Dacă cineva părăsește site-ul dvs. web fără a cumpăra nimic, pierdeți bani. Chiar dacă conduci traficul către blogul tău prin trafic SEO gratuit, pierzi timpul și resursele pe care le-ai petrecut încercând să obții acel trafic gratuit. Dar nu trebuie să fie așa.


Pentru că există o modalitate de a extrage mai mult ROI de la fiecare persoană care vă vizitează site-ul.

Această metodă magică de obținere a unui ROI mai mare se numește Retargeting.

ghid pentru incepatori la retargeting

Ce este Retargeting?

Atunci când o persoană îți vizitează site-ul și pleacă fără să te abonezi la lista de e-mailuri sau să cumpere ceva, este posibil ca acea persoană să nu mai revină pe site-ul tău.

Dacă 1.000 de persoane părăsesc site-ul dvs. web în fiecare lună fără să întreprindă nicio măsură, pierdeți cel puțin 1.000 de dolari dacă v-a costat 1 USD per vizitator să achiziționați acești vizitatori.

Retargeting-ul a fost de foarte mult timp, dar majoritatea firmelor nu îl folosesc. Vă poate ajuta să vă dublați baza abonaților, să faceți mai multe vânzări și să vindeți mai multe lucruri clienților dvs. existenți.

Este cel mai bun mod de a face acest lucru stingeți cel mai mult ROI de la vizitatori. Vă permite să vă puneți marca în fața perspectivelor și a clienților dvs. din nou și din nou.

Această grafică din Retarger o explică cel mai bine:

ce este retargeting

Deși graficul vorbește doar despre convertirea potențialilor clienți în clienți, puteți utiliza retargeting pentru multe lucruri:

 • Vindeți sau vindeți mai mult un client.
 • Transformă clienții o singură dată în cumpărători repetiți.
 • Ajungeți la clienții care nu răspund la e-mailuri.
 • Asigurați-vă că marca dvs. rămâne în fruntea minților clienților dvs. prin promovarea conținutului.
 • Accesați clienții pe alte dispozitive pe care le dețin.

Obiectivul campaniei dvs. de retargeting poate varia. Puteți derula multe campanii de retargeting diferite în același timp, cu obiective diferite. Cu exceptia principalul obiectiv va fi întotdeauna creșterea rentabilității obțineți fiecare dolar pe care îl cheltuiți achiziționând un vizitator.

Remarketing vs Retargeting?

Acum s-ar putea să fi auzit termenul de remarketing înainte, deci care este diferența dintre remarketing și retargeting?

remarketing vs retargeting

Ambii termeni sunt adesea folosiți în mod interschimbabil, dar remarketingul este o strategie care vizează reangajarea clienților prin marketing prin e-mail, social media și activități offline.

Retargeting-ul este o „tactică” de remarketing și este, de obicei, axat pe textul plătit și anunțurile afișate.

Cum funcționează retargetingul

Retargetingul poate suna ca un proces cu adevărat complex dacă ești nou la el. Dar nu este nimic de îngrijorat. Nu are nevoie de un buget de milioane de dolari sau de software și instrumente complexe. Și nu vă vor lua ani de zile pentru a afla cum să folosiți retargeting pentru a obține mai multe vânzări.

Este un proces simplu afișarea anunțurilor plătite către persoane care au vizitat deja site-ul dvs. web sau au cumpărat anterior ceva de la dvs..

Există două modalități de retargetare a persoanelor:

1. Adunați date cu un pixel de retargeting

Fiecare platformă publicitară care vine cu posibilitatea de a retargeta utilizatorii oferă o modalitate de a colecta date folosind o tehnologie simplă numită pixel de retargeting.

Un pixel de retargeting este pur și simplu un cod JavaScript cu una sau două linii pe care îl plasați pe paginile site-ului dvs. Web care ajută platforma de publicitate să recunoască un utilizator. După ce un utilizator este recunoscut de către platformă, acesta stochează detaliile sale în lista de retargeting a contului.

Pare confuz?

facebook pixel

Iată un exemplu despre modul în care funcționează Facebook Pixel:

Plasați un mic cod JavaScript în paginile site-ului dvs. web. Acest script este încărcat de fiecare dată când cineva vă vizitează site-ul. Apoi, acest script se conectează cu serverele Facebook. Serverele încearcă să recunoască utilizatorul prin adresa IP și cookie-uri.

Dacă persoana care a vizitat site-ul dvs. web are un cont Facebook și a fost conectată la Facebook la momentul respectiv, Facebook va adăuga acel utilizator la lista dvs. de retargeting. Puteți retargeta ulterior acest utilizator prin intermediul platformei de anunțuri Facebook. Cu cât vizitează mai multe persoane, cu atât lista dvs. de retargeting devine mai mare.

Acești vizitatori includ și persoanele care vizitează site-ul dvs. web de pe alte platforme publicitare. Acest lucru vă permite să retargetați utilizatorii care au văzut sau au făcut clic pe anunțurile dvs. prin alte platforme de anunțuri.

Dacă nu aveți deja un pixel de retargeting instalat pe site-ul dvs. web, instalați unul chiar acum.

2. Direcționați-vă clienții pe platforma cu lista dvs. de clienți

Dacă aveți deja o listă de clienți, puteți încărca o listă cu adresele lor de e-mail pe Facebook. După ce faceți asta, Facebook va încerca să asorteze conturile Facebook cu acele adrese de e-mail pentru a găsi clienții dvs. care se află pe Facebook.

audiențe personalizate pe facebook

Aceasta este o modalitate excelentă de a vă îmbogăți sau de a vă vinde mai mult clienții. Nu numai că, construirea unei liste de retargeting a persoanelor care au cumpărat deja de la dvs. vă ajută să vindeți mai multe produse și servicii către aceiași oameni.

Este întotdeauna mai ușor să vinzi mai multe lucruri acelorași oameni decât să găsești mai multe perspective și să le transformi în clienți.

Cu reclame retargeting, puteți promova mai multe produse pentru clienții dvs. existenți.

Iată un exemplu excelent de anunțuri de retargeting Facebook bazate pe lista de clienți:

exemplu de retargeting pe facebook

De mai sus este un anunț retargeting de DigitalMarketer. Acestea vizează persoane care au participat la trafic & Summit de conversie 2014. Mesajele lor solicită clar clienților lor existenți care au participat la conferință în trecut să asiste din nou la conferință.

DigitalMarketer își retrăgește vechii participanți în fiecare an.

Cele mai bune platforme de retargeting

Iată un rezumat al celor mai populare trei platforme de retargeting de pe piață: Google AdWords, AdRoll și Facebook.

Retargeting Google AdWords

Google servește miliarde de pagini cu rezultatele căutării în fiecare zi. Puteți afișa anunțurile dvs. în topul acestor rezultate de căutare. Dar știți că AdWords vă permite, de asemenea, să afișați anunțuri pe milioane de site-uri terțe care fac parte din rețeaua lor?

remarketing Google Adwords

Cu Google AdWords, puteți retargeta vizitatorii, potențialii și clienții existenți pe web. Majoritatea site-urilor web care obțin milioane de vizitatori fac parte din rețeaua de publicitate Google. Puteți viza persoane care vizitează toate aceste milioane de site-uri.

Chiar dacă piața dvs. țintă este prea sold sau prea bătrână pentru a folosi Facebook, le puteți viza pe web pe site-urile pe care le citesc sau le vizitează în mod regulat.

Nu numai asta, dar puteți retargeta și clienții care își caută concurenții după ce vizitați site-ul dvs., așa cum face SendinBlue:

Exemplu de retargeting Google Adwords

Se pare că rețeaua Google Ad are capacitatea de a ajunge la peste 90% dintre utilizatorii de internet din întreaga lume. Este aproape toată lumea care folosește internetul.

Încercați rețeaua publicitară Google dacă doriți să puteți retargeta vizitatorii și clienții site-ului dvs. pe web și nu doar pe o singură platformă precum Facebook.

AdRoll Retargeting

AdRoll vă permite să vizitați mai bine clienții potențiali prin utilizarea AI. Acestea vă permit să afișați mesajul potrivit persoanei potrivite la momentul potrivit cu utilizarea Inteligenței artificiale. AI-ul lor ajută la optimizarea marketingului pe mai multe canale, inclusiv Facebook, Instagram, Gmail și multe alte platforme.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții unice pentru crearea de anunțuri care funcționează fără prea multe încercări și erori, AdRoll este calea de urmat.

Această grafică de pe site-ul lor web explică cel mai bine cum funcționează cu adevărat platforma lor:

AdRoll

În loc să vă limiteze la căutare sau afișare, acestea vă permit să afișați anunțurile dvs. către potențialii dvs. clienți oriunde merg pe internet.

Acestea vă permit să vizați clienții folosind ambele Anunțuri statice și dinamice. Dacă rulați un site de comerț electronic sau vindeți mai multe produse, vă vor plăcea anunțurile dinamice. Acestea vă permit să afișați anunțuri legate de produsul pe care clientul dvs. tocmai l-a văzut sau care l-ar putea interesa.

De exemplu, dacă un utilizator de pe site-ul dvs. web privea ceasurile pe care le vindeți, are sens să le afișați anunțuri care promovează acele ceasuri și nu încălțăminte sau bijuterii. Cu reclame dinamice, puteți afișa exact produsul de care este interesat clientul dvs..

AdRoll raportează că clienții lor fac peste 240 de miliarde de dolari în fiecare an. Acestea atribuie rezultatele clienților lor capacității platformei de a optimiza și adapta automat anunțurile difuzate în funcție de ceea ce ar putea fi interesat de utilizator pe baza comportamentului anterior.

Cu AdRoll, puteți viza automat orice persoană de pe Internet cu mesageria potrivită pe orice dispozitiv pe care îl utilizează, fie că este laptop, tabletă sau smartphone.

Facebook Retargeting

Facebook este cea mai mare platformă de socializare cu utilizatori, inclusiv adolescenți până la 80 de ani. Dacă doriți să vă retargetați clienții pe Facebook, va trebui să instalați mai întâi pixelul lor de retargeting pe site-ul dvs. web. În mod alternativ, puteți încărca, de asemenea, o listă a clienților dvs. pe care doriți să îi vizați.

Facebook va potrivi e-mailurile clienților către conturile Facebook. Oricare dintre clienții dvs. care au un Facebook va fi adăugat la lista dvs. de retargeting. După ce s-au adăugat la lista dvs. de retargeting, nu vă veți limita la retargeting-ul lor pe Facebook. Le puteți retargeta pe toate site-urile și platformele care fac parte din rețeaua de publicitate Facebook, inclusiv Instagram, Articole instantanee și un număr mare de site-uri web.

exemplu de reclame pe facebook

Facebook vă permite să vă retrăgați vizitatorii pe baza tuturor platformelor lor. Așadar, mai întâi ați putea reîncărca un client prin intermediul anunțului de presă Facebook și apoi să afișați un anunț următor pe fluxul lor de Instagram. Platformele disponibile includ Messenger, Instagram și chiar WhatsApp.

Partea cea mai bună despre publicitatea pe Facebook este că ai un număr aparent nelimitat de perspective pe care le poți atinge. Cu peste 1,3 miliarde de utilizatori activi, Facebook vă poate ajuta să ajungeți la toți clienții din întreaga lume.

Unele mari studii de caz de retargeting care ne arată cum să procedăm corect

Dacă sunteți entuziasmat de lansarea primei campanii de retargeting, așa cum ar trebui să fiți, ar trebui să vă inspirați mai întâi de la oameni care fac deja o treabă excelentă la retargeting. Următoarele studii de caz vă vor oferi o idee despre ce puteți face în industria dvs., în situația dvs..

Magazinul Bebê a obținut o conversie de 98% în conversii

 • Industrie: Produse pentru copii
 • Platformă: Google AdWords
 • Rezultat: 98% creșterea ratei de conversie

Magazinul Bebê a reușit să obțină o creștere de 98% a ratei de conversie folosind un instrument AdWords numit Optimizatorul de conversie. Acest instrument este o parte a platformei AdWords pe care o puteți utiliza gratuit după ce începeți să difuzați reclame.

Magazinul Bebê, așa cum sugerează și numele, vinde produse pentru bebeluși, inclusiv cărucioare, jucării și, bineînțeles, scutece.

Ei folosesc Dynamic Retargeting pentru a afișa un carusel de produse care au legătură cu produse pe care vizitatorii lor le-ar fi putut verifica deja:

studiu de caz bebe

Optimizatorul de conversii studiază comportamentul clienților dvs. și le afișează anunțuri atunci când sunt gata să cumpere.

Patriotul american a redus costurile de achiziție cu 33%

 • Industrie: Închirieri cabine
 • Platformă: AdRoll
 • Rezultat: Reducerea costurilor pe achiziție cu 33%

American Patriot a reușit să-și reducă costurile pe achiziție cu o majorare de 33% prin trecerea de la Google Ads la AdRoll.

Deși au primit impresii cu anunțurile Google, nu au obținut conversii în timp ce un purtător de cuvânt al American Patriot menționat în studiul de caz AdRoll:

„Înainte de AdRoll foloseam retargeting Google și, deși cu siguranță am primit impresii, nu am obținut multe conversii.”

Trecerea la AdRoll a redus costul de achiziție la numai 10 dolari per client, ceea ce a fost de 15 USD pe client anterior. AdRoll folosește AI pentru a viza și afișa mesajul potrivit către clientul potrivit pe toate dispozitivele lor.

Watchfinder Valoarea medie crescută a comenzii cu 13%

 • Industrie: Ceasuri de lux second-hand
 • Platformă: Google AdWords
 • Rezultat: Reduce costul pe achiziție cu 34%

Watchfinder a reușit să obțină 1.300% ROI din cheltuielile lor publicitare și să-și reducă costul pe achiziție cu 34% prin retargeting persoane din 20 de grupuri diferite care au afișat „intenția de a cumpăra”.

studiul de caz al orologiei

În loc să-i orienteze pe toți, Watchfinder s-a dublat pentru a viza doar persoanele care au vizitat deja site-ul lor și au demonstrat interesul de a cumpăra unul dintre produsele lor.

Succesul lor s-a datorat faptului că este foarte ușor să vinzi mai multe lucruri unui client existent decât să le vinzi cuiva care nu este familiarizată cu marca ta.

Cicluri Myfix realizate peste 1,500% ROI la cheltuielile lor publicitare

 • Industrie: Biciclete
 • Platformă: Facebook
 • Rezultat: 6,38% CTR și 1,500% ROAS

Myfix Cycles este un retailer cu biciclete cu sediul în Toronto. Ei au folosit retargeting-urile Facebook Ads pentru a vinde biciclete care costau în medie peste 300 USD. Nu este ușor să vinzi un produs care depășește 100 USD. Ciclul de vânzări devine mai mare și are nevoie de mai multe interacțiuni pe măsură ce prețul produsului crește.

Au început să retargeteze persoane care au adăugat o bicicletă în coș, dar nu au finalizat niciodată procesul de checkout. Aceștia au reușit să obțină o rată de clic impresionantă medie de 6,38% pentru reclame și au făcut 15 dolari pentru fiecare dolar cheltuit. Au realizat vânzări de 3.043 dolari, cheltuind doar 199 USD pe Facebook Ads. Aceasta este o rentabilitate de 1,500% din cheltuielile publicitare:

myfix cicluri de studiu

Acest studiu de caz dovedește că puteți beneficia de retargeting chiar dacă aveți un buget de până la 200 USD.

WordStream a obținut o creștere de 300% în durata medie a vizitei

 • Industrie: Servicii de marketing online
 • Platformă: Google AdWords
 • Rezultat: Creșteți vizitatorii cu întoarcere cu 65%

WordStream a putut crește vizitatorii cu retur cu 65% și durata medie a vizitei cu 300%.

Conform studiului de caz, WordStream primea mii de vizitatori în fiecare lună, dar niciunul dintre acești vizitatori nu știa ce au făcut sau vând. Deși primeau gratuit sute de mii de vizitatori de la motoarele de căutare, nu primeau vânzări din conținutul lor.

Asta a fost până când au început retargetarea vizitatorilor site-ului web cu reclame Facebook. Au vizat 3 segmente diferite de vizitatori ai site-ului, inclusiv persoane care au vizitat pagina lor de pornire, persoane care au folosit instrumentul gratuit și persoane care au citit blogul lor. Aceștia au putut să își crească rata de conversie cu 51% folosind reclame retargeting.

Cheie de luat cu cheie

Dacă nu-ți redirecționați clienții, pierdeți banii înmânând pumnul.

Prin retargetarea persoanelor care au cumpărat deja ceva de la dvs., puteți crește valoarea vieții clientului dvs. prin vânzarea mai multor produse cumpărătorilor dvs. existenți.

De asemenea, puteți beneficia de retargeting persoane care vă vizitează site-ul. Dacă cineva vă vizitează site-ul dvs. web și arată interesul pentru un produs accesând pagina produsului, puteți retargeta acea persoană pe baza acelui comportament și să le arate un anunț pentru produsul în care a fost interesat..

Retargeting-ul vă poate ajuta stimulează-ți vânzările și câștigați mai mulți bani de la fiecare vizitator care vizitează site-ul dvs. web și orice persoană care cumpără de la dvs..

Dacă nu ați încercat niciodată să reîncărcați reclame înainte, ar trebui începe cu Facebook Advertising. Platforma lor este cel mai ușor de învățat și funcționează chiar dacă aveți un buget mic a lucra cu.

Pe de altă parte, dacă sunteți plin de clienți care vizează manual pe platformele de publicitate, ar trebui să vă înscrieți AdRoll. ei optimizați și adaptați anunțurile pentru dvs. pentru a ajunge la clienții-țintă cu mesageria potrivită care ajută la închiderea vânzării.

Dacă nu aveți idei despre unde să începeți, aruncați o privire la studiile de caz de mai sus pentru a găsi inspirație pentru unde să începeți și cum să retargetați oamenii pentru un ROI maxim..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me