Bagaimana Mempercepat WordPress? (Di Slow Bluehost, Laman HostGator & GoDaddy)

Anda dan saya sama-sama tahu bahawa laman web yang lambat tidak baik untuk kepuasan pengguna, penukaran dan SEO. Sekiranya laman WordPress anda di Bluehost, HostGator atau Godaddy lambat dimuat, di sini saya akan menunjukkan kepada anda .


Jadi, apa dengan laman WordPress perlahan di Bluehost, HostGator dan GoDaddy? Hosting WordPress “di luar kotak” persediaan dan konfigurasi pelayan di Bluehost, HostGator dan GoDaddy boleh (tetapi tidak selalu) perlahan dan lembap.

Laman web WordPress yang perlahan di Bluehost, HostGator dan GoDaddy boleh diperbaiki (hingga tahap tertentu).

Tetapi satu-satunya dijamin dan “betul” untuk mempercepat laman WordPress anda di Bluehost, HostGator dan GoDaddy adalah beralih ke hos web yang lebih pantas seperti Tapak Tapak (lebih lanjut mengapa ini).

betulkan laman web godaddy hostgator bluehost yang perlahan

Mempunyai laman web pemuatan lambat tidak perlu. Ia buruk untuk kepuasan pengguna (pengguna akan menunggu dan menunggu, dan akhirnya menekan butang kembali dan tidak pernah kembali), buruk untuk penukaran (anda akan mendapat lebih sedikit jualan atau petunjuk) dan sudah pasti buruk untuk SEO (anda akan mendapat kedudukan yang lebih rendah di Google). Menurut Google:

 • Pinterest peningkatan lalu lintas enjin carian dan pendaftaran oleh 15% apabila mereka mengurangkan masa menunggu yang dirasakan oleh 40%.
 • Klik dua kali oleh Google dijumpai 53% lawatan laman web mudah alih ditinggalkan sekiranya halaman mengambil masa lebih lama daripada 3 saat untuk memuatkan.
 • Bila AutoApa sahaja mengurangkan masa muat halaman sebanyak separuh, mereka menyaksikan peningkatan sebanyak 12-13% dalam jualan.

Prestasi kelajuan adalah mengenai pengalaman pengguna, pengekalan pengguna, pengoptimuman mesin pencari, dan meningkatkan penukaran:

laman web lebih pantas lebih banyak penukaranGoogle menganggarkan tambahan pendapatan tahunan $ 72K jika kelajuan laman web meningkat dengan hanya 1 saat

Baiklah, jadi kita boleh bersetuju bahawa kelajuan laman web penting …

Sekarang saya akan menunjukkan kepada anda cara mempercepat WordPress dengan memperbaiki laman WordPress perlahan di Bluehost, HostGator dan GoDaddy.

Mari kita mulakan…

Cara Mempercepat WordPress (di Bluehost, HostGator atau GoDaddy)

Uji kelajuan laman web anda

Perkara pertama yang harus anda lakukan ialah periksa masa memuatkan laman WordPress anda. Untuk memeriksa seberapa cepat / lambat ia dimuat, tetapi juga untuk menanda aras laman web anda untuk mendapatkan skor sebelum “mempercepat WordPress”.

Terdapat kaedah mudah untuk mengetahui sama ada laman web anda lambat.

Untuk menguji kelajuan, pergi ke alat percuma seperti GTMetrix atau Pingdom, dan masukkan URL dan klik hantar. Alat ini akan mengambil masa beberapa saat untuk menguji laman web anda dan kemudian akan menunjukkan jumlah detik yang diperlukan untuk memuatkan laman web ini.

laporan kelajuan gtmetrix‘Masa yang dimuat sepenuhnya’ sekitar 1 saat benar-benar baik

Sekiranya laman web anda mengambil lebih daripada 3 saat untuk memuatkan, maka anda mempunyai laman web yang lambat tetapi baik-baik saja dan anda mempunyai beberapa penyesuaian yang perlu dilakukan, tetapi jika memerlukan lebih dari 5 saat maka anda mempunyai laman web pemuatan yang perlahan, dan banyak kerja yang perlu dilakukan.

Kerja bagus jika halaman WordPress anda memuat sekitar 1 saat. Teruskan membaca jika laman Bluehost, HostGator dan GoDaddy anda memuat perlahan …

Tukar ke hos web yang lebih pantas

Syarikat yang menjadi tuan rumah laman web anda sangat penting! Inilah sebab mengapa hosting web menjadi faktor prestasi # 1 dalam panduan pengoptimuman rasmi WordPress.

Web hosting pantas adalah perkara terpenting untuk mempercepat laman WordPress anda.

tweet

Sekiranya anda berusaha menjadikan laman web anda dimuat secepat mungkin, berpindah ke hos web yang lebih pantas untuk laman WordPress anda adalah cara terpantas dan terjamin untuk mempercepat WordPress.

Dan, berpindah ke hos web baru adalah mudah. Terutama laman web WordPress.

Jadi, mengapa SiteGround?

Kerana SiteGround hampir dijamin akan memberi anda peningkatan masa muat yang ketara.

Semasa saya memindahkan laman web saya ke SiteGround, masa memuatkan halaman utama saya adalah dari 6.9 saat hingga 1.6 saat. Itu 5.3 saat lebih pantas!

gtmetrix sebelum dan selepasLihat ulasan SiteGround saya untuk lebih banyak ujian kelajuan

SiteGround juga merupakan Syarikat hosting web # 1 dalam banyak tinjauan / tinjauan Facebook:

tinjauan facebookLihat tinjauan di Facebook:
https://www.facebook.com/groups/wphosting/permalink/1160796360718749/ https://www.facebook.com/groups/wphosting/permalink/917140131751041/ https://www.facebook.com/groups/473644732678477/ permalink / 1638240322885573 / https://www.facebook.com/groups/wphosting/permalink/1327545844043799/

Teknologi kelajuan SiteGround adalah perkara utama yang paling disukai orang. Mereka juga mendapat ulasan positif di Twitter:

ulasan laman web di twitter

SiteGround mempunyai 3 rancangan hosting WordPress terurus untuk dipilih:

rancangan wordpress laman web

The TumbuhBesar pelan memberi anda sumber pelayan 2x lebih banyak daripada StartUp, dan hosting separa khusus GoGeek pelan memberi anda sumber pelayan 3x lebih banyak.

GrowBig dan GoGeek dilengkapi dengan perkhidmatan pemindahan laman web profesional, sandaran harian, cache dinamik berasaskan NGINX canggih dan cache Memcached, penyediaan PHP 7.3 dan HTTPS, Cloudflare CDN percuma, dan kemampuan untuk menjadi tuan rumah pelbagai laman web. Berikut adalah perbandingan penuh rancangan SiteGround.

Mempunyai laman web yang perlahan di Bluehost, HostGator atau GoDaddy? Jangan memihak kepada anda dan beralih ke hosting SiteGround WordPress (P.S. mereka akan memindahkan laman web anda secara percuma).

Baiklah, tetapi katakan anda tidak mahu menukar hos web (dulu). Apa yang boleh anda lakukan untuk mempercepat laman Bluehost, HostGator dan GoDaddy?

Teruskan membaca dan ketahui bagaimana…

Gunakan tema WordPress yang lebih pantas

Sekiranya laman web HostGator atau GoDaddy atau Bluehost WordPress anda perlahan, tetapi anda tidak mahu menukar hos web, maka peningkatan kelajuan terbesar yang boleh anda lakukan adalah menukar tema WordPress anda.

Dan gunakan a tema WordPress pantas.

tema wordpress pantasLihat koleksi tema WordPress terpantas saya

Tema WordPress yang digunakan laman web anda memberi kesan besar terhadap kelajuan laman web anda. Mengapa?

Banyak tema WordPress berkod buruk dan datang kembung dengan puluhan sumber (gambar, CSS dan javascript) yang dapat melambatkan laman web anda.

Sekiranya tema anda menawarkan setiap ciri di bawah sinar matahari, membengkak dengan skrip dan sumber daya, dan dilengkapi dengan banyak kod berkualiti rendah, kelajuan laman web anda akan menderita.

Berhati-hati sebelum anda memasang tema baru.

Tema senang dipasang dan digunakan. Tetapi menukar tema bukan hanya dengan mengklik butang, hampir dijamin merosakkan penampilan, susun atur dan fungsi laman web anda.

Sebenarnya lebih mudah untuk beralih ke hos web yang lebih pantas dan meraih faedah daripada melakukannya daripada menukar tema WordPress.

Anda harus mencubanya terlebih dahulu, tetapi jika anda masih mahu meneruskan dan menukar tema, maka berikut adalah tutorial cara menukar tema dengan selamat.

Gunakan pemalam caching

Caching adalah mekanisme yang menyimpan data dalam memori sementara yang menyimpan salinan halaman web statik. Oleh kerana pelayan tidak di-ping untuk setiap permintaan setiap kali, cache mengurangkan beban pada pelayan dan memberikan kelajuan yang lebih cepat.

Sekiranya anda belum menggunakan cache maka siapkan caching adalah cara yang dijamin untuk mempercepat WordPress serta meningkatkan pengalaman pengguna. Selain itu kita semua tahu bahawa Google menyukai laman web yang lebih pantas, jadi cache juga meningkatkan kedudukan SEO.

WP Rocket adalah plugin caching WordPress premium yang ada senang disediakan dan sangat berkesan untuk mempercepat masa muat laman web anda. Ia hanya berharga $ 49 setahun dan ini adalah alat cache yang saya gunakan dan cadangkan.

caching plugin facebook pollWP Rocket adalah Plugin Caching yang diberi nilai tertinggi dalam kebanyakan tinjauan

WP Rocket sangat mudah untuk dimulakan dan dilengkapi dengan semua ciri yang mesti dimiliki: Cache Preloading, Page Caching, Sitemap Preloading, GZIP Compression, Browser Caching, Database Optimization, Google Fonts Optimization, Lazyloaded Images, Minification / Concatenation of HTML, Fail JavaScript dan CSS, ditambah banyak lagi.

Inilah panduan saya mengenai cara mengkonfigurasi WP Rocket dengan tetapan yang disyorkan.

WP Super Cache dan Cache Terpantas WP adalah dua plugin caching lain yang boleh anda gunakan. Mereka adalah kedua-duanya percuma. Berikut adalah perbandingan plugin caching.

Gunakan pemalam pengoptimuman gambar

Imej adalah bahagian penting dalam reka bentuk laman web anda kerana mereka menarik pengguna ketika mereka datang ke laman web anda, dan mengekalkan pengguna agar tidak meninggalkan laman web anda.

Tetapi, jika gambar yang anda gunakan tidak dioptimumkan, maka gambar itu lebih menyakitkan daripada membantu anda.

pengoptimuman gambar wordpressLihat panduan Google untuk pengoptimuman gambar

Semasa menyimpan gambar, anda harus memastikan bahawa anda gunakan format gambar yang betul.

.PNG menghasilkan gambar yang lebih berkualiti dan bersaiz lebih besar dan terutama digunakan untuk grafik, logo, ilustrasi, ikon, atau apabila anda memerlukan latar belakang agar telus.

.JPG digunakan terutamanya untuk foto dan keseimbangan kualiti dan ukuran fail yang lebih baik biasanya menjadikan JPG lebih sesuai untuk web.

Seterusnya, anda perlu kompres dan ubah saiz gambar anda.

Berita baiknya ialah terdapat banyak WordPress yang sangat hebat pemalam pengoptimuman imej semua-dalam-satu anda boleh gunakan untuk mengautomasikan proses pengoptimuman gambar.

Berikut adalah dua plugin all-in-one yang saya cadangkan:

pemalam optimole

Optimole mengambil gambar anda dan mengoptimumkannya untuk anda secara automatik di awan.

 • Menggunakan pemampatan lossy dan lossless.
 • Mengoptimumkan gambar di awan, kemudian gambar yang dioptimumkan disajikan melalui CDN yang menjadikannya cepat dimuat).
 • Memilih ukuran gambar yang tepat untuk penyemak imbas pelawat dan kawasan pandangan.
 • Menggunakan pemuatan yang malas untuk memaparkan gambar.

pemalam shortpixel

ShortPixel secara automatik mengoptimumkan gambar anda di awan.

 • Menggunakan pemampatan lossy, glossy, dan lossless.
 • Mengoptimumkan gambar di awan, kemudian gambar yang dioptimumkan disajikan melalui CDN yang menjadikannya cepat dimuat).
 • Membolehkan anda menukar PNG ke JPG secara automatik.
 • Boleh membuat versi WebP gambar anda.

Perkara yang paling penting semasa memilih pemalam pengoptimuman imej adalah memilih yang mengoptimumkan dan memampatkan gambar di awan. Kerana ini mengurangkan beban di laman web anda.

Gunakan rangkaian penghantaran kandungan (CDN)

A rangkaian penghantaran kandungan (CDN) mengambil semua aset statik laman web anda (gambar, CSS, JavaScript) dan memberikannya pada pelayan yang secara geografi lebih dekat dengan tempat pelawat mengakses laman web anda. Ini mengurangkan masa muat turun.

apa itu cdn

Dengan menyimpan aset statik anda pada rangkaian pelayan yang dioptimumkan secara geografi, anda dapat mengurangkan masa dan latensi pemuatan halaman dengan ketara.

CDN yang paling popular dan senang di luar sana ialah Cloudflare.

Semua rancangan SiteGround disertakan CDN Cloudflare percuma dan akses mudah ke semua ciri kelajuan dan keselamatan lain yang disediakan oleh Cloudflare. Bluehost dan HostGator, tetapi bukan GoDaddy, juga hadir dengan Cloudflare dibina terus ke akaun hosting anda.

Gunakan versi PHP 7 terkini

Bahagian belakang WordPress dikuasakan oleh MySQL dan PHP. MySQL adalah sistem pengurusan pangkalan data, dan PHP adalah bahasa skrip sisi pelayan. PHP sangat penting untuk WordPress, ia digunakan dalam inti / backend, dan dalam plugin dan tema.

PHP 7 adalah keluaran terbaru dan ia mempunyai peningkatan yang ketara dari segi kelajuan, prestasi, dan keselamatan. PHP 7.2 secara rasmi disenaraikan sebagai keperluan yang disyorkan untuk menjalankan WordPress, dan semestinya tuan rumah WordPress anda gunakan sekurang-kurangnya PHP 7 atau lebih tinggi, kerana dilengkapi dengan banyak kelajuan, prestasi, dan faedah keselamatan.

versi php wordpressPHP 7.3 dapat menangani 3x lebih banyak permintaan / saat daripada PHP 5.6 (sumber: kinsta.com)

Sekiranya penyedia hosting anda tidak menawarkan PHP 7, sudah tiba masanya anda berfikir tentang menukar hos web. Perkara yang baik ialah anda dapat mengubah versi PHP dengan satu klik (dan tidak memerlukan konfigurasi lain, dan anda akan melihat peningkatan segera).

Inilah cara menukar versi PHP di Bluehost, HostGator dan GoDaddy.

 • https://my.bluehost.com/hosting/help/php-version-selection-php-config
 • https://www.hostgator.com/help/article/php-configuration-plugin
 • https://www.godaddy.com/help/view-or-change-your-php-version-in-web-and-classic-hosting-3937

Konfigurasikan Tetapan WordPress

Saya suka WordPress kerana ia sangat hebat dan mudah digunakan. Tetapi ada banyak yang terjadi di belakang layar, dan WordPress dilengkapi dengan banyak pengaturan, skrip dan fungsi yang membuat permintaan HTTP mengambil sumber yang tidak anda perlukan. Ini fungsi dan proses berjalan dapat melambatkan laman web anda.

Sebagai contoh, di luar kotak, WordPress memuat emoji di setiap halaman laman web anda. Dengan melumpuhkan emoji, skrip ini tidak lagi dimuat dan akibatnya, ini akan mengurangkan jumlah keseluruhan permintaan HTTP dan ukuran halaman anda.

pengoptimuman prestasi wordpress

Melumpuhkan tetapan yang tidak penting anda tidak perlu akan mengurangkan jumlah keseluruhan permintaan HTTP dan ukuran halaman anda, yang seterusnya meningkatkan kelajuan dan prestasi.

Terdapat banyak plugin pengoptimuman prestasi WordPress yang baik dan mudah digunakan:

 • Perfmatters (Plugin berbayar dari $ 24.95 / tahun)
 • Clearfy (Pemalam percuma)
 • WP Disable (Plugin percuma – tetapi belum dikemas kini untuk WordPress 5.0)

Tutorial mengenai cara mengkonfigurasi plugin ini boleh didapati di halaman muat turun masing-masing.

Lumpuhkan pingback, trackback dan had semakan

Pingback dan trackback jauh pemberitahuan pautan yang memberi amaran kepada laman WordPress lain yang telah anda pautkan kepadanya, dan sebaliknya, laman web lain telah dihubungkan dengan anda.

Ini mungkin kelihatan seperti fungsi yang berguna tetapi tidak. Kerana ini meletakkan banyak memuatkan sumber pelayan anda, kerana “ping” menghasilkan permintaan dari WordPress.

Plus Pingbacks dan trackback secara meluas disalahgunakan kerana spam dan ketika menyasarkan laman web dengan serangan DDoS.

pingback dan trackback

Anda harus mematikan pingback dan trackback dalam Tetapan → Perbincangan. Hapus pilihan “Percubaan untuk memberitahu blog yang ada hubungannya dengan artikel” dan “Benarkan pemberitahuan pautan dari blog lain (pingback dan trackback) pada artikel baru”, dan ini akan membantu anda mempercepat WordPress lagi.

WordPress dilengkapi dengan kawalan semakan terbina dalam untuk sebarang catatan atau halaman yang anda buat. Ini adalah ciri yang baik tetapi boleh membawa kepada kembung yang tidak perlu dalam pangkalan data WordPress anda.

Semasa anda menulis, mengedit dan mengemas kini kandungan WordPress membuat banyak semakan yang disimpan. Mengehadkan bilangan semakan yang boleh disimpan setiap pos atau halaman akan mengosongkan ruang dalam pangkalan data anda.

WP Revision Control adalah plugin percuma yang membolehkan anda menentukan jumlah semakan yang disimpan untuk catatan dan halaman. Mengehadkan semakan kepada sesuatu seperti 5 akan membuat semakan tidak terkendali, terutamanya jika anda banyak mengemas kini.

Pecah komen menjadi beberapa halaman

Mendapatkan komen dari pengguna yang terlibat pada catatan blog adalah perkara yang baik, tetapi terlalu banyak komen pada halaman akan menjadikan halaman menjadi lebih perlahan, dan itu adalah perkara buruk.

Penyelesaiannya adalah dengan memecah, atau memalsukan, komen ke dalam beberapa halaman. Dan ini adalah perkara yang mudah dilakukan di WordPress:

pecah komen ke halaman

Di pentadbir WordPress anda, pergi ke Tetapan → Perbincangan dan periksa pilihan “Pecah komen ke halaman”. Kemudian anda memasukkan jumlah komen yang anda mahukan di setiap halaman (mis. 5), dan bagaimana anda mahu memaparkannya (mis. Yang lebih baru ke yang lebih tua).

Cara mempercepat WordPress: bungkus

cara mempercepat wordpress di laman web yang perlahan di bluehost hostgator godaddy

Beralih ke hos web yang lebih pantas selalunya merupakan kaedah terpantas dan termudah untuk mempercepat laman WordPress yang perlahan di Bluehost, HostGator dan GoDaddy.

Tetapi jika itu bukan kemungkinan, dan anda harus tetap bersama dengan host web anda sekarang, maka catatan blog ini telah menggariskan pelbagai teknik dan alat pengoptimuman yang dapat anda laksanakan untuk mempercepat WordPress.

P.S. Sekiranya anda telah berpindah ke hos web yang lebih pantas, sila hantar komen sebelum dan selepas peningkatan kelajuan dalam komen …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map