41 Примери за техники за хакерство на растежа, използвани от известни марки

Тук съм съставил как известните марки и бизнеса в реалния свят са хакнали пътя си към растеж ?


техники и примери за хакерство на растежа

Но първо …

Contents

Какво е хакерство за растеж?

Хак за растеж е фраза, измислена от Шон Елис през 2010 г. Елис беше човекът в „Силиконовата долина“, за да помогне на компаниите да увеличат потребителската си база. Той каза, че:

Хакер за растеж е човек, чийто истински север е растеж – Шон Елис

Хакерът за растеж е някой, който е хибрид между маркетинг и кодер, някой, който целта е генерира масивен растеж / следване (т.е. „растежът“) – бързо и често при малък бюджет (т.е. „хакер“)

Хакерът за растеж често се фокусира върху по-евтините алтернативи на традиционните маркетингови методи и е склонен да работи в малки, стартиращи компании, които нямат ресурси да се конкурират с по-утвърдени компании.

Вижте този отличен списък с ресурси и куриран списък с инструменти.

Също така трябва да разгледате тази колекция от списък за стратегии за растеж 5+ с шаблони, съвети и примери. Научете как да изработите цели на високо ниво, да идентифицирате най-важните данни и дори как можете да провеждате експерименти за растеж, за да постигнете тези цели.

3 известни хака за растеж

 • Обратно кога Facebook стартира целта си беше да придобие 200 милиона потребители за 12 месеца. Един известен хак за растеж за постигането на това беше чрез раздаване на вграждащи се значки и джаджи, които потребителите могат да публикуват на своите уебсайтове и блогове, които свързват хората с тяхната страница във Facebook. Само този хак доведе до милиони регистрации.
 • LinkedIn нарасна от 2 милиона до 200 милиона потребители чрез прилагане на техника за хакерство на растежа, което позволи на потребителите да създадат свой собствен обществен профил. Това беше блестящ ход на LinkedIn, тъй като той гарантираше, че потребителските профили се показват органично в резултатите от търсенето с Google и това спомогна за растежа на марката и потребителската база на LinkedIn.
 • YouTube започна като платформа за споделяне на видеоклипове и от това се превърна във втората по големина търсачка в света след Google, използвайки тази техника за хакерство на растежа. Когато посещавате YouTube, за да гледате видео, можете да получите вграден код, който ви позволява да споделяте видеото в своя блог, уебсайт или социална мрежа. Това прави изключително лесно потребителите да качват видеоклипове и да ги споделят със света.

Сега да скочим в специфичните хакове за растеж …

Примери за техники и стратегии за хакерство за растеж

Хакове за растеж на придобиване (Безплатен маркетинг)

 1. Трафикният хак на Quora

Използвайте SEMrush + Quora, за да подобрите класирането си за органично търсене в Google, като направите това:

 1. В SEMrush > Анализ на домейна > Органични изследвания > потърсете quora.com
 2. Кликнете върху Разширени филтри и филтрирайте за Ключови думи, съдържащи целевата Ви ключова дума, Позиции под 10 и Обем по-голям от 100
 3. Отидете при Quora и напишете най-добрия отговор на въпроса
Фирми, които направиха това:

Geckoboard

Прочетете още:

 1. Демо хак на водещата форма

В целевата страница или формуляра за включване за вашия безплатен оловен магнит (бяла книга, казус, видео и т.н.) включете едно допълнително поле „Да / Не“ в края на формуляра, което гласи „Бихте ли искали демонстрация на нашия софтуер ? ” така че можете да резервирате демонстрации с хора, които вече се интересуват да видят вашия софтуер.

Фирми, които направиха това:

KISSmetrics, Bounce Exchange

Прочетете още:

http://grow.kissmetrics.com/webinar-171

 1. Разширеният хак „Powered By“

Използвайте тактиката „захранвано от”. Една част от тези посетители ще кликнат върху него и ще пристигнат на началната ви страница, където някои ще поискат демонстрация. Доказано е, че води до вирусен коефициент k > 0.4, което означава, че всеки 10 придобити потребители ще генерират 4 екстри потребители. За да оптимизирате за повече реализации, използвайте динамично вмъкване на ключови думи на целевата страница, на която изпращате хората с името на компанията, която ги е препратила към вашия уебсайт.

Фирми, които направиха това:

Интерком, Wistia, Qualaroo

Прочетете още:

https://blog.aircall.io/the-saas-guide-to-leveraging-the-powered-by-tactic/

 1. Хак за растеж на Scarcity на Gmail

Когато Google пусна Gmail през 2004 г., всички използваха или Hotmail, или Yahoo. Google превърна проблема си с недостиг в предимство. С наличното ограничено сървърно пространство, Google направи добродетел от недостиг. Когато бе лансиран, той беше само с покана, като започна от около 1000 души, които бяха в състояние да се позоват на приятели. Това създаде впечатлението, че когато се регистрирате в Gmail, вие станахте част от изключителен клуб.

Фирми, които направиха това:

Gmail

Прочетете още:

http://time.com/43263/gmail-10th-anniversary/

 1. The Dream 100 ABM Hack

Използвайте тази директна маркетингова техника, базирана на акаунт, за да идентифицирате мечтаните 100 клиенти (или какъвто и да е брой), разберете в кой колеж е взел вземането на решения във всяка компания, изпратете му или нея бейзболна шапка от колежа им с лична бележка за това как вашата компания може да им помогне.

Фирми, които направиха това:

Кутия

 1. Хакът на Co-Webinar

Свържете се с влиятелни лица във вашето пространство, които имат голяма аудитория и правят образователен ко-уебинар с тях. Вместо твърди продажби на уебинара, направете 100% образователен уебинар с анкета в края на вебинара, за да изберете хората, ако се интересуват от демонстрация на вашия софтуер.

Фирми, които направиха това:

Hubspot, Unbounce, Uberflip

Прочетете още:

https://www.eofire.com/podcast/nathanlatka/

 1. Хак за маркетинг на данни на OKCurid

Онлайн запознанствата са многомилиардна индустрия и OkCupid използва собствените си вътрешни данни, за да създава публикации в блогове и това им е помогнало да се превърнат в сила в индустрията за запознанства. Колосалният набор от данни на OKCupid се превърна в маркетинг златна мина. Публикациите в блога на OkCupid обикновено се изграждат около собствените им изследвания на данни и са обвързани с заглавия на клик-байта и противоречиви теми. Можете да използвате данни, за да помогнете на storytell емпирично обосновани тенденции, наблюдения и анализ на индустрията, в която се намирате.

Фирми, които направиха това:

OkCupid

 1. Минималният хак за вирусен продукт

Създайте нещо за 1-2 дни, че’е по-вирусна от реалния ви продукт, за да тествате настроенията на продуктите и да съставите списък с имейли, за да стартирате основния си продукт. Уверете се, че вирусният ви продукт е тясно приведен в съответствие с основния ви продукт и се съсредоточете върху обема на потребителите, за да можете да увеличите максимално реализациите от вашия вирусен продукт към основния си продукт.

Фирми, които направиха това:

Спокоен

Прочетете още:

 1. Рана на приложението

Ако имате интеграция с голяма компания SaaS, можете да опитате и да включите приложението си в списъка на техния пазар (например: Salesforce App Exchange, G Suite Marketplace, Xero App Marketplace).

Фирми, които направиха това:

Pipedrive, Insightly, ProsperWorks

Прочетете още:

https://auth0.com/blog/how-to-get-from-0-to-10000-customers-with-b2b-app-marketplaces/

 1. The Smart SEO Hack

Погледнете най-високо конвертиращите си ключови думи в AdWords, а след това създайте SEO стратегия, за да постигнете и организиране на тези ключови думи. Или ако не’не стартирайте AdWords, прегледайте отчета за вашите заявки за търсене в конзолата за търсене на Google, за да видите кои ключови думи получават кликвания към уебсайта ви, но са на страница 2 и се нуждаете от тласък към страница 1.

Фирми, които направиха това:

Оптимизирайте, лост, simPRO

Прочетете още:

http://searchengineland.com/how-to-leverage-ppc-to-discover-high-converting-keywords-for-seo-131862

 1. Хакът на Smart SEO Integrations

Създайте страница, която говори за вашата интеграция с други софтуерни партньори, така че когато някой търси конкретен случай на използване на софтуера на партньорите ви за интеграция, който софтуерът ви решава, уебсайтът ви ще се появи.

Фирми, които направиха това:

Zapier, Xero, Klipfolio

Прочетете още:

https://zapier.com/zapbook/slack/trello/

 1. 3 000 Word маркетинг хак съдържание

Напишете 3 000+ словни блог статии, които обхващат подробно конкретна тема. В статията представете цитати от влияещи в бранша и свържете с изследвания от други уважавани блогове, след което ги изпратете по имейл, за да ги уведомите, че сте ги включили в статията си за насърчаване на социалното споделяне.

Фирми, които направиха това:

Буфер, Моз, Shopify

Прочетете още:

https://www.quicksprout.com/2017/01/04/a-step-by-step-guide-to-producing-a-3000-word-article-on-any-topic/

https://visioneerit.com/7-tips-can-growth-hack-social-media-presence-today/

 1. Хакът за анкета

Изпратете анкета до вашия пощенски списък и предлагайте на респондентите шанс да спечелят тарталети. На случаен принцип изберете 10 участници от анкетата, за да получите десетина тарталети. Доказано е, че хората биха предпочели да получат дузина тарталети, отколкото iPad.

Фирми, които направиха това:

RJMetrics

Прочетете още:

https://thinkgrowth.org/the-greatest-marketing-growth-hack-of-all-time-hint-cupcakes-784ccaa3f78

 1. Висококвалифицираният оловен хак

Уверете се, че всеки, който закупи вашия софтуер, първо трябва да премине през този процес, преди да им предоставите пробна версия или демонстрация на вашия софтуер (освен ако не е реферал). TOFU: част от горната част на фунията (напр .: отчет, бяла книга, прекарайте пръст и т.н.), MOFU: част от съдържанието в средата на фунията (вебинар, видео и т.н.), BOFU: отдолу – част от съдържанието на фунията (казуси, демонстрация, стратегия и др.).

Фирми, които направиха това:

HubSpot

Прочетете още:

https://rocketshipgrowth.com/the-most-scalable-channel-for-large-highly-qualified-saas-leads-hint-its-not-facebook-4c6fe110a6e7

 1. Хак на съдържанието Repost

Следвайте тези 5 стъпки.

 1. Стъпка 1: Изпратете имейл до списъка си със своята статия (по всяко време, когато имате най-високата отворена тарифа, въз основа на историческите си статистически данни за имейл).
 2. Стъпка 2: Споделете статия за акаунти в социалните медии веднага след изпращане на електронната поща.
 3. Стъпка 3: Потърсете канали, свързани с вашия бизнес и изпратете връзки там (например: форуми, FB групи, Slack групи).
 4. Стъпка 4: Изчакайте няколко дни, за да получите някои аналитични данни (статистика, споделяния и коментари).
 5. Стъпка 5: Изпращайте имейли или чуруликащи редактори на големи издатели, които докладват по темата ви със съдържание с екранна снимка на доказателство за сцепление (например: “Публикацията ми е с 50% процент на споделяне, прикрепен екран, може би ще бъде публикуван?”).
Фирми, които направиха това:

Uber, HubSpot, KISSmetrics

Прочетете още:

https://rocketshipgrowth.com/how-to-promote-b2b-saas-content-eab660ee2407

 1. ПР хакът за обратна връзка

Става лош PR? Да бъдете обвинен като “изтръгване”? Създайте специален уебсайт, в който ще разгърнете историята, представете фактите и покажете социално доказателство, за да докажете версията си на историята и да конвертирате мразници в клиенти.

Фирми, които направиха това:

Freshdesk

Прочетете още:

http://ripoffornot.org/

 1. Процесът на Leapfrog в Twitter

Изминаха дните, в които можете да напишете кратка публикация от 500 думи в блог по дадена тема и да очаквате стотици, ако не хиляди посетители да я намерят онлайн. Тези „публикувайте и се молете“ са отдавна отминали. Днес са необходими повече усилия, за да бъдете забелязани. Въведете „Методът Twitter Leapfrog“. Това е процес, който помага да доставите наскоро публикуваните си статии до стотици силно насочени читатели.

 1. Стъпка 1: Напишете една статия 10x / badass по тема, която добре познавате
 2. Стъпка 2: Определете хората, които са споделяли подобни статии в социалните медии
 3. Стъпка 3: Споделете статията си с тези хора
Фирми, които направиха това:

хунта

Прочетете още:

ПРИЕМАНЕ НА РАСТИТЕ НА ШАКИТЕ (ПЛАЩАН ПАЗАР)

 1. Нискобюджетен рекламен хак

Насочете хората, които са видели страницата с продажбите на вашия SaaS продукт И не са получили безплатна пробна / демонстрационна / закупена И, които са потребители на определени фен страници (напр .: най-големият ви конкурент). С това многопластово насочване аудиторията ви ще бъде много малка, което ви позволява да изразходвате по-малко от 10 долара бюджет на ден, да създадете реклама, която да говори специално за вашата целева аудитория, за да можете да увеличите честотата на кликване и да покачите реализациите си, което в завой ще намали цената на вашата реклама.

Фирми, които направиха това:

SamCart

Прочетете още:

http://www.digitalmarketer.com/buying-website-traffic/

 1. Входящият Retargeting хак

Преобразувайте повече от входящия си трафик в потенциални клиенти, като ги пренасочвате през тези 8 рекламни мрежи: GDN, Facebook, Gmail, YouTube, Instagram, Twitter, Taboola, Yahoo Gemini и AOL ONE.

Фирми, които направиха това:

Optimizely

Прочетете още:

https://rocketshipgrowth.com/how-the-worlds-biggest-saas-companies-leverage-inbound-to-dominate-a-market-cae780d38bcd

 1. Хакът на AdWords SaaS

Насочете към специфични за индустрията ключови за индустрията ключови и високо конвертиращи ключови думи. Насочете хората направо към специфични и специфични за индустрията целеви страници с призив за действие за демонстрация на вашия софтуер, за да накарате хората по телефона с продажби.

Фирми, които направиха това:

NetSuite, Zoho, Freshdesk

Прочетете още:

https://rocketshipgrowth.com/how-we-outcompete-ebay-on-google-adwords-without-a-big-ad-budget-885e22d4e619

 1. PPC Hyper-Growth Hack

Пускайте реклами от Google на целевата страница за безплатна пробна регистрация или демо повикване. 1-10% ще конвертира. За да конвертирате останалите 90% + ги пренасочете с водещи реклами на FB, като използвате по-мека продажба (като бяла хартия). От тяхното пускане води в маркетингова кампания за автоматизация (като мини курс по електронна поща) и ги подтиквайте да започнат пробен период или да резервирате демонстрация с вашия екип по продажби.

Фирми, които направиха това:

Drip, SurveyMonkey, Pardot

 1. The Pixel Swap Hack

Намерете друга компания, която продава на същия целеви клиент като вас (но не е конкурентоспособна) и предлагайте да си партнирате с тях, като поставите пиксела им за пренасочване на вашия уебсайт, докато те поставят вашия пиксел за пренасочване на уебсайта им с помощта на инструмент като Perfect Audience Connect. Използвайте реклами за пренасочване през Facebook, за да задвижвате нови, рентабилни клиенти в горната част на фунията си с водещ магнит TOFU.

Фирми, които направиха това:

New Relic, SendGrid, Runscope

Прочетете още:

http://marketingland.com/perfect-audience-launches-partner-retargeting-network-directly-target-others-sites-visitors-83518

 1. Хакът на конкурент на AdWords

Ако във вашето пространство има голям конкурент, който много хора търсят, но вашият SaaS предлага по-добро съотношение цена / качество, по-добри функции или по-добра репутация, можете да се насочите към техните условия на марката. За да направите това успешно, без да губите маркетингов бюджет, първо идентифицирайте вашата уникална разлика (т.е.: цена / качество, характеристики, репутация). Второ, насочете ключовите думи въз основа на вашия USP (т.е.: функции = [mailchimp], съотношение цена / качество = [mailchimp цени], репутация = [преглед на mailchimp]). Трето, създайте целева страница, която показва сравнителна таблица как сте по-добри от вашия конкурент в тази област, така че рекламата ви да е по-подходяща и да се показва.

Фирми, които направиха това:

Интерком, Quickbooks, Wrike

Прочетете още:

https://www.intercom.com/customer-support/zendesk-alternative

 1. Пробната регистрация на алгоритъма на Facebook

Поставете пиксел за проследяване на реализацията на FB на страницата, на която хората кацат след като се регистрират за пробен период на вашия софтуер, създайте Lookalike аудитория въз основа на хора, които са ударили пиксела за проследяване на реализациите, след което създайте FB кампания с цел „Конверсии на уебсайтове“. изпращане на трафика на вашата аудитория до lookaka към страница с безплатна пробна оферта. Facebook ще използва своя алгоритъм за насочване към хора, които са най-сходни с хора, които вече са се регистрирали и преобразували на вашия сайт.

Фирми, които направиха това:

InVision, Treehouse, Асана

 1. Facebook хакът TOFU

Използвайте водещи реклами на FB, за да насочите хората към оловен магнит (например: казуси за конкретни вертикали, бяла хартия и т.н.). Ще увеличите реализациите, защото когато някой кликне върху вашата водеща реклама, ще се отвори формуляр с автоматично попълнена информация за контакт на FB на човека. След това използвайте имейлите за автоматизация на маркетинга, за да подхранвате водещата страна, за да поискате демонстрация на вашия софтуер.

Фирми, които направиха това:

Infusionsoft, Salesforce, InsightSquared

 1. Хейкът с ретаргетиращ случай

Пренасочете посетителите на уебсайта към страница с казус (напр .: Вижте как Боб, CMO в Zendesk ни използва за изпълнение на XYZ) с призив за действие в края на казуса за демонстрация (изключете списъка си с платени потребители, така че не прахосвайте рекламен бюджет). Групирайте посетителите на уебсайта, които виждат казуса, в уникална аудитория и след това им показвайте реклами в ново казус, така че най-ангажираните ви перспективи продължават да виждат нови, нови казуси в последователния ред, който сте задали.

Фирми, които направиха това:

simPRO

Прочетете още:

http://www.jonloomer.com/2016/05/10/facebook-website-custom-audience-enhancements/

 1. Хак за аудитория по персонализиран афинитет

Създайте аудитория от хора, посетили конкретни уебсайтове, които определяте (вашите конкуренти, блогове, публикации и др.) И след това ги насочете с дисплейни реклами от Google. Някой, който вижда дисплейна реклама, не е задължително да се интересува от вашия продукт все още, така че предлагайте съдържание, което смятате, че ще бъде ценно и полезно за вашите перспективи за изграждане на доверие и информираност за марката (напр.: Семинар, бяла книга и т.н.).

Фирми, които направиха това:

Зендеск, Интуит, Ема

Прочетете още:

https://support.google.com/adwords/answer/2497941?hl=en-AU

 1. Хакът за конкурент на Gmail

Показвайте Gmail реклами на хора, които получават имейлите на вашите конкуренти. За да получите най-точното насочване, насочете домейните на конкурентите си, като използвате разположения в домейна.

Фирми, които направиха това:

DigitalOcean

 1. The Haid Tech Stack Hack

Използвайте инструмент за списък на водещите като BuiltWith, за да съставите списък на лицата, вземащи решения, в идеални целеви компании, които използват софтуера на вашия конкурент. Качете имейл адресите на лицата, вземащи решения, в персонализирана аудитория, на която можете да пускате реклами. След това създайте lookalike аудитория от тази персонализирана аудитория, за да насочите рекламите си при още по-квалифицирани перспективи (започнете от 1% lookalike аудитория, след това мащабирайте се, както виждате резултати).

Фирми, които направиха това:

BuiltWith, Datanyze

 1. YouTube Hack

Използвайте реклами в поток в YouTube, за да насочвате към конкретни канали в YouTube, подходящи за вашия пазар, и да плащате само ако някой гледа последните 30 секунди.

Фирми, които направиха това:

Wishpond, Salesforce

Прочетете още:

http://www.digitalmarketer.com/youtube-ad-types/

 1. The Native Ads Hack

Вижте отчета си за реализации в Google Analytics, за да определите URL адресите на съдържанието на вашия блог с най-голямо количество
водещи реализации. Популяризирайте своето най-високо конвертиращо парче съдържание в блога в рекламни мрежи като Taboola, Outbrain или Twitter.

Фирми, които направиха това:

Нетфликс

Прочетете още:

https://blog.hubspot.com/agency/native-ads-201

МОНЕТИЗАЦИЯ РАСТИТЕ НА ШАКИТЕ

 1. Хакът за персонализиране на гласовата поща

Когато някой се включи за един от водещите ви магнити, събира мобилния им номер и след това използва Slybroadcast, за да запишете лично съобщение, което се изпраща на гласовата им поща.

 1. Пробното преобразуване

Изпратете този седемсловен имейл до значителен сегмент от вашите опити, които не преобразуваха в платени клиенти, използвайки това копие на имейл: „{{Име}}, все още ли търсите {{продукт}}?“ След това се подгответе за натоварения ден за отговаряне на имейли. Комбинирайте това с The Irresistible Offer Hack, като изпратите кратки последващи действия, предлагащи отстъпка или разширен пробен период (особено ако оттогава има промени в продукта), за да ги върнете.

 1. Вграждането на Retargeting Hack

След като някой се регистрира за безплатна пробна версия, пренасочете ги с реклами, които отиват на страница за безплатен уебинар или безплатен разговор с вашия екип за успех на клиентите, за да сте сигурни, че всичко е изправено в бизнеса им, за да се подготвят след приключване на пробния период.

Фирми, които направиха това:

Heyo

Прочетете още:

https://rocketshipgrowth.com/how-to-increase-free-trials-to-paid-customers-with-onboarding-retargeting-5e8cc05e3756

 1. Хакът за оптимизация на борда

Проследете успешните клиенти, които използват вашия продукт и прегледайте какво са направили през първите 7-14 дни. Опитайте и намерете първите три често срещани неща, които тези хора направиха, и ги вградете в оценка на потребител на продукт. Това са дейностите, които искате да доведе. Оптимизирайте своите бордови и вътрешни съобщения, за да водят хората по пътя на тези три неща.

Фирми, които направиха това:

HubSpot

Прочетете още:

https://www.saastock.com/blog/view/the-data-driven-marketing-playbook-with-hubspot-gocardless-and-idio

 1. Неустоимата оферта хак

Ако стойността на вашия софтуер говори сама за себе си, добавете имейл в маркетинговата си автоматизация с стимул да закупите или демонстрирате вашия продукт (напр .: Вижте как работи нашия софтуер и вземете карта за подарък Amazon за 25 долара). Може да изглежда спам, но много големи B2B SaaS компании го използват за генериране на квалифицирани демонстрации, тъй като може да премести хората от това, че са на # 101 в техния списък с приоритети до №3.

Фирми, които направиха това:

LeadPages, Bizible

Прочетете още:

http://www.bizible.com/blog/4-b2b-saas-growth-hacks-that-helped-bizible-raise-8m

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РАСТЕНИТЕ ШАКИ

 1. Хак за обратна връзка на клиентите

След като човек се регистрира и попълни всички съвети за бордовия инструмент в приложението, изпратете му поздравително приложение
известие и имейл, който предлага да изпратите подарък стикери по пощата. В имейл връзката към Typeform, който събира потребителя’s пощенски адрес. Най-отдолу дайте на хората две незадължителни полета за отговор: 1) Какво ви доведе до [приложението ви]? Какъв проблем търсихте да разрешите? 2) Всичко, с което бихме могли да се справим по-добре? Всяка функция / продукт, която ни липсва? Използвайте Zapier, за да изпращате отговори от тези 2 полета в таблото с продукти. Използвайте таблото на продуктите, за да копнете и класирате заявки за функции по приоритет на потребителските кохорти и от това как функция се вписва в по-широката ви визия за вашия продукт.

Фирми, които направиха това:

CloudApp

Прочетете още:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Хак за повторно активиране на продукта

Автоматично изпращайте този имейл на потребители, които имат убежище’не използвахте продукта си в продължение на 30 дни: “Чудех се дали бихте могли да отделите секунда, за да ме уведомите какво мислите за продукта и дали имате идеи какво можем да направим, за да подобрим? В замяна аз’продължихте и добавихме един месец от професионалния план към акаунта си безплатно.

Фирми, които направиха това:

CloudApp

Прочетете още:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Хапването на продукта

За всяко ниво на абонамент във вашия продукт създайте серия от три имейла с CTA, за да ги активирате / преминете през най-важната функция в този ценови ред (например: имейл №1 > Изчакайте 1 ден > Имейл №2 > Изчакайте 2 дни > Имейл №3 > Крайна кампания). След това стартирайте втора кампания с три имейла, за да ги активирате / разгледате през следващата най-важна функция във вашия продукт, за да можете да създадете лепкави потребители, които са по-малко склонни да избият.

Фирми, които направиха това:

CoSchedule

Прочетете още:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Персонализираният хак на отчета

Автоматизирайте изпращането на персонализиран месечен отчет за показателите, който включва обобщение на това, което вашият клиент е постигнал с вашия продукт през месеца. Използвайте инструмент за клиентски данни като Segment, за да изпратите данните си за употреба от вашия продукт в инструмент за автоматизация на маркетинга на данни като Customer.io. Настройте задействащи данни, използвайки логиката „ако / друго“, за да дадете на клиентите си изпълними препоръки за това къде могат да се подобрят.

Фирми, които направиха това:

AdRoll

Прочетете още:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Продуктът хакиране на продукта

Когато клиент удари конкретен етап в приложението ви, му изпратете награда, съвети за достигане до следващото ниво и призив за действие за надграждане. Например за софтуера за списък на имейли Sumo:

 1. 1 имейл абонат = стикер на сумо (плюс съвети за достигане до 100 абонати на имейл)
 2. 100 абонати на имейл = тениска на Sumo (плюс съвети за достигане до 1000 абонати за електронна поща)
 3. 1000 абонати на имейл = слънчеви очила Sumo (плюс съвети, за да стигнете до 10000 абонати за електронна поща)
 4. 10000 абонати на имейл = Sumo Hat (плюс съвети, за да стигнете до 100000 абонати за електронна поща)
 5. 100000 абонати за имейл = Обяд на Sumo Taco
Фирми, които направиха това:

AdRoll

Прочетете още:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Хакът на NPS Churn Buster

Изпратете имейл до всички потребители 1 ден след приключването на безплатната им пробна версия. В имейла използвайте NPS проучване, което пита вашия потребител с каква вероятност е той да препоръча вашия софтуер на приятел или колега в скала от 0 до 10. Ако оценката на NPS е <6 благодарете им за честността им и помолете за обратна връзка, ако това е 6-8 оферта за удължаване на безплатния им пробен период, ако е така >8 им предлагайте повишение за надграждане.

Фирми, които направиха това:

Споменавам

Прочетете още:

Добре …

Сега вие сте оборудвани с куп изпълними хакерски техники „как да направите“, които можете да копирате & поставете и започнете да работите за стартирането си.

Късмет!

Благодаря и кредити на: Spreadshare.co и Rockethip Agency за предоставяне на вдъхновение и източник на данни за тази публикация.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map