En nybörjarguide för ommålning

Om någon lämnar din webbplats utan att köpa något förlorar du pengar. Även om du driver trafik till din blogg genom gratis SEO-trafik, förlorar du tiden och resurserna som du spenderade för att få den fria trafiken. Men det behöver inte vara så.


Eftersom det finns ett sätt att pressa ut mer avkastning från varje person som besöker din webbplats.

Denna magiska metod för att uppnå högre ROI kallas retargeting.

nybörjarguide för retargeting

Vad är Retargeting?

När en person besöker din webbplats och lämnar sig utan att prenumerera på din e-postlista eller köpa något, är chansen stor att personen aldrig kommer tillbaka till din webbplats.

Om 1 000 personer lämnar din webbplats varje månad utan att vidta några åtgärder, förlorar du minst 1 000 $ om det kostar 1 $ per besökare att få de besökarna.

Retargeting har funnits mycket länge men de flesta företag använder inte det. Det kan hjälpa dig att fördubbla din abonnentbas, göra mer försäljning och sälja fler saker till dina befintliga kunder.

Det är det bästa sättet att göra pressa ut mest avkastning från dina besökare. Det gör att du kan placera ditt märke framför dina kunder och kunder igen och igen.

Denna grafik från Retarger förklarar den bäst:

vad är retargeting

Även om grafiken bara talar om att konvertera potentiella kunder till kunder kan du använda ommålning för många saker:

 • Överför eller sälj en kund.
 • Förvandla engångskunder till upprepade köpare.
 • Nå kunder som inte svarar på e-postmeddelanden.
 • Se till att ditt märke förblir högst upp i dina kunders sinne genom att marknadsföra ditt innehåll.
 • Nå kunder på andra enheter de äger.

Målet med din ommarknadsföringskampanj kan variera. Du kan köra många olika ommarknadsföringskampanjer samtidigt med olika mål. Men huvudmålet är alltid att öka avkastningen du får på varje dollar du spenderar för att skaffa en besökare.

Remarketing vs Retargeting?

Nu kanske du har hört ordet ommarknadsföring tidigare, så vad är det? skillnaden mellan ommarknadsföring och ommålning?

remarketing vs retargeting

Båda termerna används ofta omväxlande, men ommarknadsföring är en strategi som syftar till att engagera kunder igenom e-postmarknadsföring, sociala medier och offline-aktiviteter.

Retargeting är en “taktik” för ommarknadsföring och är vanligtvis fokuserad på betald text och visningsannonser.

Hur Retargeting fungerar

Omriktning kan låta som en riktigt komplex process om du är ny på det. Men det är inget att oroa sig för. Det kräver inte en miljon dollar-budget eller komplex programvara och verktyg. Och det kommer inte att ta några år att lära dig hur du använder retargeting för att få mer försäljning.

Det är en enkel process av visa betalda annonser till personer som redan har besökt din webbplats eller tidigare köpt något från dig.

Det finns två sätt att rikta in personer på nytt:

1. Samla in data med en inriktningspixel

Varje annonseringsplattform som har möjlighet att ommarkera användare erbjuder ett sätt att samla in data med hjälp av en enkel teknik som kallas en retargeting pixel.

En retargeting-pixel är helt enkelt en eller två-raderad JavaScript-kod som du placerar på dina webbplatssidor som hjälper annonseringsplattformen att känna igen en användare. När en användare har identifierats av plattformen lagrar de sina uppgifter i ditt kontos retargetlista.

Låter förvirrande?

facebook pixel

Här är ett exempel på hur Facebook Pixel fungerar:

Du placerar en liten JavaScript-kod på webbplatsens sidor. Det här skriptet laddas varje gång någon besöker din webbplats. Detta skript ansluts sedan till Facebook-servrarna. Servrarna försöker känna igen användaren via IP-adress och Cookies.

Om personen som besökte din webbplats har ett Facebook-konto och är inloggad på Facebook vid den tiden kommer Facebook att lägga till den användaren i din retargetlista. Du kan senare rikta om den här användaren via Facebook-annonsplattformen. Ju fler människor besöker, desto större blir din retargeting-lista.

Dessa besökare inkluderar även personer som besöker din webbplats från andra annonsplattformar. Detta gör att du kan rikta om användare som har sett eller klickat på dina annonser via andra annonsplattformar.

Om du inte redan har en inriktningspixel installerad på din webbplats, installera en just nu.

2. Rikta in dina kunder på plattformen med din kundlista

Om du redan har en lista över kunder kan du ladda upp en lista över deras e-postadresser till Facebook. När du gör det kommer Facebook att försöka matcha Facebook-konton med dessa e-postadresser för att hitta dina kunder som är på Facebook.

facebook anpassade målgrupper

Det här är ett utmärkt sätt att sälja eller sälja dina kunder. Inte bara det, genom att bygga en lista över personer som redan har köpt från dig hjälper dig att sälja fler produkter och tjänster till samma personer.

Det är alltid lättare att sälja fler saker till samma människor än att hitta fler möjligheter och förvandla dem till kunder.

Med ommarknadsföring av annonser kan du marknadsföra fler av dina produkter till dina befintliga kunder.

Här är ett bra exempel på Facebook-målgruppsannons baserad på kundlista:

Facebook-retargetingsexempel

Ovanstående är en inriktad annons av DigitalMarketer. De riktar sig till människor som deltog i trafiken & Konverteringstoppmöte 2014. Deras meddelanden ber tydligt sina befintliga kunder som har deltagit i konferensen tidigare att delta i konferensen igen.

DigitalMarketer vederläggar sina gamla deltagare varje år.

De bästa retargeting-plattformarna

Här är en översikt över de tre mest populära retargetingplattformarna på marknaden: Google AdWords, AdRoll och Facebook.

Google AdWords Retargeting

Google serverar miljarder sökresultatsidor varje dag. Du kan visa dina annonser ovanpå dessa sökresultat. Men vet du att AdWords också låter dig visa annonser på miljoner tredjepartswebbplatser som ingår i deras nätverk?

Google AdWords-ommarknadsföring

Med Google AdWords kan du rikta om dina besökare, kunder och befintliga kunder på nätet. De flesta webbplatser som får miljoner besökare är en del av Googles annonsnätverk. Du kan rikta in dig på människor som besöker alla dessa miljoner webbplatser.

Även om din målmarknad är för hip eller för gammal för att använda Facebook, kan du rikta in dem på webben på webbplatser som de läser eller besöker regelbundet.

Inte bara det, utan du kan också rikta om kunder som söker efter dina konkurrenter efter att ha besökt din webbplats som SendinBlue gör:

google adwords retargeting exempel

Google Ad-nätverket har enligt uppgift möjlighet att nå över 90% av Internetanvändarna över hela världen. Det är nästan alla som använder Internet.

Prova Google Ad Network om du vill kunna rikta in dina webbplatsbesökare och kunder på nätet och inte bara på en enda plattform som Facebook.

AdRoll Retargeting

Med AdRoll kan du rikta inriktningen på potentiella kunder bättre med användning av AI. De tillåter dig att visa rätt meddelande till rätt person vid rätt tidpunkt med användning av artificiell intelligens. Deras AI hjälper till att optimera marknadsföringen över flera kanaler inklusive Facebook, Instagram, Gmail och många andra plattformar.

Om du letar efter en one-stop-lösning för att skapa annonser som fungerar utan för mycket test och fel är AdRoll vägen att gå.

Den här grafiken från deras webbplats förklarar bäst hur deras plattform verkligen fungerar:

AdRoll

I stället för att begränsa dig till Sök eller Display, tillåter de dig att visa dina annonser till dina potentiella kunder var de än går på Internet.

De låter dig rikta in dig på kunder som använder båda Statiska och dynamiska annonser. Om du driver en e-handelssajt eller säljer mer än några få produkter kommer du att älska Dynamic Ads. De låter dig visa annonser som är relaterade till den produkt som din kund just har sett eller kanske är intresserad av.

Om en användare på din webbplats till exempel tittade på klockorna du säljer är det vettigt att visa dem annonser som marknadsför dessa klockor och inte skor eller smycken. Med dynamiska annonser kan du visa den exakta produkten din kund är intresserad av.

AdRoll rapporterar att deras kunder tjänar över 240 miljarder dollar varje år. De tillskriver sina klienters resultat plattformens förmåga att automatiskt optimera och anpassa annonserna som visas baserat på vad användaren kan vara intresserad av baserat på tidigare beteende.

Med AdRoll kan du automatiskt rikta in dig på alla som har Internet med rätt meddelanden på alla enheter de använder, vare sig det är deras bärbara dator, surfplatta eller smartphone.

Facebook Retargeting

Facebook är den största sociala medieplattformen med användare inklusive tonåringar till 80-åringar. Om du vill rikta om dina kunder på Facebook måste du först installera deras Retargeting Pixel på din webbplats. Alternativt kan du också ladda upp en lista över dina kunder du vill rikta in dig på.

Facebook kommer att matcha dina kunders e-postmeddelanden till Facebook-konton. Alla dina kunder som har en Facebook kommer att läggas till din retargeting-lista. När de har lagts till i din ommarknadsföringslista begränsas du inte till att rikta in dem på Facebook igen. Du kan rikta om dem på alla webbplatser och plattformar som ingår i Facebooks annonsnätverk inklusive Instagram, Instant Articles och ett stort antal webbplatser.

Facebook-annonser exempel

Med Facebook kan du rikta om dina besökare baserat på alla deras plattformar. Så du kan först inrikta en kund via Facebook-nyhetsfeed-annonsen och sedan visa en uppföljningsannons på deras Instagram-flöde. De tillgängliga plattformarna inkluderar Messenger, Instagram och till och med WhatsApp.

Det bästa med reklam på Facebook är att du har ett till synes obegränsat antal möjligheter du kan nå. Med över 1,3 miljarder aktiva användare kan Facebook hjälpa dig att nå alla dina kunder över hela världen.

Några bra fallmålningar som visar oss hur man gör det rätt

Om du är upphetsad om att starta din första ommarknadsföringskampanj, som du borde, bör du först hämta lite inspiration från människor som redan gör ett bra jobb med att retargeta. Följande fallstudier ger dig en uppfattning om vad du kan göra i din bransch, i din situation.

Bebê Store fick 98% lyft i omvandlingar

 • Industri: Babyprodukter
 • Plattform: Google AdWords
 • Resultat: 98% ökning av konverteringsgraden

Bebê Store kunde uppnå en 98% ökning av konverteringsfrekvensen med ett AdWords-verktyg som heter Konverteringsoptimeraren. Det här verktyget är en del av AdWords-plattformen som du kan använda gratis när du börjar visa annonser.

Som namnet antyder säljer Bebê Store babyprodukter inklusive barnvagnar, leksaker och naturligtvis blöjor.

De använder Dynamic Retargeting för att visa en karusell av produkter som är relaterade till produkter som deras besökare kanske redan har checkat ut:

bebe fallstudie

Conversion Optimizer studerar beteendet hos dina kunder och visar dem annonser när de är redo att köpa.

Amerikansk patriot sänkte sina förvärvskostnader med 33%

 • Industri: Stugauthyrning
 • Plattform: AdRoll
 • Resultat: Minska kostnaden per förvärv med 33%

American Patriot kunde sänka sina kostnader per förvärv med hela 33% genom att byta från Google Ads till AdRoll.

Även om de fick intryck med Google-annonser fick de inga konverteringar som talesman från American Patriot som nämns i fallstudien AdRoll:

“Innan AdRoll använde vi Google-ommålning, och även om vi definitivt fick intryck, fick vi inte många omvandlingar.”

Att byta till AdRoll reducerade anskaffningskostnaderna till endast $ 10 per kund, vilket var $ 15 per kund tidigare. AdRoll använder AI för att rikta in och visa rätt meddelande till rätt kund på alla sina enheter.

Watchfinder ökade det genomsnittliga ordervärdet med 13%

 • Industri: Förägda lyxklockor
 • Plattform: Google AdWords
 • Resultat: Minska kostnaden per förvärv med 34%

Watchfinder kunde uppnå 1 300% avkastning på sina annonsutgifter och minska deras kostnad per förvärv med 34% genom att rikta in personer i 20 olika grupper som visade en “avsikt att köpa.”

watchfinder fallstudie

Istället för att rikta in sig mot alla, fördubblades Watchfinder med att bara rikta in sig på de människor som redan har besökt deras webbplats och visat intresse för att köpa en av sina produkter.

Deras framgång berodde på att det är väldigt enkelt att sälja mer saker till en befintlig kund än att sälja till någon som inte känner till ditt varumärke..

Myfix-cykler uppnådde över 1 500% avkastning på deras annonsutgifter

 • Industri: Cyklar
 • Plattform: Facebook
 • Resultat: 6,38% CTR och 1 500% ROAS

Myfix Cycles är en cykelhandlare baserad i Toronto. De använde Facebook-annonser som ommarknadsfördes för att sälja cyklar som i genomsnitt kostade över $ 300. Det är inte lätt att sälja en produkt som överstiger 100 $. Försäljningscykeln blir större och behöver fler interaktioner när priset på produkten ökar.

De började omgruppera personer som lagt en cykel i vagnen men slutförde aldrig kassaprocessen. De kunde uppnå en imponerande 6,38% genomsnittlig klickfrekvens för sina annonser och tjänade $ 15 för varje dollar de spenderade. De tjänade $ 3.043 i försäljning genom att spendera endast 199 $ på Facebook-annonser. Det är en avkastning på 1,500% på annonsutgifterna:

myfix cykler fallstudie

Denna fallstudie bevisar att du kan dra nytta av ommålning även om du har en budget så liten som $ 200.

WordStream uppnådde en ökning med 300% i genomsnittlig besökstid

 • Industri: Online marknadsföringstjänster
 • Plattform: Google AdWords
 • Resultat: Öka återvändande besökare med 65%

WordStream kunde öka återvändande besökare med 65% och genomsnittlig besökstid med 300%.

Enligt fallstudien fick WordStream tusentals besökare varje månad men ingen av de besökarna visste vad de gjorde eller säljer. Även om de tog emot hundratusentals besökare gratis från sökmotorer fick de ingen försäljning från sitt innehåll.

Det var tills de började rikta om sina webbplatsbesökare med Facebook-annonser. De riktade sig till tre olika segment av besökare på webbplatsen inklusive personer som besökte sin hemsida, personer som använde sitt gratisverktyg och personer som läste sin blogg. De kunde öka sin konverteringsfrekvens med 51% med hjälp av ommålriktade annonser.

Key Takeaways

Om du inte inriktar dig på dina kunder förlorar du pengar och överlämnar näven.

Genom att rikta om personer som redan har köpt något från dig kan du öka ditt kundlivslivsvärde genom att sälja fler produkter till dina befintliga köpare.

Du kan också dra nytta av att rikta in dig på personer som besöker din webbplats. Om någon besöker din webbplats och visar intresse för en produkt genom att besöka produktsidan kan du rikta om personen utifrån det beteendet och visa en annons för den produkt de var intresserad av.

Omriktning kan hjälpa dig öka din försäljning och tjäna mer pengar från varje besökare som besöker din webbplats och varje person som köper av dig.

Om du aldrig har försökt att rikta in annonser tidigare, bör du göra det börja med Facebook-annonsering. Deras plattform är lättast att lära sig och fungerar även om du har en liten budget att arbeta med.

Å andra sidan, om du är trött på att rikta in sig på kunder manuellt på annonseringsplattformar, bör du registrera dig med AdRoll. De optimera och anpassa dina annonser åt dig för att nå dina målkunder med rätt meddelanden som hjälper till att stänga försäljningen.

Om du inte har några idéer om var du ska börja, ta en titt på fallstudierna ovan för att hitta inspiration till var du ska börja och hur du kan rikta in personer för maximal avkastning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map