Hier heb ik samengesteld hoe beroemde merken en echte bedrijven hun weg naar groei hebben gehackt ?


growth hacking technieken en voorbeelden

Maar eerst …

Contents

Wat is groeihacken?

Groei hacken is een uitdrukking die Sean Ellis in 2010 bedacht heeft. Ellis was de ‘go-to’-man in Silicon Valley voor het helpen van bedrijven om hun gebruikersbestand te laten groeien. Hij zei dat:

Een growth hacker is een persoon wiens ware noorden groei is – Sean Ellis

Een growth hacker is iemand die een hybride is tussen een marketeer en een coder, iemand met als doel genereren enorme groei / volgers (d.w.z. de “groei”) – snel en vaak met een krap budget (d.w.z. de “hacker”)

Een groeihacker richt zich vaak op goedkopere alternatieven voor traditionele marketingmethoden en werkt meestal in kleine, startende bedrijven die niet over de middelen beschikken om te concurreren met meer gevestigde bedrijven.

Bekijk deze uitstekende lijst met bronnen en samengestelde lijst met tools.

Je moet ook deze verzameling van 5+ groeistrategiechecklist bekijken met sjablonen, tips en voorbeelden. Ontdek hoe u doelen op hoog niveau kunt maken, de belangrijkste input kunt identificeren en zelfs hoe u groei-experimenten kunt uitvoeren om die doelen te bereiken.

3 beroemde groeihacks

 • Toen Facebook begon met als doel om in 12 maanden 200 miljoen gebruikers te werven. Een beroemde groeihack om dit te bereiken was door insluitbare badges en widgets weg te geven die gebruikers op hun websites en blogs konden plaatsen die mensen naar hun Facebook-pagina lieten zien. Alleen al deze hack leidde tot miljoenen aanmeldingen.
 • LinkedIn groeide van 2 miljoen naar 200 miljoen gebruikers door een growth hacking-techniek te implementeren waarmee gebruikers hun eigen publieke profiel konden creëren. Dit was een briljante zet van LinkedIn omdat het ervoor zorgde dat de gebruikersprofielen organisch werden weergegeven in de zoekresultaten van Google en dit hielp om het merk en het gebruikersbestand van LinkedIn te laten groeien.
 • YouTube begon als een platform om video’s te delen en groeide van Google uit naar de op één na grootste zoekmachine ter wereld na Google met behulp van deze growth-hacking-techniek. Wanneer je YouTube bezoekt om een ​​video te bekijken, kun je een insluitcode krijgen waarmee je de video op je blog, website of sociale netwerk kunt delen. Dit maakt het voor gebruikers uiterst eenvoudig om video’s te uploaden en met de wereld te delen.

Laten we nu ingaan op de specifieke groeihacks …

Voorbeelden van technieken en strategieën voor groeihacking

Acquisitiegroei-hacks (gratis marketing)

 1. De Quora Traffic Hack

Gebruik SEMrush + Quora om uw organische zoekrangschikking op Google te verbeteren door dit te doen:

 1. In SEMrush > Domeinanalyse > Organisch onderzoek > zoek naar quora.com
 2. Klik op Geavanceerde filters en filter op zoekwoorden die uw doelzoekwoord bevatten, posities kleiner dan 10 en volume groter dan 100
 3. Ga naar Quora en schrijf het beste antwoord op de vraag
Bedrijven die dit hebben gedaan:

Geckoboard

Lees verder:

 1. De Lead Form Demo Hack

Op de bestemmingspagina of het aanmeldingsformulier voor uw gratis leadmagneet (whitepaper, casestudy, video, enz.), Wordt aan het einde van het formulier een extra veld ‘Ja / Nee’ vermeld met de tekst ‘Wilt u een demo van onze software ? ‘ zodat u demo’s kunt boeken met mensen die al geïnteresseerd zijn in uw software.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

KISSmetrics, Bounce Exchange

Lees verder:

http://grow.kissmetrics.com/webinar-171

 1. De geavanceerde ‘Powered By’-hack

Gebruik de ‘powered by’-tactiek. Een fractie van deze bezoekers klikt erop en komt op uw startpagina waar sommigen een demo zullen aanvragen. Er is aangetoond dat het leidt tot een virale coëfficiënt k > 0.4, wat betekent dat elke 10 verworven gebruikers 4 extra gebruikers zal genereren. Om te optimaliseren voor meer conversies, gebruikt u dynamische invoeging van zoekwoorden op de bestemmingspagina waarnaar u mensen stuurt met de naam van het bedrijf dat hen naar uw website heeft verwezen.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Intercom, Wistia, Qualaroo

Lees verder:

https://blog.aircall.io/the-saas-guide-to-leveraging-the-powered-by-tactic/

 1. De schaarste-groeihack van Gmail

Toen Google Gmail in 2004 lanceerde, gebruikte iedereen Hotmail of Yahoo. Google maakte van zijn underdog-probleem een ​​voordeel. Met beperkte serverruimte beschikbaar, maakte Google uit schaarste een deugd. Toen het werd gelanceerd, was het alleen op uitnodiging, te beginnen met ongeveer 1.000 influencers die vrienden konden doorverwijzen. Dit wekte de indruk dat je bij het aanmelden bij Gmail lid werd van een exclusieve club.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Gmail

Lees verder:

http://time.com/43263/gmail-10th-annubil/

 1. The Dream 100 ABM Hack

Gebruik deze eenvoudige accountgebaseerde marketingtechniek om uw droom 100 klanten (of welk nummer dan ook) te identificeren, ontdek naar welk college de beslisser in elk bedrijf ging, stuur hem of haar een baseballcap van hun universiteit met een persoonlijke notitie over hoe uw bedrijf kan hen daarbij helpen.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Doos

 1. De Co-Webinar-hack

Neem contact op met influencers in uw omgeving die een groot publiek hebben en doe een educatief co-webinar met hen. In plaats van hard verkopen op het webinar, doe een 100% educatief webinar met een poll aan het einde van het webinar zodat mensen kunnen selecteren of ze geïnteresseerd zijn in een demo van uw software.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Hubspot, Unbounce, Uberflip

Lees verder:

https://www.eofire.com/podcast/nathanlatka/

 1. De datamarketing-hack van OKCuрid

Online daten is een miljardenindustrie en OkCupid heeft zijn eigen interne gegevens gebruikt om blogposts te maken en dit heeft hen geholpen een krachtpatser te worden in de datingsector. De kolossale dataset van OKCupid is een marketinggoudmijn geworden. OkCupid-blogposts zijn meestal gebouwd rond hun eigen gegevensonderzoek en doorspekt met clickbait-koppen en controversiële onderwerpen. U kunt gegevens gebruiken om empirisch onderbouwde trends, observaties en analyses te vertellen over de branche waarin u zich bevindt.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

OkCupid

 1. De minimale virale producthack

Bouw binnen 1-2 dagen iets op’is meer viraal dan uw daadwerkelijke product om de pasvorm van het sentimentproduct te testen en een lijst met e-mails op te stellen om uw kernproduct te lanceren. Zorg ervoor dat uw virale product nauw is afgestemd op uw kernproduct en focus op het aantal gebruikers, zodat u de conversies van uw virale product naar uw kernproduct kunt maximaliseren.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Kalmte

Lees verder:

 1. De App Marketplace Hack

Als u een integratie heeft met een groot SaaS-bedrijf, kunt u proberen uw app op hun marktplaats te krijgen (bijvoorbeeld: Salesforce App Exchange, G Suite Marketplace, Xero App Marketplace).

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Pipedrive, Insightly, ProsperWorks

Lees verder:

https://auth0.com/blog/how-to-get-from-0-to-10000-customers-with-b2b-app-marketplaces/

 1. De slimme SEO-hack

Kijk naar uw hoogst converterende zoekwoorden binnen AdWords en creëer vervolgens een SEO-strategie om die zoekwoorden ook organisch te laten rangschikken. Of als je dat niet doet’Bekijk AdWords niet in uw zoekopdrachtrapport in Google Search Console om te zien welke zoekwoorden klikken naar uw website genereren, maar op pagina 2 staan ​​en een boost op pagina 1 nodig hebben.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Optimaal, Lever, simPRO

Lees verder:

http://searchengineland.com/how-to-leverage-ppc-to-discover-high-converting-keywords-for-seo-131862

 1. De slimme SEO-integratiehack

Maak een pagina die praat over uw integratie met andere softwarepartners, dus wanneer iemand zoekt naar een specifieke use-case van uw software voor integratiepartners die uw software oplost, komt uw website naar voren.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Zapier, Xero, Klipfolio

Lees verder:

https://zapier.com/zapbook/slack/trello/

 1. De 3.000 Word Content Marketing Hack

Schrijf meer dan 3.000 woord diepgaande blogartikelen die een specifiek onderwerp in detail behandelen. Vermeld in het artikel citaten van beïnvloeders uit de branche en maak een link naar onderzoek van andere gerenommeerde blogs, en stuur ze vervolgens een e-mail om hen te laten weten dat je ze in je artikel hebt opgenomen om sociaal delen te promoten.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Buffer, Moz, Shopify

Lees verder:

https://www.quicksprout.com/2017/01/04/a-step-by-step-guide-to-producing-a-3000-word-article-on-any-topic/

https://visioneerit.com/7-tips-can-growth-hack-social-media-presence-today/

 1. De Survey Response Hack

Stuur een enquête naar uw mailinglijst en bied respondenten de kans om cupcakes te winnen. Selecteer willekeurig 10 deelnemers uit de enquête om een ​​dozijn cupcakes te ontvangen. Het is bewezen dat mensen liever een dozijn cupcakes ontvangen dan een iPad.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

RJMetrics

Lees verder:

https://thinkgrowth.org/the-greatest-marketing-growth-hack-of-all-time-hint-cupcakes-784ccaa3f78

 1. De zeer gekwalificeerde lead-hack

Zorg ervoor dat iedereen die uw software koopt eerst dit proces moet doorlopen voordat u ze een proefversie of demo van uw software geeft (tenzij het een verwijzing is). TOFU: top-of-the-funnel stuk content (bijvoorbeeld: rapport, whitepaper, swipe-bestand, enz.), MOFU: middle-of-the-funnel stuk content (webinar, video, etc), BOFU: bottom-of -de-trechter stuk inhoud (casestudy’s, demo, strategieoproep, enz.).

Bedrijven die dit hebben gedaan:

HubSpot

Lees verder:

https://rocketshipgrowth.com/the-most-scalable-channel-for-large-highly-qualified-saas-leads-hint-its-not-facebook-4c6fe110a6e7

 1. De Content Repost Hack

Volg deze 5 stappen.

 1. Stap 1: Stuur e-mail naar uw lijst met uw artikel (op elk moment dat u het hoogste open tarief heeft, op basis van uw historische e-mailstatistieken).
 2. Stap 2: Deel een artikel op sociale media-accounts zodra de e-mailcampagne is verzonden.
 3. Stap 3: Zoek naar kanalen die relevant zijn voor uw bedrijf en dien daar links in (bijvoorbeeld: forums, FB-groepen, Slack-groepen).
 4. Stap 4: Wacht een paar dagen om wat analytische gegevens te krijgen (statistieken, deelacties en opmerkingen).
 5. Stap 5: Stuur e-mails of tweet-redacteuren van grote uitgevers die over uw inhoudsonderwerp rapporteren met screenshot van tractiebewijs (bijvoorbeeld: “Mijn bericht heeft een aandeelpercentage van 50%, een screenshot bijgevoegd, opnieuw posten misschien?”).
Bedrijven die dit hebben gedaan:

Uber, HubSpot, KISSmetrics

Lees verder:

https://rocketshipgrowth.com/how-to-promote-b2b-saas-content-eab660ee2407

 1. De PR Backlash Hack

Slechte PR krijgen? Beschuldigd worden als afzetterij? Bouw een speciale website waar u het verhaal ontvouwt, de feiten presenteert en sociaal bewijs toont om uw versie van het verhaal te bewijzen en haters in klanten te veranderen.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Freshdesk

Lees verder:

http://ripoffornot.org/

 1. Het Twitter Leapfrog-proces

Voorbij zijn de dagen dat u een korte blogpost van 500 woorden over een onderwerp kon schrijven en verwacht dat honderden, zo niet duizenden bezoekers het online zullen vinden. Die “publiceer en bid” dagen zijn allang voorbij. Tegenwoordig kost het meer moeite om op te vallen. Enter “De Twitter Leapfrog-methode”. Het is een proces dat helpt om uw nieuw gepubliceerde artikelen aan honderden zeer doelgerichte lezers te leveren.

 1. Stap 1: Schrijf een 10x / badass-artikel over een onderwerp dat u goed kent
 2. Stap 2: Identificeer mensen die vergelijkbare artikelen op sociale media hebben gedeeld
 3. Stap 3: Deel uw artikel met deze mensen
Bedrijven die dit hebben gedaan:

Junto

Lees verder:

ACQUISITIE GROEI-HACKS (BETAALDE MARKETING)

 1. De Low Budget Advertising Hack

Mensen die de verkooppagina voor uw SaaS-product hebben gezien, EN hebben geen gratis proef / demo / gekocht EN die gebruikers zijn van bepaalde fanpagina’s (bijvoorbeeld: uw grootste concurrent). Met deze gelaagde targeting is uw doelgroep erg klein, waardoor u minder dan $ 10 budget per dag kunt uitgeven, een advertentie kunt maken die specifiek spreekt voor uw doelgroep, zodat u uw klikfrequentie kunt verhogen en uw conversies omhoog kunt schieten, wat in afslaan zal de kosten van uw advertentie verlagen.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

SamCart

Lees verder:

http://www.digitalmarketer.com/buying-website-traffic/

 1. De inkomende retargeting-hack

Zet meer van uw inkomend verkeer om in leads door ze opnieuw te targeten in deze 8 advertentienetwerken: GDN, Facebook, Gmail, YouTube, Instagram, Twitter, Taboola, Yahoo Gemini en AOL ONE.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Optimaal

Lees verder:

https://rocketshipgrowth.com/how-the-worlds-biggest-saas-companies-leverage-inbound-to-dominate-a-market-cae780d38bcd

 1. De AdWords SaaS-hack

Target kenmerkspecifieke, branchespecifieke en hoogconversieve zoekwoorden van concurrenten. Leid mensen rechtstreeks naar functiespecifieke en branchespecifieke bestemmingspagina’s met een call-to-action voor een demo van uw software om mensen aan de telefoon te krijgen met verkoop.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

NetSuite, Zoho, Freshdesk

Lees verder:

https://rocketshipgrowth.com/how-we-outcompete-ebay-on-google-adwords-without-a-big-ad-budget-885e22d4e619

 1. De PPC Hyper-Growth Hack

Geef Google-advertenties weer op een bestemmingspagina voor een gratis proefaanmelding of demo-oproep. 1-10% wordt omgezet. Om de andere 90% + om te zetten, retarget je ze met FB-leadadvertenties met een zachtere verkoop (zoals een whitepaper). Van hun put-leads naar een marketingautomatiseringscampagne (zoals een mini-e-mailcursus) en hen aanzetten om een ​​proefversie te starten of een demo te boeken met uw verkoopteam.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Druppelen, SurveyMonkey, Pardot

 1. De Pixel Swap Hack

Zoek een ander bedrijf dat verkoopt aan dezelfde doelklant als jij (maar niet concurrerend is) en bied aan om met hen samen te werken door hun retargeting-pixel op je website te plaatsen, terwijl ze je retargeting-pixel op hun website plaatsen met behulp van een tool als Perfect Audience Aansluiten. Gebruik retargeting-advertenties op Facebook om nieuwe, kostenefficiënte leads naar de top van uw trechter te leiden met een TOFU-leadmagneet.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

New Relic, SendGrid, Runscope

Lees verder:

http://marketingland.com/perfect-audience-launches-partner-retargeting-network-directly-target-others-sites-visitors-83518

 1. De hack van de concurrent van AdWords

Als er een grote concurrent in uw omgeving is waar veel mensen naar zoeken, maar uw SaaS biedt meer waar voor uw geld, betere functies of een betere reputatie, dan kunt u hun merktermen targeten. Om dit met succes te doen zonder marketingbudget te verspillen, moet u eerst uw unieke punt van verschil identificeren (dwz: waar voor uw geld, functies, reputatie). Ten tweede, target zoekwoorden op basis van uw USP (dwz: features = [mailchimp], waar voor uw geld = [mailchimp pricing], reputatie = [mailchimp review]). Ten derde: maak een bestemmingspagina die laat zien hoe u beter bent dan uw concurrent op dat gebied met een vergelijkingstabel, zodat uw advertentie relevanter is en wordt weergegeven.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Intercom, Quickbooks, Wrike

Lees verder:

https://www.intercom.com/customer-support/zendesk-alternative

 1. De aanmeldhack voor Facebook Algorithm Trial

Plaats een FB-pixel voor het bijhouden van conversies op de pagina waarop mensen terechtkomen nadat ze zich hebben aangemeld voor een proefversie van uw software, maak een Lookalike-doelgroep op basis van mensen die de pixel voor het bijhouden van conversies hebben bereikt en maak vervolgens een FB-campagne met het doel ‘Websiteconversies’ het sturen van uw lookalike publieksverkeer naar een pagina met een gratis proefaanbieding. Facebook gebruikt zijn algoritme om mensen te targeten die het meest lijken op mensen die zich al hebben aangemeld en geconverteerd op uw site.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

InVision, Treehouse, Asana

 1. De Facebook TOFU-hack

Gebruik FB-leadadvertenties om mensen naar een leadmagneet te leiden (bijvoorbeeld: casestudy’s voor specifieke branches, whitepaper, enz.). U verhoogt de conversies omdat wanneer iemand op uw leadadvertentie klikt, er een formulier wordt geopend met de FB-contactgegevens van de persoon automatisch ingevuld. Gebruik vervolgens e-mails over marketingautomatisering om de leiding te nemen bij het aanvragen van een demo van uw software.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Infusionsoft, Salesforce, InsightSquared

 1. De Case Study Retargeting Hack

Retarget websitebezoekers naar een casestudy-pagina (bijv .: Zie hoe Bob, een CMO bij Zendesk ons ​​heeft gebruikt om XYZ gedaan te krijgen) met een call-to-action aan het einde van de casestudy voor een demo (sluit uw lijst met betaalde gebruikers uit, zodat u verspil geen advertentiebudget). Groepeer de websitebezoekers die de casestudy zien in een uniek publiek en laat ze vervolgens advertenties zien voor een nieuwe casestudy, zodat uw meest betrokken potentiële klanten nieuwe, nieuwe casestudy’s blijven zien in de volgorde die u hebt ingesteld.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

simPRO

Lees verder:

http://www.jonloomer.com/2016/05/10/facebook-website-custom-audience-enhancements/

 1. De Custom Affinity Audience Hack

Maak een doelgroep aan van mensen die specifieke websites hebben bezocht die u definieert (uw concurrenten, blogs, branchepublicaties, enz.) En hen vervolgens targeten met display-advertenties van Google. Iemand die een display-advertentie ziet, is nog niet per se geïnteresseerd in uw product, dus bied inhoud aan waarvan u denkt dat deze waardevol en nuttig is voor uw prospects om vertrouwen en merkbekendheid op te bouwen (bijv. Webinar, whitepaper, enz.).

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Zendesk, Intuit, Emma

Lees verder:

https://support.google.com/adwords/answer/2497941?hl=en-AU

 1. De hack van Gmail-concurrent

Geef Gmail-advertenties weer aan mensen die de e-mails van uw concurrenten ontvangen. Om de meest nauwkeurige targeting te krijgen, target u de domeinen van uw concurrenten met behulp van domeinplaatsingen.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

DigitalOcean

 1. De betaalde Tech Stack-hack

Gebruik een leadlijsttool zoals BuiltWith om een ​​lijst samen te stellen van beslissers bij ideale doelbedrijven die de software van uw concurrent gebruiken. Upload de e-mailadressen van de beslissers naar een aangepaste doelgroep waar u advertenties op kunt weergeven. Maak vervolgens een lookalike-doelgroep van die aangepaste doelgroep om uw advertenties op nog meer gekwalificeerde prospects te targeten (begin met een lookalike-doelgroep van 1% en schaal vervolgens op naarmate u resultaten ziet).

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Gebouwd met Datanyze

 1. De YouTube Ads-hack

Gebruik YouTube InStream-advertenties om specifieke YouTube-kanalen te targeten die relevant zijn voor uw markt en betaal alleen als iemand langer dan 30 seconden kijkt.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Wishpond, Salesforce

Lees verder:

http://www.digitalmarketer.com/youtube-ad-types/

 1. De Native Ads-hack

Bekijk uw conversierapport in Google Analytics om de URL’s van uw bloginhoud te identificeren met het hoogste aantal
lead conversies. Promoot uw hoogst converterende bloginhoud op advertentienetwerken zoals Taboola, Outbrain of Twitter.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Netflix

Lees verder:

https://blog.hubspot.com/agency/native-ads-201

MONETISATIE GROEI-HACKS

 1. De Voicemail-personalisatie-hack

Wanneer iemand zich aanmeldt voor een van uw leadmagneten, verzamelt u zijn mobiele nummer en gebruikt u Slybroadcast om een ​​persoonlijk bericht op te nemen dat naar zijn voicemail wordt gestuurd.

 1. De Trial Conversion Hack

Stuur deze e-mail van zeven woorden naar een aanzienlijk deel van uw tests die niet zijn omgezet in betaalde klanten met behulp van deze e-mailkopie: “{{Name}}, bent u nog steeds op zoek naar {{product}}?” Bereid je dan voor op een drukke dag met het beantwoorden van e-mails. Combineer dit met The Irresistible Offer Hack door een korte follow-up te sturen met een korting of een uitgebreide proefperiode (vooral als er sindsdien productwijzigingen zijn doorgevoerd) om ze terug te krijgen.

 1. De onboarding retargeting-hack

Zodra iemand zich heeft aangemeld voor een gratis proefperiode, kunt u hem opnieuw targeten met advertenties die naar een pagina gaan voor een gratis webinar of een gratis telefoontje met het klantensuccesteam om ervoor te zorgen dat ze alles in het werk hebben om zich voor te bereiden nadat hun proefperiode is afgelopen.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Heyo

Lees verder:

https://rocketshipgrowth.com/how-to-increase-free-trials-to-paid-customers-with-onboarding-retargeting-5e8cc05e3756

 1. De Onboarding Optimization Hack

Ga terug naar succesvolle klanten die uw product gebruiken en kijk wat ze in de eerste 7-14 dagen hebben gedaan. Probeer de eerste drie veelvoorkomende dingen te vinden die die mensen hebben gedaan en bouw die op in een gebruikersscore van een product. Dit zijn de activiteiten die u wilt uitvoeren. Optimaliseer uw onboarding en in-app messaging om mensen op weg te helpen om deze drie dingen te doen.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

HubSpot

Lees verder:

https://www.saastock.com/blog/view/the-data-driven-marketing-playbook-with-hubspot-gocardless-and-idio

 1. The Irresistible Offer Hack

Als uw softwarewaarde voor zichzelf spreekt, voeg dan een e-mail toe aan uw marketingautomatisering met een stimulans om uw product te kopen of te demonstreren (bijvoorbeeld: bekijk hoe onze software werkt en ontvang een Amazon-cadeaubon van $ 25). Het lijkt misschien spam, maar veel grote B2B SaaS-bedrijven gebruiken het om gekwalificeerde demo’s te genereren, omdat het ervoor kan zorgen dat mensen u niet op nummer 101 op hun prioriteitenlijst hebben staan, maar nummer drie.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

LeadPages, Bizible

Lees verder:

http://www.bizible.com/blog/4-b2b-saas-growth-hacks-that-helped-bizible-raise-8m

RETENTIE GROEI-HACKS

 1. De Customer Feedback Hack

Nadat een persoon zich heeft aangemeld en alle in-app onboarding-tooltips heeft voltooid, stuur hem dan een felicitatie in-app
melding en e-mail die aanbiedt om een ​​geschenk met stickers per post te verzenden. In de e-mail link naar een Typeform die de gebruiker verzamelt’s postadres. Geef mensen onderaan twee optionele antwoordvelden: 1) Wat bracht je bij [je app]? Welk probleem wilde je oplossen? 2) Kunnen we iets beter doen? Is er een functie / product die we missen? Gebruik Zapier om reacties uit die 2 velden naar het productbord te sturen. Gebruik het productbord om functieverzoeken in te delen en te rangschikken op prioriteit van gebruikerscohorten, en door hoe een functie past in uw bredere visie voor uw product.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

CloudApp

Lees verder:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. De Product Reactivation Hack

Stuur deze e-mail automatisch naar gebruikers die dat wel hebben gedaan’Uw product 30 dagen niet heeft gebruikt: “Ik vroeg me af of je even de tijd kon nemen om me te laten weten wat je van het product vond en of je ideeën hebt over wat we kunnen doen om te verbeteren? In ruil daarvoor, ik’we zijn doorgegaan en hebben een maand gratis van het pro-plan aan uw account toegevoegd.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

CloudApp

Lees verder:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. De Sticky Product Hack

Maak voor elk abonnementsniveau in uw product een serie van drie e-mails met een CTA om ze door de belangrijkste functie van dat prijsniveau te leiden / te leiden (bijvoorbeeld: E-mail # 1 > Wacht 1 dag > E-mail # 2 > Wacht 2 dagen > E-mail # 3 > Einde campagne). Start dan een tweede drie-e-mailcampagne om ze in te schakelen / door de volgende belangrijkste functie in uw product te leiden, zodat u kleverige gebruikers kunt maken die minder snel zullen churnen.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

CoSchedule

Lees verder:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. De gepersonaliseerde rapport-hack

Automatiseer het verzenden van een persoonlijk maandelijks meetrapport met een samenvatting van wat uw klant gedurende de maand met uw product heeft bereikt. Gebruik een tool voor klantgegevens zoals Segment om uw gebruiksgegevens van uw product naar een automatiseringstool voor datamarketing zoals Customer.io te leiden. Stel data-triggers in met “if / else” -logica om uw klanten bruikbare aanbevelingen te geven over waar ze kunnen verbeteren.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

AdRoll

Lees verder:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. De Product Gamification Hack

Wanneer een klant een specifieke mijlpaal in uw app bereikt, stuurt u hem een ​​beloning, tips om naar het volgende niveau te gaan en een call-to-action om te upgraden. Bijvoorbeeld voor Sumo-software voor e-maillijsten:

 1. 1 Email Subscriber = Sumo Sticker (plus tips om tot 100 e-mailabonnees te komen)
 2. 100 e-mailabonnees = Sumo T-shirt (plus tips om tot 1000 e-mailabonnees te komen)
 3. 1000 e-mailabonnees = Sumo-zonnebril (plus tips om tot 10.000 e-mailabonnees te komen)
 4. 10000 e-mailabonnees = Sumo Hat (plus tips om tot 100000 e-mailabonnees te komen)
 5. 100000 e-mailabonnees = Sumo Taco Lunch
Bedrijven die dit hebben gedaan:

AdRoll

Lees verder:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. De NPS Churn Buster-hack

Stuur een dag naar alle gebruikers een dag nadat hun gratis proefperiode is afgelopen. Gebruik in de e-mail een NPS-enquête waarin uw gebruiker wordt gevraagd hoe waarschijnlijk het is dat hij uw software aan een vriend of collega zal aanbevelen op een schaal van 0 tot 10. Als de NPS-score is <6 bedank hen voor hun eerlijkheid en vraag om feedback als het een 6-8 aanbod is om hun gratis proefperiode te verlengen, als dat zo is >8 bieden hen een upgradepromotie.

Bedrijven die dit hebben gedaan:

Vermelden

Lees verder:

Oke …

Nu ben je uitgerust met een heleboel bruikbare ‘hoe te doen’-technieken voor groeihacken, die je kunt kopiëren & plakken en beginnen met werken voor uw startup.

Succes!

Bedankt en credits voor: Spreadshare.co en Rocketship Agency voor het leveren van de inspiratie en gegevensbron voor dit bericht.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me