Ulasan HostGator

HostGator adalah salah satu penyedia hosting web tertua terbesar di industri ini. Tetapi adakah itu menjadikan mereka baik, atau buruk? Ulasan HostGator ini melihat semua kebaikan dan keburukan sehingga anda dapat menentukan apakah HostGator adalah pilihan yang tepat untuk anda.


Hari ini, terdapat banyak penyedia hosting web di luar sana untuk anda pilih daripada fokus untuk menyediakan penyelesaian yang berpatutan, ciri-ciri mewah, dan sokongan terkemuka. Walau bagaimanapun, menentukan tuan rumah untuk pergi tidak semudah itu.

Nasib baik untuk anda, kami di sini untuk memecahkan salah satu penyelesaian hosting web yang paling popular di pasaran sekarang, HostGator, untuk melihat apakah apa yang mereka tawarkan adalah apa yang anda perlukan untuk menjalankan laman web yang berjaya, tanpa membuat masalah dengan laman web.

hostgator ulasan twitterTerdapat sebilangan besar ulasan di Twitter

Di dalam ini Ulasan HostGator, Saya akan melihat beberapa kebaikan dan keburukan yang harus anda ketahui sebelum anda memutuskan untuk mendaftar.

Sekiranya anda memberi saya 10 minit masa anda, saya akan memberikan anda semua maklumat yang mesti diketahui mengenai perkhidmatan hosting mereka, menjawab soalan seperti:

 • Apa ciri yang disediakan HostGator kepada pelanggannya?
 • Apa rancangan berbeza yang ada?
 • Berapakah kos hosting HostGator?
 • Apa jenis hosting yang mereka berikan kepada pemilik laman web?

Gunakan kod kupon WSHR dan dapatkan potongan 60% dari harga biasa dan hos laman web anda dengan harga hanya $ 2.75 sebulan.

Apabila anda selesai membaca ulasan HostGator ini, anda pasti akan dapat mengetahui apakah ini adalah perkhidmatan hosting web yang tepat untuk keperluan anda.

Contents

Inilah yang akan anda pelajari di sini

 1. Penyelesaian Hosting

Di sini saya akan menerangkan pelbagai jenis hosting dan HG menyediakan pelanggan dan apa perbezaan utama mereka.

 1. Ciri Hosting

Di sini saya akan membincangkan secara terperinci setiap perkara utama .

 1. Kelebihan & Keburukan

Di sini saya akan melihat kedua penggunaan HostGator Hosting dengan teliti. Saya juga akan membahas sebahagian besarnya .

 1. Adakah saya Mengesyorkan HostGator.com?

Di sini saya akan memberitahu anda sama ada atau jika saya fikir anda lebih baik menggunakan pesaing.

Mari selami tetapi latar belakang yang cepat.

HostGator ditubuhkan di 2002 oleh seorang anak muda kolej dengan nama Brent Oxley, HostGator akhirnya mendarat di lokasi pejabat rasminya di Houston, Texas setelah menghabiskan masa yang berkualiti di Kanada pada hari-hari awal operasi. Dari sana, mereka terus berkembang, membuka pejabat lain di Austin, Texas, dan juga berkembang ke Brazil.

Menjelang 2012, Oxley mengumumkan Endurance International Group (EIG) memperoleh HostGator. Dan, walaupun ini merupakan langkah perniagaan pintar bagi Oxley dan anak buahnya, langkah seperti ini berpotensi menimbulkan masalah di kalangan mereka yang sedang menggunakan, atau ingin menggunakan, perkhidmatan HostGator.

Tidak pasti mengapa? Baca EIG dan kesannya terhadap penyedia hosting web yang mereka perolehi.

Yang mengatakan, saya tidak di sini untuk memberitahu anda bahawa peranannya dalam EIG sememangnya baik atau buruk. Sebenarnya, HostGator telah melihat beberapa kejayaan besar selama bertahun-tahun dan telah menghasilkan ratusan ribu pelanggan yang berpuas hati.

Hosting Web HostGator

Berikut adalah pelbagai penyelesaian hosting yang mereka berikan kepada pemilik laman web.

Web Hosting Berkongsi

HostGator menawarkan pakej hosting bersama yang sangat berpatutan untuk laman web dari pelbagai jenis dan saiz. Terpisah kepada tiga rancangan berbeza:

Hatchling, Baby, dan Business – rancangan hosting bersama mempunyai ciri-ciri yang akan memenuhi keperluan asas hosting anda.

hostgator berkongsi rancangan hosting

Sebagai contoh, setiap rancangan hosting bersama dilengkapi dengan Pembangun Laman Web bawaan untuk seret yang mudah & jatuhkan pembinaan laman web. Selain itu, mereka hadir dengan alat QuickInstall untuk memasang skrip blog, forum, galeri, dan kedai e-commerce WordPress langsung ke laman web anda.

Belum lagi fakta bahawa mereka menyokong sistem pengurusan kandungan hosting WordPress, Joomla, Drupal, Magento, Wiki, dan phpBB.

Ciri-ciri tambahan termasuk:

 • Lebar jalur tidak dimeterai
 • Jaminan masa upah 99%
 • Pemindahan laman web percuma
 • Kredit Google AdWords dan Iklan Bing
 • panel kawalan cPanel
 • Akses PHP versi 7 dan SHS
 • Akaun e-mel POP3 tanpa had
 • Sokongan teknikal 24/7/365 melalui telefon, sembang langsung, dan e-mel (sistem tiket)

Penting untuk diperhatikan bahawa hosting bersama akan menjadi fokus tinjauan ini, namun penyelesaian hosting lain akan dikongsi dengan anda sekiranya anda memerlukan sesuatu yang lebih mantap.

HostGator Cloud Hosting

Perkhidmatan hosting Cloud mereka dilengkapi dengan banyak ciri bagi mereka yang ingin membuat skala dengan cepat. Nikmati penyelesaian cache awan yang optimum, papan pemuka intuitif, dan kemampuan pengurusan sumber. Selain itu, kendalikan sepenuhnya ke seluruh laman web anda dengan cPanel yang mudah digunakan.

rancangan hosting awan hostgator

Di samping itu, pindahkan semua data laman web dengan cepat ke pelayan lain sekiranya berlaku kegagalan, dan ketahui bahawa tiga salinan cerminan laman web anda dihoskan di pelbagai peranti untuk memastikan keselamatan dan kelebihan.

Pengehosan cloud mereka bermula dari $ 4,95 / bulan, dan skala hingga paket yang lebih besar, berharga $ 6,57 / bulan dan $ 9,95 / bulan kerana keperluan anda menjadi lebih menuntut.

Hosting dikongsi vs Cloud

Pengehosan awan lebih baik daripada hosting yang dikongsi kerana ia membolehkan anda menggunakan sumber banyak pelayan, dan bukannya terhad kepada satu pelayan

HostGator Cloud memberi anda semua ciri hosting yang dikongsi, tetapi anda semakin tidak senang!

hostgator berkongsi vs hosting awan

Pelayan 2X Lebih Cepat

 • Masa muat sehingga 2X lebih cepat kerana pelayan berkepadatan rendah, perkakasan premium, dan pelbagai lapisan cache
 • Kandungan laman web anda diurus dengan lebih cekap, membolehkan permintaan kandungan dinamik diproses dengan cepat
 • Cache terbina dalam menjadikan laman web anda memuat lebih pantas dari cloud kerana konfigurasi cache yang optimum

4X Lebih Boleh Skal

 • Meningkatkan sumber awan anda semasa kehadiran dalam talian anda bertambah. Satu klik mudah adalah semua yang anda perlukan – tanpa migrasi data, waktu henti atau but semula
 • Dapatkan peruntukan dan pengurusan pelayan di cloud!
 • Membolehkan anda bertindak balas terhadap lonjakan lalu lintas yang besar tanpa gangguan perkhidmatan

Hosting Awan WordPress Terurus

Baiklah, inilah rancangan yang paling saya gemari.

Bagi mereka yang bekerja secara khusus dengan WordPress, HostGator mempunyai hosting awan WordPress yang memenuhi platform WordPress dan memberikan semua ciri yang diperlukan untuk menjalankan laman web yang pantas, cekap dan sangat selamat.

hostgator menguruskan hosting cloud wordpress

HostGator menguruskan janji hosting awan WordPress sehingga 2.5 kali masa muat lebih pantas kerana seni bina awan yang sangat cas, pelayan berkepadatan rendah, CDN, dan pelbagai lapisan caching.

Di samping itu, penyelesaian hosting ini dikendalikan dengan baik kemas kini automatik ke teras WordPress anda, plugin, dan tema dikendalikan oleh HostGator, juga sandaran laman web dan penyingkiran perisian hasad. Anda juga menerima perkhidmatan CDN percuma meningkatkan penyampaian kandungan kepada pelawat laman web anda.

Bandingkan Pelan Hosting

Berikut adalah gambaran ringkas mengenai rancangan yang disebutkan di atas yang mereka tawarkan:

Rancangan hosting bersama

 • Pelan penetasan: Bermula pada $ 2.75 sebulan. 1 laman web dibenarkan, lebar jalur yang tidak dimeterai & ruang simpanan.
 • Pelan Bayi: Bermula pada $ 3,95 sebulan. Laman web tanpa had dibenarkan, lebar jalur yang tidak dimeterai & ruang simpanan.
 • Rancangan perniagaan: Bermula pada $ 5,95 sebulan. Laman web tanpa had dibenarkan, lebar jalur yang tidak dimeterai & ruang simpanan.
 • Periksa harga terkini dan semua ciri Bersama disertakan

Pelan hosting awan

 • Awan Hatchling: Bermula pada $ 4,95 sebulan. 2 Inti & Memori 2GB, 1 laman web dibenarkan, lebar jalur yang tidak dimeterai & ruang simpanan.
 • Awan Bayi: Bermula pada $ 6.57 sebulan. 4 Inti & Memori 4GB, laman web tanpa had dibenarkan, lebar jalur yang tidak dimeterai & ruang simpanan.
 • Awan Perniagaan: Bermula pada $ 9,95 sebulan. 6 Inti & Memori 6GB, laman web tanpa had dibenarkan, lebar jalur yang tidak dimeterai & ruang simpanan.
 • Periksa harga terkini dan semua ciri Cloud disertakan

Rancangan hosting Cloud WordPress

 • Pelan Permulaan: Bermula pada $ 5,95 sebulan. 2X lebih pantas, 1 laman web dibenarkan, 100k lawatan setiap bulan, sandaran 1GB dan ruang penyimpanan yang tidak dimeterai.
 • Pelan Standard: Bermula pada $ 7.95 sebulan. 2X lebih pantas, 2 laman web dibenarkan, 200k lawatan setiap bulan, ruang simpanan sandaran 2GB tidak disekat.
 • Rancangan perniagaan: Bermula pada $ 9,95 sebulan. 5X lebih pantas, 3 laman web dibenarkan, 500k lawatan sebulan, sandaran 3GB dan ruang storan yang tidak dihitung.
 • Periksa harga terkini dan semua ciri awan WordPress disertakan

Pilihan Pengehosan Lain

Sebagai tambahan kepada pilihan hosting yang disebutkan di atas, mereka juga mempunyai yang berikut:

 • Hosting VPS. Dengan hosting VPS, anda mendapat ciri lengkap seperti akses root sepenuhnya untuk mengawal keseluruhan persekitaran hosting anda, pelbagai lapisan keselamatan rangkaian untuk memastikan kebolehpercayaan pelayan, dan skalabiliti segera dengan satu klik butang.

  Sebagai tambahan, percayai bahawa data anda disimpan di pelayan yang dilindungi dengan konfigurasi cakera RAID 10 dan dilengkapi dengan unit kuasa dan HVAC yang berlebihan. Terima sandaran luar laman web mingguan dari keseluruhan laman web anda, rangkaian lengkap alat pembangunan untuk membantu fungsi dan reka bentuk laman web, dan seperti biasa, sokongan pemenang anugerah untuk sebarang pertanyaan yang anda ada. Pelan hosting VPS berharga seperti berikut: $ 29.95 / bulan, $ 39.95 / bulan, dan $ 49.95 / bulan masing-masing.

 • Hosting Khusus. Bagi mereka yang mempunyai laman web yang banyak diperdagangkan, dan juga bajet yang lebih besar, hosting khusus mungkin adalah yang anda perlukan. Data laman web anda akan disimpan secara bebas di pelayan khusus anda sendiri, yang bermaksud tidak perlu berkongsi sumber pada bila-bila masa.

  Lebih-lebih lagi, jalankan Linux atau Windows, pilih antara pilihan cakera keras HDD dan SSD, terima perlindungan DDOS peringkat pusat data dan nikmati akses root penuh, pangkalan data tanpa had, konfigurasi RAID-1, dan 3-5 IPv4 IP khusus. Untuk mendapatkan rancangan hosting khusus HostGator, harapkan pengeluaran $ 119 / bulan hingga $ 149 / bulan.

 • Hosting Penjual Semula. Sekiranya anda ingin memulakan syarikat hosting web anda sendiri, pertimbangkan rancangan hosting reseller mereka. Terima alat canggih untuk membantu membina pelanggan anda, menjaga kawalan sepenuhnya terhadap peruntukan sumber, dan meningkatkan mengikut keperluan sehingga perniagaan anda dapat terus berkembang.

  Dengan rancangan hosting reseller, anda mendapatkan panel kawalan WHM dengan kemampuan berbahasa, jaminan uptime 99.9%, tutorial video berjenama 400+ untuk pelanggan anda rujuk, dan pangkalan data MySQL tanpa had dengan akses phpMyAdmin. Sekiranya ini adalah sesuatu yang anda berminat lakukan, lihat apakah salah satu daripada tiga rancangan yang ada – Aluminium, Tembaga atau Perak – mulai dari $ 19.95 / bulan hingga $ 24.95 / bulan, sesuai untuk anda.

 • Hosting Aplikasi. Sekiranya anda tidak menggunakan WordPress sebagai CMS, HG telah melindungi anda. Berjalan di Linux, Apache, MySQL, dan PHP, HostGator boleh membiarkan anda menjalankan platform seperti Joomla, Magento, Drupal, Wiki, dan phpBB Hosting. Selain itu, ciri seperti lebar jalur yang tidak dimeterai, pemasaran e-mel, dan pemasangan satu klik aplikasi berguna lain disertakan dengan sebarang rancangan.
 • Windows Hosting. Walaupun Linux lebih disukai ketika datang ke web hosting, mereka menyediakan hosting Windows untuk mereka yang memerlukannya. Dengan sokongan Parallels Plesk Panel, IIS, Microsoft SQL Server 2012 R2, dan ASP.NET, penyelesaian hosting ini pasti mempunyai semua yang anda perlukan untuk menjalankan laman web yang mesra pengguna.

Seperti yang anda lihat, HostGator mempunyai penyelesaian hosting untuk setiap anggaran, setiap jenis dan ukuran laman web, dan bahkan memenuhi keperluan pelanggan tertentu seperti pengguna WordPress atau Windows.

Ciri-ciri utama

Rancangan hosting bersama mereka dilengkapi dengan cukup ciri untuk memulakan laman web anda, tanpa mengorbankan kelajuan atau prestasi. Sebenarnya, berikut adalah sebilangan ciri terbaik yang mereka ada untuk pelanggan yang boleh mendorong anda untuk mendaftar dengan mereka untuk keperluan hosting anda:

 1. Pembina Laman Web Terbina dalam
 2. Pengurusan Nama Domain Lengkap
 3. Alat Pemasaran
 4. Perkhidmatan Premium

Pembina Laman Web HostGator

Buat laman web yang menakjubkan dengan mudah menggunakan laman web mereka alat pembina laman web terbina dalam. Untuk memulakan, pilih dari lebih daripada 100 templat mesra mudah alih. Di samping itu, bina menggunakan seretan yang mudah & jatuhkan teknologi, manfaatkan bahagian dan halaman yang telah dibina sebelumnya untuk memberi inspirasi kepada reka bentuk web anda, dan bahkan menerima 6 halaman siap untuk bermula.

pembina laman web hostgator

Ciri-ciri tambahan termasuk:

 • Alat SEO untuk hasil enjin carian yang lebih baik
 • Integrasi media sosial
 • Gerbang pembayaran PayPal
 • Penyematan video HD
 • Penyingkiran penjenamaan
 • Analitis Google
 • troli beli-belah e-dagang dan pengurusan inventori
 • Kod kupon

Tersedia untuk pembelian secara individu, lengkap dengan layanan hosting, Pembangun Laman Web juga dilengkapi dengan setiap paket hosting lain yang ditawarkan kepada pelanggan.

Pengurusan Nama Domain

Mereka membenarkan pelanggan mempunyai kawalan penuh terhadap semua yang berkaitan dengan nama domain. Untuk memulakan, beli nama domain .com, .org, atau .co (untuk menamakan beberapa) terus dari cPanel hosting anda.

Gunakan kemudahan mereka alat carian nama domain untuk melihat apakah URL yang anda cari ada. Atau, jika anda menukar ke HostGator dari penyedia hosting lain, cukup pindahkan nama domain anda yang sedia ada dan nikmati lanjutan tahun – percuma.

nama domain hostgator

Dengan setiap rancangan hosting, anda juga menerima ciri nama domain percuma berikut:

 • Penguncian Domain. Cegah sesiapa sahaja daripada merampas nama domain anda dan menggunakannya sendiri dengan menguncinya.
 • Pembaharuan Domain. Setelah nama domain anda yang ada dipindahkan, atau anda telah membelinya melalui cPanel anda, biarkan ia diperbaharui secara automatik setiap tahun untuk mengelakkan berlakunya luput yang tidak disengajakan.
 • Pengurusan cPanel. Urus semua aspek nama domain anda terus dari cPanel anda.

Alat Pemasaran

HostGator tahu bahawa ada lebih banyak untuk menjalankan laman web yang berjaya daripada mempunyai penyedia hosting yang kukuh. Itulah sebabnya mereka menawarkan yang berharga alat pemasaran untuk membantu anda memperluas jangkauan laman web anda, mendorong lalu lintas ke laman web anda, dan meningkatkan penukaran.

Kajian SEO

Dengan menerapkan strategi SEO membantu laman web anda dijumpai pada hasil mesin pencari yang popular. Sebenarnya, mengoptimumkan laman web anda untuk SEO akan meningkatkan kedudukan dan keterlihatan anda di enjin carian seperti Google, Bing, dan Yahoo.

Sekiranya anda memerlukan bantuan merumuskan strategi SEO, hubungi mereka untuk mendapatkan perundingan SEO percuma. Dari sana, Penyelaras Projek Pemasaran khusus anda akan membantu anda melancarkan kempen pemasaran yang sempurna dengan terlebih dahulu mengaudit laman web anda dan melakukan penyelidikan kata kunci yang menyeluruh yang berkaitan dengan niche perniagaan anda..

perkhidmatan hostgator seo

Berikut adalah beberapa strategi yang akan dilaksanakan oleh Penyelaras Projek Pemasaran anda di laman web anda untuk membantu mempengaruhi hasil mesin pencari:

 • Penyelidikan Kata Kunci. Pakar pemasaran dalaman mereka akan mencari kata kunci yang paling sesuai dengan niche anda, yang akan membantu anda naik dalam kedudukan carian, dan yang paling sesuai dengan khalayak sasaran anda. Di samping itu, mereka akan mengetahui istilah mana yang paling banyak digunakan oleh khalayak sasaran anda dalam pertanyaan carian, dan juga memantau kejayaan kata kunci laman web anda.
 • Penciptaan Kandungan. Gunakan pasukan khusus mereka untuk membuat kandungan asli untuk mendorong lalu lintas ke laman web anda dan meningkatkan khalayak anda.
 • Pengoptimuman Di Halaman. Biarkan mereka mengoptimumkan laman web anda dari segi tajuk halaman, deskripsi meta, dan tag tajuk sehingga laman web anda diindeks untuk kedudukan carian yang lebih tinggi.

Perkhidmatan PPC

Perkhidmatan hebat lain yang mereka tawarkan kepada pelanggan untuk membantu meningkatkan penjualan adalah perkhidmatan mereka Perkhidmatan Bayar Per Klik, atau dikenali sebagai PPC. Mensasarkan pelanggan dengan iklan berbayar adalah cara terbaik untuk mendorong orang mengunjungi laman web anda dan akhirnya membuat penjualan.

Inilah yang anda dapat apabila menggunakan perkhidmatan PPC mereka:

 • Penyelidikan Kata Kunci. Pakar pemasaran dalaman akan menggunakan kaedah penargetan tempatan dan global, memeriksa kata kunci yang digunakan di pelbagai peranti, dan mencari sasaran tepat yang diperlukan oleh perniagaan anda. Mereka juga akan membantu mengembangkan a “senarai kata kunci negatif” jadi anda berhenti menarik penonton yang salah ke laman web anda.
 • Pengurusan Kempen. Ajakan bertindak, nombor telefon, maklumat lokasi, dan pautan langsung ke laman web anda semuanya termasuk dalam iklan PPC anda. Di samping itu, perhatikan pakar berbayar anda membantu meningkatkan skor pengoptimuman anda, memastikan anda berada dalam anggaran kos per klik anda.

Pada akhirnya, mereka mengambil tanggungjawab untuk menolong pelanggan mereka menjadi berjaya. Menyediakan bantuan SEO dan strategi pemasaran yang diperibadikan, bersama dengan kredit Google AdWords dan Iklan Bing percuma, tidak ada sebab mengapa laman web anda tidak dapat berkembang maju.

Perkhidmatan Premium

Mereka menawarkan kepada pelanggan beberapa perkhidmatan premium yang luar biasa bagi mereka yang mempunyai sedikit ruang dalam anggaran mereka.

CodeGuard

Dengan perkhidmatan CodeGuard HostGator, anda menerima ciri seperti:

 • Sandaran automatik setiap hari di awan
 • Storan 16GB
 • Gunakan sehingga 5 laman web
 • Pangkalan data dan fail tanpa had
 • 3 pulih sebulan
 • Pemberitahuan e-mel untuk perubahan yang tidak dibenarkan
 • Pengurusan yang mudah – melihat perubahan, menjadualkan pemantauan laman web, dan menguruskan amaran e-mel

Bermula dari $ 2.00 / bulan, perkhidmatan premium ini bernilai dengan harga yang kecil.

Reka Bentuk Web

Pereka web profesional, perkhidmatan penuh dalaman mereka akan menyediakan templat premium dengan reka bentuk web yang menakjubkan dan sehingga 3 halaman kandungan mesra SEO yang dibuat hanya untuk laman web anda.

Plus, laman web anda akan dibina berdasarkan sistem pengurusan kandungan paling popular sehingga kini, WordPress, yang terkenal mesra pengguna dan fleksibel.

Ciri tambahan perkhidmatan reka bentuk web mereka termasuk:

 • Pakar SEO bersedia untuk menyusun strategi untuk mendorong lebih banyak lalu lintas ke laman web anda
 • Reka bentuk web lengkap yang dibina dengan reka bentuk responsif
 • Tinjau panggilan telefon bulanan untuk membincangkan kejayaan kempen pemasaran anda
 • Latihan satu-satu untuk memastikan anda dapat mengendalikan laman web anda pada masa akan datang

Anda juga akan menerima integrasi e-dagang, lengkap dengan hingga 10 halaman produk dan penyelesaian pemprosesan dan penghantaran pembayaran OpenCart.

Kelebihan dan Kekurangan HostGator Hosting

Selalu ada kebaikan dan keburukan dengan penyedia hosting web yang anda pilih untuk digunakan. Itulah sebabnya penting untuk menilai keutamaan anda dan memastikan penyelesaian yang anda jalankan tidak mengorbankan mana-mana keutamaan tersebut.

Kelebihannya

Terdapat banyak sebab mengapa mereka menjadi syarikat hosting yang popular. Mari lihat apa faedah menggunakan perkhidmatan hosting bersama mereka.

Waktu dan Perkhidmatan Padu

Mereka menjamin Waktu operasi 99.9%, yang merupakan berita baik bagi mana-mana pemilik laman web. Walau bagaimanapun, penting untuk diingat bahawa ini adalah standard dan apa-apa yang kurang dapat diterima secara umum.

Selain itu, HostGator bersedia untuk memberi ganti rugi kepada pelanggannya dengan kredit satu bulan sekiranya pada bila-bila masa pelayan kekurangan jaminan 99.9% uptime.

waktu operasi hostgatorMenurut HostingFacts, waktu operasi HostGator dalam 12 bulan terakhir adalah 99.99%

Mereka juga memberikan sokongan pelanggan 24/7/365 melalui telefon, sembang langsung, dan e-mel (sistem tiket). Dengan menggunakan Portal Sokongan yang sesuai, anda dapat menghubungi pakar hosting, memeriksa beberapa forum komuniti, dan bahkan mengakses tutorial video yang bertujuan untuk membantu anda menyelesaikan masalah sendiri.

Pemindahan Laman Percuma dan Pemasangan Satu Klik

Sekali lagi, perkhidmatan ini biasanya menjadi kebiasaan bagi kebanyakan syarikat web hosting, namun, HostGator membuat memindahkan dari host lain kepada mereka super sederhana. Cukup mendaftar untuk rancangan hosting yang ingin anda gunakan, dan biarkan HostGator melakukan yang lain.

Tambahnya, jika anda baru memiliki laman web, dan HostGator adalah penyelesaian hosting pertama yang pernah anda gunakan, yakinlah bahawa memasang CMS pilihan anda semudah mengklik beberapa butang semasa mendaftar. Dengan menggunakan alat QuickInstall mereka, anda dapat membuat laman web anda dengan mudah tanpa perlu risau tentang pengetahuan teknikal.

(Hampir) Segala-galanya tidak terhad

Simpan untuk rancangan hosting bersama paling asas, yang menghadkan domain menjadi 1, HostGator menawarkan tidak terhad semuanya (baik – lihat di bawah) lain yang sangat baik kerana rancangan hosting mereka sangat murah.

Ruang cakera tidak terhad bermaksud anda boleh menyimpan seberapa banyak data yang anda perlukan. Ini memungkinkan pertumbuhan laman web anda yang kelihatan tanpa had semasa menggunakan rancangan hosting bersama yang berpatutan.

Mempunyai lebar jalur tidak bermeter bermaksud anda dapat memindahkan data yang tidak terhad antara pelayan hos anda, pelawat laman web anda, dan internet. Ini bagus untuk memastikan kelajuan dan prestasi laman web anda, terutama pada rancangan hosting bersama.

Anda juga menerima pangkalan data tanpa had, yang bermaksud anda boleh memasang seberapa banyak pemasangan WordPress yang anda mahukan. Ini bagus untuk mereka yang mempunyai banyak pelanggan dan ingin menguji perubahan laman web sebelum mendorongnya secara langsung.

Hosting “Tanpa had” adalah mitos dan sekurang-kurangnya HostGator telus mengenai batasan penggunaan sumber mereka. Mereka menawarkan “semuanya tanpa had”, selagi anda:

 • Jangan gunakan lebih daripada 25% unit pemprosesan pusat (CPU)
 • Jangan jalankan lebih daripada 25 proses serentak di cPanel
 • Tidak mempunyai lebih daripada 25 sambungan MySQL serentak
 • Jangan buat lebih daripada 100.000 fail di cPanel
 • Jangan periksa lebih daripada 30 e-mel sejam
 • Jangan hantar lebih daripada 500 e-mel sejam

Walau bagaimanapun, tidak ada batasan mengenai:

 • Lebar jalur yang anda gunakan
 • E-mel akaun yang anda buat

Kekurangannya

Seperti halnya, akan ada beberapa kelemahan untuk menggunakan penyelesaian hosting bersama yang murah. Mari kita periksa beberapa perkara yang boleh mereka jalankan, dan adakah perkara itu akan mempengaruhi keputusan akhir anda.

Ciri Terhad

Walaupun ciri yang disediakan cukup standard, dan tanpa had semuanya bagus, sebenarnya HostGator tidak menawarkan pengguna hosting bersama banyak tambahan.

Oleh kerana jenis hosting ini tidak diuruskan, anda harus menguruskan tugas pentadbiran yang diperlukan oleh laman web anda sendiri. Ini bermaksud sandaran harian (walaupun mereka akan membuat sandaran mingguan), kemas kini ke inti, pemalam atau tema yang anda gunakan (melainkan jika anda memilih hosting WordPress yang diuruskan sedikit lebih mahal), dan langkah keselamatan, adalah tanggungjawab anda semua.

Domain yang Mahal

Walaupun mereka menawarkan kemudahan ketika menguruskan semua yang berkaitan dengan domain, perlu diingat beberapa dari mereka harga nama domain agak tinggi.

Ini bagus untuk diketahui kerana walaupun anda memutuskan untuk menggunakan rancangan bersama, anda sentiasa boleh mendaftar dan memperbaharui nama domain anda dengan syarikat lain yang lebih murah dan hanya mengarahkan DNS anda ke HostGator terus dari cPanel.

Itu Bahagian EIG

Sekali lagi, saya tidak akan berusaha untuk mempengaruhi anda dengan baik Endurance International Group (EIG). Walau bagaimanapun, kebanyakan orang yang mengkaji syarikat hosting akan mengatakan bahawa syarikat hosting yang merupakan sebahagian daripada EIG berisiko menyimpan reputasi buruk.

Ini kerana jika anda pergi dengan syarikat hosting A (yang merupakan sebahagian daripada EIG dan anda tidak mengetahuinya) dan mempunyai pengalaman buruk, dan berpindah ke syarikat hosting B (juga sebahagian dari EIG dan anda tidak mengetahuinya) , siapa kata pengalaman anda akan bertambah baik?

Ketahuilah bahawa HostGator adalah sebahagian daripada organisasi ini dan cara EIG menjalankan sesuatu mungkin akan menjadi cara bagaimana HostGator menangani sesuatu.

Soalan Lazim HostGator

Di sini anda akan mendapat jawapan bagi beberapa soalan yang paling kerap diajukan.

Apa itu HostGator.com?

HostGator adalah syarikat hosting web yang menawarkan pelbagai perkhidmatan hosting web seperti shared, reseller, VPS, Cloud, dan layanan hosting pelayan khusus. Di samping itu, mereka menawarkan hosting khusus Windows dan Windows. Mereka mempunyai dua pusat data yang terletak di Texas (AS) dan Provo, Utah (AS). Laman web rasmi mereka adalah www.hostgator.com. Baca lebih lanjut di laman Wikipedia mereka

Adakah HostGator menawarkan jaminan wang dikembalikan?

Ya. Mereka menawarkan pengembalian wang penuh jika anda membatalkan akaun anda dalam 45 hari pertama penggunaan perkhidmatan mereka. Namun, ini hanya berlaku untuk solusi hosting, reseller, dan hosting VPS.

Apa jenis sokongan yang diberikan HostGator kepada pelanggannya?

Mereka memberikan sokongan sepanjang tahun melalui telefon, sembang langsung, dan e-mel (sistem tiket). Anda boleh mengakses ahli pasukan sokongan 24/7 dan mendapatkan jawapan untuk sebarang pertanyaan yang anda ada.

Adakah HostGator akan memindahkan laman web saya sekarang secara percuma?

Ya. Mereka menawarkan penghijrahan laman web percuma, walaupun untuk rancangan hosting bersama yang paling murah yang mereka tawarkan.

Apakah Jaminan Masa Laluan HostGator?

Tidak seperti banyak penyedia hosting, mereka menjamin masa operasi 99.9%. Selain itu, mereka akan memberi anda perkhidmatan selama satu bulan untuk sebarang downtime di bawah 99,9% yang dialami oleh laman web anda, menekankan fakta bahawa mereka serius untuk menghoskan laman web anda.

Adakah HostGator menawarkan Sijil SSL, SSD, dan CDN?

Ini bergantung pada rancangan hosting yang anda pilih. Contohnya, jika anda memutuskan untuk menggunakan rancangan hosting bersama premium yang paling premium, ya, anda akan menerima sijil SSL peribadi percuma. Walau bagaimanapun, untuk rancangan paling asas, ini tidak berlaku. Sayangnya, anda perlu melabur dalam rancangan hosting terkelola WordPress untuk menerima akses ke perkhidmatan CDN percuma, dan menggunakan pelayan khusus untuk mempunyai pilihan untuk menggunakan storan SSD.

Adakah HostGator menawarkan sandaran laman web?

Mereka melakukan sandaran mingguan secara rawak untuk masa yang anda perlukan untuk memulihkan laman web anda. Sebaiknya gunakan kaedah sandaran lain, seperti perkhidmatan CodeGuard premium mereka.

Adakah saya akan mendapat nama domain percuma dengan HostGator?

Tidak. Mereka tidak lagi menawarkan nama domain percuma kepada pelanggan baru semasa mereka mendaftar.

Kaedah pembayaran apa yang diterima HostGator?

Mereka menerima semua kad kredit utama seperti Visa, MasterCard, American Express dan Discover. Mereka juga menerima Paypal, cek peribadi, pesanan wang dan pindahan wang melalui bank.

Apa itu CodeGuard?

Perkhidmatan CodeGuard mereka adalah tambahan berbayar yang menyediakan sandaran automatik laman web anda. CodeGuard juga memantau laman web anda dan menghantar makluman kepada anda sekiranya berlaku perubahan. Dan, akhirnya, CodeGuard menawarkan pilihan pemulihan sehingga anda dapat mengembalikan laman web anda dengan mudah ke versi sebelumnya.

Bolehkah saya mempercayai ulasan HostGator mengenai Reddit dan Quora?

Ya Quora dan Reddit adalah tempat yang bagus untuk mengetahui lebih lanjut mengenai syarikat dan mendapatkan ulasan, soalan dan pendapat daripada orang sebenar dan pelanggan yang menggunakannya. Semak imbas ulasan pelanggan di Reddit, dan di Quora. Tinjau laman web seperti Yelp dan TrustPilot juga berguna.

Apa alternatif HostGator terbaik?

HostGator adalah salah satu penyedia hosting web yang paling popular di luar sana. Tetapi jika anda meneliti hos web dan mencari alternatif yang baik untuk HostGator maka berikut adalah cadangan saya. Saya percaya bahawa alternatif terbaik untuk HostGator adalah Bluehost (harga yang sama tetapi ciri yang lebih baik namun ia juga dimiliki oleh EIG). Alternatif bukan EIG terbaik adalah SiteGround (baca ulasan saya untuk melihat mengapa SiteGround adalah # 1)

Adakah HostGator dan Bluehost adalah syarikat yang sama?

Tidak, HostGator dan Bluehost adalah syarikat berasingan; tetapi kedua-duanya merupakan anak syarikat Endurance International Group (EIG). EIG juga memiliki syarikat hosting seperti iPage, FatCow, HostMonster, JustHost, Arvixe, A Small Orange, Site5, eHost dan sekumpulan web host yang lebih kecil.

Di mana saya boleh mendapatkan kod kupon HostGator?

Tempat terbaik untuk mencari kod kupon HostGator adalah dengan mengunjungi halaman tawaran Hostgator kami. Di sini anda dapat melihat tawaran hebat di web hosting dan nama domain dan pastikan anda mendapat 100% kupon yang sah dari mereka.

Adakah saya Mengesyorkan HostGator?

Bagi mereka yang mencari penyelesaian hosting bersama yang mudah dan murah, Ya saya rasa HostGator harus menjadi pilihan untuk dipertimbangkan.

Walau bagaimanapun.

Bagi mereka yang mahukan sedikit lebih banyak dari segi kelajuan, keselamatan dan ciri-ciri ketika itu Saya cadangkan rancangan cloud mereka.

Terutama pilihan hosting WordPress mereka yang dikendalikan kerana ini memberi anda kelajuan dan keselamatan yang anda perlukan tanpa tanda harga yang tinggi.

Walaupun menjadi sebahagian daripada EIG, mereka memiliki reputasi sebagai salah satu penyedia hosting web terbaik di pasaran. Mereka tidak hanya menyediakan hosting bersama yang hebat untuk pemilik laman web tetapi juga menawarkan banyak penyelesaian luar biasa lain.

Sebenarnya, nama besar seperti WPBeginner suka berkongsi pengalaman positif mereka dengan menggunakan penyelesaian pelayan khusus mereka.

Dengan pembina laman web terbina dalam, cPanel yang mudah digunakan, dan alat QuickInstall untuk memasang CMS pilihan anda (dan perisian lain) ke laman web anda dalam beberapa minit, HostGator adalah pastinya peneraju depan.

Walaupun begitu, set ciri mereka minimum, dan sementara sokongan pelanggan mereka adalah yang terbaik dan jaminan masa upah mereka adalah sesuatu yang bermanfaat, mereka mungkin tidak memiliki semua perkara yang anda cari.

Oleh itu, lakukan penyelidikan anda dan pastikan mengutamakan ciri yang anda perlukan untuk mengembangkan perniagaan anda menjadi yang berjaya sebelum mendaftar untuk menjadi pelanggan dengannya.

Pendedahan FTC: Untuk mendapatkan harga serendah mungkin, saya akan mendapat komisen kecil jika anda memutuskan untuk membeli hosting menggunakan pautan saya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map