Prezentare cloud hosting: RunCloud vs Cloudways

Poate fi dificil pentru o persoană care nu este tehnică să înțeleagă și să proceseze diferitele tipuri de găzduire, cu atât mai puțin conceptul de platformă ca serviciu (PaaS) și software-ul ca serviciu (SaaS).


Astăzi, vom discuta despre modul în care soluțiile PaaS și SaaS au evoluat gazduirea web și vom compara două soluții, RunCloud și Cloudways din cap în cap pentru a vedea cum două sunt diferite unele de altele.

RunCloud vs Cloudways

Pentru a înțelege pe deplin rolul acestor doi furnizori, este important să aveți cunoștințe prealabile despre serverele VPS gestionate și neadministrate.

Server privat virtual neadministrat

Virtual Private Server sau VPS este tipul de găzduire în care închiriați un spațiu de la un server mare cu resurse specifice.

Acest spațiu de găzduire web este alocat doar site-ului dvs. web și spre deosebire de găzduirea partajată, resursele nu sunt afectate de alți utilizatori de pe server.

Pentru a rula un server VPS neadministrat, utilizatorii ar trebui să aibă o anumită expertiză în gestionarea unui server ca nu există o GUI cu care să interacționeze și totul este gestionat prin shell.

Imaginați-vă că faceți o copie de rezervă sau migrați un site web fără a utiliza interfața cPanel sau Plesk, dar codificând o mulțime de comenzi shell..

Server privat virtual gestionat

Serverul privat virtual gestionat funcționează exact ca în cele care nu sunt gestionate, cu excepția cazurilor utilizatorii au interfața cu care să interacționeze, similar cu tabloul de bord admin WordPress.

Această interfață de utilizator împreună cu alte optimizări fac ca întregul management al serverului să fie mult mai ușor și ușor de utilizat.

Platforma ca serviciu (PaaS) joacă un rol important în găzduirea VPS administrată. Deși există sute de opțiuni prin care vă puteți transforma VPS-ul neadministrat într-un VPS gestionat.

În acest articol vom discuta doar despre RunCloud și Cloudways și vom vedea ce oferă fiecare furnizor ca PaaS.

Să vedem pe scurt care este platforma ca serviciu (PaaS) și software-ul ca serviciu (SaaS)? Așa că data viitoare când cineva va pune o întrebare despre PaaS, poți să răspunzi fără Googling.

Ce este PaaS?

Platforma ca serviciu (PaaS) este o cutie de instrumente care conține atât hardware-ul, cât și software-ul necesar pentru găzduirea site-urilor web.

Este un model cloud computing care oferă platformă dezvoltatorilor pentru a-și construi aplicația folosind aceste resurse terțe, fără a configura întreaga arhitectură internă.

Companiile se bazează pe serviciile PaaS pentru o sarcină specifică datorită infrastructurii robuste și specializate din domeniul respectiv. Este un mod eficient de a utiliza resurse terțe care sunt gestionate, securizate și actualizate.

Cloudways, care este un hosting găzduit de WordPress, este unul dintre exemplele PaaS.

Ce este SaaS?

Software-ul ca serviciu (SaaS) este o aplicație dezvoltată pentru redistribuire pe internet în schimbul anumitor taxe de licență.

Este un software de cloud computing pus la dispoziția clienților pe internet.

În comparație cu PaaS, SaaS este o soluție citită, care este deja dezvoltată și gata de a fi utilizată de proprietarul licenței.

Cu toate acestea, oferă mai puțin control în comparație cu PaaS, deoarece aplicația din SaaS este dezvoltată pentru a servi strict un scop și nu poate fi personalizată precum serviciul PaaS.

Acum să trecem la comparația celor doi furnizori de hosting de cloud.

Ce este RunCloud?

pagina de start runcloud

RunCloud este un SaaS care oferă clienților săi interfața utilizatorului pentru a interacționa cu serverul lor VPS. Este o aplicație care poate fi integrată cu orice server pentru a facilita întreaga gestionare.

Acesta ajută proprietarul serverului în gestionarea serverului lor și în implementarea anumitor caracteristici, cum ar fi certificatele SSL și software-ul de control al versiunilor git folosind interfața grafică-utilizator-interfață și nu de rularea comenzilor shell prin linia de comandă.

RunCloud oferă, de asemenea, utilități precum monitorizarea serverului încorporat, programul de instalare a scripturilor, mai multe versiuni PHP și opțiunea de a rula fie Nginx sau Nginx + Apache hibrid ca stivă web pentru site-urile web găzduite.

Când să folosiți RunCloud?

RunCloud nu este pentru noobs și necesită înțelegere de bază a comenzilor serverului. Deși acest SaaS oferă o interfață de utilizator pentru a interacționa cu serverul, este încă dificil pentru non-techies să își conecteze serverele cu RunCloud prin CLI și să nu știe cum să genereze Taste SSH si foloseste PuTTY.

Dacă sunteți confortabil cu serverul și aveți cunoștințe prealabile de utilizare CLI pentru a gestiona serverul, atunci RunCloud poate fi opțiunea potrivită pentru dvs. Aceasta este, de asemenea, o alegere preferată pentru dezvoltatorii care gestionează mai multe servere pentru clienții lor și le place să mențină costurile de întreținere la minim.

RunCloud.io este potrivit pentru persoanele care au expertiză tehnică și caută doar o interfață de utilizator care funcționează pe serverul lor preferat. Oamenii care preferă asistența tehnică și ar dori să aibă opțiunea de a rula atât hibridul NGINX, cât și NGINX + Apache.

Prețuri

prețuri runcloud

RunCloud începe la un nivel cât mai scăzut $ 0 / mo în care un singur server poate fi conectat cu funcții limitate. Mai multe funcții pot fi adăugate pe măsură ce valoarea planului a fost actualizată. Pachetul de afaceri este pachetul complet și costă $ 45 / mo.

Notă: Utilizatorii RunCloud plătesc separat pentru serverele lor VPS, deoarece prețurile de mai sus sunt numai pentru interfața de utilizator RunCloud.

Ce este Cloudways?

pagina de pornire cloudways

Cloudways este un PaaS care oferă platforma gestionată de cloud hosting către clienții săi, unde serverele lor sunt gestionate și au acces la una dintre cele mai ușor de utilizat platforme pentru gestionarea serviciilor precum backup-uri, SSL, backup-uri, stadializare, monitorizare și clonare a serverului și a aplicațiilor etc.

Deși Cloudways și-a gestionat serverul, dar platforma sa este bogată cu funcții utile atât pentru gestionarea serverului, cât și pentru site-ul web. Câteva dintre caracteristicile evidențiate includ:

 • Mediu de înscenare pentru testare și modernizare
 • Migrație WordPress gratuită cu plugin-ul pentru migrator
 • 1 clic pe lansarea aplicației
 • 1 clic pe aplicație și clonare și transfer de server
 • 1 clic pe integrare CDN
 • Certificate SSL gratuite cu caracteristică Wildcard
 • Monitorizarea aplicațiilor prin intermediul noului serviciu
 • Mecanism avansat de cache (lacuri, Redis și memcached)

Vă rugăm să consultați funcțiile Cloudways pentru lista completă.

Site-urile găzduite pe Cloudways Platform sunt rapide și securizate în principal datorită stivei sale puternice care acceptă multiple favorizări PHP, Nginx + Apache server web hibrid și auto-vindecare capabilități. Cloudways are, de asemenea firewall-uri integrate pentru a proteja serverele de orice vulnerabilitate de securitate.

Când să utilizați Cloudways?

Cloudways elimină cu siguranță nevoia de expertiză tehnică necesară pentru a gestiona un server. Este într-adevăr la fel de simplu ca lansarea unui server în câteva clicuri, alegerea unui tip de site web din instanțe preinstalate, maparea unui domeniu și începerea construirii site-ului dvs..

Cloudways este o soluție preferată pentru întreprinderile mici, start-up-urile, bloggerii și agențiile care doresc să-și gestioneze site-urile web fără a-și face griji pentru probleme complexe legate de server..

În mod similar, natura robustă a platformei este potrivită și dezvoltatorilor cărora le place să controleze asupra serverului lor și care le place opțiunea terminalului SSH încorporat în platformă pentru rularea comenzilor shell..

Prețuri

preturi cloudways

Cloudways.com oferă prețuri de plată modelați și taxați doar pentru resursele pe care le utilizați și nu pentru numărul de site-uri web instalate pe acesta. Prețurile sunt favorabile bugetului și încep de la prețuri reduse $ 10 / mo. Un alt lucru minunat în ceea ce privește prețul este că toți clienții se bucură de același nivel de caracteristici, indiferent de planul pe care îl folosesc.

A sustine

Clienții Cloudways beneficiază de suport live chat 24/7, suport de ticketing și asistență pentru bazele de cunoștințe atunci când se confruntă cu orice problemă.

Add-on-uri

Platforma oferă o gamă de suplimente pentru experiență și asistență îmbunătățite. Aceasta include CloudwaysCDN, E-mail Elastic, e-mailuri prin Rackspace și migrare ușoară a aplicațiilor.

Comparație RunCloud vs Cloudways

Pentru o mai bună înțelegere, să comparăm caracteristicile RunCloud și Cloudways și să le afișăm într-o formă tabulară.

CaracteristiciRunCloudCloudways
SSHDa (nu este în plan gratuit)da
Monitorizarea serveruluiDa (nu este în plan gratuit)da
Copii de rezervă automateNuda
înscenareNuda
Membrii echipeiDa (numai în Planul de afaceri)da
Transfer de serverNuda
Clonare serverNuda
SMTPNuda
Add-on-uriNuda
Suport live 24/7Nuda
Tehnologia de cacheNginx FastCGILacuri și Redis
Instalator Scriptdada
FirewallDa (nu este în plan gratuit)da
SSLDa (nu este în plan gratuit)da
Desfășurare GitDa (numai în Planul de afaceri)da
Acces rădăcinădaNu

Cloudways vs RunCloud – Gânduri finale

În acest articol, am aflat despre RunCloud și Cloudways și am văzut cum aceste două platforme una de la alta. RunCloud necesită expertiză tehnică pentru a opera, care este potrivit pentru devs care doresc să aibă un panou de control pentru a gestiona serverele lor.

În schimb, Cloudways este o platformă care gestionează serverul pentru utilizatorii săi și oferă, de asemenea, funcții utile pentru gestionarea site-ului. Dacă doriți să aflați mai multe, consultați acest review Cloudways.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map