7 најбољих алтернатива Трелло

Трелло је популаран и једноставан за употребу канбан софтвер и софтвер за управљање пројектима. Али ако требате да водите сложеније пројекте са више заинтересованих страна, ево неких од тамо.


Трелло има око 50 милиона регистрованих корисника, са 1,1 милиона активних дневних корисника. То чини Трелло једним од водећих софтвера за управљање пројектима.

Најбоље алтернативе Трелло-а у 2020. години:

 • Најбољи свеукупно: је најпопуларнији софтвер за управљање пројектима вани захваљујући својим једноставним за употребу, интуитивним и моћним функцијама које помажу тимовима да координирају и управљају својим пројектима.
 • Руннер-уп, Најбољи свеукупно: је моћан алат за управљање пројектима који омогућава малим и великим предузећима да планирају, координирају и управљају радом на сложеним пројектима у којима је укључено више заинтересованих страна.
 • Најбоља алтернатива Трелло за личну употребу: лични план (100% бесплатан) абд је осмишљен посебно за фрееланцере, студенте, породице и личне пројекте.

Данашња радна места испуњена су пројектима које је потребно благовремено и ефикасно испунити. Управљање пројектима је сада вештина која се све више захтева радника. Сложеност већине пројеката којима се данас баве радници захтеват ће огромне традиционалне ресурсе као што су књиге, дневници, екцел листови итд. За ефикасно управљање или праћење.

Срећом, већином праћења и организације информација о пројектима сада се може руководити многим софтвером на тржишту. Трелло је један од водећих софтвера који пружа алате за управљање пројектима и Канбан.

Омогућава алате за извештавање, организовање, планирање и благовремено извршење пројеката. Употреба алата као што су Трелло је постао неопходан за све који желе ефикасно управљање и испоруку пројеката.

Трелло се хвали са око 50 милиона регистрованих корисника, са 1,1 милиона активних дневних корисника. То трелло ставља као један од водећих софтвера за управљање пројектима. Међутим, Трелло није једини софтвер за управљање пројектима који се треба користити. Постоји више десетина других алата за управљање пројектима који пружају исте или више функционалности као Трелло.

Ако тражите алтернативу Трелло, прочитајте да бисте сазнали више.

Шта је Трелло?

трелло

Трелло је апликација за прављење листе у стилу Канбана, коју је направила компанија Фог Цреек Софтваре 2011. године, а касније је продата компанији Атлассиан у јануару 2017. године.

То је веб апликација, али има и Андроид и иОС верзије. Трелло је доступан на 21 језику, укључујући енглески, фински, француски, немачки, пољски, руски, италијански, јапански, итд.

Трелло је софтвер за продуктивност који омогућава тимску сарадњу на пројектима, управљању пројектима и управљањем задацима. Помоћу Трелло-а корисници могу креирати задатке у неколико колона који укључују статусе задатака као што су „Обавити“, „У току“ и „Готово“.

Трелло је идеалан за лично и радно коришћење попут управљања софтверским пројектима, школског билтена, планирања предавања, рачуноводства, веб дизајна итд. Трелло долази са богатим АПИ-јем који омогућава беспрекорну интеграцију са системима предузећа и осталим услугама интеграције засноване на облаку као што су ИФТТТ и Запиер.

Функције Трелло

Трелло је заувек потпуно бесплатан за лично коришћење, Међутим бесплатни план долази са ограничењима који укључују 10 МБ по прилогу датотеке, 10 табли екипе, 1 укључивање по плочи, једноставна аутоматизација ваших задатака, команде су ограничене на једну картицу, плочу и дугме. Такође добијате једно правило по табли. Међутим, ви имате неограничене личне табле, неограничене картице и неограничене листе.

План пословне класе Трелло долази од 9,99 УСД месечно. Претплатници на његову пословну класу уживају неограничене личне табле, неограничене картице, неограничена листа, прилог за датотеке од 250 МБ, подршка приоритета, посматрачи, прилагођене позадине и налепнице. Корисници плана пословне класе такође имају тимске карактеристике неограничених табли и колекција одбора.

Појачања се испоручују неограничено помоћу прилагођених поља, листа, прегледа мапе и 100+ интеграција апликација. Такође је доступан бутлер за аутоматизацију и долази са преко 1000 наредби по тиму и преко 200 по кориснику. Функције администратора и сигурности укључују аутентификацију са два фактора, напредне дозволе за администрацију, пријављивање на Гоогле апликације, позиве са ограничењем домена итд..

План Трелло Ентерприсе кошта 20,83 УСД по кориснику месечно за 100 корисника, с тим да се цена смањује како број корисника расте изнад 100. План предузећа укључује све карактеристике пословне класе и са много више. Има дозволе за целокупну организацију, ограничења приказивања и администрацију напајања.

Предности и недостаци Трелло-а

Трелло сигурно има неке одличне карактеристике. Њихов бесплатни план довољан је за обраду личних пројеката и других пројеката који нису превише сложени. Ажурирања Треллоа су у реалном времену и брзе. Постоји табла за сваки пројекат и можете видети све информације на једној страници, а лако је креирати проблеме и доделити их људима.

Међутим, Трелло можда нема све што вам треба. На пример, не постоји Ганттова карта у Трелло-у. Такође не можете да пишете документе или вики о табли. А можете да пишете само једноставне описе. Поред тога, постоји ограничење величине тима, што можда не би могло послужити за већу компанију. Ако Трелло не функционише добро, можда бисте требали да размотрите другу алтернативу.

Ево седам других софтверских алата који нуде сличне функционалности Трелло-а за управљање пројектима и Канбана.

1. Асана

асана

Асана је одлична опција за постављање и достизање ваших циљева. Можете лако да испланирате и организујете кораке које ваш тим треба да би постигао у вашим роковима. У Асани имате могућност креирања табли са додељеним задацима и подскуповима. Постоји пуно опција за лако сортирање ових задатака, укључујући и њихове појединачне рокове доспећа. Ставке можете лако пребацивати са процеса у току у комплетан. Асана омогућава прилагођена поља и преименовање опција колона.

асана задаци

Постоји временска линија која додељује и прати одговорност, омогућавајући вам да делите планове и брзо ажурирате свој тим. Такође можете да пошаљете табеле у Асану да бисте креирали временске рокове. Имају прилагодљив календар који вам омогућава да прегледате и подесите временски рок и подтачке пројекта. Ваш тим може користити обрасце захтева и креирати прилагођене аутоматизације како би поједноставио свој радни процес и избегао додатне грешке.

Асана вам даје преко 100 интеграција и омогућава вам да раздвојите пројекте у различите портфеље. Поред тога, можете видети различита оптерећења чланова тима како бисте били сигурни да нико није преоптерећен.

Асана предности и недостаци

Јединствени предности за Асану су да имају опцију за прегледање која се може преузети и могућност да уравнотеже радно оптерећење свог тима. Слабости Асане су да су прикази на засебним платформама ако желите повезивани осећај за свој тим.

Зашто је Асана боља од Треллоа

Асана има прилагодљив календар и могућност лако додељивања задатака и праћења по њиховом завршетку. Трелло има групне задатке, али нема готово толико опција за комуникацију као тим. Програм за управљање задацима / пројектима Трелло заснован је на картицама, Асана такође ради картице, али мноштво додатних функција чини је свестранијим и моћнијим.

2. Мондаи.цом

мондаи.цом

Мондаи.цом нуди више опција за гледање. Они укључују Канбан, временску траку, календар, мапе и приказе графикона. Садржи до 50 ГБ простора за складиштење података са преко 150 различитих аутоматизација за поједностављење вашег радног процеса. Упоредо са опцијама апликација и интеграцијама е-поште, Мондаи.цом укључује и много безбедносних мера и подршке.

Надзорне плоче овог програма омогућавају вам да одаберете различите врсте ступаца с уграђеним облицима и јединственим ознакама. Можете да делите своје табле или имате подешавања приватних плоча. Али једна од најзанимљивијих опција које Мондаи.цом нуди је дневник активности.

Понедељак.цом предности и недостаци

Предности су што понедељак.цом нуди много простора за складиштење и начин да пратите активност и информације сваког члана тима помоћу уграђених образаца. Недостаци су да многе од ових функција захтевају најскупљи план, па ће вам можда требати више надоградње да бисте добили функције које желите.

Зашто је Мондаи.цом бољи од Трелла

За разлику од Трелло-а, Мондаи.цом вам нуди прилагођавање колона и приказе својих надзорних плоча. Можете делити читаве плоче са својим тимом, а не њихове архиве.

3. Врике

врике

Врике је одлична опција за пројекте који укључују дигитална средства. Њихове додатне функције укључују опције за праћење и управљање дигиталним ресурсима. Можете их уређивати, прегледавати и објављивати.

Сам софтвер укључује једну јединствену платформу која помаже члановима вашег тима да остану повезани. Можете чак и уживо да видите како се пројекти одвијају. Ово може помоћи у смањењу непотребних порука е-поште и састанака како бисте уштедјели време. Врике има персонализоване приказе контролне табле и јаку сигурност са шифрованим опцијама података.

врике командна табла

Они имају пуно идеја за предлошке пројеката и нуде календар, Ганттов графикон и опције извештаја са аналитиком. Врике се може интегрисати са стотинама апликација. Али највише их узбуђује њихово праћење времена и буџета. Такође вам омогућавају да контролишете верзије докумената које делите.

Врике предности и недостаци

Просци су у томе што Врике има једну платформу, тако да чланови тима могу остати ближе повезани, а они имају време и буџет да прате ефикасност. Слабе стране су да су функције управљања дигиталним имовином додаци, а не да се додају у вашу главну претплату на Врике.

Зашто је Врике бољи од Трелла

Врике укључује ливе приказ вашег пројекта како би ваш тим могао да добије одговоре и ажурирања у реалном времену. Трелло се, с друге стране, више ослања на дељење датотека.

4. Басецамп

стационар

Басецамп се односи на пријаву са вашим тимом и руководством. Садржи листе обавеза и распореде, као и подпројекте да бисте се више организовали. Све можете пратити током временских рокова пројекта, додељујући члановима тима стварима које треба да ураде.

Да би сви остали повезани, Басецамп нуди заједнице за размену порука и могућност групног ћаскања. Такође укључује аутоматски постављене пријаве са својим менаџером. На тај начин можете остати у контакту, а притом и даље осећати као да имате слободу да функционишете и радите. Басецамп чак има одвојен приказ погледа руководства наспрам погледа чланова тима.

Овај софтвер укључује могућности складиштења датотека и нуди приказ Хилл Цхарт-а. Такође вам омогућава да лако подесите своје слободно време, тако да вам не сметају сатима.

За и против Басецампа

Предности Басецампа су да менаџмент може лакше додељивати задатке и пријављивати се доследно и аутоматски са члановима тима. Слабости Басецампа су да немају баш толико прилагодљивих функција као и неки други програми.

Зашто је Басецамп бољи од Трелла

Басецамп укључује Хилл графикон, а не Ганттов графикон. Басецамп тврди да је приказ графикона Хилл-а заправо бољи јер је јаснија слика напретка вашег пројекта. Уместо да видите низ преосталих задатака, можете схватити где ствари могу бити уска.

5. ЗенХуб

зенхуб

Ако сте љубитељ ГитХуб-а, волеће ЗенХуб. Одликује га пуно ГитХуб сарадње. Можете да направите мапе пута за своје пројекте, који су у основи временски рокови које сви из вашег тима могу видети. У тим приказима можете да прилагодите задатке који одговарају вашим приоритетима, заједно са избором налепница и способностима филтрирања. Такође можете да поставите прекретнице како бисте пратили напредак вашег пројекта.

ЗенХуб пружа повезиви виртуални радни простор у којем можете додијелити различитим члановима тима својим задацима. Овај програм је посебно одлична опција ако управљате производима и залихама. ЗенХуб ће пратити ваше пројекте и помоћи вам да пазите на проблеме и проналазите проблеме пре него што се они појаве. Такође можете пажљиво пратити све трендове или проблеме са пејсингом за издања својих производа.

Предности и недостаци ЗенХуб-а

Предности ЗенХуб-а су у томе што вам омогућавају да побољшате управљање издањем производа, помажући вам да повећате продуктивност и спречите грешке. Слабости ЗенХуба су да немају додатне функције за заказивање попут приказа календара или аналитичких извештаја.

Зашто је ЗенХуб бољи од Трелла

Док Трелло користи картице за праћење белешки и задатака, ЗенХуб ствара потпуне мапе пута како бисте видели временске рокове својих производа и испунили своје циљеве.

6. МеистерТаск

МеистерТаск

МеистерТаск је вероватно једна од најприлагодљивијих опција за помоћ вашем тиму да ужива у свом радном времену и повећа своју ефикасност. То укључује прилагођене иконе и позадину за ваш виртуелни радни простор.

Овај програм има пуно опција за аутоматизацију и омогућава вам да повежете различите задатке, тако да можете лако да видите како они утичу једни на друге. Можете да направите неограничену количину задатака и подзадатака, а МеистерТаск вам даје могућност да пратите време које проводите на њих. Ако имате ствари које радите изнова и изнова, овај програм вам омогућава да креирате задатке који се понављају са прилагођеним пољима. Ово вам може помоћи да избегнете грешке и покренете свој рад на бржој страници.

МеистерТаск вам пружа одличне могућности дељења између група или у оквиру пројеката. Такође вам омогућава да имате више администратора за свој тим и групе. Још једна одлична карактеристика је то што садржи пуно извештаја које требате анализирати и пратити. Укључују статистичке податке о вашем пројекту и извештаје о усклађености. Такође можете да извозите податке. Једна јединствена карактеристика је да МеистерТаск има решења за интеграцију са другим управљачким софтвером, укључујући Трелло.

За и против МеистерТаск-а

Предности МеистерТаск-а су у томе што вам пружају могућност праћења времена и аутоматизацију за ефикасност. Слабости МеистерТаска-а су у томе што су многе њихове могућности прилагођавања више за изглед него за радна решења.

Зашто је МеистерТаск бољи од Трелла

МеистерТаск се заправо може интегрисати са Трелло-ом, омогућавајући вам да извучете своје податке са њихове платформе како бисте могли да користите све додатне функције овог софтвера.

7. Кликните Уп

кликкуп

Кључни цртеж ЦлицкУп-а су могућности управљања вашим тимом. Нуде вам неколико различитих погледа који ћете изабрати како би ваш виртуелни радни простор радио за вас. Можете да видите листу, оквир, таблу, календар, датотеку или приказ обрасца. Можете да одаберете и Гантт приказ.

У зависности од циљева вашег тима, можете бирати и сложеност вашег погледа, заједно са избором филтера. Док управљате својим тимом, он вам омогућава преглед различитих профила и лако креирање и уређивање задатака за њих. Ти се задаци приказују у њиховој палети задатака, чинећи их тако брзо да се пребацују напријед и назад.

ЦлицкУп укључује функцију бележнице и складиште у облаку. Када остављате коментаре на тимска документа, заправо можете доделити акције или улоге у свом коментару, а постоји и опција за четовање уживо.

За и против ЦлицкУп-а

Предности ЦлицкУп-а су у томе што се можете прилагодити својим циљевима, укључујући уређивање пројеката и пребацивање између задатака. Слабости ЦлицкУп-а су у томе што је можда тешко не дуплирати се на задатке, јер их можете доделити на многим местима.

Зашто је ЦлицкУп бољи од Трелла

ЦлицкУп има више могућности организације него Трелло, нарочито када су у питању њихове листе и погледи. Имају више прилагођених опција, заједно с бољим функцијама пријављивања попут прорачунских табела, датотека и праћења времена.

Најбоље алтернативе Трелло: Резиме

трелло алтернативе

Ако тражите једноставан, интуитиван, једноставан софтвер за управљање пројектима, онда је Трелло добар избор, али ако желите снажнију алтернативу Трелло-у, тада Асана није избор.

Иако је Трелло једноставан за употребу и визуелно привлачан алат у стилу Канбана и идеалан је за мање тимове, али за веће сложене пројекте у којима је укључено више заинтересованих страна, посебно када је реч о делегирању задатака и управљању више пројеката, тада АСана и њен софистицирани и моћан софтвер очигледан је избор.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map