Kajian Bluehost

Adakah anda sudah cukup dari semua yang bercahaya Ulasan Bluehost, dengan semua penilaian lima bintang yang sempurna? Saya juga. Bayangkan membaca ulasan yang jujur ​​mengenai mereka. Tanpa semua skor lima bintang yang sempurna, bias, dan kepingan yang tidak perlu dan tidak membantu.


Anda mungkin berfikir, bahawa ini adalah satu lagi ulasan tersebut. Ini adalah salah satu dari mereka Kajian Bluehost laman web yang menjadikannya numero uno!

Tiada siree, uh-uh, anda salah tentang itu. Ini adalah tidak satu lagi daripadanya. Kerana ini adalah ulasan peribadi, tidak berat sebelah dan jujur ​​saya.

Pasti, mereka adalah hos web yang serba boleh, murah dan baik secara keseluruhan untuk memulakan laman web pertama anda tetapi orang cenderung suka atau membenci mereka.

ulasan di twitterSekumpulan penilaian di Twitter

Sekiranya anda berfikir untuk mendaftar dengan mereka, beri saya sepuluh minit masa anda dan saya akan memberikan anda semua fakta yang mesti diketahui dan menjawab soalan seperti.

 • Berapa harganya?
 • Adakah mereka baik, atau saya harus memilih hos web lain?
 • Sekiranya saya mendaftar dengan mereka, adakah saya akan mendapat wang saya kembali sekiranya saya tidak berpuas hati?
 • Apa kebaikan dan keburukan menggunakannya?
 • Mana rancangan terbaik untuk mendapatkan?
 • Apa (dan tidak) disertakan dalam pakej hosting?
 • Adakah Bluehost dilengkapi dengan SSD? Storan tanpa had & lebar jalur?
 • Bolehkah saya mengehoskan banyak laman web di dalamnya?
 • Adakah terdapat tambahan yang disertakan secara percuma?

Apabila anda selesai membaca ulasan Bluehost (kemas kini 2020) ini, anda akan mengetahui sama ada mereka adalah hos web yang betul (atau salah) untuk anda mendaftar.

Dengan mengklik pautan ini, anda akan mengetahui Diskaun 65% dari harga biasa dan hos laman web anda hanya $ 2.95 sebulan.

Contents

Apa yang anda akan pelajari dalam ulasan ini

 1. Kelebihan & Keburukan

Adakah Bluehost adalah hos web yang baik? Disini adalah kebaikan dan keburukan menggunakan mereka. Terdapat banyak positif tetapi ada juga yang negatif.

atau melompat ke atau

 1. Rancangan & Harga

Di sini saya akan memberikan gambaran keseluruhan rancangan hosting mereka. Ketahui apa itu (dan apa yang tidak) termasuk dalam rancangan hosting bersama mereka.

dan

 1. Soalan Lazim

Adakah anda mempunyai soalan khusus mengenai hos web ini? Maka itu mungkin dijawab di saya soalan yang paling kerap diajukan bahagian.

 1. Adakah Saya Mengesyorkannya?

Ketahui jika saya fikir mereka adalah hos web yang baik. Sekiranya anda mendaftar atau lebih baik anda mendaftar dengan pesaing?

Lihat saya untuk mengetahui jika saya fikir Bluehost adalah jalan yang sesuai.

Sebelum saya membuat tinjauan di sini, saya akan memberikan ringkasan ringkas.

Mengenai Bluehost

 • Bluehost ditubuhkan di 2003 oleh Matt Heaton dan ibu pejabatnya di Provo, Utah.
 • Sebilangan besar rancangan disertakan penyimpanan cakera dan lebar jalur yang tidak terhad.
 • A nama domain percuma selama satu tahun disertakan dengan kebanyakan rancangan.
 • Bluerock adalah baru dan (kepantasan) mereka & keselamatan) panel kawalan yang lebih baik (cPanel).
 • Percuma Pemacu SSD termasuk dalam semua rancangan hosting bersama.
 • Pelayan dikuasakan oleh PHP7, HTTP / 2 dan NGINX + caching
 • Mereka menawarkan secara percuma Sijil SSL (Mari Sulitkan) dan CDF CloudFlare.
 • Mereka menawarkan Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.
 • Merupakan rakan kongsi rasmi WordPress.org
 • Laman web: www.bluehost.com

Sekarang mari kita selidiki tinjauan ..

Kelebihan Bluehost & Keburukan

Mari kita ketahui apa kebaikan dan keburukannya. Kerana anda tidak boleh meletakkan semua telur anda dalam satu bakul dan ini juga berlaku untuk membeli web hosting.

Saya telah kehilangan banyak telur selama bertahun-tahun kerana fakta bahawa saya tidak melakukan penyelidikan awal dari host web dan memeriksa semua fakta.

Oleh itu, semasa anda mendapat web hosting, pastikan anda membuat penyelidikan sebelum membeli. Anda harus mempertimbangkan kebaikan dan keburukan menggunakannya dan membiarkan fakta bercakap sendiri.

Apa yang menonjol mengenai syarikat ini ialah mereka telah wujud sejak tahun 2003 dan menjadi tuan rumah lebih dari 2 juta laman web. Mereka adalah salah satu pilihan hosting yang paling popular dan murah yang tersedia.

Tetapi adakah itu baik??

kajian bluehost

Pada asalnya mereka hanya menawarkan rancangan hosting bersama, tetapi mereka sekarang menyediakan pelbagai perkhidmatan termasuk domain, hosting awan, dan berbagai pilihan hosting termasuk hosting untuk WordPress dan WooCommerce.

Seperti setiap syarikat, mereka hadir dengan kebaikan dan keburukan. Dan, sebagai salah satu penyedia hosting terbesar di dunia, ini membuktikan banyak yang mempercayai mereka. Menurut Kedudukan Pengguna, mereka berada di kedudukan 9.7 daripada 10 oleh pengguna.

Beberapa sorotan dari tinjauan Peringkat Pengguna adalah bahawa ia mudah digunakan, senang didaftarkan, dan cPanel mereka memudahkan pemasangan WordPress dan teratur dengan baik.

Tetapi saya bimbang itu bukan semua bunga mawar dan cahaya matahari. Terdapat beberapa kelemahan utama juga.

Jadi di bawah adalah lebih banyak lagi yang baik, buruk, dan jelek menggunakan perkhidmatan hosting web mereka.

Pro Bluehost

Mereka mempunyai sebilangan besar perkara-perkara yang baik pergi untuk mereka.

Web hosting yang sangat murah

Mereka mempunyai beberapa rancangan hosting termurah di industri ini. Rancangan bermula pada $ 2.95 / bulan pada masa penulisan ini.

Ianya adalah hos web yang sangat murah. Namun, dan agak redup, anda perlu membayar 36 bulan di muka untuk mendapatkan harga tersebut.

Bagus untuk laman WordPress

Bluehost adalah pilihan yang baik untuk WordPress kerana baru Platform Bluerock adalah panel kawalan fokus WordPress yang menawarkan pengalaman bersepadu dengan laman web WordPress.

Memasang WordPress sangat mudah, anda boleh melalui Pemasangan WordPress automatik 1-klik proses, atau anda boleh pasangkan WordPress pada penyediaan akaun semasa anda mendaftar.

Bluerock menyampaikan halaman WordPress 2-3 kali lebih cepat daripada timbunan teknikal sebelumnya, dan ia dilengkapi dengan built-in Caching halaman NGINX.

Setiap laman WordPress akan mendapat manfaat daripada ciri keselamatan dan prestasi terkini seperti:

 • Sijil SSL percuma
 • PHP7
 • Pementasan WordPress
 • Pemacu SSD
 • NGINX + caching
 • CDN Cloudflare percuma
 • HTTP / 2

Panel Kawalan Bluehost Bluerock

Disokong oleh WordPress

Salah satu platform hosting terbesar, WordPress, mengesyorkannya. FYI SiteGround juga merupakan hos web yang disokong oleh WordPress.org.

Sudah tentu ini adalah sokongan yang dibayar (sekurang-kurangnya secara tidak langsung kerana kedua Bluehost dan SiteGround menaja banyak persidangan WP di seluruh dunia), tetapi tetap menjadi sokongan rasmi.

sokongan wordpress

Jaminan wang dikembalikan

Berbeza dengan ulasan negatif, mereka tetap menggunakan produk dan perkhidmatan mereka dengan menawarkan polisi pengembalian wang penuh selama 30 hari.

Walaupun selepas 30 hari, anda menerima bayaran balik prorata untuk rancangan anda. Sekiranya anda memutuskan untuk meninggalkan anda, anda juga tidak akan mendapat hukuman atau bayaran tersembunyi.

Waktu kerja yang baik

Rekod uptime Bluehost benar-benar baik. Saya mengawasi waktu operasi 5 laman web rawak. 4 dari 5 laman web mengalami gangguan sifar, iaitu waktu operasi 100%, sejak bulan lalu. 1 dari 5 mengalami uptime 99.6% (ini sama dengan gangguan sekitar 4 jam selama bulan tersebut).

Keselamatan adalah keutamaan

Mereka menawarkan perlindungan yang baik untuk laman web anda. Mereka menyediakan akses shell yang selamat (SSH) sehingga dev dan admin web dapat mengakses file konfigurasi dengan selamat. SpamExperts, Apache SpamAssassin, dan Spam Hammer adalah alat pilihan anti-spam mereka.

Mereka menawarkan ciri keselamatan lain seperti senarai hitam alamat IP, direktori yang dilindungi kata laluan, akaun e-mel dan penapis akaun pengguna, dan akses untuk menguruskan sijil digital dan kunci peribadi.

Portal sokongan pengguna yang berguna

Mereka memberikan sokongan teknikal 24/7. Di samping itu, mereka mempunyai pangkalan data pengetahuan di mana pengguna boleh melihat tutorial video, menyemak dokumentasi sokongan dan banyak lagi.

Sejujurnya banyak orang benci di @bluehost. Malangnya mereka mempunyai pengalaman buruk. Kami hebat. 2+ tahun perkhidmatan hebat dalam rancangan asas bersama mereka. Kami bahkan tidak mempertimbangkan untuk menukar syarikat hosting sehingga kami mencapai 100,000 halaman paparan dalam satu bulan.

– Pasangan Savvy (@TheSavvyCouple) 25 November 2018

Pangkalan data pengetahuan berfungsi dengan baik bagi mereka yang tidak mahu menunggu sokongan telefon atau sembang. Juga saluran YouTube mereka mengandungi banyak video tutorial yang bermanfaat.

Program gabungan

Bluehost adalah antara program afiliasi web hosting yang paling dicari. Komisen $ 11 juta telah dibayar pada tahun 2018 kepada ahli gabungan.

program gabungan

Mudah dan percuma untuk mendaftar; tidak ada keperluan yang perlu dipenuhi. Tidak ada had komisen, dan mereka membayar anda $ 65 setiap rujukan.

Pelbagai pilihan hosting

Sekiranya anda ingin bertahan dengan satu syarikat hosting semasa perniagaan anda berkembang, Bluehost mempunyai jawapan untuk itu. Mereka menyediakan empat rancangan, jadi anda tidak perlu menukar untuk peningkatan pelayan semasa laman web anda berkembang: hosting bersama, hosting awan, VPS hosting WordPress, hosting khusus, dan penjual semula rancangan ada.

Pelan Permulaan Pantas

Bagi mereka yang tidak tahu di mana untuk memulakan, mereka mempunyai Pelan Permulaan Pantas dengan harga $ 79,99. Sesi 45 minit ini memberi anda Latihan 1-ke-1 dengan pakar syarikat.

Anda akan belajar menggunakan semua alat dalam akaun seperti lawatan berpandu cPanel, cadangan pembangun web, bantuan pemasangan tema dan pemalam, petua pembuatan halaman, panduan akaun e-mel, dan nasihat umum lain yang mungkin anda miliki.

Kini banyak penyedia hosting menawarkan latihan percuma, jadi ada yang mempertimbangkan untuk membayar Rancangan Permulaan Pantas sebagai ciri buruk. Tetapi jika anda tidak mempunyai masa untuk menunggu dan memerlukan semua latihan ini dalam satu sesi, itu boleh menjadi kelebihan bagi anda.

Tambahan yang murah hati

Sebagai sebahagian daripada rancangan hosting mereka, anda mendapat nama domain percuma untuk tahun pertama. Juga, bagi mereka yang ingin meningkatkan pemasaran perniagaan mereka, mereka tawarkan kredit iklan di Google AdWords, Bing, dan laman web terkemuka lain.

Pro Pro Bluehost

Pro WordPress adalah platform hosting WordPress yang baru dilancarkan Bluehost yang dioptimumkan agar laman web WordPress memuat dengan pantas dan selamat. WordPress Pro dilengkapi dengan pusat pemasaran dan papan pemuka all-in-one, di mana SEO, pemasaran e-mel, dan alat media sosial semuanya disertakan.

pro wordpress bluehosthttps://static.websitehostingrating.com/wp-content/uploads/bluehost-wordpress-pro.jpg

WordPress Pro lebih mahal daripada rancangan Bluehost yang lain dan harga bermula dari $ 19.95 sebulan. Kelajuan dan keselamatan adalah ciri utama tetapi ia juga dilengkapi dengan ciri-ciri geeky seperti kemas kini teras dan pemalam WordPress automatik, dan sandaran biasa dan persekitaran pementasan.

Pergi dan periksa halaman WordPress Pro untuk melihat apa yang disertakan. Perlu diingat bahawa anda mendapat sokongan langsung dengan Grow and Scale, dan rancangan ini juga memberi anda bantuan langsung dengan reka bentuk, fungsi, atau pertanyaan umum dari pakar WordPress sebenar 24/7.

Kekurangan Bluehost

Mereka mendapat banyak positif, tetapi mereka mempunyai kekurangan mereka juga.

Harga yang mengelirukan

Semurah $ 2.95 mungkin terdengar, pengguna sering tidak membaca cetakan halus untuk menyedari bahawa ini adalah harga pengenalan berdasarkan jangka masa 36 bulan. Anda mempunyai pilihan untuk memilih rancangan 12 atau 24 bulan, tetapi harga bulanan itu lebih banyak.

Sebagai contoh, anda boleh memilih rancangan Plus yang paling popular pada harga $ 4,45 selama 36 bulan. Walau bagaimanapun, selama 24 bulan atau 12 bulan, harganya masing-masing meningkat kepada $ 5.45 dan $ 6.45. Tidak ada tawaran tiga dan enam bulan untuk dipilih.

Tidak ada sandaran automatik percuma

Walaupun mereka menawarkan sandaran, sandaran dianggap sebagai budi bahasa. Ini bermakna anda tidak boleh bergantung pada data anda untuk disandarkan setiap hari – jadi tidak ada jaminan di sini. Anda mesti menyediakan dan menjalankan sandaran anda sendiri melalui cPanel dan ke peranti tempatan anda sendiri.

Satu lagi ciri buruk di sini adalah bahawa data yang mereka sandarkan dalam 30 hari terakhir ditimpa. Syarat mereka dengan jelas menyatakan bahawa mereka tidak akan bertanggungjawab terhadap perkara ini.

Dengan kata lain, anda hanya boleh mengakses sandaran terbaru yang mereka ada, walaupun bukan yang anda perlukan untuk memulihkan laman web anda.

Site Backup Pro adalah tambahan berbayar. Ini membuat sandaran tetap dan automatik laman web anda. Tetapi, ia adalah ciri premium yang harus anda laburkan.

‘Tidak terhad’ sebenarnya bermaksud ‘terhad’

Rancangan Plus, Perdana, dan Pro Pro membanggakan jumlah laman web mereka yang tidak terhad, dan penyimpanan, akaun e-mel, penyimpanan e-mel, dan subdomain “tanpa pengukuran” yang diberikan kepada pelanggan.

Walau bagaimanapun, Perjanjian Pengguna mereka, Klausa 7 Dasar dan Definisi Penggunaan menjelaskan sebaliknya. Ia tidak terhad sehingga tahap tertentu.

Pelan tanpa had mereka setanding dengan kebanyakan penyedia (mis. Bluehost bukan satu-satunya host web yang menjanjikan hosting web tanpa had).

Pendikit / perlindungan CPU Draconian

Mereka melancarkan ini pada tahun 2009 dan beberapa pelanggan bingung. Anda mungkin juga tidak pernah mendengar CPU meletup sebelumnya. Anda dapat mengetahui pendikit CPU semasa anda masuk ke cPanel.

Ringkasnya, jika mereka menganggap laman web anda menggunakan terlalu banyak sumber, mereka mungkin memutuskan untuk melakukannya pelihara sumber pelayan dengan membekukan penggunaan CPU anda.

Walau bagaimanapun, ini tidak unik hanya untuk hos web ini. Sebenarnya semua hos web yang dikongsi mengehadkan penggunaan sumber secara berlebihan.

Tidak ada hosting Windows

Mereka hanya menawarkan pelayan berasaskan Linux. Dengan kata lain, anda tidak dapat mendapatkan hosting Windows. Ini bukan masalah besar kerana Linux adalah sistem operasi yang paling banyak digunakan dan popular untuk pelayan web.

Tetapi bagi mereka yang lebih suka hosting Windows, ini adalah masalah.

Tiada jaminan masa bekerja

Mereka tidak menawarkan jaminan masa pakai. Semasa memilih penyedia hosting, anda mahukan waktu operasi hampir 100% mungkin. Mereka jangan beri jaminan, tetapi Perjanjian Waktu Rangkaian / Pelayan mereka menyatakan bahawa “kebanyakan masalah diselesaikan dalam masa lebih kurang 15 minit”.

Mereka rata-rata sekitar 99.94% waktu operasi. Pemadaman .05% ini bermaksud bahawa selama setahun penuh, laman web anda tidak beroperasi selama 4.4 jam. Secara keseluruhan, waktu operasi mereka boleh dipercayai, tetapi sekali lagi, tidak ada jaminan bahawa laman web anda akan beroperasi dan beroperasi sepanjang masa.

Masa muat boleh menjadi perlahan

Masa muatan mereka juga tidak selalu terpantas. Menurut kajian Kissmetrics, 47% pengguna percaya laman web harus dimuat dalam masa kurang dari 2 saat. Dan 40% pengguna akan meninggalkan laman web ini jika masa yang diperlukan untuk memuatkan masa lebih dari 3 saat.

Sekiranya hos web anda tidak dapat memberi anda masa pemuatan yang cepat, dan anda tidak mengoptimumkan kelajuan dan prestasi laman web anda, anda berisiko kehilangan banyak lalu lintas laman web.

Jual beli adalah model perniagaan

Mereka amalan menjual direka untuk membuat anda membelinya. Dengan kata lain, akan muncul pop timbul dan amaran yang menjengkelkan yang cuba meyakinkan anda untuk membeli lebih banyak.

Sebagai contoh, mereka mempunyai harga jual untuk dipilih sebelum anda mendaftar keluar dan selesai mendaftar dengan mereka. Juga, ada add-on pemasangan yang perlu anda beli yang biasanya disertakan dengan penyedia hosting lain sebagai ciri bawaan.

Masa tindak balas sokongan perlahan

Walaupun mereka mempunyai sokongan teknikal 24/7, mereka tidak selalu mudah diakses. Masa tindak balas boleh berbeza dari sepuluh minit hingga satu jam. Respons awal dihasilkan secara automatik dalam beberapa keadaan.

sokongan perlahan

Berita baiknya ialah mereka telah membuat pelaburan yang signifikan di saluran sokongan mereka dengan penekanan pada pengalaman dan kejayaan pelanggan. Saluran sokongan suara pasukan sokongan telah meningkatkan skor kepuasan pelanggan ke tahap tertinggi pada 4.86 (daripada 5) untuk tahun 2018.

Kadar pembaharuan yang mahal

Seperti syarikat hosting lain, harga perkenalan mereka adalah untuk menarik pelanggan. Ia juga sangat mengelirukan. Oleh itu, apabila tiba masanya untuk pembaharuan, anda akan terkejut apabila mengetahui kenaikan harga hampir 90%!

Sekiranya anda memutuskan untuk mendaftar anda lebih baik mendaftar untuk tempoh 24/36 bulan dengan harga pengenalan diskaun.

Penghijrahan laman web percuma tidak termasuk

Sekiranya anda ingin menukar hos, ingatlah mereka menawarkan migrasi laman web, namun begitu dengan bayaran.

Mereka akan memindahkan hingga 5 laman web dan 20 akaun e-mel dengan harga $ 149,99. Membandingkannya dengan penyedia hosting web yang lain, ini adalah perubahan kerana kebanyakan tidak mengenakan sebarang bayaran untuk memindahkan laman web anda.

Pakej hosting Bluehost

Sekarang saya akan menerangkan sedikit apa yang anda boleh jangkakan dalam setiap rancangan hosting bersama mereka. Disana ada empat rancangan: Asas (atau pelan permulaan mereka), Plus, Prime, dan Business Pro.

Banyak ulasan bahkan tidak menyebut Bluehost mempunyai empat rancangan; biasanya mereka merangkumi hanya tiga.

(Sekiranya anda memutuskan untuk mencuba) saya mengesyorkan agar anda mulakan dengan rancangan asas, kerana ini adalah yang paling murah dan termudah untuk dimulakan. Anda sentiasa boleh menaik taraf kemudian jika anda mahukan lebih banyak kuasa dan ciri.

Sekiranya anda hanya berhasrat untuk menjalankan laman web perniagaan kecil atau laman web peribadi, maka anda semestinya tidak memerlukan pakej yang lebih mahal.

rancangan dan pakej

Pelan asas

Seperti sekarang, Pelan Asas adalah $ 2.95 / bulan dan kini sesuai untuk pemula. Anda akan mempunyai satu domain untuk satu laman web anda. Pilihan ini popular, terutamanya untuk blogger.

Pelan ini merangkumi hingga Storan 50GB, storan e-mel 100 MB, lima akaun e-mel, 25 sub-domain, dan sandaran laman web asas.

Kadar pembaharuan mereka kemudian pada $ 7.99 / bulan untuk jangka masa 24 bulan (bukannya penggal 36 bulan awal).

Rancangan Perdana

Pelan ini mempunyai penggunaan sumber lebih banyak dan berharga $ 6.95 / bulan. Pelan ini tidak begitu popular dengan pelanggan kerana terdapat tawaran hosting yang lebih baik di luar sana.

Anda akan mendapat ciri yang sama seperti dengan Paket Plus (lihat di bawah), serta tambahan $ 80 / tahun, privasi domain, dan Site Backup Pro. Harga pembaharuan mereka adalah $ 14.99 / bulan.

Pelan tambah

Pelan Plus adalah rancangan mereka yang paling popular dengan harga $ 4.45 / bulan.

Pelan ini merangkumi laman web, storan, akaun e-mel, penyimpanan e-mel, domain tambah, dan subdomain tanpa had.

Perlu diingat syarat mereka yang tidak terhad. Anda juga mendapat $ 24 / tahun tambahan dan Pakar Spam pada satu domain.

Terdapat tawaran pemasaran sehingga $ 200. Kadar pembaharuan mereka adalah $ 10.99 / bulan selepas itu.

Pelan pro perniagaan

Pelan Business Pro berharga $ 13.95 dan memberi anda semua yang ditawarkan oleh Rancangan Perdana, namun, dengan rancangan ini anda juga mempunyai termasuk IP khusus, hingga 300,000 inode, dan Pakar Spam untuk dua domain.

Terdapat juga sijil SSL, langganan percuma untuk perkhidmatan Site Backup Pro mereka, dan faedah perkhidmatan lain. Harga pembaharuan mereka adalah $ 23,99 / bulan.

Dari empat rancangan ini, kebanyakan orang berpendapat bahawa Pelan Asas paling sesuai dengan mereka. Sebilangan besar orang tidak berhasrat untuk menghoskan banyak laman web, jadi keperluan anda harus dipenuhi dengan rancangan ini.

Sekiranya anda mendapati diri anda semakin berkembang (atau jika anda berhasrat untuk menjadi tuan rumah beberapa laman web), maka Prime atau Pro Plan akan menjadi pertaruhan terbaik anda.

Perbandingan harga Bluehost

RancangIstilahHarga biasaHarga istimewa
Pelan asas12 bulan$ 8.99 / bln$ 5.45 / bln (potongan 39%)
Pelan asas24 bulan$ 8.49 / bln$ 4.95 / bln (potongan 41%)
Pelan asas36 bulan$ 7.99 / bln$ 2.95 / bln (diskaun 50%)
Pelan tambah12 bulan$ 12.99 / bln$ 8.95 / bln (potongan 31%)
Pelan tambah24 bulan$ 11.99 / bln$ 7.45 / bln (diskaun 37%)
Pelan tambah36 bulan$ 10.99 / bln$ 5.95 / bln (diskaun 45%)
Rancangan Perdana12 bulan$ 16.99 / bln$ 8.95 / bln (potongan 47%)
Rancangan Perdana24 bulan$ 15.99 / bln$ 7.45 / bln (potongan 53%)
Rancangan Perdana36 bulan$ 14.99 / bln$ 5.95 / bln (potongan 60%)
Pelan Pro Perniagaan12 bulan$ 25.99 / bln$ 18.95 / bln (potongan 27%)
Pelan Pro Perniagaan24 bulan$ 24.99 / bln$ 15.95 / bln (potongan 36%)
Pelan Pro Perniagaan36 bulan$ 23.99 / bln$ 13.95 / bln (potongan 41%)

Harga addon Bluehost

TambahanHarga
Nama Domain Tambahan:$ 15.99 setahun pendaftaran
Alamat IP khas:$ 5.99 sebulan
Sijil SSL:$ 49.99 setahun
Penapisan Mel SpamExperts:$ 2.99 sebulan bagi setiap nama domain
Privasi Domain Whois:$ 11.88 Privasi Domain per domain per tahun
Tapak Kunci:$ 1.99 sebulan (Bil setiap tahun pada $ 23.88 setahun)
Pencadangan dan Pemulihan Laman Web Pro:$ 2.99 sebulan (Bil setiap tahun pada $ 35.88 setahun)
Pengaktifan Semula Akaun Tamat Tempoh:$ 30.00
Permulaan Jump Engine:$ 2.99 sebulan (Bil setiap tahun pada $ 35.88 setahun)

Perbandingan Pelan Hosting Bluehost

Pelan mana yang harus saya perolehi? Itulah tujuan bahagian ini untuk membantu anda mengetahui…

Jadi apa perbezaan antara pakej hosting Basic, Plus, Prime dan Pro? Berikut adalah perbandingan antara Asas vs Plus merancang, Plus vs Perdana merancang, dan Perdana vs Pro merancang.

Ulasan Bluehost Basic vs Plus

Pelan Asas mereka adalah rancangan termurah mereka sehingga dilengkapi dengan sumber daya dan ciri paling sedikit. Perbezaan utama antara pelan Asas dan Plus adalah bahawa dengan pelan Asas anda hanya dibenarkan mengehos satu laman web, tetapi dengan rancangan Plus anda boleh hos laman web tanpa had. Sekiranya anda berhasrat untuk menjalankan beberapa laman web maka anda harus memilih rancangan Plus.

Satu lagi perbezaan utama antara kedua-dua rancangan ini ialah jumlah ruang web yang anda boleh simpan di pelayan. Pelan Asas hanya disertakan dengan Ruang cakera 50GB, sedangkan rancangan Plus dilengkapi dengan ruang yang tidak terhad. 50GB cukup banyak ruang dan semestinya cukup dalam kebanyakan kes tetapi jika anda menyimpan banyak gambar dan video maka ia dapat menambahkan.

Akhirnya bilangan akaun e-mel dan jumlah simpanan e-mel pada pelan Asas agak terhad. Mungkin tidak banyak bilangan e-mel kerana kebanyakan pengguna tidak pernah menggunakan lebih daripada 5 alamat e-mel, tetapi hanya mempunyai ruang penyimpanan e-mel 100MB cukup rendah dan anda kehabisan ruang dengan cepat.

Anda harus mempertimbangkan untuk memilih rancangan Plus jika:
 • Anda mahu menghoskan laman web tanpa had di akaun hosting anda
 • Anda mahukan ruang cakera tanpa had dan bukannya 50GB yang disertakan dengan pelan Asas
 • Anda memerlukan akaun e-mel tanpa had dengan ruang simpanan e-mel tanpa had
 • Anda mahukan SpamExperts yang merupakan alat perlindungan spam mereka

Ulasan Bluehost Plus vs Prime

Terdapat sedikit perbezaan antara pakej hosting Plus dan Prime. Sebenarnya hanya ada perkara yang membezakan rancangan ini. Itu dengan rancangan Perdana yang anda dapat privasi domain percuma (juga dikenali sebagai privasi whois) untuk nama domain anda, dan rancangan Perdana juga hadir SiteBackup Pro yang merupakan perkhidmatan sandaran dan pemulihan laman web mereka.

Sekiranya anda memilih antara dua rancangan ini maka anda lebih baik memilih rancangan Perdana.

Anda harus mempertimbangkan untuk memilih rancangan Perdana jika:
 • Anda mahukan privasi nama domain percuma, privasi siapa
 • Anda mahukan SiteBackup Pro yang merupakan perkhidmatan sandaran dan pemulihan laman web mereka

Ulasan Bluehost Prime vs. Pro

Terdapat beberapa perbezaan antara rancangan hosting Prime dan Pro yang perlu anda ketahui. Yang pertama, dan yang penting jika anda berhasrat untuk menjalankan e-dagang atau laman WordPress yang lebih banyak sumber daya adalah bahawa laman web dalam rancangan Pro akan dihoskan di pelayan berprestasi tinggi.

Pelayan berprestasi tinggi pada rancangan Pro mempunyai 80% lebih sedikit akaun per pelayan yang memungkinkan penggunaan lebih banyak sumber per akaun (lebih banyak penggunaan CPU, penggunaan cakera, lebar jalur). Ia menawarkan lebih banyak kelajuan, lebih banyak kuasa, dengan lebih sedikit pengguna.

Pelan Pro juga memberi anda a alamat IP khusus dan sijil SSL peribadi (tidak dikongsi).

rancangan pro bluehost

Anda harus mempertimbangkan untuk memilih rancangan Pro jika:
 • Anda mahukan pelayan berprestasi tinggi (iaitu laman web memuat cepat) dan lebih sedikit pengguna yang berkongsi sumber pelayan
 • Anda mahukan alamat IP khusus dan sijil SSL peribadi (tidak dikongsi)

Pelan hosting mana yang terbaik untuk anda?

Platform Bluerock baru mereka adalah panel kawalan fokus WordPress yang menawarkan pengalaman bersepadu dengan laman web WordPress. Bluerock menyampaikan halaman WordPress 2-3 kali lebih cepat daripada timbunan teknikal sebelumnya. Setiap laman web yang dihoskan di Bluehost.com akan mendapat manfaat daripada ciri keselamatan dan prestasi terkini seperti:

 • Percuma sijil Let’s Encrypt SSL
 • PHP7, HTTP / 2 dan NGINX + caching
 • Persekitaran pementasan WordPress
 • Pemacu SSD
 • CDN Cloudflare percuma
 • Nama domain percuma untuk tahun pertama

Sekarang anda tahu rancangan apa yang mereka tawarkan dan anda berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk memilih rancangan hosting bersama terbaik untuk keperluan anda. Ingat, anda sentiasa boleh menaik taraf ke rancangan yang lebih tinggi jika memerlukan lebih banyak sumber dan ciri.

Berdasarkan pengalaman saya, berikut adalah cadangan saya untuk anda:

 • Saya mengesyorkan agar anda mendaftar dengan rancangan Asas jika anda berhasrat menjalankan asas laman web tunggal.
 • Saya mengesyorkan agar anda mendaftar dengan rancangan Plus jika anda berhasrat untuk menjalankan a lebih daripada satu laman web atau laman WordPress.
 • Saya mengesyorkan agar anda mendaftar dengan rancangan Perdana jika anda berhasrat untuk menjalankan a WordPress atau laman CMS lain, dan mahu keselamatan dan pencegahan spam ciri-ciri.
 • Saya mengesyorkan agar anda mendaftar dengan rancangan Pro jika anda berhasrat untuk menjalankan a laman web e-dagang atau laman WordPress, dan mahukan a alamat IP khusus serta keselamatan dan pencegahan spam ciri-ciri.

Soalan Lazim

Di sini anda akan mendapat jawapan bagi beberapa soalan yang paling biasa diajukan. Anggap ia sebagai Soalan Lazim tidak rasmi.

Apa itu Bluehost?

Bluehost adalah syarikat hosting web yang menawarkan pelbagai perkhidmatan hosting; dari hosting bersama, hosting awan, hosting WordPress, hosting WooCommerce, hosting VPS dan pelayan khusus, hingga pendaftaran nama domain dan perkhidmatan pemasaran perniagaan kecil.

Apakah log masuk Bluehost ke…?

Log masuk akaun Bluehost adalah https://www.bluehost.com/cgi-bin/cplogin. Log masuk mel web Bluehost ialah https://login.bluehost.com/cgi/webmail. Log masuk ahli gabungan Bluehost adalah https://www.bluehost.com/cgi/partner.

Bilakah Bluehost ditubuhkan dan di mana markas mereka?

Bluehost ditubuhkan di 2003 oleh Matt Heaton. Dia melihat bahawa perkhidmatan hosting web yang ditawarkan pada waktu itu tidak memadai, jadi dia berupaya memperbaikinya dengan membangun perkhidmatan hosting webnya sendiri. Ibu pejabat syarikat boleh didapati di Provo, Utah, Amerika Syarikat. Laman web rasmi mereka adalah www.bluehost.com. Baca lebih lanjut di laman Wikipedia mereka.

Adakah Bluehost dan HostGator adalah syarikat yang sama?

Tidak, Bluehost dan Hostgator adalah jenama dan syarikat yang berasingan; tetapi kedua-duanya merupakan anak syarikat Endurance International Group (EIG). EIG juga memiliki syarikat hosting seperti iPage, FatCow, HostMonster, JustHost, Arvixe, A Small Orange, Site5, eHost dan sekumpulan web host yang lebih kecil.

Bolehkah saya mengehoskan pelbagai domain di Bluehost?

Ini bergantung pada sama ada anda mempunyai akaun asas, tambah, perdana atau perniagaan. Anda boleh menambah beberapa domain dan menghoskan banyak laman web di plus, pro dan perniagaan pro rancangan. Anda hanya dibenarkan mengehos satu domain / laman web addon di asas merancang. Ia juga berguna untuk memahami pelbagai jenis domain.

Domain primer: Ini adalah nama domain yang dianggap sebagai domain utama akaun anda. Ini adalah domain yang anda gunakan untuk log masuk ke akaun anda dan domain yang anda gunakan ketika berurusan dengan wakil. Hanya boleh ada satu domain utama bagi setiap akaun.

Domain Terparkir: Domain terparkir adalah domain yang mengalihkan ke kandungan dan laman web yang dilakukan oleh domain utama anda. Oleh itu, jika domain utama anda adalah bakingstore.com, anda mungkin juga ingin mempunyai nama yang serupa seperti bakingstore.net, bakingstore.org, dan lain-lain, sebagai domain terparkir, kerana ia serupa. Anda mendapat 5 daripadanya dengan pakej asas, dan tidak terhad dengan pakej pro, perdana atau perniagaan.

Subdomain: Ini adalah domain yang dibuat semasa anda menambahkan awalan ke domain utama anda. Oleh itu, jika laman web anda mempunyai bahagian forum, dan anda membuatnya sehingga orang dapat masuk ke forum dengan mengetik mywebsite.forum.com, maka itu dikenal sebagai “sub-domain.” Anda mendapat 25 dari ini di bawah pakej asas, dan pakej pro plus perniagaan dan plus tanpa had.

Domain tambah: Ini adalah domain yang menghubungkan ke laman web yang terpisah sepenuhnya dari domain utama anda. Laman web yang terpisah dengan nama domain mereka sendiri dianggap sebagai domain tambahan. Anda mendapat jumlah tanpa had tanpa mengira pakej.

Apa sokongan yang mereka tawarkan?

Ya, mereka menawarkan Sokongan panggilan 24/7, sokongan e-mel, dan sembang langsung. Oleh itu, anda boleh mendapatkan bantuan pakar, tidak kira bila anda memerlukannya.

Bahasa apa yang disokong oleh Bluehost?

Sokongan teknikal disediakan di Bahasa Inggeris dan Bahasa Inggeris sahaja.

Bagaimana saya tahu jika Bluehost tergendala?

Sekiranya anda ingin memeriksa status laman web yang dihoskan di dalamnya, anda boleh pergi ke bluehost.com/hosting/serverstatus dan taipkan nama domain atau nama akaun anda, mereka kemudian akan menghantar kemas kini kepada anda mengenai sama ada laman web tersebut berfungsi dengan baik atau tidak. Anda juga boleh menggunakan alat percuma ini untuk memeriksa sama ada laman web anda (atau laman web apa pun) tidak berfungsi atau tidak.

Adakah Bluehost mempunyai pembina laman web?

Tidak, mereka tidak mempunyai pembangun laman web dalaman. Sebagai gantinya, ia mendorong penggunanya untuk menggunakan Weebly atau WordPress, yang boleh dipasang dengan mudah. Kedua-duanya Weebly dan WordPress adalah pembina laman web yang hebat dan sangat berguna untuk pemula.

Lihat panduan pemasangan WordPress langkah demi langkah kami

Adakah Bluehost menawarkan sijil SSL?

Ya, membeli atau memperbaharui sijil SSL sangat mudah; ikuti langkah mudah ini:

 • Log masuk ke akaun anda dan pergi ke panel kawalan anda
 • Klik tajuk pengaya, kemudian cari “SSL” di kotak carian
 • Klik “tambah ke troli” pada sijil SSL yang paling sesuai dengan keperluan laman web anda
 • Anda akan dihantar e-mel pengesahan ke alamat e-mel yang dipilih dalam menu lungsur turun, cukup ikuti arahan dalam e-mel dan sijil SSL anda akan diaktifkan
Adakah Bluehost dilengkapi dengan rangkaian penghantaran kandungan (CDN)?

Sekiranya anda mempunyai banyak lalu lintas di laman web anda, lalu lintas menjadi perlahan dan banyak. Ini akan menjauhkan banyak pengunjung berpotensi dan merugikan peluang anda untuk berjaya. Salah satu cara untuk mengatasi ini adalah dengan menggunakan rangkaian penyampaian kandungan, yang menjadikan kandungan laman web anda dihoskan di pelayan yang berlainan di kawasan geografi yang berbeza. Pengguna akan memuat turun kandungan dari pelayan geografi terdekat. Bluehost dilengkapi dengan Cloudflare dibina terus ke dalamnya. Cloudflare adalah rangkaian penghantaran kandungan teratas. Anda boleh mengaktifkannya di mana-mana laman web anda, percuma.

Apa itu “Business On Tapp”?

Business on Tapp adalah aplikasi mudah alih yang dilancarkan oleh syarikat induk mereka, Endurance International Group. Aplikasi percuma ini memberi peluang kepada perniagaan kecil hingga sederhana untuk berinteraksi secara langsung dengan bakal pelanggan dan pengusaha yang berpikiran sama. Beberapa ciri di aplikasi ini merangkumi:

Pertukaran kad perniagaan: Buat kad perniagaan anda sendiri dan gunakan untuk berinteraksi dengan perniagaan tempatan.

Ahli Q&A: Ajukan soalan dan jawablah oleh komuniti pakar yang juga menggunakan aplikasi.

Undian dan penyelidikan pasaran: Lakukan tinjauan tinjauan cepat menggunakan pengguna Business on Tapp. Dapatkan maklumat mengenai trend terkini dalam bidang perniagaan.

Alami kandungan editorial yang bermaklumat: Baca karya unik dan menarik yang ditulis oleh pakar komuniti Business on Tapp yang tidak terdapat di tempat lain.

Apa itu Bluehost “Search Engine Jumpstart”?

SEO (pengoptimuman mesin pencari) adalah bahagian penting dalam menjalankan laman web, kerana perlu untuk mendorong lalu lintas ke laman web anda. Pakej Jumpstart Mesin Pencari adalah Tambahan pakej SEO yang pengguna dapat untuk mendapatkan tambahan $ 1.99 sebulan. Ini akan membolehkan laman web mereka muncul di Google, Bing, dan Yahoo lebih cepat daripada biasanya.

Adakah mereka menawarkan privasi domain WHOIS?

Maklumat whois untuk sebarang nama domain tersedia untuk sesiapa sahaja di internet. Semasa anda menambah privasi domain untuk pendaftaran anda, ($ 11.88 per domain per tahun) maklumat hubungan yang disenaraikan dalam pangkalan data Whois adalah Blue Host. Anda masih akan menjadi pemilik nama domain, tetapi maklumat hubungan anda tidak akan dapat diakses melalui maklumat awam.

Apa itu Bluehost “SiteLock”?

Ini adalah tambahan untuk pengguna $ 1.99 sebulan, ia menyediakan standard perlindungan laman web, seperti:

 • Perlindungan dari serangan DDoS
 • Pengimbasan perisian hasad
 • Pembuangan perisian hasad
 • Perlindungan terhadap spam
Bluehost “Postini”, apa ini?

Untuk kos sebanyak $ 1 sebulan, pengguna boleh mendapatkan Postini perlindungan e-mel. Postini adalah dikuasakan oleh Google dan digambarkan sebagai penapis spam kekuatan industri. Ia akan menyaring semua e-mel anda melalui penapis anti-spam yang maju, supaya peti masuk anda tidak pernah diisi dengan e-mel sampah.

Apa itu Bluehost “Site Backup Pro”?

Site Backup Pro adalah sebuah alat tambah pilihan. Ia mencipta biasa sandaran laman web anda, supaya jika ada yang tidak kena, anda boleh mengembalikan laman web anda ke versi yang lebih awal dengan satu klik butang. Perkhidmatan ini juga membolehkan anda memuat turun versi mampatan sumber laman web anda; untuk pemulihan yang mudah.

Bolehkah Bluehost menangani lalu lintas yang tinggi?

Mereka mampu menangani lalu lintas tinggi, namun, rancangan hosting bersama mereka tidak sesuai untuk laman web dengan lalu lintas tinggi. Anda lebih baik menggunakan VPS atau rancangan pelayan khusus mereka. Setiap pengguna mempunyai akses ke Cloudflare, rangkaian penghantaran kandungan yang membantu laman web dengan lalu lintas tinggi memastikan pelayan mereka berfungsi dan memastikan laman web mereka berjalan dengan pantas. Mengaktifkan Cloudflare adalah mudah:

 • Log masuk dan pergi ke panel kawalan anda
 • Pergi ke bahagian domain dan cari ikon Cloudflare
 • Klik aktifkan
Cara menambahkan e-mel Bluehost ke iPhone dan Android?

Melaraskan e-mel di iOS atau Android anda mudah.

iOS

 • Pergi ke “surat, kenalan, dan kalendar” yang akan anda lihat ketika anda mengklik butang “tetapan”.
 • Klik butang “tambah akaun mel”.
 • Klik “lain” dan kemudian “tambah akaun mel.”
 • Tambahkan maklumat yang berkaitan dan klik “seterusnya”.

Android

 • Buka aplikasi Gmail dan kemudian pergi ke bahagian tetapan.
 • Klik butang “tambah akaun mel”.
 • Masukkan alamat e-mel anda, dan kemudian tentukan jenis alamat e-mel yang ingin anda gunakan (sama ada POP3 atau IMAP).
 • Masukkan kata laluan untuk alamat e-mel anda dan kemudian tekan “seterusnya”.
Apa jaminan masa operasi Bluehost?

Dalam keadaan ideal, mereka berjanji akan menyelesaikan kebanyakan masalah dalam masa 15 minit; jadi masa kerja bergerak di sekitar 99%. Namun, mengingat masalah yang dapat timbul, angka tersebut dapat berubah. Mereka tidak menghukum pengguna kerana meninggalkan perjanjian hosting mereka lebih awal kerana waktu operasi tidak dapat diterima.

Apakah perlindungan pendinginan / prestasi Bluehost CPU?

Mereka mengawasi sumber pelayan seperti CPU dan memori. Oleh kerana itu, mereka dapat memastikan bahawa setiap pengguna yang menggunakan pelayan mendapat bahagian sumber pelayan yang sama. Sumber daya laman web intensif, laman web yang kurang dioptimumkan, dan serangan DDoS masih boleh menyebabkan masalah dengan pelayan. Berhati-hatilah, jika mereka menganggap pengguna menyebabkan masalah dengan pelayan, pengguna tersebut mungkin akan ditangguhkan.

Apa jaminan wang dikembalikan Bluehost?

Jaminan wang dikembalikan hanya berlaku untuk terma pertama perjanjian hosting. Jaminannya adalah seperti berikut.

 • Pengguna yang membatalkannya dalam masa 30 hari akan menerima bayaran balik sepenuhnya.
 • Pengguna yang membatalkan selepas tempoh tiga puluh hari akan menerima bayaran balik separa.
 • Jaminan wang dikembalikan hanya untuk rancangan hosting, wang yang dibelanjakan untuk domain atau tambahan tidak dapat dikembalikan.
 • Tidak ada bayaran jika anda memutuskan untuk membatalkan perjanjian hosting anda lebih awal.
Apa pilihan pembayaran yang mereka tawarkan?

Dari segi pembayaran mereka terima semua kad kredit utama (Visa, Mastercard, American Express, dan Discover), PayPal pembayaran, pesanan pembelian, cek (hanya penduduk AS yang boleh membayar dengan cara ini), dan pesanan wang (hanya dalam dolar AS).

Kad kredit: Pembayaran kad kredit adalah pilihan pembayaran lalai semasa anda membuat akaun. Anda hanya perlu mengisi maklumat kad standard anda (tarikh luput, nama pemegang kad, dll.) Dan ia akan disimpan untuk pembayaran di masa hadapan.

PayPal: PayPal adalah salah satu pilihan pembayaran yang diterima. Tetapi, hanya pembayaran segera yang diterima. Ini bermaksud anda mesti mempunyai akaun bank atau kad kredit yang dipautkan ke akaun PayPal anda untuk menjadi bentuk pembayaran yang diterima. Setelah anda menetapkan PayPal sebagai kaedah pembayaran utama anda, semua pembaharuan automatik akan diambil dari akaun PayPal anda.

Pesanan wang atau Cek: Pesanan wang dan cek diterima, tetapi hanya dalam wang AS. Istilah hosting juga mesti selama 12 bulan atau lebih lama. Invois perlu dibuat sebelum anda menghantar cek atau kiriman wang, ini untuk memastikan bahawa jumlah yang dibayar betul. Perkhidmatan yang memerlukan pembaharuan bulanan tidak dapat dibayar dengan cek atau kiriman wang; mereka memerlukan kad kredit atau akaun PayPal yang aktif. Cek dan kiriman wang boleh dihantar ke alamat berikut:

Bluehost, Inc..
ATTN: Pengebilan
560 Timpanogos Pkwy.
Orem, UT 84097
Pesanan pembelian

Mereka juga menerima pesanan pembelian, yang dapat dibayar melalui cek atau kiriman wang. Tetapi, setelah anda membayar dengan pesanan pembelian, anda mesti selalu membayar menggunakan pesanan pembelian atau membuat akaun baru.

Bagaimana saya boleh membatalkan rancangan Bluehost saya?

Anda boleh membatalkan akaun anda pada bila bila masa untuk bayaran balik separa. Sebelum membuat bayaran balik, pastikan anda mengetahui:

 • 4 digit terakhir kata laluan anda
 • Alamat e-mel yang tertera di profil anda masih digunakan.

Setelah anda mempunyai kata laluan dan mengesahkan bahawa e-mel yang tertera di profil anda masih digunakan, hubungi bahagian pembaharuan di: 844-853-6296. Jabatan akan menghantar e-mel kepada anda dengan pautan yang akan membawa anda ke panel kawalan anda, di mana anda akan diminta untuk mengesahkan perkara berikut:

 • Anda telah menyandarkan semua data penting, termasuk fail penting, e-mel, dan pangkalan data
 • Anda faham bahawa membatalkan akaun anda akan menghapus semua laman web dan fail untuk setiap domain yang dipautkan ke akaun anda
 • Tetapan pembaharuan anda untuk nama domain dan add-on domain
 • Maklumat peribadi anda.
 • Sebab untuk pergi.

Setelah selesai, tekan “confirm” dan anda akan dimaklumkan sekiranya percubaan pembatalan berjaya atau tidak. Sebarang bayaran balik akan dikeluarkan dengan kad kredit atau PayPal.

Bagaimana cara memindahkan nama domain ke (atau dari) Bluehost?

Inilah cara anda memindahkan a nama domain ke Bluehost.

 • Log masuk ke panel kawalan domain anda (di mana domain anda saat ini didaftarkan mis. GoDaddy, Namecheap).
 • Arahkan pelayan nama kepada mereka (menggunakan: ns1.bluehost.com dan ns2.bluehost.com).
 • Buka kunci domain dan matikan privasi (jika diaktifkan).
 • Dapatkan kod EPP anda (juga disebut kod autentikasi atau kunci pemindahan).
 • Berikut adalah video yang menunjukkan kepada anda semua langkah.

Memindahkan milik anda nama domain dari Blue Host mengikuti pendekatan yang sangat serupa. Berikut adalah video yang menunjukkan cara pemindahan keluar.

Apakah pelayan nama Bluehost?

Pelayan nama adalah pelayan khusus yang menangani permintaan dari komputer mengenai lokasi sebenar perkhidmatan nama domain. Dalam istilah orang awam, fikirkannya seperti buku telefon. Sebelum menghubungi seseorang, anda memerlukan masa untuk mencari nombor mereka dalam buku telefon sekiranya anda tidak pasti. Itulah logik yang digunakan dengan pelayan nama.

  Pelayan nama lalai mereka adalah:
 • ns1.bluehost.com (Alamat IP 74.220.195.31)
 • ns2.bluehost.com (Alamat IP 69.89.16.4)
Perisian apa yang digunakan pelayan Bluehost?

Perisian pelayan mereka adalah: CentOS 6, Linux Kernel 2.6.32, Apache Web Server, cPanel 11.42.x.

Bahasa pengaturcaraan apa yang mereka sokong?

Bahasa pengaturcaraan yang disokong adalah: PHP 5.4, Perl 5.10, Python 2.6.6, Ruby + Ruby on Rails, MySQL 5.5, PostgreSQL 8, dan banyak lagi.

Berikut adalah video yang memberikan gambaran keseluruhan timbunan teknologi mereka:

Adakah Bluehost dilengkapi dengan Pemacu Keadaan Pepejal (SSD)?

Ya mereka sediakan pemacu SSD pada semua rancangan hosting dan cloud yang dikongsi. Dengan hosting SSD, anda akan menikmati kelajuan pelayan yang lebih pantas, keselamatan data yang lebih baik, dan prestasi yang lebih dipercayai.

Apa itu tetapan e-mel Bluehost?Tetapan SSL / TLS selamat yang disyorkan untuk IMAP dan POP3 adalah:
 • Nama pengguna: Alamat e-mel anda: mis. [dilindungi e-mel]
 • Kata Laluan: Kata laluan untuk akaun e-mel anda.
 • Pelayan Masuk: mail.domain.com (di mana domain.com adalah nama domain anda).
 • Pelabuhan Masuk: 993 (IMAP) atau 995 (POP3).
 • Pelayan Keluar: mail.domain.com (di mana domain.com adalah nama domain anda).
 • Pelabuhan Keluar: 465 (SMTP).
 • Pengesahan: Kata Laluan.
Apakah log masuk Bluehost cPanel saya?

Anda akan menemui butiran log masuk cPanel dalam “e-mel selamat datang” yang anda dapat semasa pertama kali mendaftar. Apabila anda telah menyediakan server nama (iaitu mengarahkan nama domain anda ke pelayan mereka), anda boleh log masuk ke panel kawalan anda dengan menaip URL ini ke dalam penyemak imbas web anda: http://contoh.com/cpanel/. Sekiranya anda lebih suka log masuk yang selamat, maka URL log masuk adalah: https://example.com/securecontrolpanel. (FYI ganti “example.com” dengan nama domain sebenar anda).

Adakah mereka menyediakan akses SSH / Shell?

Ya tetapi Akses SSH / Shell tidak diaktifkan secara lalai. Anda mesti mengesahkan (lihat di bawah) akaun hosting anda agar akses SSH diaktifkan di cPanel anda.

Bagaimana saya mengesahkan akaun saya?

Sekiranya anda tinggal di AS atau Kanada, anda boleh menghubungi jabatan pengesahan di 844-460-5819 (antara 6 AM-9PM – MST). Sekiranya anda tinggal di luar AS atau Kanada, atau jika anda lebih suka e-mel, anda boleh menghantar e-mel ke [dilindungi e-mel] (lihat di sini untuk maklumat apa yang perlu anda berikan dalam e-mel).

Adakah mereka membiarkan saya mengedit fail konfigurasi?

Ya, anda mempunyai akses ke fail konfigurasi. Contohnya, anda boleh mengganti dan mengedit lalai .htaccess fail, tambahkan adat php.ini fail, anda boleh mengakses fail log dan sesuaikan halaman ralat.

Adakah Bluehost baik untuk laman web e-dagang?

Mereka menawarkan hosting Woocommerce. WooCommerce adalah pemalam untuk WordPress yang menjadikan laman web anda menjadi laman web e-dagang yang lengkap. Berikut adalah beberapa ciri yang ditawarkan oleh plugin Woocommerce:

 • Jual produk dan terima pembayaran.
 • Menguruskan pesanan dan penghantaran.
 • Bersepadu dengan media sosial dan benarkan ulasan pelanggan.
 • Memperluas penampilan dan nuansa kedai dalam talian anda dengan menggunakan sambungan percuma dan premium.

Terdapat tiga rancangan Woocommerce yang berbeza untuk dipilih:

  Asas
 • 1 domain terparkir dan 5 sub-domain.
 • Ruang laman web 100 GB.
 • 100 akaun e-mel dengan simpanan 500 MB untuk setiap akaun.
 • Tidak termasuk tambahan.
  Tambahan
 • Ruang laman web, e-mel, simpanan e-mel tanpa had.
 • Domain diletak tanpa had dan sub-domain tanpa had.
 • Tawaran pemasaran bernilai $ 200.
  Perdana
 • Ruang laman web, e-mel, simpanan e-mel tanpa had.
 • Domain diletak tanpa had dan sub-domain tanpa had.
 • Tawaran pemasaran bernilai $ 200.
 • Termasuk privasi domain dan sandaran laman web
  Pro Perniagaan
 • Ruang laman web tanpa had.
 • E-mel dan ruang simpanan e-mel tanpa had.
 • Domain diletak tanpa had dan sub-domain tanpa had.
 • Tawaran pemasaran bernilai $ 200.
 • Tambahan seperti Site Backup Pro, perlindungan spam, alamat IP khusus, sijil SSL dan banyak lagi.
Adakah terdapat laman web lain di mana saya dapat mencari ulasan Bluehost, seperti Reddit?

Membeli web hosting adalah keputusan penting dan anda harus membuat kajian anda. Terdapat banyak laman web lain di mana anda boleh mendapatkan ulasan yang tulen dan tidak berat sebelah. Contohnya anda boleh mendapatkan ulasan di Reddit, dan di Quora. Terdapat juga ulasan pelanggan di laman web seperti Yelp dan TrustPilot.

Apakah Pasar Mojo?

Mojo Marketplace adalah pasaran dalam talian di mana anda boleh memasang aplikasi percuma yang berurusan dengan membina laman web. Sebagai contoh, anda boleh memuat turun pembangun laman web utama seperti WordPress dan Drupal. Anda juga boleh memuat turun tema laman web, pemalam eCommerce, dan banyak lagi. Sebilangan besar aplikasi yang ditawarkan di Mojo Marketplace adalah percuma di tempat lain, tetapi yang menjadikan Mojo Marketplace begitu istimewa adalah hakikat bahawa pengguna boleh memuat turun dan memasang apl dengan satu klik butang.

Ketahui cara memasang WordPress menggunakan Mojo

Adakah Bluehost mempunyai program afiliasi?

Ya, mereka mempunyai program afiliasi. Anda boleh mendaftar dengan pergi ke laman web mereka, menatal ke bawah, dan mengklik pautan yang akan membawa anda ke halaman program afiliasi. Cukup klik pada butang “mulakan”, kemudian mulailah mengisi maklumat anda, dan anda akan menjadi ahli gabungan dalam masa yang singkat.

Di mana saya boleh mendapatkan kod kupon Bluehost?

Anda tidak boleh. Mereka jarang menawarkan kod promosi kerana harganya selalu rendah. Mereka melakukan pekerjaan dengan baik dalam mengimbangi harga dan ciri dan anda mesti melayari laman web rasmi mereka untuk tawaran semasa dan harga diskaun.

Apa alternatif Bluehost terbaik?

Ini tidak diragukan lagi adalah salah satu syarikat hosting web yang terkenal dan paling popular di dunia. Namun jika anda meneliti penyedia dan mencari alternatif Bluehost yang baik maka berikut adalah cadangan saya. Alternatif yang lebih murah untuk Bluehost adalah rancangan murah Hoster dan HostGator (namun ia juga dimiliki oleh EIG). Alternatif bukan EIG yang terbaik adalah SiteGround (baca ulasan SiteGround saya di sini)

Apa itu Bluehost WP Pro?

WP Pro adalah penyelesaian hosting WordPress Bluehost yang dikendalikan sepenuhnya untuk laman web berkuasa WordPress yang telah dioptimumkan untuk kelajuan dan prestasi. WP Pro dilengkapi dengan alat bawaan untuk keselamatan, pemasaran, dan kebolehpercayaan. Semua rancangan WP Pro disertakan dengan Sitelock Fix, CodeGuard Basic dan Domain Privacy. Pergi ke sini untuk belajar

Apa itu Bluehost Bluerock?

Bluerock adalah mereka panel kawalan fokus WordPress yang baru dan lebih baik (cPanel) yang membolehkan WordPress dipasang semasa mendaftar. Di Bluerock, prestasi laman web anda dipantau dalam masa nyata dan Bluerock menyampaikan halaman WordPress 2-3 kali lebih pantas daripada timbunan teknikal lama mereka.

Bluerock memberikan pengalaman yang lebih bersepadu dengan laman web WordPress. Ia memberikan peningkatan prestasi untuk WordPress dengan mengoptimumkan pemasangan dan penyatuan Cache halaman NGINX ke dalam pengalaman (termasuk membersihkan cache). Halaman WordPress yang dicache memuat 2-3 kali lebih pantas dengan timbunan teknikal Bluerock yang sangat cepat!

Adakah saya mengesyorkan Bluehost?

Ya dan tidak.

Adakah saya akan mendaftar dengan mereka untuk menjadi tuan rumah laman web ini? Mungkin tidak. Adakah saya akan mendapat web hosting dari mereka untuk laman web baru yang saya buat? Mungkin.

Sebab mengapa saya tidak dapat memberikan jawaban langsung “ya menggunakannya” atau “tidak gunakan mereka” adalah kerana semuanya bergantung pada keadaan anda, laman web anda dan apa yang anda perlukan untuk dihoskan.

saya fikir Ya, anda pasti mesti pergi dan daftar dengan Bluehost jika anda akan memulakan blog peribadi atau laman web perniagaan kecil.

Bluehost murah (sangat murah), mempunyai masa kerja yang kukuh rekod prestasi dan adalah sangat mudah untuk dimulakan (terutamanya untuk pemula dan laman WordPress).

Sebaliknya, ada tiga sebab utama mengapa saya secara peribadi akan berfikir dua kali sebelum mendaftar.

Pertama, jika anda mempunyai laman web yang akan mendapat lalu lintas tinggi (seperti laman web komersial atau e-dagang), saya sarankan anda menggunakan alternatif yang dapat menampung banyak lalu lintas laman web.

Kedua, jika anda perlu menghubungi seseorang di sokongan, menunggu sehingga 10 minit atau lebih dalam situasi penting tidak berbaloi dengan harga yang murah. Tetapi sekali lagi, hosting mereka murah sehingga anda mendapat apa yang anda bayar.

Ketiga, itu dikecewakan migrasi laman web dan sandaran automatik hanya datang sebagai peningkatan / tambahan berbayar. Saya tahu ini adalah perkara mudah yang boleh anda buat sendiri tetapi saya rasa ini mesti disertakan secara percuma. Sekali lagi, anda mendapat apa yang anda bayar.

Sekiranya anda masih duduk di pagar, ketahuilah bahawa mereka murah hati Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari membolehkan anda “mencuba sebelum anda membeli” dan tambahan seperti a nama domain percuma dan ciri-ciri seperti sijil SSL percuma dan Cloudflare CDN adalah semua ciri kukuh yang layak didaftarkan.

Dengan mengklik pautan ini, anda dapat potongan sekitar 65% dari harga runcit yang disyorkan dan menghoskan laman web anda dengan harga hanya $ 2.95 sebulan.

Pendedahan FTC: Untuk memberi anda harga termurah, saya akan mendapat komisen kecil jika anda memutuskan untuk mendaftar ke hosting Bluehost melalui pautan ini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map