SiteGround срещу WP Engine

Намирането на перфектния уеб хост за вашия WordPress сайт е трудна работа.


Трябва да преплувате море от хиляди уеб-домакини, които продават същата нискокачествена услуга, за да намерите няколко, които да отговарят на вашите нужди и, разбира се, да отговарят на вашия бюджет.

siteground vs wp двигател

Дори когато включите в кратък списък най-добрите две или три, все пак трябва да направите трудния избор и да решите с кой да отидете.

SiteGround и WP Engine са два много популярни и реномирани уеб хостове.

И избирането между един от тях може да бъде трудно.

Така че в това ръководство ще разгледам плюсовете и минусите както на тези уеб хостове, така и това, което всеки може да предложи по отношение на функции и производителност.

До края на това SiteGround срещу WP Engine сравнение, вие ще можете да изберете хоста, който е най-подходящ за вашите нужди.

Общ резултат

SiteGround

Общ резултат

WP двигател

Това е наистина близко обаждане, но SiteGround излиза като победител заради техните по-достъпни планове за уеб хостинг, особено за хостинг на малки и средни WordPress сайтове.

Хостинг планове

SiteGround предлага услуги, които са подходящи за блогъри и средни предприятия. За разлика от SiteGround, WP Engine е премиум, управляван WordPress хостинг услуга.

Така че за това ръководство ще сравня плана на GoGeek на SiteGround и личния план на WP Engine.

Ето бърз поглед върху това, което всеки може да предложи:

SiteGround GoGeek план

 • 100 000 посетители на месец
 • 30 GB дисково пространство
 • Неограничени WordPress сайтове
 • Неограничена честотна лента (Трансфер на данни)
 • От $ 11.95 на месец

Личен план на WP Engine

 • 25 000 посетители на месец
 • 10 GB дисково пространство
 • 1 Сайт на WordPress.
 • Неограничена честотна лента (Трансфер на данни)
 • От $ 29,00 на месец

Забележка: Можете да добавяте допълнителни сайтове по $ 14,99 на месец на сайт в личен план на WP Engine.

Характеристика

Управляваният хостинг на WordPress улеснява живота ви много по-лесно. Не е нужно постоянно да се притеснявате от хакерски атаки или сайтът ви да се спуска. Вашият уеб хост ще следи вашия акаунт 24/7.

функции за хостинг на wordpress

И двата уеб хоста предлагат лесна инсталация на безплатен SSL сертификат. Инсталирането на SSL сертификат на вашия сървър може да бъде голяма труда. И двата уеб хоста предлагат инсталация с едно кликване за безплатен SSL сертификат.

Ежедневно архивиране и безплатна CDN услуга са две от първокласните функции, които очаквате от управляван хост на WordPress. И двамата от тези уеб хостове предлагат безплатен CDN и Daily Backup за всички свои планове.

SiteGround GoGeek план

SiteGround е известен със своята бърза поддръжка за премии. Ако някога сте били клиент на SiteGround, ще знаете, че те отговарят на повечето запитвания в рамките на 5 минути.

Планът GoGeek предлага 10 GB дисково пространство и позволява 100 000 посетители на месец. Това е повече от два пъти това, което предлага WP Engine. Те също предлагат функция, наречена SuperCacher която е кешираща услуга, предлагана във всички планове.

Тази услуга намалява времето, необходимо за генериране на страница с повече от половината и повече от удвояването на скоростта на уебсайта Ви.

Личен план на WP Engine

SiteGround предлага много повече сървърни ресурси от WP Engine. Но трябва да имате предвид, че WP Engine е премиум доставчик на услуги. Въпреки че не предлагат толкова ресурси (посетители и дисково пространство), колкото SiteGround, те предлагат изключителна услуга. Техните сървъри никога не са претъпкани поради стриктната им политика без надзор.

Техното обслужване на клиенти ги спечели 3 награди Стиви. Те са едни от най-високо оценените доставчици на първокласни услуги, доверени на големи марки като MyFitnessPal, Warby Parker и Instacart.

И точно като SiteGround, те също предлагат услуга за първо кеширане, наречена EverCache с всеки план.

производителност

Производителността на вашия уеб-домакин има значение повече, отколкото си мислите. Можете да опитате всички съвети и техники, за да ускорите уебсайта си, но ако сървърите на вашия уеб хост не са оптимизирани за ефективност, нищо няма да работи.

анкета във фейсбукИ двете SiteGround & WP Engine са силно препоръчителни в затворена Facebook група с почти 7000 членове, посветени единствено на хостинг на WordPress

Тъй като няма начин уеб хост да прогнозира бъдещето (знам, шокиращо!), Не е възможно да се поддържа 100% време на работа. Дори големи предприятия като Facebook, Microsoft и Google се сблъскват с прекъсвания за приложенията си от време на време.

Но трябва да потърсите поне 99% продължителност и винаги трябва да проверявате правилата за актуализация на уеб хоста, преди да го пуснете.

Както SiteGround, така и WP Engine инвестират много в поддържането и функционирането на сайтовете на своите потребители и по този начин предлагат 99% гаранция за продължаване.

SiteGround Uptime

SiteGround предлага a 99,9% продължаване гарантира и разполага с технология за наблюдение в реално време, която открива повреди и уведомява екипа.

Времетраене на двигателя на WP

Като конкурентен домакин на Premium WordPress, WP Engine предлага нищо по-малко от конкурентите си по отношение на продължителността на работа. Те лесно успяват да се поддържат 99,9% продължаване точно като SiteGround.

Нещо повече, те нямат политика за безвредност. За разлика от други уеб хостове, които съдържат буквално стотици клиенти на сървъри с много ограничени ресурси, WP Engine никога не препродава. Тяхното споразумение за ниво на обслужване (SLA) гарантира 99,95% продължаване, което е много повече от това, което бихте могли да поискате.

SiteGround Speed

начална страница:

скорост на началната страница на сайта

Страница с цени:

скорост на страницата за ценообразуване на сайта

Скорост на двигателя на WP

начална страница:

скорост на началната страница на wpengine

Страница с цени:

скорост на страницата за ценообразуване на wpengine

Предимства и недостатъци

Няма кратък преглед без кратък списък на плюсовете и минусите. По-долу дестилирах плюсовете, които трябва да вземете предвид за всеки уеб хост:

SiteGround GoGeek

Професионалисти:

 • Плановете са много по-евтини от WP Engine и предлагат много повече ресурси на сървъра.
 • Позволява 100 000 посетители на месец и предлага 30 GB дисково пространство.
 • Премиум поддръжка с по-малко от 5 минути време за отговор за повечето въпроси.
 • Позволява неограничен трансфер на данни.
 • Неограничени безплатни имейл акаунти за вашите домейни.
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите.
 • Безплатна услуга за миграция на сайтове.

Недостатъци:

 • За разлика от WP Engine, SiteGround не е a Premium Управляван хостинг доставчик на WordPress.
 • SiteGround предлага само 30-дневна гаранция за връщане на парите. WP Engine предлага 60-дневна гаранция.

WP Engine Personal

Професионалисти:

 • Безплатна услуга за почистване след хакване. Уебсайтът е хакнат? Няма проблем, професионалистите в WP Engine ще го получат и работят.
 • Premium хостинг услуга WordPress.
 • Отличена поддръжка на клиенти.
 • Предлага 60-дневна гаранция за връщане на парите.

Недостатъци:

 • Може да бъде скъпо, ако тепърва започвате като блогър.
 • На клиентите на личен план се предлага поддръжка само чрез Live Chat.
 • За разлика от SiteGround, не се предлага услуга за миграция. Трябва ръчно да инсталирате безплатен плъгин за миграция, предлаган от WP Engine.

Научете повече за WP Engine vs SiteGround в таблицата за сравнение по-долу:

Таблица за сравнение на SiteGround срещу WP Engine

SiteGroundwp двигател
Основан през:20042010
BBB Рейтинг:АB+
Адрес:SiteGround Office, 8 Рачо Петков Казанджията, София 1776, БългарияУл. Lavaca 504, Suite 1000, Austin, TX 78701
Телефонен номер:(866) 605-2484(512) 827-3500
Имейл адрес:[Имейл защитен][Имейл защитен]
Видове поддръжка:Телефон, поддръжка на живо, чат, билетТелефон, поддръжка на живо, чат, билет
Център за данни:Чикаго Илинойс, Амстердам Холандия, Сингапур и Лондон ВеликобританияСАЩ, Великобритания и Япония
Месечна цена:От $ 11.95 на месецОт $ 29,00 на месец
Неограничен трансфер на данни:дада
Неограничено съхранение на данни:НеНе
Неограничени имейли:даНе
Домакин множество домейни:даНе
Контролен панел:CpanelПортал за клиенти на WP Engine
Гаранция за необичаен сървър:99,90%99,90%
Гарантирано връщане на парите:30 дни60 дни
бонуси & Екстри:Мрежа за доставка на съдържание CloudFlare (CDN). Безплатни инструменти за архивиране и възстановяване (освен с план за стартиране). Безплатен частен SSL сертификат за една година (освен със StartUp).CDN (мрежа за доставка на съдържание) е включена в професионални и бизнес планове. Технологията EverCache ускорява времето за зареждане на страницата. Прехвърляеми инсталации и превод на фактуриране. Безплатни Да шифроваме SSL сертификат. Инструмент за тестване на скоростта на страницата.
Доброто:SiteGround включва разширени функции като автоматично ежедневно архивиране, CloudFlare CDN и Нека шифроваме SSL сертификати с всеки план. Оптимизирани планове: SiteGround предлага хостинг пакети, създадени специално за най-висока производителност в системи за управление на съдържанието като WordPress, Drupal и Joomla, или платформи за електронна търговия като Magento, PrestaShop и WooCommerce. Фантастична поддръжка на клиенти: SiteGround гарантира почти мигновено време за отговор във всичките му канали за поддръжка на клиенти. Здрава гаранция за безпроблемно изпълнение: SiteGround ви обещава 99,99% продължаване.WP Engine е фокусиран върху предоставянето на възможно най-доброто преживяване на WordPress хостинг. Скала за размер: Плъзгащите се инструменти на WP Engine ви помагат да намерите плана, който най-добре отговаря на вашите нужди. Защита, ориентирана към WordPress: WP Engine има DDoS и смекчаване на грубите сили, мониторинг на мрежата в реално време и постоянна инсталация на най-новите кръпки и актуализации, за да се гарантира максимална сигурност за вашия уебсайт.
Лошото:Ограничени ресурси: Някои от плановете на SiteGround на по-ниски цени са обременени с ограничения като ограничения за домейни или място за съхранение. Мудна миграция на уебсайтове: Ако имате съществуващ уебсайт, многобройни оплаквания от потребители показват, че трябва да се подготвите за дълъг процес на трансфер с SiteGround. Никакъв хостинг на Windows: Ускорената скорост на SiteGround разчита отчасти на най-модерната Linux технология за контейнери, така че не очаквайте хостинг, базиран на Windows тук.Само за хостинг на WordPress: WP Engine предлага изключително управляван хостинг на WordPress. Могъщи скъпи планове: Плановете на WP Engine идват със скъп набор от ценови тагове, да не говорим за някои ограничения на ресурсите.
Ценообразуване:От $ 11.95 на месецОт $ 29,00 на месец

заключение

Сега можете да продължите и да прочетете още хиляди отзиви за SiteGround срещу WP Engine. Но само ще ви е по-трудно да изберете един от тях.

В края на деня изграждането на уебсайта ви е много повече от това да изберете идеалния уеб-домакин в морето на еднаквостта.

Ако сте след стабилен хост на WordPress и искате най-голям удар за вашия долар, тогава отидете с SiteGround.

Ако сте професионален блогър или смятате, че вашият сайт ще се нуждае от високоефективен първокласен уеб хост WordPress, WP Engine е най-добрият ви залог.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map