Udhëzuesi i fillestarit për të rishikuar

Nëse dikush lë faqen tuaj të internetit pa blerë asgjë, ju humbni para. Edhe nëse drejtoni trafikun në blogun tuaj përmes trafikut të lirë të SEO, ju humbni kohën dhe burimet që keni shpenzuar duke provuar të merrni atë trafik falas. Por nuk ka pse të jetë kështu.


Sepse ekziston një mënyrë për të shtrydhur më shumë ROI nga çdo person që viziton faqen tuaj te internetit.

Quhet kjo metodë magjike për të arritur ROI më të lartë retargeting.

udhëzues fillestar për retargeting

Isfarë është ribagimi?

Kur një person viziton faqen tuaj te internetit dhe largohet pa abonuar në listën tuaj të emailit ose duke blerë ndonjë gjë, shanset janë që personi nuk do të kthehet më në faqen tuaj të internetit.

Nëse 1,000 njerëz largohen nga faqja juaj e internetit çdo muaj pa ndërmarr ndonjë veprim, ju po humbni të paktën 1000 dollarë nëse ju kushton 1 $ për çdo vizitor për të fituar ata vizitorë.

Ritransimi i ndërmarrjeve ka qenë për një kohë shumë të gjatë por shumica e bizneseve nuk po e përdorin atë. Kjo mund t’ju ndihmojë të dyfishoni bazën e pajtimtarëve tuaj, të bëni më shumë shitje dhe të shesni më shumë sende për klientët tuaj ekzistues.

Shtë mënyra më e mirë për të shtrydhni më shumë ROI nga vizitorët tuaj. Kjo ju lejon të vendosni markën tuaj përpara perspektivave tuaja dhe klientëve përsëri dhe përsëri.

Kjo grafike nga Retarger e shpjegon më së miri:

cfare po reagon

Edhe pse grafika flet vetëm për shndërrimin e klientëve të mundshëm në klientë, ju mund të përdorni retargeting për shumë gjëra:

 • Shitni ose shisni ndër-shit një klient.
 • Shndërroni klientët një herë në blerës të përsëritur.
 • Arrijnë klientët që nuk u përgjigjen emailave.
 • Sigurohuni që marka juaj të mbetet në majë të mendjes së klientëve tuaj duke promovuar përmbajtjen tuaj.
 • Arrijnë klientët në pajisjet e tjera që ata posedojnë.

Qëllimi i fushatës suaj të retartimit mund të ndryshojë. Ju mund të drejtoni shumë fushata të ndryshme tërheqëse në të njëjtën kohë me objektiva të ndryshëm. Por qëllimi kryesor gjithmonë do të jetë rritja e RREZIK-ut ju merrni në çdo dollar që keni shpenzuar për blerjen e një vizitori.

Remarketing vs Retargeting?

Tani ju mund të keni dëgjuar më parë termin rindërtim, kështu që cili është ndryshimi midis rishikimit dhe rimarrjes?

Rifreskim kundrejt ritregimit

Të dy termat shpesh përdoren në mënyrë të ndrrueshme, por riblerja është një strategji që synon të ri-angazhojë klientët përmes marketingut përmes postës elektronike, mediave sociale dhe aktiviteteve offline.

Ri-marrja në treg është një “taktikë” e riblerjes dhe zakonisht është e përqendruar në reklamat me tekst të paguar dhe në ekran.

Si funksionon karikimi

Ritransimi mund të tingëllojë si një proces me të vërtetë komplekse nëse jeni i ri për të. Por nuk është asgjë për tu shqetësuar. Nuk kërkon një buxhet prej një milion dollarësh ose programe dhe mjete komplekse. Dhe nuk do t’ju duhen vite për të mësuar se si të përdorni retargeting për të marrë më shumë shitje.

Shtë një proces i thjeshtë i shfaqja e reklamave të paguara për njerëzit që tashmë kanë vizituar faqen tuaj të internetit ose kanë blerë më parë diçka nga ju.

Ekzistojnë dy mënyra për të mbrojtur njerëzit:

1. Mblidhni të dhëna me një Pixel Retargeting

Platformdo platformë reklamimi që vjen me aftësinë për të rigjetur përdoruesit ofron një mënyrë për të mbledhur të dhëna duke përdorur një teknologji të thjeshtë të quajtur një pixel retargeting.

Një pixel retargeting është thjesht një ose dy-kod kod JavaScript që vendosni në faqet e internetit tuaj që ndihmon platformën e reklamave të njohë një përdorues. Pasi një përdorues të njihet nga platforma, ata i ruajnë detajet e tyre në listën e transferimit të llogarisë suaj.

Tinguj konfuz?

pixel në facebook

Këtu është një shembull se si funksionon Facebook Pixel:

Ju vendosni një kod të vogël JavaScript në faqet e faqes tuaj të internetit. Ky skenar ngarkohet sa herë që dikush viziton faqen tuaj te internetit. Ky skript, pra, lidhet me serverët në Facebook. Serverët përpiqen ta njohin përdoruesin përmes adresës IP dhe Cookies.

Nëse personi që ka vizituar faqen tuaj të internetit ka një llogari në Facebook dhe është regjistruar në Facebook në atë kohë, atëherë Facebook do ta shtojë atë përdorues në listën tuaj të ritagimit. Më vonë mund ta ritregoni këtë përdorues përmes platformës së reklamave në Facebook. Sa më shumë njerëz të vizitojnë, aq më e madhe merr lista juaj e ritregimit.

Këta vizitorë përfshijnë njerëzit që vizitojnë faqen tuaj të internetit edhe nga Platformat e tjera të Ad. Kjo ju lejon të rihapni përdoruesit që kanë parë ose klikuar reklamat tuaja përmes platformave të tjera të reklamave.

Nëse nuk keni të instaluar një pixel retargeting në faqen tuaj të internetit, instaloni tani.

2. Synoni klientët tuaj në platformë me listën e klientëve tuaj

Nëse tashmë keni një listë të klientëve, mund të ngarkoni një listë të adresave të tyre të postës elektronike në Facebook. Sapo ta bëni këtë, Facebook do të përpiqet të përputhet me llogaritë e Facebook me ato adresa të postës elektronike për të gjetur klientët tuaj që janë në Facebook.

audienca të personalizuara në facebook

Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shitur ose për të shitur klientët tuaj. Jo vetëm kaq, ndërtimi i një liste të personave që tashmë kanë blerë prej jush ju ndihmon të shesni më shumë produkte dhe shërbime për të njëjtët njerëz.

Shtë gjithmonë më e lehtë të shesësh më shumë sende për të njëjtët njerëz sesa është të gjesh më shumë perspektiva dhe t’i kthesh në klientë.

Me reklama të reja, ju mund të promovoni më shumë produkte tuaj tek klientët tuaj ekzistues.

Këtu është një shembull i shkëlqyeshëm i reklamës për ritregimin në Facebook bazuar në listën e klientëve:

Shembull përmbledhës i facebook-ut

Më sipër është një reklamë tërheqëse nga DigitalMarketer. Ata po synojnë njerëzit që ndoqën Trafikun & Samiti i Konvertimit 2014. Mesazhet e tyre kërkojnë qartë nga klientët e tyre ekzistues që kanë ndjekur konferencën në të kaluarën që të marrin pjesë përsëri në konferencë.

DigitalMarketer retargets të pranishmit e saj të vjetër çdo vit.

Platformat më të mira të riblerimit

Këtu është një përmbledhje e tre platformave më të njohura të reagonizmit në treg: Google AdWords, AdRoll dhe Facebook.

Rifitimi i Google AdWords

Google shërben miliarda faqe në rezultatet e kërkimit çdo ditë. Ju mund të shfaqni reklamat tuaja në krye të këtyre rezultateve të kërkimit. Por a e dini se AdWords gjithashtu ju lejon të shfaqni reklama në miliona faqet e internetit të palëve të treta që janë pjesë e rrjetit të tyre?

rishikim i adwords Google

Me Google AdWords, ju mund të ritregoni vizitorët tuaj, perspektivat dhe klientët ekzistues rreth rrjetit. Shumica e faqeve të internetit që marrin miliona vizitorë janë një pjesë e rrjetit të reklamave të Google. Ju mund të synoni njerëzit që vizitojnë të gjithë këta miliona faqe në internet.

Edhe nëse tregu juaj i synuar është shumë i hip ose shumë i vjetër për të përdorur Facebook, ju mund t’i synoni ato në internet në faqet e internetit që lexojnë ose vizitojnë rregullisht.

Jo vetëm kaq, por gjithashtu mund të tërhiqni klientët që kërkojnë konkurrencën tuaj pasi të vizitoni faqen tuaj të internetit siç bën SendinBlue:

Google AdWords shembull retargeting

Rrjeti Google Ad raportohet se ka aftësinë të arrijë mbi 90% të përdoruesve të Internetit në të gjithë botën. Kjo është pothuajse të gjithë ata që përdorin internetin.

Provoni Rrjetin e Google Ad nëse doni të jeni në gjendje të rihapni vizitorët tuaj të internetit dhe klientët në të gjithë rrjetin dhe jo vetëm në një platformë të vetme si Facebook.

Kontraktimi i AdRoll

AdRoll ju lejon të synoni më mirë klientët e ardhshëm me përdorimin e AI. Ato ju lejojnë të shfaqni mesazhin e duhur personit të duhur në kohën e duhur me përdorimin e Inteligjencës Artificiale. AI e tyre ndihmon në optimizimin e marketingut nëpër kanale të shumta duke përfshirë Facebook, Instagram, Gmail dhe shumë platforma të tjera.

Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje një-ndalëse për krijimin e Reklamave që funksionojnë pa shumë provë dhe gabime, AdRoll është mënyra për të shkuar.

Kjo grafikë nga faqja e internetit e tyre shpjegon më së miri se si funksionon me të vërtetë platforma e tyre:

adroll

Në vend që t’ju kufizojnë në Kërkim ose Ekran, ato ju lejojnë të shfaqni reklamat tuaja tek klientët tuaj të mundshëm kudo që shkojnë në Internet.

Ata ju lejojnë të synoni klientët duke përdorur të dy Reklamat statike dhe dinamike. Nëse drejtoni një sit eCommerce ose shesni më shumë se disa produkte, do të pëlqeni Ads Dynamic. Ato ju lejojnë të shfaqni reklama që kanë të bëjnë me produktin që klienti juaj sapo shikoi ose mund të jetë i interesuar.

Për shembull, nëse një përdorues në faqen tuaj të internetit po shikonte orët që shesin, ka kuptim t’u tregosh atyre reklama që promovojnë ato orë dhe jo këpucë ose bizhuteri. Me reklama dinamike, ju mund të tregoni produktin e saktë që klienti juaj është i interesuar.

AdRoll raporton se klientët e tyre bëjnë mbi 240 miliardë dollarë dollarë çdo vit. Ata i atribuojnë rezultatet e klientëve të tyre aftësisë së platformës për të optimizuar dhe përshtatur automatikisht reklamat e servuara bazuar në atë që përdoruesi mund të jetë i interesuar bazuar në sjelljen e mëparshme.

Me AdRoll, ju mund të synoni automatikisht këdo që përmes Internetit me mesazhe të duhura në çdo pajisje që ata përdorin, qoftë laptop, tablet apo smartphone..

Ritransimi i Facebook

Facebook është platforma më e madhe e mediave sociale me përdoruesit përfshirë adoleshentët deri tek 80-vjeçarët. Nëse doni të rihapni klientët tuaj në Facebook, duhet të instaloni së pari Pixelin e tyre Retargeting në faqen tuaj të internetit. Përndryshe, ju gjithashtu mund të ngarkoni një listë të klientëve tuaj që dëshironi të synoni.

Facebook do të përputhet me postat elektronike të klientëve tuaj në llogaritë në Facebook. Anydo prej klientëve tuaj që kanë një Facebook do të shtohet në listën tuaj të ritregimit. Pasi ato të shtohen në listën tuaj të retartimeve, nuk do të kufizoheni t’i rihapni ato në Facebook. Ju mund t’i rivendosni ato në të gjitha faqet e internetit dhe platformat që janë pjesë e rrjetit të reklamave të Facebook, përfshirë Instagram, Artikuj të çastit dhe një numër të madh të faqeve të internetit.

shembuj të reklamave në facebook

Facebook ju lejon të rihapni vizitorët tuaj bazuar në të gjitha platformat e tyre. Kështu që, së pari mund të rigjeneroni një klient përmes Ad Newsfeed në Facebook dhe më pas të shfaqni një reklamë vijuese në burimin e tyre në Instagram. Platformat në dispozicion përfshijnë Messenger, Instagram, dhe madje edhe WhatsApp.

Pjesa më e mirë në lidhje me reklamat në Facebook është se ju keni një numër në dukje të pakufizuar të perspektivave që mund të arrini. Me mbi 1.3 bilion përdorues aktivë, Facebook mund t’ju ndihmojë të arrini të gjithë klientët tuaj në të gjithë botën.

Disa studime të shkëlqyera çështjesh që na tregojnë se si ta bëjmë mirë

Nëse jeni të entuziazmuar për fillimin e fushatës suaj të parë për ribotim, siç duhet të jeni, së pari duhet të merrni një frymëzim nga njerëz që tashmë po bëjnë një punë të shkëlqyeshme për t’u rikthyer. Studimet e mëposhtme të rasteve do t’ju japin një ide se çfarë mund të bëni në industrinë tuaj, në situatën tuaj.

Dyqani Bebê mori një ngritje prej 98% në Conversions

 • industri: Produkte për bebe
 • platformë: Google AdWords
 • rezultat: 98% rritje e nivelit të konvertimit

Bebê Store ishte në gjendje të arrinte një rritje prej 98% të normës së konvertimit duke përdorur një mjet AdWords të quajtur Optimizer Conversion. Ky mjet është një pjesë e platformës AdWords që mund të përdorni falas pasi të filloni të ekzekutoni reklama.

Bebê Store, siç sugjeron emri, shet produkte për fëmijë duke përfshirë Strollers, Lodra, dhe, natyrisht, Pelena.

Ata përdorin Dynamic Retargeting për të shfaqur një karusel të produkteve që kanë të bëjnë me produkte që vizitorët e tyre mund të kenë kontrolluar tashmë:

studim bebe

Konvertimi Optimizer studion sjelljen e klientëve tuaj dhe i shfaq ato Reklamat kur ata janë gati për të blerë.

Patriot Amerikan uli koston e blerjes me 33%

 • industri: Qira kabinash
 • platformë: AdRoll
 • rezultat: Ulja e kostos për blerje me 33%

American Patriot ishte në gjendje të zvogëlojë koston e tyre për blerje me një dajak 33% duke kaluar nga Google Ads në AdRoll.

Megjithëse po merrnin përshtypje me Google Ads, ata nuk do të merrnin asnjë konvertim si zëdhënës i American Patriot i përmendur në studimin e çështjes AdRoll:

“Para AdRoll ne ishim duke përdorur Google retargeting, dhe ndërsa patëm përshtypje patjetër, nuk morëm shumë konvertime.”

Kalimi në AdRoll uli koston e blerjes në vetëm $ 10 për klient, që ishte 15 dollarë për klient më parë. AdRoll përdor AI për të synuar dhe shfaqur mesazhin e duhur tek klienti i duhur në të gjitha pajisjet e tyre.

Rritja e vlerës së mesme të rendit me 13 orë

 • industri: Orë luksoze para pronës
 • platformë: Google AdWords
 • rezultat: Ulja e kostos për blerje me 34%

Watchfinder ishte në gjendje të arrijë 1.300% ROI në shpenzimet e tyre në Ad dhe të ulë koston e tyre për blerje me 34% duke Retargeting njerëz në 20 grupe të ndryshme që shfaqën një “qëllim për të blerë”.

studim rasti i orës së shikimit

Në vend që të synonte të gjithë, Watchfinder u dyfishua duke synuar vetëm njerëzit që kanë vizituar faqen e tyre të internetit dhe kanë treguar interes për të blerë një nga produktet e tyre.

Suksesi i tyre ishte për faktin se është shumë e lehtë të shesësh më shumë sende për një klient ekzistues sesa të shitet për dikë që nuk është i njohur me markën tuaj.

Ciklet e Myfix Arritura Mbi 1.500% ROI në Shpenzimet e tyre

 • industri: Bikes
 • platformë: Facebook
 • rezultat: 6.38% CTR dhe 1.500% ROAS

Ciklet Myfix është një shitës me pakicë i biçikletave me qendër në Toronto. Ata përdorën Reklama në Facebook duke u rikthyer për të shitur biçikleta që kushtojnë mbi 300 dollarë mesatarisht. Nuk është e lehtë të shitet një produkt që është mbi 100 dollarë. Cikli i shitjeve bëhet më i madh dhe kërkon më shumë ndërveprime me rritjen e çmimit të produktit.

Ata filluan të rimarrin personat që shtuan një biçikletë në karrocë, por kurrë nuk përfunduan procesin e arka. Ata ishin në gjendje të arrinin një normë mbresëlënëse mesatare prej 6.38% të klikimeve për reklamat e tyre dhe bënë 15 dollarë për çdo dollar që ata shpenzuan. Ata bënë shitje 3.043 dollarë duke shpenzuar vetëm 199 dollarë në Shpalljet në Facebook. Kjo është një kthim prej 1.500% në Shpenzimin e Shpalljes:

cikle myfix studim rasti

Ky studim i rastit vërteton se ju mund të përfitoni nga rakordimi edhe nëse keni një buxhet aq të vogël sa 200 dollarë.

WordStream arriti një rritje 300% në kohëzgjatjen mesatare të vizitës

 • industri: Shërbime të marketingut në internet
 • platformë: Google AdWords
 • rezultat: Rritja e vizitorëve të kthimit me 65%

WordStream ishte në gjendje të rritë vizitorët e kthimit me 65% dhe kohëzgjatjen mesatare të vizitës me 300%.

Sipas studimit të rastit, WordStream po priste mijëra vizitorë çdo muaj por askush nga ata vizitorë nuk dinte se çfarë bënë ose shesin. Edhe pse ata po merrnin qindra mijëra vizitorë falas nga Motorët e Kërkimit, ata nuk do të merrnin ndonjë shitje nga përmbajtja e tyre.

Kjo ndodhi derisa ata filluan të rimarrin vizitorët e tyre në internet me reklama në Facebook. Ata synuan 3 segmente të ndryshme të vizitorëve në uebfaqe, përfshirë njerëzit që vizituan faqen e tyre fillestare, njerëzit që përdorën mjetin e tyre falas dhe njerëzit që lexojnë blogun e tyre. Ata ishin në gjendje të rritnin nivelin e tyre të konvertimit me 51% duke përdorur Reklama të Retargeting.

Largimet kryesore

Nëse nuk po rigjeneroni klientët tuaj, po humbni para për të dorëzuar grushtin.

Duke rigjetur njerëzit që tashmë kanë blerë diçka nga ju, mund të rritni vlerën e jetës së klientit tuaj duke shitur më shumë produkte tek blerësit tuaj ekzistues.

Ju gjithashtu mund të përfitoni nga retartering njerëz që vizitojnë faqen tuaj te internetit. Nëse dikush viziton faqen tuaj te internetit dhe tregon interes për një produkt duke vizituar faqen e produktit, ju mund ta ritregoni atë person bazuar në atë sjellje dhe t’u tregoni atyre një reklamë për produktin për të cilin ishin të interesuar.

Rimbursimi mund t’ju ndihmojë rrit shitjet tuaja dhe fitoni më shumë para nga çdo vizitor i cili viziton faqen tuaj te internetit dhe çdo person që blen nga ju.

Nëse kurrë nuk keni provuar të reklamoni reklama më parë, duhet të filloni me Facebook Advertising. Platforma e tyre është më e lehtë për tu mësuar dhe punon edhe nëse keni një buxhet i vogël te punosh me.

Nga ana tjetër, nëse jeni të ngopur me synimin e klientëve me dorë në platformat e reklamimit, duhet të regjistroheni AdRoll. ata zgjedh dhe adapto reklamat e tua për ty për të arritur klientët tuaj të synuar me mesazhet e duhura që ndihmojnë në mbylljen e shitjes.

Nëse nuk keni ndonjë ide se ku të filloni, hidhini një sy studimeve të rasteve më lart për të gjetur frymëzim se ku të fillojnë dhe si t’i rigjeni njerëzit për ROI maksimal.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map