Cloudways vs WP Engine

Има много възможности за избор, когато става въпрос за хостинг на уебсайт. Не говоря за различните доставчици, но и за видовете хостинг, налични на пазара. Повечето от нас са запознати с споделен, VPS и посветен хостинг, но днес ще говорим управляван облачен хостинг.


cloudways vs wp двигател

Това тук е главата до главата Cloudways vs WP Engine сравнение, което разглежда функции, производителност, цени и други – за да ви помогне да изберете между тези два индустриални лидери в управляваното хостинг пространство на WordPress.

Искате да се гмуркате точно? След това скочете директно към и или направо към .

Но първо, нека да разгледаме накратко основите на облачния хостинг на WordPress …

Contents

Какво е облачен хостинг?

За разлика от традиционния хостинг, облачната мрежа използва мрежата от сървъри, за да хоства сайта. Той непрекъснато превключва своите мрежови предпочитания в зависимост от натоварването, което носят сървърите му в даден момент. Ресурсите се управляват и споделят в цялата мрежа, за да се осигури максимална продължителност и ефективност.

Следователно облачният хостинг се счита за високоефективен метод за уеб хостинг и малкият и големият бизнес мигрират сайтовете си към този вид хостинг.

Защо имате нужда от управляван облачен хостинг?

Управлението на сървър е забързана задача и дори добрите програмисти намират за предизвикателство да конфигурират и управляват ефективно своите сървъри. Говорейки за нетехнически лица, това може да стане още по-лошо.

Сървърите в неговото необработено състояние нямат никакъв графичен интерфейс, с който да взаимодействат и повечето от задачите трябва да бъдат кодирани в неговата обвивка. Това изисква системен администратор, който струва $$$.

Управляваният облачен хостинг отнема тревогата от управлението на сървъри, което е идеално за малки фирми и стартиращи фирми с ограничени ресурси и капитал. С управлявания облачен хостинг те получават производителност, както и техните сложни задачи, свързани със сървъра, се грижат от своя доставчик.

Напълно управляван хостинг на WordPress срещу управляван хостинг

Има два общи термина, използвани в облачната хостинг индустрия. Управлявана WordPress хостинг (т.е. Cloudways) и напълно управляван WordPress хостинг (т.е. WP Engine). Както подсказва името, напълно управлявани, които се грижат за всичко, включително вашия сайт WordPress.

Той управлява вашия сървър, както и вашия сайт WordPress, в случай че срещнете проблеми, свързани с приложението. Напълно управляваните хостинг доставчици на WordPress разполагат с екип от WordPress експерти, които могат да ви помогнат при управлението на вашите WordPress сайтове, като резервни копия, хакове, актуализации и други проблеми, свързани със сайта..

От друга страна, управляваният облачен хостинг не предлага експертна поддръжка на ниво приложение. Въпреки че напълно управлява сървъра за вас и в зависимост от нивото на поддръжка, той може да ви помогне и в управлението на вашия WordPress сайт, но това не е част от тяхната услуга.

Напълно управляваните услуги струват повече от простия управляван хостинг. Ако ви е приятно да плащате по-малко и да управлявате WordPress самостоятелно, тогава втората опция може да е идеална за вас.

Cloudways – Управлявана хостинг платформа на WordPress

cloudways

Cloudways е PaaS, разработен на най-новите технологии за осигуряване на високоефективен облачен хостинг на WordPress, Magento, Joomla и други приложения, базирани на PHP.

Cloudways е широко използвана хостинг платформа, която предлага много услуги на множество персони. Техните клиенти включват творчески агенции, стартъпи, фрийлансъри, блогъри и собственици на бизнес.

Множество облачни доставчици

облачни хостинг доставчици

Cloudways доведе пет основни доставчика на облачен хостинг под един покрив. Потребителите на Cloudways имат възможност да избират от списъка с най-добрите доставчици, докато се наслаждават на лесната за използване платформа и услуги, изградени за намаляване на управлението на сървъра на потребителско ниво.

Cloudways предлага сървъри от следните доставчици:

 • DigitalOcean
 • Linode
 • Vultr
 • Google Cloud Platform
 • Уеб услуги на Amazon

Глобални центрове за данни

глобални центрове за данни

С Cloudways можете да избирате 60+ центрове за данни по целия свят, осигурен от пет топ доставчици на хостинг услуги в облак. Тези центрове за данни покриват всички основни региони и градове, като осигуряват максимално покритие в световен мащаб. Така че с Cloudways не е нужно да се притеснявате, че центърът за данни ще бъде близо до вашия целеви пазар.

Оптимизиран стек

Като платформа Cloudways успя, защото технологията, върху която е изградена, е в състояние да предоставя висококачествени услуги с качества на мащабируемост и подобрения. Платформата използва множество инструменти за усъвършенстван кеширащ механизъм като Nginx, Varnish за обратна прокси и Redis за кеширане на заявки към база данни.

оптимизиран стек за технологии

Той поддържа както MySQL, така и MariaDB за база данни и изпълнява приложения в най-новата версия на PHP.

Облачни пътища CDN

Мрежата за доставка на съдържание е жизнеспособна за сайтовете, които имат аудитория в множество региони. Той подобрява предоставянето както на статично, така и на динамично съдържание. Той е предварително инсталиран в Cloudways Platform, който може да се активира само с едно щракване.

cloudd cdn

Безплатни SSL сертификати

Cloudways предлага безплатен SSL сертификат на своите потребители чрез Let’s Encrypt. SSL е важен за сигурността и автентичността на уебсайтовете в различни уеб браузъри. Това също подобрява SEO класирането на вашия сайт.

Разширени функции

Като платформа, Cloudways е много зрял и обръща внимателно на детайлите. Той е добре оборудван с функции, изисквани от различни персони. Нека се гмурнем дълбоко, за да разгледаме предлаганата платформа.

Множество приложения

сървърни приложения

В Cloudways потребителите не се ограничават до едно приложение: на един сървър могат да бъдат стартирани множество приложения и това включва приложение от различни видове. Например, на един сървър мога да инсталирам WordPress, Magento и PHP приложение едновременно.

Клониране

Тази функция позволява на потребителя да клонира приложението си към същия и към друг сървър без усилия. Cloudways също така позволява на своя потребител да направи пълен клонинг на своя сървър. Клонирането на приложение / уебсайт е идеално за разработчици, които могат да направят множество клонинги и да ги променят в зависимост от изискванията на клиента си.

Миграция на сайтове

Миграциите са много лесни с платформата Cloudways. Приставката за миграция може да се използва за миграция на всеки сайт на WordPress от всяко място към сървъра на Cloudways.

инструменти за миграция

Сценична среда

Наскоро Cloudways стартира своята цялостна функция за поставяне, чрез която файловете и базата данни могат да бъдат изтласкани и изтеглени от приложението. Това е чудесна функция, тъй като позволява на потребителя да работи на сайта удобно, без да клонира или мигрира целия сайт от средата за разработка към производствената среда.

облачни постановки

Към момента тази функция все още е в бета състояние и е тествана широко от екипа на Cloudways и неговите клиенти. Постановката е идеално решение за всички уеб разработчици да тестват нови функции на своя сайт и да избират селективно или издърпват код, без да засягат сайта на живо.

Освен този Cloudways предлага и етапен URL за тестване на уебсайта, който може да бъде клониран към производствения сървър, когато процесът на разработка завърши.

мониторинг

Мониторингът на сървъра е важен, за да разберете вашето потребление във всеки даден момент. Това ви позволява да хармонизирате по-добре разходите и ресурсите си с вашата ROI. Cloudways разполага с пълен модул за наблюдение, който ви позволява да виждате статистически данни в реално време, както и разполага с интеграция за New Relic.

скалируемост

В зависимост от сървъра, потребителите на Cloudways могат да мащабират сървърите си вертикално почти моментално. Това не изисква одобрения от екипа за поддръжка и може да се направи с помощта на самата платформа.

Планове и цени

Cloudways разполага с пакети за всички видове клиенти. Cloudways хостинг пакети приютяват блогъри, фрийлансъри, собственици на голям и малък бизнес. Най-ниският пакет, който е 1GB сървър от DigitalOcean, започва от $ 10 / месец, което може да поддържа трафик от 30K плюс посетители. Други пакети се предлагат с различен набор от хардуер и доставчик.

планове за ценообразуване на облачни пътища

Приложни програми

Управляваният облачен хостинг улеснява живота и точно това прави Cloudways. Много сложни функции могат да се управляват само с едно щракване. Например, ако трябва да стартирате сайт на WordPress с възможности на WooCommerce, тогава можете просто да изберете WordPress с екземпляр WooCommerce от падащото меню и сайтът автоматично ще бъде стартиран с WooCommerce. Не само, че настройките му за лак също ще бъдат конфигурирани според това.

По подобен начин, мултисайтът на WordPress може да бъде стартиран само с едно щракване, което, когато се направи ръчно, може да стане малко объркващо за начинаещи.

24/7 Експертна поддръжка

Потребителите на Cloudways могат да говорят на живо с тяхната 24/7 експертна поддръжка. За по-неотложни въпроси могат да бъдат отворени билети за поддръжка и те също имат организирана поддръжка от база знания.

WP Engine – Напълно управляван хостинг на WordPress

wp двигател

WP двигател е компания, известна с производителността и модерните функции. Те са напълно управляван хостинг доставчик на WordPress. Те са пионерите в управлявания хостинг на WordPress и с течение на времето са придобили големи имена като свои клиенти като SoundCloud, WPBeginner и WebDev Studios.

Облачни доставчици

WP Engine използва сървъри от Google Cloud Platform и Amazon Web Service. И двамата са топ хостинг доставчици. Потребителите на WP Engine могат да избират сървъри от там двама доставчици в зависимост от техните изисквания.

Множество центрове за данни

WP Engine има 18 центъра за данни по света. В зависимост от целевия пазар; потребителите могат да изберат центъра за данни, който е най-близо до тяхното местоположение.

wp центрове за данни на двигателя

Разширена стека

Подобно на Cloudways, WP Engine е изграден и по авангардна технология. Той захранва своите сървъри, използвайки високоефективни инструменти като Nginx, Varnish и Memcached. Потребителите могат да използват предпочитания от тях език за програмиране като PHP, Python и Ruby.

Удобни за потребителя функции

Като един от надеждните доставчици на хостинг услуги, WP Engine предлага функции, необходими както за управлението, така и за работата на WordPress сайт. Нека разгледаме някои от функциите, които предлага.

Миграция на сайтове

Инструментът за миграция улеснява миграцията на WordPress от всеки хост към WP Engine. Инструментът е предварително вграден в платформата. Той изпълнява цялата миграция автоматизирана.

Постановка сайтове

Има разлика между сценичен и сценичен сайт. Видяхме каква е постановка в Cloudways. WP Engine не поддържа поставяне, той поддържа функция Staging Site, която може да бъде клонирана към производствения сървър, когато приключи разработването. Тази функция може да се използва за тестване на нови функции и по-късно може да се приложи към сайта в производствена среда.

Експертна поддръжка

поддръжка на wordpress

WP Engine предлага отлична поддръжка, когато става дума за WordPress. Те имат експерти на борда, които могат да се включат в случай, че потребителят се сблъска с някакви проблеми на своя сървър или уебсайта на WordPress.

Управлявана сигурност

wp функции за защита на двигателя

WP Engine твърди, че защитава вашия сайт от уязвимости, като предварително идентифицира атаките. Той използва активна система, за да защити вашия сайт от всякакви възможни атаки и да предостави много функции за сигурност, за да влоши допълнително сигурността.

Архивиране и възстановяване

Архивирането е необходимо за всички WordPress сайтове, а WP Engine ги управлява вместо вас. Той поддържа резервни резервни копия на вашата ценна база данни и медийната библиотека, така че в случай на загуба на данни възстановяването може да се направи лесно. Те също предлагат незабавно възстановяване при бедствия, за да се сведе до минимум всякакъв вид загуба в края на клиента.

мониторинг

За мониторинг на сървъри WP Engine също използва New Relic възможности. Освен това използва Spark и Qubole за анализи. Той следи потреблението, съхранението и базата данни на сървърните ресурси. Техният екип е активен за разрешаване на всички проблеми, свързани със сървъра, маркирани от тяхната система за наблюдение.

Планове и цени

WP Engine предлага четири пакета за различни видове потребители. Техният стартиращ пакет започва от $ 28,00, който може да се погрижи за посетители до 25K и има честотна лента от 50GB.

wp планове за ценообразуване на двигатели

Приложни програми

приложения и инструменти

Освен че управлява вашия сървър, WP Engine помага на потребителя да оптимизира техния WordPress сайт и предлага функции като производителност на страницата, която ви помага да подобрите ефективността на вашия WordPress сайт.

Този инструмент е интегриран в таблото за управление и може да се използва за наблюдение на работата на сайта и дава ценна представа. Друга готина функция е анализът на ефективността на съдържанието. Този инструмент помага на потребителя да разбере и анализира съдържанието им и да определи колко добре се представя на различни канали.

Поддръжка на WordPress

Вече знаем експертната поддръжка на WordPress, която WP Engine предлага на своите потребители. Той също така предлага поддръжка за чат и бот на живо чрез своята платформа и клиентите могат също да се възползват от често задаваните въпроси на своя уебсайт.

Друго страхотно нещо, което WP Engine може да предложи, е достъп до Genesis Framework и премия 35+, теми на WordPress StudioPress, които са включени във всички планове.

Сравнение на Cloudways с WP Engine

CloudwaysWP двигател
Облачни доставчициGCE, AWS, Linode, Vultr, DigitalOceanGCE, AWS
Центрове за данни60+18
ЦенообразуванеОт $ 10 / месецОт $ 28 / месец
поддържаЧат на живо, база знания, билет, CloudwaysBotЧат на живо, билет
постановкадада
ПриложенияWordPress, Joomla, Magento, PHP, DrupalWordPress
операционна системаLinuxLinux
Безплатен SSL сертификатдада
CDNдада
Постановителен URL адресдада
Клониранедада
Напълно управляван хостингНеда
Експертна поддръжка на WPНеда
миграциядада
Резервно копие на сайтадада
Неограничени приложениядаНе
PHP 7дада
IP бели списъцидаНе
мониторингдада
Повече информация

{“@Context”: “http://schema.org”, “@type”: “Таблица”, “about”: “Cloudways Vs WP Engine”}

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map