Showdown Cloud Hosting: RunCloud versus Cloudways

Het kan voor een niet-technisch persoon moeilijk zijn om de verschillende soorten hosting te begrijpen en te verwerken, laat staan ​​het concept van Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS).


Vandaag zullen we bespreken hoe PaaS- en SaaS-oplossingen webhosting hebben ontwikkeld en twee oplossingen vergelijken, RunCloud en Cloudways head to head om te zien hoe twee van elkaar verschillen.

RunCloud versus Cloudways

Om de rol van deze twee providers volledig te begrijpen, is het belangrijk om enige voorkennis te hebben over beheerde en onbeheerde VPS-servers.

Onbeheerde Virtual Private Server

Virtual Private Server of VPS is het type hosting waarbij je een ruimte huurt van één grote server met specifieke middelen.

Deze webhostingruimte wordt alleen voor uw website toegewezen en in tegenstelling tot shared hosting worden bronnen niet beïnvloed door andere gebruikers op de server.

Om een ​​VPS-server onbeheerd te laten draaien, moeten gebruikers enige expertise hebben in het beheren van een server als er is geen GUI om mee te werken en alles is beheerd via shell.

Stel je voor dat je een back-up maakt of een website migreert zonder de cPanel- of Plesk-interface te gebruiken, maar door een aantal shell-opdrachten te coderen.

Beheerde Virtual Private Server

Managed Virtual Private Server werkt precies zoals onbeheerd, behalve gebruikers hebben de gebruikersinterface om mee te communiceren, vergelijkbaar met WordPress admin dashboard.

Deze gebruikersinterface samen met andere optimalisaties maken het hele serverbeheer een stuk eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.

Platform as a service (PaaS) speelt een belangrijke rol in managed VPS-hosting. Hoewel er honderden opties zijn waarmee je je onbeheerde VPS kunt omzetten naar een beheerde VPS.

In dit artikel bespreken we alleen RunCloud en Cloudways en zien we wat elke provider als PaaS biedt.

Laten we even kijken wat Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS) is? Dus de volgende keer dat iemand een vraag over PaaS stelt, kunt u deze beantwoorden zonder deze te Googlen.

Wat is PaaS?

Platform as a Service (PaaS) is een toolbox die zowel de hardware als de software bevat die nodig is voor het hosten van websites.

Het is een cloud computing-model dat ontwikkelaars een platform biedt om hun applicatie te bouwen met behulp van deze externe bronnen zonder de hele architectuur intern in te stellen.

Bedrijven vertrouwen op PaaS-services voor een specifieke taak vanwege hun robuuste en gespecialiseerde infrastructuur in dat domein. Het is een efficiënte manier om middelen van derden te gebruiken die worden beheerd, beveiligd en bijgewerkt.

Cloudways, een door WordPress beheerde hosting, is een van de voorbeelden van PaaS.

Wat is SaaS?

Software as a Service (SaaS) is een applicatie ontwikkeld voor herverdeling via internet in ruil voor bepaalde licentiekosten.

Het is cloud computing-software die via internet aan klanten beschikbaar wordt gesteld.

In vergelijking met PaaS is SaaS een kant-en-klare oplossing die al is ontwikkeld en klaar is voor gebruik door de licentiehouder.

Het biedt echter minder controle in vergelijking met PaaS, aangezien de applicatie in SaaS is ontwikkeld voor slechts één doel en niet kan worden aangepast zoals PaaS-service.

Laten we nu eens kijken naar de vergelijking van de twee cloudhostingproviders.

Wat is RunCloud?

runcloud homepage

RunCloud is een SaaS die zijn klanten de gebruikersinterface biedt om te communiceren met hun VPS-server. Het is een applicatie die kan worden geïntegreerd met elke server om het hele beheer te vergemakkelijken.

Het helpt de servereigenaar bij het beheren van hun server en het implementeren van bepaalde functies zoals SSL-certificaten en versiecontrolesoftware zoals Git met behulp van de grafische gebruikersinterface GUI en niet door shell-opdrachten uitvoeren via de opdrachtregel.

RunCloud biedt ook hulpprogramma’s zoals ingebouwde serverbewaking, scriptinstallatieprogramma, meerdere PHP-versies en de mogelijkheid om beide uit te voeren NGINX of NGINX + Apache hybride als webstack voor gehoste websites.

Wanneer RunCloud gebruiken?

RunCloud is niet voor noobs en vereist basiskennis van serveropdrachten. Hoewel deze SaaS een gebruikersinterface biedt om met de server te communiceren, is het nog steeds een uitdaging voor niet-techneuten om hun servers via CLI met RunCloud te verbinden en niet te weten hoe ze moeten genereren SSH-sleutels en gebruiken Stopverf.

Als u vertrouwd bent met de server en voorkennis heeft van het gebruik CLI om de server te beheren, dan is RunCloud de geschikte optie voor u. Dit is ook een voorkeurskeuze voor ontwikkelaars die meerdere servers voor hun klanten beheren en de onderhoudskosten tot een minimum willen beperken.

RunCloud.io is geschikt voor mensen met technische expertise die op zoek zijn naar een gebruikersinterface die werkt op hun favoriete server. Mensen die de voorkeur geven aan technische ondersteuning en de optie willen hebben om zowel NGINX als NGINX + Apache hybride te gebruiken.

Prijzen

runcloud-prijzen

RunCloud begint zo laag als $ 0 / maand waarin slechts één server kan worden verbonden met beperkte functies. Er kunnen meer functies worden toegevoegd als de waarde van het geüpgradede plan. Zakelijk pakket is het volledige pakket en het kost $ 45 / maand.

Notitie: RunCloud-gebruikers betalen afzonderlijk voor hun VPS-servers, aangezien de bovenstaande prijzen alleen gelden voor de RunCloud-gebruikersinterface.

Wat is Cloudways?

cloudways homepage

Cloudways is een PaaS die aanbiedt beheerd cloud hostingplatform aan zijn klanten waar hun servers worden beheerd en ze hebben toegang tot een van de meest gebruiksvriendelijke platforms voor het beheren van services zoals back-ups, SSL, back-ups, staging, server- en applicatiebewaking en klonen enzovoort.

Hoewel Cloudways uw server beheerde, maar het platform is rijk aan functies die handig zijn voor het beheer van zowel de server als de website. Enkele van de gemarkeerde functies zijn onder meer:

 • Staging-omgeving voor testen en upgraden
 • Probleemloze WordPress-migratie met migrator-plug-in
 • 1-klik applicatie starten
 • 1-klik applicatie en server klonen en overdragen
 • 1-klik CDN-integratie
 • Gratis SSL-certificaten met Wildcard-functie
 • Applicatiebewaking via New Relic
 • Geavanceerd cachemechanisme (Varnish, Redis en Memcached)

Raadpleeg de Cloudways-functies voor de volledige lijst.

Websites gehost op Cloudways Platform zijn snel en beveiligd, voornamelijk vanwege de krachtige stack die meerdere PHP-gunsten ondersteunt, NGINX + Apache hybride webserver en automatische genezing mogelijkheden. Cloudways heeft ook geïntegreerde firewalls om de servers te beschermen tegen beveiligingsproblemen.

Wanneer Cloudways gebruiken?

Cloudways elimineert zeker de behoefte aan technische expertise die nodig is om een ​​server te beheren. Het is echt zo simpel als het starten van een server in een paar klikken, het kiezen van een type website uit vooraf geïnstalleerde instanties, het in kaart brengen van een domein en het bouwen van uw website.

Cloudways is een geprefereerde oplossing voor kleine bedrijven, startups, bloggers en bureaus die hun websites willen beheren zonder zich zorgen te maken over complexe servergerelateerde problemen.

Evenzo is het robuuste karakter van het platform ook geschikt voor ontwikkelaars die graag een beetje controle over hun server willen hebben en die de optie van SSH-terminal ingebed in het platform willen voor het uitvoeren van shell-opdrachten.

Prijzen

cloudways-prijzen

Cloudways.com biedt pay-as-you-go-prijzen model en breng alleen kosten in rekening voor de bronnen die u gebruikt en niet het aantal websites dat erop is geïnstalleerd. Prijzen zijn budgetvriendelijk en beginnen vanaf zo laag als $ 10 / maand. Een ander groot voordeel van de prijsstelling is dat alle klanten hetzelfde niveau van functies genieten, ongeacht het abonnement dat ze gebruiken.

Ondersteuning

Klanten van Cloudways genieten van 24/7 live chat-ondersteuning, ticketondersteuning en kennisbankondersteuning wanneer ze een probleem tegenkomen.

Add-ons

Het platform biedt een reeks add-ons voor een verbeterde gebruikerservaring en ondersteuning. Dit omvat CloudwaysCDN, Elastic Email, e-mails via Rackspace en gemakkelijke applicatiemigratie.

RunCloud versus Cloudways-vergelijking

Laten we voor een beter begrip de functies van zowel RunCloud als Cloudways vergelijken en ze in tabelvorm weergeven.

KenmerkenRunCloudCloudways
SSHJa (niet in gratis abonnement)Ja
ServerbewakingJa (niet in gratis abonnement)Ja
Automatische back-upsNeeJa
EnsceneringNeeJa
Leden van het teamJa (alleen in Business Plan)Ja
Server overdragenNeeJa
Server klonenNeeJa
SMTPNeeJa
Add-onsNeeJa
24/7 live ondersteuningNeeJa
Caching-technologieNginx FastCGIVernis en Redis
Script-installatieprogrammaJaJa
FirewallJa (niet in gratis abonnement)Ja
SSLJa (niet in gratis abonnement)Ja
Git-implementatieJa (alleen in Business Plan)Ja
Root-toegangJaNee

Cloudways vs RunCloud – Final Thoughts

In dit artikel leerden we over RunCloud en Cloudways en zagen we hoe deze twee platforms van elkaar verschillen. RunCloud vereist technische expertise om te werken, wat geschikt is voor ontwikkelaars die een configuratiescherm willen hebben om hun servers te beheren.

Cloudways daarentegen is een platform dat de server voor zijn gebruiker beheert en ook functies biedt die nuttig zijn voor het beheer van de website. Als je meer wilt weten, bekijk dan deze Cloudways-recensie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map