Kajian Cloudways

Cloudways memberikan hosting awan yang berpatutan, kuat, dan mudah untuk diatur untuk laman WordPress, dan dalam tinjauan Cloudways yang mendalam ini, anda akan mengetahui apakah mereka host WordPress terbaik untuk anda.


Adakah anda mencari hos WordPress yang bukan sahaja pantas, selamat dan sangat dipercayai, tetapi juga berpatutan? Itu kadang-kadang kelihatan seperti suatu prestasi yang mustahil, terutama ketika anda baru bermula dan tidak tahu bagaimana menyingkirkan penyedia hosting WordPress yang buruk dari yang baik.

Sekarang, saya tidak dapat memberitahu anda tentang setiap penyedia hosting WordPress yang boleh dipercayai, cepat dan berpatutan di pasaran hari ini. Tetapi apa yang dapat saya lakukan adalah menonjolkan salah satu yang teratas: Laluan Awan.

Saya bukan satu-satunya yang terkesan dengan Cloudways:

tinjauan cloudways di twitterPenarafan yang sangat positif dari pengguna di Twitter

Di sini dalam tinjauan Cloudways ini saya akan melihat ciri terpenting yang mereka tawarkan, di antaranya dan membimbing anda melalui semua kebaikan dan keburukan, untuk membantu anda memutuskan sama ada mendaftar dengan Cloudways.com adalah perkara yang tepat untuk anda lakukan.

Beri saya 10 minit masa anda dan setelah anda selesai membaca ini, anda akan mengetahui apakah ini adalah perkhidmatan hosting yang betul (atau salah) untuk anda.

Dapatkan potongan 10% selama tiga bulan menggunakan kod: webrating

Mendaftar dan dan dapatkan 1 migrasi PERCUMA untuk laman web anda yang dikendalikan oleh pakar migrasi Cloudways.

Apa yang anda akan pelajari dari ulasan Cloudways ini

 1. Senarai kebaikan

Di sini saya melalui, terutamanya di sekitar tiga laman web hosting; kepantasan, keselamatan dan sokongan. (P.S. check out, anda akan kagum)

 1. Senarai kekurangan

Tetapi ada juga beberapa. Di sini saya merangkumi apa kelemahan penggunaannya.

 1. Pelan dan harga

Di sini saya membawa anda melalui perbezaan yang mereka tawarkan.

 1. Adakah saya Mengesyorkan Cloudways.com?

Dan akhirnya di sini saya memberitahu anda jika Cloudways adalah (petunjuk: ya saya lakukan).

Bersiap untuk mempermudah pengalaman hosting web anda, Laluan Awan bertujuan untuk memberi individu, pasukan, dan perniagaan dari semua ukuran kekuatan untuk memberikan pengalaman pengguna yang paling lancar kepada pengunjung laman web mereka.

Tidak ketinggalan, syarikat unik ini menawarkan hosting laman web berasaskan platform-as-a-service (PaaS), yang membezakannya walaupun dari banyak penyedia hosting lain yang menawarkan pelbagai penyelesaian hosting.

Pelan hosting dilengkapi dengan set ciri hebat, sokongan yang anda boleh bergantung, dan harga yang anda mampu.

Prestasi adalah teras dari semua yang mereka lakukan. Mereka telah merancang tumpukan teknologi mereka untuk memaksimalkan setiap dolar yang anda masukkan. Mereka menggabungkan NGINX, Varnish, Memcached dan Apache untuk memberikan pengalaman terpantas tanpa menjejaskan keserasian kod.

Yang bermaksud bahawa mereka infrastruktur dioptimumkan untuk kelajuan, prestasi, dan keselamatan, dan anda akan melihat bahawa ini adalah salah satu penyedia hosting berasaskan awan terbaik pilihan di sekitar.

Dan saya bukan satu-satunya yang mengatakan Cloudways adalah yang terbaik …

Kerana Cloudways sangat popular di kalangan pengguna sebenar. Hosting WordPress adalah tertutup Kumpulan Facebook dengan lebih daripada 9,000 ahli khusus untuk hosting WordPress.

ulasan facebook cloudwaysPengguna sebenar di kumpulan Facebook hosting WordPress menyukai mereka!

Setiap tahun ahli diminta untuk memilih hos web WordPress kegemaran mereka. Seperti yang anda lihat, mereka pernah memilih hos WordPress # 2 selama dua tahun berturut-turut sekarang (# 2 pada pungutan suara 2017 dan # 2 pada pungutan suara 2016)

pengundian facebook

Oleh itu, mari kita lihat lebih dekat dan lihat apa yang ditawarkan Cloudways kepada anda.

Kelebihan Cloudways

Cloudways memandang serius pengehosan web dan berusaha untuk memberikan yang terbaik kepada pelanggan ketika datang ke 3 S hosting web; Kelajuan, Keselamatan, dan Sokongan.

Pelan hosting juga disediakan penuh ciri-ciri penting dan berguna yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja, dengan jenis laman web, dan tahap kemahiran apa pun.

1. Penyelesaian Cloud Hosting yang unik

Cloudways hanya menawarkan hosting berasaskan awan untuk pemilik laman web.

ciri hosting awan

Jadi, bagaimana ini berbeza dengan penyelesaian hosting lain yang lebih tradisional?

 • Banyak salinan kandungan laman web anda disimpan di beberapa pelayan jadi jika pelayan utama turun, salinan dari pelayan lain masuk, meminimumkan waktu henti
 • Pindahkan laman web anda dengan mudah ke pelayan yang berlainan di pusat data yang berbeza jika perlu
 • Pengalaman masa pemuatan lebih pantas terima kasih kepada pelbagai penyediaan pelayan dan perkhidmatan CDN premium
 • Nikmati lebih banyak lagi persekitaran yang selamat kerana setiap pelayan bekerjasama dan bebas antara satu sama lain
 • Manfaatkan a sumber yang dikhaskan persekitaran sehingga laman web anda tidak pernah dipengaruhi oleh orang lain
 • Skala laman web anda dengan mudah, menambah lebih banyak sumber jika diperlukan jika anda melihat lonjakan lalu lintas atau pertumbuhan penjualan
 • Pengehosan awan adalah bayar semasa awak hendak pergi jadi anda hanya membayar apa yang anda perlukan dan gunakan

Walaupun penyelesaian hosting ini berbeza daripada banyak rancangan penyedia hosting yang tersedia hari ini, yakinlah anda dapat menggunakannya dengan sistem pengurusan kandungan popular (CMS) seperti WordPress, Joomla, Magento, dan Drupal dengan hanya beberapa klik.

2. Prestasi Berkelajuan Tinggi

Cloudways ’ pelayan cepat berkobar jadi anda tahu kandungan laman web anda dihantar kepada pengunjung secepat mungkin, tidak kira berapa banyak lalu lintas yang dikunjungi sekaligus.

Bukan itu sahaja Cloudways menawarkan pelbagai ciri berkaitan kelajuan:

 • Sumber yang dikhaskan. Semua pelayan mempunyai jumlah sumber yang ditentukan berkat persekitaran khusus yang mereka duduki. Ini bermakna laman web anda tidak pernah berisiko kerana tarikan sumber yang lain dari laman web, dan prestasi laman web anda tidak pernah dikorbankan.
 • Plugin WordPress Caching Percuma. Cloudways menyediakan plugin caching eksklusif mereka, Breeze, kepada semua pelanggan secara percuma. Semua rancangan hosting juga dilengkapi dengan cache lanjutan terbina dalam (Memcached, Varnish, Nginx, dan Redis), serta Cache Halaman Penuh.
 • Redis menyokong. Mengaktifkan Redis membantu pangkalan data laman web anda berprestasi lebih baik daripada sebelumnya. Bercampur dengan Apache, Nginx, dan Varnish, anda tidak perlu risau tentang prestasi laman web anda.
 • Pelayan siap PHP. Pelayan Cloudways sudah siap PHP 7, yang merupakan versi PHP terpantas setakat ini.
 • Perkhidmatan Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN). Terima perkhidmatan CDN premium sehingga pelayan di seluruh dunia dapat menyampaikan kandungan laman web anda kepada pengunjung laman web berdasarkan lokasi geografi mereka.
 • Pelayan Penyembuhan Auto. Sekiranya pelayan anda dimatikan, Cloudways langsung masuk dengan penyembuhan diri automatik untuk mengurangkan waktu henti.

Seperti yang anda lihat, kelajuan dan prestasi tidak boleh menjadi masalah dengan hosting Cloudways.

Oleh itu .. Seberapa pantas hosting Cloudways WordPress?

Di sini saya akan memeriksa prestasi Cloudways dengan menguji kelajuan laman web ini (dihoskan di SiteGround) berbanding salinan klon yang tepat (tetapi dihoskan di Cloudways).

Itu dia:

 • Pertama, saya akan menguji masa muat laman web ini di hos web semasa saya (yang merupakan SiteGround).
 • Seterusnya, saya akan menguji laman web yang sama (salinan klonnya *) tetapi dihoskan di Cloudways **.

* Menggunakan plugin migrasi, mengeksport keseluruhan laman web dan menghoskannya di Cloudways
** Menggunakan DigitalOcean pada rancangan DO1GB Cloudways ($ 10 / bln)

Dengan melakukan ujian ini, anda akan dapat memahami bagaimana memuat cepat laman web yang dihoskan di Cloudways sungguh.

Inilah cara laman utama saya (di laman web ini – dihoskan di Tapak Tapak) melakukan di Pingdom:

laman web laman utama

Halaman utama saya memuatkan dalam 1.24 saat. Itu sebenarnya sangat pantas jika dibandingkan dengan banyak hos lain – Kerana SiteGround bukanlah hos yang perlahan.

Persoalannya, adakah ia akan dimuat lebih cepat Laluan Awan? Mari kita cari…

pingdom ujian kelajuan cloudways

Oh ya, ia akan berlaku! Di Cloudways, halaman utama yang sama memuatkan hanya 435 milisaat, hampir 1 saat (0.85s tepat) lebih cepat!

Bagaimana dengan halaman blog, katakan halaman ulasan ini? Inilah kelajuannya Tapak Tapak:

prestasi kelajuan

Halaman semakan ini hanya dimuatkan 1.1 saat, sekali lagi SiteGround memberikan kepantasan hebat! Dan bagaimana dengan Cloudways?

masa muatan pantas

Ia hanya dimuatkan 798 milisaat, kurang dari satu saat dan lagi jauh lebih pantas!

Jadi apa yang harus dibuat dari semua ini?

Yang pasti, jika laman web ini dihoskan di Cloudways dan bukannya di SiteGround maka ia akan dimuat lebih cepat. (maklum kepada diri sendiri: pindahkan laman web ini ke Cloudways pronto!)

3. Keselamatan Terurus

Mengambil pendekatan proaktif untuk keselamatan laman web, anda boleh mempercayai data sensitif anda ke Cloudways berkat ciri keselamatan yang ada di dalamnya:

 • Firewall peringkat OS melindungi semua pelayan
 • Perbaikan rutin dan peningkatan firmware
 • Pasang sijil SSL percuma 1-klik
 • Pengesahan dua faktor untuk akaun Cloudways anda
 • Keupayaan senarai putih IP

Sebagai bonus tambahan, sekiranya berlaku sesuatu di laman web anda, Cloudways menawarkan sandaran automatik percuma data dan gambar pelayan awan.

Dengan Pulihkan 1-klik pilihan, jika laman web anda tidak rosak, waktu henti adalah minimum.

Sekiranya laman web anda mengalami waktu henti (tidak berkaitan dengan penyelenggaraan berjadual, penyelenggaraan kecemasan, atau apa yang mereka sebut sebagai “Force Majeure Events”), anda akan mendapat ganti rugi oleh Cloudways.

Kredit tersebut akan dikenakan untuk caj perkhidmatan bulan depan anda.

4. Sokongan Pelanggan Stellar

Apabila memilih penyedia hosting, sokongan harus menjadi keutamaan. Segala jenis perniagaan pada masa ini bergantung sepenuhnya kepada web hosting untuk berjalan lancar. Tetapi ada kalanya keadaan tidak berjalan dengan baik.

Bagaimanapun, jika anda memerlukan bantuan, anda mesti dapat menghubungi mereka yang bertanggungjawab untuk menjaga data laman web anda.

Sekiranya anda perlu menghubungi seseorang yang menyokong, anda boleh bercakap dengan ahli Pasukan Kejayaan Pelanggan melalui sembang langsung, atau hantar tiket melalui sistem tiket dan menguruskan kemajuan pertanyaan anda.

Dan jika anda mahu, anda boleh “Minta panggilan” dan bercakap dengan sokongan pelanggan melalui telefon semasa waktu perniagaan.

Anda juga dapat menghubungi komuniti ahli aktif Cloudways untuk berkongsi pengetahuan, pengalaman, dan kemahiran. Dan tentu saja, anda juga boleh bertanya!

Terakhir, manfaatkan Pangkalan Pengetahuan yang luas, lengkap dengan artikel mengenai Bermula, Pengurusan Pelayan, dan Pengurusan Aplikasi.

artikel bantuan asas pengetahuan

Tidak ketinggalan, baca artikel mengenai akaun anda, penagihan, perkhidmatan e-mel, alat tambah dan banyak lagi.

5. Kerjasama Pasukan

Mungkin kelihatan aneh, tetapi Cloudways menawarkan sekumpulan ciri dan alat yang dirancang untuk bantu anda dan pasukan anda bekerjasama dan berjaya.

Ini sangat berguna untuk pembangun atau agensi yang menguruskan beberapa laman web sekaligus di banyak pelayan.

Contohnya, penggunaan Git automatik, kawasan pementasan tanpa had, dan akses SSH dan SPTP yang selamat membolehkan anda melancarkan projek dan menjadikannya sempurna sebelum ditayangkan.

Selain itu, tetapkan tugas anggota pasukan, pindahkan pelayan kepada orang lain, klon aplikasi dan pelayan, dan gunakan Cloudways Pemalam WP Migrator untuk memindahkan laman WordPress dengan mudah dari penyedia hosting lain ke Cloudways.

6. Pemantauan Laman Web

Nikmati pemantauan sepanjang masa laman web anda supaya anda tahu semuanya berjalan lancar sepanjang masa. Pelayan tempat data anda disimpan dipantau 24/7/365.

Selain itu, anda dapat melihat lebih dari 16 metrik berbeza dari konsol Cloudways anda.

pemantauan pelayan

Terima kemas kini masa nyata melalui e-mel atau teks dari CloudwaysBot, pembantu pintar yang memantau prestasi laman web anda setiap masa. Dengan maklumat yang dihantar oleh bot AI, anda dapat mengoptimumkan pelayan dan aplikasi anda.

Anda juga boleh mengintegrasikan platform anda dengan platform anda e-mel, Slack, HipChat, dan aplikasi pihak ketiga yang lain.

Akhir sekali, manfaatkan Integrasi Relik Baru supaya anda dapat menyelesaikan masalah yang menyekat kemajuan anda dan memperbaikinya secepat mungkin.

Kekurangan Cloudways

Cloudways adalah penyelesaian hosting yang unik, boleh dipercayai, dan berprestasi tinggi. Yang mengatakan, ia adalah kehilangan beberapa ciri penting.

1. Tiada Pendaftaran Nama Domain

Laluan Awan tidak menawarkan pendaftaran nama domain kepada pelanggan, secara percuma atau dengan bayaran. Ini bermaksud sebelum anda mendaftar untuk menggunakan perkhidmatan hosting mereka, anda perlu mendapatkan nama domain melalui penjual pihak ketiga.

Menambahnya, mengarahkan nama domain anda ke penyedia hosting anda setelah menyiapkannya mungkin sukar, terutama bagi pemilik laman web pemula.

Oleh kerana itu, banyak orang boleh memilih untuk pergi ke tempat lain untuk keperluan hosting mereka. Lagipun, meninggalkan untuk mendaftarkan nama domain, dan harus kembali untuk mendaftar hosting dan mengarahkan URL yang baru dibuat ke penyedia hosting anda mungkin terlalu merepotkan kecuali mati jika menggunakan Cloudways.

Hal ini berlaku terutamanya apabila begitu banyak penyedia hosting yang kompetitif menawarkan pendaftaran nama domain percuma dan membantu mengarahkan domain anda ke host anda.

2. Tiada cPanel atau Plesk

Cloudways adalah syarikat platform-as-a-service yang tradisional Papan pemuka cPanel dan Plesk tidak ada.

Terdapat konsol khusus yang tersedia untuk menguruskan aplikasi yang dihoskan di pelayan awan. Tetapi bagi mereka yang tidak biasa dengan perbezaan ketara ini, anda mungkin menghadapi masalah.

Tidak ketinggalan, cPanel dan Plesk jauh lebih komprehensif, membolehkan anda menguruskan semua yang berkaitan dengan hosting dari satu papan pemuka yang mudah.

Walaupun konsol Cloudways hanya sedikit membiasakan diri, ini sangat menakutkan bagi mereka yang beralih dari platform hosting yang berbeza.

3. Tiada Hosting E-mel

Rancangan hosting Cloudways jangan datang dengan e-mel bersepadu akaun seperti yang dilakukan oleh banyak penyedia hosting ternama.

Sebagai gantinya, mereka mahu orang membayar setiap akaun e-mel, yang dapat membuktikan mahal jika anda menjalankan perniagaan besar, mempunyai pasukan yang cukup besar, dan memerlukan banyak akaun e-mel untuk memastikan semuanya berjalan lancar..

Mereka menawarkan perkhidmatan e-mel sebagai add-on berbayar yang berasingan. Untuk akaun e-mel (peti mel), anda boleh menggunakannya Tambah e-mel Rackspace (harga bermula dari $ 1 / bulan setiap alamat e-mel) dan untuk e-mel keluar / transaksi, anda boleh menggunakan add-on SMTP tersuai mereka.

Pelan dan Harga Hosting Cloud

Cloudways dilengkapi dengan banyak rancangan hosting terurus yang akan berfungsi untuk semua orang tanpa mengira saiz laman web, kerumitan atau anggaran.

Cloudways menguruskan rancangan hosting wordpress

Untuk memulakan, mereka mempunyai 5 penyedia infrastruktur untuk dipilih, dan harga rancangan anda akan berbeza-beza bergantung pada penyedia infrastruktur mana yang anda pilih untuk digunakan:

 1. DigitalOcean: Pelan bermula dari $ 10 / bulan hingga $ 80 / bulan, RAM dari 1GB-8GB, Pemproses dari 1 teras hingga 4 teras, storan dari 25GB hingga 160GB, dan lebar jalur dari 1TB hingga 5TB.
 2. Linode: Pelan bermula dari $ 12 / bulan hingga $ 90 / bulan, RAM dari 1GB-8GB, Pemproses dari 1 teras hingga 4 teras, storan dari 20GB hingga 96GB, dan lebar jalur dari 1TB hingga 4TB.
 3. Vultr: Pelan bermula dari $ 11 / bulan hingga $ 84 / bulan, RAM dari 1GB-8GB, Pemproses dari 1 teras hingga 4 teras, storan dari 25GB hingga 100GB, dan lebar jalur dari 1TB hingga 4TB.
 4. Perkhidmatan Web Amazon (AWS): Pelan bermula dari $ 85.17 / bulan hingga $ 272.73 / bulan, RAM dari 3.75GB-15GB, vCPU dari 1-4, penyimpanan pada 4GB di seluruh papan, dan lebar jalur 2GB di seluruh papan.
 5. Mesin Pengkomputeran Google (GCE): Pelan bermula dari $ 73.62 / bulan hingga $ 226.05 / bulan, RAM dari 3.75GB-16GB, vCPU dari 1-4, penyimpanan pada 20GB di seluruh papan, dan lebar jalur 2GB di seluruh papan. Ini hanya rancangan yang diketengahkan. Kami juga menawarkan rancangan tambahan.
 6. Ini hanyalah rancangan yang diketengahkan. Mereka juga menawarkan rancangan tambahan, dan juga rancangan yang disesuaikan.

rakan infrastruktur awanRakan infrastruktur awan yang mereka gunakan

Ingat, rancangan ini adalah bayar semasa awak hendak pergi. Bila-bila masa anda perlu meningkatkan (atau mengecilkan kembali) anda boleh, yang bermaksud semakin banyak lebar jalur yang anda gunakan, semakin banyak anda membayar.

Di samping itu, semua rancangan hosting dilengkapi dengan sokongan pakar 24/7, pemasangan aplikasi tanpa had, sijil SSL percuma, dan migrasi laman web percuma.

Anda boleh mencuba mana-mana rancangan hosting yang tersedia untuk percuma selama 3 hari. Dari sana, anda hanya membayar-seperti-anda-pergi dan tidak pernah terikat dengan apa-apa jenis kontrak.

Hosting WordPress Terurus

Perlu diingat bahawa Cloudways menawarkan hosting WordPress yang diuruskan sepenuhnya.

hosting wordpress terurus

Walaupun begitu, sukar untuk menentukan apa perbezaan antara rancangan hosting Cloudways biasa dan rancangan hosting WordPress. Sebenarnya, tidak ada petunjuk bahawa bahkan ada perbezaan harga.

Saya menghubungi melalui Live Chat untuk mengetahui sama ada terdapat perbezaan ciri atau harga:

sembang cloudways 1sembang cloudways 2

Saya akan mengatakan bahawa respons sangat cepat untuk pertanyaan saya. Walau bagaimanapun, saya agak bingung mengapa mereka memisahkan setiap CMS ke dalam laman web yang berbeza – hosting WordPress, Magento, PHP, Laravel, Drupal, Joomla, dan PrestaShop, dan WooCommerce – jika semuanya sama.

Ini menyebabkan saya meneliti banyak maklumat yang sebenarnya berulang-ulang. Ini boleh membingungkan seseorang yang cuba membandingkan rancangan dan membuat keputusan akhir.

Dan jika pengalaman pengguna di laman web mereka mengecewakan, mereka mungkin akan kehilangan banyak peluang untuk membuat orang mendaftar untuk rancangan hosting mereka kerana orang hanya meninggalkan laman web mereka sebelum cukup jauh untuk mendaftar.

Soalan Lazim

Berikut adalah jawapan kepada beberapa soalan yang paling kerap ditanya:

 1. Jenis rancangan hosting yang tersedia? Hosting berasaskan awan Bayar-sambil-pergi menggunakan salah satu daripada lima penyedia infrastruktur yang tersedia: DigitalOcean (DO), Linode, Vultr, Amazon Web Services (AWS), dan Google Computing Engine (GCE).
 2. Di manakah pusat data Cloudways? Bergantung pada penyedia awan mana yang anda pilih, anda boleh mengehoskan data laman web anda di pusat data yang terletak di Amerika Syarikat, Eropah, Asia, atau Amerika Selatan. Terdapat 62 pusat data yang terletak di 15 negara dan 33 bandar.
 3. Bolehkah saya memindahkan laman web saya yang sedia ada ke hosting Cloudways? Ya, pasukan di Cloudways akan membantu anda memindahkan laman web yang ada secara percuma.
 4. Bolehkah saya naik turun menggunakan Cloudways? Anda hanya dapat menurunkan ketika menggunakan GCP dan AWS. Tiga penyedia awan yang lain mempunyai batasan dalam pengurangan. Namun, sebagai jalan penyelesaian anda selalu dapat mengklon laman web anda untuk digunakan pada pelayan spesifikasi yang lebih rendah.
 5. Kaedah pembayaran apa yang diterima? Cloudways menerima PayPal dan kad kredit utama seperti MasterCard, Visa, dan American Express.
 6. Bagaimana cara bayar-sebagai-anda-pergi? Ini bermaksud anda hanya membayar sumber yang anda habiskan. Mereka mengenakan tunggakan, yang bermaksud mereka akan membuat invoice kepada anda untuk perkhidmatan yang anda gunakan pada bulan tertentu pada awal bulan berikutnya. Tidak ada kontrak kunci sehingga anda boleh menggunakan perkhidmatan mereka dengan bebas tanpa terikat dengan kontrak.
 7. Adakah mereka menawarkan pembina halaman terbina dalam? Tidak, Cloudways hanya berurusan dengan sumber pelayan dan ciri minimum yang disertakan dengan setiap rancangan seperti kelajuan dan prestasi, keselamatan, dan sokongan pelanggan.
 8. Adakah Cloudways bagus untuk laman WordPress? Ya mereka penyedia hosting yang sangat baik untuk laman web dan blog WordPress. Anda mendapat pemasangan WordPress tanpa had, WP-CLI pra-pemasangan, bilangan laman pementasan tanpa had dan integrasi Git. Selain itu mereka juga akan memindahkan laman web anda yang sedia ada kepada mereka secara percuma.
 9. Adakah mereka menawarkan akses FTP? Ya, anda mendapat SFTP atau SSH untuk mengakses dan mengemas kini fail dan folder pada aplikasi anda.
 10. Bagaimana dengan pelayan dan IP khusus? Setiap pelayan yang anda gunakan dilengkapi dengan persekitaran awan khusus dan satu alamat IP khusus.
 11. Adakah mereka menawarkan sandaran percuma? Ya, mereka akan membuat sandaran semua data aplikasi dan pangkalan data yang berkaitan secara percuma.
 12. Adakah hosting e-mel disertakan? Tidak, tetapi mereka menawarkan perkhidmatan e-mel sebagai tambahan yang berasingan. Untuk akaun e-mel (peti mel), anda boleh menggunakan alat tambah e-mel Rackspace mereka (harga bermula dari $ 1 / bulan).
 13. Bagaimana saya tahu penyedia awan mana yang harus dipilih? Saya tidak tahu sama ada saya harus memilih DigitalOcean, Vultr, Amazon Web Services (AWS) atau Google Computing Engine (GCE)?
  • DigitalOcean adalah salah satu awan termurah dengan storan berasaskan SSD berprestasi tinggi. Dengan 8 pusat data, anda harus memilih DigitalOcean jika anda memerlukan host web yang berpatutan dengan lebar jalur yang besar.
  • Vultr adalah penyedia awan paling berpatutan dengan kebanyakan lokasi. Mereka menawarkan storan SSD dan lebar jalur hampir tidak terhad di 13 lokasi. Pilih Vultr jika harga murah adalah faktor utama bagi anda.
  • Linode dilengkapi dengan ciri-ciri yang luas dengan harga yang hebat. Linode menjamin masa operasi 99,99%, ia dipercayai oleh lebih dari 400 ribu pelanggan di seluruh dunia. Pilih Linode jika anda mahukan penyelesaian hosting berskala untuk e-dagang dan aplikasi khusus.
  • Perkhidmatan Web Amazon (AWS) menawarkan infrastruktur yang boleh dipercayai. Ia memberikan saiz dan lebar jalur cakera yang fleksibel, berskala dan dapat dikonfigurasi dengan 8 pusat data di 6 negara. Pilih AWS jika anda mengehoskan laman web perniagaan dan sumber daya yang besar.
  • Google Compute Engine (GCE) adalah infrastruktur hosting awan yang kuat dan boleh dipercayai dengan prestasi yang cekap yang disertakan dengan jenama Google dengan harga yang menarik dengan 99.9% masa operasi. Pilih GCE jika anda mengehoskan laman web perniagaan dan sumber daya yang besar.
 14. Adakah mereka mempunyai percubaan percuma? Ya, anda boleh mendaftar untuk tempoh percubaan percuma selama 3 hari (tidak memerlukan kad kredit) dan menggunakan perkhidmatan mereka untuk ujian percubaan.

Adakah saya Mengesyorkan Cloudways?

Ya saya.

Kerana pada akhirnya, Cloudways adalah pilihan hosting awan yang boleh dipercayai dan berpatutan untuk mana-mana pemilik laman web, tanpa mengira tahap kemahiran atau jenis laman web.

Kerana platform berasaskan awan, anda dapat mengalami kepantasan pantas, prestasi laman web yang optimum, dan keselamatan terbaik.

Semua ini direka untuk memberikan pengalaman pengguna sebaik mungkin kepada pengunjung laman web anda dan memastikan data laman web anda selamat dari aktiviti berbahaya.

Oleh itu, perbezaan Cloudways dapat membuat sesuatu menjadi sedikit rumit untuk pemilik laman web pemula pada mulanya. Terdapat tidak ada cPanel tradisional atau Plesk, tidak ada cara untuk mendaftarkan nama domain dengan Cloudways, dan tiada hosting e-mel ciri.

Ini menambah harga hosting keseluruhan dan menjadikan permulaan lebih terlibat daripada penyedia hosting lain yang sebanding di pasaran sekarang.

Sekiranya anda memutuskan untuk pergi bersama mereka, timbulkan kebaikan dan keburukan sebelum mendaftar. Atau, manfaatkan dari Tempoh percubaan percuma selama 3 hari untuk memastikan mereka mempunyai ciri yang anda perlukan untuk meningkatkan perniagaan anda dan mengurus akaun hosting anda.

Dari sana, luangkan masa untuk membaca dokumentasi dan membiasakan diri dengan platform berasaskan awan ini supaya anda tidak terlepas dari beberapa ciri yang disertakan dengan penyelesaian hosting unik ini.

Pendedahan FTC: Untuk mendapatkan harga termurah, saya akan mendapat komisen sekiranya anda memutuskan untuk mendaftar melalui pautan saya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map