Perkhidmatan Hosting WordPress Platform Awan Google Terbaik

Sekiranya laman web anda hilang, anda kehilangan wang setiap minit di luar talian. Dan saya tidak tahu mengenai anda tetapi saya benci idea kehilangan wang. Walaupun laman web anda boleh dimatikan kerana pelbagai sebab, kebanyakannya adalah pelayan hos web anda yang salah.


Sekiranya laman web anda dihoskan di pelayan berkualiti rendah, kemungkinan laman web anda tidak beroperasi selama berjam-jam sangat tinggi.

Di sinilah tempat menganjurkan laman WordPress anda Platform Awan Google (GCP) datang untuk menyelamatkan.

6 Host Google Cloud Google Terbaik

Inilah ikhtisar dan perbandingan saya lima perkhidmatan hosting WordPress Platform Google Cloud terbaik di pasaran sekarang bahawa anda boleh menjadi tuan rumah laman WordPress atau WooCommerce anda.

Hos WordPress Platform Awan GoogleTerbaik Untuk:Pautan
KinstaHost Google Cloud Google terbaikwww.kinsta.com
Laluan AwanHost Google Cloud paling fleksibelwww.cloudways.com
Enjin WPHost Google Cloud untuk laman web premiumwww.wpengine.com
Templ.ioPengehosan Awan Google terbaik untuk laman WooCommercewww.templ.io
ClosteHos GCP terbaik untuk pembangunwww.closte.com
Tapak TapakPengehosan Awan Google paling murahwww.siteground.com

1. Kinsta

kinsta

 • Menggunakan tahap premium Platform Awan Google untuk semua pelanggan mereka.
 • Dipercayai oleh jenama utama seperti FreshBooks, Ubisoft, Intuit, dan Buffer.
 • Laman web Kinsta adalah www.kinsta.com

Sama ada laman web anda mendapat seratus pengunjung sebulan atau seribu pengunjung sejam, Kinsta dapat menangani beban laman web anda dengan mudah. Mereka menjadi tuan rumah semua laman WordPress pelanggan mereka di peringkat premium Platform Awan Google. Tahap premium menawarkan pelayan premium dan lebih banyak sumber untuk memastikan perjalanan yang bahagia dan lancar untuk laman web anda.

Sekiranya anda ingin memastikan laman web anda dapat ditingkatkan dengan mudah dari beberapa pengunjung seminggu hingga ribuan bulan, maka Kinsta adalah pilihan yang tepat. Perkhidmatan mereka mudah ditingkatkan dari papan pemuka mereka. Anda boleh menaik taraf rancangan anda bila-bila masa anda mahu memperbesar laman web anda.

ciri kinsta

Walaupun pada rancangan paling asas mereka, anda mendapat CDN percuma dengan lebar jalur 50 GB. CDN membantu meningkatkan kelajuan laman web anda dengan menyimpan fail di laman web anda di pelayan yang berlebihan di seluruh dunia dan kemudian memberikan fail tersebut kepada pengguna anda dari pelayan yang paling dekat. Ini mengurangkan kependaman dan menjadikan laman web anda lebih pantas daripada kereta F1.

Semua rancangan mereka menawarkan perkhidmatan migrasi laman web percuma. Setelah mendaftar, anda boleh menghubungi pasukan sokongan mereka untuk memindahkan laman WordPress anda dari mana-mana hos web lain ke pelayan mereka. Kerana mereka menghoskan laman web anda di Platform Awan Google, anda boleh memilih 18 lokasi berbeza di seluruh dunia untuk laman web anda.

Cukup kagum dengan apa yang @googlecloud dan @kinsta dapat untuk hosting #WordPress! #DevOps #Cloud #WPDev #webdevelopment pic.twitter.com/Cr7UMaHdpH

– Neuralab (@Neuralab) 22 Julai 2017

Walaupun mereka membuat sandaran laman web anda setiap hari, anda boleh buat sandaran untuk laman web anda secara manual dari papan pemuka dengan hanya beberapa klik. Anda boleh melakukan ini setiap kali anda memasang plugin baru atau membuat perubahan baru sehingga anda dapat kembali ke keadaan sebelumnya di laman web anda jika ada yang rosak.

Kelebihan:

 • Perkhidmatan migrasi laman web percuma ditawarkan pada semua rancangan.
 • Sandaran harian automatik laman web anda.
 • Sijil SSL percuma yang boleh anda pasangkan hanya dengan satu klik. Menambah HTTPS ke URL laman web anda.
 • Dipercayai oleh jenama sebesar Ubisoft dan Intuit.
 • Akses SSH membolehkan anda mendapatkan kawalan tambahan terhadap cara kerja pelayan.
 • Menggunakan pemalam cache khusus untuk meningkatkan kelajuan laman web anda dan menjimatkan sumber pelayan.
 • CDN percuma dengan lebar jalur 50GB walaupun pada rancangan asas.
 • Perkhidmatan yang sangat berskala dengan puluhan sambungan tersedia.
 • Sokongan pakar 24/7 ditawarkan.
 • Semua pelayan mereka menggunakan Nginx dan PHP 7 untuk meningkatkan kelajuan di laman WordPress anda.

Keburukan:

 • Tambahan yang ditawarkan seperti sambungan Nginx Reverse Proxy boleh menjadi mahal.
 • Jangan menawarkan sokongan telefon.

Harga:

 • Rancangan bermula pada $ 30 / bulan.

2. Cloudways

jalan awan

 • Menawarkan sokongan pakar 24/7 untuk semua rancangan.
 • Membolehkan anda memilih antara 5 platform awan yang berbeza termasuk Google Cloud Platform.
 • Laman web Cloudways adalah www.cloudways.com

Laluan Awan mungkin sudah lama tidak ada tetapi dengan cepat menjadi pilihan untuk blogger dan pemilik perniagaan yang ingin memanfaatkan kekuatan, kelajuan, dan skalabiliti platform awan seperti Google Cloud dan DigitalOcean tanpa belajar bagaimana membuat kod.

Mereka menawarkan penyediaan pelayan mudah yang boleh anda gunakan untuk menyebarkan WordPress laman web. Mereka lebih daripada sekadar penyedia hosting WordPress; mereka menawarkan hosting yang dikendalikan menggunakan platform seperti Google Cloud.

ciri cloudways

Sekiranya anda tidak biasa dengan Cloudways.com, idea di sebalik perkhidmatan mereka cukup mudah. Mereka membolehkan anda mengehoskan laman web anda di platform seperti DigitalOcean, yang sebelumnya dikhaskan untuk pemaju dan jurutera dan menawarkan sokongan pakar 24/7 untuk kenaikan kecil pada harga keseluruhan. Ribuan pemilik laman web bergantung pada CloudWays untuk menjalankan laman web mereka dengan lancar dan mudah.

Sekiranya anda tidak mengetahui apa-apa mengenai hosting laman web di pelayan, maka Cloudways adalah cara untuk pergi. Perkhidmatan pelanggan mereka akan mengendalikan anda melalui proses menyiapkan laman web anda dan menjaganya. Bukan hanya itu, tetapi mereka juga akan pindahkan laman web anda dari mana-mana hos web yang lain secara percuma. Bahagian terbaik mengenai Cloudways adalah sokongan 24 jam yang anda dapat dan kawalan yang anda miliki di laman web anda yang dihoskan dengan platform ini.

Kelebihan:

 • Bayar mengikut harga untuk semua sumber yang anda gunakan termasuk pelayan peribadi maya, lebar jalur, alamat IP, dan ruang cakera.
 • Let’s Encrypt SSL percuma untuk semua laman web anda.
 • Kawalan penuh pelayan yang anda dapat untuk menghoskan laman web anda.
 • Pilih untuk menghoskan laman web anda di salah satu daripada 5 platform awan yang ada. Anda boleh mencampurkan dan memadankan mengikut keinginan anda. Hoskan blog di DigitalOcean dan laman e-commerce Google Cloud.
 • Pakar tersedia 24/7 untuk sokongan melalui sembang langsung dan e-mel.
 • Pasang skrip perisian seperti WordPress, Joomla, dan lain-lain hanya dengan beberapa klik.

Keburukan:

 • Kos sedikit lebih tinggi daripada Kinsta.

Harga:

 • Pelan Google Cloud bermula pada $ 33.30 / bulan.

3. Mesin WP

enjin wp

 • Dipercayai oleh beberapa laman web terbesar di Internet.
 • Menghoskan lebih daripada 90,000 laman web di seluruh dunia.
 • Laman web WP Engine adalah www.wpengine.com

Sama ada anda perniagaan kecil yang menjual beberapa basikal setahun atau laman berita yang mendapat berjuta-juta pengunjung seminggu, penyelesaian WP Engine akan memenuhi semua keperluan anda. Perkhidmatan mereka adalah senang digunakan dan super berskala.

Mereka menyediakan hosting WordPress yang diuruskan sepenuhnya. Ini bermakna, setelah anda mendaftar dan menubuhkan WordPress, anda boleh yakin (atau mungkin blog terjamin) bahawa laman web anda akan sentiasa aktif. Sekiranya laman web anda tergendala atau terdapat beberapa masalah di pelayan, pasukan mereka akan cepat mengatasi masalah tersebut dan membuat laman web anda disandarkan.

ciri enjin wp

Bahagian terbaik mengenai rancangan mereka adalah bahawa mereka semuanya termasuk CDN untuk laman web anda. CDN akan mempercepat laman web anda dengan melayani fail laman web anda dari pelayan yang paling dekat dengan pelawat.

Walaupun harga WP Engine mungkin kelihatan sedikit mahal jika anda baru memulakannya; tetapi jika anda mahukan perkhidmatan berkualiti terbaik, WP Engine adalah jalan terbaik. Pasukan pakar sokongan mereka adalah tersedia 24/7 untuk menjawab semua soalan anda melalui telefon, e-mel, dan tiket sokongan.

Rancangan permulaan mereka bernama Startup offer Storan SSD 10 GB dan lebar jalur bulanan 50 GB. Itu sudah cukup untuk menjalankan kebanyakan laman web. Bukan itu sahaja, tetapi anda juga mendapat sijil SSL percuma untuk semua laman web di akaun anda. Walaupun rancangan pemula mereka hanya menyokong satu laman web, anda selalu dapat menambahkan lebih banyak laman web ke rancangan anda dengan sedikit bayaran.

#Google suka laman web pantas dan begitu juga kami. Kami sedikit terobsesi dan berjaya menjadikan laman web kami turun hingga 0.3-an terima kasih kepada @wpengine? Inilah petua terbaik untuk hari ini! ? #Google #searchengine #searchenginemarketing #Marketing #marketingtips #MarketingStrategi pic.twitter.com/buBkze32jm

– Caliber Media (@CalibremediaUK) 18 Ogos 2018

Bahagian terbaik untuk mendaftar dengan WP Engine adalah anda dapatkan akses ke semua 35+ Tema StudioPress dan Kerangka Tema Kejadian. Sekiranya anda keluar dan membelinya sendiri, ia akan menelan belanja lebih dari $ 1,000.

Kelebihan:

 • Pasukan pakar 24/7 yang ada untuk menjawab soalan anda dan memperbaiki laman web anda.
 • Akses percuma ke Genesis Theme Framework dan 35+ Studio Press Tema. [Bernilai lebih dari $ 1,000.]
 • CDN global ditawarkan untuk semua rancangan, bahkan yang pertama.
 • Dipercayai oleh ribuan perniagaan di seluruh dunia besar dan kecil termasuk Gartner.
 • Alat tambah tersedia untuk menambah lebih banyak laman web atau membuat laman web WordPress.
 • Sijil SSL percuma untuk semua laman web di akaun anda.
 • lapisan cache EverCache® proprietari yang dioptimumkan untuk WordPress.
 • Plugin prestasi halaman untuk meningkatkan kelajuan laman web anda.

Keburukan:

 • Boleh menjadi sedikit mahal jika anda baru bermula.

Harga:

 • Rancangan bermula pada $ 28 / bulan.

4. Templ.io

templ.io platform awan google hosting woocommerce

 • Platform hosting awan WordPress yang dibina di bahagian atas Platform Google yang dibuat untuk hosting laman web WooCommerce.
 • Perkhidmatan migrasi percuma untuk semua rancangan.
 • Laman web mereka adalah www.templ.io

Sekiranya anda menjalankan kedai dalam talian yang dibina di WordPress WooCommerce, maka Templ.io adalah pilihan yang tepat untuk anda. Platform mereka adalah dibina untuk laman web WooCommerce.

Templ.io menawarkan hosting WordPress yang diuruskan. Walaupun platform mereka dibina untuk laman WooCommerce, anda juga boleh menggunakannya untuk menjalankan laman WordPress berperisa vanila biasa. Oleh kerana ini adalah perkhidmatan hosting web yang dikendalikan, penyelenggaraan dan keselamatan laman web anda dikendalikan oleh pasukan sokongan. Pasukan sokongan mereka sedia untuk mendapatkan bantuan teknikal melalui sembang langsung dan e-mel.

Bahagian terbaik mengenai Templ.io ialah mereka menawarkan Percubaan percuma 10 hari itu tidak memerlukan kad kredit. Anda bebas mendaftar dan menggunakan pelayan mereka untuk melihat sendiri betapa mudahnya perkhidmatan mereka menjadikan anda menjalankan laman web WooCommerce / WordPress.

ciri templ.io

Apa yang paling saya gemari mengenai platform ini ialah ia memberikan anda kemampuan membuat rancangan anda sendiri. Anda boleh membuat rancangan hosting Google Cloud Platform WooCommerce sendiri berdasarkan jumlah sumber pelayan yang anda perlukan untuk menjalankan laman web anda.

Templ.io melontar dalam SSL percuma untuk semua laman web anda. Papan pemuka mereka sangat bersih dan minimum untuk memudahkan anda mengendalikan semua laman web anda di satu tempat. Semua rancangan mereka tawarkan penghijrahan laman web percuma perkhidmatan. Setelah mendaftar, anda boleh meminta pasukan pemaju berpengalaman mereka untuk memindahkan laman web anda dari mana-mana hos web lain ke akaun Templ.io anda.

Anda juga mendapat sandaran harian automatik untuk menjaga keselamatan data anda dengan fungsi pemulihan 1 klik sehingga anda dapat memulihkan sandaran sendiri..

Kelebihan:

 • Platform ini dibina untuk hosting laman web WooCommerce. Sekiranya anda menghoskan laman web anda dengan mereka, anda akan melihat peningkatan kelajuan yang ketara.
 • Penghijrahan laman web percuma untuk semua laman web anda dilakukan oleh pembangun yang berpengalaman.
 • Papan pemuka yang sangat sederhana dan minimum untuk membantu anda menguruskan semua laman web anda di satu tempat.
 • Sandaran automatik harian percuma untuk semua rancangan yang boleh anda pulihkan bila-bila masa hanya dengan satu klik.
 • Pelayan yang menggunakan Nginx, yang jauh lebih cepat daripada Apache.
 • Let’s Encrypt SSL percuma untuk semua laman web anda.

Keburukan:

 • Bukan pilihan terbaik jika anda tidak menjalankan kedai WooCommerce.

Harga:

 • Rancangan bermula pada $ 29 / bulan.

5. Closte

hosting platform awan cloud closte

 • Platform hosting awan WordPress yang dibina dari perspektif pembangun.
 • Menggunakan Google Cloud Platform yang digabungkan dengan Litespeed untuk caching WordPress dan pemprosesan PHP.
 • Laman web Closte adalah www.closte.com

Sekiranya anda ingin tangan anda kotor dan tidak keberatan memecahkan satu atau dua perkara dengan mengubah kod WordPress secara manual, maka Closte mungkin platform yang tepat untuk anda. Perkhidmatan mereka dibina untuk pemaju oleh pemaju.

Mereka pelayan dijalankan di Litespeed untuk meningkatkan prestasi WordPress. Kerana mereka menghoskan laman web anda di Platform Awan Google, anda dapat memilih dari lebih dari 18 lokasi pelayan yang berbeza untuk menjadi tuan rumah laman web anda.

Platform mereka adalah dibina hanya untuk WordPress. Mereka tidak menawarkan perkhidmatan hosting lain. Semua rancangan mereka menawarkan a CDN terbina dalam perkhidmatan untuk meningkatkan kelajuan laman web anda menggunakan CDN Awan Google. Platform mereka dibina untuk pemaju dan menjadikannya sangat mudah untuk beralih antara persekitaran pengeluaran dan pembangunan.

ciri-ciri closte

Pemasangan platform dan WordPress mereka selamat secara lalai. Anda tidak perlu memasang pemalam lain atau membayar pihak ketiga untuk perkhidmatan penambahan. Platform mereka secara automatik memasang kemas kini kecil ke laman WordPress anda dan membolehkan anda memutuskan untuk memasang atau tidak kemas kini utama.

Semua pelayan mereka direka untuk WordPress dan dengan demikian dioptimumkan untuk prestasi WordPress. Pelayan mereka menggunakan teknologi Google terkini untuk mempercepat laman web anda. Mereka menggunakan perkhidmatan Google seperti Cloud CDN, Litespeed Enterprise, dan Cloud DNS untuk memastikan laman web anda mendapat peningkatan prestasi.

Bahagian terbaik mengenai hos ini ialah mereka membenarkan anda menambahkan semua ahli pasukan anda ke papan pemuka anda supaya anda semua dapat mengurus laman web anda tanpa berkongsi kata laluan anda.

Kelebihan:

 • Dipercayai oleh pemain besar seperti Philips, HTC, dan Coca Cola.
 • Platform WordPress yang direka dan dibangunkan untuk pemaju oleh pembangun.
 • Semua laman web di platform ini sudah selamat dan tidak memerlukan pemasangan plugin pihak ketiga.
 • Bayaran fleksibel semasa anda pergi hanya mengenakan caj kepada anda berdasarkan sumber yang digunakan. Anda hanya membayar sumber yang digunakan. Harga sangat menjimatkan dan kosnya jauh lebih rendah daripada kebanyakan penyedia hosting awan WordPress.
 • Platform ini dibina untuk memberikan peningkatan prestasi dalam laman web anda.
 • Menawarkan papan pemuka automatik pintar untuk membantu anda menyebarkan laman web baru dengan beberapa klik.
 • Migrasi percuma tanpa had oleh pembangun web yang berpengalaman. Cukup hubungi pasukan sokongan setelah anda mendaftar dan pembangun pakar akan memindahkan laman web anda secara percuma dari mana-mana hos web lain.
 • Sokongan teknikal tersedia melalui e-mel dan papan pemuka. Pertanyaan anda akan dijawab oleh pakar WordPress.
 • Banyak alat pengembangan tersedia untuk memudahkan pekerjaan anda termasuk WP-CLI, sokongan untuk Komposer, dan sokongan untuk pemboleh ubah runtime PHP.

Keburukan:

 • Harga agak sukar difahami jika anda bukan pemaju atau pemaju.

Harga:

 • Bergantung pada penggunaan. Laman web kecil dengan pengunjung kurang dari 5,000 harganya kurang dari ~ $ 5 sebulan mengikut Soalan Lazim mereka.
 • Kos bulanan berbeza-beza berdasarkan berapa banyak sumber (lebar jalur, CPU, ruang cakera, dll) yang anda gunakan.

6. SiteGround

Hosting Awan Google SiteGround

 • SiteGround adalah salah satu syarikat hosting WordPress terurus yang paling berpatutan.
 • Pada tahun 2020 SiteGround berpindah ke Google Cloud Platform (GCP) untuk menawarkan kelajuan dan kebolehpercayaan yang lebih baik.
 • Laman web SiteGround adalah www.siteground.com

Prasarana Google terkenal dengan inovasi, kebolehpercayaan, dan kepantasan, yang menjamin prestasi hebat untuk laman web mana pun. Ini adalah sesuatu yang diakui oleh SiteGround.

Perkhidmatan hosting WordPress yang dikendalikan oleh SiteGround dibina di atas Platform Awan Google (GCP). Pelan Google Cloud WordPress mereka merangkumi CDN percuma dan plugin SG Optimizer percuma untuk pengoptimuman cache, front-end, dan gambar yang kuat, kawalan versi PHP, dan banyak lagi.

Harga:

 • Pelan StartUp adalah $ 3,95 sebulan
 • Pelan GrowBig adalah $ 5.95 sebulan
 • Pelan GoGeek (sumber yang lebih khusus dan ciri WordPress) adalah $ 11.95 sebulan

Apa itu Google Cloud Platform?

Enjin carian Google memerlukan banyak sumber pelayan untuk dijalankan. Sebagai mesin pencari pilihan untuk hampir semua pengguna di Internet, pelayan mereka mendapat lalu lintas paling banyak di dunia. Dan untuk menangani trafik ini, mereka memerlukan banyak pelayan.

Google memiliki puluhan ladang pelayan untuk memastikan mesin carian mereka tetap berjalan.

platform awan google (gcp)

Google Cloud Platform adalah cara Google untuk menyewakan pelayan web / pelayan maya kepada pembangun web di seluruh dunia. Dengan cara ini, mereka bukan sahaja dapat merobohkan kos pelayan tetapi juga mendapat keuntungan dari pelayan mereka yang berlebihan.

Google Cloud Platform hanyalah cara Google untuk menyediakan perkhidmatan hosting web kepada pembangun web. Sebab mengapa saya mengatakan pembangun web adalah kerana agak sukar untuk menjadi tuan rumah laman web dengan platform ini sekiranya anda tidak mengetahui apa-apa tentang membina laman web.

Tetapi tidak perlu risau. Halangan ini dapat diatasi dengan menghoskan laman web anda dengan host web yang menggunakan pelayan Cloud Platform Google. Dengan cara ini, anda dapat menggunakan pelayan Google tanpa menulis satu baris kod.

Lebih-lebih lagi, jika anda menghoskan laman web anda di platform awan Google, anda akan berada dalam syarikat yang hebat. Sebilangan pelanggan Google termasuk Sony Music, Blue Apron, dan Spotify.

Mengapa Menjalankan WordPress di Google Cloud Platform?

Apabila anda menghoskan laman web di pelayan Cloud Platform Google, anda boleh yakin bahawa laman web anda akan sentiasa dalam talian. Anda boleh bergantung pada pelayan yang sama seperti aplikasi Google seperti Gmail, Carian, YouTube, dan banyak lagi yang lain.

Menghoskan laman web anda di pelayan Google hampir menjamin bahawa laman web anda bukan sahaja dalam talian sepanjang masa, laman web anda juga akan memuat dengan cepat dan mempunyai latensi rendah.

Latensi adalah masa yang diperlukan untuk penyemak imbas web untuk berhubung dengan pelayan di mana laman web anda dihoskan. Oleh kerana pelayan Google tersebar di seluruh dunia, anda dapat menghoskan laman web anda di lokasi yang paling dekat dengan kebanyakan pelanggan anda.

Sebilangan besar web host hanya menawarkan pelayan di satu lokasi. Sekiranya sebahagian besar pelawat / pengguna laman web anda berasal dari Kanada, maka lebih masuk akal untuk menjadi tuan rumah laman web anda di pelayan yang terletak di Kanada daripada di negara lain.

Bagaimana Awan Google Bandingkan dengan Penyedia Lain?

Google Cloud Platform menyediakan perkhidmatan serupa dengan banyak nama besar lain dalam industri seperti Amazon Web Services.

Walaupun semua platform menawarkan perkhidmatan yang sama, terdapat banyak perbezaan bukan hanya pada ciri tetapi juga cara platform ini dibina. Sebilangannya dibina untuk semua orang termasuk nenek anda; sementara yang lain dibina untuk pemaju serius yang ingin membina aplikasi perniagaan yang serius.

Berikut adalah perbandingan cepat mengenai tiga pesaing utama Google Cloud Platform:

Platform Awan Google vs Microsoft Azure

Microsoft Azure tidak dikenali sebagai Perkhidmatan Web Amazon atau Lautan Digital, walaupun sudah lama wujud. Dengan platform perkhidmatan cloud mereka Azure, Microsoft bertujuan untuk menyediakan Infrastruktur gred perusahaan anda boleh bergantung untuk menjalankan aplikasi perusahaan kelas pengeluaran.

Platform mereka menyediakan mesin maya yang sangat berskala dan semua yang anda boleh minta untuk meningkatkan aplikasi dari seribu pengguna hingga berjuta-juta. Platform mereka sesuai untuk menjalankan apa sahaja dan segalanya dari blog ke rangkaian sosial sebesar Facebook.

Tidak seperti semua penyedia lain dalam senarai ini, Microsoft Azure lebih sesuai untuk pembangun perisian tegar yang tahu apa yang mereka lakukan. Platform ini lebih disukai oleh pembangun yang berusaha membina aplikasi peringkat perusahaan daripada pembangun web yang membina laman web kecil.

Sekiranya anda hanya mahu memulakan blog, Microsoft Azure mungkin bukan platform terbaik untuk anda. Anda juga akan mendapati Platform Awan Google menjadi pilihan yang lebih murah daripada Azure.

Lebih-lebih lagi, tidak ada banyak penyedia yang dipercayai di luar sana yang membolehkan anda mengehoskan laman web anda di sistem Azure menggunakan papan pemuka ringkas seperti yang ada untuk Platform Awan Google.

Platform Awan Google vs Perkhidmatan Web Amazon

Perkhidmatan Web Amazon (AWS) menyediakan perkhidmatan serupa dengan Google Cloud Platform dengan harga yang serupa. Kedua-dua platform ini menawarkan skalabiliti dan perkhidmatan yang boleh anda percayai.

Platform Awan Google dan Perkhidmatan Web Amazon menawarkan puluhan dan puluhan produk termasuk Pelayan Peribadi Maya, Pangkalan Data SQL kelas Perusahaan, dan Bahasa Pertanyaan, dan perkhidmatan AI seperti Teks-Ke-Ucapan.

Ketika memilih antara Perkhidmatan Web Amazon dan Google Cloud Platform, ini lebih kepada pilihan daripada ciri.

Walaupun kedua-duanya menawarkan perkhidmatan yang sama, platform Google lebih berorientasi kepada pemilik perniagaan dan Amazon Web Services lebih diarahkan untuk menyediakan perkhidmatan dan API canggih kepada pembangun.

Mengikut perbandingan Google Cloud Platform dan Amazon Web Services, pelayan Google lebih murah 40-50% daripada Amazon dan Azure.

Sekiranya anda hanya ingin menjalankan blog WordPress, Platform Awan Google adalah pilihan yang jelas. Dan tidak seperti Google Cloud Platform, tidak ada banyak hos web yang boleh dipercayai yang menggunakan Perkhidmatan Web Amazon.

Platform Awan Google vs DigitalOcean

DigitalOcean memasarkan dirinya sebagai “platform awan termudah untuk pemaju dan pasukan.” Dan jika anda cuba mengehoskan laman web anda dengan mereka, anda akan menganggapnya benar. Platform mereka adalah yang paling mudah difahami dan dilayari oleh hampir semua penyedia platform awan lain di luar sana.

Tetapi adakah DigitalOcean cukup baik untuk bersaing dengan Google Cloud Platform?

Sekiranya anda menghoskan laman web anda dengan DigitalOcean, anda akan mendapat platform yang mudah dan senang digunakan untuk menguruskan pelayan anda tetapi anda tidak akan mendapat jaminan dan kualiti peringkat perusahaan yang anda peroleh dengan Google Cloud Platform.

Sekarang, jangan salah faham. DigitalOcean mampu bersaing dengan kebanyakan platform awan lain di luar sana. Tetapi jika anda mahu hos laman web anda di pelayan terbaik dalam industri, maka Platform Awan Google adalah jawapan anda.

Hosting WordPress Platform Awan Google Terbaik: Ringkasan

Semua penyedia hosting WordPress Google Cloud Platform dalam senarai ini dipilih berdasarkan prestasi dan kebolehpercayaan mereka. Yang paling penting, mereka semua menggunakan Platform Awan Google.

Perkhidmatan Hosting WordPress Platform Awan Google Terbaik

Sekiranya anda baru bermula, kami sangat mengesyorkan anda pergi dengan WP Engine atau Kinsta kerana kedua-duanya menawarkan sokongan hebat dan sesuai untuk pemula atau pemilik perniagaan yang tidak suka kotor tangan mereka.

Sekiranya anda seorang pemaju tegar atau seseorang yang suka mengubah kod, anda harus menggunakan Closte. Platform mereka dibina untuk pemaju oleh pemaju dan menawarkan banyak alat yang berbeza untuk menjadikannya pengalaman yang lancar bagi anda ketika beralih dari pembangunan ke persekitaran pengeluaran.

Mereka juga menawarkan perkhidmatan termurah dan gaji fleksibel semasa anda mengikut struktur harga. Tetapi kami tidak mengesyorkan platform ini untuk pemula atau orang yang tidak tahu banyak tentang pembangunan web.

Sekiranya anda memiliki kedai dalam talian yang dibina dan dibina di WooCommerce, maka anda harus pergi dengan Templ.io. Platform mereka dibina untuk hosting laman web WooCommerce, dan mereka menawarkan perkhidmatan migrasi laman web percuma.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map