Водич за почетнике

Ако неко напусти вашу веб локацију не купујући ништа, губите новац. Чак и ако возите саобраћај на свој блог путем бесплатног СЕО саобраћаја, губите време и ресурсе које сте потрошили покушавајући да остварите тај бесплатан промет. Али не мора бити овако.


Јер постоји начин да се извуче више РОИ од сваке особе која посети вашу веб локацију.

Ова магична метода постизања вишег РОИ-а се зове Ретаргетинг.

почетници водич за ретаргетинг

Шта је Ретаргетинг?

Када особа посети вашу веб локацију и оде без да се претплати на вашу листу е-поште или купи било шта, велике су шансе да се та особа никад неће вратити на вашу веб локацију.

Ако 1.000 људи напусти вашу веб локацију сваког месеца без подузимања било каквих радњи, губите најмање 1.000 долара ако вас кошта 1 УСД по посетиоцу да бисте стекли те посетиоце.

Поновно циљање постоји већ дуже време, али већина предузећа га не користи. То вам може помоћи да удвостручите базу претплатника, остварите више продаје и продате више ствари постојећим купцима.

То је најбољи начин извуците највише РОИ од својих посетилаца. Омогућава вам да свој бренд стављате испред потенцијалне купце изнова и изнова.

Ова графика Ретаргера најбоље објашњава:

шта је ретаргетинг

Иако графика говори само о претварању потенцијалних купаца у купце, можете користити ретаргет за многе ствари:

 • Упселл или цросс-селл купца.
 • Претворите једнократне купце у поновљене купце.
 • Досегните купце који не одговарају на е-поруке.
 • Проверите да ли ваш бренд остаје изнад врхова ваших купаца промовишући садржај.
 • Досегните купце на другим уређајима које поседују.

Циљ кампање за преусмеравање може варирати. Можете истовремено да покренете више различитих кампања за преусмеравање са различитим циљевима. Али главни циљ ће увек бити повећање РОИ-ја добијате за сваки долар који потрошите набављајући посетиоца.

Ремаркетинг вс Ретаргетинг?

Сада сте можда чули термин ремаркетинг раније, па шта даље разлика између поновног маркетинга и поновног циљања?

ремаркетинг вс ретаргетинг

Оба термина се често користе наизменично, али поновни маркетинг је стратегија која има за циљ да поновно привуче купце путем маркетинга путем е-поште, друштвених медија и ванмрежних активности.

Поновно циљање је „тактика“ поновног маркетинга и обично је усмерено на плаћене текстуалне и приказне огласе.

Како делује ретаргетинг

Поновно циљање може звучати као заиста сложен процес ако сте му нови. Али не треба се бринути. Не треба буџет од милион долара или сложен софтвер и алате. И неће вам требати године да научите како да користите ретаргетинг како бисте остварили више продаје.

То је једноставан поступак приказивање плаћених огласа људима који су већ посетили вашу веб локацију или су претходно нешто купили од вас.

Постоје два начина да се људи поново усмере:

1. Сакупите податке помоћу пиксела који поново усмерава

Свака рекламна платформа која долази са могућношћу преусмеравања корисника нуди начин прикупљања података користећи једноставну технологију која се назива пиклом за усмеравање.

Пиксел за преусмеравање је једноставно једнозначни или дворедни ЈаваСцрипт код који постављате на странице веб локације који помаже рекламној платформи да препозна корисника. Једном када корисник препозна платформу, они похрањују његове податке на листу вашег циљаног преусмеравања.

Звучи збуњујуће?

фацебоок пикел

Ево примера како функционише Фацебоок Пикел:

На странице веб локације постављате мали ЈаваСцрипт код. Ова скрипта се учитава сваки пут када неко посети вашу веб локацију. Ова скрипта се, потом, повезује са Фацебоок серверима. Сервери покушавају да препознају корисника путем ИП адресе и колачића.

Ако особа која је посетила вашу веб локацију има Фацебоок налог и тада је пријављена на Фацебоок, Фацебоок ће је додати тог корисника на вашу листу за усмеравање. Касније можете поново усмерити корисника путем Фацебоок огласне платформе. Што више људи посети, то ће већа бити и листа ретаргетинга.

Ови посетиоци укључују и људе који посећују вашу веб локацију са других рекламних платформи. То вам омогућава да усмерите кориснике који су видели или кликнули ваше огласе преко других огласних платформи.

Ако на вашој веб локацији већ није инсталиран пиксел за усмеравање, одмах га инсталирајте.

2. Циљајте своје купце на платформи својим пописом купаца

Ако већ имате листу купаца, можете да пошаљете списак њихових адреса е-поште на Фацебоок. Једном када то учините, Фацебоок ће покушати да упореди Фацебоок налоге са оним адресама е-поште како би пронашао ваше купце који су на Фацебооку.

фацебоок публика

Ово је сјајан начин да продате или продате своје купце. И не само то, прављење листе преусмеравања људи који су већ купили од вас помаже вам да продате више производа и услуга истим тим људима.

Увек је лакше продати више ствари истим људима него што је више проналазака и претварати их у купце.

Помоћу огласа за преусмеравање, можете промовисати више својих производа постојећим купцима.

Ево сјајног примера Фацебоок оглашавања за преусмеравање заснованог на листи купаца:

пример ретаргетинга на фацебоок-у

Наведено је ретаргетинг оглас ДигиталМаркетер. Они циљају људе који су присуствовали саобраћају & Самит о конверзији 2014. Њиховим порукама јасно траже од својих постојећих купаца који су присуствовали конференцији у прошлости да поново присуствују конференцији.

ДигиталМаркетер сваке године враћа старе госте.

Најбоље платформе за поновно усмеравање

Ево прегледа три најпопуларније платформе за усмеравање на тржишту: Гоогле АдВордс, АдРолл и Фацебоок.

Гоогле АдВордс преусмјеравање

Гоогле свакодневно користи милијарде страница са резултатима претраге. Можете да прикажете огласе изнад ових резултата претраге. Али знате ли да вам АдВордс омогућава и приказивање огласа на милионима веб локација трећих страна које су део њихове мреже?

ремаркетинг гоогле адвордс

Помоћу Гоогле АдВордс-а можете преусмерити посетиоце, потенцијалне клијенте и постојеће клијенте широм веба. Већина веб локација које привлаче милионе посетилаца део је Гоогле-ове рекламне мреже. Можете да циљате људе који посећују све ове милионе веб локација.

Чак и ако је ваше циљно тржиште сувише хипско или претерано да би користило Фацебоок, можете га циљати широм веба на веб локацијама које редовно читају или посећују..

И не само то, већ можете и преусмерити купце који траже ваше конкуренте након што посете вашу веб локацију као што то ради СендинБлуе:

Пример ретаргетинга гоогле адвордс

Гоогле огласна мрежа има могућност да досегне преко 90% корисника интернета широм света. Готово сви који користе Интернет.

Испробајте Гоогле огласну мрежу ако желите да можете поново да усмерите посетиоце и купце на веб локацији широм веба, а не само на једној платформи као што је Фацебоок.

АдРолл Ретаргетинг

АдРолл омогућава боље циљање потенцијалних купаца коришћењем АИ. Омогућују вам да у правом тренутку прикажете праву поруку правој особи уз употребу вештачке интелигенције. Њихов АИ помаже у оптимизацији маркетинга на више канала укључујући Фацебоок, Инстаграм, Гмаил и многе друге платформе.

Ако тражите рјешење на једном месту за прављење огласа који раде без превише покушаја и грешака, АдРолл је тај пут..

Ова графика са њихове веб странице најбоље објашњава како њихова платформа заиста функционише:

адролл

Уместо да вас ограничавају на претраживање или приказивање, омогућавају вам да прикажете огласе потенцијалним купцима где год да крену на Интернету.

Омогућују вам циљање купаца користећи обоје Статични и динамични огласи. Ако покренете сајт за е-трговину или продате више од неколико производа, свидеће вам се динамични огласи. Омогућују вам приказивање огласа који су повезани са производом који је ваш купац управо прегледао или који би га могао занимати.

На пример, ако је корисник на вашој веб локацији гледао сатове које продајете, има смисла да им приказује огласе који промовишу те сатове, а не ципеле или накит. Помоћу динамичних огласа можете да покажете тачан производ који вас занима.

АдРолл извештава да њихови купци годишње зараде преко 240 милијарди долара. Резултате својих клијената приписују могућностима платформе да аутоматски оптимизују и прилагоде огласе послужене на основу онога што би корисника могло занимати на основу претходног понашања.

Помоћу АдРолл-а можете аутоматски циљати свакога ко преко Интернета с правим порукама на било којем уређају који користи, било да је то његов лаптоп, таблет или паметни телефон.

Фацебоок Ретаргетинг

Фејсбук је највећа друштвена медијска платформа са корисницима укључујући тинејџере до 80-годишњака. Ако желите да поново усмерите клијенте на Фацебоок, прво ћете морати да инсталирате њихов Пикел за поновно циљање на веб локацију. Такође можете да отпремите списак ваших купаца које желите да циљате.

Фацебоок ће ускладити е-поруке ваших купаца са Фацебоок налозима. Свако од ваших клијената који имају Фацебоок биће додато на вашу листу за усмеравање. Једном када се додају на вашу листу за усмеравање циља, нећете бити ограничени да их поново усмерите на Фацебоок. Можете их поново усмерити на све веб локације и платформе које су део Фацебоок-ове рекламне мреже, укључујући Инстаграм, Инстант Чланке и велики број веб локација.

пример огласа за фацебоок

Фацебоок вам омогућава да усмерите посетиоце на основу свих њихових платформи. Дакле, прво бисте могли преусмерити купца преко Фацебоок невсфеед огласа, а затим приказати наставак огласа на његовом Инстаграм фееду. Доступне платформе укључују Мессенгер, Инстаграм, па чак и ВхатсАпп.

Најбољи део оглашавања на Фацебооку је тај што имате наизглед неограничен број перспектива до којих можете доћи. Са преко 1,3 милијарде активних корисника, Фацебоок вам може помоћи да досегнете све своје купце широм света.

Неке сјајне студије случаја преусмјеравања које нам показују како то правилно учинити

Ако сте узбуђени због покретања своје прве кампање за усмеравање, као што би требало да будете, прво би требало да добијете инспирацију од људи који већ раде сјајан посао у ретаргетингу. Следеће студије случаја ће вам дати представу о томе шта можете учинити у својој индустрији, у вашој ситуацији.

Продавница Бебе добила је 98% конверзије жичара

 • Индустрија: Беби производи
 • Платформа: Гоогле АдВордс
 • Резултат: 98% повећање стопе конверзије

Бебе Сторе је успео да оствари стопу конверзије од 98% користећи АдВордс алат назван Оптимизатор конверзије. Овај алат је део АдВордс платформе коју можете бесплатно користити након што покренете приказивање огласа.

Бебе Сторе, као што име говори, продаје производе за бебе, укључујући колица, играчке и, наравно, пелене.

Они користе Динамиц Ретаргетинг за приказ вртиља производа који су повезани са производима које су њихови посетиоци можда већ проверили:

бебе студија случаја

Алат за оптимизацију конверзије проучава понашање ваших купаца и приказује им огласе када су спремни да купе.

Амерички Патриот смањио трошкове набавке за 33%

 • Индустрија: Изнајмљивање кабина
 • Платформа: АдРолл
 • Резултат: Смањивање трошкова по куповини за 33%

Амерички Патриот успео је да смањи њихове цене по куповини за огромних 33% преласком са Гоогле огласа на АдРолл.

Иако су добијали утиске са Гоогле Адс-ом, нису извршили конверзије као портпарол компаније Америцан Патриот која се помиње у студији случаја АдРолл:

„Пре АдРолл-а користили смо Гоогле ретаргетинг, и иако дефинитивно имамо утиске, нисмо остварили много конверзија.“

Прелазак на АдРолл смањио је њихову набавку на само 10 УСД по купцу, што је раније било 15 УСД по кориснику. АдРолл користи АИ да циља и прикаже праву поруку правом купцу на свим својим уређајима.

Ватцхфиндер повећао просечну вредност наруџбе за 13%

 • Индустрија: Ранији луксузни сатови
 • Платформа: Гоогле АдВордс
 • Резултат: Смањити трошкове по куповини за 34%

Ватцхфиндер је успео да постигне 1.300% РОИ-а на свом трошењу огласа и умањи трошкове по куповини за 34% тако што је преусмерио људе у 20 различитих група које су исказале “намеру за куповином”.

студија случаја проматрача

Уместо да циља свакога, Ватцхфиндер је удвостручио циљање само на људе који су већ посетили њихову веб локацију и показали интересовање за куповину неког од њихових производа.

Њихов успех је настао због чињенице да је врло лако продати више ствари постојећем купцу него продати некоме ко није упознат са твојим брендом..

Мифик цикли остварени преко 1.500% РОИ-а на своју потрошену рекламу

 • Индустрија: Бицикли
 • Платформа: Фејсбук
 • Резултат: 6.38% ЦТР и 1.500% РОАС

Мифик Цицлес је малопродаја бицикала са седиштем у Торонту. Користили су Фацебоок Адс ретаргетинг за продају бицикала у просеку преко 300 долара. Није лако продати производ који прелази 100 УСД. Продајни циклус постаје све већи и потребно му је више интеракција како цена производа расте.

Започели су преусмеравање људи који су додали бицикл у кошарицу, али никада нису довршили поступак одјаве. Успјели су да постигну импресивних 6,38% просјечне стопе кликова за своје огласе и зарадили су 15 УСД за сваки долар који су потрошили. Остварили су 3.043 долара у продаји трошећи само 199 долара на Фацебоок огласе. То је 1.500% поврата потрошње за огласе:

мифик циклуси студија случаја

Ова студија случаја доказује да од преусмјеравања можете имати користи чак и ако имате буџет од само 200 УСД.

ВордСтреам је постигао повећање просечног трајања посете за 300%

 • Индустрија: Услуге онлајн маркетинга
 • Платформа: Гоогле АдВордс
 • Резултат: Повећајте повратне посетиоце за 65%

ВордСтреам је успео да повећа посетиоце за повратак за 65%, а просечно време посете за 300%.

Према студији случаја, ВордСтреам је примао хиљаде посетилаца сваког месеца, али нико од тих посетилаца није знао шта раде или продају. Иако су примали стотине хиљада посетилаца бесплатно са претраживача, нису добијали никакву продају од свог садржаја.

То је било све док нису почели да преусмеравају посетиоце својих веб страница Фацебоок огласима. Циљали су 3 различита сегмента посетилаца веб локација, укључујући људе који су посетили њихову почетну страницу, људе који су користили свој бесплатни алат и људе који су читали њихов блог. Били су у могућности да повећају стопу конверзије за 51% користећи огласе за поновно циљање.

Кључне Такеаваис

Ако не преусмерите своје купце, губите новац предајући песницу.

Преусмеравањем људи који су већ купили нешто од вас, можете повећати вредност свог века купца продајом више производа постојећим купцима.

Такође можете имати користи од преусмеравања људи који посећују вашу веб локацију. Ако неко посети вашу веб локацију и покаже интересовање за производ тако што ћете посетити страницу производа, можете је усмерити на ту особу на основу таквог понашања и показати јој оглас за производ који ју је занимао.

Ретаргетинг вам може помоћи појачајте продају и зарадите више новца од сваког посетиоца ко посећује вашу веб локацију и сваку особу која купује од вас.

Ако никада раније нисте покушали преусмеравање огласа, требало би започните с оглашавањем на Фацебооку. Њихова платформа је та најлакше учити и ради чак и ако имате мали буџет за рад са.

С друге стране, ако вам досадно да ручно циљате на купце на рекламним платформама, требало би да се пријавите АдРолл. Они оптимизира и прилагоди своје огласе за вас да бисте дошли до својих циљаних купаца правим порукама које помажу у затварању продаје.

Ако немате идеје о томе где започети, погледајте горње студије случаја да бисте пронашли инспирацију о томе где да започнете и како да преусмерите људе на максимални РОИ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map