todoist

todoist kromforlengelse

Todoist er en av de mest populære todo-liste-apper. Den tilbyr apper for alle enheter inkludert Android, iOS, etc. Hvis du holder en todo-liste i hodet ditt, vil det bare ødelegge produktiviteten din. Todoist Chrome-utvidelsen lar deg være produktiv hele dagen uten å glemme noen av oppgavene dine. Det rene grensesnittet gjør det enkelt å følge med på alle oppgavene dine for dagen.

Todoist er laget med tanke på samarbeid. Du kan enkelt samarbeide med andre mennesker som bruker Todoist på oppgavene og prosjektene. Du kan legge igjen kommentarer til oppgavene til klassekameratene dine.

Det jeg liker mest med Todoist er at det foreslår automatisk tid og dato for oppgaver basert på timeplanen din. Når du oppretter en oppgave, vil den foreslå en dato hvis du klikker på kalenderikonet ved siden av oppgavens navn.

For å forbedre arbeidsflyten din lar Todoist deg dele oppgavene dine med prosjekter og etiketter. Du kan også opprette filtre til filteroppgaver basert på prioriteringer, prosjekter, og hvem de er tilordnet. Todoist kan være en minimal todo-liste eller en fullverdig produktivitetsmaskin med dusinvis av funksjoner som Påminnelser, gjenta oppgaver, filtre, etiketter, og mye mer.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/todoist-to-do-list-and-ta/jldhpllghnbhlbpcmnajkpdmadaolakh

Dualless

dualløs kromforlengelse

Dualless hjelper deg arbeid med to åpne vinduer side om side. Det kan være slitsomt å jobbe på bare en skjerm på grunn av all vekslingen mellom flere vinduer. Hvis du ikke har råd til to skjermer, kan du bruke Dualless til å ordne to vinduer side om side med bare noen få klikk.

Du kan dra og slipp vinduer side om side deg selv, men denne utvidelsen hjelper deg å gjøre det med bare noen få klikk. Dualless tilbyr mange forskjellige layoutvarianter å velge mellom. Alt du trenger å gjøre er å velge to faner du vil dele, og klikke på ikonet for utvidelsen for å velge vindusdelingen.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/dualless/bgdpkilkheacbboffppjgceiplijhfpd

Auto utheving

automatisk markering av kromutvidelse

Auto utheving hjelper deg å lese innhold online raskere etter automatisk utheving av de viktigste delene av siden. Det er latterlig nøyaktig med høydepunktene mesteparten av tiden. Det kan hjelpe deg med å kutte ned lesetiden din i to.

I stedet for å lese hele artikkelen, kan du klikke på Auto Highlight-ikonet i menylinjen etter at du har installert utvidelsen, og det vil det fremheve passasjer i innholdet som er det viktigste. Utvidelsen fremhever passeringer med gul bakgrunn. Du kan redigere fargeskjemaet for den uthevede teksten fra siden med alternativer for utvidelser.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/auto-highlight/dnkdpcbijfnmekbkchfjapfneigjomhh

Kami-utvidelse

kami kromforlengelse

kami er en gratis utvidelse som lar deg gjøre det rediger og kommenter PDF-dokumenter rett i nettleseren din. Den lar deg legge til tekst i dokumenter eller til og med tegne på dem. Den fungerer offline og kommer med dusinvis av funksjoner gratis.

Du kan redigere dokumenter fra Google Drive eller Google Classroom. Kami er laget for å brukes sammen mellom elever og lærere. Det hjelper deg å samarbeide med lærerne og andre elever enkelt.

Enten du vil kommentere notatene dine for å gjøre dem mer leselige eller ønsker å få lærerens anmeldelse til et oppdrag, kan Kami hjelpe deg med det. Det gir en jevn arbeidsflyt for begge kommentere PDF-dokumenter og samarbeide over de.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/kami-extension-pdf-and-do/ecnphlgnajanjnkcmbpancdjoidceilk

Nimbus

nimbus kromforlengelse

Nimbus hjelper deg ta skjermbilder og ta opp skjermbilder av nettleseren din. Det lar deg gjøre det ta skjermbilder til hele siden, og ta bare utvalgte områder av siden. Det lar deg også kommentere og redigere skjermbildene dine rett i nettleseren. Du kan også legge til vannmerke-merkevaren til alle skjermbildene med bare noen få klikk.

Det kan hjelpe deg rediger skjermbildene uten å forlate nettleseren. Det lar deg gjøre det legg inn vannmerker, tekst og bilder på toppen av skjermbildene. Du kan også uskarpe deler av bildene med bare noen få klikk. Nimbus kan hjelpe deg med å fange viktig informasjon akkurat slik den vises på siden.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/nimbus-screenshot-screen/bpconcjcammlapcogcnnelfmaeghhagj

Lastpass

lastpass kromforlengelse

LastPass er en av beste passordbehandlere som lagrer passordene dine sikkert i skyen og gir deg sikker tilgang til alle nettsteder du logger inn på fra alle datamaskiner og mobilenheter.

Lastpass husker alle passordene dine for deg, slik at du ikke trenger å velge svake eller lett å huske passord. Det er mer enn bare en passordbehandling. Det kan lagre ikke bare passord, men også annen viktig informasjon som kredittkortdetaljer, bankkontodetaljer.

LastPass kommer med en gratis plan, eller du kan oppgradere til premium planer som starter på bare $ 3 per måned.

Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/lastpass-free-password-ma/hdokiejnpimakedhajhdlcegeplioahd

Her kan du bla gjennom flere apper rettet mot elever og lærere, inkludert pedagogiske spill, læringsapper for fremmedspråk, kalkulatorer og mye mer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map