пЦлоуд је сигурна и једноставна услуга за складиштење у облаку која вам нуди 10 ГБ бесплатног простора за складиштење и нуди повољне животне планове до 2ТБ. Немојте ме погрешно схватити да је то сјајна услуга, али постоје добри вани.


пЦлоуд је једна од најпопуларнијих опција за складиштење у облаку на тржишту. Нуди бесплатан простор за складиштење од 10 ГБ при регистрацији и гомилу других сјајних функција.

Најбоље алтернативе пЦлоуд у 2020. години:

  • Најбољи свеукупно: је одличан провајдер за складиштење у облаку и сличан је пЦлоуд-у, али када је у питању безбедност, Синц.цом је бољи јер шифрирање нула знања долази бесплатно, а уз пЦлоуд морате додатно платити за њега.
  • Руннер-уп, Најбољи свеукупно: је одличан избор за предузећа и колаборационистичке тимове, јер нуди много више функција за сарадњу и безбедност од пЦлоуд.
  • Најбоља бесплатна алтернатива пЦлоуд-у: је најбоља бесплатна опција, а њена интеграција са Гоогле документима, таблицама и апликацијама трећих страна чини ову одличну опцију за личног корисника.

Облак је широк појам који се углавном односи на приступ и употребу удаљених рачунарских услуга путем Интернета. Укључује интеракцију са физичким рачунарским хардвером на удаљеним локацијама путем наменског софтвера путем интернета.

Када пренесете датотеку у услугу складиштења у облаку попут пЦлоуд или Синц.цом, датотека се чува на физичкој локацији у дата центру негде у свету. Локација дата центра није битна јер су сви дата центри повезани са интернетом и њима се може приступити било где у свету.

Употреба облачних услуга ослобађа нас од употребе наше традиционалне личне меморије попут хард дискова на којима се наше информације могу изгубити због крађе, уништења или неисправности чврстог диска.

Шта је пЦлоуд?

пЦлоуд је провајдер сервиса за складиштење података у облаку који вам омогућава да складиштите своје дигиталне податке у облаку.

пцлоуд

пЦлоуд нуди лични простор за складиштење у који се могу сместити све ваше датотеке и мапе. Њиховим услугама се може приступити путем њиховог софтвера у облику десктоп и мобилних апликација. пЦлоуд је доступан за иОС, Андроид, Виндовс, МацОСКС и Линук. Простор за складиштење је доступан на свим уређајима, што значи да ако уплоадујем датотеку помоћу рачунара, датотека ће бити доступна на мом телефону или таблету.

пЦлоуд такође пружа сигурност за датотеке које су учитане. Они обезбеђују да су датотеке безбедне од хакера и других сајбер криминала. С њиховом најновијом заштитном функцијом, названом пЦлоуд Црипто, датотеке се шифрују на вашем рачунару чак и пре него што буду отпремљени. Шифровање се врши помоћу приватног кључа који генерише и зна само ваш рачунар. То значи да чак и пЦлоуд не зна коју врсту датотеке шаљете. Шифровање је крај до краја.

пЦлоуд карактеристике

пЦлоуд пружа корисницима могућност складиштења њихових датотека у облаку, уз сигурност да ће датотеке остати нетакнуте и сигурне.

Овим датотекама се може приступити било где у свету једноставном пријављивањем на пЦлоуд налог. Тренутна синхронизација осигурава да су датотеке пренесене на један рачунар тренутно доступне на свим осталим рачунарима за употребу.

пцлоуд интерфејс

пЦлоуд омогућава дељење датотека и сарадњу. Дељење датотека може се обавити на три начина, прво креирањем везе и дељењем са свима који везу могу да користе за преузимање датотека. Други начин за дељење датотека је позивањем других корисника пЦлоуд-а у фолдер. Контрола дељене мапе је искључиво у рукама позиватеља. Позиватељ може одобрити приступ за уређивање како би омогућио сарадњу на документу.

пЦлоуд за и против

Највећа предност употребе пЦлоуд-а је та што сте добили 10 ГБ бесплатног простора за складиштење за пријаву. Такође можете повећати свој бесплатни простор за складиштење инсталирањем мобилне апликације и упућивањем пријатеља и породице. То је један од најјефтинијих провајдера за складиштење у облаку. Његово премијски планови почињу од 3,99 долара месечно са 500 ГБ.

пЦлоуд нуди доживотне планове приступа на 175 УСД. Такође нуди интеграцију са Фацебоок-ом, Инстаграмом, ОнеДриве-ом и другима, тако да датотеке које тамо учитају могу бити одмах резервне копије у пЦлоуд. пЦлоуд такође нуди војна класа шифрирања за сигурност. пЦлоуд такође има једноставан и интуитиван интерфејс.

Слабости пЦлоуда укључују и непостојање мрежних функција за уређивање попут Гоогле докумената. Такође Крипто, могућност енкрипције од краја до краја, доступна је само као плаћени додатак. Његова стална ажурирања могу постати неодољива и потрошити податке за кориснике. Доље су размотрене велике алтернативе за пЦлоуд.

1. Синц.цом

синц.цом

Синц.цом је провајдер сервиса за складиштење у облаку који олакшава складиштење, дељење и приступање датотекама са било ког места. Његова главна сигурносна карактеристика је шифрирање од краја до краја што осигурава да су учитане датотеке 100% сигурне.

Дељење датотека је једноставно са синц.цом. Корисници могу да деле датотеке било које величине и формата, чак и ако пријемници немају Синц налог. Корисници могу да деле фасцикле и користе друге функције као што су заштита лозинком, обавештења, датуми истека и дозволе да задрже контролу над дељеним мапама. Измене на датотекама се снимају и можете одабрати да вратите старију верзију документа. Избрисане датотеке се такође могу вратити кликом на дугме.

Бесплатни план Синц нуди 5 ГБ бесплатног простора за складиштење података, иако је количина преноса података ограничена. Плаћени планови такође нису скупи, почевши од 49 УСД годишње, са 500 ГБ простора за складиштење. Премиум планови нуде неограничен пренос и складиштење података са 2ТБ, што би требало бити довољно за лично коришћење. Приоритетна подршка путем е-поште доступна је са евиденцијама активности за планове.

Апликације за синхронизацију доступне су за Виндовс, Андроид, иОС и Мац платформе. Синхронизација је доступна на било којој платформи коју користите. Синц има тренутну синхронизацију датотека тако да датотеке можете имати где год да се налазите. Синц-ове мобилне апликације имају функцију даљинског закључавања која омогућава корисницима да закључају свој уређај са било којег другог уређаја који су пријављени на свој Синц налог.

За и против Синц.цом

Предности употребе Синц-а су у томе што он има систем енкрипције за крај и крај који обезбеђује да се подаци корисника у сваком тренутку чувају приватни и заштићени. Синц такође чува претходне верзије докумената што корисницима олакшава враћање претходне верзије или избрисаних датотека.

Слабост коришћења Синц-а је у томе што је скупља од пЦлоуд-а. Такође, један добија 10 ГБ бесплатног простора за складиштење на пЦлоуд-у, док Синц нуди само 5 ГБ.

Зашто је Синц бољи од пЦлоуд-а

Главна предност Синц-а над пЦлоуд-ом је што Синц има стандардни шифрирање од краја до краја за све кориснике. Синц такође има функцију даљинског закључавања ради заштите налога ако сумњате на било коју необичну активност на уређајима који су пријављени. Обе карактеристике чине Синц одличном алтернативом за пЦлоуд.

2. Дропбок

дропбок

Дропбок је такође провајдер сервиса за складиштење у облаку који је своје услуге проширио и на сарадњу и сталан приступ ускладиштеном материјалу било где у свету. То је први паметни радни простор на свету. Дропбок вам омогућава да се фокусирате на ствари које су вам важне.

Дропбок је дизајниран тако да омогућава корисницима да остану организовани. Промјене направљене са једног уређаја синхронизират ће се на свим уређајима, елиминирајући потребу за ношењем уређаја или датотека.

Дропбок нуди документе са Дропбок папира који корисницима омогућавају да креирају и уређују документе – Мицрософт Оффице и друге формате право на свом Дропбок налогу. Ово смањује време које сте могли потрошити на претрагу или пребацивање између апликација током рада. Ова функција омогућава и сјајну сарадњу, што значи да две или више особа могу заједно да уређују документ.

Дропбок анализира корисничку активност да би створио ваше паметно искуство на радној површини, предлажући вам садржај и помажући вам да будете стално организовани. Паметни предлог такође вам омогућава да се вратите на датотеке које ће вам вероватно требати, тако што ћете их све припремити за вас.

Дропбоков бесплатни план нуди 2 ГБ бесплатног простора за складиштење и може да се синхронизује само на три уређаја. Њени професионални планови почињу од 10 УСД месечно са 2ТБ простора за складиштење.

Предности и недостаци Дропбок-а

Главни проблем употребе Дропбок-а је тај што има функцију за креирање и уређивање докумената која омогућава беспрекорну сарадњу на документима. Дропбок-ов календар такође паметно предлаже садржај састанка са предлошцима за белешке што олакшава процес хостинга састанка.

Слабост коришћења Дропбока је у томе што није толико јефтин као пЦлоуд. Такође је мање сигуран од пЦлоуда. Нуди само 2 ГБ бесплатног простора за складиштење.

Зашто је Дропбок бољи од пЦлоуд-а

Дропбок је одлична алтернатива пЦлоуд-у јер омогућава корисницима да истовремено креирају и уређују документе. Такође, упркос многим карактеристикама, Дропбок је и даље веома једноставан за употребу, што је одлично за ученике који ће више волети нешто лако научити.

3. Бок.цом

бок.цом

Бок.цом је услуга за управљање садржајем у облаку и дељење датотека за компаније. Бок нуди једно место за осигурање, управљање и дељење садржаја. Одликује се цјеловитом заштитом података, са 2ФА и воденим означавањем како би се спријечило цурење података.

Бок такође подржава сарадњу. Помоћу Бок-а можете да креирате централни радни простор где се датотеке чувају, а тимови могу лако да уређују, коментаришу, деле датотеке и додељују задатке.

Радни ток Бока омогућава корисницима да аутоматизују задатке који се могу поновити за неколико минута. Ово ослобађа корисника да потроши више времена на оно што је најважније. Бок такође пружа широк спектар интеграција у више од 1.400 апликација.

Његов бесплатни план долази са 10 ГБ бесплатног простора за складиштење, док премиум пакет нуди 100 ГБ за 10 УСД месечно.

Предности и недостаци Бок.цом

Највећа професионална употреба Бока је широк спектар интеграција. То значи да без обзира на извор документа, можете га без проблема интегрисати у Бок. Главни проблем употребе Бока је тај што је скупо јер је дизајниран за предузећа.

Зашто је Бок.цом бољи пЦлоуд

Бок.цом је одлична алтернатива пЦлоуд-у јер нуди широк спектар интеграција које на пЦлоуд-у не можете пронаћи. Ако ћете радити са широким спектром докумената, онда је Бок где кренути.

4. Гоогле Дриве

гоогле дриве

Гоогле диск је услуга складиштења у облаку коју пружа Гоогле. Сви који имају Гмаил налог аутоматски поседују Гоогле диск, са 15 ГБ простора за смештај. Штавише, Гоогле ће бесплатно складиштити ваше слике за вас, иако квалитет неће бити најбољи.

Гоогле диск такође нуди мрежно уређивање докумената путем Гоогле докумената за живу сарадњу. Такође нуди интеграцију са Мицрософт Оффице-ом за беспрекорно повезивање уредских и гоогле докумената.

Гоогле-ов премијум план почиње од 1,95 УСД месечно са складиштем од 100 ГБ.

За и против Гоогле диска

Највећа професионална употреба Гоогле диска је што добијате 15ГБ бесплатног простора за складиштење података. Гоогле диск такође омогућава приступ ван мреже. Поред тога, коришћење Гоогле диска вам нуди врхунске алате за дељење и сарадњу.

Главни недостаци коришћења Гоогле диска су ограничења величине датотеке. Уграђене слике у друге документе не смеју прећи 2МБ, а знакови у текстуалном документу ограничени су на 1.024.000.

Зашто је Гоогле Дриве бољи од пЦлоуд

Гоогле погон је сјајна алтернатива за пЦлоуд јер пружа већу сарадњу путем Гоогле докумената него пЦлоуд. Гоогле диск је такође јефтинији од пЦлоуд.

5. Мицрософт ОнеДриве

мицрософт онедриве

ОнеДриве је у власништву и управља Мицрософт-ом. Његове услуге у облаку су одличне, а њихов бесплатни рачун долази са 5 ГБ бесплатног простора за складиштење података. ОнеДриве Премиум планови такође вам пружају бесплатну претплату на Мицрософт канцеларију.

ОнеДриве такође нуди сјајну интеграцију у различитим апликацијама. Његове апликације су такође доступне на свим платформама, Андроид, иОС и Мац. Њихови премиум планови почињу од 1,99 УСД месечно са бесплатним складиштем од 100 ГБ.

За и против ОнеДриве-а

Главни про ОнеДриве је то што је јефтин. Такође, премиум планови вам дају бесплатну претплату на Мицрософт канцеларију. Сврха употребе ОнеДриве-а је што не нуди шифрирање од краја до краја.

Зашто је ОнеДриве бољи од пЦлоуда

ОнеДриве је бољи од пЦлоуда јер је јефтинији. Такође нуди беспрекорну интеграцију са МС Оффице-ом.

6. Мега

мега

Мега-ове услуге у облаку имају за крај и прекидају шифровање користећи АЕС 128 за све датотеке. Омогућавају складиштење у облаку, организацију садржаја, сарадњу и дељење. Њихове апликације су доступне на Андроид, иОС, Виндовс и Линук платформама. Мега бесплатни рачуни добијају 15 ГБ бесплатног складишта, али са ограниченом квотом за пренос месечно.

Мега предности и недостаци

Мега омогућава шифровање крајњег до краја за пренос датотека. Главни проблем је да постоји ограничење за месечне трансфере.

Зашто је Мега боља од пЦлоуд-а

Мега је одлична алтернатива пЦлоуд-у јер нуди шифрирање од краја до краја док је пЦлоуд-ова криптовалута доступна само као плаћени додатак.

7. иДриве

Возим

Услуге у облаку иДриве-а усмерене су на предузећа, професионалце и предузећа. Њихов бесплатни план долази са 5 ГБ бесплатног простора за складиштење, док плаћени планови почињу од 59,12 УСД годишње са 2ТБ простора за складиштење. Они нуде колаборативне алате и могућности опоравка за ваше датотеке. Њихове апликације су доступне на свим платформама.

Про и контра иДриве-а

иДриве је јефтин с обзиром на велики простор за похрану од 2ТБ за 59,12 УСД годишње. Главни недостатак иДриве-а је што немају неограничено складиштење.

Зашто је иДриве бољи од пЦлоуда

иДриве је одлична алтернатива пЦлоуд-у, јер је јефтинији с обзиром на велико складиштење простора од 2 ТБ доступног за 50,12 УСД.

Често постављана питања

Шта је пЦлоуд?

пЦлоуд је сигуран и једноставан за коришћење провајдер сервиса за складиштење у облаку који вам нуди 10 ГБ бесплатног простора за складиштење у облаку и нуди повољне животне планове до 2ТБ.

Које су предности и недостаци пЦлоуда?

пЦлоуд нуди интерфејс једноставан за употребу, подршку 24 сата дневно, приступачне планове приступа за животни век и издашну количину 10ГБ бесплатног простора за складиштење. Главни пЦлоуд је изненадио да шифрирање од краја до краја долази само као плаћени додатак.

Које су најбоље алтернативе пЦлоуд?

Најбоље плаћене алтернативе пЦлоуд-у су Синц.цом и Бок.цом. Најбоља бесплатна алтернатива је Гоогле Дриве.

Најбоље алтернативе пЦлоуд – Резиме

најбоље алтернативе пцлоуд

пЦлоуд.цом нуди сјајне услуге складиштења у облаку, међутим, остали провајдери складишта у облаку се такмиче са њима. Ако тражите слободан и једноставан простор за складиштење, идите даље Гоогле диск, са њиховим бесплатним складиштем од 15 ГБ.

Ако сте нови и желите нешто веома једноставно за употребу, наставите Дропбок са својим поједностављеним корисничким интерфејсима. За сигурну крајњу шифрирану меморију у облаку за посао и предузећа, топло препоручујем Синц.цом због опсежних функција и једноставности.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me