Een beginnershandleiding voor retargeting

Als iemand uw website verlaat zonder iets te kopen, verliest u geld. Zelfs als u verkeer naar uw blog leidt via gratis SEO-verkeer, verliest u de tijd en middelen die u hebt besteed aan het verkrijgen van dat gratis verkeer. Maar het hoeft niet zo te zijn.


Omdat er een manier is om meer ROI uit te persen van elke persoon die uw website bezoekt.

Deze magische methode om een ​​hogere ROI te behalen wordt genoemd Retargeting.

beginnersgids voor retargeting

Wat is retargeting?

Wanneer een persoon uw website bezoekt en vertrekt zonder zich te abonneren op uw e-maillijst of iets te kopen, is de kans groot dat die persoon nooit meer terugkomt naar uw website.

Als 1.000 mensen uw website elke maand verlaten zonder actie te ondernemen, verliest u ten minste $ 1.000 als het u $ 1 per bezoeker kost om die bezoekers te werven.

Retargeting bestaat al heel lang, maar de meeste bedrijven gebruiken het niet. Het kan u helpen uw abonneebestand te verdubbelen, meer verkopen te doen en meer dingen aan uw bestaande klanten te verkopen.

Dit is de beste manier om haal de meeste ROI uit uw bezoekers. Hiermee kunt u uw merk keer op keer voor uw prospects en klanten plaatsen.

Deze afbeelding van Retarger legt het het beste uit:

wat is retargeting

Hoewel de afbeelding alleen gaat over het omzetten van potentiële klanten in klanten, kunt u retargeting voor veel dingen gebruiken:

 • Een klant verkopen of cross-verkopen.
 • Verander eenmalige klanten in terugkerende kopers.
 • Bereik klanten die niet op e-mails reageren.
 • Zorg ervoor dat uw merk op de hoogte blijft van de gedachten van uw klanten door uw inhoud te promoten.
 • Bereik klanten op andere apparaten die ze bezitten.

Het doel van uw retargeting-campagne kan variëren. U kunt tegelijkertijd veel verschillende retargeting-campagnes uitvoeren met verschillende doelstellingen. Maar de het belangrijkste doel zal altijd zijn om de ROI te verhogen u krijgt op elke dollar die u uitgeeft aan het verwerven van een bezoeker.

Remarketing versus retargeting?

Nu heeft u de term remarketing misschien al eerder gehoord, dus wat is de verschil tussen remarketing en retargeting?

remarketing versus retargeting

Beide termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar remarketing is een strategie die is gericht op het opnieuw betrekken van klanten via e-mailmarketing, sociale media en offline activiteiten.

Retargeting is een ‘tactiek’ van remarketing en is meestal gericht op betaalde tekst- en display-advertenties.

Hoe retargeting werkt

Retargeting klinkt misschien als een heel complex proces als u er nog niet bekend mee bent. Maar u hoeft zich nergens zorgen over te maken. Het vereist geen budget van een miljoen dollar of complexe software en tools. En het kost u geen jaren om te leren hoe u retargeting kunt gebruiken om meer verkopen te genereren.

Het is een eenvoudig proces van betaalde advertenties weergeven aan mensen die uw website al hebben bezocht of eerder iets van u hebben gekocht.

Er zijn twee manieren om mensen opnieuw te targeten:

1. Verzamel gegevens met een retargeting-pixel

Elk advertentieplatform dat wordt geleverd met de mogelijkheid om gebruikers opnieuw te targeten, biedt een manier om gegevens te verzamelen met behulp van een eenvoudige technologie die een retargeting-pixel wordt genoemd.

Een retargeting-pixel is gewoon een JavaScript-code van één of twee regels die u op uw webpagina’s plaatst en die het advertentieplatform helpt een gebruiker te herkennen. Zodra een gebruiker door het platform wordt herkend, slaan ze hun gegevens op in de retargetinglijst van uw account.

Klinkt verwarrend?

facebook pixel

Hier is een voorbeeld van hoe Facebook Pixel werkt:

U plaatst een kleine JavaScript-code op de pagina’s van uw website. Dit script wordt telkens geladen wanneer iemand uw website bezoekt. Dit script maakt vervolgens verbinding met de Facebook-servers. De servers proberen de gebruiker te herkennen via IP-adres en cookies.

Als de persoon die uw website heeft bezocht een Facebook-account heeft en op dat moment bij Facebook is ingelogd, zal Facebook die gebruiker toevoegen aan uw retargetinglijst. U kunt deze gebruiker later opnieuw targeten via het Facebook-advertentieplatform. Hoe meer mensen er komen, hoe groter uw retargetinglijst wordt.

Deze bezoekers omvatten de mensen die uw website ook bezoeken vanaf andere advertentieplatforms. Hiermee kunt u gebruikers opnieuw targeten die uw advertenties via andere advertentieplatforms hebben gezien of erop hebben geklikt.

Als u nog geen retargeting-pixel op uw website heeft geïnstalleerd, installeer er dan nu een.

2. Richt uw klanten op het platform met uw klantenlijst

Als je al een lijst met klanten hebt, kun je een lijst met hun e-mailadressen uploaden naar Facebook. Zodra u dat doet, zal Facebook proberen Facebook-accounts te matchen met die e-mailadressen om uw klanten te vinden die op Facebook zijn.

facebook aangepaste doelgroepen

Dit is een geweldige manier om uw klanten te upsellen of cross-selling. Niet alleen dat, het samenstellen van een retargetinglijst van mensen die al bij u hebben gekocht, helpt u om meer producten en diensten aan dezelfde mensen te verkopen.

Het is altijd gemakkelijker om meer dingen aan dezelfde mensen te verkopen dan om meer potentiële klanten te vinden en er klanten van te maken.

Met retargeting-advertenties kunt u meer van uw producten promoten bij uw bestaande klanten.

Hier is een geweldig voorbeeld van retargeting-advertenties op Facebook op basis van klantenlijst:

Facebook retargeting-voorbeeld

Het bovenstaande is een retargeting-advertentie van DigitalMarketer. Ze zijn gericht op mensen die het verkeer hebben bezocht & Conversion Summit 2014. Hun berichten vragen duidelijk aan hun bestaande klanten die in het verleden de conferentie hebben bijgewoond, om de conferentie opnieuw bij te wonen.

DigitalMarketer retarget elk jaar zijn oude bezoekers.

De beste retargetingplatforms

Hier is een overzicht van de drie meest populaire retargetingplatforms op de markt: Google AdWords, AdRoll en Facebook.

Google AdWords Retargeting

Google bedient dagelijks miljarden pagina’s met zoekresultaten. Boven deze zoekresultaten kunt u uw advertenties weergeven. Maar weet u dat u met AdWords ook advertenties kunt weergeven op miljoenen websites van derden die deel uitmaken van hun netwerk?

google adwords-remarketing

Met Google AdWords kunt u uw bezoekers, potentiële klanten en bestaande klanten op internet opnieuw targeten. De meeste websites die miljoenen bezoekers krijgen, maken deel uit van het advertentienetwerk van Google. U kunt mensen targeten die al deze miljoenen websites bezoeken.

Zelfs als uw doelgroep te hip of te oud is om Facebook te gebruiken, kunt u ze op internet targeten op websites die ze lezen of regelmatig bezoeken.

Niet alleen dat, maar u kunt ook klanten retargeten die naar uw concurrenten zoeken nadat ze uw website hebben bezocht, zoals SendinBlue doet:

voorbeeld van google adwords retargeting

Google Ad Network heeft naar verluidt de mogelijkheid om meer dan 90% van de internetgebruikers wereldwijd te bereiken. Dat is bijna iedereen die internet gebruikt.

Probeer Google Ad Network als u uw websitebezoekers en klanten op internet opnieuw wilt targeten en niet alleen op één enkel platform zoals Facebook.

AdRoll-retargeting

Met AdRoll kunt u potentiële klanten beter targeten met behulp van AI. Hiermee kunt u met behulp van kunstmatige intelligentie op het juiste moment de juiste boodschap aan de juiste persoon tonen. Hun AI helpt marketing te optimaliseren via meerdere kanalen, waaronder Facebook, Instagram, Gmail en vele andere platforms.

Als u op zoek bent naar een totaaloplossing voor het maken van advertenties die werken zonder al te veel vallen en opstaan, dan is AdRoll de juiste keuze.

Deze afbeelding van hun website legt het beste uit hoe hun platform echt werkt:

adroll

In plaats van u te beperken tot zoeken of weergeven, kunt u uw advertenties overal op internet weergeven aan uw potentiële klanten.

Hiermee kunt u klanten targeten met beide Statische en dynamische advertenties. Als u een e-commercesite heeft of meer dan een paar producten verkoopt, zult u dol zijn op dynamische advertenties. Hiermee kunt u advertenties weergeven die betrekking hebben op het product dat uw klant zojuist heeft bekeken of waarin hij mogelijk geïnteresseerd is.

Als een gebruiker op uw website bijvoorbeeld naar de horloges kijkt die u verkoopt, is het logisch om hen advertenties te tonen die deze horloges promoten en geen schoenen of sieraden. Met dynamische advertenties kunt u het exacte product weergeven waarin uw klant geïnteresseerd is.

AdRoll meldt dat hun klanten elk jaar meer dan $ 240 miljard dollar verdienen. Ze schrijven de resultaten van hun klanten toe aan het vermogen van het platform om de weergegeven advertenties automatisch te optimaliseren en aan te passen op basis van waar de gebruiker mogelijk in geïnteresseerd is op basis van eerder gedrag.

Met AdRoll kunt u automatisch iedereen op internet targeten met de juiste berichten op elk apparaat dat ze gebruiken, of het nu hun laptop, tablet of smartphone is.

Facebook retargeting

Facebook is het grootste sociale mediaplatform met gebruikers, waaronder tieners tot 80-jarigen. Als u uw klanten op Facebook opnieuw wilt targeten, moet u eerst hun Retargeting-pixel op uw website installeren. Als alternatief kunt u ook een lijst uploaden van uw klanten die u wilt targeten.

Facebook koppelt de e-mails van uw klanten aan Facebook-accounts. Al uw klanten met een Facebook worden toegevoegd aan uw retargetinglijst. Zodra ze aan je retargetinglijst zijn toegevoegd, hoef je ze niet meer op Facebook te retargeten. U kunt ze retargeten op alle websites en platforms die deel uitmaken van het advertentienetwerk van Facebook, waaronder Instagram, Instant-artikelen en een groot aantal websites.

facebook advertenties voorbeeld

Met Facebook kunt u uw bezoekers opnieuw targeten op al hun platforms. U kunt dus eerst een klant retargeten via de Facebook-nieuwsfeed-advertentie en vervolgens een vervolgadvertentie weergeven op hun Instagram-feed. De beschikbare platforms zijn onder meer Messenger, Instagram en zelfs WhatsApp.

Het beste van adverteren op Facebook is dat je een schijnbaar onbeperkt aantal potentiële klanten hebt dat je kunt bereiken. Met meer dan 1,3 miljard actieve gebruikers kan Facebook u helpen al uw klanten wereldwijd te bereiken.

Enkele geweldige casestudy’s over retargeting die ons laten zien hoe we het goed moeten doen

Als u enthousiast bent over het starten van uw eerste retargeting-campagne, zoals u zou moeten, moet u eerst inspiratie opdoen bij mensen die al geweldig werk leveren op het gebied van retargeting. De volgende casestudy’s geven u een idee van wat u in uw branche kunt doen, in uw situatie.

Bebê Store kreeg een stijging van 98% in conversies

 • Industrie: Baby producten
 • Platform: Google AdWords
 • Resultaat: 98% stijging van het conversiepercentage

Bebê Store kon het conversiepercentage met 98% verhogen met behulp van een AdWords-tool genaamd Conversion Optimizer. Deze tool maakt deel uit van het AdWords-platform dat u gratis kunt gebruiken zodra u advertenties gaat weergeven.

Bebê Store verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, babyproducten, waaronder kinderwagens, speelgoed en natuurlijk luiers.

Ze gebruiken dynamische retargeting om een ​​carrousel van producten weer te geven die gerelateerd zijn aan producten die hun bezoekers mogelijk al hebben uitgecheckt:

bebe casestudy

Conversion Optimizer bestudeert het gedrag van uw klanten en geeft ze advertenties weer wanneer ze klaar zijn om te kopen.

American Patriot verlaagde hun acquisitiekosten met 33%

 • Industrie: Cabin verhuur
 • Platform: AdRoll
 • Resultaat: Verlaging van de kosten per acquisitie met 33%

American Patriot kon hun kosten per acquisitie met maar liefst 33% verlagen door over te schakelen van Google Ads naar AdRoll.

Hoewel ze vertoningen kregen met Google Ads, kregen ze geen conversies als woordvoerder van American Patriot genoemd in de AdRoll-casestudy:

“Voordat we AdRoll gebruikten, gebruikten we retargeting van Google, en hoewel we zeker vertoningen kregen, kregen we niet veel conversies.”

Door over te stappen op AdRoll werden de aanschafkosten verlaagd tot slechts $ 10 per klant, wat voorheen $ 15 per klant was. AdRoll gebruikt AI om de juiste boodschap op al hun apparaten te targeten en aan de juiste klant te tonen.

Watchfinder verhoogde gemiddelde bestelwaarde met 13%

 • Industrie: Gebruikte luxe horloges
 • Platform: Google AdWords
 • Resultaat: Verlaag de kosten per acquisitie met 34%

Watchfinder was in staat om 1.300% ROI te behalen op hun advertentie-uitgaven en hun kosten per acquisitie met 34% te verlagen door mensen in 20 verschillende groepen met een ‘intentie om te kopen’ te retargeten.

case study van de watchfinder

In plaats van iedereen te targeten, verdubbelde Watchfinder alleen de mensen die hun website al hadden bezocht en toonde interesse in het kopen van een van hun producten.

Hun succes was te danken aan het feit dat het heel gemakkelijk is om meer spullen aan een bestaande klant te verkopen dan aan iemand die niet bekend is met uw merk.

Myfix Cycles behaalde meer dan 1.500% ROI op hun advertentie-uitgaven

 • Industrie: Fietsen
 • Platform: Facebook
 • Resultaat: 6,38% CTR en 1.500% ROAS

Myfix Cycles is een fietsenwinkel gevestigd in Toronto. Ze gebruikten retargeting van Facebook-advertenties om fietsen te verkopen die gemiddeld meer dan $ 300 kosten. Het is niet eenvoudig om een ​​product van meer dan $ 100 te verkopen. De verkoopcyclus wordt groter en heeft meer interacties nodig naarmate de prijs van het product stijgt.

Ze begonnen mensen opnieuw te targeten die een fiets aan het winkelwagentje hadden toegevoegd, maar het afrekenproces nooit hadden voltooid. Ze konden een indrukwekkende gemiddelde klikfrequentie van 6,38% behalen voor hun advertenties en verdienden $ 15 voor elke dollar die ze spendeerden. Ze verdienden $ 3.043 aan verkopen door slechts $ 199 uit te geven aan Facebook-advertenties. Dat is een rendement van 1.500% op advertentie-uitgaven:

myfix cycli casestudy

Deze casestudy bewijst dat u kunt profiteren van retargeting, zelfs als u een budget heeft van slechts $ 200.

WordStream realiseerde een toename van 300% in de gemiddelde bezoekduur

 • Industrie: Online marketingdiensten
 • Platform: Google AdWords
 • Resultaat: Verhoog het aantal terugkerende bezoekers met 65%

WordStream wist het aantal terugkerende bezoekers met 65% en de gemiddelde bezoekduur met 300% te verhogen.

Volgens de case study ontving WordStream elke maand duizenden bezoekers, maar geen van die bezoekers wist wat ze deden of verkochten. Hoewel ze honderdduizenden bezoekers gratis ontvingen via zoekmachines, kregen ze geen verkopen via hun inhoud.

Dat was totdat ze hun websitebezoekers begonnen te retargeten met Facebook-advertenties. Ze waren gericht op 3 verschillende segmenten van websitebezoekers, waaronder mensen die hun startpagina bezochten, mensen die hun gratis tool gebruikten en mensen die hun blog lazen. Ze konden hun conversieratio met 51% verhogen door middel van retargeting-advertenties.

Belangrijkste leerpunten

Als u uw klanten niet opnieuw target, verliest u geld overhandigd.

Door mensen die al iets van u hebben gekocht opnieuw te targeten, kunt u de levenslange waarde van uw klant verhogen door meer producten aan uw bestaande kopers te verkopen.

U kunt ook profiteren van het opnieuw targeten van mensen die uw website bezoeken. Als iemand uw website bezoekt en interesse toont in een product door de productpagina te bezoeken, kunt u die persoon opnieuw targeten op basis van dat gedrag en hem een ​​advertentie tonen voor het product waarin hij geïnteresseerd was.

Retargeting kan je helpen verhoog uw verkoop en verdien meer geld van elke bezoeker die uw website bezoekt en elke persoon die bij u koopt.

Als u nog nooit retargeting-advertenties heeft geprobeerd, moet u dat doen beginnen met Facebook Advertising. Hun platform is het gemakkelijkst te leren en werkt zelfs als u een klein budget werken met.

Aan de andere kant, als u het beu bent om klanten handmatig op advertentieplatforms te targeten, moet u zich aanmelden AdRoll. Ze optimaliseren en aanpassen van uw advertenties voor u om uw doelklanten te bereiken met de juiste berichten die de verkoop helpen sluiten.

Als u geen idee heeft waar u moet beginnen, bekijk dan de casestudy’s hierboven om inspiratie te vinden over waar te beginnen en hoe u mensen opnieuw kunt targeten voor de maximale ROI.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map