Цлоуд Хостинг Сховдовн: РунЦлоуд вс Цлоудваис

Нетехничкој особи може бити тешко да разуме и обрађује различите врсте хостинга а камоли концепт Платформа као услуга (ПааС) и Софтвер као услуга (СааС).


Данас ћемо разговарати о томе како су ПааС и СааС рјешења еволуирали путем веб хостинга и упоредили два рјешења, РунЦлоуд и Цлоудваис главе до главе да видите како се две разликују једна од друге.

РунЦлоуд вс Цлоудваис

Да бисте у потпуности разумели улогу ова два провајдера, важно је имати неко претходно знање о управљаним и неуправљаним ВПС серверима.

Неуправљани виртуелни приватни сервер

Виртуал Привате Сервер или ВПС је врста хостинга у којој изнајмљујете простор са једног великог сервера са одређеним ресурсима.

Овај веб хостинг простор додељује се само за вашу веб локацију и за разлику од дељеног хостинга, други корисници на серверу не утичу на ресурсе.

Да би управљали ВПС сервером без управљања, корисници би требало да имају одређену стручност у управљању сервером као не постоји ГУИ са којим би могли комуницирати и све је управља преко љуске.

Замислите да узмете резервну копију или пребаците веб локацију без коришћења интерфејса цПанел или Плеск, али кодирањем гомиле наредби шкољки.

Управљани виртуелни приватни сервер

Управљани виртуелни приватни сервер функционише тачно као неуправљан, осим корисници имају корисничко сучеље за интеракцију, слично као ВордПресс администратор командна табла.

Ово корисничко сучеље, заједно са другим оптимизацијама, чини управљање целокупним сервером много лакшим и једноставнијим за употребу.

Платформа као услуга (ПааС) игра важну улогу у управљаном ВПС хостингу. Иако постоји на стотине опција помоћу којих ваш неуправљани ВПС можете претворити у управљани ВПС.

У овом чланку ћемо само расправљати о РунЦлоуд-у и Цлоудваис-у и видећемо шта сваки провајдер нуди као ПааС.

Погледајмо укратко шта је Платформа као услуга (ПааС) и софтвер као услуга (СааС)? Дакле, следећи пут када неко постави питање о ПааС-у можете да одговорите без да га проклињете.

Шта је ПааС?

Платформа као услуга (ПааС) је кутија са алаткама која садржи и хардвер и софтвер потребан за хостинг веб локација.

То је модел рачунара у облаку који пружа платформу програмерима да граде своју апликацију користећи ове ресурсе других произвођача без постављања целе архитектуре у кући.

Предузећа се ослањају на ПааС услуге за одређени задатак због своје робусне и специјализоване инфраструктуре у том домену. То је ефикасан начин коришћења ресурса трећих страна којима се управља, осигурава и ажурира.

Цлоудваис који је ВордПресс управљани хостинг је један од примера ПааС-а.

Шта је СааС?

Софтвер као услуга (СааС) је апликација развијена за редистрибуцију путем интернета у замену одређених лиценцних накнада.

То је софтвер за рачунарење у облаку који је доступан купцима путем интернета.

У поређењу са ПааС-ом, СааС је реад-маде решење које је већ развијено и спремно за употребу од стране власника лиценце.

Међутим, нуди мању контролу у односу на ПааС јер је апликација у СааС-у развијена тако да послужи строго у једну сврху и не може се прилагодити као ПааС услуга.

Идемо сада на упоређивање два пружаоца услуга хостинга у облаку.

Шта је РунЦлоуд?

почетна страница рунцлоуд

РунЦлоуд је СааС који својим клијентима нуди корисничко сучеље за интеракцију са њиховим ВПС сервером. То је апликација која се може интегрисати са било којим сервером како би се олакшао цео део управљања.

То помаже власнику сервера у управљању сервером и распоређивању одређених функција попут ССЛ сертификата и софтвера за контролу верзија попут Гит коришћењем графичког корисничког сучеља, а не од стране покретање наредби схелл-а путем командне линије.

РунЦлоуд такође нуди услужне програме као што су уграђени надзор сервера, инсталатер скрипте, више ПХП верзија и могућност покретања било НГИНКС или НГИНКС + Апацхе хибридни као веб стацк за хостоване веб локације.

Када користити РунЦлоуд?

РунЦлоуд није за нообе и захтева основно разумевање команди сервера. Иако овај СааС пружа корисничко сучеље за интеракцију са сервером, за не-технике је још увек изазов да повежу своје сервере са РунЦлоудом преко ЦЛИ-а и не знају како да генеришу ССХ кључеви и користити ПуТТИ.

Ако вам је пријатно са сервером и претходно знате знање о употреби ЦЛИ за управљање сервером, тада би РунЦлоуд могао бити погодна опција за вас. Ово је такође преферирани избор за програмере који управљају више послужитеља за своје клијенте и воле да трошкове одржавања своде на минимум.

РунЦлоуд.ио је погодан за људе који имају техничку стручност и само траже корисничко сучеље које ради на жељеном серверу. Људи који воле техничку подршку и желе да имају могућност покретања и НГИНКС и НГИНКС + Апацхе хибрида.

Цене

цијене

РунЦлоуд започиње у што нижем степену $ 0 / месечно у коме се може ограничити само један сервер са ограниченим функцијама. Више вредности се могу додати као вредност плана који се надограђује. Пословни пакет је комплетан пакет и кошта $ 45 / месечно.

Белешка: Корисници РунЦлоуд-а плаћају одвојено за своје ВПС сервере јер је горе наведена цена само за РунЦлоуд корисничко сучеље.

Шта је Цлоудваис?

хомеваис хомепаге

Цлоудваис је ПааС који нуди управљана цлоуд хостинг платформа својим клијентима где се управља њиховим серверима и имају приступ једној од најпопуларнијих платформи за управљање услугама попут сигурносне копије, ССЛ, сигурносне копије, постављање, надгледање и клонирање сервера и апликација итд.

Иако је Цлоудваис управљао вашим сервером, али његова платформа је богата могућностима корисним за управљање послужитељем и веб страницом. Неке од истакнутих карактеристика укључују:

 • Постројење за тестирање и надоградњу
 • Бесплатна миграција ВордПресс-а са додатком мигратора
 • Покретање апликације једним кликом
 • Клонирање апликација и сервера клонирање и пренос
 • 1-клик интеграције ЦДН-а
 • Бесплатни ССЛ цертификати са значајком Вилдцард
 • Надгледање апликација преко Нев Релиц-а
 • Напредни механизам кеширања (Лак, Редис и Мемцацхед)

За комплетну листу потражите функције Цлоудваис.

Веб странице које се налазе на Цлоудваис платформи су брзе и заштићене углавном због моћног скупа који подржава више погодности ПХП-а, НГИНКС + Апацхе хибридни веб сервер и ауто-зацељивање могућности. Цлоудваис такође има интегрисани фиревалл да заштити сервере од било какве безбедносне угрожености.

Када користити Цлоудваис?

Цлоудваис сигурно елиминише потребу за техничком експертизом потребном за управљање сервером. Заправо је тако једноставно као покретање сервера у неколико кликова, одабир врсте веб локације из унапријед инсталираних инстанци, мапирање домене и почетак израде ваше веб локације.

Цлоудваис је пожељно решење за мала предузећа, стартаппе, блогере и агенције који желе да управљају својим веб локацијама не бринући се о сложеним проблемима у вези са сервером.

Слично томе, робусна природа платформе је такође погодна за програмере који воле да имају мало контроле над својим сервером и који воле опцију ССХ терминала уграђеног у платформу за покретање наредби шкољки.

Цене

цена облака

Цлоудваис.цом нуди цијене са исплатом новца модел и наплаћују само ресурсе које користите, а не број веб локација инсталираних на њему. Цијене су повољне за буџет и почињу од оног ниског 10 УСД месечно. Још једна одлична ствар у вези са ценама је да сви купци уживају исти ниво функција без обзира на план који користе.

Подршка

Корисници Цлоудваис-а уживају у 24/7 ливе цхат подршци, подршци карата и подршци у бази знања када наиђу на било који проблем.

Додаци

Платформа нуди низ додатака за побољшано корисничко искуство и подршку. То укључује ЦлоудваисЦДН, еластичну е-пошту, е-пошту путем Рацкспаце-а и једноставну миграцију апликација.

Поређење РунЦлоуд-а и Цлоудваис-а

За боље разумевање упоредимо функције и РунЦлоуд-а и Цлоудваис-а и прикажемо их у табеларном облику.

КарактеристикеРунЦлоудЦлоудваис
ССХДа (није у Слободном плану)да
Надгледање сервераДа (није у Слободном плану)да
Аутоматске сигурносне копијеНеда
СтагингНеда
Чланови тимаДа (само у пословном плану)да
Пренос сервераНеда
Клонирање сервераНеда
СМТПНеда
ДодациНеда
24/7 Ливе СуппортНеда
Технологија кексирањаНгинк ФастЦГИЛак и Редис
Сцрипт Инсталлердада
Ватрени зидДа (није у Слободном плану)да
ССЛДа (није у Слободном плану)да
Гит ДеплоиментДа (само у пословном плану)да
Коријенски приступдаНе

Цлоудваис вс РунЦлоуд – Финалне мисли

У овом чланку смо сазнали о РунЦлоуд и Цлоудваис и видели како ове две платформе једна од друге. РунЦлоуд захтева техничку експертизу за рад која је погодна за развојнике који желе да имају контролни панел за управљање својим серверима.

Супротно томе, Цлоудваис је платформа која управља сервером за свог корисника и такође пружа функције корисне за управљање веб локацијама. Ако желите да сазнате више, погледајте овај преглед Цлоудваис-а.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map