HostPapa recensie

Als eigenaar van een klein bedrijf kan het moeilijk zijn om de juiste webhostingprovider te vinden. HostPapa onderscheidt zich van andere webhosts door zijn beginnersvriendelijke hosting voor kleine bedrijven en beginners.


In een poging kleine bedrijven te helpen die op zoek zijn naar een betrouwbare hostingprovider, wil ik u de ins en outs laten zien van een webhost die is ontworpen om uw kleine bedrijf te helpen slagen: HostPapa.

HostPapa biedt betaalbare prijzen voor webhostingplannen voor beginners en kleine bedrijven met abonnementen met een gratis domeinnaam, onbeperkte bandbreedte en schijfruimte en gratis SSL & CloudFlare CDN.

Hier zal ik kijken naar de belangrijkste kenmerken van HostPapa, wat hun voors en tegens zijn en wat hun plannen en prijzen zijn als. Als je dit hebt gelezen, weet je of dit de juiste (of verkeerde) webhost voor je is.

Meld je aan via deze link en je krijgt een 58% KORTING op speciale aanbieding – host uw website vanaf $ 3,36 / maand

Wat je in deze recensie leert

 1. De voors

In het eerste deel van deze HostPapa-recensie zal ik bespreken wat de .

 1. De nadelen

Maar er zijn ook minpunten. In deze sectie behandel ik wat de .

 1. Hostingplannen & prijzen

In deze sectie ga ik door de en wat de kenmerken zijn van elk plan.

 1. Raad ik HostPapa.com aan?

Ten slotte zal ik je hier vertellen of ik denk, of dat je je beter kunt inschrijven bij een concurrent.

hostpapa recensie

HostPapa, meer dan tien jaar geleden opgericht, heeft sindsdien een aanzienlijke groei doorgemaakt. En hoewel ze zeker niet zonder hun nadelen zijn, hebben ze wel een reputatie voor zaken als milieuvriendelijk zijn, uitzonderlijke klantenservice hebben en een reeks tools hebben die perfect zijn voor beginnende bedrijfseigenaren.

Laten we dus aan de slag gaan met deze HostPapa-recensie.

HostPapa Pros

Zoals ik zojuist al zei, doet HostPapa iets goeds om in zo’n korte tijd zo’n populariteitstoename te hebben meegemaakt. Er is zelfs gesuggereerd dat ze bijna gastheer zijn een half miljoen websites alleen in de Verenigde Staten en Canada.

Laten we dus eens kijken waarom ze zo geweldig zijn en waarom sommige mensen ze kiezen boven alle andere hostingproviders op de markt.

1. Snelheid

Hoe sneller uw website laadt, hoe beter. Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste sitebezoekers uw website zullen verlaten als deze niet binnen 2 seconden of minder wordt geladen.

HostPapa heeft geïnvesteerd in de nieuwste snelheidstechnologie om ervoor te zorgen dat uw webpagina’s snel laden:

 • Solid State-schijven. De bestanden en databases van uw site zijn opgeslagen op SSD-harde schijven, die sneller zijn dan HDD (harde schijven).
 • Snelle servers. Wanneer een sitebezoeker op uw website klikt, leveren de web- en databaseservers inhoud tot 50 keer sneller.
 • Ingebouwde caching. HostPapa gebruikt Cachewall die de responstijd voor uw website optimaliseert, beschermt en verbetert.
 • Content Delivery Network. HostPapa wordt geleverd met CDN, mogelijk gemaakt door CloudFlare, om uw inhoud in het cachegeheugen op te slaan en snel te leveren aan sitebezoekers.
 • PHP7. HostPapa zorgt ervoor dat u ook op uw website profiteert van de nieuwste technologieën.

Hoe snel zijn de laadtijden van HostPapa?

Ik besloot de laadtijden te testen. Ik heb een testwebsite gemaakt die wordt gehost op HostPapa (volgens het WP Starter-plan), en vervolgens heb ik WordPress erop geïnstalleerd en het Twenty Seventeen-thema gebruikt.

hostpapa-account

Out of the box laadde de testsite relatief snel, 1 seconde, 211kb paginagrootte en 17 verzoeken.

hostpapa laadtijden

Niet slecht .. maar het wordt beter.

HostPapa al maakt gebruik van ingebouwde caching dat is standaard ingeschakeld, dus er zijn geen instellingen om te bewerken, maar er is een manier om de snelheid wat verder te optimaliseren het comprimeren van bepaalde MIME-bestandstypen.

Log in op cPanel en zoek het softwaregedeelte.

cpanel software sectie

In de instelling Website optimaliseren kunt u de prestaties van uw website optimaliseren door de manier aan te passen waarop Apache verzoeken afhandelt. Comprimeer de MIME-typen text / html text / plain en text / xml en klik op Update-instelling.

cpanel website optimaliseren

Door dat te doen verbeterden de laadtijden van mijn testsite iets meer, van 1 seconde tot 0,9 seconden.

hostpapa paginasnelheid

Om de zaken nog sneller te laten verlopen, ging ik een gratis WordPress-plug-in genaamd Autoptimize en ik heb gewoon de standaardinstellingen ingeschakeld.

plug-in automatisch optimaliseren

Dat verbeterde de laadtijden nog meer, tot 0,8 seconden en verminderde het totale paginaformaat tot slechts 197 kb en verminderde het aantal verzoeken tot 12.

hostpapa snel laden van pagina's

WordPress-sites die op HostPapa worden gehost, worden behoorlijk snel geladen en ik heb je twee eenvoudige technieken laten zien die je kunt gebruiken om dingen nog sneller te maken.

2. 24-uurs ondersteuning

HostPapa biedt niet alleen geweldige ondersteuning zoals zoveel andere hostingproviders tegenwoordig doen. Nee, in plaats daarvan doen ze er alles aan om zich te onderscheiden van de rest van de concurrentie.

Bekijk wat ze elke klant bieden:

 • Uitgebreide kennisbank. Vind gemakkelijk te begrijpen handleidingen en tutorials als u op zoek bent naar een beetje zelfhulp. Onderverdeeld in categorieën zoals Hosting, E-mail en Domeinen, vindt u altijd precies wat u zoekt.
 • Video uitleg. Als je meer een visueel persoon bent en liever video-tutorials volgt, dan is dit de plek voor jou. Leer hoe u elke functie die HostPapa biedt kunt gebruiken en bekijk stapsgewijze zelfstudie-inhoud.
 • Live chat. Praat met een echte live persoon met een probleem dat je nu hebt met de 24/7 live chatfunctie van HostPapa.
 • HostPapa-dashboard. Beheer uw HostPapa-account met behulp van het intuïtieve dashboard. Log in via hun inlogpagina, Facebook, Google of zelfs Twitter. Doe aankopen, bekijk factuurgegevens en druk zelfs facturen af ​​voor uw eigen administratie.
 • Ondersteuningstickets. Dien supporttickets in of controleer de status van bestaande tickets, allemaal via uw HostPapa-dashboard.
 • HostPapa-experts. Neem deel aan hun wekelijkse webinar of plan zelfs een één-op-één trainingssessie van 30 minuten met een deskundige ondersteuningsmedewerker (GRATIS!).

Als extra bonus maakt HostPapa het ook eenvoudig om toegang te krijgen tot de status van het netwerk, zodat u altijd weet wat er aan de hand is.

Netwerk status

Bekijk de status van webhosting en e-mailservices, DNS-hosting, de Linux-servers en zelfs de facturerings- en ondersteuningssystemen. Om nog maar te zwijgen, kijk of er actuele problemen zijn die worden aangepakt en of er gepland onderhoud op komst is dat uw service kan verstoren.

En als dat nog niet genoeg is, weet dan dat HostPapa de inhoud van hun site vertaalt in het Engels, Frans, Spaans en Duits, wat geschikt is voor hun groeiende internationale klantenbestand.

kennis basis

En krijg dit, u kunt niet alleen de site-inhoud van HostPapa in meerdere talen lezen, u kunt ook livechat en telefonische ondersteuning in meerdere talen krijgen.

3. Zeer veilige datacenters

HostPapa heeft een betrouwbare hostinginfrastructuur en handhaaft de hoogste normen als het gaat om de beveiliging van hun datacenters.

Verwacht bijvoorbeeld dat de volgende beveiligingsfuncties aanwezig zijn op alle HostPapa-servers:

 • Klimaat- en temperatuurregeling
 • Verhoogde vloerfaciliteiten
 • Foutbeveiliging
 • Brandblussystemen
 • Waterdetectiesystemen
 • Onderbrekingsvrije voeding (UPS)
 • Stand-by en redundante stroomopwekking
 • Diesel back-up generatoren

Intel Server-producten voeden alle HostPapa-apparatuur en een volledig uitgerust door Cisco aangedreven netwerk zorgt ervoor dat de gegevens van uw site volledig veilig zijn.

4. Indrukwekkende uptime

Het team van HostPapa u 100% uptime-garantie willen geven. Maar het leuke van hen is dat ze begrijpen dat vanwege de manier waarop shared hosting is opgezet, dit niet alleen onrealistisch is, het is verkeerd om te beloven.

Er is tenslotte maar één website op een gedeelde server nodig om alles in chaos te brengen. Of het nu gaat om een ​​inbreuk op de beveiliging, een overmatig gebruik van bronnen of een enorme piek in het verkeer, de waarheid is dat shared hosting-servers van tijd tot tijd zullen uitvallen.

Dat gezegd hebbende, garandeert HostPapa een uptime van 99,9%.

En als u binnen de eerste 30 dagen na het hosten van uw website bij HostPapa helemaal niet tevreden bent, kunt u een volledige terugbetaling krijgen (minus eventuele setup- en domeinnaamregistratiekosten).

5. Tools voor kleine bedrijven

Weet je nog dat ik zei dat HostPapa geschikt is voor kleine bedrijven? In een poging om te zien hoe waar dit was, heb ik alle functies onderzocht die ze klanten bieden die nuttig kunnen zijn voor eigenaren van kleine bedrijven.

En dit is wat ik bedacht:

Domeinnamen

Goedkope domeinnamen

Voer een snelle zoekopdracht naar domeinnamen uit met HostPapa’s eigen domeinnaamtool. Kies uit klassieke domeinnaamuitgangen of kies een meer unieke zoals .guru of .club. Hoe dan ook, u kunt in een handomdraai een echt opvallende domeinnaam kiezen als basis voor uw nieuwe website.

En als je je aanmeldt voor HostPapa’s hosting, kun je je coole nieuwe domeinnaam gratis registreren voor het eerste jaar van dienst.

E-mailoplossingen

HostPapa e-mailoplossingen

E-mail is cruciaal voor het succes van uw kleine tot middelgrote onderneming. Gelukkig heeft HostPapa veel e-mailoplossingen waaruit je kunt kiezen:

 • Eenvoudig e-mailadres die wordt geleverd met een professionele identiteit met de naam van uw bedrijf
 • Geavanceerde e-mail die wordt geleverd met meer mobielvriendelijke beveiligingsfuncties
 • E-mail van Office 365 dat wordt geleverd met Microsoft Office, en geen van de beheerkosten
 • E-mail van G Suite, compleet met productiviteitstools en online opslag, opnieuw zonder de extra kosten

SSL-certificaten

SSL-certificaten

Let’s Encrypt SSL-certificaat wordt meegeleverd voor vrij. Premium Wildcard SSL-certificaat is niet gratis aangeboden, HostPapa heeft een aantal robuuste SSL-certificaten beschikbaar voor uw groeiende site. En aangezien het beveiligen van de gegevens van uw site, en nog belangrijker de gegevens van uw sitebezoekers, belangrijk is voor uw reputatie, kunt u overwegen om een ​​SSL-certificaat te kopen bij uw hostingprovider.

Als u investeert in de SSL-certificaten van HostPapa, zult u genieten van:

 • 256-bit gegevensversleuteling
 • Onmiddellijke en automatische installatie
 • 99% browsercompatibiliteit

Ten slotte kunt u een klikbare zegel weergeven met de informatie van uw SSL-certificaat zodat bezoekers van de site deze kunnen zien, wat uw site geloofwaardiger maakt en ervoor zorgt dat u er betrouwbaar uitziet.

Content Network Delivery (CDN)

Cloudflare CDN

Alle HostPapa Business- en Business Pro-hostingplannen worden geleverd gratis Cloudflare CDN-services om u te helpen de inhoud van uw website sneller dan ooit aan een wereldwijd publiek te leveren.

Maximaliseer de uptime van uw site door de serverbelasting in evenwicht te brengen, de snelheid en prestaties van de site te verbeteren en zelfs te genieten van extra beveiliging tegen hackers en andere beveiligingsbedreigingen. Ontvang bovendien analyses om u te helpen zien waar het verkeer vandaan komt, zodat u potentiële bedreigingen kunt volgen.

Automatische back-ups van websites

Gratis website-back-ups

Er is niets erger dan veel hard werk te steken in het opbouwen van een online bedrijf, alleen om het weg te vagen vanwege een servercrash, hacker of een andere site-storing.

Daarom grijpt HostPapa in en geeft het zijn klanten automatische dagelijkse siteback-ups:

 • Kies uit 7 verschillende herstelpunten
 • Gegevens opgeslagen op afzonderlijke locaties voor extra bescherming
 • Basisplannen worden geleverd met maximaal 1 GB back-upruimte (extra ruimte beschikbaar)
 • Maak een back-up van de bestanden, database en e-mails van uw site

Onthoud, dit is een premium service.

6. Website Builder

Het bouwen van een website is nog nooit zo eenvoudig geweest met de exclusieve HostPapa Website Builder.

Gebruik de slepen & drop webpagina builder, kies uit honderden vooraf ontworpen sjablonen en bouw zelfs een eCommerce-winkel om fysieke of digitale producten en diensten (of beide!) te verkopen.

website bouwer

Hier zijn enkele van de belangrijkste functies die u kunt verwachten wanneer u de HostPapa-websitebouwer gebruikt:

 • Eenvoudige aanpassing van alle site-elementen, inclusief kleurenschema’s, lettertypen en afbeeldingen
 • Mobiel responsief ontwerp voor apparaten van elk formaat
 • Aanpassing van HTML, JS en CSS als je de vaardigheden hebt (hoewel dit niet vereist is)
 • Geïntegreerde social share-pictogrammen en contactformulieren
 • SEO-optimalisatie voor betere zoekresultaten
 • Facebook-publicatiemogelijkheid
 • Live preview-modus voor desktop en mobiele apparaten

HostPapa Website Builder

Met de HostPapa-websitebouwer kunt u binnen enkele minuten een professioneel ogende website publiceren zonder een stukje code te kennen.

7. Groene hosting

HostPapa is er trots op een van de eerste hostingbedrijven te zijn die verklaren dat ze groen zouden worden om de wereld waarin we leven te helpen.

Ze bevorderen de ontwikkeling en gebruik van wind- en zonne-energie door aankoop van groenestroomcertificaten. Dit is ter compensatie van het stroomverbruik in zowel hun datacenters als kantoren.

HostPapa gebruikt alleen maar 100% hernieuwbare Green Tag-energie, afkomstig uit verschillende bronnen in de Verenigde Staten en Canada. Door dit te doen, verkleinen ze niet alleen hun eigen ecologische voetafdruk, maar hopen ze meer mensen aan boord te krijgen met het gebruik van schone energie en proberen hun afdruk op de aarde te verminderen.

U kunt banners aan uw website toevoegen om sitebezoekers te laten weten dat u uw steentje bijdraagt ​​door groene webhosting te gebruiken.

Groene energiebanners

Voeg een volledige banner, halve banner of zelfs een kleine rechthoek toe als aanvulling op het ontwerp van uw website.

HostPapa Cons

Nu u een goed idee heeft van wat HostPapa klanten te bieden heeft, is het tijd om naar een aantal nadelen te kijken, zodat u de best geïnformeerde beslissing kunt nemen als het gaat om het kiezen van een hostingprovider.

1. Dure verlengingskosten

Op het eerste gezicht lijkt HostPapa een zeer kosteneffectieve hostingprovider, vooral omdat het een groene webhost is, die de prijzen aanzienlijk kan verhogen.

Bovendien is het gebruikelijk dat hostingproviders uitzonderlijk lage aanmeldingsprijzen hanteren om meer mensen aan te moedigen om ze te gaan gebruiken. Vervolgens, na een jaar van bevredigende service, verhoogt de hostingprovider vervolgens de maandelijkse prijzen en hoopt dat de meeste mensen vernieuwen.

Niemand wil tenslotte elk jaar van webhost veranderen, vooral niet als ze tevreden zijn met de service.

Dat gezegd hebbende, stijgende prijzen voor vernieuwing kunnen onverwacht zijn en een serieuze stickerschok veroorzaken. En helaas is dat precies wat HostPapa doet.

Dure verlengingsprijzen

Kom erachter dat je moet investeren in een langetermijncontract om de lage introductieprijs te krijgen en de opslag voor verlenging is aanzienlijk.

2. Ontbrekende functies

De eerste functieset van HostPapa lijkt sterk voor eigenaren van kleine bedrijven. Ik heb echter het gevoel dat ze een aantal belangrijke dingen missen:

 • Hun geld-terug-garantie van 30 dagen komt tekort in vergelijking met concurrentie die 60 of zelfs 90 dagen niet-goed-geld-terug-garantie biedt
 • Automatische back-ups zijn een premium service voor zowel Starter- als Business-hostingplannen, wat weer anders is dan de concurrentie, waarbij ten minste wekelijkse back-ups worden aangeboden als onderdeel van het hostingplan
 • Hoewel ze beweren een internationaal hostingbedrijf te zijn, is de datacenter locaties zijn vrij beperkt (zelfs met CDN-services zal dit de snelheid van sites die geografisch ver weg zijn, beïnvloeden). Als u zich bevindt buiten de Verenigde Staten of Canada dan is HostPapa niet de meest ideale webhost om te gebruiken.

HostPapa-hostingplannen

HostPapa biedt veel hostingplannen, zoals VPS en reseller hosting. Dat gezegd hebbende, ik zal naar hun kijken gedeelde en WordPress-hostingplannen dus je hebt een goed idee wat je kunt verwachten wanneer je je aanmeldt om HostPapa-hosting te gebruiken.

Gedeelde hosting

HostPapa heeft gedeelde hosting die geweldig werkt voor diegenen die net beginnen of voor diegenen die weinig verkeer naar hun websites laten komen.

HostPapa gedeelde hostingplannen

Afhankelijk van het niveau dat je kiest, ontvang je functies zoals:

 • Meerdere tot onbeperkte gehoste sites
 • Onbeperkte schijfruimte en bandbreedte
 • Gratis domeinnaamregistratie
 • 24/7 ondersteuning
 • Laten we SSL, Cloudflare CDN en website-overdracht versleutelen
 • Uptime van 99%
 • Prestatie- en beveiligingsverbeteringen
 • CloudLinux-servers
 • En veel meer

Je hebt ook toegang tot de HostPapa-websitebouwer, cPanel-besturing, de Softaculous-tool voor het integreren van apps en zelfs gratis één-op-één training.

HostPapa shared hosting varieert van $ 3,95 / maand tot $ 12,95 / maand, afhankelijk van welk abonnement je kiest.

De Business Pro-abonnement is het duurste plan, maar het is de extra kosten zeker waard, omdat het boordevol verbeterde prestaties, beveiliging en snelheid zit.

Het wordt geleverd met supersnelle premium servers (3x serverprestaties) en dubbele RAM en ruimte op de harde schijf.

Kenmerken:

 • Snellere servers
 • Prestatieverbetering van 300%
 • Minder accounts per server
 • 4x meer CPU- en MYSQL-bronnen
 • Premium wildcard SSL
 • Geautomatiseerde back-up van websites
 • SiteLock detecteren
 • Domeinnaam privacy

WordPress-hosting

HostPapa WordPress Hosting

HostPapa biedt ook WordPress hosting dat geschikt is voor diegenen die ervoor kiezen om het populaire WordPress content management systeem te gebruiken.

En hoewel de meeste functies weerspiegelen wat wordt aangeboden in de gedeelde hostingplannen, kunt u ook deze extra hostingfuncties verwachten:

 • Automatisch geïnstalleerde WordPress (erg handig voor beginners)
 • WordPress caching
 • Gratis overdracht van WordPress-sites
 • Verbeterde SSD-schijven
 • 24/7 deskundige WordPress-ondersteuning
 • Ingebouwde SEO-optimalisatie-plug-in (Yoast SEO)
 • Automatische WordPress kernupdates

Toen ik de laadtijden van de HostPapa-pagina testte, probeerde ik het op hun WP Starter-plan.

WordPress-hostingplannen verschillen enigszins als het gaat om de prijs: $ 3,95 / maand, $ 5,95 / maand en $ 12,95 / maand, opnieuw alleen als u investeert in langlopende contracten.

Net als bij de gedeelde plannen hierboven, ik raad aan de WP Business Pro-abonnement. Ja, dit is het duurste abonnement, maar het zit boordevol verbeterde prestaties, beveiliging en snelheid. Je krijgt razendsnelle premiumservers (3x serverprestaties) en verdubbelt de RAM en ruimte op de harde schijf.

Kenmerken:

 • Snellere servers
 • Prestatieverbetering van 300%
 • Minder accounts per server
 • 4x meer CPU- en MYSQL-bronnen
 • Premium wildcard SSL
 • Geautomatiseerde back-up van websites
 • SiteLock detecteren
 • Domeinnaam privacy

Veel Gestelde Vragen

Hier zijn antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen:

 1. Wat is HostPapa? HostPapa is een in Canada gevestigd particulier webhostingbedrijf dat shared-, reseller-, VPS- en WordPress-hosting biedt. Hun officiële website is www.hostpapa.com. Lees meer op hun Wikipedia-pagina.
 2. Welk type bedieningspaneel wordt gebruikt? Het veelgebruikte cPanel.
 3. Wordt mijn website snel geladen?? De meeste hostingplannen hebben toegang tot gratis Cloudflare CDN-services, die de snelheid en prestaties van de site helpen verbeteren. Als u WordPress-hosting gebruikt, krijgt u ook een ingebouwde WordPress caching-oplossing om snel statische bestanden aan sitebezoekers te leveren.
 4. Wat gebeurt er als mijn site onder de uptime-garantie van 99,9% valt? Na het doorlezen van de website en de Servicevoorwaarden, kan ik nergens vinden dat aangeeft of u krediet krijgt voor enige downtime. HostPapa vertrouwt in plaats daarvan op hun beweringen dat ze de hele tijd 99,9% uptime zullen behouden.
 5. Is er een gratis SSL-certificaat beschikbaar?? Ja, hoewel er een aantal geavanceerde SSL-certificaten te koop zijn, kan elk hostingpakket een gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat ontvangen, wat geweldig is voor eigenaren van kleine bedrijven die betalingen op hun site accepteren.
 6. Is er een ingebouwde marketingtool? Ja, u kunt de HostPapa-websitebouwer gebruiken om sociaal delen op uw site te integreren, uw site te optimaliseren voor SEO en hogere zoekresultaten, en zelfs samen te werken met Google Analytics, zodat u kunt bijhouden waar sitebezoekers vandaan komen en wat ze een keer op uw site doen website.

Raad ik HostPapa aan?

Uiteindelijk is HostPapa een solide webhostingoplossing voor diegenen die iets meer nodig hebben beginnersvriendelijk. Het is ook goed voor degenen die dat wel zijn kleine bedrijven runnen. De functieset is groot genoeg om de klus te klaren, maar niet overweldigend voor degenen die gewoon niet zoveel nodig hebben.

Als u echter de schaal van uw kleine bedrijf begint op te merken, zult u merken dat de beschikbare middelen mogelijk niet in uw behoeften kunnen voorzien. U heeft echter een veilige site met een indrukwekkende uptime. Om nog maar te zwijgen, u zult zich goed voelen over het feit dat u uw eigen ecologische voetafdruk verkleint door groene webhosting te gebruiken.

Als u besluit HostPapa te gebruiken voor uw hostingbehoeften, zorg er dan voor dat u van tevoren uw budget onderzoekt, want er zijn enkele twijfelachtige kosten ingebouwd in elk plan. Je moet er ook voor zorgen dat je je host goed probeert, want je hebt maar 30 dagen om te beslissen of je ze wilt behouden of niet (als je een terugbetaling wilt).

Als HostPapa klinkt als een webhostingprovider die u wilt uitchecken, ga dan naar hun website, kijk wat ze te bieden hebben en zorg ervoor dat ze de hostingfuncties hebben die u nodig hebt om uw kleine bedrijfswebsite met succes te runnen.

Meld je aan via deze link en je krijgt een 58% KORTING op speciale aanbieding – host uw website vanaf $ 3,36 per maand

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map