41 exempel på tillväxthacktekniker som används av kända märken

Här har jag sammanställt hur kända varumärken och verkliga företag har hackat sig tillväxt ?


tillväxthackningstekniker och exempel

Men först …

Contents

Vad är tillväxthackning?

Tillväxt hacking är en fras som myntades av Sean Ellis 2010. Ellis, var “go-to” killen i Silicon Valley för att hjälpa företag att växa sin användarbas. Han sa att:

En tillväxthacker är en person vars sanna norr är tillväxt – Sean Ellis

En tillväxthacker är någon som är en hybrid mellan en marknadsförare och en kodare, någon som syftar till generera massiv tillväxt / efterföljande (dvs “tillväxten”) – snabbt och ofta med en stram budget (dvs. “hacker”)

En tillväxthacker fokuserar ofta på billigare alternativ till traditionella marknadsföringsmetoder och tenderar att arbeta i små, nystartade företag som saknar resurser för att konkurrera med mer etablerade företag.

Kolla in denna utmärkta lista med resurser och sammanställd lista med verktyg.

Du måste också kolla in denna samling med 5+ tillväxtstrategi checklista med mallar, tips och exempel. Ta reda på hur du gör mål på hög nivå, identifiera de viktigaste insatserna och till och med hur du kan köra tillväxtexperiment för att nå dessa mål.

3 kända tillväxthackar

 • Tillbaka när Facebook började sitt mål var att förvärva 200 miljoner användare på 12 månader. En berömd tillväxthack för att uppnå detta var genom att ge bort inbäddbara märken och widgets som användarna kunde posta på sina webbplatser och bloggar som länkar människor tillbaka till sin Facebook-sida. Enbart detta hack ledde till miljoner anmälningar.
 • Linkedin växte från 2 miljoner till 200 miljoner användare genom att implementera en tillväxthackningsteknik som gjorde det möjligt för användare att skapa sin egen offentliga profil. Detta var ett lysande drag av LinkedIn eftersom det såg till att användarprofilerna dyker upp organiskt i Googles sökresultat och detta hjälpte till att växa LinkedIns varumärke och användarbas.
 • Youtube började som en plattform för att dela videor och växte från den till den näst största sökmotorn i världen efter Google genom att använda denna tillväxthackningsteknik. När du besöker YouTube för att titta på en video kan du få en inbäddningskod som låter dig dela videon på din blogg, webbplats eller sociala nätverk. Detta gör det extremt enkelt för användare att ladda upp videor och dela dem med världen.

Låt oss nu hoppa in i de specifika tillväxthackarna …

Exempel på tillväxthackningstekniker och strategier

Förvärvstillväxthackar (gratis marknadsföring)

 1. Quora Traffic Hack

Använd SEMrush + Quora för att förbättra din organiska sökrankning på Google genom att göra detta:

 1. I SEMrush > Domänanalys > Organisk forskning > sök efter quora.com
 2. Klicka på Avancerade filter och filtrera för nyckelord som innehåller ditt sökord, positioner mindre än 10 och volym större än 100
 3. Gå till Quora och skriv det bästa svaret på frågan
Företag som gjorde detta:

Geckoboard

Läs mer:

 1. Lead Form Demo Hack

På målsidan eller opt-in-formuläret för din gratis blymagnet (whitepaper, fallstudie, video osv.) Finns ett extra fält “Ja / Nej” i slutet av formuläret som säger “Vill du ha en demo av vår programvara ?” så att du kan boka demonstrationer med personer som redan är intresserade av att se din programvara.

Företag som gjorde detta:

KISSmetrics, Bounce Exchange

Läs mer:

http://grow.kissmetrics.com/webinar-171

 1. Den avancerade “Powered by” -hacken

Använd taktiken “powered by”. En bråkdel av dessa besökare klickar på den och kommer till din hemsida där vissa kommer att begära en demo. Det har visat sig leda till en viral koefficient k > 0.4, vilket innebär att varje 10 användare som förvärvats genererar fyra extra användare. För att optimera för fler omvandlingar använder du dynamiskt sökordsinförande på den målsida du skickar folk till med namnet på företaget som hänvisade dem till din webbplats.

Företag som gjorde detta:

Intercom, Wistia, Qualaroo

Läs mer:

https://blog.aircall.io/the-saas-guide-to-leveraging-the-powered-by-tactic/

 1. Gmail: s Scarcity-tillväxthack

När Google startade Gmail 2004 använde alla antingen Hotmail eller Yahoo. Google förvandlade sitt underdogproblem till en fördel. Med begränsat serverutrymme tillgängligt gjorde Google en dygd av knapphet. När det lanserades var det bara på inbjudan, med början med cirka 1 000 påverkare som kunde hänvisa vänner. Detta skapade intrycket att när du registrerade dig i Gmail blev du en del av en exklusiv klubb.

Företag som gjorde detta:

Gmail

Läs mer:

http://time.com/43263/gmail-10th-anniversary/

 1. The Dream 100 ABM Hack

Använd denna enkla kontobaserade marknadsföringsteknik för att identifiera dina dröm 100 klienter (eller vilket antal som helst), ta reda på vilken högskola beslutsfattaren i varje företag gick till, skicka honom eller henne ett baseballmössa från sin högskola med en personlig anmärkning om hur ditt företag kan hjälpa dem.

Företag som gjorde detta:

Låda

 1. Co-Webinar Hack

Kontakta influencers i ditt utrymme som har en stor publik och gör ett pedagogiskt co-seminarium med dem. Istället för att sälja hårt på webbseminariet, gör ett 100% utbildningswebinarium med en enkät i slutet av webinariet för att människor ska välja om de är intresserade av en demo av din programvara.

Företag som gjorde detta:

Hubspot, Unbounce, Uberflip

Läs mer:

https://www.eofire.com/podcast/nathanlatka/

 1. OKCuрids datahantering

Online-dating är en industri med flera miljarder dollar och OkCupid har utnyttjat sina egna interna data för att skapa blogginlägg och detta har hjälpt dem att bli ett kraftcenter i datingindustrin. OKCupids kolossala datasats har blivit en marknadsföringsguldgruva. OkCupid-blogginlägg byggs vanligtvis kring sin egen dataforskning och snöras med clickbait-rubriker och kontroversiella ämnen. Du kan använda data för att hjälpa till att berätta om empiriskt underbyggda trender, observationer och analyser av den bransch du befinner dig i.

Företag som gjorde detta:

OkCupid

 1. Den minsta virala produkthacken

Bygg något på 1-2 dagar’är mer viral än din faktiska produkt för att testa sentiment-produktens passform och skapa en lista med e-postmeddelanden för att starta din kärnprodukt. Se till att din virala produkt är nära anpassad till din kärnprodukt och fokusera på användarnas volym så att du kan maximera omvandlingen från din virala produkt till din kärnprodukt.

Företag som gjorde detta:

Lugna

Läs mer:

 1. App Marketplace Hack

Om du har en integration med ett stort SaaS-företag kan du försöka få din app listad på deras marknadsplats (t.ex.: Salesforce App Exchange, G Suite Marketplace, Xero App Marketplace).

Företag som gjorde detta:

Pipedrive, Insightly, ProsperWorks

Läs mer:

https://auth0.com/blog/how-to-get-from-0-to-10000-customers-with-b2b-app-marketplaces/

 1. Smart SEO-hack

Titta på dina högsta konverterande nyckelord i AdWords och skapa sedan en SEO-strategi kring att också få dessa nyckelord att rangordna organiskt. Eller om du inte gör det’t köra AdWords titta på din sökfrågorapport i Google Search Console för att se vilka nyckelord som får klick på din webbplats, men finns på sidan 2 och behöver ett boost till sidan 1.

Företag som gjorde detta:

Optimalt, Lever, simPRO

Läs mer:

http://searchengineland.com/how-to-leverage-ppc-to-discover-high-converting-keywords-for-seo-131862

 1. Smart SEO Integrations Hack

Skapa en sida som talar om din integration med andra mjukvarupartners, så när någon söker efter ett specifikt användningsfall av din integrationspartners mjukvara som din programvara löser kommer din webbplats att komma upp.

Företag som gjorde detta:

Zapier, Xero, Klipfolio

Läs mer:

https://zapier.com/zapbook/slack/trello/

 1. Den 3 000 Word-innehållsmarknadsföringshacken

Skriv 3 000+ mer detaljerade bloggartiklar som täcker ett specifikt ämne i detalj. I artikeln, citationstecken från industrin påverkare och länka till forskning från andra ansedda bloggar, e-posta dem sedan för att informera dem om att du presenterade dem i din artikel för att främja social delning.

Företag som gjorde detta:

Buffer, Moz, Shopify

Läs mer:

https://www.quicksprout.com/2017/01/04/a-step-by-step-guide-to-producing-a-3000-word-article-on-any-topic/

https://visioneerit.com/7-tips-can-growth-hack-social-media-presence-today/

 1. The Survey Response Hack

Skicka ut en enkät till din e-postlista och ge respondenterna chansen att vinna cupcakes. Välj slumpmässigt 10 deltagare från undersökningen för att få ett dussin muffins. Det är bevisat att människor hellre skulle få ett dussin muffins än en iPad.

Företag som gjorde detta:

RJMetrics

Läs mer:

https://thinkgrowth.org/the-greatest-marketing-growth-hack-of-all-time-hint-cupcakes-784ccaa3f78

 1. The Highly Qualified Lead Hack

Se till att alla som köper din programvara först måste gå igenom den här processen innan du ger dem en prövning eller demo av din programvara (såvida det inte är en remiss). TOFU: top-of-the-tratt innehåll (t.ex.: rapport, whitepaper, svepfil, osv.), MOFU: mitten av tratt innehållet (webinar, video, etc), BOFU: bottom-of -tratten innehåll (fallstudier, demo, strategi samtal, etc.).

Företag som gjorde detta:

HubSpot

Läs mer:

https://rocketshipgrowth.com/the-most-scalable-channel-for-large-highly-qualified-saas-leads-hint-its-not-facebook-4c6fe110a6e7

 1. Content Repost Hack

Följ dessa 5 steg.

 1. Steg 1: Skicka e-post till din lista med din artikel (oavsett tid du har den högsta öppna kursen, baserat på din historiska e-poststatistik).
 2. Steg 2: Dela artikeln på sociala mediekonton så fort e-postkampanjen har skickats.
 3. Steg 3: Leta efter kanaler som är relevanta för ditt företag och skicka länkar där (t.ex.: forum, FB-grupper, Slack-grupper).
 4. Steg 4: Vänta några dagar för att få lite analysdata (statistik, aktier och kommentarer).
 5. Steg 5: Skicka e-postmeddelanden eller tweet redaktörer från stora utgivare som rapporterar om ditt innehåll ämne med skärmdump av bevis på dragkraft (t.ex.: “Mitt inlägg har 50% andel, skärmdump bifogat, ompost kanske?”).
Företag som gjorde detta:

Uber, HubSpot, KISSmetrics

Läs mer:

https://rocketshipgrowth.com/how-to-promote-b2b-saas-content-eab660ee2407

 1. PR Backlash Hack

Blir dålig PR? Att anklagas som en “rip-off”? Bygg en dedicerad webbplats där du öppnar historien, presenterar fakta och visar socialt bevis för att bevisa din version av historien och konvertera hatare till kunder.

Företag som gjorde detta:

Freshdesk

Läs mer:

http://ripoffornot.org/

 1. Twitter-hoppprocessen

Borta är de dagar då du kan skriva ett kort, 500-ordigt blogginlägg om ett ämne och förvänta sig hundratals, om inte tusentals besökare att hitta det online. De “publicera och be” dagarna är försvunna. Idag kräver det mer ansträngning att bli märkt. Stiga på “Twitter-språngsmetoden”. Det är en process som hjälper till att leverera dina nyligen publicerade artiklar till hundratals mycket riktade läsare.

 1. Steg 1: Skriv en 10x / badass-artikel om ett ämne som du känner väl
 2. Steg 2: Identifiera personer som har delat liknande artiklar på sociala medier
 3. Steg 3: Dela din artikel med dessa människor
Företag som gjorde detta:

junto

Läs mer:

FÖRSLAG TILLVÄXT HAKKAR (BETALAD MARKNADSFÖRETAG)

 1. Reklamhacken med låg budget

Retarget personer som har sett försäljningssidan för din SaaS-produkt OCH inte fick en gratis prov / demo / köpte OCH som är användare av vissa fan-sidor (t.ex. din största konkurrent). Med denna skiktade inriktning blir din målgrupp väldigt liten, vilket gör att du kan spendera mindre än 10 $ -budget per dag, skapa en annons som talar specifikt till din målgrupp så att du kan öka din klickfrekvens och skyrocket dina konverteringar, som i svänga kommer att sänka kostnaden för din annons.

Företag som gjorde detta:

SamCart

Läs mer:

http://www.digitalmarketer.com/buying-website-traffic/

 1. Inkommande retargeting hack

Konvertera mer av din inkommande trafik till leads genom att rikta in dem på dessa åtta annonsnätverk: GDN, Facebook, Gmail, YouTube, Instagram, Twitter, Taboola, Yahoo Gemini och AOL ONE.

Företag som gjorde detta:

Optimizely

Läs mer:

https://rocketshipgrowth.com/how-the-worlds-biggest-saas-companies-leverage-inbound-to-dominate-a-market-cae780d38bcd

 1. AdWords SaaS-hack

Målfunktionsspecifika, branschspecifika och högkonverterande konkurrerande nyckelord. Kör människor direkt till funktionsspecifika och branschspecifika målsidor med en uppmaning till en demo av din programvara för att få människor i telefon med försäljning.

Företag som gjorde detta:

NetSuite, Zoho, Freshdesk

Läs mer:

https://rocketshipgrowth.com/how-we-outcompete-ebay-on-google-adwords-without-a-big-ad-budget-885e22d4e619

 1. PPC Hyper-Growth Hack

Kör Google-annonser till en målsida för en kostnadsfri prövningsregistrering eller demonstrationssamtal. 1-10% konverterar. För att konvertera de andra 90% + målgruppen på nytt med FB-blyannonser med en mjukare sälj (som en whitepaper). Från deras försäljning leder till en marknadsföringsautomationskampanj (som en e-postminikurs) och skjuter dem för att starta en rättegång eller boka en demo med ditt säljteam.

Företag som gjorde detta:

Drip, SurveyMonkey, Pardot

 1. Pixel Swap Hack

Hitta ett annat företag som säljer till samma målkund som du gör (men är inte konkurrenskraftig) och erbjuder att samarbeta med dem genom att placera sin ommålningspixel på din webbplats, medan de placerar din retargerande pixel på deras webbplats med ett verktyg som Perfect Audience Ansluta. Använd ominriktade annonser över Facebook för att driva nya, kostnadseffektiva ledningar till toppen av din tratt med en TOFU-blymagnet.

Företag som gjorde detta:

Ny relik, SendGrid, Runscope

Läs mer:

http://marketingland.com/perfect-audience-launches-partner-retargeting-network-directly-target-others-sites-visitors-83518

 1. AdWords konkurrent hack

Om det finns en stor konkurrent i ditt utrymme som många söker efter, men din SaaS erbjuder bättre valuta för pengarna, bättre funktioner eller ett bättre rykte kan du rikta in deras varumärkevillkor. För att göra detta framgångsrikt utan att slösa bort marknadsföringsbudgeten, identifiera först din unika skillnadspunkt (dvs: värde för pengarna, funktioner, rykte). För det andra riktade nyckelord baserade på din USP (dvs. funktioner = [mailchimp], värde för pengarna = [mailchimp prissättning], rykte = [mailchimp review]). För det tredje, skapa en målsida som visar hur du är bättre än din konkurrent i det området med en jämförelsetabell så att din annons är mer relevant och blir visad.

Företag som gjorde detta:

Intercom, Quickbooks, Wrike

Läs mer:

https://www.intercom.com/customer-support/zendesk-alternative

 1. Facebook Algoritm Trial Registrering Hack

Placera en FB-konverteringsspårningspixel på sidan som folk landar på efter att de har registrerat sig för en test av din programvara, skapa en Lookalike-publik baserad på personer som har träffat konverteringsspårningspixeln och skapa sedan en FB-kampanj med målet “Webbkonverteringar” skicka din lookalike publikstrafik till en sida med ett gratis prövningserbjudande. Facebook kommer att använda sin algoritm för att rikta in sig på personer som är mest lik de personer som redan har registrerat sig och konverterat på din webbplats.

Företag som gjorde detta:

InVision, Treehouse, Asana

 1. Facebook TOFU-hackan

Använd FB-blyannonser för att driva människor till en blymagnet (t.ex. fallstudier för specifika vertikaler, whitepaper, etc.). Du kommer att öka omvandlingen eftersom när någon klickar på din blyannons öppnas ett formulär med personens FB-kontaktinformation automatiskt. Använd sedan marknadsföringsautomationsmeddelanden för att sköta ledningen till att begära en demo av din programvara.

Företag som gjorde detta:

Infusionsoft, Salesforce, InsightSquared

 1. Fallstudien Retargeting Hack

Rikta in webbplatsbesökare på en fallstudiesida (t.ex.: Se hur Bob, en CMO på Zendesk använde oss för att få XYZ gjort) med en uppmaning i slutet av fallstudien för en demo (uteslut din lista över betalda användare så att du slösa inte annonsbudget). Gruppera webbplatsbesökare som ser fallstudien i en unik publik och visa dem sedan annonser till en ny fallstudie så att dina mest engagerade möjligheter fortsätter att se nya, nya fallstudier i den ordningsföljd som du skapade.

Företag som gjorde detta:

Simpro

Läs mer:

http://www.jonloomer.com/2016/05/10/facebook-website-custom-audience-enhancements/

 1. Den anpassade affinitetsgruppen hackar

Skapa en publik från personer som har besökt specifika webbplatser som du definierar (dina konkurrenter, bloggar, branschpublikationer osv.) Och rikta dem sedan med Googles visningsannonser. Någon som ser en visningsannons är inte nödvändigtvis intresserad av din produkt ännu, så erbjuda innehåll som du tror kommer att vara värdefullt och användbart för dina kunder att bygga förtroende och varumärkesmedvetenhet (t.ex. webinar, whitepaper, etc.).

Företag som gjorde detta:

Zendesk, Intuit, Emma

Läs mer:

https://support.google.com/adwords/answer/2497941?hl=en-AU

 1. Gmail-konkurrentens hack

Visa Gmail-annonser för personer som får dina konkurrenters e-postmeddelanden. För att få den mest exakta inriktningen, rikta in dina konkurrensdomäner med domänplaceringar.

Företag som gjorde detta:

DigitalOcean

 1. The Betid Tech Stack Hack

Använd ett blylisteverktyg som BuiltWith för att bygga en lista över beslutsfattare hos ideala målföretag som använder din konkurrents programvara. Ladda upp e-postadresserna till beslutsfattarna till en anpassad målgrupp som du kan visa annonser till. Skapa sedan en lookalike-publik från den anpassade målgruppen för att rikta in dina annonser mot ännu mer kvalificerade utsikter (börja med en 1% lookalike-publik, och sedan skala upp när du ser resultat).

Företag som gjorde detta:

BuiltWith, Datanyze

 1. YouTube-annonserna hackar

Använd YouTube-in-stream-annonser för att rikta in sig på specifika YouTube-kanaler som är relevanta för din marknad och endast betala om någon tittar på 30 sekunder.

Företag som gjorde detta:

Wishpond, Salesforce

Läs mer:

http://www.digitalmarketer.com/youtube-ad-types/

 1. Native Ads Hack

Titta på din konverteringsrapport i Google Analytics för att identifiera dina webbadresser med blogg med den högsta mängden
leda omvandlingar. Främja ditt högsta konverterande blogginnehåll i annonsnätverk som Taboola, Outbrain eller Twitter.

Företag som gjorde detta:

Netflix

Läs mer:

https://blog.hubspot.com/agency/native-ads-201

MONETIZATION TILLVÄXT HAKKAR

 1. The Voicemail Personalization Hack

När någon väljer en av dina blymagneter, samla in deras mobilnummer och använd sedan Slybroadcast för att spela in ett personligt meddelande som skickas till deras röstbrevlåda.

 1. Testkonverteringshack

Skicka detta sju ord e-postmeddelande till ett betydande segment av dina försök som inte konverterade till betalda kunder med den här e-postkopian: “{{Namn}}, letar du fortfarande efter {{produkt}}?” Förbered dig sedan på en hektisk dag med att svara på e-post. Kombinera detta med The Irresistible Offer Hack genom att skicka en kort uppföljning som erbjuder rabatt eller förlängd test (särskilt om det har skett produktförändringar sedan) för att få dem tillbaka.

 1. Onboarding Retargeting Hack

När någon har anmält sig till en kostnadsfri prövning, målgruppera dem igen med annonser som går till en sida för ett gratis webinar eller gratis samtal med ditt kunds framgångsteam för att se till att de har allt som står upprätt i sin verksamhet för att förbereda sig efter att rättegången slutar.

Företag som gjorde detta:

Heyo

Läs mer:

https://rocketshipgrowth.com/how-to-increase-free-trials-to-paid-customers-with-onboarding-retargeting-5e8cc05e3756

 1. Onboarding Optimization Hack

Backtrack genom framgångsrika kunder som använder din produkt och titta igenom vad de har gjort under de första 7-14 dagarna. Försök hitta de tre första vanliga sakerna som dessa människor gjorde och bygg in det till en produktanvändares poäng. Det här är de aktiviteter du vill ha leder till. Optimera din onboarding och meddelanden i appen för att leda människor på vägen att göra dessa tre saker.

Företag som gjorde detta:

HubSpot

Läs mer:

https://www.saastock.com/blog/view/the-data-driven-marketing-playbook-with-hubspot-gocardless-and-idio

 1. Det oemotståndliga erbjudandet Hack

Om ditt programvaruvärde talar för sig själv, lägg till ett e-postmeddelande till din marknadsföringsautomation med ett incitament att köpa eller demonstrera din produkt (t.ex.: Se hur vår programvara fungerar och få ett 25 $ Amazon-presentkort). Det kan verka spammy, men många stora B2B SaaS-företag använder det för att generera kvalificerade demonstrationer eftersom det kan flytta folk från att ha dig på nr 101 på sin prioriteringslista till nr 3.

Företag som gjorde detta:

LeadPages, Bizible

Läs mer:

http://www.bizible.com/blog/4-b2b-saas-growth-hacks-that-helped-bizible-raise-8m

RETENTION TILLVÄXT HAKKAR

 1. Kundens feedback Hack

När en person har registrerat sig och slutfört alla tips om verktyg för onboarding-verktyg i appen, skicka dem en gratulationer i-appen
meddelandet och e-post som erbjuder att skicka en present med klistermärken i posten. I e-postlänken till en typform som samlar in användaren’s postadress. Längst ner, ge människor två valfria svarfält: 1) Vad tog dig till [din app]? Vilket problem såg du för att lösa? 2) Något vi kunde göra bättre? Någon funktion / produkt vi saknar? Använd Zapier för att skicka svar från dessa två fält till produktkortet. Använd produktbräda för att skopa och rangordna funktionsförfrågningar efter prioritering av användarkohor, och hur en funktion passar in i din bredare vision för din produkt.

Företag som gjorde detta:

CloudApp

Läs mer:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Produktreaktiveringshacken

Skicka det här e-postmeddelandet automatiskt till användare som inte har det’t använde din produkt i 30 dagar: “Jag undrade om du kunde spara en sekund för att låta mig veta vad du tyckte om produkten och om du har idéer om vad vi kunde göra för att förbättra? I gengäld, jag’Vi har gått vidare och lagt till en månad av pro-planen till ditt konto gratis.

Företag som gjorde detta:

CloudApp

Läs mer:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. The Sticky Product Hack

För varje prenumerationsnivå i din produkt, skapa en serie med tre e-postmeddelanden med en CTA för att aktivera / gå igenom dem genom den viktigaste funktionen i den prissättningsnivån (t.ex.: E-post nr 1 > Vänta 1 dag > E-post nr 2 > Vänta 2 dagar > E-post nr 3 > Avsluta kampanjen). Starta sedan en andra kampanj med tre e-postmeddelanden för att aktivera / gå igenom den nästa viktigaste funktionen i din produkt så att du kan skapa klibbiga användare som är mindre benägna att kämpa.

Företag som gjorde detta:

CoSchedule

Läs mer:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Den anpassade rapporten Hack

Automatisera skickandet av en personlig månadsrapport som innehåller en sammanfattning av vad din kund har uppnått med din produkt under månaden. Använd ett kunddataverktyg som Segment för att leda dina användningsdata från din produkt till ett automatiseringsverktyg för datamarknadsföring som Customer.io. Ställ in datatrigrar med “if / else” -logik för att ge dina kunder handlingsbara rekommendationer om var de kan förbättra.

Företag som gjorde detta:

AdRoll

Läs mer:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Produkt Gamification Hack

När en kund träffar en specifik milstolpe i din app skicka dem en belöning, tips för att komma till nästa nivå och en uppmaning att uppgradera. Till exempel för Sumo e-postlista programvara:

 1. 1 E-postabonnent = Sumo-klistermärke (plus tips för att få 100 e-postabonnenter)
 2. 100 e-postprenumeranter = Sumo T-shirt (plus tips för att få 1000 e-postabonnenter)
 3. 1000 e-postprenumeranter = Sumo solglasögon (plus tips för att få 10000 e-postprenumeranter)
 4. 10000 e-postprenumeranter = Sumo Hat (plus tips för att komma till 100000 e-postprenumeranter)
 5. 100000 prenumeranter via e-post = Sumo Taco Lunch
Företag som gjorde detta:

AdRoll

Läs mer:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. NPS Churn Buster Hack

Skicka ett e-postmeddelande till alla användare 1 dag efter det att deras kostnadsfria testperiod är slut. I e-postmeddelandet använder du en NPS-undersökning som frågar din användare hur troligt de är att rekommendera din programvara till en vän eller kollega på en skala från 0 till 10. Om NPS-poängen är <6 tacka dem för deras ärlighet och be om feedback, om det är 6-8 erbjudande att förlänga deras gratis rättegång, om så är fallet >8 erbjuder dem en uppgraderingskampanj.

Företag som gjorde detta:

Nämna

Läs mer:

Okej …

Nu är du utrustad med ett gäng handlingsbara “hur man gör” tillväxthackningstekniker, som du kan kopiera & klistra in och börja arbeta för din start.

Lycka till!

Tack och krediter till: Spreadshare.co och Rocketship Agency för att ge inspiration och datakälla för detta inlägg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map