Oletko uusi isäntä ja ihmettelet, mitä sanat, kuten levytila, kaistanleveys tai käyttöaika todella tarkoittavat?


Et siis ole yksin. Olin erittäin hämmentynyt, kun kirjauduin isännöimään ensimmäistä kertaa.

yleisimmät web-hosting-ehdot infographic

Tässä on infografia yleisillä web-hosting-ehdoilla , selityksillä, mitä nämä sanat todella tarkoittavat.

Toivon, että tuolloin, kun aloitin, oli tällainen visuaalinen sanasto-opas.

Koska tahattomalle, web-hosting-lingo voi tuntua vieraalta kieleltä ja olla vähän hämmentävä.

Varsinkin kun olet tekemässä ostoksia uuden web-isännän löytämiseksi (kuten Bluehost).

Bluehost ovat luoneet tämän visuaalisen sanaston web hosting -palvelun yleisimmät sanat, lyhenteet ja ilmaukset.

yleisimmät web-hosting-ehdotInfografinen lähde: bluehost.com

Web-hosting-sanasto

kaistanleveys: Tietojen määrä, joka voidaan siirtää verkkosivustoosi tai verkkosivustolta sekunnissa.

Blogi: Säännöllisesti päivitettävä verkkosivusto tai verkkosivu. Uusia merkintöjä kutsutaan viesteiksi; viestejä voidaan käyttää liiketoiminnan ohjaamiseen sivustoosi tai SEO-avuksi. Tässä aloitan blogisivuni.

Pilvipalvelu: Cloud hosting heijastaa tietojasi useissa tallennuslaitteissa sen sijaan, että ne sijaitsevat vain yhdessä koneessa. Tämä redundanssi varmistaa sivustosi luotettavuuden.

CDN: Sisällönjakeluverkko (CDN) on palvelinjärjestelmä, joka on jaettu useille tietokeskuksille ympäri maailmaa ja joka toimittaa verkkosisältöä, erityisesti staattisia tiedostoja, kuten verkkosivustosi kuvia ja sivutyylejä, loppukäyttäjille.

Ohjauspaneeli: Ohjauspaneeli on isäntätilisi hermokeskus. Tähän voit lisätä uusia verkkotunnuksia, luoda sähköpostiosoitteita, asentaa sovelluksia ja hallita kulissien takana olevia asetuksia.

CMS: Sisällönhallintajärjestelmä (CMS) on käyttäjäystävällinen sovellus, jonka asennat isäntäpalvelimelle verkkosivuston hallinnan helpottamiseksi. WordPressin kaltainen CMS on erityisen hieno ihmisille, joilla ei ole koodaustausta, aloittaakseen verkkosivuston.

PROSESSORI: Keskusyksikkö (CPU) on palvelimesi tai tietokoneesi aivot, komentojen suorittaminen, päätösten tekeminen ja tulo- / lähtölaskelmien tekeminen.

Tietokeskus: Tietokeskus on erikoistunut yksikkö, joka sisältää tuhansia palvelimia, jotka on kytketty verkon kautta Internetiin.

Dedicated hosting: Dedikoidun isännöinnin avulla voit vuokrata kokonaisen palvelimen käyttämistä varten sen sijaan, että jaat sen muiden käyttäjien tai organisaatioiden kanssa.

DNS: Verkkotunnusjärjestelmä (DNS) muuntaa helposti muistettavat verkkotunnukset numeerisiksi IP-osoitteiksi.

Verkkotunnus: Verkkotunnusta, kuten websitehostingrating.com, käytetään tietyn verkkosivun sijainnin tunnistamiseen.

Verkkotunnuksen rekisteröijä: Verkkotunnuksen rekisteröijä on yritys, jonka Internet Corporation on antanut valtuutetuille nimille ja numeroille (ICANN), valtuuttamaan verkkotunnusten rekisteröintiin ja hallintaan.

Verkkokaupan: Verkkokauppa on käytäntö ostaa tai myydä tuotteita tai palveluita verkossa.

FTP ja SFTP: Tiedostonsiirtoprotokollaa (FTP) ja suojattua tiedostojensiirtoprotokollaa (SFTP) käytetään tiedostojen siirtämiseen tietokoneen ja palvelimen välillä. FTP on erityisen hyödyllinen joukkoliikenteessä, joten sinun ei tarvitse siirtää satoja tiedostoja erikseen.

HTML: HyperText Markup Language (HTML) on tietokonekieli, joka kertoo selaimellesi, kuinka Web-sivu näytetään.

HTTP: HyperText Transfer Protocol (HTTP) on sovellusprotokolla tiedostojen siirtämiseen verkossa. Ajattele sitä Internetin perustana.

HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) on HTTP: n käyttö suojatun yhteyden kautta, yleisimmin yhdessä TLS: n (Transport Layer Security) kanssa..

IP-osoite: Jokaisella Internet-yhteydellä varustetulla tietokoneella on ainakin yksi IP-osoite, ainutlaatuinen numero- ja / tai kirjainjakso, joka palvelee kahta tarkoitusta: isäntä- tai verkkoliitännän tunnistetietoja (kuka se on) ja sijainnin osoittamista (missä se on)..

Malware: Haitallinen ohjelmisto, jonka tarkoituksena on vahingoittaa, poistaa käytöstä tai ottaa hallintaan tietokoneesi, mobiililaitteesi, verkkosivustosi tai verkonsi. Haittaohjelmia käytetään usein tietojen varastamiseen tai tietojen lunastamiseen.

Varattu verkkotunnus: Bluehost-asiakkaille pysäköity verkkotunnus on ohjauspaneelissa saatavana oleva erityisominaisuus, jonka avulla uudessa verkkotunnuksessa voi näyttää saman sisällön kuin muilla verkkotunnuksillasi. CPanel-hosting-palvelun ulkopuolella, varattu verkkotunnus on verkkotunnus, joka on rekisteröity, mutta joka ei tällä hetkellä osoita verkkosivustoa. Organisaatiot pysäköivät verkkotunnukset usein tulevaa käyttöä varten tai varmistaakseen, että muut ostajat eivät rekisteröi niitä.

Maksuyhdyskäytävä: Maksuyhdyskäytävä on palvelu, jonka avulla käyttäjät voivat valtuuttaa luottokorttimaksut verkkokauppaan. Maksuyhdyskäytävillä on usein erityisiä vaatimustenmukaisuusvaatimuksia liiketoimintasi tyypin ja transaktiomäärän perusteella.

PHP: PHP (lyhenne sanoista Hypertext Preprocessor) on skriptikieli, joka on suunniteltu web-kehitykseen. Se yhdistää dynaamisen sisällön – hinnat, kommentit tai ostoskorin sisällön – staattisen sisällön – sivutyylien ja kuvien – kanssa HTML-muotoon, jotta selaimesi voi näyttää sen.

Kytkeä: Plugin on ohjelmistokomponentti, jonka avulla voit lisätä tietyn ominaisuuden tai toiminnon olemassa olevaan Web-ohjelmaan, kuten WordPress.

RAM: Random access memory (RAM) on paikka, johon palvelin tai tietokone tallentaa lyhytaikaista tietoa, jota se tarvitsee käyttääkseen säännöllisesti tai nopeasti.

server: Palvelin on tehokas tietokone, joka on suunniteltu tiettyä tehtävää varten. Esimerkiksi isännöintipalvelimet on ohjelmoitu palvelemaan web-sisältöä. Luotettavuuden ja suorituskyvyn varmistamiseksi tarpeettomat komponentit poistetaan, joten useimmissa palvelimissa ei ole näytönohjaimia, näyttöjä tai edes näppäimistöä.

Jaettu hosting: Jaettu isäntä on, kun verkkosivustosi sijaitsee palvelimella muiden ihmisten sivustojen rinnalla. Kaikki sivustot jakavat palvelimen käytettävissä olevat resurssit.

Sivuston varmuuskopiointi: Sivuston varmuuskopiointi on tapa kopioida ja arkistoida tietoja, jotta voit palauttaa sivustosi järjestelmävirheen, tietohyökkäyksen tai inhimillisen virheen sattuessa.

SSL ja TLS: Suojattu Sockets Layer (SSL), TLS: n (Transport Layer Security) edeltäjä, on salausprotokolla, joka on suunniteltu turvaamaan yhteydet tietokonejärjestelmien välillä. Mukavuussyistä ja vanhoista syistä molemmille protokollille viitataan usein SSL: nä.

SSL-varmenne: SSL-varmennetta käytetään antamaan salausavaimesi kolmannen osapuolen vahvistus, joten joku muu ei voi teeskennellä olevan verkkosivustosi. Bluehost-asiakkaat voivat ostaa SSL-varmenteen ohjauspaneelistaan.

Alitoimialueet: Aliverkkotunnusten avulla voit lisätä etuliitteen verkkotunnuksellesi (esimerkiksi help.bluehost.com) luodaksesi helposti muistettavan URL-osoitteen tietylle sisällölle joutumatta rekisteröimään ylimääräisiä verkkotunnuksia.

Aluetunnukset: Ylätason verkkotunnukset (TLD) ovat jälkiliitteitä, kuten .com, .org ja .website, jokaisen verkko-osoitteen lopussa.

Käyttöaste: Palvelimen keskeytymättömyyden ja verkkosivustosi pääsyn aika. Tämä voidaan mitata lineaarisesti (154 päivää käyttöaikaa) tai prosentteina (99 prosenttia käyttöaikaa viime vuonna).

Virus: Virus on haittaohjelma, joka toistuu itse tartuttamalla muita ohjelmia, palvelimia tai kotitietokoneita. Viruksia välitetään yleensä sähköpostitse.

VPS: Virtuaalinen yksityinen palvelin (VPS) on web-hosting-palvelin, joka on jaettu osioihin, jotka toimivat virtuaalisina erillispalvelimina, jolloin kukin osoitetaan vain yhdelle käyttäjälle kerrallaan.

Web-isännöintipalvelu: Web-isännöintipalvelu tarjoaa palvelintilaa, jotta yksityishenkilöt ja yritykset voivat tehdä verkkosivustoja Internetin saataville.

WordPress: on ilmainen ja avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä, joka perustuu PHP: hen ja MySQL: ään. WordPress on eniten käytetty verkkosivustojen rakennusohjelmisto, jonka valta on 1/3 tai kaikki Internet-sivustot.

Harkitsetko hosting-majoitusta Bluehostin kanssa? Ota selvää, mitä sinun on tiedettävä Bluehost-arvosteluistani ja kuinka pääset alkuun Bluehost-rekisteröintioppaani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me