Sebagai pemilik perniagaan kecil, sukar untuk mencari penyedia hosting web yang tepat. HostPapa membezakan dirinya dari host web lain dengan hosting mesra pemula untuk perniagaan kecil dan pemula.


Dalam usaha untuk membantu perniagaan kecil yang mencari penyedia hosting yang boleh dipercayai, saya telah berupaya untuk menunjukkan kepada anda seluk-beluk host web yang dirancang untuk membantu perniagaan kecil anda berjaya: HostPapa.

HostPapa menawarkan harga yang berpatutan pada rancangan hosting web untuk pemula dan laman web perniagaan kecil dengan rancangan yang merangkumi nama domain percuma, lebar jalur dan ruang disk tanpa had, dan SSL percuma & CDF CloudFlare.

Di sini saya akan melihat ciri terpenting HostPapa, apa yang mereka kebaikan dan keburukan adalah dan apa yang mereka rancangan dan harga seperti. Apabila anda selesai membaca ini, anda akan mengetahui apakah ini adalah hos web yang betul (atau salah) untuk anda.

Daftar menggunakan pautan ini dan anda akan mendapat DISKAUN 58% tawaran istimewa – hos laman web anda dari $ 3,36 / bulan

Apa yang anda akan pelajari dalam ulasan ini

 1. Kelebihannya

Pada bahagian pertama tinjauan HostPapa ini saya akan membahas apa .

 1. Kekurangannya

Tetapi ada juga yang negatif. Dalam bahagian ini saya merangkumi apa yang .

 1. Rancangan hosting & harga

Dalam bahagian ini saya meneliti dan apa ciri-ciri dari setiap rancangan.

 1. Adakah saya Mengesyorkan HostPapa.com?

Akhirnya, di sini saya akan memberitahu anda jika saya berfikir, atau jika anda lebih baik mendaftar dengan pesaing.

semakan hostpapa

Ditubuhkan lebih dari sepuluh tahun yang lalu, HostPapa telah mengalami pertumbuhan yang besar sejak itu. Dan, walaupun mereka pasti tanpa kekurangan mereka, mereka mempunyai reputasi untuk perkara-perkara seperti mesra alam, mempunyai perkhidmatan pelanggan yang luar biasa, dan mempunyai sekumpulan alat yang sesuai untuk pemilik perniagaan pemula.

Oleh itu, mari kita mulakan dengan tinjauan HostPapa ini.

Pro HostPapa

Seperti yang saya sebutkan, HostPapa melakukan sesuatu yang tepat untuk mengalami peningkatan populariti dalam jangka masa yang singkat. Sebenarnya, telah disarankan agar mereka menjadi tuan rumah hampir setengah juta laman web di Amerika Syarikat dan Kanada sahaja.

Oleh itu, mari kita lihat apa yang menjadikannya hebat, dan mengapa sebilangan orang memilihnya daripada semua penyedia hosting lain di pasaran.

1. Kepantasan

Lebih cepat laman web anda memuat lebih baik. Penyelidikan telah mendedahkan bahawa kebanyakan pelawat laman web akan meninggalkan laman web anda sekiranya gagal memuatkan dalam masa 2 saat atau kurang.

HostPapa telah melabur dalam teknologi kelajuan terkini untuk memastikan halaman web anda dimuat dengan cepat:

 • Pemacu Keadaan Pepejal. Fail dan pangkalan data laman web anda disimpan dalam cakera keras SSD, yang lebih cepat daripada HDD (Hard Disk Drives).
 • Pelayan Pantas. Apabila pelawat laman web mengklik laman web anda, pelayan web dan pangkalan data menyampaikan kandungan sehingga 50 kali lebih pantas.
 • Caching terbina dalam. HostPapa menggunakan Cachewall yang mengoptimumkan, melindungi, dan meningkatkan masa tindak balas untuk laman web anda.
 • Rangkaian Penghantaran Kandungan. HostPapa dilengkapi dengan CDN yang dikuasakan oleh CloudFlare, untuk menyimpan kandungan anda dan menyampaikannya dengan pantas kepada pengunjung laman web.
 • PHP7. HostPapa memastikan anda juga memanfaatkan teknologi terkini di laman web anda.

Berapa pantas masa muat HostPapa?

Saya memutuskan untuk menguji masa muat. Saya membuat laman web ujian yang dihoskan di HostPapa (pada rancangan WP Starter), dan kemudian saya memasang WordPress di atasnya dan menggunakan tema Twenty Seventeen.

akaun hostpapa

Di luar kotak, laman ujian dimuat dengan agak pantas, 1 saat, ukuran halaman 211kb dan 17 permintaan.

masa muat hostpapa

Tidak buruk .. tetapi ia menjadi lebih baik.

HostPapa sudah menggunakan caching terbina dalam yang diaktifkan secara lalai, jadi tidak ada tetapan untuk diedit, tetapi ada cara untuk mengoptimumkan kecepatan sedikit lebih jauh memampatkan jenis fail MIME tertentu.

Log masuk ke cPanel, dan cari bahagian perisian.

bahagian perisian cpanel

Dalam tetapan Optimize Website anda dapat mengoptimumkan prestasi laman web anda dengan mengubah cara Apache menangani permintaan. Memampatkan jenis teks / html teks / biasa dan teks / xml MIME, dan klik tetapan kemas kini.

laman web mengoptimumkan cpanel

Dengan melakukan itu, masa muat laman ujian saya bertambah sedikit, dari 1 saat hingga 0.9 saat.

kelajuan halaman hostpapa

Untuk mempercepat lagi, saya pergi dan memasang a plugin WordPress percuma yang disebut Autoptimize dan saya hanya mengaktifkan tetapan lalai.

plugin automatik

Itu meningkatkan masa muat lebih banyak lagi, turun hingga 0,8 saat dan mengurangkan jumlah halaman menjadi hanya 197kb dan mengurangkan jumlah permintaan menjadi 12.

memuatkan halaman cepat hostpapa

Laman web WordPress yang dihoskan di HostPapa akan dimuat dengan pantas, dan saya telah menunjukkan kepada anda dua teknik mudah yang boleh anda gunakan untuk mempercepat lagi.

2. Sokongan 24 Jam

HostPapa tidak hanya memberikan sokongan luar biasa seperti yang dilakukan oleh banyak penyedia hosting lain hari ini. Tidak, sebaliknya mereka melangkah ke atas dan seterusnya untuk memisahkan diri dari pertandingan yang lain.

Lihatlah apa yang mereka tawarkan kepada setiap pelanggan:

 • Pangkalan Pengetahuan yang luas. Cari panduan dan tutorial yang mudah difahami jika anda memerlukan sedikit bantuan diri. Terbahagi kepada beberapa kategori seperti Hosting, E-mel, dan Domain, anda sentiasa dapat mencari apa yang anda cari.
 • Tutorial Video. Sekiranya anda lebih kepada orang visual dan lebih suka mengikuti tutorial video, inilah tempat untuk anda. Pelajari cara menggunakan setiap ciri yang ditawarkan HostPapa dan tonton kandungan tutorial langkah demi langkah.
 • Sembang Langsung. Bercakap dengan orang langsung dengan masalah yang anda hadapi sekarang menggunakan ciri sembang langsung HostPapa 24/7.
 • Papan Pemuka HostPapa. Urus akaun HostPapa anda menggunakan papan pemuka intuitif. Log masuk menggunakan halaman log masuk mereka, Facebook, Google, atau bahkan Twitter. Lakukan pembelian, lihat maklumat penagihan, dan bahkan cetak invois untuk rekod anda sendiri.
 • Tiket Sokongan. Hantarkan tiket sokongan, atau periksa status yang ada, melalui papan pemuka HostPapa anda.
 • Ahli HostPapa. Sertailah webinar mingguan mereka, atau menjadualkan sesi latihan satu lawan satu selama 30 minit dengan wakil sokongan pakar (secara PERCUMA!).

Sebagai bonus tambahan, HostPapa juga mempermudah mengakses status rangkaian sehingga anda selalu tahu apa yang sedang berlaku.

Status Rangkaian

Lihat status perkhidmatan web dan e-mel, hosting DNS, pelayan Linux, dan juga sistem penagihan dan sokongan. Tidak ketinggalan, lihat apakah ada masalah terkini yang sedang ditangani dan apakah ada penyelenggaraan terancang yang akan mengganggu perkhidmatan anda.

Dan jika itu tidak mencukupi, ketahui bahawa HostPapa menerjemahkan kandungan laman web mereka ke dalam bahasa Inggeris, Perancis, Sepanyol dan Jerman, yang memenuhi pangkalan pelanggan antarabangsa mereka yang semakin meningkat.

asas pengetahuan

Dan dapatkan ini, bukan sahaja anda dapat membaca kandungan laman HostPapa dalam pelbagai bahasa, anda juga boleh mendapatkan sembang langsung dan sokongan telefon dalam pelbagai bahasa juga.

3. Pusat Data Sangat Selamat

HostPapa mempunyai infrastruktur hosting yang boleh dipercayai dan mengekalkan standard tertinggi ketika melindungi pusat data mereka.

Sebagai contoh, harapkan ciri keselamatan berikut ada di semua pelayan HostPapa:

 • Iklim dan kawalan suhu
 • Kemudahan lantai yang dinaikkan
 • Perlindungan kesalahan
 • Sistem pemadam kebakaran
 • Sistem pengesanan air
 • Bekalan kuasa tanpa gangguan (UPS)
 • Penjanaan kuasa siap sedia dan berlebihan
 • Penjana sandaran diesel

Produk Intel Server memberi kuasa kepada semua peralatan HostPapa dan rangkaian berkuasa Cisco yang lengkap memastikan data laman web anda selamat sepenuhnya.

4. Waktu Terlaksana

Pasukan di HostPapa ingin memberi anda jaminan 100% masa kerja. Tetapi yang menarik dari mereka, adalah bahawa mereka memahami bahawa kerana cara penyediaan hosting bersama, ini bukan sahaja tidak realistik, tetapi salah untuk berjanji.

Bagaimanapun, hanya memerlukan satu laman web di pelayan yang dikongsi untuk menimbulkan kekacauan. Sama ada pelanggaran keselamatan, penggunaan sumber yang berlebihan, atau lonjakan lalu lintas yang besar, sebenarnya, pelayan hosting bersama akan turun dari semasa ke semasa.

Walaupun begitu, HostPapa menjamin 99.9% waktu operasi.

Dan, jika dalam 30 hari pertama mengehoskan laman web anda dengan HostPapa anda sama sekali tidak berpuas hati, anda boleh mendapatkan bayaran balik sepenuhnya (tolak sebarang persediaan dan yuran pendaftaran nama domain).

5. Alat untuk Perniagaan Kecil

Ingat ketika saya mengatakan HostPapa melayani perniagaan kecil? Oleh itu, dalam usaha untuk melihat seberapa benar hal ini, saya melihat semua ciri yang mereka tawarkan kepada pelanggan yang mungkin dapat membantu pemilik perniagaan kecil.

Dan inilah yang saya buat:

Nama Domain

Nama Domain Murah

Jalankan carian nama domain pantas menggunakan alat nama domain HostPapa sendiri. Pilih dari hujung nama domain klasik, atau pilih yang lebih unik seperti .guru atau .club. Walau apa pun, anda boleh memilih nama domain yang benar-benar menonjol untuk menjadi asas laman web baru anda.

Dan, sekiranya anda mendaftar untuk hosting HostPapa, anda boleh mendaftarkan nama domain baru anda secara percuma untuk tahun pertama perkhidmatan.

Penyelesaian E-mel

Penyelesaian E-mel HostPapa

E-mel sangat penting untuk kejayaan perniagaan kecil dan sederhana anda. Nasib baik, HostPapa mempunyai banyak penyelesaian e-mel untuk anda pilih:

 • E-mel asas yang disertakan dengan identiti profesional menggunakan nama perniagaan anda
 • E-mel lanjutan yang dilengkapi dengan ciri keselamatan yang lebih mudah alih
 • E-mel Office 365 yang disertakan dengan Microsoft Office, dan tiada kos pengurusan
 • E-mel G Suite, lengkap dengan alat produktiviti dan storan dalam talian, sekali lagi tanpa kos tambahan

Sijil SSL

Sijil SSL

Let’s Encrypt SSL sijil disertakan untuk percuma. Sijil SSL Wildcard Premium adalah tidak ditawarkan secara percuma, HostPapa memang mempunyai beberapa sijil SSL yang mantap yang tersedia untuk laman web anda yang sedang berkembang. Dan, kerana mengamankan data laman web anda, dan yang lebih penting lagi adalah data pelawat laman web anda, penting untuk reputasi anda, anda mungkin ingin membeli sijil SSL dari penyedia hosting anda.

Sekiranya anda melabur dalam sijil SSL HostPapa, anda akan menikmati:

 • Penyulitan data 256-bit
 • Pemasangan segera dan automatik
 • Keserasian penyemak imbas 99%

Terakhir, anda dapat memaparkan meterai yang dapat diklik yang mengandungi maklumat sijil SSL anda untuk dilihat oleh pengunjung laman web, yang menambahkan kredibiliti ke laman web anda dan membuat anda kelihatan boleh dipercayai.

Penyampaian Rangkaian Kandungan (CDN)

CDN Cloudflare

Semua rancangan hosting HostPapa Business and Business Pro disertakan perkhidmatan CDN Cloudflare percuma untuk membantu menyampaikan kandungan laman web anda kepada khalayak global lebih cepat daripada sebelumnya.

Maksimumkan waktu operasi laman web anda dengan mengimbangi beban pelayan, meningkatkan kelajuan dan prestasi laman web, dan bahkan menikmati keselamatan tambahan dari penggodam dan ancaman keselamatan lain. Selain itu, dapatkan analitik untuk membantu anda melihat dari mana datangnya lalu lintas supaya anda dapat memantau kemungkinan ancaman.

Sandaran Laman Web Automatik

Sandaran Laman Web Percuma

Tidak ada yang lebih buruk daripada melabur banyak kerja keras untuk membina perniagaan dalam talian, hanya untuk menghapuskannya kerana kerosakan pelayan, penggodam, atau beberapa kerosakan laman web lain.

Itulah sebabnya HostPapa masuk dan memberikan pelanggannya sandaran laman web harian automatik:

 • Pilih dari 7 titik pemulihan yang berbeza
 • Data disimpan di lokasi berasingan untuk perlindungan tambahan
 • Pelan asas dilengkapi dengan ruang sandaran sehingga 1 GB (ruang tambahan tersedia)
 • Buat sandaran fail, pangkalan data dan e-mel laman web anda

Ingat, ini adalah perkhidmatan premium.

6. Pembina Laman Web

Membangun laman web tidak pernah semudah ini menggunakan HostPapa Website Builder yang eksklusif.

Menggunakan seret & jatuhkan pembina laman web, pilih dari beratus-ratus templat yang telah dirancang sebelumnya, dan bahkan membina kedai e-dagang untuk menjual produk dan perkhidmatan fizikal atau digital (atau kedua-duanya!).

Pembina Laman Web

Berikut adalah beberapa ciri utama yang boleh anda harapkan semasa anda menggunakan pembangun laman web HostPapa:

 • Penyesuaian mudah semua elemen laman web termasuk skema warna, fon, dan gambar
 • Reka bentuk responsif mudah alih untuk semua peranti saiz
 • Penyesuaian HTML, JS, dan CSS jika anda mempunyai keahlian (walaupun tidak diperlukan)
 • Ikon dan borang kenalan sosial yang bersepadu
 • Pengoptimuman SEO untuk kedudukan carian yang lebih baik
 • Keupayaan penerbitan Facebook
 • Mod pratonton langsung untuk desktop dan peranti mudah alih

Pembina Laman Web HostPapa

Dengan pembangun laman web HostPapa, anda boleh menerbitkan laman web yang kelihatan profesional dalam beberapa minit tanpa mengetahui sedikit pun kod.

7. Hosting Hijau

HostPapa berbangga menjadi salah satu syarikat hosting pertama yang menyatakan bahawa mereka akan menjadi hijau untuk membantu dunia yang kita tinggali.

Mereka mempromosikan pembangunan dan penggunaan tenaga angin dan solar dengan membeli sijil tenaga hijau. Ini untuk mengimbangi kekuatan yang digunakan di pusat data dan pejabat mereka.

HostPapa tidak menggunakan apa-apa selain 100% tenaga Tag Hijau yang boleh diperbaharui, yang berasal dari pelbagai sumber di seluruh Amerika Syarikat dan Kanada. Dengan berbuat demikian, mereka tidak hanya mengurangi jejak karbon mereka sendiri, tetapi berharap dapat membawa lebih banyak orang menggunakan tenaga bersih dan berusaha mengurangkan jejak mereka di Bumi juga.

Anda boleh menambahkan sepanduk ke laman web anda untuk memberi tahu pengunjung laman web bahawa anda menjalankan tugas anda dengan menggunakan web hosting hijau.

Sepanduk Tenaga Hijau

Tambahkan sepanduk penuh, sepanduk separuh, atau bahkan segi empat kecil untuk melengkapkan reka bentuk laman web anda.

Kekurangan HostPapa

Sekarang kerana anda mempunyai idea yang baik apa yang ditawarkan HostPapa kepada pelanggan, sudah tiba masanya untuk melihat beberapa kelemahan, jadi anda boleh membuat keputusan yang paling tepat ketika memilih penyedia hosting.

1. Bayaran Pembaharuan Mahal

Pada pandangan pertama, HostPapa kelihatan seperti penyedia hosting yang sangat menjimatkan, terutamanya kerana ia adalah hos web hijau, yang dapat menaikkan harga dengan ketara.

Di samping itu, adalah kebiasaan penyedia hosting mempunyai harga pendaftaran yang sangat rendah untuk mendorong lebih banyak orang untuk mula menggunakannya. Kemudian, setelah setahun perkhidmatan memuaskan, penyedia hosting kemudian menaikkan harga bulanan dan berharap kebanyakan orang memperbaharui.

Bagaimanapun, tidak ada yang mahu menukar hos web setiap tahun, terutama ketika mereka berpuas hati dengan perkhidmatan ini.

Yang mengatakan, kenaikan harga pembaharuan tidak dapat diduga dan menyebabkan kejutan pelekat yang serius. Dan sayangnya, itulah yang dilakukan HostPapa.

Harga Pembaharuan Mahal

Datang untuk mengetahui bahawa anda harus melabur dalam kontrak jangka panjang untuk mendapatkan harga perkenalan yang rendah dan penambahan untuk pembaharuan adalah penting.

2. Ciri yang Hilang

Set ciri awal HostPapa nampaknya kuat untuk pemilik perniagaan kecil. Namun, saya merasakan mereka kehilangan beberapa perkara penting:

 • Mereka jaminan wang dikembalikan selama 30 hari tidak lama lagi berbanding dengan persaingan yang menawarkan jaminan wang dikembalikan 60 atau bahkan 90 hari
 • Sandaran automatik adalah perkhidmatan premium untuk kedua-dua rancangan hosting Starter dan Business, yang tidak seperti persaingan, di mana sekurang-kurangnya cadangan mingguan ditawarkan sebagai sebahagian daripada rancangan hosting
 • Walaupun mereka mengaku sebagai syarikat hosting antarabangsa, the lokasi pusat data agak terhad (walaupun dengan perkhidmatan CDN, ini pasti mempengaruhi kelajuan laman web yang secara geografi jauh). Sekiranya anda berada di luar Amerika Syarikat atau Kanada maka HostPapa bukan hos web yang paling ideal untuk digunakan.

Pelan Hosting HostPapa

HostPapa menawarkan banyak rancangan hosting, seperti Hosting VPS dan Reseller. Yang mengatakan, saya akan melihat mereka rancangan hosting bersama dan WordPress jadi anda mempunyai idea yang baik tentang apa yang diharapkan semasa anda mendaftar untuk menggunakan hosting HostPapa.

Hosting Berkongsi

HostPapa telah berkongsi hosting yang berfungsi dengan baik untuk mereka yang baru memulakan atau mereka yang mempunyai lalu lintas minimum yang masuk ke laman web mereka.

Pelan Hosting Bersama HostPapa

Bergantung pada tahap yang anda pilih, anda akan menerima ciri seperti:

 • Pelbagai laman web yang dihoskan tanpa had
 • Ruang cakera dan lebar jalur tidak terhad
 • Pendaftaran nama domain percuma
 • Sokongan 24/7
 • Let’s Encrypt SSL percuma, Cloudflare CDN, dan pemindahan laman web
 • Waktu operasi 99%
 • Peningkatan prestasi dan keselamatan
 • Pelayan CloudLinux
 • Dan banyak lagi

Anda juga akan mendapat akses ke pembangun laman web HostPapa, kawalan cPanel, alat Softaculous untuk mengintegrasikan aplikasi, dan bahkan latihan satu-satu percuma.

HostPapa berkongsi hosting antara $ 3,95 / bulan hingga $ 12,95 / bulan bergantung pada rancangan yang anda pilih.

The Pelan Pro Perniagaan adalah rancangan yang paling mahal tetapi ia berbaloi dengan kos tambahan kerana dilengkapi dengan prestasi, keselamatan dan kelajuan yang dipertingkatkan.

Ia dilengkapi dengan pelayan premium roket cepat (prestasi pelayan 3x) dan menggandakan ruang RAM dan cakera keras.

Ciri-ciri:

 • Pelayan yang lebih pantas
 • Peningkatan prestasi 300%
 • Lebih sedikit akaun per pelayan
 • 4x lebih banyak sumber CPU dan MYSQL
 • SSL kad liar premium
 • Sandaran laman web automatik
 • SiteLock mengesan
 • Privasi nama domain

Hosting WordPress

Hosting WordPress HostPapa

HostPapa juga menawarkan Hosting WordPress yang melayani mereka yang memilih untuk menggunakan sistem pengurusan kandungan WordPress yang popular.

Dan, walaupun sebahagian besar ciri mencerminkan apa yang ditawarkan dalam rancangan hosting bersama, anda juga boleh mengharapkan ciri hosting tambahan ini:

 • WordPress yang dipasang secara automatik (sangat berguna untuk pemula)
 • Cache WordPress
 • Pemindahan laman WordPress percuma
 • Pemacu SSD yang dipertingkatkan
 • Sokongan WordPress pakar 24/7
 • Plugin pengoptimuman SEO terbina dalam (Yoast SEO)
 • Kemas kini teras WordPress automatik

Semasa saya menguji masa muat halaman HostPapa, saya mencubanya pada rancangan Pemula WP mereka.

Pelan hosting WordPress sedikit berbeza dari segi harga: $ 3,95 / bulan, $ 5,95 / bulan, dan $ 12,95 / bulan, sekali lagi hanya apabila anda melabur dalam kontrak jangka panjang.

Seperti rancangan bersama di atas, Saya cadangkan yang Pelan WP Business Pro. Ya, ini adalah rancangan yang paling mahal tetapi dilengkapi dengan prestasi, keselamatan, dan kepantasan yang dipertingkatkan. Anda akan mendapat pelayan premium roket pantas (prestasi pelayan 3x) dan menggandakan ruang RAM dan cakera keras.

Ciri-ciri:

 • Pelayan yang lebih pantas
 • Peningkatan prestasi 300%
 • Lebih sedikit akaun per pelayan
 • 4x lebih banyak sumber CPU dan MYSQL
 • SSL kad liar premium
 • Sandaran laman web automatik
 • SiteLock mengesan
 • Privasi nama domain

Soalan Lazim

Berikut adalah jawapan kepada beberapa soalan yang paling kerap ditanya:

 1. Apa itu HostPapa? HostPapa adalah syarikat hosting web milik Kanada yang menyediakan hosting Shared, Reseller, VPS, dan WordPress. Laman web rasmi mereka adalah www.hostpapa.com. Baca lebih lanjut di laman Wikipedia mereka.
 2. Apakah jenis panel kawalan yang digunakan? CPanel yang biasa digunakan.
 3. Adakah laman web saya akan dimuat dengan pantas? Sebilangan besar rancangan hosting mempunyai akses ke perkhidmatan CDN Cloudflare percuma, yang membantu meningkatkan kelajuan dan prestasi laman web. Sekiranya anda menggunakan hosting WordPress, anda juga akan mendapat penyelesaian cache WordPress bawaan untuk menyampaikan fail statik kepada pengunjung laman web dengan cepat.
 4. Apa yang berlaku sekiranya laman web saya berada di bawah jaminan masa pakai 99.9%? Setelah membaca laman web dan Syarat Perkhidmatan, sepertinya saya tidak menjumpai di mana sahaja alamat yang sama ada anda menerima kredit untuk waktu henti. HostPapa sebaliknya bergantung pada tuntutan mereka bahawa mereka akan mengekalkan masa operasi 99.9%, sepanjang masa.
 5. Adakah terdapat sijil SSL percuma? Ya, walaupun ada beberapa sijil SSL lanjutan yang tersedia untuk pembelian, setiap rancangan hosting dapat menerima sijil Let’s Encrypt SSL percuma, yang bagus untuk pemilik perniagaan kecil yang menerima pembayaran di laman web mereka.
 6. Adakah terdapat alat pemasaran terbina dalam? Ya, anda boleh menggunakan pembangun laman web HostPapa untuk mengintegrasikan perkongsian sosial di laman web anda, mengoptimumkan laman web anda untuk SEO dan kedudukan carian yang lebih tinggi, dan bahkan bekerjasama dengan Google Analytics sehingga anda dapat mengesan dari mana pengunjung laman web berasal dan apa yang mereka lakukan sekali di laman web anda laman web.

Adakah saya Mengesyorkan HostPapa?

Pada akhirnya, HostPapa adalah penyelesaian web hosting yang mantap bagi mereka yang memerlukan sesuatu yang lebih sedikit mesra pemula. Ia juga bagus untuk mereka menjalankan perniagaan kecil. Set ciri cukup besar untuk menyelesaikan tugas, tetapi tidak keterlaluan bagi mereka yang tidak memerlukannya.

Walau bagaimanapun, jika anda mula melihat skala perniagaan kecil anda, anda akan dapati sumber yang ada mungkin tidak dapat memenuhi keperluan anda dengan sebaik mungkin. Akan tetapi, anda akan mempunyai laman web yang selamat untuk mengekalkan waktu operasi yang mengagumkan. Belum lagi, anda akan dapat merasakan kenyataan bahawa anda mengurangkan jejak karbon anda sendiri dengan menggunakan web hosting hijau.

Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan HostPapa untuk keperluan hosting anda, pastikan untuk memeriksa anggaran anda terlebih dahulu, kerana terdapat beberapa bayaran yang dipersoalkan yang ada di dalam setiap rancangan. Anda juga harus memastikan untuk memberikan hos kepada tuan rumah anda kerana anda hanya mempunyai 30 hari untuk memutuskan sama ada anda mahu mengekalkannya atau tidak (jika anda mahukan bayaran balik).

Sekiranya HostPapa terdengar seperti penyedia hosting web yang ingin anda periksa, pergi ke laman web mereka, lihat apa yang mereka tawarkan, dan pastikan mereka mempunyai ciri hosting yang anda perlukan untuk menjalankan laman web perniagaan kecil anda dengan jayanya.

Daftar menggunakan pautan ini dan anda akan mendapat DISKAUN 58% tawaran istimewa – hos laman web anda dari $ 3,36 sebulan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me