41 Shembuj të teknikave të bllokimit të rritjes të përdorura nga markat e famshme

Këtu kam përpiluar se si markat e famshme dhe bizneset e botës reale kanë bllokuar rrugën e tyre drejt rritjes ?


teknika dhe shembuj të rritjes së hakerave

Por së pari…

Contents

Farë është hakimi i rritjes?

Hakerimi i rritjes është një frazë e krijuar nga Sean Ellis në vitin 2010. Ellis, ishte djali “shko tek” në Silicon Valley për të ndihmuar kompanitë të rritnin bazën e tyre të përdoruesit. Ai tha që:

Një haker i rritjes është një person, veriu i vërtetë i të cilit është rritja – Sean Ellis

Një haker i rritjes është dikush që është një hibrid midis një tregtari dhe një koduesi, dikush që synon të jetë gjenerojnë rritje masive / vijuese (d.m.th. “rritja”) – të shpejtë dhe shpesh me një buxhet të ngushtë (d.m.th “hakeri”)

Një haker i rritjes përqendrohet shpesh në alternativa më të lira të metodave tradicionale të marketingut dhe priret të punojë në ndërmarrje të vogla fillestare që nuk kanë burime për të konkurruar me kompani më të krijuara.

Shikoni këtë listë të shkëlqyer të burimeve dhe listën e kuruar të mjeteve.

Ju gjithashtu duhet të kontrolloni këtë koleksion të listës kontrolluese të strategjisë së rritjes 5+ me shabllone, këshilla dhe shembuj. Gjeni si të krijoni synime të nivelit të lartë, të identifikoni inputet më të rëndësishme dhe madje edhe se si mund të bëni eksperimente të rritjes për të arritur ato qëllime.

3 hacks e famshme të rritjes

 • Kthehu kur Facebook filloi qëllimin e saj ishte të përvetësojë 200 milion përdorues në 12 muaj. Një hack i famshëm i rritjes për ta realizuar këtë ishte duke dhënë distinktivë dhe vegël embeddable që përdoruesit mund të postojnë në faqet e tyre të internetit dhe bloget që lidhin njerëzit përsëri në faqen e tyre në Facebook. Vetëm kjo hile çoi në miliona regjistrime.
 • LinkedIn u rrit nga 2 milion në 200 milion përdorues duke zbatuar një teknikë të rritjes së hakimit që lejonte përdoruesit të krijojnë profilin e tyre publik. Kjo ishte një veprim i shkëlqyeshëm nga LinkedIn pasi siguroi që profilet e përdoruesve të shfaqen në mënyrë organike në rezultatet e kërkimit të Google dhe kjo ndihmoi në rritjen e markës dhe bazës së përdoruesit të LinkedIn.
 • YouTube filloi si një platformë për të shkëmbyer video dhe u rrit nga ajo në motorrin e dytë më të madh të kërkimit në botë pas Google duke përdorur këtë teknikë të hakimit të rritjes. Kur vizitoni YouTube për të parë një video, mund të merrni një kod të ngulitur që ju lejon të ndani videon në blogun tuaj, faqen e internetit ose rrjetin social. Kjo e bën jashtëzakonisht të lehtë për përdoruesit që të ngarkojnë video dhe t’i ndajnë ato me botën.

Tani le të hidhemi në hallet specifike të rritjes …

Shembuj të teknikave dhe strategjive të bllokimit të rritjes

Hacks e rritjes së blerjes (Marketingu falas)

 1. Trafiku Kuora Hack

Përdorni SEMrush + Quora për të përmirësuar renditjen e kërkimit tuaj organik në Google duke bërë këtë:

 1. Në SEMrush > Analitika e domenit > Kërkime organike > kërkoni për quora.com
 2. Klikoni në Filtrat e Avancuar dhe filtroni për Fjalë kyçe që përmbajnë fjalen tuaj të synuar, Pozicionet më pak se 10 dhe Vëllimi më i madh se 100
 3. Shkoni në Quora dhe shkruani përgjigjen më të mirë të pyetjes
Kompanitë që e bënë këtë:

Geckoboard

Lexo më shumë:

 1. Demo Hack Forma Kryesore

Në faqen e uljes ose formën e zgjedhjes për magnetin tuaj të plumbit falas (whitepaper, studim rasti, video, etj) përfshini një fushë shtesë “Po / Jo” në fund të formularit që thotë “Dëshironi një demonstrim të softuerit tonë ? ” kështu që ju mund të rezervoni demonstrime me njerëz që janë tashmë të interesuar të shohin programin tuaj.

Kompanitë që e bënë këtë:

KISSmetrics, Shkëmbim fryrje

Lexo më shumë:

http://grow.kissmetrics.com/webinar-171

 1. Hack i Avancuar “Mundësuar Nga”

Përdorni taktikën “mbështetur nga”. Një pjesë e këtyre vizitorëve do të klikojnë mbi të dhe do të arrijnë në faqen tuaj kryesore ku disa do të kërkojnë një demonstrim. Shtë treguar se çon në një koeficient viral k > 0.4, që do të thotë se çdo 10 përdorues të fituar do të gjenerojnë 4 përdorues shtesë. Për të optimizuar për më shumë konvertime, përdorni futjen dinamike të fjalëve në faqen e uljes, të cilave u dërgoni njerëz me emrin e kompanisë që i referoi ato në faqen tuaj të internetit.

Kompanitë që e bënë këtë:

Intercom, Wistia, Qualaroo

Lexo më shumë:

https://blog.aircall.io/the-saas-guide-to-leveraging-the-powered-by-tactic/

 1. Shkatërrimi i rritjes së pamjaftueshmërisë së Gmail

Kur Google nisi Gmail në 2004 të gjithë po përdorin ose Hotmail ose Yahoo. Google e shndërroi problemin e tij nën-avantazh në një avantazh. Me hapësirë ​​të kufizuar të serverëve në dispozicion, Google bëri një virtyt nga mungesa. Kur u lançua ajo ishte vetëm me ftesë, duke filluar me rreth 1.000 influencues që ishin në gjendje t’u referoheshin miqve. Kjo krijoi përshtypjen se kur u regjistrove në Gmail, u bë pjesë e një klubi ekskluziv.

Kompanitë që e bënë këtë:

Gmail

Lexo më shumë:

http://time.com/43263/gmail-10th-anniversary/

 1. Dream 100 ABM Hack

Përdorni këtë teknikë të drejtpërdrejtë të marketingut të bazuar në llogari për të identifikuar ëndrrën tuaj 100 klientë (ose çfarëdo numri), zbuloni se në cilin kolegj ka marrë vendimmarrësi në secilën kompani, dërgojini atij ose asaj një kapak bejsbolli nga kolegji i tyre me një shënim personal se si kompania juaj mund t’i ndihmojë ata.

Kompanitë që e bënë këtë:

kuti

 1. Bashkë-Webinar Hack

Kontaktoni ndikuesit në hapësirën tuaj që kanë një audiencë të madhe dhe bëni një bashkë-webinar edukativ me ta. Në vend të shitjes së vështirë në webinar, bëni një webinar arsimor 100% me një sondazh në fund të webinar që njerëzit të zgjedhin nëse ata janë të interesuar për një demo të softuerit tuaj.

Kompanitë që e bënë këtë:

Hubspot, Unbounce, Uberflip

Lexo më shumë:

https://www.eofire.com/podcast/nathanlatka/

 1. Hack marketing i të dhënave të OKCurid

Takimi në internet është një industri shumë miliardë dollarëshe dhe OkCupid ka shfrytëzuar të dhënat e veta në shtëpi për të krijuar postime në blog dhe kjo i ka ndihmuar ata të bëhen një qendër energjetike në industrinë e takimeve. Të dhënat kolosale të OKCupid janë bërë një minierë ari e marketingut. Postimet në blog të OkCupid zakonisht ndërtohen rreth hulumtimit të të dhënave të tyre dhe shoqërohen me titujt e clickbait dhe temat e diskutueshme. Ju mund të përdorni të dhëna për të ndihmuar trendetell, vëzhgimet dhe analizat e vërtetuara empirike mbi industrinë ku jeni.

Kompanitë që e bënë këtë:

OkCupid

 1. Hack minimale e produktit viral

Ndërtoni diçka në 1-2 ditë atë’s më virale sesa produkti juaj aktual për të provuar përshtatshmërinë e produktit dhe për të ndërtuar një listë të postave elektronike për të filluar produktin tuaj thelbësor. Sigurohuni që produkti juaj viral të jetë i lidhur ngushtë me produktin tuaj thelbësor dhe të përqëndrohet në vëllimin e përdoruesve, në mënyrë që të mund të maksimizoni konvertimet nga produkti juaj viral në produktin tuaj thelbësor.

Kompanitë që e bënë këtë:

i qetë

Lexo më shumë:

 1. Hack i Tregut të Aplikacioneve

Nëse keni një integrim me një kompani të madhe SaaS, mund të provoni të merrni aplikacionin tuaj të renditur në tregun e tyre (p.sh: Salesforce App Exchange, G Suite Marketplace, Xero App Marketplace).

Kompanitë që e bënë këtë:

Pipedrive, Insightly, ProsperWorks

Lexo më shumë:

https://auth0.com/blog/how-to-get-from-0-to-10000-customers-with-b2b-app-marketplaces/

 1. Smart Hack SEO

Shikoni fjalët tuaja më të larta konvertuese brenda AdWords, pastaj krijoni një strategji SEO përreth gjithashtu duke marrë ato fjalë kyçe për t’u renditur në mënyrë organike. Ose nëse don’drejtoni AdWords shikoni Raportin e Kërkimeve të Kërkimeve në tastierën e kërkimit të Google për të parë se cilat fjalë kyçe po marrin klikime në faqen tuaj të internetit, por janë në faqen 2 dhe kanë nevojë për një nxitje për faqen 1.

Kompanitë që e bënë këtë:

Optimizely, Lever, simPRO

Lexo më shumë:

http://searchengineland.com/how-to-leverage-ppc-to-discover-high-converting-keywords-for-seo-131862

 1. Integrimi i zgjuar i SEO Hack

Krijoni një faqe që flet për integrimin tuaj me partnerët e tjerë të programeve kompjuterike, kështu që kur dikush kërkon një rast përdorimi specifik të softuerëve të partnerëve tuaj të integrimit që zgjidh softveri juaj, faqja juaj e internetit do të dalë.

Kompanitë që e bënë këtë:

Zapier, Xero, Klipfolio

Lexo më shumë:

https://zapier.com/zapbook/slack/trello/

 1. 3,000 Marketingu i përmbajtjes së Hack Marketingu

Shkruani artikuj në thellësi prej 3000+ fjalësh që përfshijnë hollësisht një temë specifike. Në artikull, thonjëza nga ndikuesit e industrisë dhe lidheni me hulumtime nga bloge të tjera me reputacion, pastaj dërgoni me email për t’i njoftuar ata i keni paraqitur në artikullin tuaj për të promovuar ndarjen sociale.

Kompanitë që e bënë këtë:

Bufer, Moz, Shopify

Lexo më shumë:

https://www.quicksprout.com/2017/01/04/a-step-by-step-guide-to-producing-a-3000-word-article-on-any-topic/

https://visioneerit.com/7-tips-can-growth-hack-social-media-presence-today/

 1. Reagimi i Hulumtimit Hack

Dërgoni një studim në listën tuaj të postave dhe ofrojuni të anketuarve mundësinë për të fituar kupa. Përzgjidhni rastësisht 10 pjesëmarrës nga sondazhi për të marrë një duzinë cupcakes. Provenshtë vërtetuar se njerëzit do të pranonin më shumë një duzinë kekë sesa një iPad.

Kompanitë që e bënë këtë:

RJMetrics

Lexo më shumë:

https://thinkgrowth.org/the-greatest-marketing-growth-hack-of-all-time-hint-cupcakes-784ccaa3f78

 1. Një Hack i Lartë i Kualifikuar i Kualifikuar

Sigurohuni që të gjithë ata që blenë softverin tuaj së pari duhet ta kalojnë këtë proces para se t’u jepni atyre një provë ose demonstrim të softuerit tuaj (përveç nëse bëhet fjalë për një kërkesë). TOFU: pjesa më e lartë e gypave të përmbajtjes (p.sh: raporti, lista e bardhë, skedari i rrëshqitjes, etj), MOFU: pjesë e përmbajtjes së gypave të mesëm (webinar, video, etj), BOFU: fundi i – përmbajtja e gypave (studime të rasteve, demo, thirrje për strategji, etj).

Kompanitë që e bënë këtë:

HubSpot

Lexo më shumë:

https://rocketshipgrowth.com/the-most-scalable-channel-for-large-highly-qualified-saas-leads-hint-its-not-facebook-4c6fe110a6e7

 1. Përmbajtja Repost Hack

Ndiqni këto 5 hapa.

 1. Hapi 1: Dërgoni email në listën tuaj me artikullin tuaj (në çdo kohë që të keni normën më të lartë të hapur, bazuar në statistikat tuaja historike të postës elektronike).
 2. Hapi 2: Ndani artikullin në llogaritë e mediave sociale posa të dërgohet fushata me email.
 3. Hapi 3: Kërkoni kanale të rëndësishme për biznesin tuaj dhe paraqisni lidhje atje (p.sh: forume, grupe FB, grupe të dobëta).
 4. Hapi 4: Prisni për disa ditë për të marrë disa të dhëna analitike (statistika, aksione dhe komente).
 5. Hapi 5: Dërgoni postë elektronike ose redaktorë në cicërimë të botuesve të mëdhenj të cilët raportojnë në temën tuaj të përmbajtjes me pamje të provës së tërheqjes (p.sh: “Postimi im ka 50% normë të aksioneve, bashkangjitur ekranin, repost mbase?”).
Kompanitë që e bënë këtë:

Uber, HubSpot, KISSmetrics

Lexo më shumë:

https://rocketshipgrowth.com/how-to-promote-b2b-saas-content-eab660ee2407

 1. Hack reagimi PR

Marrja e PR e keqe? Jeni akuzuar si një “riprodhim”? Ndërtoni një uebfaqe të dedikuar ku shpalosni ngjarjen, paraqisni faktet dhe tregoni prova sociale për të provuar versionin tuaj të tregimit dhe për të kthyer urrejtjet në klientë.

Kompanitë që e bënë këtë:

Freshdesk

Lexo më shumë:

http://ripoffornot.org/

 1. Procesi i Rrjetit në Twitter

Kanë shkuar ditët kur ju mund të shkruani një postim të shkurtër në blog me 500 fjalë për një temë dhe të prisni qindra, në mos mijëra vizitorë ta gjenin atë në internet. Këto ditë “botojnë dhe luten” nuk kanë kaluar shumë kohë. Sot duhen më shumë përpjekje për tu vërejtur. hyj “Metoda e Rrjedhjes në Twitter”. Shtë një proces që ndihmon në shpërndarjen e artikujve tuaj të sapohapur në qindra lexues të synuar.

 1. Hapi 1: Shkruani një artikull 10x / badass për një temë që ju e dini mirë
 2. Hapi 2: Identifikoni njerëzit që kanë ndarë artikuj të ngjashëm në mediat sociale
 3. Hapi 3: Ndani artikullin tuaj me këta njerëz
Kompanitë që e bënë këtë:

fraksion

Lexo më shumë:

HACKSI I RRITJES SQU AKSISIONIT (TREGUAR PAGUAR)

 1. Reklama e Buxhetit të Ulët

Personat e ngarkuar që kanë parë faqen e shitjeve për produktin tuaj SaaS DHE nuk kanë marrë një provë falas / demo / blerë DHE që janë përdorues të disa faqeve të tifozëve (p.sh .: konkurrenti juaj më i madh). Me këtë shënjestrim të shtresuar, audienca juaj do të jetë shumë e vogël, e cila ju lejon të shpenzoni më pak se 10 dollarë buxhet në ditë, të krijoni një reklamë që flet posaçërisht për audiencën tuaj të synuar, në mënyrë që të rritni normën tuaj të klikimit dhe të kapërceni konvertimet tuaja, të cilat në kthesa do të zvogëlojë koston e reklamës suaj.

Kompanitë që e bënë këtë:

SamCart

Lexo më shumë:

http://www.digitalmarketer.com/buying-website-traffic/

 1. Hack Retargeting Hyrëse

Shndërroni më shumë trafikun tuaj hyrëse në drejtime duke i ritreguar ato nëpër këto 8 rrjete reklamash: GDN, Facebook, Gmail, YouTube, Instagram, Twitter, Taboola, Yahoo Gemini dhe AOL ONE.

Kompanitë që e bënë këtë:

Optimizely

Lexo më shumë:

https://rocketshipgrowth.com/how-the-worlds-biggest-saas-companies-leverage-inbound-to-dominate-a-market-cae780d38bcd

 1. AdWords SaaS Hack

Fjalët kyçe të konkurencës specifike, specifike për industrinë dhe karakteristikat e synuara. Drejtojini njerëzit drejt e në faqet e uljes specifike dhe specifike të industrisë me një thirrje për të vepruar për një demonstrim të softverit tuaj për të marrë njerëz në telefon me shitje.

Kompanitë që e bënë këtë:

NetSuite, Zoho, Freshdesk

Lexo më shumë:

https://rocketshipgrowth.com/how-we-outcompete-ebay-on-google-adwords-without-a-big-ad-budget-885e22d4e619

 1. Hack-Rritja e hiper-rritjes PPC

Drejtoni reklama Google në një faqe ulëse për një regjistrim të provës falas ose një telefonatë demo. 1-10% do të konvertohet. Për të kthyer 90% + të tjera duke i rigjetur ato me reklama të plumbit në FB duke përdorur një shitje më të butë (si një vend i bardhë). Nga vendosja e tyre, çon në një fushatë automatizimi të marketingut (si një kurs kursi me email) dhe i bëj ata të fillojnë një provë ose të prenotojnë një demonstrim me ekipin tënd të shitjeve.

Kompanitë që e bënë këtë:

Drip, SurveyMonkey, Pardot

 1. Pixel Swap Hack

Gjeni një kompani tjetër që shet për të njëjtin klient të synuar si ju (por është jo konkurruese) dhe ofrojuni partnerit me ta duke vendosur pixelin e tyre retargeting në faqen tuaj të internetit, ndërsa ata vendosin pikselin tuaj retartues në faqen e tyre të internetit duke përdorur një mjet si Auditori i Përsosur Lidhu. Përdorni reklama të rifitimit në Facebook për të përzënë shtigje të reja, me kosto të efektshme, në majën e gypit tuaj me një magnet plumbi TOFU.

Kompanitë që e bënë këtë:

Relike e re, SendGrid, Runscope

Lexo më shumë:

http://marketingland.com/perfect-audience-launches-partner-retargeting-network-directly-target-others-sites-visitors-83518

 1. Konkurrenti i AdWords Hack

Nëse ekziston një konkurrent i madh në hapësirën tuaj që shumë njerëz e kërkojnë, por SaaS juaj ofron vlerë më të mirë për para, karakteristika më të mira ose një reputacion më të mirë, ju mund të synoni kushtet e tyre të markës. Për ta bërë këtë me sukses pa humbur buxhetin e marketingut së pari identifikoni pikën tuaj unike të ndryshimit (d.m.th: vlera për para, tiparet, reputacionin). Së dyti, fjalët kyçe të synuara bazuar në USP tuaj (d.m.th: karakteristika = [mailchimp], vlera për para = [çmimi mailchimp], reputacioni = [rishikimi mailchimp]). Së treti, krijoni një faqe ulje që tregon se si jeni më i mirë se konkurrenti juaj në atë zonë me një tabelë krahasimi, në mënyrë që reklama juaj të jetë më e rëndësishme dhe të shërbehet.

Kompanitë që e bënë këtë:

Intercom, Quickbooks, Wrike

Lexo më shumë:

https://www.intercom.com/customer-support/zendesk-alternative

 1. Regjistrohu Hack Regjistrimi i Algoritmit në Facebook

Vendosni një pixel për ndjekjen e konvertimit në FB në faqen ku njerëzit zbresin pasi të regjistroheni për një provë të softverit tuaj, krijoni një audiencë Lookalike bazuar në njerëz që kanë arritur pikselin për ndjekjen e konvertimit, pastaj krijoni një fushatë FB me objektivin “Konvertimet në Uebfaqe” duke dërguar trafikun tuaj të shikuesve në një faqe me një ofertë provë falas. Facebook do të përdorë algoritmin e tij për të synuar njerëzit që janë më të ngjashmit me njerëzit që tashmë janë regjistruar dhe kthyer në faqen tuaj.

Kompanitë që e bënë këtë:

InVision, Treehouse, Asana

 1. Facebook TOFU Hack

Përdorni reklama me plumb FB për t’i drejtuar njerëzit drejt një magneti plumbi (p.sh .: studime rasti për vertikale specifike, whitepaper, etj). Do të rritni konvertimet sepse kur dikush klikon në reklamën tuaj kryesore, do të hapet një formë me informacionin e kontaktit të personit FB të populluar automatikisht. Pastaj përdorni email automatizimi të marketingut për të ushqyer epërsinë në kërkimin e një demo të softverit tuaj.

Kompanitë që e bënë këtë:

Infusionsoft, Salesforce, InsightSquared

 1. Studimi i Rastit Hack Retargeting

Vizitoni vizitorët në faqen e internetit në një faqe të studimit të rasteve (psh: Shihni se si Bob, një CMO në Zendesk na përdori për të bërë XYZ) me një thirrje për të vepruar në fund të studimit të rastit për një demonstrim (përjashtoni listën tuaj të përdoruesve të paguar, kështu që ju mos harxhoni buxhetin e reklamave). Gruponi vizitorët në uebfaqe, të cilët e shohin studimin e çështjeve në një audiencë unike dhe më pas tregojuni atyre reklama në një studim të ri rastesh, në mënyrë që perspektivat tuaja më të angazhuara të shohin studime të reja, të reja rastesh në rendin vijues që keni vendosur.

Kompanitë që e bënë këtë:

SIMPRO

Lexo më shumë:

http://www.jonloomer.com/2016/05/10/facebook-website-custom-audience-enhancements/

 1. Hack i Audiencës së Afinitetit me porosi

Krijoni një audiencë nga njerëzit që kanë vizituar uebfaqe specifike që ju përcaktoni (konkurentët tuaj, bloget, botimet e industrisë, etj) dhe më pas synoni ato me reklama të ekranit Google. Dikush duke parë një reklamë në ekran nuk është i interesuar domosdoshmërisht vetëm për produktin tuaj, prandaj ofroni përmbajtje që mendoni se do të jetë e vlefshme dhe e dobishme për perspektivat tuaja për të ndërtuar besimin dhe vetëdijen e markës (p.sh: webinar, whitepaper, etj).

Kompanitë që e bënë këtë:

Zendesk, Intuit, Emma

Lexo më shumë:

https://support.google.com/adwords/answer/2497941?hl=en-AU

 1. Hack i Konkurrencës së Gmail

Shfaq reklamat e Gmail njerëzve që marrin emailet e konkurrencës suaj. Për të marrë shënjestrimin më të saktë, synoni domenet e konkurrencës tuaj duke përdorur vendosjen e domain.

Kompanitë që e bënë këtë:

DigitalOcean

 1. Hack i Teknikës së Paguar

Përdorni një mjet të listës së plumbit si BuiltWith për të ndërtuar një listë të vendimmarrësve në kompanitë e synuara ideale që përdorin softuerin e konkurrencës tuaj. Vendosni adresat e postës elektronike të vendimmarrësve në një audiencë me porosi ku mund të drejtoni reklama. Pastaj krijoni një audiencë të dukshme nga ai audiencë me porosi për të synuar reklamat tuaja në një perspektivë edhe më të kualifikuar (filloni nga një audiencë 1% me pamje, pastaj shkallëzoni ndërsa shihni rezultatet).

Kompanitë që e bënë këtë:

BuiltWith, Datanyze

 1. Reklamat në YouTube Hack

Përdorni reklama në rrymë të YouTube për të synuar kanale specifike në YouTube të rëndësishme për tregun tuaj dhe paguani vetëm nëse dikush shikon 30 sekondat e kaluara.

Kompanitë që e bënë këtë:

Wishpond, Salesforce

Lexo më shumë:

http://www.digitalmarketer.com/youtube-ad-types/

 1. Reklamat Native

Shikoni raportin tuaj të Konvertimeve brenda Google Analytics për të identifikuar URL-të tuaj të përmbajtjes në blog me sasinë më të lartë të
konvertime të çojë. Promovoni pjesën tuaj më të lartë të përmbajtjes së blog-ut në rrjetet e reklamave si Taboola, Outbrain ose Twitter.

Kompanitë që e bënë këtë:

Netflix

Lexo më shumë:

https://blog.hubspot.com/agency/native-ads-201

Hackat e rritjes së parave

 1. Personalizimi i sekretarisë së postës zanore

Kur dikush zgjedh për një nga magnet tuaj kryesor, mblidhni numrin e tyre celular dhe më pas përdorni Slybroadcast për të regjistruar një mesazh personal që dërgohet në zërin e tyre.

 1. Hack Trial Conversion

Dërgoni këtë email me shtatë fjalë me një segment të konsiderueshëm të provave tuaja, të cilët nuk janë shndërruar në klientë të paguar duke përdorur këtë kopje me email: “{{Emri}}, a po kërkoni akoma për {produkt {}?” Pastaj përgatituni për një ditë të ngarkuar me përgjigjen e postave elektronike. Kombinoni këtë me Ofertën e Irresistueshme Hack duke dërguar një vazhdim të shkurtër duke ofruar një zbritje ose provë të zgjatur (veçanërisht nëse ka pasur ndryshime të produktit që nga viti) për t’i rikthyer ato.

 1. Hack Retargeting Onboarding

Pasi dikush të ketë regjistruar një provë falas, ritregoni ato me reklama që shkojnë në një faqe për një webinar falas ose thirrje falas me ekipin tuaj të suksesit të klientit për t’u siguruar që ata kanë gjithçka të rregulluar në biznesin e tyre për t’u përgatitur pasi të përfundojë gjyqi i tyre.

Kompanitë që e bënë këtë:

Heyo

Lexo më shumë:

https://rocketshipgrowth.com/how-to-increase-free-trials-to-paid-customers-with-onboarding-retargeting-5e8cc05e3756

 1. Hack Optimization onboard

Rikthehet përmes klientëve të suksesshëm të cilët janë duke përdorur produktin tuaj dhe shikoni se çfarë ata kanë bërë në 7-14 ditët e para. Provoni të gjeni tre gjërat e para të zakonshme që kanë bërë ata njerëz dhe ndërtojeni atë në një rezultat të përdoruesit të produktit. Këto janë aktivitetet që doni të bëni. Optimizoni mesazhet tuaja në bord dhe brenda aplikacionit për t’i çuar njerëzit në rrugën e bërjes së këtyre tre gjërave.

Kompanitë që e bënë këtë:

HubSpot

Lexo më shumë:

https://www.saastock.com/blog/view/the-data-driven-marketing-playbook-with-hubspot-gocardless-and-idio

 1. Oferta e parezistueshme Hack

Nëse vlera e softuerit tuaj flet vetë, shtoni një email në automatizimin tuaj të marketingut me një stimul për të blerë ose demonstruar produktin tuaj (p.sh: Shihni se si funksionon programi ynë dhe merrni një kartë dhuratë prej $ 25 Amazon). Mund të duket spammy, por shumë kompani të mëdha B2B SaaS e përdorin atë për të gjeneruar demo të kualifikuar sepse mund të lëviz njerëzit nga ju që të keni ju në # 101 në listën e tyre me përparësi në # 3.

Kompanitë që e bënë këtë:

Udhëheqjet, të Bijshme

Lexo më shumë:

http://www.bizible.com/blog/4-b2b-saas-growth-hacks-that-helped-bizible-raise-8m

HACKSI I RRITJES SET RREZIKUT

 1. Reagimi i Klientit Hack

Pasi një person të regjistrohet dhe të përfundojë të gjitha këshillat e mjeteve në bord brenda aplikacionit, dërgojuni atyre një urim brenda-aplikacioni
njoftim dhe email që ofron për të dërguar një dhuratë të afisheve në postë. Në lidhjen e postës elektronike me një Typeform që mbledh përdoruesin’adresa e postës. Në fund, jepni njerëzve dy fusha të përgjigjes opsionale: 1) Whatfarë ju solli në [aplikacionin tuaj]? Problemfarë problemi po kërkonit të zgjidhnit? 2) thingdo gjë që mund të bënim më mirë? Ndonjë veçori / produkt që na mungon? Përdorni Zapier për të dërguar përgjigje nga ato 2 fusha në bordin e produkteve. Përdorni bordin e produktit për kovat dhe renditni kërkesat për veçori sipas përparësisë së grupeve të përdoruesve, dhe nga mënyra se si një veçori përshtatet në vizionin tuaj më të gjerë për produktin tuaj.

Kompanitë që e bënë këtë:

CloudApp

Lexo më shumë:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Reaktivizimi i Produktit të Hack

Dërgoni automatikisht këtë email për përdoruesit që kanë strehë’t përdorur produktin tuaj për 30 ditë: “Po pyesja veten nëse mund të kurseni një sekondë për të më njoftuar se çfarë mendonit për produktin dhe nëse keni ide se çfarë mund të bëjmë për të përmirësuar? Në kthim, unë’keni shkuar përpara dhe shtuar një muaj të planit në llogarinë tuaj falas.

Kompanitë që e bënë këtë:

CloudApp

Lexo më shumë:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Produkti Sticky Hack

Për çdo nivel pajtimi në produktin tuaj, krijoni një seri me tre email me një CTA për t’i mundësuar / ecur ato përmes veçorisë më të rëndësishme në atë shkallë çmimesh (p.sh: Email # 1 > Prisni 1 ditë > Email # 2 > Prisni 2 ditë > Email # 3 > Fushata e Fundit). Pastaj filloni një fushatë të dytë me tre postë elektronike për të aktivizuar / përshkuar ato përmes veçorisë tjetër më të rëndësishme në produktin tuaj, në mënyrë që të krijoni përdorues ngjitës të cilët kanë më pak të ngjarë të ndreqen.

Kompanitë që e bënë këtë:

CoSchedule

Lexo më shumë:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Raporti i Personalizuar Hack

Automatizoni dërgimin e një Raporti Mujor të Matjeve të personalizuara që përfshin një përmbledhje të asaj që klienti juaj ka arritur me produktin tuaj gjatë muajit. Përdorni një mjet të të dhënave të klientit si Segmenti për të tubuar të dhënat tuaja të përdorimit nga produkti juaj në një mjet të automatizimit të marketingut të të dhënave si Customer.io. Vendosni shkaktuesit e të dhënave duke përdorur logjikën “nëse / tjetër” për t’u dhënë klientëve tuaj rekomandime të veprueshme se ku mund të përmirësohen.

Kompanitë që e bënë këtë:

AdRoll

Lexo më shumë:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. Hackifikimi i Produkteve të Produkteve

Kur një klient godet një moment historik specifik në aplikacionin tuaj, u dërgoni atyre një shpërblim, këshilla për të arritur në nivelin tjetër dhe një thirrje për veprim për të përmirësuar. Për shembull, për programin e listës së postës elektronike në Sumo:

 1. 1 Abonues Email = Sumo Sticker (plus këshilla për të arritur tek 100 pajtimtarët me email)
 2. 100 pajtues të postës elektronike = T-Shirt Sumo (plus këshilla për të marrë në 1000 pajtimtarët me email)
 3. 1000 pajtues të postës elektronike = Syze dielli diellore (plus këshilla për të marrë në 10000 pajtimtarë me email)
 4. 10000 pajtimtarë me email = Sumo Hat (plus këshilla për të marrë në 100000 pajtimtarë me email)
 5. 100000 pajtimtarë me email = Dreka e Sumo Taco
Kompanitë që e bënë këtë:

AdRoll

Lexo më shumë:

https://clearbit.com/books/data-driven-marketing/customer-retention

 1. NPS Churn Buster Hack

Dërgoni një email për të gjithë përdoruesit 1 ditë pasi të përfundojë prova e tyre falas. Në email përdorni një studim të NPS që pyet përdoruesin tuaj se sa të predispozuar janë ata që të rekomandojnë programin tuaj te një mik apo koleg në një shkallë nga 0 deri në 10. Nëse rezultati i NPS është <6 falënderoni ata për ndershmërinë e tyre dhe kërkoni përshtypje, nëse është 6-8 ofertë për të zgjatur provën e tyre falas, nëse është >8 u ofrojnë atyre një promovim të azhurnuar.

Kompanitë që e bënë këtë:

Përmendja

Lexo më shumë:

Mirë …

Tani, ju jeni të pajisur me një bandë të teknikave të veprimit të hakimit të veprueshëm “si të bëni”, të cilat mund t’i kopjoni & ngjisni dhe filloni të punoni për fillimin tuaj.

Paç fat!

Faleminderit dhe kredi për: Spreadshare.co dhe Agjensia Rocketship për sigurimin e frymëzimit dhe burimit të të dhënave për këtë post.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map