Kuinka käyttää Shopifea ja Wixiä blogittamiseen

Luulen, että olet samaa mieltä, kun sanon: Kun ihmiset puhuvat bloggaamisesta, esimerkiksi WordPress-nimi esiintyy useammin kuin esimerkiksi Wix ja Shopify. Ja se johtuu pääasiassa siitä, että monet ihmiset eivät tiedä Wix ja Shopify mukana loistavia blogin ominaisuuksia.


Se on totta, molemmat alustat eivät ole ensisijaisesti tunnettuja blogaustoiminnoistaan. Mutta molemmissa on tehokas ja helppokäyttöinen sisäänrakennettu blogitoiminto.

Wix tunnetaan parhaiten täysivaltaisena verkkosivustojen rakentajana, joka auttaa sinua aloittamaan sivuston ennätysajassa.

kuinka käyttää Wixiä bloggaamiseen

Voit luoda erilaisia ​​verkkosivustoja Wixiin työkalujen, kuten Wix Editor, Wix ADI, kauniiden teemojen ja teosten ansiosta..

Wixin kaverit aloittavat sinut ilmaisella suunnitelmalla siinä toivossa, että lukitsut maksettuihin suunnitelmiin alkaen 4,50 dollaria kuukausi.

Jos valitset ilmaisen suunnitelman, aloitat merkillä SSL-valmis aliverkkotunnus esimerkiksi. matt123.wixsite.com/websitehostingrating, mutta voit aina ostaa uuden mukautetun verkkotunnuksen tai linkittää olemassa olevan verkkotunnuksen Wix-sivustoosi.

Shopify, Toisaalta, se on hyvämaineinen sähköisen kaupan alusta.

kuinka käyttää shopifia bloggaamiseen

Shopify keskittyy innokkaasti auttamaan sinua avaamaan tehokkaan verkkokaupan ennen kuin kupillinen kahvia kasvaa kylmäksi. Alusta toimitetaan intuitiivisen myymälärakentajan kanssa, jonka kanssa on yksinkertaisesti hauskaa työskennellä.

Voit mukauttaa erilaisia ​​verkkokaupan teemoja verkkokaupan parhaan version saavuttamiseksi.

Ilmainen kokeilu aloittaa sinut SSL-valmis aliverkkotunnus esimerkiksi. https://websitehostingrating.myshopify.com, mutta voit aina tutustua premium-tilaukseen suunnitelmilla, jotka alkavat 9,00 dollaria dollaria kuukaudessa.

Useimmat ihmiset eivät tiedä, että molemmilla alustoilla on aika siistiä blogitoimintoja.

Oikein; voit käyttää Wix- ja Shopify-sisäänrakennettuja blogitoimintoja ajaaksesi blogia, joka kilpailee WordPress- tai Blogger-pohjaisissa blogeissa omalla nichellä.

Ja tässä oppaassa näytän sinulle tarkalleen miten käyttää Shopifea ja / tai Wixiä bloggaamiseen. Jaa löydöksesi ja ajatuksesi lopussa olevassa kommenttiosassa osallistuaksesi keskusteluun.

Siirrytään töihin, kun se on poissa tieltä.

Kuinka käyttää Wixiä blogiin

Aloitetaan Wixistä. Kuinka aloittaa blogi Wixissä?

Oletukseni on, että olet aloittelija, joten siirry Wix.com-sivustolle ja paina Aloittaa painiketta saadaksesi pallon liikkumaan.

Uuden Wix-verkkosivuston luominen

Seuraavalla sivulla voit joko kirjautua sisään tai kirjautua sisään. Meidän tapauksessamme, paina Kirjaudu linkki alla esitetyllä tavalla.

wix-rekisteröintisivu

Täytä rekisteröintisivulla lomake sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi ja napsauta Kirjaudu -painike alla olevan kuvan mukaisesti.

Wix-ilmoittautumislomake

Sen jälkeen Wix pyytää lisätietoja yrityksestäsi, mutta voit ohittaa tämän osan alla esitetyllä tavalla.

Valitsin toimittamaan lisätietoja, koska mikä haittaa? Mitä enemmän tietoja voin tarjota yrityksestäni, sitä paremman kokemuksen Wix voi tarjota.

wix ohitettava tervetulosivu

Kun olet vastannut kahteen tai kolmeen yksinkertaiseen kysymykseen, laskeudut lopulta seuraavalle sivulle.

valitse joko Wix ADI tai malli

Kuten yllä olevalta sivulta voi nähdä, voit joko valita mallin tai antaa Wix ADI: n luoda sinulle verkkosivuston. ADI on yksinkertaisesti lyhenne sanasta Keinotekoinen älykkyys.

Wix ADI -työkalu luo verkkosivun automaattisesti vastausten perusteella, jotka annat joihinkin kysymyksiin. Valitse mikä reitti sopii sinulle; tarvitsemme vain live-sivuston, joka aikoo luoda blogin, muista?

Tätä opastusta varten menin mallin mukana, koska pidän käytännöllisestä lähestymistavasta. Napsauttamalla Valitse malli yllä oleva linkki johtaa Mallit alla oleva sivu.

wix-mallisivu

Yllä olevalla sivulla voit käyttää monia malleja eri kategorioissa. Valitse tarpeitasi vastaava napsauttamalla Muokata -painike alla.

valitsemalla malli Wixissä

Mallin valitseminen käynnistää loistavan Wix Editor -sovelluksen uudessa välilehdessä, kuten alla korostamme.

loistava Wix-verkkosivustoeditori

Mukauta verkkosivustoasi haluamallasi tavalla ja kun olet tyytyväinen tuloksiin, paina Julkaista -painike editorin oikeassa yläkulmassa.

Näin avautuu ponnahdusikkuna, jonka avulla voit joko 1) hankkia ilmaisen Wix.com-verkkotunnuksen tai 2) yhdistää oman mukautetun verkkotunnuksen.

Tähän viestiin menin ilmaisen Wix.com-verkkotunnuksen mukana.

Sitten paina Tallentaa & Jatkaa -painiketta kuten alla yksityiskohtaisemmin.

wix valitse verkkotunnussivu

Napsauta seuraavaksi Julkaise nyt linkki verkkosivustosi tai Tehty -painike palataksesi Wix Editoriin, kuten korostamme alla olevassa kuvakaappauksessa.

julkaise uusi Wix-verkkosivusto

Valitsin opetusohjelman tarkoitusta varten verkkosivuston julkaisemisen, joka johtaa meidät seuraavaan ponnahdusikkunaan.

uuden verkkosivuston katseleminen Wixissä

Se oli nopeaa, eikö niin? Klikkaa Näytä sivusto -painike yllä olevassa kuvassa nähdäksesi aivan uuden verkkosivustosi.

Verkkotunnuksesi nimi on jotain https://matt123.wixsite.com/websitehostingrating.

Joo, tiedän, että se on pitkä ja ruma, mutta se toimii! Lisäksi voit aina lisätä mukautetun verkkotunnuksen.

Katso alla luomaamme mallisivustoa koskematta koskematta yhtä koodiriviä.

uusi Wix-pohjainen verkkosivusto

Ei paha noin 5 minuutin ajan. Muista, että voit mukauttaa mitä tahansa Wix-mallia, kunnes pudotat, joten anna mielikuvituksesi mennä villiin.

Emme silti ole täällä luomassa Wix-verkkosivustoja. Olemme kaikki täällä oppiaksesi lisää Wixin blogin ominaisuuksista.

Blogin lisääminen Wix-verkkosivustoosi

Nyt kun meillä on suora verkkosivusto, anna meidän lisätä blogin, jotta voit alkaa jakaa ajatuksiasi, uutisia ja päivityksiä.

Napsauta Wix Editorissa (ja onko tämä asia kaunis vai mitä?) Aloita bloggaaminen -painiketta ja sitten Lisää nyt kuten alla olevassa kuvassa.

blogin lisääminen Wix-verkkosivustoon

Odota prosessin suorittamista loppuun ja napsauta näkyviin tulevassa ponnahdusikkunassa Aloittaa -painiketta, kuten korostamme alla.

aloittaminen uudella wix-blogella

Toistaiseksi niin hyvä, kaikki on ollut yhtä helppoa kuin piirakka. Onko sinulla ongelmia? Älä epäröi ottaa minuun yhteyttä kommentteissa. Jatkuu nopeasti.

Wix Editor on melko intuitiivinen eläin. Napsauttamalla Aloittaa -painike vie sinut Blogihallinta liu’utus alla.

Wix-blogin johtaja

Yllä olevalla bloginhallinnalla voit luoda uusia viestejä, hallita olemassa olevia viestejä ja lisätä blogin elementtejä.

Koska tämä on ensimmäinen kerta, paina Luo viesti -painike käynnistääksesi alla olevan kauniin postieditorin.

Wix-blogin postieditori

Älä anna yksinkertaisen käyttöliittymän huijata sinua, yllä oleva postieditori on ladattu kaikilla ominaisuuksilla, joita tarvitset viestien lataamiseen.

Esimerkiksi, jos haluat lisätä esillä olevia kuvia, luokkia ja hakukoneoptimointia, napsauta Lähetä asetukset linkki yllä olevan viestieditorin oikealla puolella. Näin käynnistetään liu’utusvalikko, joka näkyy alla olevassa kuvassa.

Wix-blogin käyttö on uskomattoman helppoa. En usko, että törmäät ongelmiin.

Jokainen tarvitsemasi ominaisuus on ulkona, sinun ei tarvitse kaivaa paljon blogiin kuin ammattilainen. Totisesti, se tekee bloggaamisesta varsin miellyttävän, jos sanon niin itsekin.

merkintä: Kun olet lisännyt blogin, muista napsauttaa Julkaista -painiketta Wix Editorissa tallentaaksesi muutokset. Muuten blogiisi ei julkaista.

Parasta on, että Wix Editor lisää blogin verkkosivustosi valikkoon automaattisesti.

Jos palaamme näytesivustollemme, huomaat, että blogisivu on jo toiminnassa (he jopa heittivät pari näyteviestiä hyväksi). Katso kuva alla.

live-Wix-blogi

Ilmoita, että se on!

Näin luot blogin Wixiin. Poistimmeko tärkeät alueet, joista haluat lisätietoja? Kerro siitä kommentteissani ja päivitän mielelläni viestin.

Muista, että voit mukauttaa blogin sydämesi täyttöön ja hallita blogin viidakkoa. Toivomme varmasti, että nouset korkealle kuin kotka steroideilla.

Siirry Wix.com-sivustolle ja aloita nyt saadaksesi bloggaaminen alkamaan.

Wix syrjään, anna meidän oppia luomaan blogi Shopifyn avulla.

Kuinka käyttää Shopifea blogittamiseen

Shopify on loistava verkkokauppaalusta (katso Shopify-katsaukseni ja selvitä miksi), mutta miten se pärjää kilpailua vastaan ​​blogialustana? Näin voit helposti luoda blogin Shopifylle.

Siirry Shopify.com-sivustolle (oletan edelleen, että olet uusi) ja paina Aloita ilmainen kokeilu painike alla.

shopify virallisen verkkosivuston kotisivu

Kirjoita seuraavaksi sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja myymälänimesi. Sitten paina Luo myymälä -painiketta, kuten korostamme alla olevassa ruudukossa.

shopify ilmoittautumislomake

Pro-vinkki: Saa tapana luoda vahvoja salasanoja. Älä koskaan käytä samaa salasanaa eri tilillä ja vaihda salasanaasi säännöllisesti.

Kun tietosi käyvät läpi, Shopify ohjaa sinut esittelysivulle, jolla he, kuten Wix, pyytävät lisätietoja yrityksestäsi. Näin se näyttää.

shopify tervetulosivu

Kerro heille niin paljon kuin pystyt. Vaihtoehtoisesti voit ohittaa aloitussivun ja siirtyä suoraan liiketoimintaan.

Kuten tavallisesti, otin aikaa antaakseni niin paljon tietoa kuin pystyin tästä opetusohjelmasta. Kaiken lopussa saat yllä olevan hallintapaneelin.

kauppaa järjestelmänvalvojan kojelauta

Ennen kuin teet mitään, kirjaudu postilaatikkoosi ja vahvista sähköpostiosoite.

myymälä vahvistussähköposti

Napsauttamalla Suorita rekisteröinti -painike vie sinut takaisin Shopify-järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin. Järjestelmänvalvojan kojetaulussa voit tehdä muutamia asioita. Voit (numeroidussa järjestyksessä):

 1. Aloita uusien tuotteiden lisääminen myymälääsi
 2. Muokkaa teemaa
 3. Lisää mukautettu verkkotunnus

Tarkastelen lyhyesti kahta ensimmäistä aluetta, ja sitten voimme lisätä blogin. Sopimus? Mahtava ��

Uuden tuotteen lisääminen Shopify-kauppaan

Uuden tuotteen lisääminen Shopify-kauppaan on neljännen luokan asukkaiden juttu. Kirjaudu vain järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin ja napsauta Lisää tuote -painike alla olevan kuvan mukaisesti.

uuden tuotteen lisääminen shopify-kauppaan

Lisää seuraavaksi tulevassa tuoteeditorinäytössä tuotetiedot (ja voit lisätä paljon!) Ja napsauta sitten Tallentaa -painike alla olevan kuvan osoittamalla tavalla.

shopify tuoteeditori

Kun olet lisännyt tuotteesi (ja voit lisätä niin monta kuin haluat), napsauta Koti siirtyä takaisin järjestelmänvalvojan kojelautaan alla olevan kuvan mukaisesti.

Shopify-teeman mukauttaminen

Shopifyn avulla voit mukauttaa verkkokaupan ulkoasua ja huoletta katkaisematta. Miten? Napsauta järjestelmänvalvojan hallintapaneelin Mukauta teema -välilehden kohtaa Muokkaa teemaa -painike alla olevan kuvan mukaisesti.

räätälöi shopify-teema

Yllä olevaa painiketta napsauttamalla pääset Shopify-teemat-sivulle, jossa voit valita joukosta ilmaisia ​​ja premium-teemoja, kuten alla on esitetty. Tätä opetusohjelmaa varten menin ilmaisilla teemoilla.

shopify teemakirjasto

Klikkaa Tutustu ilmaisiin teemoihin -painike käynnistääksesi alla olevan ponnahdusikkunan.

shopify teemavalinta

Napsauta valitsemasi teemaa ja napsauta sitten Lisää teemakirjastoon -painike alla olevan kuvan osoittamalla tavalla.

teeman valitseminen shopifyssa

Kun olet lisännyt teeman kirjastoon, voit muotoilla sen napsauttamalla Muokkaa linkki kuten me yksityiskohtaisesti alla olevassa kuvakaappauksessa.

kuinka mukauttaa teemaa shopify-teemakirjastoon

Kun napsautat Muokkaa linkki, Shopify ohjaa sinut alla olevaan helppokäyttöiseen verkkosivustoeditoriin.

shopify verkkosivustoeditori

Täällä voit mukauttaa Shopify-verkkokauppaa, kunnes pudotat. Vapauta luova nero ja luo unelmasi myymälä. Jos tulokset ovat tyydyttäviä, paina Julkaista -painike editorin oikeassa yläkulmassa tallentaaksesi muutokset.

Lisää nyt blogi Shopify-blogiisi.

Kuinka lisätä blogia Shopify-kauppaan

Siirry Shopify-järjestelmänvalvojan hallintapaneelissa kohtaan Verkkokauppa -> Blogiviestit ja napsauta Luo blogin viesti -painiketta, kuten korostamme alla.

blogin kirjoittaminen shopifyssa

Lisää seuraavaksi blogiviestisi sisältö kauniiseen postieditoriin seuraavan kuvan mukaisesti. Älä unohda tallentaa viestiäsi.

shopify post editor

Yllä oleva postieditori sisältää kaikki maailmanluokan toimittajan kellot ja pillit. Saat kaiken esitellyistä kuvista, luokista, SEO: sta ja niin edelleen.

Ja alla on miten blogin viesti näkyy Debyytti teema ilman paljon mukautuksia.

blogin postitus shopifyssa

Se oli helppoa, eikö niin? Valitettavasti, toisin kuin Wix, sinun on lisättävä blogi omaan navigointivalikkoosi. Miten?

Valitse Shopify-editorissa kohta, jossa navigointivalikko sijaitsee alla olevan kuvan osoittamalla tavalla.

Tämän opetusohjelman parissa työskentelen myös Yksinkertainen teema, joten valikkoni on sivupalkissa. Valitsen Sivupalkki-osan ja napsautin sitten Muokkaa-valikko linkki valikko välilehti alla esitetyllä tavalla.

Näin avaat suunnistus sivu uudella välilehdellä. Napsauta seuraavaksi Lisää valikkokohta kuten alla.

lisäämällä uusi valikkokohta shopify-tuotteeseen

Lisää ilmestyvään ponnahdusikkunaan blogin nimi esim. Matt’s Blog ja valitse sitten linkityyppi Linkki avattava valikko alla olevan kuvan mukaisesti. merkintä: Sinun on valittava Blogit lisätäksesi linkin blogiisi.

Lopulta osui Lisätä painiketta. Sitten paina Tallentaa -painike alla olevan kuvan mukaisesti ja työsi on valmis.

Vau, mikä on monimutkainen tapa lisätä yksinkertainen valikkokohta? Nyt, jos siirrymme näytesivustolle, blogi valikkokohta on juuri siellä missä halusimme. Katso alla oleva kuva.

shopify näyteblogi

Suunna Shopify ja aloita blogiisi aloittaminen nyt!

Phew, tästä tuli erittäin pitkä blogikirjoitus; joka tapauksessa toivon, että olet oppinut jotain täällä tänään.

Yhteenveto

WordPress ja Blogger ovat epäilemättä suosittuja blogialustoja, mutta jos aloit Wixissä tai Shopifessa, sinun ei tarvitse siirtyä muualle luomaan tehokasta blogia.

Wix ja Shopify toimittavat tehokkaita blogitoimintoja, jotka tekevät blogin luomisesta helppoa. Jos pelaat korttioikeuksiasi, et ehkä koskaan näytä WordPressin tapaa enää koskaan.

Jätinkö jotain tärkeää, jonka haluat oppia? Onko sinulla kysymyksiä tai ehdotuksia? Kerro meille kommenteista. Kiitos onnistuneen blogin luomisesta Wixissä tai Shopifessa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map