Вик вс Скуареспаце (упоредна статистика)

Ово поглавље вам даје све кључне разлике између два најпопуларнија градитеља веб локација тренутно доступних.


Мислим да ћете се сложити када кажем:

Изградња веб странице као почетника је мукотрпно тешко!

Одакле ти уопће започети? Треба ли вам знање кодирања? Знате ли како поставити веб хостинг, ССЛ цертификате или инсталирати ЦМС? Који су трошкови? Колико ће ово трајати?

Ово су вероватно нека тешка питања која вас држе даље од веб странице из снова.

Добра вест је да постоји решење.

Изградња савршене веб странице за ваше пословање је невероватно једноставна код градитеља веб локација као што су Вик и Скуареспаце.

Непозвани, алат за прављење веб локација је алат (програм, софтвер итд.) Који вам помаже у креирању веб локација визуелно без писања кода или да морате преузети или инсталирати било шта.

У ово Поређење Вик-а и Скуареспаце-а пост, ја једва против двојице најбољих градитеља веб страница.

ВикКвадратни простор
превуците удесновикквадратни простор
РезимеЈа лично препоручујем Скуареспаце преко Вика, али нећете бити разочарани ниједним од њих, јер су оба одлична градитеља веб локација. Највећа разлика је уређивач, а ако више волите структурирани или неструктурирани едитор за превлачење и испуштање.
Главне карактеристикеЦена: $ 13 – $ 49 месечно
Уредник: Неструктурирано превлачење и повлачење. Елементи се могу превући и испустити било где на страници.
Теме / предлошци: 500+
Бесплатни домен & ССЛ: Да
Бесплатан план: Да
Цена: 12 – 46 долара месечно
Уредник: Структурирано превлачење и повлачење. Елементи се повлаче и убацују на страницу унутар фиксне структуре.
Теме / предлошци: 80+
Бесплатни домен & ССЛ: Да
Бесплатан план: Не (само бесплатно пробно време)
Лакоћа коришћења⭐⭐⭐⭐��
Дизајн & Изгледи⭐⭐⭐⭐��
Аппс & Додаци��⭐⭐⭐⭐⭐
СЕО & Маркетинг����
Е-трговина����
Блоггинг⭐⭐⭐⭐��
Вредност за новац⭐⭐⭐⭐��

Пре него што скочимо на упоређивање Вик-а и Скуареспаце-а, прво неколико чињеница:

Према БуилтВитх-у, Вик је најпопуларнији градитељ веб страница, који контролира 38% тржишног удела.

статистика употребе веб сајта

Други квадратни простор је други најпопуларнији, напајање 19% веб локација које користи једноставан алат за прављење веб локација. Заједно, Вик и Скуареспаце контролишу 57% тржишног удела.

Било да нађете податке са БуилтВитх, Статиста.цом или било које друге веб локације, Вик увек излази на врху, а затим Скуареспаце са Вееблиом и другима који приказују задњу страну.

Ипак, интересовање за прављење веб локација непрестано расте од 2004. године, према Гоогле Трендсу, као што се види на лепом графикону испод.

вик вс трендови у поређењу с квадратним простором

Јасно је да градитељи веб страница не иду нигде. У ствари, они постају подлога за почетнике и искусне кориснике. Али одступам.

Мој циљ је да вам помогнем да одаберете савршеног градитеља веб страница за своју веб локацију. Без обзира да ли сте изабрали Вик или Скуареспаце, то зависи само од вас.

Без додатног дивљења, започнимо с тим што имамо много тога за покрити.

Шта су Вик и Скуареспаце?

Вик вс преглед квадрата

Вик и Скуареспаце су два најпопуларнија градитеља веб локација. Оба алата вам помажу да креирате веб страницу без знања о кодирању.

како?

Они шаљу са повуци и спусти градитеље визуелних страница који чине веб страницу једноставном као А, Б, Ц.

Поред тога, градитељи веб локација уклањају техничке аспекте израде веб локација. 

Другим речима, произвођач веб страница вам нуди почетнике прилагођен начин за прављење ефикасних веб локација, без бриге о тешким техничким стварима.

На пример, ако одлучите да користите ВордПресс, морате поставити веб хостинг, инсталирати ЦМС, ССЛ сертификате и водити рачуна о многим административним задацима.

Сви ови задаци су изазовни, поготово ако нисте технички паметни. Момци из Вика и Скуареспацеа воде рачуна о техничким стварима, тако да можете да се фокусирате на оно што је важно; изградњу вашег предузећа.

За плаћени план добијате веб локацију, веб хостинг, ССЛ сертификате, домене, подршку и тако даље у једном пакету. Као такви, градитељи веб локација су савршени алати за брзо постављање веб локација.

И они су свестрани, јер можете брзо да правите једноставне блогове, продавнице и многе друге веб странице.

Сада када знамо са чиме радимо, пређимо на следећи део.

У наредним одељцима упоређујем Скуареспаце вс Вик у погледу једноставности коришћења, опција дизајна, маркетинга, е-трговине, интеграција трећих страна, могућности блогања и цене.

Лакоћа коришћења

Подразумијева се да градитељ веб страница које на крају одаберете мора бити једноставан за употребу. Свакако, постоји крива учења, али Вик и Скуареспаце су невероватно једноставни за употребу, без икаквог времена можете бити у функцији.

За почетак, пријава за било који од сервиса је лака. Све што требате је да креирате налог и започнете са изградњом веб странице. Обоје су прилично јасни од речи го.

Да би вам помогли да направите веб локацију без пробијања зноја, Вик и Скуареспаце долазе са интуитивним градитељима визуелних страница са повлачењем и испуштањем. Да, заједно са Поништи дугме у случају да забрљате.

Ваш радни ток само је ствар одабира, повлачења и стављања елемената на своје место и имате веб локацију. Не може бити лакше од тога.

Међутим, постоји велика разлика између то двоје. Тхе уредници страница!

Почнимо с Вик Едитором.

Вик уређивач страница

Вик је више празно платно, што значи да можете повући и испустити елементе било где. Имате потпуну слободу дизајна за изградњу веб странице својих снова.

Једино ограничење код Вика је ваша машта. Таква креативна слобода чини Вик савршеним за креативне дизајнере који могу лако рећи када су погрешили.

У исто време, то може бити неодољиво за савршеног гребена који никада раније није направио веб страницу.

Да би решио проблем, Вик је направио Вик АДИ (Артифициал Десигн Интеллигенце), феноменалан алат који доноси велике дизајнерске одлуке за вас.

Само одговорите на неколико питања и Вик АДИ ће створити веб локацију коју потом можете да испуните својим садржајем.

Скуареспаце Паге Едитор

Скуареспаце паге буилдер

С друге стране, квадратни простор вам неће дозволити да ставите елементе било где. Радите са унапред дизајнираним изгледима који вам неће омогућити да повучете и испустите елементе било где. Другим речима, постоји фиксна област за сваки елемент.

Такав приступ контролира дизајн и нацрте, јер немате слободу да правите било какве грозне грешке. Имате унапред направљен изглед који можете да испуните својим садржајем, а да не забрљате цјелокупни дизајн.

Управо из тог разлога, Скуареспаце је савршен за почетнике који желе веб локацију професионалног изгледа без гњаваже у поправљању грешака, као што су поравнавање маржи и тако даље.

Само прилагодите предложак свом садржају и добро идете. То такође значи да вам Скуареспаце нуди сјајан начин брзог дизајнирања веб странице.

Победник је:

Квадратни простор

Препоручујем употребу Скуареспаце-а ради лакше употребе. Немојте ме схватити погрешно, оба су врло једноставна за употребу, али Скуареспаце је интуитиван и остаје вам без икаквих проблема.

Вик, с друге стране, има милион и једну карактеристику, што је савршено за креативне дизајнере, али није нужно добродошло за новорођенче.

Квадратни простор неће имати проблема; само уредите предложак и добро је да кренете. Вик градитељ страница нуди вам више флексибилности у дизајну, али то не значи да је лакши за употребу за почетнике.

Дизајн, изглед & Предлошци

Очигледно не желите да ваша веб локација изгледа као свака друга веб локација. Желите да се истакнете и то желите и сада.

Волим разноликост, а исто тако и ви, што значи – за овај одељак бирамо програмера веб локација који нуди више опција за дизајн и изглед.

И Вик и Скуареспаце нуде вам опсежну листу опција дизајна и изгледа. Другим речима, никада вам не недостају могућности које су вам потребне да направите изванредну веб локацију.

Вик нуди вам преко 500 готових и врло прилагодљивих предложака који су савршени за било који посао. Нажалост, нису све шаблоне прилагођене мобилним уређајима или одговарају.

Вик предлошци

Међутим, Вик вам нуди посебан уређивач за креирање мобилне верзије веб локације. Не знам за вас, али то је заиста ваш договор.

Осим тога, једном кад одаберете предложак у Вику, заглавићете га. Ако промените предложак, мораћете да направите веб локацију испочетка. Каква штета.

Ипак, Вик вам нуди мноштво различитих опција дизајна и изгледа. Нуде вам више текстуалних опција, векторску уметност, галерије, меније, слике, дугмад, решетке, листе, друштвене мреже и још много тога. У суштини постоји опција за све што вам треба.

Сваки елемент можете лако додати на своју веб локацију и опширно је прилагодити у Вик Едитор-у. Будући да Вик има уређивач слободног облика, сваки елемент можете поставити било где.

Предлошци квадрата

Квадратни простор, с друге стране, дизајн дизајнира другачије. Градитељ веб страница нуди вам преко 60 образаца и широк спектар елемената познатих као Блокови садржаја.

Сви предлошци у потпуности одговарају реакцијама, што значи да касније не морате сами да правите промене. Поврх тога, блокови са садржајем су промишљени и са пуно функција, што вам омогућава да градите свој веб локацију блок по блок.

Сваки блок садржаја нуди вам бројне опције боја, стилова фонта, изгледа и још много тога. Сваки блок садржаја можете лако да измените да бисте створили потпуно нови дизајн.

Док вам Вик омогућава да узмете предложак и потпуно га прилагодите, Скуареспаце вам омогућава дубоке модуларне промене на основи сваког елемента.

Другим речима, Вик је довољно флексибилан, што вам омогућава да креирате нову тему од почетка, нешто што не можете да урадите са Скуареспаце.

У исто време, Скуареспаце вам омогућава да прилагодите веб локацију у неколико кликова захваљујући свом оквирном приступу веб дизајну.

Победник је:

Квадратни простор

Скуареспаце је неизрециви победник када су у питању опције дизајна и изгледа. Вик можда има више образаца, али у класичном случају квалитета у односу на количину, Скуареспаце трофеј одводи кући.

Вик вам нуди велику флексибилност дизајна како бисте прилагодили било који предложак док га не испустите. Међутим, мораћете да направите веб локацију испочетка ако промените предложак.

Скуареспаце вам не нуди много функција за превлачење и повлачење, али шаблоне можете лако да мењате без поновне изградње веб локације. Предлошци у потпуности одговарају одмах од шишмиша, што је додатни плус.

Апликације за треће стране & Додаци

Одлична веб локација није више од сјајне естетике. Потребни су вам сви алати за проналажење успешне веб странице. Већина произвођача веб локација нуди вам основну функционалност подразумевано.

Када сте исцрпили основне и треба вам више снаге, окрећете се трећим апликацијама.

Тржиште апликација за ВикВик Апп Маркет

Сада нећу лагати; Вик има веће тржиште апликација од Скуареспаце-а. Као 17 пута већи.

Добијате све врсте бесплатних и врхунских апликација за проширивање ваше Вик веб странице на више начина. На пример, можете лако да додате Фацебоок Цхат, повећавате саобраћај, креирате догађаје, скупљате е-пошту и још много тога.

Тако је, тржиште Вик апликација нуди вам преко 235 апликација.

С друге стране, тржиште Скуареспаце-а нуди вам десетак додатака у време писања.

Скуареспаце Апп Маркет

Имате неколико апликација за отпрему, порезе, штампање на захтев, управљање залихама и праћење наруџби између осталог.

Ако вам треба више додатака Скуареспаце, довољна је брза претрага на Гооглеу. Увек потражите апликације угледних програмера.

Скуареспаце, међутим, има неколико сјајних уграђених опција које надокнађују недостатак апликација трећих страна. На пример, Скуареспаце долази са уграђеним Инстаграм галеријама, за које је потребна апликација у Вик-у.

Остале уграђене интеграције укључују аудио / видео уградње, мапе, Гоогле АМП, коментаре Дискуса и Гоогле Фонтове, између осталих.

Победник је:

Вик

Вик надмашује квадрат квадрата у одељењу додатака, што има огроман списак апликација. Свеједно додаци и апликације треће стране које на крају користите зависе у потпуности од ваших потреба и склоности.

Вик вам нуди више апликација него Скуареспаце, али последња садржи уграђене интеграције које готово надокнађују недостатак апликација трећих страна.

СЕО & Маркетинг

Власници веб локација и трговци троше пуно времена и новца стварајући релевантни саобраћај, јер је то животни век било које веб странице. Без саобраћаја, ваша веб локација је добра колико и мртва.

Кад се каже, шта Вик и Скуареспаце нуде у погледу СЕО и маркетинга? Па, оба градитеља веб страница нуде вам све основне маркетиншке алате који су вам потребни.

Без обзира да ли одаберете Вик или Скуареспаце, из кутије добијате маркетинг е-поште, Гоогле Адс, Гоогле Аналитицс, интеграцију МаилЦхимп-а, прављење логотипа, Фацебоок огласе и дељење друштвених мрежа..

Уз то, на располагању вам је пуно маркетиншких апликација трећих страна. На пример, сваки израђивач веб локација омогућава вам да се интегришете са добављачима маркетинга е-поште, као што је МаилЦхимп.

Поврх свега, свака платформа нуди вам одговарајуће СЕО опције за оптимизацију ваше веб странице за претраживаче. Можете додати мета описе, СЕО наслове и тако даље.

Што се тиче СЕО-а и маркетинга, имате довољно могућности да останете заузети. Оба градитеља веб страница су прилагођена СЕО-у, што вам омогућава да привучете више органског промета на својој веб локацији.

Победник је:

Везани

С обзиром на то да је успех ваших СЕО и маркетиншких кампања директно сразмеран послу који сте поставили, тешко је одредити победника. Поред тога, и Вик и Скуареспаце нуде вам све алате потребне за покретање успешних маркетиншких кампања.

Ако кренемо са великим бројем маркетиншких апликација доступних у сваком алату, Вик доноси дан. Скуареспаце нема ништа на Вик-у у погледу количине. Без обзира на то, маркетинг се не односи само на алате које имате, већ на то како користите алате који су вам доступни.

Не слажете се?

Функције е-трговине

Ако се питате да ли можете да продајете или на Вик-у или на Скуареспаце-у, свидеће вам се овај одељак. Одмах из сваког оквира, сваки израђивач веб локација нуди вам мноштво функција е-трговине.

Без обзира да ли идете са Вик-ом или Скуареспаце-ом, имате све могућности за прављење свих врста веб продавница – малих и великих.

Обе вам нуде робусне опције е-трговине, као што су више гатеваи-а за плаћање, аутоматски порези, листе поштанских пошиљака, продаја дигиталних података & физички производи, отпрема, управљање залихама и претплате између осталог.

Поврх свега, имате бројне апликације треће стране за проширивање ваше интернетске трговине на јединствен начин. На примјер, можете продавати на друштвеним мрежама и опорављати напуштене кочије попут газде.

Постављање ваше интернетске продавнице помоћу Вик-а или Скуареспаце-а ствар је четвртошколаца. Уопште вам нису потребне вештине кодирања. Изаберите изглед, прилагодите своје стилове и увозите своје производе.
Имајте на уму, међутим, морате имати пословни план да бисте продавали са Вик-ом и Скуареспаце-ом.

Победник је:

Везани

У погледу карактеристика е-трговине, имамо кравату. Оба произвођача веб сајтова вам нуде све функције које су вам потребне за покретање веб локације за е-трговину, попут професионалца. Имате све могућности да понудите поједностављено искуство куповине од наручивања до отпреме и шире.

Могућности блогања

Волим писати блогове, па непрестано тражим алате који олакшавају објављивање и управљање садржајем. Ако неки алат отежава вођење блога, не дирам га палицом дужине 10 стопа.

За креаторе садржаја свидеће вам чињеница да Вик и Скуареспаце испоручују сјајне могућности за блогање.

Стварање постова у Вику и Скуареспацеу је једноставно, не очекујем да ћете наићи на проблеме. Оба градитеља веб страница имају интуитивне уреднике пошта које долазе са типичним опцијама.

На лако можете сачувати скице, заказати постове, додати категорије, доделити више аутора, уметнути слике и опћенито зачинити своје постове.

Оба алата помажу вам да креирате и уређујете своје постове док добро прегледате како се пост чини читаоцима. Ако имате шта да кажете, Вик и Скуареспаце осигуравају да се ваш глас чује.

Победник је:

Квадратни простор

Скуареспаце вам нуди боље могућности блогања у односу на Вик. Иако оба имају одличне системе за блогање, Скуареспаце вам нуди напредније функције од Вик-а.

Поврх тога, Скуареспаце-ове функције блогања су уграђене, али Вик блог зависи од апликације за заиста моћне функције блога.

Планови & Цене

Уз читаву палету функција, вероватно се питате колико ће коштати изградња веб странице користећи Вик или Скуареспаце. Сваки алат нуди вам различите пакете цена за различите буџете и потребе.

За почетак, Вик вам нуди бесплатан план који вам омогућава тестирање воде. С друге стране, квадратни простор има бесплатно пробно време које истиче за две недеље.

Како бисте продали на својој веб локацији, требат ће вам премиум план било да идете с Вик-ом или Скуареспаце-ом.

Вик нуди вам четири лична плана савршена за портфолије и друге једноставне веб странице.

вик цене

Тхе Неограничено план, који кошта 12,50 долара месечно, најсавршенији је пакет за слободњаке и предузетнике. Кроз врата можете проћи за само 4,50 УСД месечно, али добијате основне функције и Вик огласе за приказивање.

Ако вам треба више енергије за потпуно развијену веб локацију за е-трговину, Вик вам нуди три пословна плана.

вик веб локација за цене

План који одаберете овде зависи у потпуности од вашег буџета и потреба. Увек препоручујем одабир плана који је погодан вашим пословним потребама.

Ако вам је тешко да одаберете, можете пролећ Бусинесс Унлимитед, најпопуларнији план ове тројице, за само 25 УСД месечно.

Квадратни простор, с друге стране, нуди вам четири плана цена, као што је приказано у наставку.

Имате 16 УСД месечно Лични план који је погодан за једноставне веб странице. Да бисте покренули продавницу е-трговине и прихватили плаћања, потребан вам је један од остала три плана.

Можете изабрати Посао план који ће вам вратити 26 долара месечно, Основна трговина планирате на 30 УСД месечно или Напредна трговина, која кошта 46 УСД месечно. Опет идите на план који задовољава ваш буџет и пословне потребе.

Најбоља вредност за новац је:

Квадратни простор

Скуареспаце осваја захваљујући једноставнијој структури цена која је савршена за било који буџет. Вик, с друге стране, нуди вам до седам планова цена, што је компликовано, посебно јер Вик-ови корисници морају да се надограђују чешће од Скуареспаце-а.

Прос & Цонс

Покрио сам готово све у нашем посту за поређење Вик-а и Скуареспаце-а. Сада ћемо да покријемо предности и недостатке сваке платформе, тако да коначно можете одлучити са којом да креирате веб локацију.

Вик Прос

 • Алат за прављење визуелних страница у слободној форми који вам нуди потпуну контролу дизајна
 • Имате бесплатан план који је савршен за тестирање воде
 • Огромно тржиште апликација
 • Много опција за дизајн
 • Испробајте Вик бесплатно

Вик Цонс

 • Компликована структура цена
 • Основни премиум план долази са огласима
 • Превише дизајнерских опција може бити неодољиво за почетнике
 • Постоји кривуља учења да бисте добили вешање ствари
 • Промјена шаблона значи обнову веб локације испочетка

Професионални квадрат

 • Оквирни приступ дизајну олакшава употребу
 • Једноставна структура цена
 • Унапријед дизајнирани изгледи погодни за почетнике који желе покренути веб страницу у неколико кликова
 • Одличне могућности за блогање
 • Нема реклама ни у једном премиум плану
 • испробајте Скуареспаце бесплатно

Скуареспаце Цонс

 • Ограничени број образаца
 • Мали број апликација других произвођача
 • Морате платити за објављивање своје веб странице

Често постављана питања

Шта су Вик и Скуареспаце?

Вик и Скуареспаце су алати за изградњу веб локација засновани на облаку који су намењени особама које желе да визуелно креирају веб локацију користећи превлачење и испуштање без писања кода.

Што је боље, Вик или Скуареспаце?

Квадратни простор је бољи од Вика, али нећете бити разочарани ниједним од њих, јер су оба одлична стручњака за прављење веб локација. Највећа разлика је у уређивачу, а ако више волите структурирани (ограничени) или неструктурирани (празно платно) уређивач превлачења и повлачења.

Долазе ли Вик и Скуареспаце бесплатан план?

Вик нуди бесплатан план, али долази с ограничењима и рекламирањем. Викови плаћени планови почињу од само 13 УСД месечно. Скуареспаце не нуди бесплатан план, већ само двонедељно бесплатно пробно време. Планови Скуареспаце-а почињу од само 12 УСД месечно.

Вик вс Скуареспаце: Резиме

вик вс квадратни простор

Препоручујем Скуареспаце преко Вика али не можете погријешити ни с једним градитељем веб страница. Оба градитеља сајтова долазе са мало кривуље учења и на крају разлика између та два говори о личним преференцијама који уредник сматрате најугоднијим користећи.

Вик долази са мноштвом опција за прилагођавањес и високим степеном контроле, готово до тачке у којој бисте могли дизајнирати властиту тему од нуле.

Квадратни простор, са друге стране је много више степена контроле (и мање избора). Они нуде куриране и добро дизајниране задане поставке које можете самоувјерено користити без икаквих промјена.

Бесплатна суђења доступна су за Вик и Скуареспаце. Испробајте Вик бесплатно и покушајте Скуареспаце бесплатно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map