Ръководство за начинаещи за пренасочване

Ако някой напусне уебсайта Ви, без да купува нищо, губите пари. Дори ако задвижвате трафика към вашия блог чрез безплатен SEO трафик, губите време и ресурси, които сте изразходвали, опитвайки се да получите този безплатен трафик. Но не е нужно да е така.


Защото има начин да изтръгнете повече възвръщаемост на инвестициите от всеки човек, който посещава уебсайта ви.

Този магически метод за постигане на по-висока ROI се нарича пренасочване.

начинаещи ръководство за пренасочване

Какво е Retargeting?

Когато човек посети вашия уебсайт и напусне, без да се абонира за вашия имейл списък или да купи нещо, има вероятност този човек никога да не се върне на вашия уебсайт.

Ако 1000 души напускат уебсайта ви всеки месец, без да предприемате никакви действия, вие губите поне $ 1000, ако ви струва $ 1 на посетител, за да придобиете тези посетители.

Пренасочването е от много време, но повечето фирми не го използват. Това може да ви помогне да удвоите базата си за абонати, да направите повече продажби и да продадете повече неща на съществуващите си клиенти.

Това е най-добрият начин изтръгнете най-много ROI от посетителите си. Тя ви позволява да поставяте марката си пред вашите перспективи и клиенти отново и отново.

Тази графика от Retarger го обяснява най-добре:

какво е ретаргетинг

Въпреки че графиката говори само за превръщането на потенциални клиенти в клиенти, можете да използвате ретаргетинг за много неща:

 • Препродаване или кръстосана продажба на клиент.
 • Превърнете еднократните клиенти в многократни купувачи.
 • Достигнете до клиенти, които не отговарят на имейли.
 • Уверете се, че вашата марка остава на върха на съзнанието на клиентите си, като популяризирате съдържанието си.
 • Достигайте клиенти до други устройства, които притежават.

Целта на кампанията Ви за пренасочване може да варира. Можете да провеждате много различни кампании за пренасочване едновременно с различни цели. Но на основната цел винаги ще бъде да се увеличи ROI получавате всеки долар, който харчите за придобиване на посетител.

Ремаркетинг срещу Retargeting?

Сега може би сте чували термина ремаркетинг преди, така че какво е това разлика между ремаркетинг и пренасочване?

ремаркетинг срещу пренасочване

И двата термина често се използват взаимозаменяемо, но ремаркетингът е стратегия, насочена към привличане на клиенти чрез маркетинг по имейл, социални медии и офлайн дейности.

Пренасочването е „тактика“ на ремаркетинг и обикновено е фокусирано върху платени текстови и дисплейни реклами.

Как работи Retargeting

Пренасочването може да звучи като наистина сложен процес, ако сте нов за него. Но няма от какво да се притеснявате. Не е необходим бюджет от милион долара или сложен софтуер и инструменти. И няма да ви отнемат години да научите как да използвате пренасочването, за да получите повече продажби.

Това е прост процес на показване на платени реклами на хора, които вече или са посетили уебсайта ви, или преди това са купили нещо от вас.

Има два начина за пренасочване на хора:

1. Съберете данни с пренасочващ пиксел

Всяка рекламна платформа, която се предлага с възможност за пренасочване на потребителите, предлага начин за събиране на данни с помощта на проста технология, наречена ретаргетинг пиксел.

Пикселът за пренасочване е просто едно-или двуредов JavaScript код, който поставяте на страниците на вашия уебсайт, който помага на рекламната платформа да разпознае потребител. След като потребителят бъде разпознат от платформата, той съхранява своите данни в списъка за пренасочване на вашия акаунт.

Звучи объркващо?

фейсбук пиксел

Ето пример за това как работи Facebook Pixel:

Поставяте малък JavaScript код на страниците на уебсайта си. Този скрипт се зарежда всеки път, когато някой посети вашия уебсайт. Този скрипт се свързва със сървърите на Facebook. Сървърите се опитват да разпознаят потребителя чрез IP адрес и „бисквитки“.

Ако човекът, посетил уебсайта ви, има акаунт във Facebook и е влязъл във Facebook по това време, тогава Facebook ще добави този потребител към вашия списък за пренасочване. По-късно можете да пренасочите този потребител чрез рекламната платформа Facebook. Колкото повече хора посещават, толкова по-голям става вашият списък за пренасочване.

Тези посетители включват хората, които посещават вашия уебсайт и от други рекламни платформи. Това ви позволява да пренасочвате потребителите, които са видели или кликвали върху рекламите ви през други рекламни платформи.

Ако все още нямате инсталиран пиксел за пренасочване на уебсайта си, инсталирайте го веднага.

2. Насочете клиентите си в платформата със своя списък с клиенти

Ако вече имате списък с клиенти, можете да качите списък на техните имейл адреси във Facebook. След като направите това, Facebook ще се опита да съпостави акаунти във Facebook с тези имейл адреси, за да намери вашите клиенти, които са във Facebook.

потребителски аудитории във facebook

Това е чудесен начин да продавате или да продавате кръстосано на клиентите си. Не само това, съставянето на списък за пренасочване на хора, които вече са купили от вас, ви помага да продавате повече продукти и услуги на същите тези хора.

Винаги е по-лесно да продавате повече неща на едни и същи хора, отколкото да намерите повече перспективи и да ги превърнете в клиенти.

С рекламите за пренасочване можете да популяризирате повече от продуктите си пред съществуващите си клиенти.

Ето един чудесен пример за реклама за пренасочване във Facebook въз основа на списъка с клиенти:

пример за пренасочване във фейсбук

Горното е реклама за пренасочване от DigitalMarketer. Те са насочени към хора, посетили трафика & Преглед на срещата на върха 2014 г. Съобщенията им ясно молят съществуващите си клиенти, които са присъствали на конференцията в миналото, да присъстват отново на конференцията.

DigitalMarketer пренасочва старите си посетители всяка година.

Най-добрите ретаргетинг платформи

Ето преглед на трите най-популярни платформи за пренасочване на пазара: Google AdWords, AdRoll и Facebook.

Google AdWords Retargeting

Google обслужва милиарди страници с резултати от търсенето всеки ден. Можете да показвате рекламите си върху тези резултати от търсенето. Но знаете ли, че AdWords също така ви позволява да показвате реклами на милиони уебсайтове на трети страни, които са част от тяхната мрежа?

ремаркетинг на google adwords

С Google AdWords можете да пренасочите посетителите, потенциалните си клиенти и съществуващите клиенти в мрежата. Повечето уебсайтове, които получават милиони посетители, са част от рекламната мрежа на Google. Можете да насочвате към хора, които посещават всички тези милиони уебсайтове.

Дори ако вашият целеви пазар е твърде хип или твърде стар, за да използва Facebook, можете да ги насочите в мрежата на уебсайтове, които четат или посещават редовно.

Не само това, но можете също така да пренасочите клиентите, които търсят вашите конкуренти, след като посетят уебсайта Ви, както прави SendinBlue:

пример за пренасочване на google adwords

Съобщава се, че рекламната мрежа на Google има възможност да достигне до над 90% от интернет потребителите по целия свят. Това е почти всеки, който използва интернет.

Опитайте Google Рекламна мрежа, ако искате да можете да пренасочите посетителите и клиентите на уебсайта си в мрежата, а не само на една единствена платформа като Facebook.

AdRoll Retargeting

AdRoll ви позволява да насочвате по-добре бъдещите клиенти с помощта на AI. Те ви позволяват да покажете правилното съобщение на точния човек в точния момент с помощта на изкуствен интелект. Техният AI помага за оптимизиране на маркетинга в множество канали, включително Facebook, Instagram, Gmail и много други платформи.

Ако търсите решение на едно гише за създаване на реклами, които работят без много изпитания и грешки, AdRoll е начинът да вървите.

Тази графика от уебсайта им обяснява най-добре как наистина работи тяхната платформа:

AdRoll

Вместо да ви ограничават при търсене или показване, те ви позволяват да показвате рекламите си на потенциалните си клиенти, където и да отидат в интернет.

Те ви позволяват да насочвате клиентите, като използвате и двете Статични и динамични реклами. Ако управлявате сайт за електронна търговия или продавате повече от няколко продукта, ще харесате динамичните реклами. Те ви позволяват да показвате реклами, които са свързани с продукта, който клиентът ви току-що е гледал или може да се интересува.

Например, ако потребител на уебсайта ви е гледал часовниците, които продавате, има смисъл да им показва реклами, които популяризират тези часовници, а не обувки или бижута. С динамичните реклами можете да покажете точния продукт, от който се интересува вашият клиент.

AdRoll съобщават, че техните клиенти правят над 240 милиарда долара всяка година. Те приписват резултатите на своите клиенти на способността на платформата автоматично да оптимизира и адаптира рекламите, показвани въз основа на това, което може да се интересува от потребителя въз основа на предишно поведение.

С AdRoll можете автоматично да насочвате към всеки, който в интернет има правилните съобщения на всяко устройство, което използват, било то техният лаптоп, таблет или смартфон.

Facebook Retargeting

Facebook е най-голямата платформа за социални медии с потребители, включително тийнейджъри до 80-годишни. Ако искате да пренасочите клиентите си във Facebook, ще трябва първо да инсталирате Retargeting Pixel на вашия уебсайт. Освен това можете да качите списък на клиентите си, към които искате да се насочите.

Facebook ще съвпада имейлите на вашите клиенти с акаунти във Facebook. Всеки от вашите клиенти, които имат Facebook, ще бъде добавен към вашия списък за пренасочване. След като бъдат добавени към списъка ви за пренасочване, вие не сте ограничени да ги пренасочвате във Facebook. Можете да ги пренасочите във всички уебсайтове и платформи, които са част от рекламната мрежа на Facebook, включително Instagram, незабавни статии и голям брой уебсайтове.

пример за реклами във Facebook

Facebook ви позволява да пренасочвате посетителите си въз основа на всички техни платформи. Така че можете първо да пренасочите клиент чрез рекламната лента във Facebook и след това да покажете последваща реклама в емисията им в Instagram. Наличните платформи включват Messenger, Instagram и дори WhatsApp.

Най-добрата част от рекламата във Facebook е, че имате привидно неограничен брой перспективи, които можете да достигнете. С над 1,3 милиарда активни потребители, Facebook може да ви помогне да достигнете до всички ваши клиенти по целия свят.

Някои страхотни казуси с ретаргетинг, които ни показват как да го направим правилно

Ако сте развълнувани от стартирането на първата си кампания за пренасочване, както трябва да бъдете, първо трябва да получите вдъхновение от хора, които вече се справят чудесно в ретаргетирането. Следващите казуси ще ви дадат представа какво можете да направите във вашата индустрия, във вашата ситуация.

Магазин Bebê получи 98% повдигане на реализации

 • промишленост: Бебешки продукти
 • платформа: Google AdWords
 • резултат: 98% увеличение на обменния курс

Bebê Store успя да постигне 98% увеличение на процента на реализация с помощта на инструмент AdWords, наречен оптимизатор на реализациите. Този инструмент е част от платформата на AdWords, която можете да използвате безплатно, след като започнете да пускате реклами.

Bebê Store, както подсказва името, продава бебешки продукти, включително колички, играчки и, разбира се, памперси.

Те използват динамичното пренасочване за показване на въртележка от продукти, които са свързани с продукти, които посетителите им може би вече са проверили:

bebe case study

Оптимизаторът на реализациите изучава поведението на вашите клиенти и им показва реклами, когато са готови да купят.

Американски патриот намали разходите си за придобиване с 33%

 • промишленост: Коли под наем
 • платформа: AdRoll
 • резултат: Намаляване на разходите за придобиване с 33%

American Patriot успя да намали разходите си за придобиване с огромните 33% чрез преминаване от Google Ads към AdRoll.

Въпреки че получавали импресии с Google Ads, те не осъществили преобразувания като говорител на American Patriot, споменат в проучването на случая AdRoll:

„Преди AdRoll използвахме пренасочване на Google и макар определено да имаме впечатления, не осъществихме много реализации.“

Преминаването към AdRoll намали цената на придобиването им до само 10 долара на клиент, което беше преди 15 долара на клиент. AdRoll използва AI за насочване и показване на правилното съобщение към правилния клиент на всичките им устройства.

Watchfinder увеличи средната стойност на поръчката с 13%

 • промишленост: Предварително собствени луксозни часовници
 • платформа: Google AdWords
 • резултат: Намаляване на разходите за придобиване с 34%

Watchfinder успя да постигне 1300% възвръщаемост на инвестициите на рекламните си разходи и да намали разходите си за придобиване с 34%, като пренасочи хората в 20 различни групи, които показаха „намерение за покупка“.

казус на часовникар

Вместо да се насочва към всички, Watchfinder удвои насочването си само към хората, които вече са посетили уебсайта им и са проявили интерес да купят един от техните продукти.

Успехът им се дължи на факта, че е много лесно да продадете повече неща на съществуващ клиент, отколкото да продадете на някой, който не е запознат с вашата марка.

Циклите Myfix постигнаха над 1500% възвръщаемост на инвестициите на рекламните си разходи

 • промишленост: Велосипеди
 • платформа: Facebook
 • резултат: 6.38% CTR и 1500% ROAS

Myfix Cycles е търговец на велосипеди със седалище в Торонто. Те използваха пренасочване на реклами във Facebook, за да продават велосипеди, които струват средно над 300 долара. Не е лесно да продадете продукт, който надхвърля 100 долара. Цикълът на продажбите се увеличава и се нуждае от повече взаимодействия, тъй като цената на продукта се увеличава.

Те започнаха да пренасочват хората, които добавиха велосипед към количката, но никога не завършиха процеса на проверка. Те успяха да постигнат впечатляващия 6.38% среден процент на кликване за рекламите си и направиха $ 15 за всеки изразходван долар. Те реализираха 3043 долара от продажби, като харчат само 199 долара за реклами във Facebook. Това е 1500% възвръщаемост на рекламни разходи:

myfix цикли казус

Този казус доказва, че можете да се възползвате от пренасочване, дори ако имате бюджет от $ 200.

WordStream постигна 300% увеличение на средната продължителност на посещението

 • промишленост: Онлайн маркетингови услуги
 • платформа: Google AdWords
 • резултат: Увеличете възвръщаемостта на посетителите с 65%

WordStream успя да увеличи посещаващите посетители с 65% и средната продължителност на посещенията с 300%.

Според казуса, WordStream получаваше хиляди посетители всеки месец, но никой от тези посетители не знаеше какво правят или продават. Въпреки че получавали стотици хиляди посетители безплатно от търсачките, те не получавали никакви продажби от съдържанието си.

Така беше, докато не започнаха да насочват посетителите на уебсайта си с реклами във Facebook. Те се насочиха към 3 различни сегмента от посетителите на уебсайта, включително хора, посетили началната им страница, хора, които използват безплатния си инструмент, и хора, които четат блога си. Те успяха да увеличат процента на реализация с 51%, като използват реклами за пренасочване.

Ключови заведения

Ако не пренасочвате клиентите си, губите пари от ръка.

Чрез пренасочване на хора, които вече са закупили нещо от вас, можете да увеличите стойността на живота на клиента, като продавате повече продукти на съществуващите си купувачи.

Можете също да се възползвате от пренасочване на хора, които посещават вашия уебсайт. Ако някой посети уебсайта Ви и прояви интерес към даден продукт, като посети страницата с продукта, можете да пренасочите този човек въз основа на това поведение и да му покажете реклама за продукта, от който се интересува.

Пренасочването може да ви помогне стимулирайте продажбите си и печелете повече пари от всеки посетител който посещава уебсайта ви и всеки човек, който купува от вас.

Ако никога досега не сте опитвали пренасочване на реклами, трябва започнете с Facebook Advertising. Тяхната платформа е най-лесно да се учи и работи дори ако имате a малък бюджет да работя с.

От друга страна, ако ви е писнало да насочвате клиентите ръчно на рекламни платформи, трябва да се регистрирате AdRoll. Те оптимизирайте и адаптирайте рекламите си за вас за да достигнете до целевите си клиенти с правилното съобщение, което спомага за затварянето на продажбата.

Ако нямате идеи откъде да започнете, разгледайте казусите по-горе, за да намерите вдъхновение откъде да започнете и как да пренасочите хората за максимална възвръщаемост на инвестициите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map