7 најбољих алтернатива на Гоогле диску

Веб локације за складиштење у облаку као што је Гоогле Дриве олакшавају прављење резервних копија и приступ датотекама са било ког места, као и креирање и управљање документима, прорачунским табелама, презентацијама, анкетама. Гоогле погон је одличан и бесплатан, али ако желиш боља синхронизација и приватност онда су и бољи тамо.


Цлоуд стораге променила начине на које свет снима податке. То је преузео као главни метод чувања података: заборавите на просторије испуњене ормарима за подножје који само седе тамо и заузимају простор, време и радну снагу..

Најбоље алтернативе на Гоогле диску у 2020. години:

 • Најбољи свеукупно:. Ово је мој омиљени провајдер за складиштење у облаку јер је Синц.цом приступачан, једноставан за употребу, има велику сигурност и могућности. Синхронизу шифровану платформу и апликације за шифровање крајњег до краја осигуравају да само ви можете да приступите својим подацима у облаку.
 • Руннер-уп, Најбољи свеукупно:. Повлачење је пЦлоуд захваљујући својој јефтиној цени, а ја волим једнократне трошкове за доживотну претплату. пЦлоуд’с Црипто пружа шифровање на страни клијента, које шифрује ваше датотеке на било ком уређају и чини их невидљивим за друге.
 • Најбоља бесплатна алтернатива Гоогле диску: испоручује се са 2 ГБ простора за складиштење података и увек је бесплатан. Дропбок користи ССЛ / ТЛС за заштиту података у транзиту. ССЛ / ТСЛ ствара сигуран тунел заштићен 128-битним или вишим шифрирањем Адванцед Енцриптион Стандард (АЕС)..

Шта је Цлоуд Стораге?

Са складиштењем „у облаку“ или датотекама, документима, сликама и даље снимљеним на серверима које пружају облачне компаније, складиштење огромне количине информација више не заузима толико енергије и простора као некада у облаку.

Складиштење у облаку се такође сматра сигурнијим од већине алтернативних начина складиштења. Нуди тренутни приступ свему што вам је потребно, заштићен од свих осталих који би могли уронити прсте у ваше податке.

Већина компанија (и неке владе) своје податке чувају у облаку. Цлоуд платформе су такође простори за складиштење других података, укључујући лична сећања или фотографије.

Подразумијева се да желите одабрати најбољег могућег пружатеља услуга облака, а у одређивању који је најбољи важни су фактори попут сигурности и приватности.

Предности чувања у облаку

Спремање у облаку је једноставно: датотеке се лако преносе и датотеке су једноставне за преузимање или дељење. Све што требате је приступ интернету.

Већина пружатеља услуга облака нуди бесплатну опцију са одређеном количином података без накнаде без накнаде: Више потреба за складиштењем значи да ћете за то морати да платите.

Спремање у облаку гарантује једноставно и сигурно чување датотека (и све остало што се може ставити у необрађене мрежне податке).

Једноставно, зато је боље складиштење у облаку.

Али да ли је ваш тренутни добављач облака прави за ваше потребе?

Шта је Гоогле диск?

Гоогле диск је опција за складиштење у облаку коју добијате заједно са својим Гоогле или Гмаил налогом. Бесплатно је ако не одаберете неки од њихових плаћених планова за надоградњу количине складиштења.

гоогле дриве

 • Првих 15 ГБ простора за складиштење је потпуно бесплатно
 • Нуди изванмрежно гледање и уређивање помоћу Гоогле-ових Оффице алата (Документи, Табеле, Презентације итд.)
 • Веома корисна и цросс-платформ подршка
 • 2-факторска аутентификација и верзија датотека

Будући да долази у пакету са Гоогле налогом, постао је изузетно популарна опција коју многи воле само зато што се тамо налази.

Да ли ви или ваша компанија користите Гоогле диск?

Ако је одговор потврдан, можда је дошло време да се размотре неке алтернативе. Иако је Гоогле диск бесплатан, практичан и долази са Гоогле документима, таблицама, презентацијама и другим приручним алатима за уређивање, постоје и неке контре због којих ће људи размотрити промену.

Зашто се мењати са Гоогле диска?

Забринутост због приватности и немогућа ситуација „Заувек сам искључен са свог Гоогле налога“ навели су да се многи промене у алтернативне облаке попут Синц.цом, Дропбок или Бок.

Која је најбоља алтернатива на Гоогле диску?

Синц.цом је прилично одличан. Наравно, то ћете морати сами да одлучите.

Ево најбољих алтернатива за складиштење у облаку на Гоогле диску.

1. Синц.цом

синц.цом

Шта је Синц.цом?

Синц.цом је у порасту као један од најјачих конкурената платформама за складиштење у облаку као што су Гоогле Дриве или Дропбок. Постоји већ неколико година, а показало се да је то једно од најбржих и најсигурнијих места на којима можете похранити податке путем интернета: Комбинација ових функција и сјајна корисничка услуга претворили су Синц.цом у погон платформе за складиштење у облаку која је сјајна за пословну или личну употребу.

Кључне карактеристике

 • Већа количина простора за складиштење него било који други добављач облака. Јефтинији планови пружају чак 2ТБ укупне меморије, док планови намењени предузећима нуде 10ТБ – и то по кориснику који је пријављен у ваш главни облак.
 • Подаци се преносе и приступа им се помоћу клијента за преузимање података или у претраживачу, мада се клијент за податке препоручује за брже слање.
 • Опција аутоматске синхронизације података како би се осигурало да се уређаји увек праве резервне копије.
 • Синхронизу шифровану платформу и апликације за шифровање крајњег до краја осигуравају да само ви можете да приступите својим подацима у облаку.

Прос

 • Брзина отпреме је стална и брза: То је један од најважнијих фактора, посебно за облачну платформу засновану на пословању.
 • Подацима је лако приступити с било којег места, без кашњења.
 • Корисничка подршка брзо одговара на упите: Међународно чување података захтева да корисничка подршка буде увек ту и увек се брзо врате ако корисник има било каквих питања или питања.

Цонс

 • Корисници који су навикли на Дропбок или Гоогле диск можда ће требати да преузму уџбеник за први пут у интерфејсу Синц.цом.
 • Нема ЛИнук корисничке подршке за преузимање.

Зашто користити Синц.цом уместо Гоогле диска

Иако се Гоогле Дриве може назвати подразумеваним, Синц.цом се разликује у погледу капацитета складиштења, функционалности и техничке подршке. Да ли сте икада покушали да добијете брз одговор од већине других компанија у облаку? Већина их натера да причекате, док Синц.цом у пристојно време комуницира са купцима – нарочито ако имате проблема.

Нема разлога да се придржавате ограничене функционалности коју нуди Гоогле диск када можете најбоље искористити функционалност и простор уместо Синц.цом.

2. Дропбок

дропбок

Шта је Дропбок?

Дропбок је обично једна од првих алтернатива које корисници посежу за потрагом за моћним провајдером облака. Они су дуго у вези, а већина људи ће већ бити упозната са њиховим ограниченим „бесплатним“ планом складиштења: Неки су можда чак прешли на неки од својих плаћених планова. Дропбок.цом је посебно моћан ако желите да учитавате у покрету и синхронизујете све своје уређаје заједно.

Кључне карактеристике

 • Бесплатни, лични и пословни планови у зависности од тога колико података желите да сачувате.
 • Преношење и приступ подацима путем апликације, преносивог десктоп клијента или у претраживачу.
 • Једноставно уређивање и преглед капацитета за најчешће типове докумената и медијских датотека.

Прос

 • Делује брзо и добро функционише, било да користите рачунар или паметни телефон да бисте извршили већину отпреме.
 • Датотеке је лако организовати, претраживати и кретати се по облаку са само неколико кликова.
 • Бесплатни план је подразумевана опција за многе људе и чини се да је то одлична алтернатива за оне који још немају пуно података да се залепе у облак.

Цонс

 • Линкови за дељење могу оставити целокупну мапу облака рањивом за свакога са везом када сте желели да делите само једну датотеку.
 • Ако имате било каквих проблема са повезивањем, заборавите на бешавно преношење или преузимање у облак.
 • Не постоји изванмрежни приступ већини вашег облака за хитне случајеве.

Зашто користити Дропбок уместо Гоогле диска

Ако сте навикли на Гоогле диск, Дропбок ће се осећати као остварење снова већине корисника. Функционалност је боља, и иако Дропбоку недостаје феноменални уређивач „Гоогле докумената“ који ћете наћи са Диском, његова способност да прегледа датотеке у претраживачу, апликацији или десктоп клијенту то надокнађује.

3. пЦлоуд

пцлоуд

Шта је пЦлоуд?

пЦлоуд је један од новијих провајдера облака који је ступио на снагу тек у последњих 10 година. Чисти раст корисника пЦлоуда требао би бити јасан показатељ да се испоставила да је функционалност боља код пЦлоуд – а свако ко то провјери треба да буде импресиониран интерфејсом који је лакши за навигацију.

Кључне карактеристике

 • Уграђени мултимедијални плејери и гледаоци докумената омогућавају вам да отварате, прегледате и стримујете датотеке директно из свог облака без обзира где се налазите: За људе који желе своје омиљене филмове и меморије на дохват руке, ово је сјајно.
 • Аутоматско учитавање датотека између уређаја и директно у облак.
 • Селективна синхронизација вам омогућава да одаберете одређени директоријум рачунара и синхронизујете само оно што је унутра: Одлично за све који не желе аутоматски све своје информације у облаку.
 • пЦлоуд подиже сигурност на виши ниво са својим пЦлоуд Црипто. Омогућава вам да прво шифрирате датотеку на рачунару или мобилном уређају пре него што је пошаљете на чување. Да бисте га откључали, мораћете да користите генерисани кључ који се зове ЦриптоПасс.

Прос

 • Њихов бесплатни план нуди 10 ГБ простора за складиштење података без икаквих накнада, а други, тежи планови доступни су свима којима је потребно више.
 • Они нуде план за животни век, који нуди једнократно плаћање и приступ свеобухватном облаку до краја живота.
 • Преношење и аутоматска синхронизација прилично је лак процес за све који би желели потпуну контролу (и тренутни приступ) својим мрежним стварима.

Цонс

 • Могућности складиштења у облаку пЦлоуд-а могу да недостају великим предузећима: многима је потребно далеко више од 2ТБ, максимални износ који нуде.
 • Њихове цене могу бити скупе ако се не одлучите за животне планове, што може бити једнократно ако сте само лични корисник.

Зашто користити пЦлоуд уместо Гоогле диска?

Гоогле Дриве се до сада нашао под великим ватром због свог складишта у облаку. Питања везана за сигурност и приватност међу главним су притужбама: Остали укључују недостатак корисничке подршке, вероватноћу да се искључите из Диска ако изгубите приступ својим уређајима и недостатак правог складишног простора чак и уз плаћене планове. пЦлоуд покрива већину проблема које корисници могу имати о Гоогле диску и пружа бољу платформу која је лакша за употребу.

4. Кутија

бок.цом

Шта је кутија?

Многи корисници можда раније нису чули за Бок.цом, али то је одлична опција за складиштење у облаку за све личне кориснике који би могли да користе безбедно складиштење на мрежи. Они нуде бесплатне планове и плаћене алтернативе, а обојица су довољно моћни да податке о предузећу или особи остану сигурни – и довољно једноставан начин за учитавање и приступ овим подацима.

Кључне карактеристике

 • Бесплатни планови који вам нуде интернетско складиштење у вриједности од неколико ГБ, и плаћени планови који повећавају ову стопу на довољну количину за мање предузеће.
 • Могућност преузимања и преузимања датотека кликом из облака прегледника.
 • Ограничена подешавања приступа датотекама која омогућавају ко може да види одређене датотеке и када.

Прос

 • Бок.цом нуди безбедан облак који нуди гаранцију отпорности на хакер и један од ретких облака који то чине.
 • Брзо учитавање са већине места широм света.
 • Могућност ограничавања како људи виде датотеке.
 • Свака се датотека шифрира помоћу АЕС 256-битне енкрипције на различитим локацијама.

Цонс

 • Нема паметног алата за уређивање или функције прегледа датотеке. Постоје само називи датотека и могућност да се кликне на њих за преузимање: То није паметно за било који провајдер облака.
 • Постоји аутоматски ограничавање за учитавање датотека већих од 250 МБ ако сте у неком од бесплатних планова. Шта је смисао овога??
 • Бок се осећа далеко напреднијим него што је потребно чак и корисницима који себе називају напредним.

Зашто користити Бок уместо Гоогле диска?

Ако сте фрустрирани на Гоогле диску и све што тражите је лични облак или простор за дељење неких фотографија и видео записа са члановима породице, Бок је одлична опција за преглед – иако има још бољих (попут Синц.цом ) који вам могу понудити више.

Питања везана уз функцију која се односе на Бок (попут недостатка прегледа датотеке) значе да постоје добри разлози да умјесто тога потражите Синц.цом.

5. Бацкблазе

бацкблазе

Шта је Бацкблазе?

Бацкблазе је још један од новијих провајдера облака који постоји само у последњих десет година. Успели су да се поставе као један од најјачих конкурената на Гоогле диску само за количину складиштеног простора који нуде (и њихову компаративну стопу по ГБ-у ако бисте узели калкулатор и схватили ко вам стварно даје већу вредност).

Кључне карактеристике

 • Инстант уплоад са мобилног уређаја, прегледача или њихове апликације за преузимање.
 • Опција неколико планова, при чему плаћени планови дају неколико ТБ-а доступног простора за складиштење (и више од осталих пружатеља услуга облака за цену). Неограничено складиштење је доступно онима који нису сигурни колико података треба поспремити.
 • Опција враћања датотеке за оне ствари које бисте касније случајно могли да избришете и желите да се вратите у облак.

Прос

 • Могућност неограниченог складиштења датотека за кориснике којима је потребан.
 • Брз и лаган процес слања помоћу интерфејса за лако кретање.
 • Сигурност: Гарантују да ваше податке неће украсти, продати или проверити нико ко их власник облака није овлаштио да то учини.

Цонс

 • Обнављање датотеке може потрајати неко време.
 • Аутоматска датотека .зип функција за компресију података значи да можете доживјети губитак квалитета са аудио датотекама.
 • Теже је за навигацију корисницима који немају мало више искуства са рачунаром.

Зашто користити Бацкблазе уместо Гоогле диска?

Уз додатак неограниченог простора за складиштење, свако ко мора да похрањује огромне количине података одједном ће радије да Бацкблазе користи уобичајени Гоогле диск – посебно ако сте премашили капацитет онога што Гоогле може да понуди, али имаће више датотека да се подигну у свој облак.

6. СпидерОак

спидероак

Шта је СпидерОак?

СпидерОак је мање познат добављач облака, али то не значи да угрожавају брзину, простор или сигурност – и то би могла бити одлична алтернатива за све који желе да сиђу са Гоогле диска у сигурнији простор.

Кључне карактеристике

 • Бесплатан план са чак 2 ГБ простора за складиштење.
 • Директна подршка за Линук за њихов десктоп клијент и друге опције за кориснике оперативног система Виндовс или Мац.
 • Пренос директно преко апликације, уз могућност прегледа датотека.

Прос

 • Доследно велике брзине када је у питању учитавање или приступ вашој библиотеци на мрежи.
 • Једноставан за употребу, чак и за оне који нису навикли да облаке преносе платформе.
 • Неколико отпремних платформи, погодних за Мац, ПЦ, Линук или мобилне уређаје.

Цонс

 • Озбиљно недостаје оно што нуди за бесплатан складишни простор.
 • Плаћене опције су скупље него што требају бити: Остали добављачи попут Синц.цом нуде бољи компаративни уговор.

Зашто користити СпидерОак уместо Гоогле диска?

Ако ваше фрустрације помоћу Гоогле диска укључују недостатак корисничке подршке и преношење или преузимање заостајања, СпидерОак би могао бити одличан избор – али само под условом да немате пуно података за складиштење и не сметајте недостатку исправних „прегледавања“ додатака у оквиру њихове апликације. Додавање опције враћања надокнађује то.

7. Мицрософт ОнеДриве

мицрософт онедриве

Шта је Мицрософт ОнеДриве?

Ако користите рачунар са оперативним системом Виндовс, раније сте видели опцију за ОнеДриве негде на рачунару; можда сте чак чули да ствара резервне копије датотека у ОнеДриве-у и пронашли сте пут до облака питајући се зашто.

ОнеДриве је Мицрософтов одговор на облак и показало се да је прилично моћно средство и за компаније и за личне кориснике.

Кључне карактеристике

 • Непрекидно и брзо преношење датотека из апликације, клијента или директно из вашег прегледача.
 • Аутоматска заштита од вируса и шпијунски софтвер проверавају све датотеке које учитавају и деле.
 • Бесплатни и плаћени планови који корисницима нуде 10 ГБ могућег складиштења у облаку и више.

Прос

 • Брзина преноса и преузимања путем ОнеДриве-а више је него добра за лично и пословно пословање.
 • Аутоматска синхронизација ваших датотека (или само одређених фасцикли) чини то лаким.
 • ОнеДриве обећава пристојну сигурност и то је оно што добијате.

Цонс

 • Будући да је Мицрософт направио, ОнеДриве је потпуно одсечен од било које подршке за Линук.
 • Бесплатне опције су врло ограничавајуће, а напредни корисници или компаније можда неће наћи ОнеДриве довољно задовољавајућу алтернативу.
 • Фрустрирајуће да се нови корисници упознају, а већина ће људи одустати до тренутка када то схвате.

Зашто користити ОнеДриве уместо Гоогле диска?

ОнеДриве чини моћну и одличну алтернативу Гоогле диску било ког изабраног дана. Једноставан је за употребу, сигуран и брз – и то је све оно због чега је Гоогле Дриве престао да буде пре десетак година. Чак би и корисници Дропбока уместо тога могли да размотре ОнеДриве – али за најбољи у погледу функционалности, Синц.цом и даље изгледа да победи.

Често постављана питања

Које су предности Гоогле диска?

Гоогле диск је бесплатан, синхронизација, дељење и сарадња су једноставни за употребу и испоручују се са Гоогле документима, таблицама, презентацијама, цртежима, анкетама, обрасцима и још много тога.

Који су недостаци Гоогле диска?

Успорите синхронизацију и успорите брзине преноса и преузимања. Приватност представља забринутост, будући да је Гоогле Дриве повезан са ПРИСМ пројектом америчке Националне агенције за сигурност.

Које су најбоље алтернативе на Гоогле диску?

Најбоље плаћене алтернативе Гоогле диску су Синц.цом и пЦлоуд.цом. Најбоља бесплатна алтернатива је Дропбок.

Најбоље алтернативе на Гоогле диску: Резиме: Дакле, шта је најбоље?

најбоље алтернативе за гоогле дриве

Сигурно је рећи да постоји довољно опција за пружаоца услуга у облаку који вам могу натерати главу када дође време да одаберете једну за вас или вашу компанију. Складиштење у облаку је постало јефтиније, брже и боље – и сада постоји више компанија него само три облака мегалита који су некада доминирали индустријом.

Од већине прегледаних других пружатеља услуга облака, Синц.цом је такође један од најсигурнијих: До сада, никада нису били хаковани или видели да су њихови подаци компромитовани – и то је нешто што многи други пружаоци услуга у облаку (чак и највећи) не могу да поднесем захтев.

Синц.цом такође је рангиран на највишу позицију у погледу функционалности, брзине и лакоће употребе, како за напредне тако и за почетнике.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map