Bagaimana Membuat Laman Web Tanpa Kos?

Jadi, anda telah memutuskan bahawa anda perlu membuat laman web, tetapi mungkin ada sebahagian kecil dari anda yang masih bertanya, “adakah saya benar-benar memerlukan laman web?” atau mungkin anda fikir membina laman web akan terlalu teknikal, memakan masa dan mahal. Inilah senarai saya yang membolehkan anda membuat laman web secara percuma.


Sebenarnya tidak perlu khuatir untuk menghidupkan dan menjalankan laman web pertama anda di Internet. Terutama apabila anda dapat membuat laman web secara percuma.

Pembangun laman web terbaik untuk membuat laman web secara percuma pada tahun 2020:

 • Keseluruhan Terbaik:. Alat termudah untuk membuat laman web yang menakjubkan secepat mungkin, dan laman web yang memuat dengan cepat dan dioptimumkan untuk mesin pencari, tetapi pada rancangan percuma iklan ditampilkan.
 • Tempat kedua:. Buat laman web yang menakjubkan dan profesional yang tidak memerlukan kemahiran reka bentuk atau pengekodan, tetapi tidak disertakan dengan fungsi seret dan lepas.
 • Nilai terbaik:. Reka bentuk asas dan pilihan terhad, tetapi 100% percuma dan sesuai untuk perniagaan kecil yang tidak memerlukan banyak kandungan di laman web mereka.
 • Pilihan Berbayar Terbaik: Ruang Squarespace. Pembangun laman web visual drag and drop visual yang terbaik dan senang digunakan. Bagaimanapun Squrespace tidak menawarkan rancangan percuma.

Tetapi bagaimana anda membuat laman web profesional tanpa membayar sesen pun? Dengan menggunakan alat pembina laman web percuma. Sudah tentu.

Alat pembangun laman web hari ini adalah sangat senang digunakan dan anda tidak perlu mengetahui pengekodan HTML. Mereka sangat mesra pengguna seret dan lepas fungsi a Penyuntingan teks WYSIWYG (seperti Microsoft Word).

Jadi, bagaimana membuat laman web secara percuma?

 • Pertama, pilih pembina laman web percuma.
 • Kedua, sambungkan nama domain atau gunakan nama domain percuma.
 • Ketiga, sediakan dan sesuaikan laman web anda.

Apabila laman web percuma anda sudah siap – kemudian teruskan untuk menerbitkan laman web anda!

Apa yang anda akan pelajari dalam catatan ini:

 • Cara membuat laman web secara percuma menggunakan pembina laman web.
 • Ketahui mana pembina laman web percuma yang terbaik?
 • Senarai pembangun laman web percuma; ciri, dan kebaikan dan keburukan.
 • Adakah pembina laman web percuma benar-benar percuma?
 • Mengapa anda perlu mempunyai laman web.

Sekarang mari kita lihat pembangun laman web terbaik yang membolehkan anda membuat laman web secara percuma.

cara membuat laman web secara percuma

Contents

Pembina laman web terbaik yang membolehkan anda membuat laman web secara percuma

1. Wix

Wix

 • Laman web: www.wix.com
 • Pelan percumaYa
 • Pelan berbayar: Ya dari $ 5 sebulan
 • E-dagang siap: Ya (hanya dengan pelan berbayar)
 • Reka bentuk mesra mudah alihYa
 • Seret dan lepasYa

Wix adalah salah satu daripada paling terkenal dari semua pembangun drag and drop laman web percuma dan itu mungkin kerana mereka telah menggunakan beberapa bintang filem Hollywood besar untuk memberitahu anda betapa baiknya mereka.

Pada masa ini, Wix mempunyai sekitar 110 juta laman web dan kedai dalam talian, sehingga hanya perlu memberitahu anda sesuatu. Mendaftar ke Wix sangat mudah dan anda akan aktif dalam masa lebih kurang 2 minit.

Setelah mendaftar, anda akan disajikan dengan beberapa templat khusus industri untuk dipilih dan ini mungkin salah satu kelebihan terbesar mereka, penampilan profesional templat. Sama ada anda seorang jurugambar atau pembuat roti pasti ada sesuatu yang sesuai dengan semua orang.

Pada ketika ini, sangat penting untuk menyebutkan bahawa templat percuma mungkin tidak akan membuat anda terkesan dan di sinilah anda mungkin perlu mempertimbangkan peningkatan berbayar. Perkara lain yang Wix lakukan adalah semua laman web mereka responsif sepenuhnya.

Artinya, laman web ini secara automatik akan menyesuaikan diri dengan perangkat apa pun yang sedang dilihat, sehingga dapat menjadi telefon bimbit atau tablet. Ini adalah ciri yang sangat kuat kerana ini adalah keperluan oleh Google dan jumlah pengguna mudah alih meningkat dengan cepat dari tahun ke tahun.

Pilihan berbayar bermula pada harga lebih dari $ 10 dan boleh mencecah sekitar $ 25 sebulan. Pelan berbayar termasuk, menyambungkan domain khusus, membuang iklan, meningkatkan penyimpanan, sokongan VIP dan menjalankan kempen e-mel.

Apa kebaikan dan keburukan menggunakan Wix?

Kelebihan Wix

Kemudahan penggunaan
Templat profesional
Responsif sepenuhnya
Pembina laman web terbesar di pasaran
Percuma menyediakan laman web yang berfungsi sepenuhnya
Pasaran aplikasi wix yang besar
Keselamatan yang baik

Kekurangan Wix

Iklan mungkin mengganggu
Templat percuma kelihatan agak lama
Pelan asas tidak membuang iklan
Data tidak dapat dieksport
Anda tidak boleh memulakan kedai dalam talian dengan rancangan percuma

Ringkasan

Pembangun laman web Wix dilengkapi dengan ciri-ciri untuk membantu anda membina laman web
Versi percuma Wix membolehkan anda membina laman web yang cantik di subdomain berjenama Wix
Dari hanya $ 5 sebulan anda boleh menyingkirkan iklan dan mendapatkan nama domain khusus

Secara percuma

2. Weebly

Weebly

 • Laman web: www.weebly.com
 • Pelan percumaYa
 • Pelan berbayar: Ya dari $ 8 sebulan
 • E-dagang siap: Ya (hanya dengan pelan berbayar)
 • Reka bentuk mesra mudah alihYa
 • Seret dan lepasYa

Weebly sudah lama wujud dan ini adalah pilihan yang sangat popular jika anda hanya mahukan percuma tanpa niat untuk menggunakan peningkatan. Weebly kini menginangi sekitar 40 juta laman web.

Semasa pertama kali memulakan dengan Weebly, anda akan melihat betapa mudahnya semuanya. Seret dan lepas sangat intuitif dan mesra pengguna. Pembina laman web percuma Weebly adalah pilihan terbaik untuk pemula mutlak. Lajur boleh dipindahkan dan diubah saiznya bersama dengan kebanyakan elemen lain.

Satu lagi perkara yang sangat saya gemari mengenai Weebly ialah apabila anda mengedit satu elemen, selebihnya akan hilang, ini benar-benar kemas dan cara yang baik untuk membatasi gangguan.

Pelan harga sangat mudah dan dengan pilihan asas pada $ 8, iklan akan dikeluarkan. Pada ujian saya dengan Weebly, saya membina laman web 100 halaman yang diatasi dengan baik. Dengan menggunakan Wix, saya tidak akan yakin untuk membina laman web yang lebih besar. Sekiranya anda atau seseorang dalam pasukan anda berpengalaman dan mengetahui kod, Weebly dengan mudah membolehkan anda mengedit pengekodan. Ini adalah berita baik untuk pengguna maju.

Terdapat juga aplikasi di mana anda bahkan dapat menggabungkan janji temu ke laman web anda. Sama seperti Wix, Weebly menawarkan pelbagai tema profesional dan saya merasakan bahawa ia adalah pakej yang sangat lengkap, dengan nilai wang yang baik jika anda memilih peningkatan.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini rancangan asas bermula pada $ 8, pro pada $ 12 dan perniagaan pada $ 25. Untuk rancangan percuma, anda akan berada di subdomain Weebly dan akan mempunyai iklan kecil di bahagian bawah laman web anda.

Apakah kebaikan dan keburukan menggunakan Weebly?

Kelebihan Weebly

Iklan yang tidak mengganggu
Harga dipermudahkan
Sangat mesra pemula
Tema profesional
Pengekodan HTML boleh digunakan
Responsif sepenuhnya
Platform eCommerce yang baik

Kekurangan Weebly

Tidak dapat menyesuaikan sepenuhnya warna tema
Memindahkan laman web anda boleh menjadi sukar
Tidak ada sandaran laman web
Anda tidak boleh memulakan kedai dalam talian dengan rancangan percuma

Ringkasan

Weebly adalah salah satu pembangun laman web yang paling mudah digunakan
Anda boleh menyimpan akaun percuma anda selama yang anda mahukan

Percuma 100%

3. Tapak123

Tapak123

 • Laman web: www.site123.com
 • Pelan percumaYa
 • Pelan berbayar: Ya dari $ 9.80 sebulan
 • E-dagang siap: Ya (hanya dengan pelan berbayar)
 • Reka bentuk mesra mudah alihYa
 • Seret dan lepasTidak

Tapak123 ditujukan kepada mereka yang ingin bangun dan berjalan dengan cepat dan sesuai untuk pemilik perniagaan yang ingin menubuhkan laman web, blog dan halaman arahan e-dagang.

Apa yang menjadikan Site123 berbeza adalah ia benar-benar menghilangkan bangunan drag and drop yang digunakan oleh kebanyakan pembangun laman web lain. Bagi sesetengah orang, ini akan menjadi baik atau mundur.

Untuk memulakan, anda boleh memilih tema dan beberapa pilihan reka bentuk yang berbeza. Walaupun tema tidak menarik, anda mendapat lebih banyak pilihan penyesuaian daripada pembangun laman web lain. Anda kemudian boleh memuat naik kandungan dan laman web akan dihasilkan untuk anda. Seperti semua pembangun laman web, pilihan percuma adalah terhad, terutamanya di sekitar e-commerce.

Pelan premium bermula pada $ 9.80 sebulan dan dilengkapi dengan domain percuma selama 1 tahun (atau anda boleh menggunakan domain anda sendiri) dan membuang penjenamaan SITE123. Apakah kebaikan dan keburukan menggunakan Site123?

Kebaikan Laman123

Laman web pelbagai bahasa
Laman web e-dagang yang kelihatan profesional
Laman web Mesra SEO
Sokongan laman web penuh
Mudah untuk digunakan

Kekurangan Laman123

Tiada seret dan lepas
Struktur harga yang mengelirukan
Tiada akses ke kod laman web
Anda tidak boleh menerbitkan kedai dalam talian dengan rancangan percuma

Ringkasan

Pembina laman web mesra pemula
Tidak ada drag-and-drop, sebaliknya ia mempunyai semua elemen laman web yang telah dibuat sebelumnya
Akaun percuma Site123 agak terhad

Percuma 100%

4. Menyekat

Tergamam

 • Laman web: www.strikingly.com
 • Pelan percumaYa
 • Pelan berbayar: Ya dari $ 8 sebulan
 • E-dagang siap: Ya (hanya dengan pelan berbayar)
 • Reka bentuk mesra mudah alihYa
 • Seret dan lepasYa

Tidak seperti Wix dan Weebly, kemungkinan anda tidak pernah mendengar Tergamam. Titik jualan utama yang mengejutkan adalah laman satu halaman moden yang berani dan cantik. Ini kerana titik penjualan dan ciri utama Strikingly adalah laman web satu halamannya.

Laman web satu halaman adalah laman web di mana pengguna akan menelusuri bahagian yang berlainan ketika mereka tiba di laman utama, jenis reka bentuk yang menjadi sangat popular hari ini.

Oleh kerana ciri utamanya adalah laman satu halaman, dengan ketara dapat melucutkan banyak alat dan butang yang diperlukan oleh pembangun laman web lain. Ini tentu saja menjadikannya sangat mesra pengguna.

Terdapat beberapa pilihan yang baik untuk templat, walaupun tidak setara dengan Wix atau Weebly. Apa yang dilakukannya dengan baik untuk menebus ini, memberi anda templat yang benar-benar baik untuk terus keluar dari pintu pagar. Tidak banyak perkara yang perlu dilakukan.

Untuk membina laman web anda, anda hanya akan memindahkan bahagian yang anda perlukan dari kiri ke kanan. Anda juga dapat menambahkan aplikasi, walaupun sekali lagi penawaran itu tidak sama dengan pembangun laman web lain.

Satu perkara yang perlu diperhatikan mengenai Strikingly adalah bahawa pilihan percuma terhad dalam apa yang boleh anda lakukan. Dengan mengatakan bahawa, peningkatan dari $ 8 hingga $ 16 memberikan nilai wang yang serius. Pengguna juga boleh masuk secara percuma selama setahun, hanya dengan menghubungkan profil LinkedIn dan menyegerakkan beberapa kenalan. Ini akan menjimatkan $ 16.

Apa kebaikan dan keburukan menggunakan Strikingly?

Kelebihan yang memberangsangkan

Laman web yang kelihatan profesional di luar kotak
Tema dioptimumkan untuk mudah alih
Nilai wang yang hebat
Kod sifar atau kemahiran reka bentuk diperlukan
Program ganjaran murah hati

Kekurangan

Pilihan percuma agak terhad
Sebilangan kecil tema yang boleh anda gunakan
Pelan percuma tidak membolehkan anda membuat kedai dalam talian

Ringkasan

Salah satu pembina laman web satu halaman terbaik
Pilihan yang ideal jika anda ingin memulakan portfolio dalam talian, kad perniagaan, atau laman kedai produk tunggal
Anda boleh menyimpan rancangan percuma selama-lamanya

100% Percuma

5. Ucraft

Ucraft

 • Laman web: www.ucraft.com
 • Pelan percumaYa
 • Pelan berbayar: Ya dari $ 6 sebulan
 • E-dagang siap: Ya (hanya dengan pelan berbayar)
 • Reka bentuk mesra mudah alihYa
 • Seret dan lepasYa

The Ucraft pembina laman web adalah berdasarkan blok. Anda menyusun blok satu sama lain dan pada akhirnya, anda akan mempunyai laman web yang lengkap.

Walaupun hanya ada 35 blok yang tidak banyak menjadikan laman web anda menonjol, mereka dapat disesuaikan sepenuhnya. Setiap blok mengandungi elemen yang boleh anda tambahkan atau hapus, dan di sinilah anda boleh menjadi kreatif. Anda juga boleh membuat blok anda sendiri dari awal.

Mengenai e-commerce, ini adalah salah satu ciri kuat Ucraft kerana mempunyai mesin e-commerce sendiri. Walaupun, jika anda ingin bangun dan berjalan dalam waktu secepat mungkin, Ucraft mungkin bukan untuk anda.

Pelan premium Ucraft bermula dengan tepat $ 6 sebulan membuang tanda air Ucraft. Apa kebaikan dan keburukan menggunakan Ucraft?

Kelebihan Ucraft

Pembina laman web yang sangat disesuaikan
Ciri e-dagang yang kuat
Sokongan pelanggan yang sangat baik melalui sembang langsung

Kekurangan Ucraft

Tiada sandaran laman web
Tidak dapat membuat asal pengeditan anda
Pelan percuma tidak membenarkan anda membuat kedai dalam talian
Tidak sesuai untuk laman web yang lebih kompleks dan lebih kompleks

Ringkasan

Antara muka yang mudah dan ringkas
Templat yang direka dan dibina dengan baik
Platform e-dagang terbina dalam untuk mula menjual secara dalam talian

Buat laman web dengan Ucraft
Secara percuma

6. Pendarat

Pendarat

 • Laman web: www.landerapp.com
 • Pelan percuma: Ya (tetapi hanya selama 14 hari)
 • Pelan berbayar: Ya dari $ 16 sebulan
 • E-dagang siap: Ya (hanya dengan pelan berbayar)
 • Reka bentuk mesra mudah alihYa
 • Seret dan lepasYa

Pendarat adalah pembina halaman pendaratan yang lengkap. Sekiranya anda tidak biasa dengan konsep halaman arahan atau tidak pasti sama ada anda memerlukannya, mereka adalah laman satu halaman yang sangat mudah yang direka untuk menangkap petunjuk atau memujuk pengunjung untuk mengambil tindakan.

Halaman pendaratan mengikut sifatnya akan mempunyai kandungan yang jauh lebih sedikit daripada laman web biasa, dengan sebahagian daripadanya hanya menampilkan satu ajakan bertindak.

Lander membuat membina halaman pendaratan sangat mudah dengan antara muka bebas kekacauan. Anda boleh mengintegrasikan gateway pembayaran dan melakukan pengujian split A / B, yang merupakan ciri penting bagi mana-mana pembangun halaman arahan. Juga terdapat analisis dan penjejakan penuh.

Satu ciri menarik ialah Teks Dinamik. Ini membolehkan pertanyaan carian pengguna dimasukkan secara automatik ke halaman arahan sebagai sebahagian daripada kempen bayar per klik.

Walaupun terdapat percubaan percuma 14 hari, Lander boleh menjadi sangat mahal, kerana rancangannya berdasarkan pada jumlah pengunjung yang diterima halaman arahan anda. Pendarat pelan asas bermula pada $ 16 sebulan. Apa kebaikan dan keburukan menggunakan Lander?

Kelebihan Lander

Ujian split
Templat penukaran tinggi
Mudah untuk digunakan
Sistem pelaporan terbina dalam
Templat responsif mudah alih
Integrasi halaman peminat Facebook

Kontra Lander

Pilihan percuma hanya selama 14 hari
Pelan mahal
Pelan percuma tidak membenarkan anda membuat kedai dalam talian

Ringkasan

100+ templat halaman pendaratan siap pakai
Penyunting visual yang mudah digunakan menjadikan reka bentuk halaman arahan sangat mudah
Keupayaan pengujian split dan sistem pelaporan terbina dalam

Cuba secara Percuma

7. Jimdo

Jimdo

 • Laman web: www.jimdo.com
 • Pelan percumaYa
 • Pelan berbayar: Ya dari $ 6 sebulan
 • E-dagang siap: Ya (hanya dengan pelan berbayar)
 • Reka bentuk mesra mudah alihYa
 • Seret dan lepasYa

Jimdo ditujukan terutamanya kepada mereka yang ingin membina kedai e-dagang dan idea utama mereka adalah kemudahan penggunaan setiap langkah. Pada masa ini, terdapat sekitar 20 juta laman web Jimdo dengan sekitar 200,000 daripadanya adalah kedai dalam talian.

Dengan Jimdo anda boleh berjalan dan menjual produk dalam masa beberapa minit. Di mana perkara boleh diperbaiki adalah templatnya. Walaupun terdapat banyak daripadanya, diperlukan lebih banyak kelonggaran dengan mereka.

Harga tepat untuk pembangun laman web e-niaga, walaupun saya akan mengatakan bahawa jika anda tidak akan menggunakan ciri e-dagang, pembangun laman web lain dengan rancangan yang lebih murah akan disyorkan. Pelan harga bermula dari percuma, hingga $ 6 hingga $ 17. Apa kebaikan dan keburukan menggunakan Jimdo?

Pro Jimdo

Cara terpantas untuk membina kedai e-dagang dan beroperasi
Harga yang sangat berpatutan
Akses ke kod
Elemen SEO yang kuat

Kekurangan Jimdo

Templat terasa sedikit tarikh
Sistem pembayaran mungkin bukan yang terbaik untuk penjual AS
Pelan percuma tidak membenarkan anda membuat kedai dalam talian

Ringkasan

Berjanji untuk menghidupkan laman web anda dalam 3 minit
Sesuaikan reka bentuk anda dan edit laman web anda bila-bila masa, tanpa pengekodan diperlukan

Secara percuma

8. Carrd

Carrd

 • Laman web: www.carrd.co
 • Pelan percumaYa
 • Pelan berbayar: Ya dari $ 19 setahun
 • E-dagang siapTidak
 • Reka bentuk mesra mudah alihYa
 • Seret dan lepasYa

Carrd adalah pembangun laman web yang agak baru setelah dilancarkan pada tahun 2016. Ia juga merupakan pembangun laman web yang lain seperti Ucraft dan jika anda mahu pembina laman web termudah, Carrd kemungkinan besar.

Secara keseluruhan terdapat 54 templat, 14 daripadanya adalah untuk pengguna pro sahaja. Templat tidak dikelompokkan berdasarkan industri, tetapi berdasarkan jenisnya, seperti dalam portfolio, halaman arahan dan profil. Secara keseluruhan templatnya kelihatan sangat anggun dan memberi inspirasi.

Anda mengumpulkan laman web anda menggunakan elemen dan semuanya terasa sangat semula jadi. Beberapa elemen merangkumi pemasa, borang, dan galeri.
Seperti biasa, pilihan percuma akan menghadkan anda ke subdomain, tetapi di mana Carrd benar-benar menonjol adalah peningkatan berbayar, anda boleh mendapatkan keuntungan hanya dengan $ 19 setahun.

Carrd Pro adalah hanya $ 19 / tahun dan membolehkan anda menggunakan domain khusus dan membuang penjenamaan. Apa kebaikan dan keburukan menggunakan Carrd?

Kelebihan Carrd

Sangat mesra pengguna dan mudah digunakan
Peningkatan yang sangat murah
Laman web yang kelihatan profesional
54 templat responsif untuk dipilih

Kekurangan Carrd

Baru di pasaran
Sokongan e-mel sahaja
Terhad untuk laman web satu halaman
Anda tidak boleh membuat kedai dalam talian

Ringkasan

Buat laman satu halaman percuma dan responsif untuk apa sahaja
100% percuma dan rancangan pro hanya $ 19 setahun

Sekarang

9. Laman Zoho

Laman Web Zoho

 • Laman web: www.zoho.com/ laman web
 • Pelan percumaYa
 • Pelan berbayar: Ya dari $ 5 sebulan
 • E-dagang siapTidak
 • Reka bentuk mesra mudah alihYa
 • Seret dan lepasYa

Ya, ia mempunyai sedikit nama yang menarik tetapi bagaimana rasanya sebagai pembangun laman web? Secara keseluruhan Zoho adalah pembina laman web yang sangat kompeten. Bermula cukup cepat dan anda bermula dengan elemen drag and drop yang biasa.

Semasa menggunakan drag and drop bersama dengan penyesuaian laman web, keseluruhan pengalaman tidak terasa semewah seperti pembangun laman web lain.
Terdapat banyak pilihan tema untuk dipilih dengan beberapa dari mereka kelihatan sangat profesional, sementara yang lain kelihatan seperti mereka dari tahun 1980-an. Walaupun mereka menawarkan 97 templat, tidak semuanya responsif.

Oleh kerana Zoho adalah syarikat perisian yang cukup besar yang menyediakan SaaS dan CRM, beberapa ciri laman web seperti pembentuk borang sangat baik. Harga untuk ZoHo bermula dari percuma, hingga $ 5, $ 10, dan $ 15 setiap bulan. Pelan bulanan menyediakan rancangan e-dagang, namun, ia sangat terhad kerana anda hanya dapat menawarkan 25 produk untuk dijual.

Apa kebaikan dan keburukan menggunakan Laman Zoho?

Kelebihan Zoho Sites

Set ciri yang mengagumkan
Akses HTML dan CSS
Alat SEO dan statistik trafik terbina dalam

Kekurangan Laman Zoho

Tidak semua tema responsif mudah alih sepenuhnya
Beberapa tema terasa ketinggalan zaman
Editor boleh berasa sedikit janggal
Anda tidak boleh membuat kedai dalam talian

Ringkasan

Alat membina laman web percuma dengan hosting percuma yang menyelesaikan tugasnya
Tukar antara templat kapan saja anda mahu tanpa kehilangan kandungan anda

Ketahui lebih lanjut

10. Perniagaan Saya di Google

Perniagaan Saya di Google - pembina laman web percuma

 • Laman web: www.google.com/business/how-it-works/website/
 • Pelan percumaYa
 • Pelan berbayarTidak
 • E-dagang siapTidak
 • Reka bentuk mesra mudah alihYa
 • Seret dan lepasYa

Bagaimana saya boleh membuat laman web saya sendiri di Google secara percuma? Perniagaan Saya di Google adalah jawapannya.

Perniagaan Saya di Google adalah pembina laman web percuma yang membolehkan anda membuat laman web sederhana dalam beberapa minit. Pembina laman web Google adalah percuma, dan laman web yang anda buat senang dibuat dan diedit dari komputer desktop dan telefon bimbit anda.

Anda tidak perlu mempunyai etalase fizikal untuk membina laman web anda dengan Perniagaan Saya di Google, jika anda mempunyai perniagaan kawasan perkhidmatan atau perniagaan dari rumah dengan atau tanpa alamat, anda boleh menyenaraikan butiran anda untuk muncul di Google.

Apa kebaikan dan keburukan menggunakan pembangun laman web Perniagaan Saya di Google untuk membuat laman web secara percuma di Google?

Kelebihan Perniagaan Saya di Google

Hosting percuma dan anda boleh menghubungkan nama domain anda sendiri
Bebas dari iklan atau penjenamaan
Templat responsif
AdWords Express bersedia untuk mendorong lalu lintas

Kekurangan Perniagaan Saya di Google

Pilihan terhad, tidak sesuai untuk laman web yang lebih besar atau lebih kompleks
Templat dan reka bentuk asas
Anda tidak boleh memulakan kedai dalam talian

Ringkasan

Sesuai untuk perniagaan kecil yang tidak memerlukan banyak kandungan di laman web mereka
Bebas dari iklan atau penjenamaan, dan anda boleh menggunakan nama domain anda sendiri
Merupakan pembangun laman web 100% percuma dari Perniagaan Saya di Google

Ia Percuma!

11. TapakW

Pembangun Laman Web SiteW

TapakW adalah pembina laman web yang mungkin belum pernah anda dengar. Itu tidak bermaksud anda harus mengabaikannya. Walaupun agak tidak diketahui di AS, ia sangat popular di Eropah, kerana lebih daripada satu juta laman web menggunakan SiteW.

Ianya adalah super mudah digunakan dan drag and drop yang kuat pembangun dengan templat yang dioptimumkan untuk mudah alih yang dibina berdasarkan HTML5. SiteW menawarkan ciri berbilang bahasa yang sangat baik, kerana ia dilengkapi dengan pilihan bahasa (dan sokongan) untuk bahasa Perancis, Jerman, Sepanyol dan Inggeris.

Pelan premium bermula dari $ 9.33 hingga $ 26.66 sebulan, dan menaik taraf akan membuang iklan SiteW, memberi anda lebih banyak ruang penyimpanan dan halaman tanpa had, SEO dan analitik dan anda boleh menggunakan nama domain tersuai. Apakah kebaikan dan keburukan menggunakan SiteW?

Kelebihan SiteW

Percuma untuk menggunakan pembina laman web
Pilihan berbilang bahasa (Perancis, Sepanyol, Jerman)
Pembina laman web yang sangat mesra pengguna

Kekurangan SiteW

Pelan percuma adalah yang terbaik untuk membina laman web yang lebih kecil dan statik
Ciri-ciri hebat, seperti blog dan e-commerce, hanya dilengkapi dengan rancangan premium

Ringkasan

Pembangun laman web yang senang digunakan menjadikannya mudah untuk membuat laman web yang menakjubkan
Mudah didaftarkan dan hanya memerlukan beberapa minit untuk mengetahui cara menggunakan SiteW

Ya percuma

Adakah Pembina Laman Web Ini Benar-benar Percuma?

Mengenai salah satu perkara utama dari catatan blog. Bolehkah saya membina laman web secara percuma? Baiklah, ya. Ia berfungsi seperti ini. Secara teknikal ya, anda boleh membuat laman web secara percuma tetapi akan ada batasan di laman web tersebut.

Beberapa batasan laman web yang mungkin anda hadapi jika anda memilih satu-satunya pilihan percuma, akan ada iklan atau penjenamaan di laman web anda. Agar laman web anda kelihatan lebih profesional, biasanya anda perlu membayar beberapa peningkatan untuk membuang iklan atau penjenamaan.

iklan dan penjenamaan wixContoh Iklan dan Penjenamaan di Wix

Juga, untuk pilihan percuma, anda biasanya harus menggunakan sub-domain, berbanding dengan nama domain khusus. Sebagai contoh, di Weebly domain laman web percuma anda akan menjadi sesuatu weebly.com/MikesGarage bukannya menggunakan domain anda sendiri seperti MikesGarage.com. Dengan kata lain, anda harus mendapatkan rancangan premium untuk dapat menggunakan nama domain anda sendiri.

 • Nama domain anda dengan pelan percuma: https://mikesgarage.jimdo.com atau https://www.jimdo.com/mikesgarage
 • Nama domain anda pada pelan premium: https://www.mikesgarage.com

Juga, anda biasanya akan terhad dari segi bilangan muka surat yang boleh anda tambahkan ke laman web anda serta pilihan pembangun e-dagang akan menjadi asas.

Ringkasnya, “anda mendapat apa yang anda bayar” sesuai dengan kenyataan di sini dan jika anda serius dengan laman web dan perniagaan anda, beberapa peningkatan premium mungkin bernilai tambahan. Tidak banyak perniagaan yang dapat didirikan dengan harga hanya beberapa dolar sebulan.

Sebaliknya, menggunakan pembina laman web percuma adalah kaedah yang baik untuk menguji pemacu pembangun laman web dan merasakan bagaimana semuanya berfungsi sebelum memutuskan yang sesuai untuk anda.

Sebab untuk mempunyai laman web

Terdapat banyak sebab untuk membina laman web, sama ada untuk kegunaan peribadi atau perniagaan kecil anda. Mari kita lihat beberapa sebab ini dengan lebih terperinci;

1. Kredibiliti

Ini mungkin satu-satunya sebab untuk memulakan laman web baru. Terlepas dari bukti kelayakan anda yang sebenarnya, orang akan melihat anda sebagai pakar setelah anda mempunyai laman web yang digilap untuk mewakili anda.

Semasa saya mempunyai perniagaan dalam talian pertama, saya selalu bertanya kepada pelanggan mengapa mereka memilih saya. Jawapannya selalu sama, “kerana anda mempunyai laman web”.

2. Pamerkan Bakat Anda (atau Perkhidmatan)

Sama ada anda mempunyai perniagaan kecil atau besar atau walaupun anda satu kumpulan, satu laman web memberi anda tingkap. Pelanggan atau majikan yang berpotensi dapat melihat apa yang anda tawarkan dengan serta-merta.

Beberapa ahli perniagaan terhebat pada masa ini semuanya mempunyai laman web, Jeff Bezos dari Amazon dan Sean Parker di Spotify.

3. Halangan Rendah untuk Masuk

Anda benar-benar dapat mendirikan perniagaan di bilik tidur anda dan menarik pelanggan dalam beberapa minit, walaupun dengan sedikit anggaran. Ini adalah persaingan yang setara untuk semua orang, tanpa mengira kedudukan atau pendidikan media sosial anda.

Ingatlah, Mark Zuckerberg memulakan Facebook, media sosial, di bilik asramanya.

Sekiranya anda memerlukan lebih meyakinkan, mari kita lihat beberapa fakta Internet (dari catatan ini). Di Amerika Utara pada tahun 2018, 88.1% orang menggunakan internet, diikuti oleh 80.23% di Eropah. Adakah anda tahu bahawa Google memproses lebih dari 40,000 pertanyaan carian setiap saat? Itu banyak orang yang berpotensi mencari laman web anda.

Apa itu Pembangun Laman Web dan Mengapa Menggunakannya?

Pembina laman web mungkin merupakan kaedah termudah dan cepat untuk mendapatkan laman web dalam beberapa minit. Dengan kata mudah, ia adalah perisian yang membolehkan anda membina laman web atau blog tanpa pengekodan. Oleh kerana tidak ada pengekodan yang terlibat, anda hanya akan menggunakan elemen seret dan lepas, bersama dengan beberapa templat.

Alternatif percuma (ish) lain untuk membina laman web adalah menggunakan WordPress. Ini adalah sistem pengurusan kandungan (CMS) yang sangat fleksibel tetapi mempunyai keluk pembelajaran yang lebih curam berbanding dengan pembangun laman web.

pembina laman web vs wordpressKelebihan utama & keburukan menggunakan pembangun laman web berbanding WordPress

Walaupun WordPress itu sendiri adalah sumber terbuka dan percuma, bersama dengan ribuan plugin dan tema, WordPress menghendaki anda mendapatkan hosting web yang tidak percuma.

Pembina laman web biasanya mempunyai dua pilihan, dalam talian dan luar talian. Walaupun kita hanya akan memfokus pada satu jenis yang ada dalam talian, saya rasa penting untuk tetap menyebut yang lain.

1. Pembina Laman Web Luar Talian

Pembangun laman web “Luar talian” datang dalam bentuk perisian. Rapidweaver untuk Mac adalah jenis pembangun laman web luar talian. Anda biasanya memuat turun perisian ke PC anda dan mula bekerja di laman web anda.

Salah satu kelebihan perisian luar talian ialah anda boleh bekerja di laman web anda di mana sahaja, kerana sambungan internet tidak diperlukan.

Kelemahan terbesar adalah anda perlu memuat naik keseluruhan laman web ke hosting, yang secara teknikalnya boleh mencabar. Saya pernah menggunakan pembangun laman web luar talian Serif yang kini telah dihentikan, dan saya rasa proses muat naik cukup alasan untuk tidak menggunakan pembangun laman web luar talian.

2. Pembina Laman Web Dalam Talian

Dengan sebuah pembina laman web dalam talian (yang saya bahas di sini di atas), pembangun laman web percuma yang anda gunakan akan menjadi tuan rumah segala-galanya dalam talian di awan. Sekiranya anda perlu mengusahakan PC yang lain, anda hanya perlu log masuk dengan maklumat akaun anda dan anda boleh pergi.

Anda akan mendapat semua yang anda perlukan, dan tidak perlu memuat naik apa sahaja di mana sahaja atau menyediakan hosting, ini adalah penyelesaian serba mudah yang paling mudah. Satu-satunya perkara yang sangat anda perlukan ialah penyemak imbas web seperti Google Chrome, sambungan internet dan sedikit khayalan dan masa lapang untuk melancarkan laman web atau kedai dalam talian percuma anda.

Soalan Lazim

Cara membuat laman web secara percuma?

Daftar dengan pembangun laman web percuma, sesuaikan templat, buat halaman anda, terbitkan laman web anda dan siarkan.

Adakah pembina laman web seperti Wix, Weebly, Site123, dll benar-benar percuma?

Ya, mereka benar-benar percuma tetapi anda perlu mendaftar untuk rancangan berbayar untuk membuka semua ciri dan dapat menghapus penjenamaan dan iklan.

Bolehkah saya menggunakan domain saya sendiri dengan pembina laman web percuma?

Dengan pelan percuma, anda biasanya harus menggunakan sub-domain, anda perlu mendaftar untuk rancangan berbayar untuk menggunakan nama domain khusus

Kesimpulannya

Bagus, anda berjaya melalui panduan ini tentang cara membuat laman web secara percuma pada tahun 2020.

Saya telah menyusun pembangun laman web percuma terbaik di luar sana sekarang kerana membuat laman web 100% secara percuma. Seperti yang anda lihat ada banyak yang boleh dipilih, mana pun yang anda pilih akan turun ke perkara yang lebih penting bagi anda.

Adakah anda mahukan kedai e-dagang penuh, atau adakah keutamaan anda untuk membuka laman web dalam beberapa minit untuk menunjukkan bakal pelanggan? Mungkin harganya adalah pemacu utama, atau anda hanya memerlukan laman satu halaman sederhana yang memberikan imej profesional. Walau apa pun, saya pasti ada satu di atas yang sesuai untuk anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map