41 Contoh Teknik Peretasan Pertumbuhan yang Digunakan Oleh Jenama Terkenal

Di sini saya telah mengumpulkan bagaimana jenama terkenal dan perniagaan dunia nyata telah menggodam cara mereka berkembang ?


teknik dan contoh penggodaman pertumbuhan

Tetapi pertama …

Contents

Apa itu penggodaman pertumbuhan?

Peretasan pertumbuhan adalah ungkapan yang diciptakan oleh Sean Ellis pada tahun 2010. Ellis, adalah lelaki “pergi ke” di Silicon Valley kerana membantu syarikat mengembangkan pangkalan pengguna mereka. Dia mengatakan bahawa:

Penggodam pertumbuhan adalah orang yang utara adalah pertumbuhan – Sean Ellis

Penggodam pertumbuhan adalah seseorang yang kacukan antara pemasar dan pengekod, seseorang yang menjadi tujuannya menjana pertumbuhan / pengikut yang besar (iaitu “pertumbuhan”) – cepat dan kerap dengan anggaran yang ketat (iaitu “penggodam”)

Penggodam pertumbuhan sering menumpukan pada alternatif yang lebih murah daripada kaedah pemasaran tradisional dan cenderung bekerja di syarikat permulaan yang kecil yang tidak mempunyai sumber daya untuk bersaing dengan syarikat yang lebih mapan.

Lihat senarai sumber dan senarai alat yang sangat baik ini.

Anda juga perlu melihat koleksi senarai semak strategi pertumbuhan 5+ ini dengan templat, petua, dan contoh. Ketahui cara membuat matlamat peringkat tinggi, mengenal pasti input yang paling penting dan bagaimana anda boleh menjalankan eksperimen pertumbuhan untuk mencapai matlamat tersebut.

3 peretasan pertumbuhan terkenal

 • Kembali ketika Facebook memulakan matlamatnya adalah untuk memperoleh 200 juta pengguna dalam 12 bulan. Salah satu peretasan pertumbuhan terkenal untuk mencapainya adalah dengan memberikan lencana dan widget yang dapat disisipkan yang dapat diposkan oleh pengguna di laman web dan blog mereka yang menghubungkan orang kembali ke halaman Facebook mereka. Peretasan ini sahaja menyebabkan berjuta-juta pendaftaran.
 • LinkedIn meningkat dari 2 juta hingga 200 juta pengguna dengan menerapkan teknik penggodaman pertumbuhan yang membolehkan pengguna membuat profil awam mereka sendiri. Ini adalah langkah cemerlang oleh LinkedIn kerana memastikan profil pengguna muncul secara organik dalam hasil carian Google dan ini membantu mengembangkan jenama dan pangkalan pengguna LinkedIn.
 • Youtube bermula sebagai platform untuk berkongsi video dan berkembang menjadi mesin pencari kedua terbesar di dunia selepas Google dengan menggunakan teknik peretasan pertumbuhan ini. Semasa anda mengunjungi YouTube untuk menonton video, anda boleh mendapatkan kod penyisipan yang membolehkan anda berkongsi video di blog, laman web atau rangkaian sosial anda. Ini menjadikan pengguna sangat mudah untuk memuat naik video dan membagikannya dengan dunia.

Sekarang mari kita masuk ke dalam peretasan pertumbuhan tertentu …

Contoh teknik dan strategi penggodaman pertumbuhan

Peretasan pertumbuhan pemerolehan (Pemasaran percuma)

 1. Peretasan Trafik Quora

Gunakan SEMrush + Quora untuk meningkatkan kedudukan carian organik anda di Google dengan melakukan ini:

 1. Di SEMrush > Analisis Domain > Penyelidikan Organik > cari quora.com
 2. Klik pada Penapis Lanjutan dan tapis untuk Kata Kunci yang mengandungi kata kunci sasaran anda, Kedudukan kurang dari 10, dan Isipadu lebih besar daripada 100
 3. Pergi ke Quora dan tulis jawapan terbaik untuk soalan itu
Syarikat yang melakukan ini:

Papan semak

Baca lebih lanjut:

 1. Peretasan Demo Borang Utama

Di halaman arahan atau borang penyertaan untuk magnet utama anda (kertas putih, kajian kes, video, dan lain-lain) sertakan satu medan ‘Ya / Tidak’ tambahan di akhir borang yang bertuliskan “Adakah anda mahukan demo perisian kami ? ” jadi anda boleh menempah demo dengan orang yang sudah berminat melihat perisian anda.

Syarikat yang melakukan ini:

KISSmetrics, Bounce Exchange

Baca lebih lanjut:

http://grow.kissmetrics.com/webinar-171

 1. Peretasan Lanjutan “Dikuasakan Oleh”

Gunakan taktik “dikuasakan oleh”. Sebilangan kecil pelawat ini akan mengkliknya dan tiba di laman utama anda di mana ada yang meminta demo. Telah terbukti membawa kepada pekali virus k > 0.4, yang bermaksud bahawa setiap 10 pengguna yang diperoleh akan menghasilkan 4 pengguna tambahan. Untuk mengoptimumkan penukaran lebih banyak, gunakan penyisipan kata kunci dinamik di halaman arahan yang anda kirimi orang dengan nama syarikat yang merujuk mereka ke laman web anda.

Syarikat yang melakukan ini:

Interkom, Wistia, Qualaroo

Baca lebih lanjut:

https://blog.aircall.io/the-saas-guide-to-leveraging-the-powered-by-tactic/

 1. Peretasan pertumbuhan Kelangkaan Gmail

Semasa Google melancarkan Gmail pada tahun 2004 semua orang menggunakan Hotmail atau Yahoo. Google mengubah masalah underdognya menjadi kelebihan. Dengan ruang pelayan yang terhad, Google membuat kelebihan kerana kekurangan. Semasa dilancarkan, ia hanya dengan undangan, bermula dengan sekitar 1,000 orang yang berpengaruh untuk merujuk rakan. Ini menimbulkan kesan bahawa semasa mendaftar ke Gmail, anda menjadi sebahagian daripada kelab eksklusif.

Syarikat yang melakukan ini:

Gmail

Baca lebih lanjut:

http://time.com/43263/gmail-10th-anniversary/

 1. Peretasan Dream 100 ABM

Gunakan teknik pemasaran berasaskan akaun mudah ini untuk mengenal pasti 100 pelanggan impian anda (atau apa sahaja jumlahnya), cari di kolej mana pembuat keputusan di setiap syarikat pergi, kirimkan topi besbol dari kolej mereka dengan catatan peribadi tentang bagaimana syarikat anda dapat menolong mereka.

Syarikat yang melakukan ini:

Kotak

 1. Peretasan Co-Webinar

Hubungi orang yang berpengaruh di ruang anda yang mempunyai khalayak ramai dan lakukan seminar web pendidikan dengan mereka. Daripada penjualan yang sukar di webinar, lakukan webinar pendidikan 100% dengan tinjauan pendapat di akhir webinar agar orang dapat memilih jika mereka berminat dengan demo perisian anda.

Syarikat yang melakukan ini:

Hubspot, Tidak Melambung, Uberflip

Baca lebih lanjut:

https://www.eofire.com/podcast/nathanlatka/

 1. Peretasan pemasaran data OKCuрid

Janji temu dalam talian adalah industri bernilai berbilion dolar dan OkCupid telah memanfaatkan data dalamannya sendiri untuk membuat catatan blog dan ini telah membantu mereka untuk menjadi pembesar dalam industri temu janji. Set data kolosal OKCupid telah menjadi tambang emas pemasaran. Catatan blog OkCupid biasanya dibina berdasarkan penyelidikan data mereka sendiri dan disatukan dengan tajuk utama clickbait dan topik kontroversial. Anda boleh menggunakan data untuk membantu menceritakan tren, pemerhatian, dan analisis berdasarkan pengalaman secara empirik mengenai industri yang anda lalui.

Syarikat yang melakukan ini:

OkCupid

 1. Peretasan Produk Viral Minimum

Bina sesuatu dalam 1-2 hari itu’lebih viral daripada produk sebenar anda untuk menguji sentimen-produk yang sesuai dan membina senarai e-mel untuk melancarkan produk teras anda. Pastikan produk viral anda berkait rapat dengan produk teras anda dan fokus pada jumlah pengguna supaya anda dapat memaksimumkan penukaran dari produk viral anda ke produk teras anda.

Syarikat yang melakukan ini:

Tenang

Baca lebih lanjut:

 1. Peretasan Pasaran Aplikasi

Sekiranya anda mempunyai integrasi dengan syarikat SaaS yang besar, anda boleh mencuba dan menjadikan aplikasi anda disenaraikan di pasaran mereka (contoh: Salesforce App Exchange, G Suite Marketplace, Xero App Marketplace).

Syarikat yang melakukan ini:

Pipedrive, Insightly, ProsperWorks

Baca lebih lanjut:

https://auth0.com/blog/how-to-get-from-0-to-10000-customers-with-b2b-app-marketplaces/

 1. Hack SEO Pintar

Lihat kata kunci penukaran tertinggi anda di dalam AdWords, kemudian buat strategi SEO untuk mendapatkan kata kunci tersebut secara organik. Atau jika anda tidak’t jalankan AdWords lihat Laporan Pertanyaan Carian anda di Konsol Carian Google untuk melihat kata kunci apa yang mendapat klik ke laman web anda, tetapi terdapat di halaman 2 dan memerlukan peningkatan pada halaman 1.

Syarikat yang melakukan ini:

Secara optimum, Tuas, simPRO

Baca lebih lanjut:

http://searchengineland.com/how-to-leverage-ppc-to-discover-high-converting-keywords-for-seo-131862

 1. Peretasan Integrasi SEO Pintar

Buat halaman yang membincangkan integrasi anda dengan rakan perisian yang lain, jadi apabila seseorang mencari kes penggunaan khusus perisian rakan integrasi anda yang diselesaikan oleh perisian anda, laman web anda akan muncul.

Syarikat yang melakukan ini:

Zapier, Xero, Klipfolio

Baca lebih lanjut:

https://zapier.com/zapbook/slack/trello/

 1. Peretasan Pemasaran Kandungan 3,000 Kata

Tulis 3,000+ artikel blog mendalam yang merangkumi topik tertentu secara terperinci. Dalam artikel itu, sebutkan petikan dari pengaruhnya industri dan pautkan kepada penyelidikan dari blog terkenal lain, kemudian hantarkan e-mel kepada mereka untuk memberitahu mereka bahawa anda memaparkannya dalam artikel anda untuk mempromosikan perkongsian sosial.

Syarikat yang melakukan ini:

Buffer, Moz, Shopify

Baca lebih lanjut:

https://www.quicksprout.com/2017/01/04/a-step-by-step-guide-to-producing-a-3000-word-article-on-any-topic/

https://visioneerit.com/7-tips-can-growth-hack-social-media-presence-today/

 1. Peretasan Tinjauan Kajian

Kirim tinjauan ke senarai mel anda dan tawarkan peluang kepada responden untuk memenangi kek cawan. Pilih 10 peserta secara rawak dari tinjauan untuk menerima selusin cupcakes. Sudah terbukti bahawa orang lebih suka menerima selusin cupcakes daripada iPad.

Syarikat yang melakukan ini:

RJMetrik

Baca lebih lanjut:

https://thinkgrowth.org/the-greatest-marketing-growth-hack-of-all-time-hint-cupcakes-784ccaa3f78

 1. Peretasan Utama yang Berkelayakan

Pastikan semua orang yang membeli perisian anda terlebih dahulu perlu melalui proses ini sebelum anda memberi mereka percubaan atau demo perisian anda (melainkan jika ia menjadi rujukan). TOFU: bahagian kandungan corong teratas (contohnya: laporan, kertas putih, fail leret, dan lain-lain), MOFU: bahagian isi corong tengah (webinar, video, dll), BOFU: bahagian bawah -bahagian kandungan corong (kajian kes, demo, panggilan strategi, dll).

Syarikat yang melakukan ini:

HubSpot

Baca lebih lanjut:

https://rocketshipgrowth.com/the-most-scalable-channel-for-large-highly-qualified-saas-leads-hint-its-not-facebook-4c6fe110a6e7

 1. Peretasan Repost Kandungan

Ikuti 5 langkah ini.

 1. Langkah 1: Hantar e-mel ke senarai anda dengan artikel anda (pada bila-bila masa anda mempunyai kadar buka tertinggi, berdasarkan statistik e-mel sejarah anda).
 2. Langkah 2: Kongsi artikel di akaun media sosial sebaik sahaja kempen e-mel dihantar.
 3. Langkah 3: Cari saluran yang berkaitan dengan perniagaan anda dan hantarkan pautan ke sana (contoh: forum, kumpulan FB, kumpulan Slack).
 4. Langkah 4: Tunggu beberapa hari untuk mendapatkan beberapa data analisis (statistik, perkongsian dan komen).
 5. Langkah 5: Hantar e-mel atau tweet editor penerbit besar yang melaporkan topik kandungan anda dengan tangkapan skrin bukti daya tarikan (contohnya: “Catatan saya mempunyai kadar perkongsian 50%, tangkapan skrin, lampiran mungkin?”).
Syarikat yang melakukan ini:

Uber, HubSpot, KISSmetrics

Baca lebih lanjut:

https://rocketshipgrowth.com/how-to-promote-b2b-saas-content-eab660ee2407

 1. Peretasan Tindak Balas PR

Mendapat PR yang teruk? Dituduh sebagai “rip-off”? Bina laman web khusus untuk membongkar cerita, kemukakan fakta dan tunjukkan bukti sosial untuk membuktikan versi cerita anda dan menukar pembenci menjadi pelanggan.

Syarikat yang melakukan ini:

Meja segar

Baca lebih lanjut:

http://ripoffornot.org/

 1. Proses Twitter Leapfrog

Sudah berlalu hari-hari ketika anda dapat menulis catatan blog 500 kata pendek mengenai topik dan mengharapkan ratusan, jika tidak ribuan pengunjung dapat mencarinya dalam talian. Hari-hari “menerbitkan dan berdoa” sudah lama berlalu. Hari ini memerlukan lebih banyak usaha untuk diperhatikan. Masukkan “Kaedah Leapfrog Twitter”. Ini adalah proses yang membantu menyampaikan artikel anda yang baru diterbitkan kepada beratus-ratus pembaca yang sangat disasarkan.

 1. Langkah 1: Tulis satu artikel 10x / badass pada topik yang anda tahu dengan baik
 2. Langkah 2: Kenal pasti orang yang telah berkongsi artikel serupa di media sosial
 3. Langkah 3: Kongsi artikel anda dengan orang-orang ini
Syarikat yang melakukan ini:

Junto

Baca lebih lanjut:

HACKS PERTUMBUHAN PENGAKUAN (PEMASARAN YANG DIBAYAR)

 1. Peretasan Iklan Belanjawan Rendah

Retargetkan orang yang telah melihat halaman penjualan untuk produk SaaS ANDA dan tidak mendapat percubaan / demo percuma / membeli DAN yang merupakan pengguna halaman peminat tertentu (contoh: pesaing terbesar anda). Dengan penyasaran berlapis ini, khalayak anda akan sangat kecil, yang membolehkan anda membelanjakan kurang dari $ 10 belanjawan sehari, membuat iklan yang berbicara khusus untuk khalayak sasaran anda sehingga anda dapat meningkatkan kadar klik-tayang dan meroket penukaran anda, yang dalam gilirannya akan menurunkan kos iklan anda.

Syarikat yang melakukan ini:

SamCart

Baca lebih lanjut:

http://www.digitalmarketer.com/buying-website-traffic/

 1. Peretasan Pengambilan Semula Masuk

Tukarkan lebih banyak lalu lintas masuk anda menjadi petunjuk dengan menargetkannya semula di 8 rangkaian iklan berikut: GDN, Facebook, Gmail, YouTube, Instagram, Twitter, Taboola, Yahoo Gemini dan AOL ONE.

Syarikat yang melakukan ini:

Secara optimum

Baca lebih lanjut:

https://rocketshipgrowth.com/how-the-worlds-biggest-saas-companies-leverage-inbound-to-dominate-a-market-cae780d38bcd

 1. Peretasan SaaS AdWords

Sasarkan kata kunci pesaing khusus ciri, khusus industri dan penukaran tinggi. Dorong orang terus ke halaman arahan khusus ciri dan industri dengan ajakan bertindak untuk demo perisian anda untuk membuat orang di telefon mendapat penjualan.

Syarikat yang melakukan ini:

NetSuite, Zoho, Freshdesk

Baca lebih lanjut:

https://rocketshipgrowth.com/how-we-outcompete-ebay-on-google-adwords-without-a-big-ad-budget-885e22d4e619

 1. Peretasan Hipertumbuhan PPC

Jalankan iklan Google ke halaman arahan untuk pendaftaran percubaan percuma atau panggilan demo. 1-10% akan menukar. Untuk menukar 90% + retarget yang lain dengan iklan petunjuk FB menggunakan jual yang lebih lembut (seperti kertas putih). Dari petunjuk mereka menjadi kempen automasi pemasaran (seperti kursus mini e-mel) dan mendorong mereka untuk memulakan percubaan atau menempah demo dengan pasukan penjualan anda.

Syarikat yang melakukan ini:

Drip, SurveyMonkey, Pardot

 1. Peretasan Tukar Pixel

Cari syarikat lain yang menjual kepada pelanggan sasaran yang sama dengan anda (tetapi tidak berdaya saing) dan tawarkan untuk bekerjasama dengan mereka dengan meletakkan piksel penargetan ulang mereka di laman web anda, sementara mereka meletakkan piksel penargetan ulang anda di laman web mereka menggunakan alat seperti Pemirsa Sempurna Sambung. Gunakan iklan penargetan semula di Facebook untuk mendorong petunjuk baru yang menjimatkan kos ke bahagian atas corong anda dengan magnet petunjuk TOFU.

Syarikat yang melakukan ini:

Relik Baru, SendGrid, Runscope

Baca lebih lanjut:

http://marketingland.com/perfect-audience-launches-partner-retargeting-network-directly-target-others-sites-visitors-83518

 1. Peretasan Pesaing AdWords

Sekiranya terdapat pesaing utama di ruang anda yang dicari oleh banyak orang, tetapi SaaS anda menawarkan nilai wang yang lebih baik, ciri yang lebih baik, atau reputasi yang lebih baik, anda boleh menyasarkan istilah jenama mereka. Untuk melakukan ini dengan jayanya tanpa membazirkan belanjawan pemasaran, kenal pasti titik perbezaan unik anda (iaitu: nilai untuk wang, ciri, reputasi). Kedua, sasarkan kata kunci berdasarkan USP anda (iaitu: features = [mailchimp], value for money = [mailchimp pricing], reputasi = [mailchimp review]). Ketiga, buat halaman arahan yang menunjukkan bagaimana anda lebih baik daripada pesaing anda di kawasan itu dengan jadual perbandingan supaya iklan anda lebih relevan dan disajikan.

Syarikat yang melakukan ini:

Interkom, Buku Pantas, Wrike

Baca lebih lanjut:

https://www.intercom.com/customer-support/zendesk-alternative

 1. Hack Pendaftaran Percubaan Algoritma Facebook

Letakkan piksel penjejakan penukaran FB di halaman tempat orang mendarat setelah mendaftar untuk percubaan perisian anda, buat khalayak yang serupa dengan orang yang telah mencapai piksel penjejakan penukaran, kemudian buat kempen FB dengan objektif “Penukaran Laman Web” menghantar trafik penonton anda yang serupa ke halaman dengan tawaran percubaan percuma. Facebook akan menggunakan algoritma untuk mensasarkan orang yang paling serupa dengan orang yang telah mendaftar dan menukar di laman web anda.

Syarikat yang melakukan ini:

InVision, Treehouse, Asana

 1. Hack TOFU Facebook

Gunakan iklan petunjuk FB untuk mendorong orang ke magnet utama (contohnya: kajian kes untuk menegak tertentu, kertas putih, dll.). Anda akan meningkatkan penukaran kerana apabila seseorang mengklik iklan utama anda, borang akan terbuka dengan maklumat kenalan FB orang tersebut diisi secara automatik. Kemudian gunakan e-mel automasi pemasaran untuk memupuk permintaan meminta demo perisian anda.

Syarikat yang melakukan ini:

Infusionsoft, Salesforce, InsightSquared

 1. Hack Retargeting Kajian Kes

Retargetkan pelawat laman web ke halaman kajian kes (contoh: Lihat bagaimana Bob, CMO di Zendesk menggunakan kami untuk menyelesaikan XYZ) dengan ajakan bertindak pada akhir kajian kes untuk demo (kecualikan senarai pengguna berbayar sehingga anda jangan bazirkan anggaran iklan). Kelompokkan pelawat laman web yang melihat kajian kes menjadi khalayak yang unik dan kemudian tunjukkan kepada mereka iklan untuk kajian kes baru sehingga prospek anda yang paling sibuk terus melihat kajian kes baru yang baru mengikut urutan yang anda tetapkan.

Syarikat yang melakukan ini:

simPRO

Baca lebih lanjut:

http://www.jonloomer.com/2016/05/10/facebook-website-custom-audience-enhancements/

 1. Peretasan Penonton Perkaitan Khusus

Buat khalayak dari orang yang telah mengunjungi laman web tertentu yang anda tentukan (pesaing, blog, penerbitan industri, dll) dan kemudian sasarkan mereka dengan iklan paparan Google. Seseorang yang melihat iklan bergambar belum tentu berminat dengan produk anda, jadi tawarkan kandungan yang anda fikir akan bermanfaat dan bermanfaat bagi prospek anda untuk membina kepercayaan dan kesedaran jenama (contoh: webinar, kertas putih, dll.).

Syarikat yang melakukan ini:

Zendesk, Intuit, Emma

Baca lebih lanjut:

https://support.google.com/adwords/answer/2497941?hl=en-AU

 1. Peretasan Pesaing Gmail

Tunjukkan iklan Gmail kepada orang yang menerima e-mel pesaing anda. Untuk mendapatkan penyasaran yang paling tepat, sasarkan domain pesaing anda menggunakan penempatan domain.

Syarikat yang melakukan ini:

DigitalOcean

 1. Peretasan Stack Tech Berbayar

Gunakan alat senarai utama seperti BuiltWith untuk membina senarai pembuat keputusan di syarikat sasaran ideal yang menggunakan perisian pesaing anda. Muat naik alamat e-mel pembuat keputusan ke Khalayak Khusus yang boleh anda jalankan iklan. Kemudian buat khalayak yang serupa dari khalayak khusus itu untuk menargetkan iklan anda pada prospek yang lebih berkelayakan (mulailah dengan penonton yang serupa dengan 1%, kemudian naikkan seperti yang anda lihat hasilnya).

Syarikat yang melakukan ini:

BuiltWith, Datanyze

 1. Peretasan Iklan YouTube

Gunakan iklan dalam aliran YouTube untuk menargetkan saluran YouTube tertentu yang relevan dengan pasaran anda dan hanya membayar jika seseorang menonton 30 saat terakhir.

Syarikat yang melakukan ini:

Wishpond, Salesforce

Baca lebih lanjut:

http://www.digitalmarketer.com/youtube-ad-types/

 1. Peretasan Iklan Asli

Lihat laporan Penukaran anda di dalam Google Analytics untuk mengenal pasti URL kandungan blog anda dengan jumlah tertinggi
penukaran petunjuk. Promosikan sekeping kandungan blog penukaran tertinggi anda di rangkaian iklan seperti Taboola, Outbrain atau Twitter.

Syarikat yang melakukan ini:

Netflix

Baca lebih lanjut:

https://blog.hubspot.com/agency/native-ads-201

HACKS PERTUMBUHAN WANG

 1. Hack Peribadikan Mel Suara

Apabila seseorang memilih salah satu magnet utama anda, kumpulkan nombor telefon bimbitnya dan kemudian gunakan Slybroadcast untuk merakam mesej peribadi yang dihantar ke mel suara mereka.

 1. Peretasan Penukaran Percubaan

Hantarkan e-mel tujuh perkataan ini ke segmen percubaan anda yang tidak berubah menjadi pelanggan berbayar menggunakan salinan e-mel ini: “{{Name}}, adakah anda masih mencari {{product}}?” Kemudian bersiaplah untuk hari sibuk menjawab e-mel. Gabungkan ini dengan The Irresistible Offer Hack dengan menghantar susulan pendek yang menawarkan potongan atau percubaan lanjutan (terutamanya jika terdapat perubahan produk sejak itu) untuk mendapatkannya kembali.

 1. Peretasan Retargeting Onboarding

Setelah seseorang mendaftar untuk percubaan percuma, targetkan semula mereka dengan iklan yang pergi ke halaman untuk mendapatkan webinar percuma atau panggilan percuma dengan pasukan kejayaan pelanggan anda untuk memastikan mereka mempunyai segala yang betul dalam perniagaan mereka untuk dipersiapkan setelah percubaan mereka berakhir.

Syarikat yang melakukan ini:

Heyo

Baca lebih lanjut:

https://rocketshipgrowth.com/how-to-increase-free-trials-to-paid-customers-with-onboarding-retargeting-5e8cc05e3756

 1. Hack Pengoptimuman Onboarding

Mundur melalui pelanggan berjaya yang menggunakan produk anda dan lihat apa yang telah mereka lakukan dalam 7-14 hari pertama. Cubalah dan cari tiga perkara biasa yang dilakukan orang-orang itu dan bina menjadi skor pengguna produk. Ini adalah aktiviti yang anda mahu jalankan. Optimumkan pemesejan onboarding dan dalam aplikasi anda untuk memimpin orang melakukan tiga perkara tersebut.

Syarikat yang melakukan ini:

HubSpot

Baca lebih lanjut:

https://www.saastock.com/blog/view/the-data-driven-marketing-playbook-with-hubspot-gocardless-and-idio

 1. Peretasan Tawaran Tidak Tertahankan

Sekiranya nilai perisian anda tersendiri, tambahkan e-mel ke dalam automasi pemasaran anda dengan insentif untuk membeli atau mendemonstrasikan produk anda (contoh: Lihat bagaimana perisian kami berfungsi dan dapatkan kad hadiah Amazon $ 25). Ia mungkin kelihatan spam, tetapi banyak syarikat SaaS B2B yang besar menggunakannya untuk menghasilkan demo yang berkelayakan kerana ia dapat memindahkan orang daripada menjadikan anda di # 101 dalam senarai keutamaan mereka ke # 3.

Syarikat yang melakukan ini:

Halaman Utama, Boleh dikenali

Baca lebih lanjut:

http://www.bizible.com/blog/4-b2b-saas-growth-hacks-that-helped-bizible-raise-8m

PEMBANGUNAN PEMBAKARAN

 1. Hack Maklum Balas Pelanggan

Setelah seseorang mendaftar dan menyelesaikan semua petua alat on-app onboarding, kirimkan ucapan selamat dalam aplikasi kepada mereka
pemberitahuan dan e-mel yang menawarkan untuk menghantar hadiah pelekat dalam surat. Dalam pautan e-mel ke Typeform yang mengumpulkan pengguna’alamat surat-menyurat. Di bahagian bawah, berikan dua bidang respons pilihan kepada orang lain: 1) Apa yang membawa anda ke [aplikasi anda]? Masalah apa yang ingin anda selesaikan? 2) Apa yang boleh kita lakukan dengan lebih baik? Apa-apa ciri / produk yang kita hilang? Gunakan Zapier untuk menghantar jawapan dari 2 bidang tersebut ke papan produk. Gunakan papan produk untuk mengemas dan menentukan permintaan fitur mengikut keutamaan kohort pengguna, dan bagaimana ciri sesuai dengan visi anda yang lebih luas untuk produk anda.

Syarikat yang melakukan ini:

Apl Awan

Baca lebih lanjut:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Peretasan Pengaktifan Semula Produk

Hantar e-mel ini secara automatik kepada pengguna yang mempunyai tempat perlindungan’menggunakan produk anda selama 30 hari: “Saya tertanya-tanya adakah anda boleh meluangkan masa untuk memberitahu saya apa pendapat anda mengenai produk tersebut dan adakah anda mempunyai idea mengenai apa yang boleh kami lakukan untuk meningkatkannya? Sebagai balasan, saya’telah maju dan menambahkan satu bulan rancangan pro ke akaun anda secara percuma.

Syarikat yang melakukan ini:

Apl Awan

Baca lebih lanjut:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Peretasan Produk Melekit

Untuk setiap tahap langganan dalam produk anda, buat siri tiga e-mel dengan CTA untuk membolehkan / memandu mereka melalui ciri yang paling penting pada tahap harga tersebut (contohnya: E-mel # 1 > Tunggu 1 Hari > E-mel # 2 > Tunggu 2 Hari > E-mel # 3 > Kempen Akhir). Kemudian mulakan kempen tiga e-mel ke-2 untuk mengaktifkan / memandu mereka melalui ciri terpenting berikutnya dalam produk anda supaya anda dapat membuat pengguna melekit yang cenderung tidak berpusing.

Syarikat yang melakukan ini:

Jadual Waktu Bersama

Baca lebih lanjut:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Peretasan Laporan yang Diperibadikan

Automatikkan pengiriman Laporan Metrik Bulanan yang diperibadikan yang merangkumi ringkasan mengenai apa yang dicapai oleh pelanggan anda dengan produk anda selama bulan tersebut. Gunakan alat data pelanggan seperti Segmen untuk memasukkan data penggunaan anda dari produk anda ke alat automasi pemasaran data seperti Customer.io. Siapkan pemicu data menggunakan logik “if / else” untuk memberi cadangan yang dapat ditindaklanjuti kepada pelanggan anda di mana mereka dapat meningkatkan.

Syarikat yang melakukan ini:

AdRoll

Baca lebih lanjut:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Peretasan Gamifikasi Produk

Apabila pelanggan mencapai kejayaan tertentu dalam aplikasi anda, kirimkan hadiah kepada mereka, petua untuk mencapai tahap seterusnya dan ajakan bertindak untuk meningkatkan. Contohnya, untuk perisian senarai e-mel Sumo:

 1. 1 Pelanggan E-mel = Pelekat Sumo (ditambah petua untuk mendapatkan 100 pelanggan e-mel)
 2. 100 Pelanggan E-mel = T-Shirt Sumo (ditambah petua untuk mendapatkan 1000 pelanggan e-mel)
 3. 1000 Pelanggan E-mel = Cermin Mata Hitam Sumo (ditambah petua untuk mendapatkan 10000 pelanggan e-mel)
 4. 10000 Pelanggan E-mel = Sumo Hat (tambah petua untuk mendapatkan 100000 pelanggan e-mel)
 5. 100000 Pelanggan E-mel = Makan Siang Sumo Taco
Syarikat yang melakukan ini:

AdRoll

Baca lebih lanjut:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Peretasan NPS Churn Buster

Hantarkan e-mel kepada semua pengguna 1 hari selepas percubaan percuma mereka berakhir. Dalam e-mel, gunakan tinjauan NPS yang menanyakan kepada pengguna anda kemungkinan besar mereka mengesyorkan perisian anda kepada rakan atau rakan sekerja pada skala 0 hingga 10. Sekiranya skor NPS adalah <6 terima kasih atas kejujuran mereka dan minta maklum balas, jika itu adalah 6-8 tawaran untuk melanjutkan percubaan percuma mereka, jika ada >8 tawarkan promosi peningkatan kepada mereka.

Syarikat yang melakukan ini:

Menyebut

Baca lebih lanjut:

Baik …

Sekarang, anda dilengkapi dengan sekumpulan teknik penggodaman pertumbuhan “bagaimana melakukan” yang boleh anda salin & tampal dan mulakan usaha untuk permulaan anda.

Semoga berjaya!

Terima kasih dan penghargaan kepada: Spreadshare.co dan Rocketship Agency kerana memberikan inspirasi dan sumber data untuk siaran ini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map