Program Gabungan Web Hosting Terbaik

Web hosting adalah salah satu yang paling banyak niche pemasaran gabungan yang menguntungkan di luar sana. Inilah senarai yang terbaik di mana anda boleh mendapat komisen sehingga $ 7,000 untuk setiap pelanggan web hosting yang anda rujuk.


Sekiranya seseorang memberitahu anda bahawa mereka menghasilkan ribuan dolar semasa mereka sedang tidur, apa yang akan anda katakan kepada mereka? Anda mungkin akan menolak tuntutan itu sebagai palsu, memanggilnya gila dan meneruskannya, memikirkan bahawa mustahil untuk memperoleh banyak (atau sama sekali) tanpa benar-benar “bekerja”.

Tetapi bagaimana mereka memperolehnya? Jawapannya mudah – pemasaran gabungan.

Program afiliasi web hosting dan WordPress hosting terbaik pada tahun 2020:

Host WebSuruhanjayaPautan DaftarKaji semula
Web Cecair$ 150 – $ 7,000Program Gabungan Web Cecair
Kinsta$ 50 – $ 500Program Gabungan Kinsta
Enjin WP$ 200+Program Gabungan Enjin WP
Laluan Awan$ 50 – $ 200Program Gabungan Cloudways
Hosting A2$ 85 – $ 140Program Gabungan A2 Hosting
Tapak Tapak$ 50 – $ 125+Program Affiliate SiteGround
iPage$ 105 – $ 150Program Afiliasi iPage
Hostgator$ 50 – $ 125Program Gabungan HostGator
Bluehost$ 65+Program Gabungan Bluehost

Ribuan pemilik laman web dan blogger telah menemui cara untuk mempertahankan diri dengan aliran pendapatan pasif. Bagaimana? Dengan mempromosikan syarikat web hosting. Tahukah anda Bluehost membayar komisen 5 juta dolar kepada ahli gabungan tahun lalu!

Saya harus menyebutkan bahawa laman web ini menjana pendapatan dari pemasaran gabungan. Kerana bukan rahsia lagi bahawa saya mengewangkan laman web ini melalui pemasaran afiliasi, terutama dari host web yang saya gunakan selama ini sebagai pembangun web.

Ketika memilih program afiliasi web hosting terbaik, anda harus berhati-hati. Jangan hanya memilih yang membayar komisen tertinggi; pilih yang boleh dipercayai, mesra pengguna dan terkenal dengan kualitinya.

Tetapi peraturan yang paling penting anda mesti selalu cuba mengikuti, adakah ini:

Sebagai ahli gabungan anda hanya boleh mengesyorkan hos web yang anda kenal – dan anda hanya perlu mengesyorkan hos web yang pernah anda gunakan sebelumnya dan telah membantu anda mencapai sesuatu.

Sekiranya anda tidak yakin dengan produk dan anda tidak merasakan ia akan membantu orang, maka anda tidak seharusnya mempromosikannya.

Kecuali anda benar-benar mengetahui produk tersebut, berjaya menggunakannya untuk diri sendiri, dan dapat membuktikannya kepada khalayak anda, anda tidak boleh mengharapkan orang lain hanya mengambil kata-kata anda – Pat Flynn dari SmartPassiveIncome

Dia tahu apa yang dia bicarakan kerana dia menghasilkan sekitar $ 30k setiap bulan dari mempromosikan Bluehost.

Kerana, jika anda mempromosikan produk berkualiti rendah, ia akan memberi kesan buruk kepada anda. Anda akhirnya boleh kehilangan khalayak yang anda bekerja keras untuk membina. Pilih program afiliasi anda dengan berhati-hati dan anda akan dapat menjana lebih banyak daripadanya.

Program Pemasaran Afiliasi Web Hosting Terbaik

program gabungan web hosting terbaik

Di sini, saya telah menyenaraikan dan mengkaji beberapa program afiliasi web hosting terbaik untuk anda sertai. Ini dipilih berdasarkan pembayaran, kebolehpercayaan, dan kualitinya.

Mari kita periksa dengan lebih terperinci!

1. Program Gabungan Web Cecair

program gabungan web cair

Web Cecair adalah peneraju ruang hosting terurus premium. Mereka menawarkan pelbagai perkhidmatan dari pelayan khusus “klasik” dan hosting VPS, dan pelayan khusus Cloud dan VPS hingga hosting WooCommerce dan WordPress yang dikendalikan sepenuhnya.

Hosting WooCommerce dan WordPress mereka yang dikendalikan dengan pantas, boleh dipercayai dan selamat. Laman web yang dihoskan di Web Cecair mempunyai kelajuan terpantas dengan 10 pekerja PHP, penghijrahan laman web percuma, sijil SSL percuma, dan tanpa bayaran berlebihan, had lalu lintas, atau tayangan halaman yang diukur.

Hosting WooCommerce dan WordPress LiquidWeb dikendalikan dengan plugin pembangun halaman Beaver Builder percuma, plugin All Iconic WP, Jilt Abandonded Cart, Affiliate WP dan Glew Analytics.

Program gabungan mereka adalah antara yang terbaik di industri ini. Ahli gabungan dibayar 150% kos bulanan dengan CPA minimum $ 150 (anda juga mendapat bonus 50% untuk rancangan pra-bayar.)

Sudah tentu membayar untuk merujuk pelanggan ke LiquidWeb. Berikut adalah pecahan julat CPA:

 • WordPress Terurus: $ 150 – $ 2,000 setiap pendaftaran
 • WooCommerce Terurus: $ 150 – $ 3,000 setiap pendaftaran
 • Hosting VPS: $ 150 – $ 300 setiap pendaftaran
 • Hosting Khusus: $ 150 – $ 7,000 setiap pendaftaran
 • Cloud Hosting: $ 150 – $ 5,000 setiap pendaftaran

Sebagai rakan sekutu LiquidWeb, mereka akan memberi anda pelbagai insentif yang sangat baik untuk membantu anda merujuk pelanggan kepada mereka:

 • Komisen yang diperibadikan
 • Kod kupon eksklusif
 • Halaman arahan berjenama bersama
 • Jualan dan tawaran eksklusif
 • Hadiah percuma kepada pelanggan (seperti keahlian latihan WP101)

Ini menjadikan program gabungan Liquid Web salah satu yang terbaik. Ini adalah hos web yang hebat yang disukai oleh pelanggan yang anda rujuk, dan anda akan mendapat ganjaran yang murah hati kerana mendaftar.

Bayaran adalah $ 150 hingga $ 7,000 setiap jualan

2. Program Gabungan Kinsta

program gabungan kinsta

Kinsta adalah penyedia hosting WordPress yang dikendalikan sepenuhnya dengan pelayan awan yang dikuasakan oleh Google Cloud Platform. Laman web yang dihoskan dengan Kinsta memuat sepantas kilat, selamat dan dilengkapi dengan semua teknologi terkini seperti SSL, PHP7, HTTP / 2 CDN, kawasan pementasan dan banyak lagi.

Program gabungan mereka adalah salah satu yang terbaik, jika bukan yang terbaik dalam industri hosting. Untuk setiap penjualan yang anda rujuk, anda boleh menjana sehingga $ 500 + anda mendapat komisen seumur hidup berulang 10% bulanan.

Berikut adalah beberapa sebab mengapa program gabungan Kinsta adalah salah satu yang terbaik dalam perniagaan:

 • Perolehi antara $ 50 hingga $ 500 untuk setiap pelanggan rujukan anda (berdasarkan jenis rancangan yang anda rujuk)
  • Pelan permulaan (komisen $ 50)
  • Pelan Pro (komisen $ 100)
  • Rancangan perniagaan (komisen $ 150)
  • Rancangan perusahaan (komisen $ 500)
 • Kuki penjejakan selama 60 hari, dan pendapatan dibayar dalam tetingkap penukaran 60 hari
 • 10% komisen berulang bulanan sepanjang hayat pelanggan yang anda rujuk
 • Kinsta kadar churn adalah di bawah 5 tahun%, yang bermaksud komisen berulang yang konsisten
 • Pembayaran bulanan ke akaun PayPal anda
 • Penjejakan masa nyata di mana anda dapat melihat data afiliasi dalam masa nyata, serta paparan halaman, langganan, perincian rancangan mendalam
 • Perpustakaan besar spanduk promosi dan logo, serta panduan dan sumber untuk ahli gabungan.

Semua sebab ini menjadikan program gabungan Kinsta salah satu yang terbaik. Ini adalah hos web yang hebat dan bersama dengan program afiliasi mereka yang baik menjadikan ini resipi kejayaan. Saya sangat mengesyorkan anda pergi dan melihat program mereka dan mula menjana pendapatan ahli gabungan.

Bayaran adalah $ 50 hingga $ 500 setiap jualan

3. Program Gabungan Enjin WP

Program gabungan web hosting WP Engine

Sekiranya anda menulis mengenai tema dan pemalam WordPress, WP Engine boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda.

WP Engine mempunyai salah satu program afiliasi dengan bayaran tertinggi, yang menawarkan minimum $ 200 setiap penjualan. Anda akan dibayar pada 20 setiap bulan dan anda perlu membuat akaun ShareASale untuk menerima pembayaran anda.

Sebagai ahli gabungan, anda menerima komisen $ 200 pada setiap penjualan atau 100% daripada pendapatan bulan pertama (bergantung pada rancangan apa yang dibeli oleh pembaca anda) – mana yang lebih tinggi. Itu satu kesepakatan manis, bukan?

Enjin WP adalah salah satu platform hosting web terkemuka dalam domain; dengan mempromosikannya, anda boleh yakin dengan kadar pembalikan yang rendah. Anda juga boleh memastikan anda mengesyorkan produk berkualiti tinggi kepada khalayak anda.

Mari kita lihat beberapa sebab mengapa program gabungan WP Engine adalah antara yang terbaik dalam perniagaan:

 • Komisen Berat: Program ini menawarkan minimum $ 200 untuk setiap penjualan. Hampir tidak ada program lain yang hampir sama dengan nombor itu. Titik bonus? Sekiranya pelanggan anda memilih rancangan yang lebih mahal, anda akan menerima 100% daripada pendapatan bulan pertama mereka.
 • Bonus Tambahan untuk Lebih Banyak Rujukan: Program ini dirancang untuk memberi insentif kepada afiliasi untuk mendorong lebih banyak penjualan. Sekiranya anda mempunyai jangkauan yang lebih luas dan dapat merujuk lebih dari lima pengunjung ke laman web perkhidmatan hosting, anda boleh mengandalkan memperoleh lebih dari $ 200 setiap penjualan. Untuk setiap lima jualan, anda memudahkan, anda akan mendapat tambahan $ 100. Untuk 10 jualan, anda mendapat $ 250. Sekiranya 60 dari rujukan anda menukar, anda akan mendapat komisen $ 1500 yang besar, dengan jumlah keseluruhan $ 15,475!
 • Kadar Pembalikan Rendah: Orang yang memilih perkhidmatan hosting WP Engine biasanya merupakan pengguna WordPress yang berdedikasi mencari platform hosting yang maju. Dan WP Engine tidak mengecewakan. Oleh itu, kadar pembalikan jauh lebih rendah daripada program lain, yang bermaksud anda menyimpan lebih banyak pembayaran anda.
 • Komisen dari Sub-Gabungan: Potensi pendapatan dari WP Engine lebih tinggi kerana memberi anda komisen untuk setiap penjualan yang dilakukan oleh sub-afiliasi anda. Untuk setiap penukaran oleh sub-gabungan anda, anda memperoleh $ 50.
 • Salinan & Tampal Bahan Promosi: WP Engine menyediakan afiliasinya dengan sepanduk dan templat yang hebat untuk digunakan sebagai kandungan promosi. Ini sangat mengurangkan usaha anda sambil meningkatkan penukaran, kerana WP Engine kerap melakukan ujian A / B pada sepanduk mereka. Ia juga menjalankan tawaran promosi penjualan sekejap-sekejap yang boleh anda gunakan untuk meningkatkan rujukan anda.
 • Tempoh Cookie Lebih Lama: Secara amnya, kuki tamat dalam 30 hari untuk kebanyakan program gabungan. Walau bagaimanapun, WP Engine membenarkan jangka masa 180 hari. Ini bermaksud bahawa sekiranya pengunjung dari laman web anda telah mengklik pautan afiliasi anda dan membeli rancangan hosting dari WP Engine pada bila-bila masa dalam jangka masa 180 hari, anda akan menerima komisen sewajarnya.

Semua faktor ini menjadikan program gabungan WP Engine sebagai salah satu pilihan terbaik. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa lebih sedikit orang cenderung untuk mendaftar kerana rancangan hostingnya sedikit lebih mahal. Anda perlu menyasarkan khalayak anda dengan sewajarnya.

Bayaran adalah $ 200 + setiap jualan

4. Program Gabungan Cloudways

Program gabungan web hosting Cloudways

Laluan Awan adalah hos web terurus yang membolehkan anda menyebarkan laman web dengan cepat ke pelayan awan seperti DigitalOcean, AWS, Vultr, Linode dan banyak lagi.

Oleh itu, jika anda menulis blog mengenai pengembangan, tema, dan pemalam WordPress, maka Cloudways boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda.

Cloudways adalah salah satu program afiliasi dengan bayaran tertinggi, yang menawarkan komisen sebanyak sehingga $ 200 setiap jualan.

Baru-baru ini mereka merombak program afiliasi mereka untuk menawarkan struktur komisen yang lebih baik dan fleksibel kepada ahli gabungan. Terdapat tiga struktur komisen yang berbeza untuk membantu anda memperoleh dengan cara yang anda mahukan:

 • Slab (berdasarkan prestasi) – Dapatkan antara $ 50 hingga $ 125 setiap jualan
 • Hibrid (prestasi + berdasarkan berulang) – Dapatkan $ 30 setiap pendaftaran + 7% komisen seumur hidup
 • Custom (berdasarkan prestasi) – Dapatkan sehingga $ 200 setiap jualan

Mari kita lihat beberapa sebab mengapa program gabungan Cloudways adalah salah satu yang terbaik dalam perniagaan:

 • Struktur komisen yang murah hati dan fleksibel: Semakin baik prestasi anda, semakin tinggi komisen anda. Anda boleh memilih antara struktur komisen berdasarkan prestasi, atau jika anda cenderung untuk memperoleh pendapatan pasif, model komisen hibrid sangat bagus jika anda berada dalam jangka masa panjang.
 • Pengurus gabungan khusus: Anda mendapatkan pengurus afiliasi yang berdedikasi untuk membantu anda mengikuti setiap langkah program afiliasi hosting awan. Dia akan menjawab sebarang pertanyaan yang anda ada dan memberi anda akses kepada bimbingan pakar.
 • Sumber pembelajaran : Anda mendapat akses ke pelbagai sumber termasuk e-mel dan panduan onboarding kami, buletin bulanan, blog, dan artikel penanda aras.
 • Penjejakan masa nyata: Papan pemuka afiliasi Cloudways dilengkapi dengan kuki pelacakan yang memantau setiap pelawat dan rujukan supaya anda tidak kehilangan satu komisen.
 • Pelaporan prestasi: Anda dapat mengakses laporan prestasi terperinci di panel afiliasi anda untuk menilai usaha pemasaran anda pada kempen dan mengoptimumkan strategi untuk hasil yang lebih baik.

Cloudways memberikan hosting keselamatan berprestasi tinggi dan keselamatan untuk laman web WordPress dan bukan WordPress. Semua alasan ini menjadikan Cloudways salah satu program afiliasi hosting terbaik dengan beberapa kadar penukaran tertinggi.

Dapatkan sehingga $ 200 setiap rujukan

5. Program Gabungan A2 Hosting

Program gabungan web hosting A2 Hosting

Hosting A2 adalah nama terkenal dalam industri hosting web, menawarkan penyelesaian untuk hosting WordPress.

Komisen yang ditawarkan oleh program afiliasi A2 Hosting bermula pada $ 85, dan meningkat hingga $ 140. Jumlahnya meningkat berdasarkan jumlah penukaran, mengikuti struktur bonus insentif. Pembayaran dibuat pada 15 setiap bulan melalui PayPal. Ia juga menawarkan $ 10 sebagai bonus pendaftaran.

Untuk pembayaran dilepaskan, anda perlu menyentuh tanda aras $ 100. Sekiranya anda tidak menghasilkan $ 100 dalam sebulan, pembayaran akan dikeluarkan pada bulan berikutnya (atau setiap kali ambang dicapai).

Mari lihat beberapa ciri program gabungan A2 Hosting dan fahami mengapa ia adalah salah satu program terbaik yang ada.

 • Bayaran Tinggi: Menawarkan $ 85 untuk setiap penjualan, komisen yang ditawarkan oleh A2 Hosting lebih banyak daripada banyak program afiliasi lain. Lebih-lebih lagi, apabila penukaran anda meningkat, komisen anda meningkat. Untuk penukaran antara 11 dan 20, anda menerima komisen sebanyak $ 100 setiap penjualan. Untuk penukaran antara 21 dan 30, pembayaran meningkat kepada $ 120 setiap penjualan. Akhirnya, untuk penukaran melebihi 31, anda mendapat $ 140 setiap jualan.
 • Bonus Dua Tahap: Seperti WP Engine, A2 Hosting juga memberi anda peluang untuk menjana setiap kali sub-afiliasi anda melakukan penukaran. Untuk setiap rujukan oleh sub-afiliasi anda yang membeli dari A2 Hosting, anda menerima $ 5.
 • Dasar Kuki: A2 Hosting membenarkan tempoh 90 hari sebelum kuki tamat. Ini bermaksud jika arahan anda membuat pembelian kapan saja dalam masa tiga bulan dari mengklik pautan cadangan anda, anda berhak mendapat komisen anda.
 • Panel Kawalan Cemerlang: Di bawah program afiliasinya, A2 Hosting menyediakan panel kawalan menyeluruh – yang disebut iDevAffiiliates – kepada ahli gabungannya. Ahli gabungan boleh menggunakan perisian untuk mengumpulkan statistik mengenai penjualan mereka. Mereka juga boleh menemui sepanduk dan bahan promosi lain. Perisian ini juga mempunyai video dan manual untuk memandu afiliasi ke arah penukaran yang lebih baik.

Program gabungan A2 Hosting telah menjadikan dirinya sebagai program terkemuka untuk blogger yang ingin menjana wang. Hosting A2 menawarkan pelbagai rancangan hosting, dengan yang asas bermula dari $ 3,92 sebulan. Ini menjadikannya lebih mudah untuk menarik penonton ke portal.

Dari $ 85 hingga $ 140 setiap penjualan

6. Program Gabungan SiteGround

Program afiliasi hosting laman web SiteGround

Telah berada dalam industri selama lebih dari satu dekad sekarang, Tapak Tapak telah menjadikannya sebagai salah satu platform hosting web terbaik di luar sana. Ia mempunyai imej jenama hebat yang menjadikan program afiliasinya sebagai salah satu pilihan paling popular untuk blogger.

SiteGround adalah platform hosting bebas dan mesra pengguna yang menawarkan kualiti yang hebat. Program afiliasi SiteGround dirancang untuk memberi ganjaran kepada jumlah, dengan komisen minimum $ 50 setiap penjualan. Ini boleh mencapai $ 125 yang layak bergantung pada jumlah rujukan yang anda tukar.

Mari kita lihat beberapa ciri yang menjadikan program gabungan SiteGround sebagai pilihan utama.

 • Struktur Suruhanjaya Berasaskan Prestasi: Program ini menawarkan komisen $ 50 untuk setiap penjualan yang berlaku melalui cadangan anda. Kadarnya meningkat dengan bilangan penukaran. Walaupun anda menerima $ 50 untuk jualan sehingga 5, antara 6 hingga 10 penukaran akan memberi anda $ 75. Penukaran antara 11 hingga 20 layak mendapat komisen $ 100 setiap penjualan dan jika anda melepasi 20 penukaran, anda berhak mendapat komisen berjumlah $ 125 setiap rujukan.
 • Tiada Jualan Minimum: Salah satu ciri terbaik program afiliasi SiteGround adalah anda tidak perlu mencapai jumlah tertentu untuk menerima komisen anda. Walaupun anda hanya membuat satu penjualan sebulan, komisen anda akan dilepaskan.
 • Bayaran Mingguan: Tidak seperti sistem pembayaran bulanan biasa, SiteGround membuat pembayaran mingguan. Ini menarik bagi blogger berskala kecil yang mencari aliran masuk wang yang lebih kerap. Komisen dikeluarkan 30 hari selepas penjualan pertama.
 • Sokongan Gabungan yang Mantap: Selain menyediakan sepanduk kepada sepanduk yang dirancang dengan baik dan disesuaikan untuk promosi, ia juga memberi mereka akses kepada pengurus afiliasi yang dapat dihubungi untuk mendapatkan bantuan.

SiteGround adalah antara nama yang paling dikenali dalam industri; oleh itu, anda boleh yakin dengan penukaran tinggi dan pembalikan rendah

Komisen berdasarkan prestasi dari $ 50 hingga $ 125+

7. Program Afiliasi iPage

Program gabungan web hosting iPage

iPage adalah nama yang terkenal dalam domain perkhidmatan hosting, menawarkan rancangan yang berbeza untuk memenuhi keperluan pemilik dan pengusaha laman web individu. Ia telah berada di industri ini sejak tahun 1998 dan merupakan sebahagian daripada kumpulan Endurance International Group (EIG).

Program afiliasi iPage membayar salah satu harga terbaik di industri ini, dengan komisen bermula dari harga tetap $ 105. Ia menawarkan harga yang berbeza untuk rancangan hosting yang berbeza mulai dari $ 105 untuk akaun bersama dan VPS sehingga $ 150 untuk rancangan hosting khusus.

Memerlukan masa antara 15 hingga 30 hari untuk pembayaran diproses. Anda boleh memilih untuk dibayar dengan cek, PayPal atau kredit (jika anda pengguna iPage).

Mari lihat beberapa ciri khas program afiliasi Hosting iPage. Apa yang menjadikannya pilihan menarik untuk ahli gabungan?

 • Kadar Komisen Terkemuka: Sebagai ahli gabungan, anda berpeluang mendapat komisen sehingga $ 150 setiap penjualan. Ini adalah salah satu pembayaran tertinggi oleh program afiliasi. Bahkan kadar asas $ 105 lebih tinggi daripada kebanyakan komisen standard dan tidak ada had untuk jumlah yang anda dapat.
 • Akses ke Bahan Promosi: iPage memberi afiliasinya akses ke pelbagai bahan promosi seperti sepanduk paparan, pautan teks dan banyak lagi, yang dapat mereka gunakan di laman web mereka untuk mempromosikan perkhidmatan hosting iPage. Ini juga memberi anda kod rujukan anda sendiri yang dapat anda gunakan dalam iklan anda.
 • Penukaran Lebih Tinggi: iPage menawarkan beberapa rancangan hosting termurah di industri. Ini bererti memudahkan kadar penukaran yang lebih tinggi untuk rujukan anda.
 • Kemerdekaan Geografi: Anda boleh berpusat di mana sahaja di dunia dan menjadi ahli gabungan iPage. Walau bagaimanapun, pembayaran dibuat hanya dalam dolar AS.

iPage juga menawarkan pusat sumber daya yang kuat yang dapat mereka gunakan untuk meningkatkan penukaran kepada afiliasinya. Oleh kerana ia adalah bahagian dari EIG, iPage adalah perkhidmatan hosting yang boleh dipercayai dan dipercayai.

Dari $ 105 hingga $ 150 setiap penjualan

8. Program Gabungan HostGator

Program gabungan web hosting HostGator

Ahli lain dari Endurance International Group, HostGator adalah salah satu perkhidmatan hosting paling lama di industri ini. Ia mempunyai berjuta-juta pengguna yang tersebar di seluruh dunia.

Program afiliasi HostGator adalah antara program gabungan yang paling popular. Ia juga mempunyai struktur komisen berdasarkan prestasi yang memberi ganjaran penukaran yang tinggi; komisen asas bermula pada $ 50.

Menawarkan rancangan untuk hosting VPS, hosting WordPress, hosting awan dan hosting akaun khusus, HostGator menggunakan Impact Radius untuk menjalankan program afiliasinya. Mari kita cari lebih mendalam mengenai ciri-cirinya.

 • Komisen sehingga $ 125: Anda boleh mendapat komisen tinggi $ 125 setiap penjualan dengan program afiliasi HostGator. Ia mengikuti struktur berdasarkan isipadu, di mana anda memperoleh $ 50 untuk sehingga 5 penukaran, $ 75 untuk 6 hingga 10 penukaran, $ 100 untuk 11 hingga 20 rujukan dan $ 125 untuk merujuk melebihi 20.
 • Terma pembayaran: Anda dibayar setiap bulan, dan penjualannya disahkan dua bulan setelah penjualan dibuat. Pembayaran dibuat satu minggu setelah penjualan disahkan. Anda mesti mendapat minimum $ 100 untuk komisen yang dikeluarkan tetapi tidak ada had atas.
 • Sistem Sokongan Gabungan: HostGator menawarkan banyak panduan kepada ahli gabungan. Ia juga menyediakan pelbagai spanduk dan bahan lain. Akhirnya, anda akan dapat berunding dengan pakar sekiranya anda ingin meningkatkan kadar penukaran anda.

Oleh kerana rancangan HostGator terkenal dan sangat popular, anda akan dapat mempromosikan perkhidmatannya dengan mudah dan hasilnya lebih banyak. Program gabungan ini pastinya merupakan salah satu yang paling terkenal di industri ini.

Komisen berdasarkan prestasi dari $ 50 hingga $ 125

9. Program Gabungan Bluehost

Program gabungan web hosting Bluehost

Bluehost juga merupakan ahli EIG, yang menjadikannya serupa dengan laman web hosting lain dalam senarai ini.

Bluehost adalah platform hosting web yang terkenal dengan penawaran berkualiti tinggi dan kos rendah; oleh itu, program gabungannya mempunyai kubu kuat di kalangan blogger yang ingin menjana pendapatan.

Bluehost mengikuti struktur komisen rata, menawarkan $ 65 setiap penjualan. Walau bagaimanapun, komisen boleh naik hingga $ 120 bergantung pada jumlah rujukan yang anda buat.

Lihat beberapa tawaran unik oleh program gabungan Bluehost di bawah:

 • Ganjaran Komisen: Anda dapat memperoleh sejumlah besar wang jika anda memiliki kemampuan untuk mendorong penjualan volume. Dengan komisen asas $ 65 setiap penjualan, anda layak mendapat harga yang lebih tinggi jika anda memasarkan rancangan mereka dengan baik dan mendorong sebilangan besar rujukan ke portal mereka.
 • Terma pembayaran: Sekiranya anda mendaftar dengan program gabungan Bluehost, anda akan mendapat komisen anda 45 hari selepas akhir bulan pembelian yang layak. Pembayaran diproses antara hari ke-16 dan hari terakhir dalam sebulan. Anda perlu memperoleh minimum $ 100 untuk pembayaran dilepaskan; anda semestinya mempunyai akaun PayPal.
 • Penjejakan Unggul: Bluehost mempunyai salah satu perisian penjejakan yang paling canggih; tidak ada satu penjualan yang anda rujuk. Sistem penjejakan teknologinya yang canggih menjadikannya program gabungan yang stabil dan boleh dipercayai.
 • Panduan dan Sokongan: Bergabung dengan program gabungan Bluehost memberi anda akses ke sejumlah besar sumber untuk meningkatkan kadar penukaran anda. Ini juga menyediakan afiliasi dengan sepanduk paparan dan pautan iklan untuk diperhatikan. Akhirnya, penerbit mempunyai akses kepada pasukan pakar yang dapat membimbing anda untuk menjana lebih banyak wang melalui komisen.
 • Lebih Banyak Penukaran, Pembalikan Rendah: Bluehost adalah jenama terkenal dalam domain hosting web dan sudah digunakan oleh berjuta-juta pelanggan di mana-mana. Ini bermaksud lebih mudah bagi afiliasi untuk mendorong perkhidmatan hostingnya kepada pengunjung biasa. Oleh kerana perkhidmatan hosting diterima di kalangan komuniti pengguna, anda akan dapat mendorong lebih banyak penukaran dan mengekalkan kadar pembalikan rendah.

Bluehost menawarkan pelbagai rancangan kepada penggunanya. Oleh kerana perkhidmatannya yang mantap dihargai secara meluas, anda akan dapat mempromosikannya dengan mudah. Sebagai afiliasi hosting web, anda tidak boleh salah dengan program afiliasi Bluehost.

Dapatkan $ 65 + untuk setiap pendaftaran

Apa itu Pemasaran Gabungan?

Pemasaran afiliasi adalah konsep di mana anda, sebagai sekutu, mengesyorkan produk pihak ketiga di laman web anda. Apabila seseorang membeli produk tersebut melalui pautan anda, anda akan mendapat komisen. Mudah, bukan?

bagaimana pemasaran afiliasi web hosting berfungsi

Ini adalah salah satu cara terbaik untuk memperoleh pendapatan pasif, terutamanya jika anda sudah mempunyai blog yang menarik jumlah pengunjung yang layak.

Adakah anda menjalankan blog yang berfokus pada hosting web, tema WordPress, blogging atau subjek yang berkaitan dengan pemasaran digital? Sekiranya anda melakukannya, langkah seterusnya adalah bergabung dengan program afiliasi hosting web. Ini adalah kaedah terbaik untuk menjana pendapatan pasif yang berpotensi besar.

Mengapa Pemasaran Web Affiliate Marketing Menguntungkan?

Ringkasnya, pemasaran gabungan membantu anda menjana wang. Sebilangan besar blogger telah dapat menggunakan pautan rujukan untuk kelebihan mereka. Program afiliasi hosting web menonjol kerana mereka adalah beberapa program afiliasi dengan bayaran tertinggi di pasaran.

Yang harus anda lakukan (lebih mudah dikatakan daripada selesai yang saya tahu) adalah menulis satu posting yang mengulas platform hosting web dan anda boleh mendapat komisen yang besar (bergantung kepada penonton yang anda tarik).

Banyak blogger yang merangkumi topik seperti web hosting, blogging, pemasaran internet, dan teknologi dapat memperoleh pendapatan yang sangat baik. Mereka melakukan ini dengan mempromosikan perkhidmatan hosting web di laman web mereka.

Tetapi seperti yang saya katakan di awal catatan ini, dan saya tidak dapat menekankan betapa pentingnya ini:

Sebagai pemasar afiliasi, anda hanya boleh mengesyorkan hos web yang anda kenal – dan hanya mengesyorkan hos web yang anda gunakan sebelumnya dan telah membantu anda mencapai sesuatu.

Sekiranya anda tidak yakin dengan host web dan anda tidak merasakan ia akan membantu orang, maka anda tidak seharusnya mempromosikannya.

Bagaimanakah ia berfungsi?

Terdapat beberapa cara untuk mempromosikan perkhidmatan web hosting di blog anda. Pertama, anda boleh menulis catatan yang mengulas perkhidmatannya. Akhiri catatan blog dengan pautan ke perkhidmatan hosting web.

Kedua, anda boleh memaparkan sepanduk di laman web anda. Hampir semua program afiliasi memberi anda sepanduk jenama mereka dan bahan promosi lain. Anda boleh menggunakannya di laman web anda atau memasukkan pautan mereka di footer atau header laman web anda. Anda juga boleh menggunakan kod kupon diskaun untuk mendorong pengunjung anda memilih perkhidmatan hosting.

Setiap kali pengunjung memeriksa laman web anda, mengklik pada pautan cadangan dan akhirnya membeli perkhidmatan laman web hosting, anda akan mendapat komisen. Komisen ini boleh terdiri dari $ 50 hingga lebih dari $ 1.000, bergantung pada program afiliasi web hosting yang menjadi milik anda dan struktur komisen mereka.

Ini untuk siapa?

Program afiliasi hosting web terutamanya untuk blogger yang menulis mengenai topik serupa seperti SEO, pembuatan laman web dan blog dan penguasaan web. Malah pemilik laman web umum boleh menjadi afiliasi hosting web dan mempromosikan perkhidmatan hosting pilihan mereka.

Sekiranya anda ingin mempengaruhi khalayak anda untuk mencuba cadangan anda, langkah pertama adalah membina kepercayaan mereka. Anda boleh mulakan dengan menghasilkan kandungan pakar di blog anda.

Sebaik sahaja anda melakukan ini, tidak sukar untuk mengarahkan mereka ke platform hosting web tertentu. Sebagai contoh, anda boleh memasukkan footer yang tertera “dihoskan oleh SiteGround” dan mendorong pengunjung ke laman web SiteGround.

Sekiranya anda sudah biasa dengan pemasaran afiliasi standard dan juga blog mengenai topik ini, cubalah program afiliasi hosting web!

Perkataan Akhir

Pemasaran afiliasi hosting web berfungsi dengan baik untuk blogger secara konsisten mengeluarkan kandungan yang hebat. Jumlah penukaran yang dapat anda buat sangat bergantung pada kedudukan mesin pencari blog atau laman web anda, sebab itulah kandungannya sangat penting.

Memilih bukan merupakan tugas yang sangat sukar bagi blogger. Sebenarnya, anda semestinya sudah mengetahui tentang keberadaan perkhidmatan hosting yang popular ini. Walau bagaimanapun, semasa memilih perkara yang ingin anda promosikan, ingatlah semua faktor. Bukan sekadar membuat komisen tinggi, tetapi juga menjaga kandungan anda tetap sah.

Semua program afiliasi yang kami bincangkan telah lama wujud; mereka memberi peluang kepada blogger untuk menjana pendapatan pasif yang lebih tinggi. Contohnya, blogger terkenal F Flynn menggunakan Bluehost dan mendapat komisen yang besar melalui rujukan.

Sekiranya anda seorang blogger dan ingin menyertai program afiliasi hosting web, ikuti dan beritahu kami program mana yang paling sesuai untuk anda!

Adakah saya terlepas sesuatu yang penting yang anda fikir harus disertakan di sini? Kemudian saya ingin mendengar semua tentangnya dalam komen di bawah ini!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map