SiteGround Преглед

SiteGround се счита за една от най-добрите компании за уеб хостинг. Но хайде, наистина ли могат да бъдат ЧЕ добре? Сериозно! Ами точно това е това Преглед на SiteGround цели да разбере.


Отидете на SiteGround.com

Ще призная, че бях малко скептичен в началото, но това бързо се промени. Всъщност толкова много, че преместих този сайт към тях в техния GrowBig GoGeek план.

TL; DR: SiteGround е поставил нов отраслов стандарт, когато става дума за високоефективни уеб хостинг и хостинг услуги на WordPress. Докато те бият по цените и добавените бонуси от конкуренти като Bluehost, SiteGround се справя много по-добре, що се отнася до производителността и основните хостинг функции. Ако скоростта и сигурността на сайта имат значение за вас, тогава трябва да платите малко повече и да използвате SiteGround.

Поради тяхната отдаденост на времето, скоростта, сигурността и поддръжката – наистина е най-добрият уеб хост в момента! И не съм единственият, който ги прави.

SiteGround е №1 любим уеб хостинг в много проучвания / анкети за Facebook:

анкети във фейсбукВижте анкетите във Facebook:
www.facebook.com/groups/wphosting/permalink/1160796360718749/ www.facebook.com/groups/wphosting/permalink/917140131751041/ www.facebook.com/groups/473644732678477/permalink/1638240322885573/ www.facebook.com/groups/ wphosting / Препратка / 1327545844043799 /

Технологията им за скорост е основното, което хората харесват най-много. Те също получават положителни отзиви и оценки кикотене:

рейтинги на площадката в TwitterПрекалено положителни отзиви в Twitter

В този преглед на SiteGround ще разгледам най-важните характеристики на SiteGround, какви са плановете им за ценообразуване и ще разгледам плюсовете и минусите (тъй като те не са 100% перфектни), за да ви помогна да направите решението си, преди да подпишете подгответе SiteGround за вашия уебсайт, блог или онлайн магазин.

Този сайт се хоства от SiteGround и през последните няколко месеца наблюдавам и анализирам ъптайм, скорост и цялостно представяне за да видите колко добре се представя моят сайт с тях. Дори съм създал тестов сайт, използвайки темата по подразбиране WordPress. Можете да скочите направо към .

Просто ми дайте десет минути от вашето време и аз ще ви дам всички факти, които трябва да знаете и ще отговарям на въпроси като.

 • Колко струва хостингът?
 • Каква е разликата между StartUp, GrowBig & GoGeek?
 • Трябва ли да избера местоположение на сървъра?
 • Какви са плюсовете и минусите на използването им?
 • Кой е най-добрият план за WordPress сайтове?
 • Ще вземат ли автоматично архивиране на моя сайт?
 • Какво правят, за да ускорят уебсайта ми?
 • Идва ли със SSD? Какво ще кажете за CDN & SSL?
 • Ще помогнат ли да прехвърля уебсайта ми върху тях?
 • Какъв е техният плъгин SuperCacher за WordPress?

Когато приключите с четенето на това, ще знаете дали това е правилната (или грешна) уеб хостинг услуга, която можете да използвате.

SiteGround предлага превъзходен хостинг, който се предлага с допълнителни функции и те обикновено не са най-евтиният уеб хост там.

Независимо от това, цените им в момента съответстват на едни от най-евтините в бизнеса (от $ 3.95 на месец, надолу от $ 11.95 на месец).

Щраквайки върху тази връзка, можете да хоствате вашия уебсайт само $ 3,95 на месец (надолу от $ 11.95 на месец).

Contents

Този преглед на SiteGround ще обхване:

1. Основни характеристики

Тук ще разгледам и какво предлагат уеб хостинг услугите на SG.

2. Списък на плюсовете & минуси

Тук ще разгледам по-подробно и ще разгледам какво (или да скоча направо към или).

3. Хостинг планове & цени

Тук ще разгледам и какви са характеристиките за всеки план.

4. Препоръчвам ли SiteGround?

Ето моето място, където ви казвам, ако ги препоръчам или е по-добре да се запишете с конкурент.

Когато създавате уебсайт, по-специално този, който ще служи като източник на доходи, трябва да знаете, че можете да разчитате на своя хост, за да предостави отлични услуги и поддръжка.

Ако уебсайтът ви не работи или има технически проблеми, които влияят на опита на потребителите, в крайна сметка ще загубите пари. Което не е Буено!

Затова нека поговорим за SiteGround. Какво ги прави специални? Защо толкова много бълнуват за тях?

#Интересен факт

WordPress хостинг е затворена група във Facebook с почти 7000 членове, посветени единствено на хостинг на WordPress.

Всяка година членовете се приканват да гласуват за любимия си уеб-домакин. Можете ли да познаете кой уеб хост на WordPress получи най-много гласове?

Това е вярно. SiteGround е гласуван за хост # 1 на WordPress вече две поредни години (№1 в анкетата за 2017 г. и # 1 в анкетата за 2016 г.)

анкета във фейсбукWPhosting Facebook Group

Този преглед на SiteGround (актуализация за 2020 г.) ще обсъди основните характеристики на SG и ще говори за това защо трябва да обмислите използването му за вашите хостинг нужди.

Преди да вляза в прегледа тук, ще ви дам кратко обобщение за това какво е SiteGround и какво предлагат.

Всичко за SiteGround

 • SiteGround е основана през 2004 и седалището му се намира в София, България.
 • Те предлагат набор от хостинг услуги; от споделен хостинг, облачен хостинг, хостинг на WordPress, VPS, хостинг на дистрибутори, да се специализирани сървъри и корпоративен хостинг.
 • Всички планове идват с управляван хостинг на WordPress.
 • Официален партньор на WordPress.org
 • Безплатно SSD устройства идват включени във всички споделени хостинг планове.
 • Сървърите се захранват от Google Cloud, PHP7, HTTP / 2 и NGINX + кеширане
 • Всички клиенти получават безплатно SSL сертификат (Нека шифроваме) и CloudFlare CDN.
 • Има 30-дневна гаранция за връщане на парите.
 • Официален уебсайт: www.siteground.com

Сега нека се потопим в прегледа ..

Основните функции

Те имат много страхотни функции, но има четири основни функции, които наистина ги отличават от другите уеб хостове там.

Това помага да се обясни защо SiteGround се препоръчва от WordPress, Joomla и Drupal, и защо получава такава ентусиазирана поддръжка на потребителите и страхотни отзиви на клиентите.

препоръчва се от wordpress, joomla и drupalПрепоръчва се уеб хост от WordPress, Joomla и Drupal

Скорост на сървъра

Когато става въпрос за създаване на уебсайт удобен за потребителя, един от най-важните проблеми е скоростта.

След като преместих този сайт към тях, веднага имах много по-бързо зареждащ уебсайт.

За да проверя това, използвах проверка на байтове, инструмент, който измерва времето до първия байт (TTFB). С други думи, тя измерва отзивчивостта на уеб сървър.

Резултатите не бяха нищо друго освен невероятни. Всъщност времето ми за начална страница до първия байт мина от 2.3 секунди надолу до 0.2 секунди след като преминах.

байт-тек преди и след

С помощта на GTmetrix мина времето за зареждане на началната ми страница от 6,9 секунди до 1,6 секунди след като преместих сайта си. Това е 5,3 секунди по-бързо време за зареждане!

gtmetrix преди и след

Скоростта на зареждане на началната ми страница с помощта на Pingdom отиде от 4.96 секунди до 581 милисекунди след като се преместих. Това е доста невероятно!

pingdom преди и след

Сайтовете, които се зареждат бавно, няма вероятност да се издигнат до върха в никоя ниша.

скорост на сървъра

Защо? Защото потребителите в мрежата са нетърпеливи. Всъщност проучванията показват, че ако дадена страница не се зареди за три секунди, потребителите вероятно ще се ориентират в търсене на нещо по-бързо – и колкото по-дълго е чакането, толкова повече хора ще загубите.

В резултат на това SiteGround приема скоростта на сайта сериозно. И техните експертни разработчици винаги работят върху нова технология, за да подобрят времената на зареждане на сайта – и това показва.

скоростна технология

Ето някои от специфичните технологии, които използват, за да гарантират бързото време за зареждане на своите клиенти:

 • Инфраструктурата на SiteGround се захранва от Google Cloud със SSD-устойчиво съхранение и ултра бърза мрежа.
 • Твърди дискове (SSD) са до хиляда пъти по-бързи от обикновените устройства. Всички бази данни и сайтове, хоствани от SiteGround, използват SSD за съхранение.
 • Технология на уеб сървъра NGINX помага да се ускори времето за зареждане на статично съдържание на вашия уебсайт. Всички сайтове на клиентите на SG получават предимството на технологията за уеб сървъри NGINX.
 • Уеб кеширане играе ключова роля при зареждането на динамично съдържание от вашия уебсайт. Те са изградили собствен механизъм за кеширане, SuperCacher, която разчита на NGINX обратен прокси. Резултатът е по-бързо зареждане на динамично съдържание и по-добра оптимизация на скоростта на уебсайта.
 • Безплатно Мрежа за доставка на съдържание (CDN) и HTTP / 2 и PHP7 активираните сървъри помагат да се ускори зареждането в цял свят, като правят съдържанието ви по-достъпно.
 • Бе първият уеб хост, който пусна PHP 7.3 (24 октомври 2018 г.)

В допълнение към всичко гореизброено, те извършват редовни актуализации на своята технология, за да гарантират, че сайтовете, които са хоствани, не изостават, тъй като не са били в крак с технологичните промени. Резултатът е най-бързото налично време за зареждане.

Сигурност

Изглежда, че едва ли минава ден без новина за някакво ново нарушение на сигурността онлайн. Пострадали са лица, корпорации и дори държавни образувания.

Истината е, че сигурността е основна грижа за всеки, който притежава уебсайт.

функции за сигурност

SiteGround предлага някои от най-надеждната налична сигурност. Все още ще трябва да направите своята роля за запазването на сайта си в безопасност, но ето някои от тях функции за сигурност, които ги правят уникални.

 • Изолация на сайта гарантира, че сайтът ви няма отрицателно въздействие, ако има нарушение на сигурността на някой от другите сайтове на вашия сървър. Мислете за това като хостинг защитна стена, която защитава вашия сайт от хакери.
 • Всичките им сървъри поддържат HTTP / 2 технология, която е най-сигурната налична опция. Много уеб хостове изостават в тази област, но не и SG.
 • Всички техни клиенти получават ползата от тяхната защитна стена за уеб приложение (WAF), която предпазва от нарушения на сигурността и се актуализира редовно.
 • Проактивни пластири се изпращат на всички клиенти, когато се появят нови заплахи.

Те също текат редовно сканиране за вируси и злонамерен софтуер на вашия сайт и изпращайте отчети, за да ви уведомяват за резултатите, така че винаги да знаете какво се случва с вашия уебсайт. Това е едно от нещата, които потребителите обичат за своята уеб хостинг услуга.

През 2018 г. SiteGround беше изключително успешен в поддържането на сайтове на клиентите добре защитени. Те отговориха на 3 пъти повече заплахи в сравнение с миналата година. Статистически те:

 • Написах 250 нови персонализирани правила за защитна стена
 • Добавени са 125 модула на ядрото на живо
 • Смекчени 186 DDOS атаки
 • Спря 7 милиона брутални атаки
 • Спирани заявки за лош бот 160M към сайтовете на клиента
 • всеки ден със своето анти-бот AI решение

Поддръжка на клиенти

Хостинг услугата може да има най-съвременна технология и добра сигурност, но за повечето хора това се случва, когато нещата се объркат, най-важното.

клип на клиента

SG е компания, която се гордее с поддръжката на клиенти. Те правят обслужването на клиентите приоритет и това се вижда в техните отзиви и чрез лоялността на техните клиенти.

поддръжка на клиенти

Факт е, че времената им за реакция оставят конкурентите си в праха.

Най-близкият им конкурент има средно време за реакция за билет за поддръжка от 44 минути – но времето за реакция на SiteGround е само осем минути.

Те предлагат три начина за получаване на подкрепа:

 • Системата за чат на живо ще получите незабавен отговор и е достъпна 24 часа на ден
 • По същия начин, телефонната поддръжка се обслужва денонощно и ще получите незабавен отговор
 • Подаването на билет ще получите отговор след по-малко от 10 минути – и това време за отговор е още по-малко, ако сте платили за някоя от приоритетните им услуги

Вместо да чакате часове (или дори дни) за помощ с вашия сайт, можете да разчитате на този уеб хост, който да ви даде навременна реакция. Разбира се, това означава, че можете да предавате същите отлични услуги на потребителите на вашия сайт.

SiteGround WordPress хостинг

Както споменахме по-рано, WordPress е най-популярната CMS в света. Освен че захранва малко под 30% 33% от всички интернет сайтове, той е отговорен и за доставянето на около 60% от уеб съдържанието по целия свят.

автоматична инсталация на wordpress

Ето защо с SiteGround получавате управляван хостинг на WordPress с всички хостинг планове, заедно с много страхотни функции:

инструмент за хостинг на wordpress за управление на сайта

Ето някои от най-добрите му функции, свързани с WordPress:

 • Всички планове идват с напълно управляван хостинг на WordPress.
 • Редовните, автоматични актуализации на WordPress гарантират, че винаги ще имате най-новата версия на WordPress. Тази опция е включена във всички планове.

управляван хостинг на wordpress

 • Автоматични актуализации на инсталираните WordPress плъгини също са достъпни във всички планове.
 • Екипът следи за уязвимостите в WordPress и записва актуализации на защитната стена за WAF, за да ви предпази от тях.
 • Техните технологии за скорост, които бяха подробно описани по-горе, са специално насочени към подпомагане на WordPress сайтовете да се зареждат възможно най-бързо.

Можете също така да се възползвате от ексклузивния им плъгин SuperCacher, който е вграден кешинг плъгин, който увеличава броя на посещенията, които вашият сайт може да обработи. Това означава, че вашият сайт ще се зарежда по-бързо, дори когато усетите приток на неочакван трафик на сайта.

супермаркет на площадката

Имайте предвид, че планът за стартиране се предлага само със статично кеширане и че идва и със статично, динамично и кеширане на Memcache.

Ето обяснение на разликите.

Докато WordPress е основният им фокус – което има смисъл, предвид доминирането на WordPress на пазара – те също са препоръчителен партньор както за Joomla, така и за системи за управление на съдържанието Drupal..

Изброените по-горе функции ги правят любими както на физически лица, така и на компании, които искат осигуряване на 99,99% продължителност на работа, бързо зареждане на сайтове, съвременна сигурност и най-високото обслужване на клиентите.

Време за зареждане & Тест за необичайна работа

През последните няколко месеца имам следи и анализира ъптайм, скоростта и цялостната работа от моя тестов сайт, хостван в SG.

Моят тестов сайт е имал средно време на работа от 99,99%, което е с 0,2% по-добро от 99,79% стандарт за индустрията, което обещават своите клиенти, и средно време за зареждане на страници с малко под 1 секунда.

 • Януари 2018 г. средна продължителност: 100% – средно време за зареждане на страницата: 750 мс
 • Февруари 2018 г. средна продължителност: 99,99% – средно време за зареждане на страницата: 730 мс
 • Март 2018 г. средна продължителност: 100% – средно време за зареждане на страницата: 760 ms
 • Април 2018 г. средна продължителност: 100% – средно време за зареждане на страницата: 720 ms
 • Май 2018 г. средно време: 100% – средно време за зареждане на страницата: 700 мс
 • Юни 2018 г. средна продължителност: 99,99% – средно време за зареждане на страницата: 790 мс
 • Юли 2018 г. средна продължителност: 100% – средно време за зареждане на страницата: 705 ms
 • Август 2018 г. средна продължителност: 100% – средно време за зареждане на страницата: 815 ms
 • Септември 2018 г. средна продължителност: 99% – средно време за зареждане на страницата: 700 мс
 • Октомври 2018 г. средна продължителност: 100% – средно време за зареждане на страницата: 780 ms
 • Ноември 2018 г. средна продължителност: 99,95% – средно време за зареждане на страницата: 830 ms
 • Декември 2018 г. средна продължителност: 100% – средно време за зареждане на страницата: 790 мс
 • Януари 2019 г. средна продължителност: 100% – средно време за зареждане на страницата: 720 ms

Плюсове и минуси на SiteGround

Функциите, които предлагат на своите клиенти за уеб хостинг, са впечатляващи, но покриването на техническите аспекти на тяхната услуга всъщност не ви дава представа какво избора на SiteGround може да направи за вас на практическо ниво.

Имайки това предвид, нека разгледаме някои от плюсовете и минусите на реалния свят при използването на тази хостинг компания. Както ще видите, има много повече плюсове, отколкото минуси – което не е изненадващо, като се има предвид техният ангажимент за високи постижения.

Плюсовете на SiteGround

Плюсовете на използването на SiteGround за хостинг на вашия уебсайт са неоспорими. Това е компания, която се гордее с отлично обслужване – и показва.

Гаранция за необичайно време на SiteGround

Ако сте прекарали време за пазаруване на уеб хост, вие сте запознати с важността на времето за работа. Процентът на хостинг компания ви казва колко често средно можете да очаквате уебсайтът ви да бъде „свален“ или недостъпен.

непрекъсната работа

Не е възможно никоя хостинг услуга да поиска 100% продължаване, тъй като има твърде много променливи в игра, за да сте сигурни, че никога няма да има престой. Те обаче го правят гарантира 99,99% продължаване.

Това е впечатляващо от всеки стандарт и те изпълняват това. Те използват софтуер за мониторинг, който ги уведомява незабавно при прекъсване и работи бързо, за да разреши всички проблеми.

За да направим това перспективно, 99,99% продължителност на работа означава, че вашият сайт може да бъде за малко повече от четири часа за всеки шест месеца.

Процентът им на безработица е наистина впечатляващ. Общата им средна стойност е 99,99% продължителност, а преглед на уебсайта им през април 2017 г. разкри:

 • Средномесечно продължаване за последните 30 дни от 99,999%
 • Средно годишно време за продължаване през последните 365 дни от 99,996%

На практика, клиентите им едва ли някога трябва да се притесняват, че техните уебсайтове не са достъпни.

Време за натоварване на SiteGround

Вече говорих за технологията за скорост, която използват, за да намалят времето за зареждане на сайтове на WordPress, но какво означава това на практика?

чуруликане

По-рано споменах, че повечето потребители на интернет ще дадат на сайта три секунди да се заредят, преди да обмислят навигиране. Това не е много време, така че ако искате да задържите посетителите на сайта си, времето за зареждане трябва да бъде много бързо.

време за зареждане и производителност на сървъра

Сайтовете, хоствани на SiteGround, имат средно време за зареждане от 1,3 секунди на страница. Това е много бързо и говори за ефективността на технологията за скорост, която компанията използва.

Време за реакция на SiteGround сървъра

Друг ясен професионалист е, че има много бързи времена за отговор на сървъра. Времето за отговор на сървъра е мярка за това колко време отнема сървърът да достави всички елементи на вашия уебсайт до браузъра на потребителя..

SiteGround има изключително бързи времена за отговор на сървъра средно около 190 милисекунди за период от шест месеца. Това означава, че независимо от това къде се съхраняват вашите данни, информацията на вашия сайт – както статични, така и динамични данни – може да бъде доставена до браузъра на потребителя почти мигновено..

Защо това има значение? Отново това е свързано с потребителското изживяване. Искате хората, които посещават вашия сайт, да имат възможно най-малко време, за да обмислят навигирането си. Когато вашият сървър реагира много бързо, както правят техните сървъри, вероятно потребителите ви ще останат на вашия сайт.

Множество центрове за данни

Част от причината, че времето им за реакция на сървъра е толкова бързо, е, че те предлагат на своите клиенти достъп множество центрове за данни разположени на стратегически места по целия свят.

Когато се регистрирате, имате възможност да изберете предпочитаното от вас местоположение на сървъра.

центрове за данни

Докато скоростите за предаване на данни като цяло са се увеличили значително през годините, физическото разстояние между потребител и сървър може да повлияе на времето за зареждане.

За да се справят с този проблем, те имат центрове за данни в:

 • Амстердам
 • Чикаго
 • Лондон
 • Милан
 • Сингапур

Когато се регистрирате за хостинг услуги, имате възможност да изберете къде искате да се съхраняват вашите данни.

Безплатни ежедневни архиви

Знаеш колко е важно архивирайте данните на вашия уебсайт. Ако не го направите, рискувате да загубите както статични, така и динамични данни, някои от които може да са незаменими.

сигурност

Ако настроите вашия сайт с SG, ще трябва да се уверите, че имате редовна система за архивиране, само в случай че нещо се случи с вашия сайт. Въпреки това, в случай че вашата резервна копия се провали, те са те покрили.

Те изпълняват ежедневно архивиране от всички уебсайтове на техните клиенти, така че в случай, че резервното ви копиране се провали или се наложи да възстановите данните си по някаква причина, можете да се свържете с обслужването на клиенти и да получите това, от което се нуждаете.

Вие получавате безплатни ежедневни резервни копия (само една резервна копия на ден) на вашия уебсайт, както и a архивиране и възстановяване на уебсайта услуга (ако се регистрирате за).

резервни функции

Хостинг резервните копия са като застраховка на уебсайтове. Потребителските грешки, хакове, изтрити файлове или актуализации на уебсайтове се объркаха, всички могат да бъдат незабавно решени с възстановяване на архивиране.

 • Преглеждайте и управлявайте архивирането лесно с лесния за използване инструмент за архивиране с едно кликване
 • Създайте и възстановете архивирането на уебсайтове бързо и лесно с едно щракване
 • Избягвайте загубата на данни поради грешки в уебсайта
 • Експериментирайте с актуализации на уебсайтове, които можете бързо да отмените

Инструмент за възстановяване с 1 щракване в cpanel

Можете да създадете и възстановите резервни копия незабавно сами, като използвате инструмента за възстановяване с едно кликване в лесния за използване cPanel.

прозрачност

Естествено е да искате компаниите, от които купувате, да бъдат прозрачни за това какво правят и как го правят. Това е особено важно, когато ще се доверите на компания с цялото съдържание на уебсайта си.

В по-голямата си част те имат страхотен рекорд с прозрачност. Когато посетите сайта им, ще видите, че те показват и двете си месечен процент ъптайм и техният годишен процент на продължаване така че можете да видите как се изпълняват сайтовете им.

Те също така предоставят – безплатно IP адреси на всички техни центрове за данни. Защо това има значение? Защото ви позволява да тествате скоростта на зареждане на вашия сайт от всеки един от центровете за данни, така че можете да изберете този, който ще осигури най-доброто потребителско изживяване на посетителите на вашия сайт..

планове и цени

Те също са много честни за това какво е включено във всеки един от техните планове. Някои от плановете на потребителите с по-високи цени на сървъри с нисък обем, за да се осигури по-бързо време за зареждане. С SiteGround винаги ще знаете какво получавате в замяна на парите си.

Глобален обхват

Като цяло хостинг индустрията е много ориентирана към Съединените щати и това може да бъде проблем за хората, които живеят в други страни.

SiteGround е със седалище в България но те имат глобална перспектива, което ги прави много достъпни за компании и лица по целия свят.

Като начало те ще приемат множество валути, включително:

 • Щатски долари
 • Британски лири
 • евро
 • Австралийски долари

Те също имат a специална страница на испански език и безплатни телефонни номера на различни места. Те също предлагат имена на домейни за конкретната държава, което улеснява местните компании да изберат име на домейн, което е специфично за тяхната страна. (FYI те вече не предлагат безплатно име на домейн при регистрация.)

Държавна сигурност

По-рано говорихме за сигурността на сайта и едно от най-големите предимства от избора им за хостване на вашия сайт е, че ще имате спокойствието да знаете, че той е защитен от някои от най-добрите налични инструменти за сигурност.

сигурност

В допълнение към вградените функции за защита, които вече споменахме, можете да получите множество други функции за защита, които могат да помогнат да защитите вашите данни – и вашите потребители.

 • Анти-спам инструменти, включително SpamAssassin и SpamExperts, за да защитите сайта си от спамъри
 • Възможност за блокиране на определени IP адреси (много полезно, ако сте били подложени на атака)
 • Безплатен SSL сертификат (предлага се с определени планове)
 • HackAlert, добавка от $ 1 на месец, която ще ви уведоми незабавно, ако сайтът ви е атакуван
 • Leech Protect, функция, която позволява на администраторите на вашия сайт да предотвратяват потребителите да издават или публикуват своята парола или информация за вход
 • Техният безплатен инструмент SiteCheck ви позволява бързо и лесно да проверите вашия сайт за злонамерен софтуер, за да сте сигурни, че посетителите ви са защитени

Те се отнасят сериозно към сигурността и това е голямо предимство, особено ако сайтът ви има магазин за електронна търговия или събира частна информация от потребителите.

Обслужване на клиенти

Ако сте опитен уеб разработчик, може да откриете, че имате малка нужда от поддръжка на клиенти. За останалите от нас обаче е важно да знаем, че можем да получим помощта, от която се нуждаем, когато имаме нужда от нея.

поддръжката е бърза

поддръжката решава проблема ви

Поддръжката на клиенти на SiteGround е наистина несравнима. Както споменахме по-рано, можете да получите достъп до чат на живо или телефонна поддръжка 24/7. Веднага ще бъдете уведомени за това колко клиенти са пред вас и в повечето случаи времето за изчакване е минимално.

Същото важи и за пускането на билет за поддръжка чрез уебсайта им. Техните служители за обслужване на клиенти са дружелюбни, полезни и търпеливи, което ги прави особено добър избор за хора и малки предприятия, които се нуждаят от ръчно държане.

Безплатна миграция на сайт

Миграцията на уебсайтове е голяма труда, когато става въпрос за смяна на уеб хостове. Едно от многото добри неща за SiteGround е тяхната безплатна услуга за трансфер на уебсайтове.

Тази услуга се прилага не само за WordPress сайтове, но и за други CMS платформи като Joomla и Drupal, и разбира се единични уебсайтове и статични HTML сайтове също.

Услугата им за трансфер включва безплатен трансфер на един уебсайт (независимо от размера), както и прехвърляне на имейли, FTP акаунти, домейни за добавки за (за акаунти, управлявани с cPanel).

безплатна услуга за трансфер на сайт

 1. Регистрирайте се за хостинг на SiteGround
 2. Влезте в своята клиентска зона
 3. Кликнете върху раздела Поддръжка

услуга за трансфер на уебсайтове

Превъртете надолу до секцията „помощник за настройка на уебсайт“.

Попълнете формуляра за миграция на уебсайта и изчакайте да се свържат с вас. Ще останете изумени, когато знаете, че процесът на прехвърляне на вашия WordPress сайт в SiteGround е завършен само за 24-48 часа.

FYI…

Те току-що пуснаха нов инструмент, който ви позволява лесно да прехвърлите WordPress сайт от всеки друг доставчик на хостинг услуги към тях. Наричат ​​го SiteGround Migrator.

приставка за мигратори на сайта

Просто инсталирате новия им плъгин за Migrator на вашия сайт WordPress, за да започнете. След като направят това, те автоматично ще прехвърлят целия ви сайт на WordPress в целевия домейн и папка, които сте посочили по-рано. Научете повече за този инструмент тук.

Cloudflare CDN активиране с едно щракване

CDN на Cloudflare е включен безплатно с всички планове, а в cPanel можете активирайте Cloudflare само с 1 клик.

WordPress препоръчва използването на CDN като Cloudflare в ръководството им за оптимизиране на скоростта.

Само с едно щракване върху бутона „активиране“, мрежата за доставка на съдържание Cloudflare (CDN) ще кешира съдържанието на уебсайта ви и ще го разпространи в множество центрове за данни по целия свят.

Cloudflare в cPanel

След това отидете на раздел с настройки и задайте настройките на Cloudflare на агресивно кеширане, минимизиране на статичните ресурси, и активирайте Railgun за да ускорите връзката между Cloudflare и сървъра. Правенето на всичко това ще даде на вашия сайт по-бързи времена за зареждане.

Минусите на SiteGround

Нито една уеб хостинг компания не е идеална и има няколко недостатъци, които трябва да обмислите, преди да вземете решението да използвате SiteGround като свой уеб хост.

Ограничения за съхранение на данни

Първото отрицателно нещо е, че те имат сравнително ниски ограничения върху количеството данни, които можете да съхранявате на вашия сайт.

Безспорно има добри причини за тези ограничения. Колкото повече клиенти съхраняват данни на своите сървъри за споделяне на хостинг, толкова по-вероятно е да изпитат бавни времена на зареждане и време за реакция на сървъра.

Хората, които имат сайтове с големи изображения или видео, може да имат проблем с ограниченията за съхранение. Те варират от 10GB в долния край до 30GB в горния край. Това може да е достатъчно за повечето текстови сайтове.

Единственото решение на този конкретен проблем е най-добре да се досетите колко място за съхранение ще ви е необходимо, за да поддържате сайта си и след това да видите дали някой от плановете може да удовлетвори нуждите ви за съхранение..

 • Стартиране: 10GB съхранение (добре за повечето сайтове, които не работят със CMS / без WordPress)
 • GrowBig: 20 GB съхранение (добре за WordPress / Joomla / Drupal задвижвани сайтове)
 • GoGeek: 30 GB съхранение (добре за електронната търговия, както и за WordPress / Joomla / Drupal сайтове)

Преизползване на ресурси

Те имат нещо, което наричат ​​месечна надбавка от „CPU секунди на акаунт“. По принцип това ограничава колко ресурси на вашия сайт е разрешено да се използва на месец. Потенциалният проблем тук е, ако редовно превишавате този лимит, те могат да поставят сайта ви в режим на задържане до следващия месец, когато месечните ви надбавки се нулират.

използване на ресурс

Те очертават месечните ограничения на ресурсите в подробностите на плана си:

 • Старт: Подходящ за ~ 10 000 посещения на месец
 • GrowBig: Подходящ за ~ 25 000 посещения на месец
 • GoGeek: Подходящ за ~ 100 000 посещения на месец

Трябва обаче да сте наясно, че замразяването при прекомерна употреба може да се случи много под границата от 100 000 посещения в плана на GoGeek. Така че, ако вашият уебсайт привлича значителен трафик, да речем повече от 3000 посетители на ден, тогава дори планът GoGeek може да не се справи с вас.

Бих спорил, че ако получавате хиляди посетители на вашия сайт на ден, тогава трябва да стоите далеч от споделените хостинг планове, тъй като сте по-добре с облачен хостинг или VPS план (те идват с много повече ресурси).

планове & Цени

Те предлагат три различни плана за своята споделена хостинг услуга; Startup, GrowBig и GoGeek.

План за стартиране на SiteGround

преглед на стартовия план на площадката на сайта

Планът за стартиране започва от едва 3,95 долара на месец.

 • Домакин 1 уебсайт
 • ~ 10 000 месечни посещения
 • 10 GB уеб пространство
 • Основни характеристики:
 • SSD съхранение
 • Безплатна настройка & прехвърляне на сайт
 • 30 дневна гаранция за връщане на парите
 • 99,9 процента гаранция за продължаване
 • 24/7 техническа поддръжка
 • Неограничена честотна лента, имейли, бази данни
 • Безплатен SSL & HTTP / 2
 • Безплатни ежедневни архиви
 • Безплатен CloudFlare CDN
 • Само статично кеширане на SuperCacher
 • PHP7 + OpCache
 • WordPress & Joomla инструменти
 • Cpanel & SSH достъп

StartUp е доста фантастичен план за начално ниво за начинаещи, но можете да хоствате само един уебсайт с този план.

SiteGround GrowBig план

преглед на план за сайтове на растение на големи площадки

В допълнение към стандартните функции, които получавате в плана за стартиране, планът GrowBig ви предоставя първокласно кеширане на WordPress, премия за поддръжка, ежедневно архивиране и достъп до услугата за архивиране и възстановяване на премиум сайт. Вашата първа година на Wildcard SSL сертификат също е включена безплатно.

Планът на GrowBig започва от $ 5,95 на месец.

 • Хоствайте неограничени уебсайтове
 • ~ 25 000 посещения на месец
 • 20 GB уеб пространство
 • Всички основни + премиум функции:
 • SuperCacher динамичен & кеширане на паметта
 • 30 дневни резервни копия
 • Приоритетна подкрепа
 • SSD съхранение
 • Уайлдскард SSL сертификат
 • резервно копие & реставрационна услуга
 • 2x ресурси на сървъра
 • 2x ресурси на база данни
 • 2x ресурси за електронна поща

GrowBig е планът, с който препоръчвам да се регистрирате. Можете да хоствате множество уебсайтове и получавате повече от 2х ресурса (което води до по-бързо зареждане на уебсайт) от плана за стартиране.

SiteGround GoGeek план

преглед на план за gogeek на сайта

С плана GoGeek получавате всички предимства на плановете StartUp и GrowBig, плюс geeky функции и 4 пъти повече ресурси в сравнение с плана StartUp..

Планът на GoGeek започва от $ 11.95 на месец.

 • Хоствайте неограничени уебсайтове
 • ~ 100 000 месечни посещения
 • 30 GB уеб пространство
 • Всички основни & премия + отвратителни характеристики:
 • SuperCacher динамичен & кеширане на паметта
 • С едно щракване поставяне на WordPress
 • SG-Git за създаване на хранилище
 • Предварително инсталиран Git
 • Безплатно PCI съответствие
 • Премиум резервно копие & реставрационна услуга
 • 4x сървърни ресурси
 • 4x ресурси на база данни
 • 4x ресурси за електронна поща

Планът на GoGeek е предназначен за уебсайтове с голям трафик или интензивни ресурси. Той идва с 4 пъти по-бързи сървъри от хостинг плановете StartUp.

цени за хостинг

Сравнение на хостинг план

Кой план трябва да получа? Това е, което цели този раздел да ви помогне да разберете …

Основната разлика между плановете е тази с Стартиране можете да хоствате само 1 уебсайт. GrowBig идва с повече ресурси на сървъра (= по-бързо зареждане на уебсайта), вие също получавате приоритетна поддръжка, 30 дневни архиви (вместо само 1 със StartUp) и динамично кеширане (вместо само статично кеширане с StartUp).

Най- GoGeek планът идва с 4 пъти повече сървърни ресурси и можете да създадете етапен сайт. Вие също така получавате премиум услуги за архивиране и възстановяване на уебсайтове, както и безплатни PCI съответствие.

Искате да знаете какви са основните разлики между пакетите StartUp, GrowBig и GoGeek?

Ето сравнение на План StartUp срещу GrowBig, и План GrowBig срещу GoGeek.

Плановете за стартиране на SiteGround, GrowBig и GoGeek са на разумни цени, но по-скъпите планове включват повече сървърни ресурси.

SiteGround StartUp срещу GrowBig преглед

Всички хостинг планове на SiteGround са на разумни цени, но планът StartUp е най-евтиният предлаган план. Това е планът за входно ниво и се предлага с най-малко ресурси и функции. Планът за стартиране според мен е най-подходящ за тези, които трябва да имат само един уебсайт, например личен или малък бизнес сайт или блог.

Една от основните разлики между плана StartUp и GrowBig е, че с предишния план сте разрешено да хоства само един уебсайт (с плана на GrowBig можете да хоствате неограничени уебсайтове). Ако възнамерявате да стартирате няколко уебсайта във вашия един хостинг акаунт, планът за стартиране трябва да е не-не.

За разлика от това, планът на GrowBig е по-подходящ за собственици на малки фирми и блогъри, които използват WordPress, защото получавате 2x повече сървърни ресурси и много повече функции в сравнение с плана StartUp.

GrowBig ви позволява хоства няколко уебсайта, използвай Supercacher технология за статично, динамично и кеширане на паметта (StartUp предлага само статично) и получавате a безплатен SSC сертификат за wildcard. Друга функция, която липсва на плана за стартиране, е архивиране и възстановяване на функционалността. Планът GrowBig идва с основни услуги за архивиране и възстановяване.

Друга ключова разлика е, че с плана за стартиране получавате само стандартна поддръжка в сравнение с тази на GrowBig първокласна поддръжка. Така че, ако смятате, че ще се нуждаете от малко държане от техния приятелски, бърз и знаещ екип за поддръжка, тогава трябва да изберете плана на GrowBig.

преглед на план за сайтове на растение на големи площадки

Трябва да помислите за избора на GrowBig плана, ако:
 • Искате да хоствате повече от само един уебсайт на вашия хостинг акаунт
 • Искате 2 пъти повече ресурси на сървъра (т.е. по-бързо зареждане на уебсайта)
 • Искате 30 дневни архиви, вместо един дневен архив, който получавате с StartUp
 • Искате премиум поддръжка вместо стандартната поддръжка, която се предлага със StartUp
 • Искате 20GB уеб хранилище вместо 10GB, което се предлага с StartUp
 • Искате достъп до тяхната основна услуга за архивиране и възстановяване
 • Искате статично, динамично кеширане и кеширане на паметта, вместо само статично кеширане, което се предлага със StartUp
 • Вие искате безплатен SSCD сертификат за първата година

SiteGround GrowBig срещу GoGeek преглед

Една ключова разлика между плана GrowBig срещу GoGeek са допълнителните сървърни ресурси, които се предлагат само с последния. GoGeek идва с 4 пъти повече ресурси на сървъра и по-малко потребители, които споделят ресурсите на сървъра. Това означава, че получавате уеб сайт с бързо зареждане, когато изберете план GoGeek.

Друга разлика между плановете са допълнителните „geeky“ функции, които получавате само с GoGeek план. Една такава характеристика е среда за организиране на сайт, което ви позволява да копирате вашия сайт на живо или да тествате нов код и дизайн, преди да публикувате промени в своя сайт на живо. Друга особеност е Git, който се предлага предварително което ви позволява да създавате хранилища на вашия уебсайт.

Накрая GoGeek идва със своите първокласни услуги за архивиране и възстановяване на уебсайтове, и безплатно PCI съответствие за да защитите сайта си за електронна търговия.

преглед на план за gogeek на сайта

Трябва да помислите за избора на план GoGeek, ако:
 • Искате 4 пъти повече сървърни ресурси (т.е. уеб сайт с бързо зареждане) и по-малко потребители, които споделят сървърните ресурси
 • Вие искате да поставяте среда за поставяне, така че да копирате вашия сайт на живо или да тествате нов код и дизайн, преди да публикувате промени на вашия сайт на живо
 • Искате 30GB уеб хранилище вместо 20GB, които се доставят с GrowBig
 • Вие искате безплатни PCI съответствие, за да направите вашия сайт за електронна търговия напълно PCI съвместим
 • Искате предварително инсталиран Git, за да можете да създавате хранилища на вашия уебсайт
 • Вие искате тяхната първокласна услуга за архивиране и възстановяване, вместо основната услуга, която се предлага с GrowBig

Кой хостинг план е най-подходящ за вас?

Сега знаете какви планове предлагат и сега се надяваме да сте в по-добра позиция да изберете най-добрия споделен хостинг план за вашите нужди. Не забравяйте, че винаги можете да надстроите до по-висок план по-късно.

Въз основа на моя собствен опит, ето моята препоръка за вас:

 • Препоръчвам ви да се регистрирате с плана за стартиране, ако възнамерявате да стартирате прост статичен или HTML сайт.
 • Препоръчвам ви да се регистрирате с GrowBig план (това е планът, който използвам), ако възнамерявате да стартирате a WordPress, Joomla или който и да е CMS сайт.
 • Препоръчвам ви да се регистрирате с плана GoGeek, ако възнамерявате да стартирате сайт за електронна търговия или ако имате нужда от WordPress / Joomla постановка и Git Характеристика.

Често задавани въпроси за SiteGround

Тук ще намерите отговори на някои от най-често срещаните въпроси.

Какво е SiteGround.com?

SiteGround е уеб хостинг компания, която предлага редица услуги, от споделен хостинг, облачен хостинг, хостинг на WordPress, VPS и хостинг на дистрибутори, до специализирани сървъри и хостинг на предприятия. SiteGround е основана през 2004 г. и е домакин на над 800 000 имена на домейни по целия свят. Компанията е собственост независимо (SiteGround НЕ е собственост на EIG), а централата й се намира в София, в България и има центрове за данни в Чикаго, Лондон, Амстердам и Сингапур. Те имат A рейтинг от BBB. Официалният уебсайт е www.siteground.com. Прочетете повече на страницата им в Уикипедия.

Има ли SiteGround гаранция за връщане на пари?

Да. Те предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите. Можете да прекратите услугата си в рамките на първите 30 дни и ще получите пълно възстановяване. Гаранцията за връщане на пари не покрива имена на домейни, облак или специален хостинг на сървъри.

Какви методи на плащане приема SiteGround?

Те приемат плащане чрез кредитни карти като Visa и MasterCard и дори можете да плащате чрез PayPal (обаче ще трябва да се свържете, за да получите подкрепа за получаване на връзката за плащане PayPal). Плащанията могат да се извършват за една, две или три години предварително. Можете също да плащате на месечна база, но плащането месечно дължи такса за настройка.

Мога ли да избера местоположение на център за данни?

Да, след като се регистрирате, можете да изберете предпочитаното от вас място за данни. Те имат центрове за данни в Чикаго, Лондон, Амстердам и Сингапур.

Предлага ли SiteGround безплатна миграция на уебсайтове?

Да, те ще мигрират безплатно един съществуващ уебсайт за вас, независимо колко малък или голям е вашият сайт. И ще го направят без престой. Тяхната услуга за миграция на сайтове включва всички видове уебсайтове, включително уебсайтове, работещи с WordPress и Joomla. Вие изпращате заявката си за миграция на вашия сайт във Вашата зона за клиенти Ако се нуждаете от допълнителна помощ, те предоставят денонощна поддръжка, за да стартирате и работи бързо вашия сайт.

Ще направи ли SiteGround архивиране на моя уебсайт?

Да, планът за стартиране включва едно архивиране на сайт на ден, а плановете GrowBig и GoGeek изпълняват 30 архиви на ден на вашия уебсайт. GrowBig и GoGeek също се предлага с услуга за възстановяване на сайт с 1 щракване. Можете също да създадете ръчно архивиране през cPanel по всяко време.

Каква е гаранцията за актуализация на SiteGround?

SiteGround гарантира продължителност от 99,99%. Ако не предоставят това, ще ви предоставят кредит по сметката. Можете да наблюдавате продължителността на работа от вътрешността на вашата клиентска зона.

Как мога да се свържа с поддръжката на Siteground?

Ако срещнете проблеми с уебсайта си или се нуждаете от помощ за фактуриране или акаунт, можете да се свържете с тях 24/7. Те предоставят нова помощ при борда на борда, безплатни трансфери на уебсайтове и текуща помощ по всяко време чрез имейл / билети (10 мин. Време за отговор), чат на живо (моментално време за отговор) или телефон (незабавно време за отговор). Техните телефонни номера са 1.866.605.2484 (САЩ), 44.800.8620379 (Великобритания), 61.1800.357221 (AU), 34.900.838.543 (Испания) или 1.800.828.9231 (останалата част на света).

Предлага ли SiteGround SSL и CDN?

Да. Всички планове идват с безплатен SSL сертификат. Планът за стартиране включва безплатен SSL да кодираме SSL, докато плановете GrowBig и GoGeek се предлагат с безплатен Wildcard SSL сертификат. Безплатен CDN от CloudFlare също е включен във всички планове.

Добър ли е SiteGround за хостинг на WordPress?

Да. Всички планове идват с напълно управляван хостинг на WordPress, което означава автоматична актуализация на ядрото на WordPress и кръпка, автоматично инсталиране на WordPress за настройка на акаунт, функции като приставката за кеширане SuperCacher, стадиране на сайта и 100% безплатна услуга за трансфер на сайтове.

На всичкото отгоре. Те са били гласува домакин №1 на WordPress две години подред сега (№1 в анкетата за 2017 г. и №1 в анкетата за 2016 г. от WPhosting Facebook Group). И е добре разпознат за използване в различни страни на местно ниво, като Австралия и Обединеното кралство.

Има ли SiteGround с твърди дискове (SSD)?

Да. Всички планове идват със SSD. SSD, в допълнение към NGINX, PHP7 и HTTP / 2, ще се уверят, че вашият сайт се зарежда много бързо.

Имам ли нужда от SG Site Scanner?

Ако искате допълнителната защита. SG Site Scanner (по-рано се нарича HackAlert) се захранва от Sucuri и е първокласна система за откриване на зловреден софтуер и система за ранно предупреждение, която спомага за защитата на вашия сайт и струва $ 19,80 годишно.

Надеждни ли са отзивите на SiteGround за Reddit и Quora?

Да, Quora и Reddit са едновременно добро място за четене на отзиви от реални хора и клиенти за тях. Можете да намерите добри отзиви на SiteGround за Reddit и за Quora. Можете също да прочетете отзиви за Yelp и TrustPilot.

Коя е най-добрата алтернатива на SiteGround?

SiteGround е уеб хостът, който използвам за този сайт и препоръчвам уеб хостинг компания. Но ако изследвате уеб хостове (което ви препоръчвам да направите) и търсите добри алтернативи на SiteGround, ето моят списък с конкуренти. Вярвам, че най-добрите алтернативи на SiteGround са A2 хостинг (доста идентични функции, но предлага малко по-бързи / по-добри технологии за скорост на сървъра) и InMotion хостинг (отново почти същите функции, но идва с безплатно име на домейн и 90-дневна политика за възстановяване ). Bluehost също е очевидна алтернатива на SiteGround, преглед на Bluehost тук

Къде мога да намеря код на купон на SiteGround?

Няма да намерите такъв, тъй като те нямат възможност да въведат промо код. Така че, ако сте намерили код за купон на SiteGround онлайн, тогава е фалшив. Те обаче провеждат различни промоции (обикновено по време на големи празници като Черен петък), тъй като това е единственият път, когато предлагат промоции и намалени цени.

Колко струва хостингът на SiteGround?

SiteGround предлага три споделени хостинг плана, най-евтиният план Стартиране е 3,95 долара, GrowBig е 5,95 долара на месец и GoGeek е $ 11,95 на месец. Те също имат 4 планови хостинг планове. Най- влизане планът е 80 долара на месец, Бизнес е 120 долара на месец, Бизнес Плюс е 160 долара на месец и Суперсила е 240 долара на месец. Отидете на техния уебсайт тук, за да научите повече за техните планове и функции.

Дали SiteGround е добра хостинг компания?

Те предлагат споделен хостинг, хостинг на WordPress, хостинг на WooCommerce, облачен хостинг, специализирани сървъри и корпоративни хостинг планове. Уеб хостингът на SiteGround е „изработен с внимание“, за да осигури максимална скорост на сървъра, ненадмината сигурност и 24/7 бърза и експертна поддръжка. Ето основните причини, поради които SiteGround е добър уеб хост, с който да се регистрирате.

Скорост и продължителност

Всичките им планове за уеб хостинг идват с най-новите технологии за скорост, като например SSD устройства, NGINX, HTTP / 2, PHP7 и безплатен Cloudflare CDN. С други думи, ако хоствате уебсайта си с тях, той ще се зарежда супер бързо!

Хостинг сигурност

Те се отнасят сериозно към сигурността и предлагат уникални решения за сигурност като безплатно ежедневно архивиране и възстановяване на сайтове, сканиране на злонамерен софтуер и защита на DDOS и SSL сертификати. Вземете най-добрите услуги за сигурност и архивиране, като използвате техните вътрешни технически решения!

WordPress

Те предлагат лекота на използване управляван хостинг на WordPress по всичките им планове, което означава автоматични актуализации на ядрото на WordPress и кръпка, автоматична инсталация на WordPress за създаване на акаунт, плюс функции като SuperCacher кешинг плъгин, поставяне на сайт и 100% безплатна услуга за трансфер на сайт. Те също така предлагат управляван хостинг на WooCommerce на сървъри, съвместими с PCI. Не е чудно, че WordPress.org ги подкрепя!

поддържа

Те осигуряват водещи в отрасъла нова помощ за борда на акаунта, безплатни трансфери на уебсайтове и текуща помощ и поддръжка по всяко време чрез телефон, чат или имейл. Не е чудно, че те постоянно постигат почти 100% удовлетвореност на клиентите!

Така че .. Препоръчвам ли SiteGround?

Да – горещо препоръчвам SiteGround.

Особено сега, когато сега използвам SiteGround (аз съм в плана на GrowBig). Защото не забравяйте, че не много отдавна реших да преместя този сайт към тях.

Те предлагат много достъпна и надеждна уеб хостинг услуга за вашия уебсайт.

Те имат водещи в индустрията и впечатляващи нива на време на работа, бързи сървъри, силни функции за сигурност и отлично обслужване на клиентите които оставят конкуренцията в огледалото за обратно виждане.

Според мен малкото недостатъци на избора им за ваш уеб-домакин са много по-големи.

При условие, че сайтът ви не надхвърля ограниченията на ресурсите, можете да сте сигурни, че той ще се зарежда бързо, ще бъде наличен, когато ви е необходим, и ще бъде сигурен, за да защити вашите данни и поверителността на посетителите ви.

Ако все още седите на оградата за SiteGround, тогава се възползвайте от тях 30-дневна гаранция за връщане на парите, което означава, че можете да ги „изпробвате“ и ако не сте доволни, тогава ще получите парите си.

SiteGround предлага превъзходен хостинг който се предлага с допълнителни функции и те обикновено не са най-евтиният уеб хост там.

Независимо от това, цените им в момента съответстват на едни от най-евтините хостинг конкуренти в бизнеса (само от 3,95 долара на месец, надолу от $ 11,95 на месец).

Актуализация на ноември 2018 г.: Вече не използвам SiteGround за домакин на този уебсайт. Сега съм с Cloudways. Не бях недоволен от SiteGround или нещо друго, просто Cloudways може по-добре да се справи с производителността, тъй като този уебсайт продължава да расте.

Разкриване на FTC: За да ви осигуря възможно най-ниската цена, ще спечеля комисионна, ако решите да закупите чрез моите връзки за преглед на SiteGround.

Щраквайки върху тази връзка, можете да хоствате вашия уебсайт само $ 3,95 на месец (надолу от $ 11.95 на месец).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map