Ets nou a l’allotjament i us pregunteu què signifiquen realment paraules com el disc, l’ample de banda o el temps de funcionament?


Aleshores no esteu sols. Vaig quedar super confós quan em vaig inscriure per acollir-me per primera vegada.

termes d’informació d'allotjament web més comuns

A continuació, es mostra un infografia amb termes habituals d’allotjament web , amb explicacions del que signifiquen realment aquestes paraules.

Voldria que hi hagués una guia visual de glossaris com aquesta, aleshores quan vaig començar.

Perquè per als no iniciats, la llengua d’allotjament web pot semblar una llengua estrangera i és una mica confusa.

Sobretot quan esteu comprant un amfitrió web nou (com Bluehost).

Bluehost he creat aquest glossari visual de Les paraules, acrònims i frases més habituals de l’allotjament web.

termes més habituals d'allotjament webFont infogràfica: bluehost.com

Glossari d’allotjament web

Ample de banda: La quantitat de dades que es poden transferir al vostre lloc web o al seu lloc cada segon.

Blog: Un lloc web o pàgina web actualitzada regularment. Les entrades noves s’anomenen publicacions; les publicacions es poden utilitzar per conduir negocis al vostre lloc o per ajudar amb SEO. Aquí teniu la meva pàgina inicial del bloc.

Allotjament al núvol: L’allotjament al núvol reflecteix les vostres dades en diversos dispositius d’emmagatzematge en lloc de tenir-ne residència en un sol equip. Aquesta redundància garanteix la fiabilitat del vostre lloc.

CDN: Una xarxa de lliurament de contingut (CDN) és un sistema de servidors distribuïts en diversos centres de dades a tot el món que ofereix contingut web, específicament fitxers estàtics com les imatges i estils de pàgina del vostre lloc web, per als usuaris finals..

Panell de control: El tauler de control és el centre neuràlgic del vostre compte d’allotjament. Aquí és on podeu afegir nous dominis, crear adreces de correu electrònic, instal·lar aplicacions i gestionar la configuració entre escena.

CMS: Un sistema de gestió de contingut (CMS) és una aplicació fàcil d’utilitzar que instal·leu en un servidor d’allotjament per facilitar la gestió d’un lloc web. Un CMS com WordPress és especialment excel·lent per a les persones sense fons de codificació per començar amb un lloc web.

CPU: La unitat central de processament (CPU) és el cervell del vostre servidor o ordinador, executant ordres, prenent decisions i fent càlculs d’entrada / sortida..

Centre de dades: Un centre de dades és una instal·lació especialitzada que acull milers de servidors connectats a través d’una xarxa a Internet.

Hostatge dedicat: L’allotjament dedicat us permet arrendar un servidor complet per al vostre ús en lloc de compartir-lo amb altres usuaris o organitzacions.

DNS: El sistema de noms de domini (DNS) tradueix noms de domini fàcils de recordar a adreces IP numèriques.

Nom de domini: Un nom de domini, com el lloc webhostingrating.com, s’utilitza per identificar la ubicació d’una pàgina web en concret.

Registrador de dominis: Un registrador de dominis és una empresa acreditada per Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) per registrar i gestionar noms de domini.

Comerç electrònic: El comerç electrònic és la pràctica de comprar i vendre productes o serveis en línia.

FTP i SFTP: El protocol de transferència de fitxers (FTP) i el protocol de seguretat de transferència de fitxers (SFTP) s’utilitzen per transferir fitxers entre un ordinador i un servidor. El FTP és especialment útil per a transferències massives, de manera que no heu de moure centenars de fitxers individualment.

HTML: HyperText Markup Language (HTML) és un llenguatge informàtic que indica al vostre navegador com mostrar una pàgina web.

HTTP: HyperText Transfer Protocol (HTTP) és un protocol d’aplicació per a transferir fitxers al web. Penseu en això com el fonament d’internet.

HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) és l’ús d’HTTP mitjançant una connexió segura, més habitualment conjuntament amb Transport Layer Security (TLS).

Adreça IP: Cada ordinador connectat a Internet té almenys una adreça IP, una seqüència única de números i / o de lletres, que serveix per a dos propòsits: la identificació de la interfície de xarxa o de l’amfitrió (qui és) i l’adreça de la ubicació (on es troba).

Programari maliciós: Programes nocius que tenen com a objectiu danyar, inhabilitar o prendre el control del vostre ordinador, dispositiu mòbil, lloc web o xarxa. El programari maliciós s’utilitza sovint per robar informació o per retenir dades de rescat.

Domini aparcat: Per als clients de Bluehost, un domini aparcat és una funció especial disponible al tauler de control que permet que un domini nou mostri el mateix contingut que un dels altres dominis. Al marge de l’allotjament cPanel, un domini aparcat és un nom de domini registrat però actualment no apunta cap a un lloc web. Les organitzacions solen aparcar dominis per a un ús futur o per assegurar-se que no es registrin per altres compradors.

Passarel·la de pagament: Una passarel·la de pagament és un servei que permet als usuaris autoritzar els pagaments amb targeta de crèdit per al comerç electrònic. Les passarel·les de pagament solen tenir requisits específics de compliment segons el tipus de negoci i el volum de transacció.

PHP: PHP (acrònim de Hypertext Preprocessor) és un llenguatge de script dissenyat per al desenvolupament web. Combina contingut dinàmic (preus, comentaris o contingut del carretó de la compra) amb contingut estàtic (estils de pàgines i imatges) en HTML per tal que el navegador el pugui mostrar.

Connectar: Un complement és un component de programari que permet afegir una funció o funció específica a un programa web existent com WordPress.

RAM: La memòria d’accés aleatori (RAM) és on el vostre servidor o ordinador emmagatzema les dades a curt termini que necessita per accedir de forma regular o ràpida.

Servidor: Un servidor és un potent equip dissenyat per a una tasca específica. Per exemple, els servidors d’allotjament estan programats per servir contingut web. Per garantir la fiabilitat i el rendiment, s’eliminen components no necessaris, de manera que la majoria de servidors no disposen de targetes de vídeo, monitors ni tan sols un teclat.

Allotjament compartit: L’allotjament compartit és quan el vostre lloc web resideix en un servidor al costat dels llocs d’altres persones. Tots els llocs comparteixen els recursos disponibles del servidor.

Còpia de seguretat del lloc: La còpia de seguretat del lloc és la pràctica de copiar i arxivar dades de manera que pugueu restaurar el vostre lloc en cas de fallada del sistema, atac cibernètic o error humà.

SSL i TLS: Un Secure Sockets Layer (SSL), el predecessor de Transport Layer Security (TLS), és un protocol de xifrat dissenyat per assegurar connexions entre sistemes informàtics. Per raons de conveniència i heretat, tots dos protocols sovint es coneixen com SSL.

Certificat SSL: Un certificat SSL s’utilitza per proporcionar una validació de tercers de la vostra clau de xifratge, de manera que algú altre no pot fingir que sigui el vostre lloc web. Els clients de Bluehost poden adquirir un certificat SSL al seu tauler de control.

Subdominis: Els subdominis permeten afegir un prefix al vostre nom de domini (per exemple, help.bluehost.com) per crear un URL fàcil de recordar per a contingut específic sense haver de registrar dominis addicionals..

TLDs: Els dominis de primer nivell (TLDs) són els sufixos, com ara .com, .org i .webs al final de totes les adreces web..

Horari: Quant de temps el servidor no s’interromp i el vostre lloc web és accessible. Es pot mesurar de forma lineal (154 dies de temps de funcionament) o com a percentatge (un 99 per cent de vida durant l’últim any).

Virus: Un virus és un programari maliciós que es reprodueix de manera autònoma infectant altres programes, servidors o ordinadors domèstics. Els virus es transmeten habitualment per correu electrònic.

VPS: Un servidor privat virtual (VPS) és un servidor d’allotjament web que es divideix en seccions que actuen com a servidors dedicats virtuals, assignant-se cadascun a un sol usuari alhora..

Servei d’allotjament web: Un servei d’allotjament web proporciona espai al servidor perquè les persones i les empreses puguin fer accessibles els llocs web a Internet.

WordPress: és un sistema de gestió de contingut gratuït i de codi obert basat en PHP i MySQL. WordPress és el programari de construcció de llocs web més utilitzat i potències 1/3 o tots els llocs web a Internet.

Tens pensat acollir-te amb Bluehost? Esbrineu què heu de saber a la meva revisió Bluehost i com començar amb la meva guia de registre de Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me